WEDERWAARDIGHEDEN
Inhoud blog
  • Groot nieuws
  • Macht of Ontwikkeling?
  • Spin in het Web
  • Gebroken Belofte

    Zoeken in blog



    Archief per maand
  • 05-2017
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011

    Voor mij, om gelukkig te zijn, en voor geïnteresseerden!
    11-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - Petterwitsj
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Als ik mijn voornemen voorleg aan de reizigers van de dinsdagavonden reageren zij enthousiast. Het geheimhouden van de verhalen maakt het spannend en ze beloven mij hun verhalen te sturen en er met elkaar niet over te spreken. Ik beloof hen de reisverhalen te bundelen en te analyseren, en zo 'Het Verhaal van de Steen' te schrijven. 

    Nadat deze eerste stappen zijn gezet, constateer ik verheugd bij mezelf dat ik al daadwerkelijk handel naar een van de suggesties die ik uit mijn reis oppakte: ik ben bewuster met spiritualiteit bezig. Het concreet gehoor geven aan aangereikte suggesties en inzichten is trouwens een van mijn belangrijkste uitgangspunten: reis niet als je niet bereid bent datgene wat je aangereikt krijgt te volgen.

    Hoe ik zo overtuigd tot dit idee gekomen ben? O, het was vreselijk, elke computergebruiker zal het met me eens zijn. Het was in 1998 dat een stem, die volgens mij toebehoorde aan mijn Gids Petterwitsj uit de bovenwereld, mij enkele malen grondig waarschuwde mijn computerbestanden te saven, omdat de computer zou crashen. Ik gaf niet onmiddellijk gevolg aan de waarschuwingen en het het gruwelijk geweten. Binnen enkele dagen ging de harde schijf kaduuk en ik verloor mijn reisverhaal over mijn ontmoeting met Petterwitsj.

    Tot overmaat van ramp wist ik zijn vreemde naam niet meer. Met grote hardnekkigheid heb ik mezelf weten te leiden in het idee dat ik datgene wat ergens in het heelal is opgeslagen opnieuw te weten kan komen. Inspannend geconcentreerd herontdekte ik, tijdens een reis, opnieuw de naam van mijn Gids. Wat lachte hij smakelijk toen ik er eerst Pjotr Witsj van maakte! Maar goed, aldus leerde hij mij hem en de spirituele wereld op een zelfverantwoordelijke, gezonde, manier te gehoorzamen.

    Warrior Iadied


    Ad foto: Lokaal 017a is de oude keuken van de Nebo, van het klooster en klein-seminarie. In dit lokaal heb ik vele dinsdagavonden, ook voor het experiment, gedrumd.

    Reageer (0)

    Tags: Het Verhaal van de Steen, Petterwitsj
    10-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - Het Experiment
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Later op de avond neem ik een belangrijk besluit: ik ga onderzoeken of andere personen eveneens tijdens een reis contact kunnen maken met de Steen. Ik weet er de geschikte gelegenheid al voor! Op de eerste en derde dinsdag van de maand drum ik in de Nebo op vrij-toegankelijke meditatieavonden en daar zijn ondertussen ervaren reizigers bij. Deze personen ga ik vragen te reizen met de Steen.
    Hmm, hun reiservaringen dienen ze dan geheim te houden voor anderen... behalve voor mij. Het zou geweldig zijn als zij in hun reizen, net als ik, daadwerkelijk contact zouden hebben met de Steen.
    Stilletjes wens ik dat er een gelijke noemer zit in hun reiservaringen met de Steen. Het zou mooi zijn als het mijn eigen 'onbaatzuchtig geven' was. Stiekem hanteer ik dit als hypothese in het experiment. Natuurlijk kan ik niet open zijn over deze inhoud!
    Beide ideeën, zowel het anderen laten reizen met de Steen als het bestaan van een gelijke noemer in reiservaringen, zijn geïnspireerd door het boek 'Wo die Geister auf den Winden reiten' van Felicitas Goodman. Natuurlijk was het Roger die mij dat boek leende.
    Deze door mij bewonderde antropologe heeft in Amerika meer dan dertig jaar onderzoek gedaan. Ze onderzocht eerst glossolalie, het spreken in tongen, en later de effecten van lichaamshoudingen op reiservaringen. Haar onderzoek leert dat als een reiziger in de gewone wereld bepaalde houdingen aanneemt deze persoon in de fijnstoffelijke wereld zeer specifieke ervaringen als initiaties, helingen en mythische ervaringen opdoet: 'Ha, wie zal zeggen wat het experiment 'Reizen met de Steen' gaat brengen?'
    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags: Het Verhaal van de Steen, Nebo, Experiment
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WWW - Het Wereld-Wijde-Web
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Haha, terwijl ik dit typ is het 30 december 2012. Dit bericht plaats ik op na het bericht 'HET VERHAAL VAN DE STEEN - De Steen in het Web' op WEDERWAARDIGHEDEN.


    20 april 2000, de avond waarop ik de Ervaring opdeed een Kruisspin te zijn, en van de Steen vernam dat Zij mij 'Onbaatzuchtig geven' zou leren, leefde ik nog nauwelijks met het Wereld-Wijde-Web. Tenminste niet zoals ik vandaag de dag doe. In 2006 toen ik het boek 'HET VERHAAL VAN DE STEEN' zelf uitgaf, heb ik een goede kennis een website laten maken: http://www.hetverhaalvandesteen.nl/

    Ha, als je een boek zelf uitgeeft, moet je zelf reclame maken en de verkoop regelen, een slimme formule, maar dat had ik niet begrepen toen ik eraan begon en toen ik het begreep, zag ik helemaal niet zitten dat 'reclame-maken'.


    Ik begreep er trouwens niet veel meer van nadat het eerste exemplaar van 'HET VERHAAL VAN DE STEEN' op 21 september 2006 was overhandigd. Half en half verwachtte ik dat 'HET VERHAAL VAN DE STEEN' een succes zou zijn; het is een schitterend verhaal en ik dacht dat de Spirits wel zouden helpen. Hmm, misschien doen ze dat ook wel, maar in elk geval niet daar en toen.

    Was ik teleurgesteld in de jaren daarna? Ja!

    Maar ergens klopte of klopt een verkoopsucces weer niet met het 'Onbaatzuchtig geven', en dus leek en lijkt het ook weer wel te kloppen. Mijn wens was en is dat mensen kennis nemen van 'HET VERHAAL VAN DE STEEN'; dat ze het lezen. Ik hoefde of hoef er niet per se rijk mee te worden... hoewel dat natuurlijk wel meegenomen zou zijn.


