Categorieën
  • 't Best (2)
  • Chocolade (5)
  • Drinken (0)
  • Eten (3)
  • Koekjes (8)
  • Links (1)
  • Soms ... (4)
  • Stevia (10)
  • Taart (6)
  • Wat is ... (4)
  • Weetjes... (7)
  • Zoetstoffen (12)

  • **************

     Inhoud blog
    **************

    Chocolade:

     

    *Choc amandelrotsjes

    *Chocolade fudge

    *Chocolate Chips

    *Raw chocolate bounty’s

    *Raw chocolate & pindakaas


     

    Koekjes:

     

    *Chocolade koekjes

    *Gemberkoekjes

    *Honingkoekjes

    *Jamkoekjes

    *Kaaskoekjes

    *Pindakaas-banaan-havermout koekjes

    *Zandkoekjes

    *Zandkoekjes 2


     

    Taart:

     

    *Chocoladebrownie

    *Chocoladecake

    *Jamcakejes

    *Marsepein

    *Palms. & Brownies

    *Walnootmuffins

     

     

    Eten:

     

    *Cruesli

    *Aardbeienjam

    *Jammaker


     

    Soms…

     

    *Banoffee-pie

    *Chocotof

    *Peanut Butter Pie

    *Toffee pindakaas truffels

     

     

    Stevia:

     

    *Stevia

    *Stevia gr.

    *Stevia info

    *Stevia Light+I

    *Cake stevia 1

    *Koekjes stevia 1

    *Koekjes stevia 2

    *Koekjes stevia 3

    *Koekjes stevia 4

    *Koekjes stevia 5

    *Koekjes stevia 6

     

     

    't Best

     

    *Alpro Cuisine Light

    *Roomboter

     

     

    Wat is:

     

    *Baksoda

    *Inuline

    *Speltroom
    *Wijnsteenbakpoeder 


     

    Weetjes:

     

    *Boter light

    *Glycemische index

    *Info over suiker

    *Kokosolie/vet

    *Stevig deeg

    *Suikervrij

    *Zelfrijzend bakmeel


     

    Zoetstoffen:
     

    *Agavesiroop

    *Ahornsiroop

    *Dadelstroop

    *Honing

    *Maismoutstroop

    *Maltose-moutstroop

    *Palmsuiker

    *Ruwe rietsuiker

    *Rijststroop

    *Suiker

    *Tarwestroop



    LINKS


     

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Mijn favorieten
  • seniorennet.nl
  • Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Inhoud blog
  • Walnootmuffins
  • Choc amandelrotsjes
  • Jammaker
  • Aardbeienjam
  • Toffee pindakaas truffels
  • Chocotof
  • Banoffee-pie
  • Peanut Butter Pie
  • Jamcakejes
  • Speltroom
  • Wijnsteenbakpoeder
  • Chocolade fudge
  • Palms. & Brownies
  • Chocoladebrownie
  • Alpro Cuisine Light
  • Roomboter
  • Cake stevia 1
  • Koekjes stevia 6
  • Koekjes stevia 5
  • Koekjes stevia 4
  • Koekjes stevia 3
  • Koekjes stevia 2
  • Raw chocolate bounty’s
  • Raw chocolate & pindakaas
  • Marsepein
  • Zandkoekjes 2
  • Inuline
  • Ahornsiroop
  • Agavesiroop
  • Dadelstroop
  • Honing
  • Maismoutstroop
  • Maltose-moutstroop
  • Palmsuiker
  • Ruwe rietsuiker
  • Rijststroop
  • Stevia
  • Suiker
  • Tarwestroop
  • Koekjes stevia 1
  • Stevia gr.
  • Stevia Light+I
  • Kokosolie/vet
  • Jamkoekjes
  • Honingkoekjes
  • Cruesli
  • Suikervrij
  • Zandkoekjes
  • Glycemische index
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Baksoda
  • Chocolade koekjes
  • Chocolate Chips
  • Gemberkoekjes
  • Kaaskoekjes
  • Pindakaas-banaan-havermout koekjes
  • Boter light
  • Stevig deeg
  • Info over suiker
  • Stevia info
  • LINKS
  • Chocoladecake
    Suikervrij

    22-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walnootmuffins

     

    Walnootmuffins met honing

     

    Lekkere walnootmuffins zonder suiker! Makkelijk te maken en lekker om te eten.

