Categorieën
  • 't Best (2)
  • Chocolade (5)
  • Drinken (0)
  • Eten (3)
  • Koekjes (8)
  • Links (1)
  • Soms ... (4)
  • Stevia (10)
  • Taart (6)
  • Wat is ... (4)
  • Weetjes... (7)
  • Zoetstoffen (12)

  • **************

     Inhoud blog
    **************

    Chocolade:

     

    *Choc amandelrotsjes

    *Chocolade fudge

    *Chocolate Chips

    *Raw chocolate bounty’s

    *Raw chocolate & pindakaas


     

    Koekjes:

     

    *Chocolade koekjes

    *Gemberkoekjes

    *Honingkoekjes

    *Jamkoekjes

    *Kaaskoekjes

    *Pindakaas-banaan-havermout koekjes

    *Zandkoekjes

    *Zandkoekjes 2


     

    Taart:

     

    *Chocoladebrownie

    *Chocoladecake

    *Jamcakejes

    *Marsepein

    *Palms. & Brownies

    *Walnootmuffins

     

     

    Eten:

     

    *Cruesli

    *Aardbeienjam

    *Jammaker


     

    Soms…

     

    *Banoffee-pie

    *Chocotof

    *Peanut Butter Pie

    *Toffee pindakaas truffels

     

     

    Stevia:

     

    *Stevia

    *Stevia gr.

    *Stevia info

    *Stevia Light+I

    *Cake stevia 1

    *Koekjes stevia 1

    *Koekjes stevia 2

    *Koekjes stevia 3

    *Koekjes stevia 4

    *Koekjes stevia 5

    *Koekjes stevia 6

     

     

    't Best

     

    *Alpro Cuisine Light

    *Roomboter

     

     

    Wat is:

     

    *Baksoda

    *Inuline

    *Speltroom
    *Wijnsteenbakpoeder 


     

    Weetjes:

     

    *Boter light

    *Glycemische index

    *Info over suiker

    *Kokosolie/vet

    *Stevig deeg

    *Suikervrij

    *Zelfrijzend bakmeel


     

    Zoetstoffen:
     

    *Agavesiroop

    *Ahornsiroop

    *Dadelstroop

    *Honing

    *Maismoutstroop

    *Maltose-moutstroop

    *Palmsuiker

    *Ruwe rietsuiker

    *Rijststroop

    *Suiker

    *Tarwestroop



    LINKS


     

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Mijn favorieten
  • seniorennet.nl
  • Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Inhoud blog
  • Walnootmuffins
  • Choc amandelrotsjes
  • Jammaker
  • Aardbeienjam
  • Toffee pindakaas truffels
  • Chocotof
  • Banoffee-pie
  • Peanut Butter Pie
  • Jamcakejes
  • Speltroom
  • Wijnsteenbakpoeder
  • Chocolade fudge
  • Palms. & Brownies
  • Chocoladebrownie
  • Alpro Cuisine Light
  • Roomboter
  • Cake stevia 1
  • Koekjes stevia 6
  • Koekjes stevia 5
  • Koekjes stevia 4
  • Koekjes stevia 3
  • Koekjes stevia 2
  • Raw chocolate bounty’s
  • Raw chocolate & pindakaas
  • Marsepein
  • Zandkoekjes 2
  • Inuline
  • Ahornsiroop
  • Agavesiroop
  • Dadelstroop
  • Honing
  • Maismoutstroop
  • Maltose-moutstroop
  • Palmsuiker
  • Ruwe rietsuiker
  • Rijststroop
  • Stevia
  • Suiker
  • Tarwestroop
  • Koekjes stevia 1
  • Stevia gr.
  • Stevia Light+I
  • Kokosolie/vet
  • Jamkoekjes
  • Honingkoekjes
  • Cruesli
  • Suikervrij
  • Zandkoekjes
  • Glycemische index
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Baksoda
  • Chocolade koekjes
  • Chocolate Chips
  • Gemberkoekjes
  • Kaaskoekjes
  • Pindakaas-banaan-havermout koekjes
  • Boter light
  • Stevig deeg
  • Info over suiker
  • Stevia info
  • LINKS
  • Chocoladecake
    Suikervrij

    22-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walnootmuffins

     

    Walnootmuffins met honing

     

    Lekkere walnootmuffins zonder suiker! Makkelijk te maken en lekker om te eten.