    De website http://www.hetverhaalvandesteen.nl/ heb ik tot nu toe aangehouden. Geld had ik er toch al aan uitgegeven, daar kon ik nog wel even mee doorgaan. Ik heb de website willen veranderen, verbeteren, maar het kwam er niet van. Gewoon te moeilijk voor me. Misschien is het wel heel eenvoudig, maar ik weet gewoon niet goed waar te beginnen. Ik heb mensen om hulp gevraagd, maar het leverde niet de gewenste hulp of het gewenste resultaat op. Ik heb zelfs een cursus gevolgd: eind 2009. 

    In deze cursus ik leerde ik met een programma websites maken, op zich niet moeilijk, maar het kopen van dit programma zou weer een smak geld kosten, en dan wist ik nog niet hoe ik het programma zou moeten laden of het oude vervangen... en dus leeft http://www.het verhaal van de steen.nl/ sinds het begin in 2006 een sluimerend bestaan.


    Actiever op het Wereld-Wijde-Web word ik nadat ik op 111111 een foto van 'Hanuman' zie die door Wim-del-Arte op zijn 'Schetsblog' op Seniorennet.be is geplaatst. 

    Eerst begin ik op het Belgische Seniorennet, maar dan stap ik over op het Nederlandse Seniorennet. Op 17 november 2011 verschijnt mijn eerste bericht 'Een Uitdaging!' op WEDERWAARDIGHEDEN.

    '

    En nu ben ik dus sinds 21 december 2012 bezig 'HET VERHAAL VAN DE STEEN' op het Wereld-Wijde-Web te plaatsen. Hahaha, het 'Onbaatzuchtig Geven' lijkt zijn uitingsvorm gevonden te hebben.

    Warrior Iadied


    http://blog.seniorennet.be/schetsblog/

    http://www.hetverhaalvandesteen.nl/


    Ad foto: in de rotsen van Los Campanarios op La Palma zie ik Hanuman.

    Reageer (0)

    Tags: Het Verhaal van de Steen, WWW, het Web
    08-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - Ik-Spin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    In de kring wisselen we onze ervaringen uit. Sommige studenten zijn enthousiast, andere teleurgesteld in wat ze hebben meegemaakt. Omdat tijdens het reizen de boodschappen normaliter symbolisch - in beeldvorm - aangereikt worden, licht ik waar ik kan de symboliek van de ervaringen toe.

    Ondertussen ben ik diep geraakt, want wat is er allemaal wel niet gebeurd!? Ik had openlijk contact met de Steen? We communiceerden met elkaar, als van mens tot mens, en de Steen gaat mij leren 'onbaatzuchtig te geven'... wat een vreemd idee! Kan dat wel? Geven levert toch meestal plezier op!? En als het geen plezier oplevert, nou... dan hoeft het geven nog niet onbaatzuchtig geweest te zijn, integendeel het kan dan juist heel baatzuchtig geweest zijn. Ik besluit dat het goed is om af te wachten.

    Op zich ben ik blij met de taak om te vertellen over de lessen van het leven en de cruciale rol van gevoelens daarbij. Eigenlijk is dit een soort levensopdracht. Het duidelijk afgebakende levensdoel bezorgt me kracht: 'Hmm, eigenlijk ben ik in mijn keuzevak 'Assertiviteit en Feedback' hiermee al bezig.'

    Ik vraag me af waardoor mijn inzichten tijdens de reis gevoed zijn. Ze zijn logisch van de beelden af te leiden, de Steen hing als een dauwdruppel in míjn zilveren web... het web dat ik-Spin geweven had. Een web symboliseert het verhaal van het leven van de mensen en dauwdruppels staan voor gevoelens. Omdat de Steen zich identificeerde met een dauwdruppel verbeeldde zij dat gevoelens van cruciaal belang zijn in het door mensen geleefde leven op Aarde. De vorm van het lichaam van de spin heeft beslist ook bijgedragen aan mijn inzichten: lijf en kopje vormen een acht. De acht is het getal van de eeuwigheid en doordat in mijn beelden het begrip acht aldus naar voren kwam, drong zeker tot mij door dat ik degene ben die over het feit van de eeuwigheid dien te schrijven: 'Ja, het is beslist de bedoeling! Ik was / ik ben ik-Spin... ik dien de schrijver te zijn. De kwintessens van Spin is dat ze het verhaal van de zin van het leven weeft. Kan ik dat!? Hmm... en zouden andere mensen eveneens met de Steen kunnen spreken?'

    Warrior Iadied


    Ad foto: deze foto van mij staat op de achterflap van 'Het Verhaal van de Steen'. Op mijn linkerschouder een spin! 

    Reageer (0)

    Tags: Het Verhaal van de Steen, ik-Spin
    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - De Steen in het Web

    Tijdens het verstrekken van de bups informatie is mijn verlangen naar contact met de Steen sterker en sterker in mij gaan zingen: ik wil de Steen aanraken tijdens het drummen en geef aan dit verlangen toe door met mijn blote linkervoet op haar te gaan staan. Ze past verrukkelijk in de holte van mijn voet. Dan maak ik tijdens het drummen de volgende reis:

    Eerst zie ik een spin en dan ervaar ik haar te zijn. Ik hang in een web vol dauwdruppeltjes en ben een vrij grote spin, een kruisspin.
    Dan hoor ik een stem: "Er is iets beters voor je als je durft los te laten... Laat los."
    Ik ervaar het als een opdracht om minder te werken en meer met spiritualiteit bezig te zijn. Hoe krijg ik dat beter voor elkaar?
    Ergens komt het idee 'goed gronden... Thea' vandaan, en daarom maak ik, als Thea, heel bewust, met mijn voet, contact met de Steen.

    Dan 'zie' ik het zilveren web plotseling van voren en dan hangt de Steen opeens, als een grote dauwdruppel, in het web. Mijn web!
    Door dit gebeuren dringt het volgende besef naar de voorgrond: elk individueel gevoel is belangrijker dan welke materie dan ook! En dan: het is mijn taak anderen te vertellen over de lessen van het leven, en de cruciale rol van gevoelens daarbij, daarnaast dien ik te vertellen over het feit van de eeuwigheid.

    Tegen het eind van de drumtijd ervaar ik mezelf weer als Thea. Onder mijn linkervoet is de Steen lekker warm. Dan richt ik me nog steeds met gesloten ogen, bewust naar haar... tenslotte dien ik te gronden, en vraag: 'Steen wat kun je mij leren, of vertellen?'
    De Steen antwoordt 'Onbaatzuchtig geven'.

    Warrrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags:Het Verhaal van de Steen, de Steen, het Web
    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - Een Veilige Reisplek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nadat ik mijn verhaal heb afgestoken, leg ik de Steen waarmee ik al die tijd in mijn handen speelde op de grond. Ik steek enkele blaadjes reinigende salie aan en roep samen met de studenten de spirits aan om een veilige reisplek te creëren. Achter elkaar vraag ik de spirits in elke windrichting (Oost, Zuid, West en Noord) om bescherming, begeleiding en ondersteuning op onze reizen in de andere werelden.

    Daarna gaan de studenten op mijn verzoek in een cirkel liggen met hun hoofden naar het midden. Het is niet de bedoeling dat ze elkaar aanraken. Dan is het eindelijk zover: ik ga twintig minuten drummen.

    Warrior Iadied


    Ad foto: Deze foto is ooit genomen ten behoeve van een artikel.

    Reageer (0)

    Tags: Het Verhaal van de Steen, Spirit, Drum
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - Het Reisbegin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Ik vertel de studenten dat ze volledig bij bewustzijn blijven tijdens hun reis en dat wat ze doen of laten volledig hun eigen verantwoordelijkheid is en blijft: "Als er gedurende het reizen iets gebeurt wat je echt niet wilt, kun je elk moment stoppen. Zeg gewoon: "STOP!""

    Ik verzoek hen om in dat geval, alsjeblieft, wel rustig op de vloer van het lokaal te blijven liggen of zitten, totdat ik klaar ben met drummen en ik beloof met de hand op mijn hart na twintig minuten te zullen stoppen: "... zoals het ook de afspraak is dat iedereen na het eindsignaal terugkeert naar de gewone wereld."

    Ik raad de reizigers aan tijdens het reizen de ogen te sluiten zodat waarneming en aandacht zich beter naar binnen kunnen richten: "Gesloten ogen zorgen voor minder afleiding. En wat eventuele storende geluiden van buiten betreft!? Laat deze rustig bestaan; ze mogen er zijn, net als wij."

    De laatste informatie gaat over het begin van de reis: "Visualiseer eerst een liefst levende boom en kijk of er tussen de boomwortels een gat, een muizenhol of een deurtje te zien is, waardoor naar beneden is te gaan. Emotionele verbondenheid met de plek of boom kan ondersteunend zijn!"

    Ik vertel over een vrouwelijke reiziger die niet start bij een boom: "Zij heeft een heel bijzondere manier  om de energie van de Aarde in te gaan. Ze trekt een sprookjesachtige jurk aan en daalt af in een put. Enkele deurtjes in de wand van de put vormen voor haar toegangen tot de andere werelden. Zij probeert de deurtjes een voor een, en eentje gaat er open. Lang niet altijd het deurtje dat zij zich wenst, maar tja, dit is haar manier."

    Ik raad de aspirant-reizigers aan het niet te gauw op te geven: "Mogelijk is het even zoeken welke weg naar de benedenwereld voert. Soms slaagt iemand erin door via een grot te gaan, maar in principe gaat het goed met behulp van een boom. De grootte van de toegang is niet echt van belang. Als je erdoor wilt gaan, kan dat; je kunt jezelf zo klein mogelijk maken als je wilt. Via trappen, glijbanen, gangen of wat al niet meer manifesteert zich een uitgang die uitkomt in de benedenwereld, en dan zijn de reiservaringen begonnen. En lukt het echt niet, ga dan in gedachten met je rug tegen de boom zitten en ervaar. Kijk maar of er daar wat gebeurt.

    Warrior Iadied


    Ad foto: Bij deze beuk zijn meerdere Toegangen naar de Benedenwereld te zien. 
    Nota bene 3 augustus 2012 riep deze beuk mij toen ik er in Beek-Ubbergen langs wandelde. Ik ging achter de boom zitten, dus niet op het pad, en vond na de reis de blikjes met restanten energiedrank waar de boom last van had. Zie: Beukelf over Vriendschap.

    Reageer (0)

    Tags: Het Verhaal van de Steen, Reisbegin
    04-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - Twintig Minuten Drummen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dan volgen tips en waarschuwingen.

    Accepteer zoveel mogelijk het dier dat komt! Denk niet: Ik wil een zeemeeuw, een slang hoef ik niet!' Spinnen, mieren en kikkers hebben zeker zoveel medicijnkracht als leeuwen, olifanten of dolfijnen. Het krachtdier dat verschijnt, heeft naar alle waarschijnlijkheid belangrijke kracht voor de betrokken reiziger. Bedenk in deze dat het gaat om de kwintessens van het dier en niet om het uiterlijk.

    Vertrouw wat er gebeurt en probeer niet angstig te zijn: wees niet bang als een wolf je bijt en niet als een uil met jou zijn maaltijd, een gevangen muis, probeert te delen. Zie het als een eervol gebeuren. Van mij hoef je niet in de muis te bijten, maar probeer het cadeau te accepteren. Aan het eind van de twintig minuten drummen lig je echt, helemaal heel, gewoon op de grond van dit lokaal: verrast, verbaasd en heel vaak wijzer."

    Warrior Iadied


    Ad foto: Deze foto is ooit genomen ten behoeve van een artikel.

    Reageer (0)

    Tags: Het Verhaal van de Steen, Krachtdieren, Drum
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - Krachtdieren en Kwintessens

    Ik vertel de studenten dat er nog meer dimensies op het niveau van de bovenwereld of hoger bestaan: "Bijvoorbeeld de wereld van de overledenen, maar een beginnend reiziger zal daar waarschijnlijk niet geraken. Indien toch... vertrouw, laat het maar gewoon gebeuren!"
    De studenten die voor het eerst reizen, verzoek ik ín de benedenwereld hun krachtdier te gaan zoeken. De reisvraag voor beginners luidt: "Hallo, ik ben op zoek naar mijn krachtdier, ben jij mijn krachtdier?"
    Studenten die hun krachtdier reeds kennen uit eerdere reizen gaan eveneens naar de benedenwereld, maar dan met de
    vraag: "Hallo krachtdier, wat zijn jouw kwaliteiten?"
    Ik vertel dat krachtdieren een kwintessens hebben, dat wil zeggen kwaliteiten en mogelijkheden die de reiziger zich in het gewone leven eigen kan maken of die van pas kunnen komen in moeilijke situaties. Ook vertel ik dat reiservaringen een groot realiteitsgehalte kunnen hebben: "De reiziger kan zichzelf als volledig menselijk waarnemen, maar ook de ervaring opdoen een dier te zijn en te vliegen of zwemmen of leven onder water."
    Mijn ervaring gebiedt het me om de studenten te vertellen dat het niet voor iedere student eenvoudig is een krachtdier te ontmoeten. Sommigen zetten te veel hun wilskracht in en anderen gedragen zich (om onduidelijke redenen) op voorhand als uitverkorenen. Vaak lukt het dan niet.
    "Gedraag je zo rustig en nuchter als enigszins mogelijk is en als het moeilijk blijkt een krachtdier te ontmoeten, bijvoorbeeld omdat er geen dieren te zien zijn of omdat het er heel veel zijn, ga dan op de grond zitten: tegen een boom of een rots en trek een cirkel om je heen. Stel in die situatie de vraag: "Ik zoek mijn krachtdier, wil mijn krachtdier bij mij in de cirkel komen?" Meestal lukt het dan wel!"
    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags: Het Verhaal van de Steen, Krachtdier, Kwintessens
    02-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - Andere Werelden