     

     

    Ingrediënten (voor 12 muffins):

     

    250 ml sojamelk

    50 gram boter

    2 biologische eieren

    3 el honing

    275 gram volkorenmeel

    2 tl wijnsteenbakpoeder

    1 tl kaneel

    100 gram walnoten, in stukjes gehakt

    100 gram dadels, in stukjes gehakt

    60 gram oerzoet

    ¼ tl stevia (poeder, 20x geconcentreerd)

    zout

     

     

    Bereidingswijze:

     

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Verwarm in een steelpannetje de boter en de honing tot het gesmolten is. Roer even door.

    Doe in een kom alle natte ingrediënten. Doe in een andere kom alle droge ingrediënten. Roer beide kommen goed door.

    Voeg de droge ingrediënten al roerend bij de natte, zodat het muffinbeslag ontstaat.

    Doe het beslag in de muffinvorm en zet het 20-25 minuten in de oven.

     

     

    Bron



     


    Categorie:Taart
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamcakejes

     

    Simpele en lekkere jamcakejes, zonder suiker, zuivel, tarwe en gluten. Deze maak je even snel tussendoor, want je bent zo klaar! Je hebt van die minitaartvormpjes nodig.

    Bij Dille en Kamille, daar heb je vormpjes in alle vormen en maten! Heel leuk!

     

    Benodigdheden voor de jamcakejes (ongeveer 6 stuks!)

     

    • 75 gram kokosolie
    • 125 gram geweekte dadels (een paar uur, in water)
    • 125 gram amandelmeel
    • 1 tl wijnsteenbakpoeder
    • 2 eieren
    • snufje zout
    • 4-6 el natuurlijke jam zonder toegevoegde suikers (bijvoorbeeld va Ekoland)

     

    Zo maak je ze!

     

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Spoel de dadels af
    • Smelt de kokosolie in een pannetje
    • Doe alle ingredienten, behalve de jam, in een keukenmachine en mix tot een glad deeg ontstaat
    • Vet de vormpjes in
    • Doe een laag cakemix in de vormpjes. Doe vervolgens een eetlepel jam in het midden, en bedek de jam met nog een laagje cakemix.
    • Zet de cakejes 20 minuten in de oven
    • Wanneer ze klaar zijn, zet de oven dan eerst op een kiertje om ze langzaam af te laten koelen.

     

     

    Bron


     


    Categorie:Taart
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palms. & Brownies

     

    Palmsuiker en Brownies


    110 gram pure chocola

    125 gram boter of kokosolie in stukjes

    100 gram zoet naar voorkeur

    2 eieren

    1 el vanille extract

    100 gram amandelmeel

    1/4 tl zeezout


     

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 
    2. Smelt de chocola en de boter au bain marie. 
    3. Haal het van het vuur en roer het zoet er door. 
    4. Roer vervolgens de eieren en het vanille extract erdoor. 
    5. Vouw hierna voorzichtig het amandelmeel en het zout erdoor. 
    6. Roeren tot er geen klontjes meer zijn.
    7. Giet dit mengsel in een vierkant bakblik, bekleed met bakpapier. 
    8. Bak in ongeveer 20 minuten gaar. Een tandenstoker moet er schoon uitkomen.


     

    Tips: Dit is glutenvrij, dus laat volledig afkoelen eer je er wat mee gaat doen. Als het nog warm is en je probeert het uit de vorm te halen, zal het in minstens 1036 stukken vallen en dan het liefst over de vloer... geloof me! 

    En gebruik natuurlijk vanille extract. Het vanille smaakje dat je in de supermarkt koopt is chemisch en is echt niet lekker!


     

    Nu kun je een aantal dingen doen:

    Zo laten, er mooie stukjes van snijden en direct serveren. Eventueel met wat dikke room.

    Versieren met noten. Erg lekker!

    Of met jam, ook lekker!

    Nog wat chocola smelten met boter en room en dat over de afgekoelde, ongesneden brownies schenken.

    Je kunt ze ook in stukken snijden en invriezen. Hierdoor heb je langer plezier van je brownies en als je behoefte hebt aan een choco-fix, haal je er eentje uit de vriezer en kun (redelijk) onbezorgd genieten!