     

     

    Ingrediënten (voor 12 muffins):

     

    250 ml sojamelk

    50 gram boter

    2 biologische eieren

    3 el honing

    275 gram volkorenmeel

    2 tl wijnsteenbakpoeder

    1 tl kaneel

    100 gram walnoten, in stukjes gehakt

    100 gram dadels, in stukjes gehakt

    60 gram oerzoet

    ¼ tl stevia (poeder, 20x geconcentreerd)

    zout

     

     

    Bereidingswijze:

     

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Verwarm in een steelpannetje de boter en de honing tot het gesmolten is. Roer even door.

    Doe in een kom alle natte ingrediënten. Doe in een andere kom alle droge ingrediënten. Roer beide kommen goed door.

    Voeg de droge ingrediënten al roerend bij de natte, zodat het muffinbeslag ontstaat.

    Doe het beslag in de muffinvorm en zet het 20-25 minuten in de oven.

     

     

    Bron



     


    Categorie:Taart
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Choc amandelrotsjes

     

    Chocolade amandelrotsjes

     

     

    Ik hou van simpele, snelle recepten met gezonde ingrediënten. Gelukkig gaat die combinatie goed samen, zoals deze heerlijke amandelrotjes. Deze zijn vrij van geraffineerde suiker, zuivel, e-nummers, pinda’s, tarwe en gluten. Je bewaart ze in de vriezer en zodra je ze eruit haalt, moet je ze ook meteen opeten, anders smelten ze snel.. Lekker kliederen met de kinderen dus, haha!


     

    Ingrediënten

     

    • 125 gram dadels
    • 75 gram kokosolie, ontgeurd (of niet ontgeurd voor een kokossmaak, ook erg lekker)
    • 50 gram cacao
    • 75 gram witte amandelen (grof gehakt)


     

    Bereidingswijze

     

    • Smelt de kokosolie op laag vuur
    • Hak in een keukenmachine de dadels met de olie en de cacao
    • Schep het mengsel in een schaal en meng het met de grof gehakte amandelen
    • Meng dit goed
    • Leg op een bakplaat bakpapier. Maak van het amandelmengsel kleine hoopjes
    • Zet de plaat in de vriezer en laat ze in 30 minuten hard worden
    • Bewaar ze in de vriezer, anders smelten ze
    • Eet smakelijk!


     

    Variatietip

     

    • Gebruik andere noten in plaats van amandelen, zoals hazelnoten, paranoten, macadamianoten, of een mix hiertussen!
    • Voeg op het eind gojibessen toe voor een knapperig effect
    • Voeg kokosrasp toe
    • Gebruik rozijnen, mulberries of andere gedroogde vruchten voor een fruitig effect

     

     

    Bron



     


    Categorie:Chocolade
    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jammaker

     

    Biologische Jammaker nr 1 van Marmello

     

     

    Marmello Jammaker nr 1, 8 zakjes x 15 gr €8,40


    Jam maken zonder toevoeging van suiker.

    8 zakjes, goed voor 24 potten jam of 8 kilo fruit.

     

    Het fruit aan de kook brengen. Het geleermiddel, eventueel met zoetmiddel mengen en al roerend toevoegen. 1 minuut doorkoken, potten vullen en afsluiten. Etiketten zijn bijgevoegd.

     

    Op de achterzijde van de etiketten staan diverse recepten en de gebruiksaanwijzing.

     

    Ingrediënten Jammaker 1:

    geleermiddel (pectine), fructose (vruchtensuiker) en voedingszuur (citroenzuur).

     

    Hieronder veelgestelde vragen, beantwoord door de fabrikant:

     

    1. Het product klontert, als ik deze in water oplos!

    Helaas lost het product Jammakers niet zo makkelijk op in koud water als bloem of maïzena. Wij adviseren om het geleerpoeder op te lossen in diksap, van appel of andere fruitsoorten. Door het hoge gehalte aan vruchtsuiker zou het eenvoudig op moeten lossen.

     

    2. Kan ik in plaats van diksap ook andere zoetmiddelen gebruiken?

    U kunt honing, fructose of een zoetstof bestemd voor suikerarm of energiebeperkt dieet gebruiken. Stem de hoeveelheid af op eigen smaak of dieet.