    Als de info duidelijk is, informeer ik de studenten over de verschillende werelden: "Allereerst is daar... de benedenwereld, op het niveau ín de Aarde. Om daar terecht te komen, verschaft de reiziger zich op enigerlei wijze toegang tot de Aarde zelf. In de benedenwereld bevinden zich energieën die zich, tijdens een reis, als krachtdieren aan de reiziger kunnen voordoen. Trouwens... elk denkbaar landschap is er aan te treffen: van steppes tot bergen, van moerassen en polders tot oceanen."
    Ik kijk even rond hoe de studenten de informatie oppakken. Ze lijken geïnteresseerd en zenuwachtig.
    "Dan is er de middenwereld. Deze bevindt zich op hetzelfde niveau als waarop het dagelijks leven zich afspeelt. Om hier te reizen visualiseert de reiziger de beginbeelden wederom op een bekende plaats, mogelijk weer bij een boom, en gaat daar op de grond zitten. De middenwereld wordt niet alleen bevolkt door alle bekende, normale wereldbewoners maar ook door energieën die zich als elfen, kabouters of andere sprookjesfiguren aan de reiziger kunnen voordoen."
    Hier en daar wordt wat gelachen. Natuurlijk lach ik mee; ik kan me de twijfels van studenten goed voorstellen, maar geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan.
    "Een derde, eveneens goed toegankelijke wereld is de bovenwereld. Normaliter is deze wereld door een grens van de middenwereld afgescheiden, vaak in de vorm van een vlies; een verdichting. Tijdens een reis is de bovenwereld op meerdere manieren te bereiken. Onder andere met behulp van rook, vanuit een boom, langs de regenboog of vanaf de top van een berg. Op het niveau van de bovenwereld bevinden zich de normale kosmische entiteiten als de zon, de maan, sterren en planeten. Verder komen er energieën voor die waargenomen kunnen worden als gidsen, heiligen of engelen. Bovendien bevinden mythische dieren als Pegasus-het-vliegend-paard of de Eenhoorn zich in de bovenwereld.
    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags: Het Verhaal van de Steen, Andere Werelden
    01-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - 'Reizen'

    Zo gaan de jaren voorbij. Woensdagavond 2 april 2000 begint als een gewone lesavond in genoemd keuzevak. De Steen trekt al een paar dagen krachtig mijn aandacht naar haar toe. Ik wil haar bij me hebben en dus neem ik haar mee als voorbeeldsteen.
    Zó weten de studenten tenminste wat voor soort stenen zij de laatste bijeenkomst dienen mee te brengen als wij als afsluitend dankbaarheidsritueel een medicijnwiel gaan leggen.
    Halfedelstenen, die regelmatig de voorkeur van studenten hebben, bezitten mij teveel kracht van zichzelf... net of ze teveel ego hebben. Nou nee, dat is onaardig gezegd. Halfedelstenen stralen specifieke boodschappen uit en geven steun, dat zijn prima rollen, maar het zijn andere dan luisterend oor zijn, dat wil zeggen boodschappen opnemen en doorgeven.
    Na een korte discussie over de geschiktheid van de te hanteren stenen geef ik instructies over de activiteit die de betreffende avond aan de orde is: "Het is de bedoeling dat jullie een reis naar de benedenwereld gaan maken om daar een persoonlijk krachtdier te ontmoeten en eventueel te leren over diens kwaliteiten."
    Al spelend met de Steen in mijn handen ga ik verder: "Reizen is het ondernemen van een reis in de traditie van sjamanen of medicijnmannen van inheemse volkeren. Het is iets anders dan reizen in de alledaagse werkelijkheid. Normaal betekent reizen hetzelfde als wandelen of op de bus, in de trein of het vliegtuig stappen. Tijdens het reizen in de andere werelden zit of ligt de persoon, net wat hij of zij prettig vindt, ontspannen op de alledaagse, grofstoffelijke grond en probeert met een reisvraag de niet-alledaagse, fijnstoffelijke werkelijkheid binnen te dringen. Reizen geschiedt door bij aanvang een concreet beeld te visualiseren, bijvoorbeeld een boom, en dan maar zo onbevangen mogelijk de regie uit handen geven. Laat gebeuren, wat er gebeurt."
    Ik vertel dat ik het reisproces ritmisch drummend ga begeleiden en show de studenten mijn platte, achthoekige, met adelaars beschilderde Indiaanse drum. Zijn sonore geluid overdondert hen als ik het laat horen.
    Na deze happening vervolg ik mijn verhaal: "Het effect van het drummen is dat het gehoorkanaal van buitenaf bezet wordt. Hierdoor is de reiziger gevoeliger om binnenin te horen. Daarnaast ondersteunt het geluid van de drum het reizen op het pad van de niet-alledaagse-werkelijkheid, want het drumritme stimuleert de hersenactiviteit en als laatste garandeert de drum dat de gewone, bekende, wereld er nog is."
    Als er geen vragen blijken te zijn, ga ik vrolijk door: "Na twintig minuten drummen sla ik het eindsignaal: drie pittige dreunen eindigend in wat geroffel. Dit is het teken om afscheid te nemen en terug te keren naar de gewone wereld. Zeg of doe in de reis datgene wat nog hoognodig is, bedank voor de ervaringen en ga terug naar de plek waar de reis een aanvang nam en van daar door naar dit lokaal."
    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags:Het Verhaal van de Steen, Reizen
    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - Keuzevakken

