Chocolade amandelrotsjes
Ik hou van simpele, snelle recepten met gezonde ingrediënten. Gelukkig gaat die combinatie goed samen, zoals deze heerlijke amandelrotjes. Deze zijn vrij van geraffineerde suiker, zuivel, e-nummers, pindas, tarwe en gluten. Je bewaart ze in de vriezer en zodra je ze eruit haalt, moet je ze ook meteen opeten, anders smelten ze snel.. Lekker kliederen met de kinderen dus, haha!
Ingrediënten
- 125 gram dadels
- 75 gram kokosolie, ontgeurd (of niet ontgeurd voor een kokossmaak, ook erg lekker)
- 50 gram cacao
- 75 gram witte amandelen (grof gehakt)
Bereidingswijze
- Smelt de kokosolie op laag vuur
- Hak in een keukenmachine de dadels met de olie en de cacao
- Schep het mengsel in een schaal en meng het met de grof gehakte amandelen
- Meng dit goed
- Leg op een bakplaat bakpapier. Maak van het amandelmengsel kleine hoopjes
- Zet de plaat in de vriezer en laat ze in 30 minuten hard worden
- Bewaar ze in de vriezer, anders smelten ze
- Eet smakelijk!
Variatietip
- Gebruik andere noten in plaats van amandelen, zoals hazelnoten, paranoten, macadamianoten, of een mix hiertussen!
- Voeg op het eind gojibessen toe voor een knapperig effect
- Voeg kokosrasp toe
- Gebruik rozijnen, mulberries of andere gedroogde vruchten voor een fruitig effect
Bron
Categorie:Chocolade
|