     

    Bron


     


    Categorie:Taart
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebrownie

     

    Chocoladebrownie met fudge topping

     

     

    Wat heb je nodig


     

    voor de brownie:

    250 gram geweekte dadels

    100 gram amandelmeel

    75 gram cacao

    100 gram geraspte rauwe courgette

    2 eieren

    200 gram kokosolie

    snufje zout

    2 tl wijnsteenbakpoeder

     

    Waarom courgette? Groente in cake, zoals ook wortel en rode biet, maakt een cake lekker sponzig, ideaal voor de perfecte brownie dus! Je proeft er verder niks van, dus niet je neus optrekken bij de gedachte!

     

    Topping:

    125 gram dadels

    100 ml speltroom

    50 gram cacao

    75 gram kokosolie (ontgeurd)

    1 tl koffiearoma (optioneel)

     

    Om de cake glutenvrij te maken, vervang je de speltroom door sojaroom of een andere glutenvrije room

     

    Hoe maakt je het?

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Eerst gaan we de brownie maken: smelt de kokosolie in een pannetje
    • Doe de dadels, kokosolie, eieren in de keukenmachine en hak deze totdat het helemaal gemengd is (kan eventueel ook met een krachtige blender)
    • Voeg het amandelmeel, cacao, zout en wijnsteenbakpoeder toe
    • Giet het beslag in een kom en roer de geraspte courgette hier doorheen
    • Vet een vierkante ovenschaal in met olie en bekleed deze met bakpapier
    • Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig
    • Zet de brownie 30 minuten in de oven
    • Wanneer deze klaar is zet je de oven op een kiertje en laat je de brownie eerst in de oven afkoelen, vervolgens haal je ‘m eruit en laat je de brownie volledig afkoelen

     

    Voor de fudge topping:

    • Hak de dadels in een keukenmachine
    • Smelt de kokosolie in een pannetje
    • Voeg de kokosolie, speltroom, cacao en koffiearoma toe aan de dadels en laat het mengsel een paar minuten draaien in de keukenmachine
    • Verdeel de chocolade fudge topping over de brownie
    • Zet het 1 uur in de koelkast om op te stijven

     

    Kijk hier wat je nog meer met die fudge kunt doen!



     

    Bron


     


    Categorie:Taart
    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marsepein

     

    Marsepein

     

    - 300 g gemalen amandelen

    - 120 g honing

    - wat citroensap


     

    Bereiding

    • Doe alles in de blender of in keukenmachine met S-mes en mix door tot een bal.
    • Je kan marsepein kleur geven door bijvoorbeeld een beetje carobepoeder erdoor te kneden en daarna kleine balletjes te maken.


     

    Bron


    Categorie:Taart
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecake


    Chocoladecake

     

    300 gram amandelmeel

    125 gram Arenga Palmsuiker (Jumbo)

    75 gram (rauwe) cacaopoeder

    1/4 tl Keltisch zeezout

    1/4 tl bicarbonaat

    2 biologische eieren

    250 ml kokosmelk

     

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Meng eerst de droge ingrediënten in een ruime kom. 
    3. Roer even door met een garde om de klontjes te verwijderen. 
    4. Doe de eieren en de kokosmelk er bij en roer goed door.
    5. Het beslag moet vrij nat zijn, net als gewoon cakebeslag. 
    6. Neem een cakeblik met wat bakpapier en stort hier het beslag in,
    7. of: Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes (siliconen of met een papiertje er in)
    8. of: Verdeel het beslag in een lage ovenschaal om zo brownies er van te kunnen snijden.
    9. Bak in 30 - 35 minuten gaar. Met 30 minuten blijft de binnenkant iets smeuïg, als je het iets langer bakt, wordt de cake iets droger, mocht je niet van de textuur van zachte cake houden. 

     

    Resultaat: De bovenkant van de cake is iets hard, maar toch plakkerig en de binnenkant is smeuïg. Je proeft de kokosmelk niet en het is naar mijn mening (en die van mijn lief) ook niet te puur van smaak door de cacao.

    Variatie: Strooi wat gehakte walnoten op het beslag voordat het de oven in gaat.

     

    Bron

     


    Categorie:Taart

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!