    Samen hebben we een goede tijd daar. Zoals vanouds discussiëren en filosoferen we heel wat af en het onderwijs en de studenten bezorgen ons steeds nieuwe thema's. De Hogeschool kent onder andere 'vrije keuzevakken'. Vrij in die zin dat elke student van de Hogeschool zich daarvoor kan inschrijven. Beiden geven we er een paar. Eerst had ik er niet zo'n zin in, maar Roger luisde mij met mooie woorden de 'goede' kant op, en hij kreeg gelijk: het is prettig werken. De keuzevakken bieden ons de mogelijkheid om onze eigen stokpaarden te berijden.
    De Steen doet ook mee. Tijdens mijn keuzevak 'Krachtdieren en Medicijnwielen' komt ze goed van pas. In dit ervaringsgerichte vak richt ik de aandacht van de studenten op de gedachtewereld en de cultuur van inheemse volkeren. Specifiek die van de Indianen uit Noord-Amerika komt aan bod.
    In oefeningen rond de elementen lucht, vuur, water en aarde verbeeldt de Steen regelmatig het element aarde. Als ik samen met de studenten een Medicijnwiel leg, functioneert zij als centrale steen 'Groot Mysterie'. Soms huiver ik bij de wetenschap dat ik de Steen daarmee identificeer met het Specifiek Goddelijke, maar tegelijkertijd past het volkomen, want van alle stenen is zij voor mij de meest bijzondere.
    En wat dan nog... zeggen de Indianen, in hun groet 'Mitakuye Oyasin', niet dat alles met alles en allen verwant is? Is het heiligschennis? Ik vind van niet. Middels het met een dankbare intentie leggen van stenen herdenkt het ritueel van het Indiaanse Medicijnwiel de bestaande onderlinge verwantschap: die van de tweebenigen (de mensen) met het staande volk (de bomen) en tevens met de vierbenigen (de dieren); met de gevleugelden; de gevinden; de kruipers en het wolken- en stenenvolk. Eén ding is zeker: ik ben verknocht aan de Steen.
    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags:Het Verhaal van de Steen, de Steen
    30-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - Haar Kracht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Op het werk kijk en staar ik elke dag naar de Steen. Het lijkt alsof ze mij uitdaagt en tot het uiterste plaagt: 'Zie me dan, kijk dan naar me, ik ben heel bijzonder, ja niet van jou, niet van jou, och, je kunt toch niks meenemen naar de Overkant, nietwaar? Het Laatste Hemd heeft geen Zakken; het gaat niet om Materieel Bezit, maar ik bèn er wel, hè, en bijzonder, bijzonder, bijzonder!'

    Ze intrigeert me mateloos: 'Wat is de bedoeling van dit alles? Waarom hoorde ik die Stem? Wie hoort er nou Stemmen? Waarom moest ik haar afgeven?'

    Ik ben zo gek op de Steen dat ik af en toe Roger's bureau opruim zodat zij niet ondergesneeuwd raakt. Op zulke momenten voel ik mij bijkans volslagen belachelijk, maar ik kan mezelf niet tegenhouden.

    De band van Roger met de Steen versterkt als van nature en tijdens supervisiegesprekken gaat zij een speciale functie vervullen: gespannen of verdrietige studenten neigen ernaar haar in hun handen te nemen. Direct fysiek contact met de Steen maakt hen ogenschijnlijk rustiger.

    "Hmm, het lijkt erop dat zij mensen grondt; hen bij zichzelf brengt."

    Aldus toont de Steen ons stap voor stap haar Kracht. In 1999 gaat Roger op Vision Quest in de Franse Alpen. Hij neemt de Steen mee als gezelschap. Ik plaag hem dat hij vals speelt: "Een Vision Quest doe je in je eentje, Roger!"

    En ik? Wel ik leen de Steen regelmatig. Zéér regelmatig. In vakanties neem ik haar meestal bezorgd mee naar huis en soms vergeet ik haar na de vakantie mee terug te nemen, dan leen ik haar te lang. Op een dag komt Roger onthutst de kamer binnen met de mededeling dat de Steen gestolen is. Nee dus.

    Warrior Iadied


    Ad foto: Roger Quintens op onze werkkamer in de Nebo. De (ingescande) foto heb ik gemaakt in december 1999. Op zijn bureau ligt de Steen.



    Reageer (0)

    Tags: Het Verhaal van de Steen, Haar Kracht
    29-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - Naar de Nebo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Zoals gewoonlijk toont Roger zich uiterst aimabel. Hij is geen hebberige man en heeft snel door hoe serieus het afstaan van mijn geschenk mij aan het hart gaat.

    "Je mag hem wel lenen... af en toe."

    Tot mijn vreugde legt hij de Steen in zijn werkkamer op zijn bureau.

    "Thuis raak ik cadeautjes gemakkelijk kwijt!"

    Ben ik blij dat hij in België zo'n groot huishouden heeft.

    Het jaar daarop ligt de Steen braaf op Roger's bureau. Hierdoor zie ik haar bijna elke werkdag. Maar dan verkast Roger onverwachts binnen de HAN, binnen de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen naar de Hbo-opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Tja, bij Verpleegkunde is in verband met de financiën en het studentenaantal een grote bezuiniging aan de gang: links en rechts verdwijnen collega's naar andere plekken.

    Ha, als Roger gaat solliciteren bij de 'hoofd-hart-handen'-opleiding vervoer ik hem naar het Nebo-gebouw, want zijn auto is kaduuk. In de gang vraag ik de directeur om een paar extra uurtjes, want mijn weduwe-uitkering gaat op de helling.


    'Achtergelaten' bij Verpleegkunde blijk ik mijn maatje serieus te missen. De magnifieke Nebo (een oud kleinseminarie) heeft ook indruk op me gemaakt en als enkele maanden later in een project een aantal lesuren te bemensen zijn, zeg ik maar al te graag: "Ja."

    Wel, zo kom ik tegenover Roger in dezelfde werkkamer te zitten. Samen maken we ons druk over het opleiden van allochtone studenten. De Steen is er ook. Zij heeft de verhuizing goed doorstaan en blijkt uitmuntend te voldoen als presse-papier. Al gauw blijkt ze een meer uitgebreide rol te claimen. Roger gaat haar als talkingstick in groepsgesprekken hanteren. Zijn richtlijn is simpel: "Enkel degene die de Steen in handen heeft, mag spreken."

    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags: Het Verhaal van de Steen, Nebo
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 'De Goffert' - De Leylijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Staand op het Resonantiepunt heb ik 24 december 2012 het pad in 'De Goffert' gefotografeerd waarover de Leylijn op me toekomt. Het verdwijnpunt van de foto is gelegen in het zuidoosten. Als het goed is, vergroot de foto als je erop klikt. De 24 op het paaltje is dan beter te zien.
    Warrior Iadied


    Foto: 121224 Leylijn in 'De Goffert'.