     

    3. Hoelang moet ik de jam laten koken?

    Nadat u het fruit aan de kook heeft gebracht roert u de opgeloste Jammakers er doorheen, breng de massa weer aan de kook en laat deze gedurende een minuut doorkoken, daarna gelijk in de schone glazen potten gieten.

     

    4. De jam wordt niet dik?

    Dit kan gebeuren! De verhouding sap uit de vruchten en de hoeveelheid Jammakers klopt dan niet! U kunt de vruchtenmassa gedurende een minuut weer opkoken en wat extra geleermiddel,opgelost in diksap, toevoegen,! Zit de jam al in de potten, afgekoeld en wel, dan kunt u deze toch weer in de pan doen en aan de kook brengen, extra opgeloste Jammakers toevoegen en weer 1 minuut door laten koken.

    Voordat u de schone potten weer vult is, het verstandig om een druppeltje jam op een schoteltje te laten vallen. Dit geleert snel door afkoeling en u kunt zien of de jam dik genoeg is. Zo niet, dan herhaalt u de procedure nogmaals!

     

    5. Kan jam maken zonder suiker eigenlijk wel?

    Met Jammakers 1 kan dit heel goed! Suiker werkt conserverend. Om jam met een laag suikergehalte te kunnen bewaren wordt vaak een conserveermiddel toegevoegd. Jammakers bevat geen conserveermiddel!

    Een makkelijke methode om jam houdbaar te maken is het omkeren van de potten direct na het vullen. Daarvoor moeten de potten tot de rand gevuld worden met jam en worden afgesloten met twist-off deksels. Door het omkeren wordt het restje lucht in de pot door de hete jam geleid en wordt bederf voorkomen.

     

    6. Waardoor kan bederf van jam optreden?

    Bederf treedt meestal op doordat:

    • het fruit bij de verwerking niet goed schoon is. Vaak wordt het mooiste fruit opgegeten en van het gekwetste fruit jam gemaakt, terwijl je juist het mooiste fruit beter kunt bewaren!
    • de potten niet goed gereinigd zijn (met soda – deksels uitkoken)
    • de deksels niet goed meer afsluiten door beschadiging of het verkeerde type deksel, kunststof is ongeschikt, sluit nl. niet luchtdicht af!

     

    7. Hoelang is de jam gemaakt met Jammakers houdbaar?

    Mits klaargemaakt onder de juiste condities (onbeschadigd fruit, goede deksels, potten omkeren na vullen, zie ook vraag 6) is de jam, ongeopend, zeker 1 tot 2 jaar houdbaar.

    Na opening nog zeker 2 à 3 weken houdbaar mits bewaard in de koelkast en de jam met schoon bestek uit de pot wordt gehaald.

    Een andere manier om de houdbaarheid te verlengen is pasteuriseren. Dit kunt u in de oven doen. Zet de potten jam in een oven op een temperatuur iets boven de 100º C en laat de jam 10 minuten pasteuriseren vanaf het moment dat er bellen opstijgen in het glas. Een kopje water in de oven voorkomt het uitdrogen van de deksels.

     

    8. Waarom twist-off deksels?

    Voor het afsluiten van de potten hebben twist-off deksels de plaats ingenomen van cellofaan en paraffine. Deze metalen schroefdeksels sluiten de pot luchtdicht af door een kunststof rand in de binnenzijde. Een voorraadje glazen potten is zo verzameld. Veel levensmiddelen worden erin verpakt!

    Door twist-off deksels voor gebruik in kokendheet water te leggen, wordt de kunststof rand weer zacht en veerkrachtig. Bij het aandraaien wordt de rand iets ingedrukt op de glasrand en sluit weer perfect af. Na meermalig gebruik verdwijnt de veerkracht van het kunststof , daarom is het aan te raden de deksels regelmatig te vervangen.

     

    9. Is de Jammaker glutenvrij?

    Jammakers 1 is glutenvrij.

    De pectine komt van citrusvruchten: limoen, citroen, sinaasappel en grapefruit. Verdere ingrediënten zijn: natuurlijk citroenzuur, fructose gemaakt van zetmeel van aardappel of maïs.