    Reageer (0)

    Tags: Nijmegen, De Goffert, Leylijn
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 'De Goffert' - Het Boompje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Soms wil ik graag iets ondernemen en dan gaat dat vanwege onverwachte gebeurtenissen niet door. Op zo'n moment voel ik me gefrustreerd. Vervolgens lijkt of blijkt er een dieperliggende reden achter te zitten: iets waarop ik geen zicht kon hebben. 

    Alsof het te maken heeft met 'op het juiste moment op de juiste plek zijn' en alsof ik minder goed kan bepalen wanneer het 'het juiste moment' is. Een voorbeeld: doordat ik later dan gepland naar de Koningsboom ging, ontmoette ik Lieve Vrouw, en het contact met haar dat uit die ontmoeting gegroeid is, zou ik niet graag willen missen.


    Iets dergelijks is me de afgelopen dagen overkomen. Hm, misschien wordt me op deze wijze geleerd om minder of niet gefrustreerd te zijn als het naar mijn idee tegenzit. Tsss.....

    Vrijdag 21 december wil ik naar de Goffert gaan; Contact maken met het boompje dat zei: "Hallo, hier ben ik." Maar het zit tegen die dag, behoorlijk tegen. Inhoudelijk wil ik daar niet over uitweiden, maar een bezoek aan de Goffert zat er de 21ste niet meer in. Ik kwam in de buurt en daar hield het mee op.

    Op maandag 24 december, mijn verjaardag, heb ik nog activiteiten af te handelen die met de gebeurtenissen van de 21ste te maken hebben en dus kom ik opnieuw in de buurt van de Goffert. Vele malen meer opgewekt dan de voorafgaande vrijdag besluit ik na het succesvol afhandelen van de verplichtingen deze maandag mijn voornemens waar te maken.


    Ik wandel naar de plek waar de Resonantie op de Rand van de Omgekeerde Kegel goed merkbaar is. 'Zou ik hier Contact met Moeder Aarde kunnen maken?'

    Als ik in de natte bladeren op de voor mij voelbaar warmere plek sta, kijk ik enigszins verbaasd naar een paaltje, een paar meter voor me, met het getal 24: 'Hé, dat is toevallig!'

    De Energie uit Moeder Aarde doet me prettig huiveren: 'Er loopt hier een Leylijn... over een pad. Hm, vreemd, Die heb ik de vorige keer niet zien lopen.' 

    De Lijn komt uit het zuidoosten en als ik me omdraai, zie ik de Lijn rechts langs de Koningsboom lopen richting het noordwesten: 'Wat mooi!'

    In het noordoosten staat mijn boompje, een Conifeerachtige, en als ik me naar het zuidwesten keer kijk ik links langs een grote beuk. Ik vraag me af wat ik zal doen: 'Zal ik Contact maken met het Boompje of zal ik naar beneden gaan, richting Moeder Aarde?'


    Ik kijk naar het boompje sluit mijn ogen en stem me af op de omgeving: het is droog, maar heeft veel geregend waardoor dikke waterdruppels van de takken druipen: 'Spat, spat, spat.' In de verte razen auto's. Een zachte wind strijkt over mijn linkerwang. Specifieke geuren neem ik niet waar. Blijkbaar hoef ik niet te kiezen: In een ronde Tunnel met Grijs-Aarden Wanden zak ik verticaal de Aarde in: dieper en dieper. Opeens is daar een Cirkel schuin boven me: Takken met Bladeren tegen de Achtergrond van een lichte Hemel: 'Een Eik?'

    Dan sta ik bij de Stam van de betreffende Boom: "Hallo, is hier iemand?"

    "Ik ben Thea-Warrior, is hier iemand."

    Naast me is een Jonge Wolf komen staan: "Kom maar..."

    'Hé,' denk ik, 'gaat het om het Behouden van mijn Individualiteit in een Groep?'

    Terwijl ik achter de Wolf aan wandel, denk ik: 'Grappig, het is net een Sprookje: Roodkapje en de Wolf.'

    We wandelen een Open Plek op, in het Midden staat een Boomstomp: 'Net een Krukje.'

    "Ga maar zitten," zegt de Jonge Wolf. Ik stap over de Stomp heen en ga zitten. Wolfje gaat links van mij zitten. Ik schrik; oostelijk van me is bijna geruisloos een Amerikaanse Adelaar geland. Hij knikt naar me: een Geluidloos Goedemorgen.

    'Hé, mijn Krachtdier Adelaar! Hoe zit het met mijn Overzicht hebben?'

    Achter me hoor ik geschuifel door Blad. Ik kijk om en zie Coyote uit het Zuiden komen aanstiefelen. Hij loopt op zijn Achterpoten en draagt een prachtige wijde donkeroranje Mantel met Sterren. "Ik heb niks met tijd... ben ik nog op tijd? Ik heb niks met tijd... niks met tijd... ik moest hier vandaag zijn."

    Links van me komt uit het Westen vrij traag Beersjamaan aangewandeld. Om zijn Schouders een Berenvel, op zijn Hoofd het Gewei van een Rendier. Ik kijk vertederd naar hem en denk: 'Oh, de Kwaliteiten van de Genezer...' Kwaliteiten van mij... wat doe ik daarmee? Wat kan ik daarmee?' 

    Hij kijkt nors, zoals gewoonlijk, maar zegt: "Het gaat Goed. Het gaat Goed."

    Gerustgesteld en vol Verwachting kijk ik voor me. Ja... Eland is al sjokkend uit het Noorden naar me toe gekomen. Met zijn enorme Gewei aait hij langs mijn Rechterslaap, om zich vervolgens door zijn Benen op de Grond te laten zakken. Zonder Woorden komt zijn Boodschap bij me binnen: "Beschermen is het Doel... en een Feit."

    'Hm, zou 'Boven' ook komen?'

    Ik kijk omhoog de Lucht in, maar hoor dan: "Hallo, hier ben ik."

    Ik kijk voor me, rechts langs Eland heen, en zie Aartsengel Michael tegen een Boom aangeleund staan. Hij lacht en even ben ik verward: 'Daar staat toch het Boompje!? De Stam waartegen Michael leunt is zo groot... zijn wij zo klein?'

    "Wees zo eerlijk en rechtvaardig mogelijk," zegt Michael.

    Terwijl ik me 'naar Beneden' richt; 'naar Moeder Aarde' realiseer ik me dat we 'in Haar' zijn. In Koor zeggen de Aanwezigen: "Ze beschermt en ondersteunt je... alle Dagen."

    'Er is nog een Derde bij,' denk ik, 'er hoort een Derde bij. Welke? Welke?'

    Terwijl ik dit denk, hoor ik de Anderen om me heen roezemoezen: "Ze beschermt je... en ondersteunt je..." 

    Het is net of een Strakke Band zich rondom mijn Hoofd snoert. Ik kan er niet op komen: 'Wat is nu die Derde? Wat is de Derde'

    De Anderen bemerken mijn Onrust en lachen: "Ze beschermt je en ondersteunt je... vergeet die Derde even!"

    Ik richt me weer op Hen. Michael zegt: "We hebben een Cadeau voor je. Van Harte Gefeliciteerd."

    Uit de Boomstomp waarop ik zit groeien twee Grote Runderhorens, een links van me een rechts. De Boomstomp transformeert daardoor tot prachtige Zetel.

    "O, dank jullie wel. Eh, eh, ik heb niks bij me om jullie te trakteren."

    Ze praten plots door elkaar heen: "Hindert niks, de Aandacht die je ons schenkt, is meer dan voldoende, dankjewel, Aandacht is genoeg; Mensen hebben een Talent voor Liefde... go ahead."

    'Talent voor liefde... waar heb ik dat eerder gehoord?' Ik probeer mezelf Beelden uit de Gewone Wereld voor de Geest te halen, maar opnieuw is het alsof er zich een Band om mijn Hoofd heen snoert. Verificatie vanuit de Gewone Wereld krijg ik niet voor elkaar.

    Dan voel ik dat ik snel opstijg: terug naar mijn Plek in de Goffert. Terwijl het gebeurt lach ik om hun Geintje: 'Wat een Opmerking, sta ik in de Nabijheid van het NEC-Stadion, zeggen zij: "Go Ahead".'

    Bijna boven denk ik: 'Het Boompje, het Boompje, zal ik nog Contact met haar maken?'

    Wat duizelig omdat ik plots van Richting verander, ga ik vooruit. Ik ritsel mezelf tussen de Natte Bladeren door en kom in een Donkere Tunnel terecht: "Hallo, hier Thea-Warrior."

    Nog voordat ik iets voor me zie, vallen er uit het Plafond Zilveren en Gouden Sterretjes over me heen: 'Hehe, net in het Sprookje van Vrouw Holle. Is dit echt leuk?'

    Voor me zie ik Zilveren en Gouden Sterretjes drijven op een Diepblauwe Glanzende Oppervlakte.

    'Wat een Schoonheid.' 

    "Dankjewel," zeg ik tegen het Bewustzijn van het Conifeerachtige Boompje... om mijn ogen te openen in de rustige omgeving van het Resonantiepunt, op de Rand van de Omgekeerde Kegel, waarop ik sta. Om me heen vallen in De Goffert nog steeds dikke waterdroppels van de takken. 'Spat, spat, spat': een verrukkelijk geluid.


    Als ik mild gestemd terugwandel naar de auto bedenk ik dat ik mezelf een heel vredig cadeau heb gegeven op deze verjaardag.


    Een korte terugblik: 

    Dat ik op 2 december met de Landschapsgroep de Leylijn niet zag lopen, niet waarnam, is logisch. Al zijn het rustige mensen ze staan met hun energie wel om me heen en in mijn beeld.

    - Het is niet vreemd dat als ik omlaag ga dat ik dan in de Aarde, waarin zich de Benedenwereld bevindt, mijn Krachtdieren ontmoet. Dat Aartsengel Michael, mijn Kracht van Boven, er ook was, is eigenlijk wel bijzonder. "Hallo, hier ben ik," zei Hij, net zoals het Boompje mijn Aandacht trok toen ik met de Landschapsgroep in de Goffert was. 
    Zoals
    gezegd 'het is niet vreemd', maar onbevangen, zoals ik in een Ervaring stap, verrast me de Ontmoeting met mijn Krachtdieren wel: het was alsof Ze een Tempel of een Veilig Toevluchtsoord om mij heen bouwden.

    - De gezochte 'Derde' is trouwens 'Begeleiding'. Als ik mijn Krachtdieren aanroep, vraag ik Hen om 'Begeleiding, Bescherming en Ondersteuning op onze Reizen in de Andere Werelden'. 
    Tja, daar op die Boomstomp kon ik met geen mogelijkheid op deze Derde komen: mijn gewone denkvermogen leek uitgeschakeld te zijn.

    - De uitspraak 'Mensen hebben een talent voor liefde' heb ik ooit in een maandblad gelezen. Ik denk een Happinez.

    Warrior Iadied


    Foto: 121224 Het Boompje in de Goffert.

    Reageer (0)

    Tags: Nijmegen, De Goffert, Boompje
    27-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Tandjes van Nuain

    Omdat ik 'Het Verhaal van de Steen' in WEDERWAARDIGHEDEN publiceer, ben ik in fotoalbums op zoek naar foto's om de teksten te illustreren. Naast het inscannen van oude foto's maak ik nieuwe, bijvoorbeeld van een bewaarde folder of van de Steen. 

    Mijn actie levert me een vraag op: 'In welke richting moeten de tandjes van het teken Nuain precies staan?'


    Al zoekend en spittend tref ik op het web nieuwe informatie over 'Nuain'. De naam wordt ook als Nion, Nuin of Nin geschreven. Nuain is, zoals ik reeds schreef, de letter N in het Ogham-alfabet. In dit alfabet wordt elke letter gerepresenteerd door een boom waarvan de naam met de betreffende letter begint. Nuain is de Es (Ash in het Engels), de kosmische Es of Wereldboom. Hm, op de bijeenkomst van de Landschapsgroep Nijmegen van 1 december 2012 vertelde de Vrouw uit Wales iets over de essenziekte. Eerlijk gezegd weet ik niet wat die ziekte inhoudt.


    Maar goed, het is niet die gevarieerde schrijfwijze van Nuain waarvan ik enigszins schrik, maar de richting van de 'vijf tandjes'. Op de voorkant van het boek 'Het Verhaal van de Steen' staan de tandjes naar rechts gericht. Gelukkig is dat goed. Verticaal is dit het teken voor Nuain.

    Mij is echter ooit door iemand (via via, dus ik ken de naam van de persoon niet) verteld dat 'de tandjes' horizontaal moeten staan. Wat heb ik dus gedaan? Ik kantel de foto van het boek van 'Het Verhaal van de Steen' en laat de tandjes naar boven wijzen; als een soort houvast. In WEDERWAARDIGHEDEN staat deze foto bij de tekst 'Jehova's Getuigen - deel 2'. Maar dit is fout: volgens de info op het web moeten de tandjes naar beneden staan.

    Vijf takjes naar boven is Quert / Appelboom ofwel de Q.