     

    10. Hoeveelheid koolhydraten bevatten de jammakers?

    Jammakers 1 heeft 30 gram koolhydraten per 100 gram product. Omgerekend naar een zakje van 15 gram, is dit 4,5 gram. Per pot jam is dit 1,5 gram. Let wel, dit slaat alleen op het product Jammakers, want het fruit levert ook nog koolhydraten!

     

    11. Is Jammakers 1 geschikt voor diabetici?

    Jammakers 1 past in een suikerbeperkt dieet, het is te gebruiken met alle soorten suikervervangers. Jammakers 1 is niet speciaal gemaakt voor diabetici, maar een groot deel van deze mensen kan jam, gemaakt met Jammakers 1, inpassen in het eetpatroon. Voor een ander deel van deze mensen is Jammakers 1 niet geschikt! Het is aan uzelf om de geschiktheid te bepalen!

     

     

    Bron

     

     

    http://www.biovoordeel.nl


    Categorie:Eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienjam

     

    Aardbeienjam zonder suiker zelf maken


     

    Misschien wil je, net als ik liever jam zonder suiker. Maar ook zonder chemische toevoegingen. Bij de natuurvoedingswinkels zijn er veel verschillende soorten verkrijgbaar.

     

    Vroeger had ik een volkstuin. In de zomer kwam ik bijna iedere dag met een kist aardbeien thuis. Toen heb ik ontdekt hoe lekker zelfgemaakte jam zonder suiker is.

     

    Het is nog steeds aardbeientijd (augustus). Zoals ik in mijn vorige bericht zei, zijn de aardbeien op het ogenblik goedkoop.


     

    Voor 6 potjes aardbeienjam

    5 pond aardbeien

    0,25 liter appeldiksap (natuurvoedingswinkel)

    3 zakjes poeder *agar agar (natuurvoedingswinkel)

    Sap van een halve citroen naar keuze.

     

    * agar agar is een smaakloos zeewier dat gebruikt wordt in gerechten in plaats van (dierlijk!) gelatine.

     

     

    Bereiding

     

    • Kook de potjes met deksel een paar minuten uit. Zet ze omgekeerd op een schone theedoek
    • Was de aardbeien, met met kroontje er nog aan. (Anders was je teveel smaak weg). Doe dan de kroontjes eraf en doe de aardbeien in een heel groet pan. Breng de aardbeien aan de kook, zonder water erbij.
    • Voeg appeldiksap en eventueel citroensap toe.
    • Laat op zo hoog mogelijk vuur koken (let op overkoken) Laat het ongeveer een half uur koken of totdat je ongeveer 5/6 van de oorspronkelijke hoeveelheid hebt. Roer vaak.
    • Strooi de agar agar heel voorzichtig bij de aardbeien en laat nog twee minuten doorkoken. (je kunt de agar agar ook voor de zekerheid eerst in wat koud water oplossen)
    • Zet de jampotjes op een *houten plank. Zet een *lepel in het eerste potje en giet de jam in het potje. Doe de lepel eruit, giet nog wat jam erbij toe het potje helemaal vol zit. Draai de schroefdeksel erop. Zet het potje ondersteboven weer op de houten plank. Doe dit met alle potjes.
    •  als de potjes half afgekoeld zijn, kun je ze rechtop zetten.

     

    * gebruik van houten plank en lepel helpen voorkomen dat het potje van de hitte kapot springt.

     

    De jam kan een jaar bewaard worden. Maar hij zal wel veel eerder al op zijn.

     

     

    Bron



     


    Categorie:Eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toffee pindakaas truffels

     

    Toffee pindakaas truffels

     

     

    Ingrediënten

     

    • Toffee 
    • Pindakaas met stukjes noot
    • 100 gram pure chocolade

     

     

     

    Bereiding

     

    • Zachte toffee in stukken knippen
    • door de pindakaas rollen
    • op een plaat leggen bedekt met bakpapier 30 minuten in de vriezer.
    • Smelt de chocola 50 gram
    • dip de toffee stukken erin en leg die op bakpapier tot de chocolade hard is geworden

     

     

    Bron



    Categorie:Soms ...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocotof

     

    Chocotof


     

    70 gram boter

    400 gram gecondenseerde melk blikje van Friesche Vlag

    tot net niet koken brengen

    en daar 300 gram melkchololade aan toegevoegen

    Na smelten chocolade even op redelijk hoog vuur goed doorroeren maar niet laten koken. De massa in een ingevet bakblik van 20x20 doen en voila... chocoladetoffee. Het leek aan de dunne, plakkerige kant te blijven naar na een nachtje koelkast ziet het er goed uit.