    Vijf takjes naar beneden is Nuain / Es ofwel de N. 


    In WEDERWAARDIGHEDEN heb ik bij 'HET VERHAAL VAN DE STEEN - De Steen' een foto geplaatst van de Steen met Nuain horizontaal: de tandjes staan in de juiste positie!

    Warrior Iadied


    http://www.omniglot.com/writing/ogham.htm

    Reageer (0)

    Tags: De Steen, Nuain
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - De Steen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Gebroederlijk geborgen in mijn reistas maken het gevonden en het betaalde souvenir de overtocht naar Nederland. Eenmaal thuis borrelt mijn creativiteit omhoog en tevreden met mijn vondsten schilder ik het runenteken N met okergele verf op de Steen. 'Zó, de cadeaus passen bij elkaar!'

    Als de school weer begonnen is, overhandig ik met een treurig hart en chagrijnig gemoed mijn cadeautjes zo hartelijk mogelijk aan Roger: "Het is een bijzondere Steen... een genezende Steen!"

    Dit laatste is iets dat ik zeker weet. Wat hij ermee moet, is mij, hem, ons, niet zo duidelijk.

    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags: Het Verhaal van de Steen, de Steen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - Runenteken Nuain

    De vondst van de Steen brengt emotionele verwarring met zich mee. Op de markt van Wells, enkele dagen later, ren ik als een idioot in het rond om Els te zoeken en haar aandacht te richten op een oude bijbel in een van de kramen. Eigenlijk is die bijbel een bijzonder geschikt souvenir voor mezelf, maar op deze manier koop ik mijn schuldgevoel af.
    Er is nog meer onrust, want ondanks de grote waarde die ik persoonlijk aan de Steen hecht, blijk ik me te generen voor een gevonden, gratis cadeau. Mijn gêne doet me in souvenirwinkeltjes neuzen naar een aardigheidje voor Roger. In Avebury is het raak. Ik zie eenvoudige halskettingen hangen: aan een koord hangt een klein, aardewerken steentje. Het steentje is versierd met runentekens uit het Ogham-alfabet.
    'Dit is het!'
    Bij de geboortemaand maart van Roger blijkt het runenteken N te horen. In een bijgaand foldertje staat dat dit teken gekoppeld is aan Nuain, de gewone es. Deze boom ondersteunt bij het focussen van energie.
    'Hmmm...'
    De Kelten associeerden het runenteken, gezien zijn vijf zijtakjes met de vork van de weversbalk. Op deze houten balk werd de schering van de te weven stof gewonden. Aangezien de Kelten gesteld waren op symbolische gehelen koppelden ze aan het runenteken tevens de beeldspraak: 'Costud síde'; bewerkstelligen (of instellen) van vrede. Ik kan de associatie volgen. Enkel in tijden van vrede kon de gemeenschap zich met weven bezighouden en de balk opgezet worden.
    Het minieme foldertje vermeldt verder dat personen geboren in maart in aanleg verzorgende en helende eigenschappen hebben. Aangezien ik hier wat Roger betreft volledig achtersta, koop ik voor hem een koord met een steentje met het runenteken N.
    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    26-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VERHAAL VAN DE STEEN - Chesil Beach

    En zo vertoeft het reisgezelschap op de middag van 22 juli enkele uren op het strand nabij Abbotsbury. Het weer is zonnig warm, maar echt prettig is anders: mijn enkels zakken telkens pijnlijk tussen de kiezeltjes. Languit liggen is wel te doen, maar je verplaatsen is een crime. Ondanks de hinder kruip ik als een spin over het strand om gele, witte en zachtbruine barnsteentjes te verzamelen.
    Dan gebeurt het! Gebiologeerd kijk ik naar de steen die reisgenoot Rob in zijn handen heeft. De lichtbruine, gladde steen heeft de grootte van mijn hand en gelijkt qua vorm op een kleine menhir. Met heel mijn hart en elke vezel van mijn lijf realiseer ik mij daar, op mijn knieën op het strand van Chesil Beach, dat ik déze steen wens als souvenir.
    Verstijfd en gespitst, met arendsogen en wijdopen oren, houd ik Rob en zijn vrouw Els heimelijk in de gaten. Ze zijn ingenomen met de steen. Rob liefkoost hem met zijn handen. Toch discussiëren ze erover: "De steen is behoorlijk zwaar om de verdere dag te dragen."
    'Leg nou neer,' denk ik en meteen daaroverheen, "o nee, dan pakt een van de anderen hem misschien.'
    Op het moment dat Rob en Els besluiten de steen achter te laten, strek ik mijn linkerarm uit en zeg zo neutraal mogelijk: "Laat eens zien!?"
    Die van binnen jubel ik: 'Pik binnen, het is winter!"
    Dan is daar die stem: "... Nee hoor... dat had jij gedacht... "
    Verward realiseer ik me dat een onzichtbaar wezen tot me heeft gesproken en het besef sijpelt tot me door dat de steen, dé Steen, niet voor mij bedoeld is.
    'Maar... voor wie dan? Voor een vriend? Ben ik rijp voor de psychiatrie?'
    Zit ik daar helemaal verbouwereerd met de Steen in mijn handen: 'Wat nu? Heb ik de Steen te pakken, is hij niet voor mij!!! Voor wie wel? Voor een vriend? Voor wie? Voor Roger misschien?'
    Roger Quintens is mijn meest geliefde collega en maatje op de opleiding tot Verpleegkundige van de Hogeschool in Nijmegen. Samen hebben we reeds het nodige onderwijs gegeven en als ik op vakantie ga, breng ik meestal een kleinigheidje voor hem mee.
    'Tja, dit is natuurlijk wel een cadeau, maar... déze héél bijzondere Steen wil ik zelf houden! Rare ervaring trouwens die stem! Zo overduidelijk en zo'n absolute zekerheid uitdragend. Bah, de Steen is vast voor Roger bedoeld."
    De rest van de dag draag ik, behoorlijk chagrijnig, de Steen behoedzaam met me mee. De groep schenkt er nauwelijks aandacht aan. Volgens reisgenoot Fred is het een flint: een vuursteen. Af en toe voel ik me schuldig richting Els en Rob: 'Had ik mijn intuïtie, dat dit een heel bijzondere Steen is, met hen moeten delen? Nee... niks moet!'
    Balend berg ik 's avonds de Steen zorgvuldig in mijn reistas.
    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags:Het Verhaal van de Steen, Chesil Beach, de Steen
    Gastenboek
  • gastenboek
  • Even weer wat bij gelezen -
  • reactie
  • Groeten
  • Prettig weekeinde

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!