     

    Vervolgens in brokjes snijden en deze dompelen in gesmolten chocolade voor een mooi laagje.

     

    Bij dit recept moet je eigenlijk 500 gram pure chocolade gebruiken met 70 gram boter en 400 gr gecondenseerde melk. Omdat ik alleen melkchocolade had en na 4 repen van 75 gram elk een mooie consistentie was bereikt ben ik gestopt bij 300 gram.

     

    Gecondenseerde melk (met suiker) is melk die ingekookt is tot een derde van het oorspronkelijke volume. Daarna wordt de melk gehomogeniseerd, afgekoeld en gesteriliseerd. Gecondenseerde melk schift niet bij het koken en is daarom zeer geschikt voor de bereiding van saus of pudding.

     

    Als je zo'n blikje openmaakt heeft het al een beetje een caramelgeur en smaak.... Het zit dus is blikjes. Als je zo'n blikje 3,5 uur in bijna kokend water legt (helemaal onder) carameliseert de suiker in de melk en het daarna openmaakt krijg je een soort toffee achtige saus,  caramelsaus (Jamie Oliver).



    Categorie:Soms ...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banoffee-pie

     

    Banoffee-pie (bananen toffeetaart)

     


     

    • een kruimelbodem maken
    • hierover de toffee* schenken,
    • royaal bedekken met plakjes banaan
    • hierover stijfgeslagen slagroom

     

    *Toffee: Blikje gecondenseerde melk 3,5 uur in bijna kokend water leggen (helemaal onder).

    Dan carameliseert de suiker in de melk en het daarna openmaken, krijg je een soort toffee achtige saus, caramelsaus.

     

     

    Voor de bereiding

    Kijk hier



     


    Categorie:Soms ...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peanut Butter Pie

     

    Peanut Butter Pie


     

    Ingredients:

     

    8 ounces Philadelphia Cream Cheese

    8 ounces peanut butter (1 cup)

    1 cup powdered sugar

    1 can sweetened condensed milk

    1/2 teaspoon salt

    8 ounce container cool whip

     

    1 purchased pie shell


     

    Voor de bereiding

    Kijk hier



    Categorie:Soms ...
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamcakejes

     

    Simpele en lekkere jamcakejes, zonder suiker, zuivel, tarwe en gluten. Deze maak je even snel tussendoor, want je bent zo klaar! Je hebt van die minitaartvormpjes nodig.

    Bij Dille en Kamille, daar heb je vormpjes in alle vormen en maten! Heel leuk!

     

    Benodigdheden voor de jamcakejes (ongeveer 6 stuks!)

     

    • 75 gram kokosolie
    • 125 gram geweekte dadels (een paar uur, in water)
    • 125 gram amandelmeel
    • 1 tl wijnsteenbakpoeder
    • 2 eieren
    • snufje zout
    • 4-6 el natuurlijke jam zonder toegevoegde suikers (bijvoorbeeld va Ekoland)

     

    Zo maak je ze!

     

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Spoel de dadels af
    • Smelt de kokosolie in een pannetje
    • Doe alle ingredienten, behalve de jam, in een keukenmachine en mix tot een glad deeg ontstaat
    • Vet de vormpjes in
    • Doe een laag cakemix in de vormpjes. Doe vervolgens een eetlepel jam in het midden, en bedek de jam met nog een laagje cakemix.
    • Zet de cakejes 20 minuten in de oven
    • Wanneer ze klaar zijn, zet de oven dan eerst op een kiertje om ze langzaam af te laten koelen.

     

     

    Bron


     


    Categorie:Taart
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speltroom


    Speltroom

    1 pakje speltroom, lekker omdat het wat dikker is en te koop bij de natuurvoedingswinkel.

    Heb je deze niet in de buurt? Koop dan soja-room of gewone kookroom in de supermarkt.



    Categorie:Wat is ...

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!