Riffer
Inhoud blog
  • Riffer's rattenstraattaal
  • Riffer's (tegen-)zin
  • Riffer's spreidingswet
  • Riffer's veilige landing
  • Riffer en het grondwater
  • Riffer's gelukshormonen
  • Riffer's perspectief deel 1 / 2
  • Riffer's perspectief deel 2 / 2
  • Riffer's hemel
  • Riffer's troonrede
  • Riffer's vibes
  • Riffer's bubbels
  • Riffer's dol dwaze knaldagen deel 1 / 2
  • Riffer's dol dwaze knaldagen deel 2 / 2
  • Riffer's Poly-goon journaal deel 1 / 2
  • Riffer's Poly-goon journaal deel 2 / 2
  • Riffer's gevoeldiversiteit deel 1 / 2
  • Riffer's gevoeldiversiteit deel 2 / 2
  • Riffer's luchtballon deel 1 / 2
  • Riffer's luchtballon deel 2 / 2
  • Riffer's bange vermoedens
  • Riffer's wolkjesdag deel 1 / 2
  • Riffer's wolkjesdag deel 2 / 2
  • Riffer's woondromen
  • Riffer's voorspellingen
  • Riffer's pittige weekjes
  • Riffer's plafond
  • Riffer's Ongehoorde Inside
  • Riffer's zomerzotheid
  • Riffer's narcistische maatschappij
    11-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's wolkjesdag deel 1 / 2

    Beste allemaal,
     
    Je kunt niet zeggen, dat er vandaag geen wolkje aan de lucht was.











    Alles was bevroren.                 






















    Ik was bang, dat mijn vriend eekhoorn stijf uit de boom zou vallen. Ik had hem graag opgevangen. Wat dat betreft doe ik niet onder voor de politiek. Linksom




    of rechtsom. Het resultaat blijft hetzelfde. De één z’n brood is een ander z’n dood. Costa en ik vormen soms een hecht team. Daar hebben we geen experts voor nodig, al zijn we niet getrouwd.


























    Maar soms kunnen wij ook zo in discussie gaan, dat iedere ouwehoershow (sorry, Jack van Gelder) ons graag in de stoel zou willen hebben.













    Ik daag liever liggend iemand uit. 















    Om daarna lekker te mollen. De mol is hier bekend. De uitslag is altijd hetzelfde. Daar is geen programma of verkiezing voor nodig.
     
     












    De natuur straalde vanmorgen ook al verkiezingsvibraties uit. Links waren de bomen opeens anders dan rechts. Ik denk, dat ze nog in tweestrijd stonden. Toch maar de Kieswijzer gaan raadplegen. Al kom je bij de BBB uit: Bomen, Bier en Boerenzakdoek.
     













    Ik heb mijn stem laten horen bij de pony’s. 














    Ze toonden geen enkele interesse. Misschien zijn ze bang voor polarisatie, die ook al op de grond was aangebracht.






    Als ik eerlijk ben blijf ik ook liever in de schaduw. Een aanslag is gauw gepleegd. Ik heb WA gemaild, dat hij beter met Amalia op Rottumeroog kan gaan zitten. Laat dat ondankbare volk toch schieten. Het is niet erg om voortaan zelf je bibs af te moeten vegen, als niemand meer toekijkt. Nu de talkshows het toch niet goed meer doen kan er een nieuwe overlevingsserie worden gemaakt: Mooi Meisje met Creator in de Jungle van het Wad. John de Mol Jr. is vast beschikbaar.















    Dat is wat anders dan Te Dik Meisje in Schutkleuren in de Sneeuw.
















    Of Cornelus Kameel met dakbedekking in de serie van de Eeuw.













    De bomen hadden hier trouwens ook een rare hoed op. Alsof de slagroomspuit was uitgeschoten. Of de supersonische raket van Poetin uit koers was geraakt.






     











    De watermeter moest er van snotteren. Vannacht had hij last van krimpflatie.












    Daar hadden de pony’s vanmiddag geen last van. De biowortels waren namelijk in de aanbieding, zodat ze er evenveel kregen als gisteren. Voor hen nog geen wolkje aan de lucht.















    Ik kan me voorstellen, dat er een heleboel mensen geen bal meer aan vinden. Je wordt gewoon gemold.












    Vanochtend is er hooi gebracht. Je ziet het: ook al gekrompen. 
















    Het raakt ons allemaal.
     
    Ik blijf er nog maar gewoon een bal aan vinden. Al is hij de laatste tijd vaak zoek.
     


    11-03-2023, 19:31 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's wolkjesdag deel 2 / 2












    Zie nu even geen wolkje meer aan de lucht.















    Wat slap hangt komt meestal wel weer omhoog.
















    Dat noemt men levenslust en is beslist niet grensoverschrijdend.

















    Ik zou zeggen: Blijf waaks, dat kan ook zonder C2000.
     


     Poot van Riffer.

    11-03-2023, 19:31 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    19-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's woondromen

    Beste allemaal,
     
    Het is al weer een poos geleden, dat ik iets van me heb laten horen. Er kwam een aardbeving tussen en de wind zat wat tegen.










    Mijn coupe-soleil raakte danig in de war. Gelukkig kwam er net geen spionageluchtballon vanuit China over gevlogen.















    Ik heb goed opgelet. Het zal me toch gebeuren, dat ik zo verward ineens in het Verre Oosten in beeld verschijn. Dan maken ze Oud Duitse herders na met een verwrongen beeld. In plastic.











    Ook de staart van Costa had het zwaar te verduren. Komt daarvan een beeld in China terecht, dan hebben ze een nieuw soort wasbeer.





    De daken van het kippenhok zijn afgelopen week vernieuwd. Dat moest om er punten bij te krijgen voor de vrije sector verhuur. Je moet er niet aandenken, dat de huurprijs ineens omlaag moet met die gestegen graanprijzen en je opeens minder eieren uit de leghokken mag gaan halen. Parelhoenders schreeuwen nogal hard en protesteren om het minste geringste. Het is hier af en toe net het Malieveld. Ze kunnen ook best de A27 gaan blokkeren. Een beetje poep en ze zitten zo vast aan het wegdek. Kan Weerwind er ook niet meer langs met zijn dienstauto.













    Ook zijn er op het terrein nieuwe vogelhuisjes opgehangen. Geheel aardbevingsbestendig. Van hout en een beetje staal. Twee mezen vechten er nu om wie er in het Witte Huis mag. Ik hoop, dat de sperwer het niet gaat bestormen.











    Aan de schuur hangen altijd al zeven huisjes. Een beetje veel misschien, maar Erdogans heeft 1150 kamers, dus wat is veel. Ze zitten alleen te dicht op elkaar. Daarom zijn er maar een paar bewoond. Het was de bedoeling, dat er daklozen in kwamen en asielzoekers. Er zijn echter een paar veilig geland en die verknallen het voor de rest. Ik zit nu te bedenken, hoe ik ze eruit kan werken.














    Ik heb al een Boa te hulp geroepen. Die mist helaas wat tanden.














    Over die ingestorte corruptie-huizen gesproken: ik weet wat het is om geen huis te hebben. Ik was gisteren buitengesloten, terwijl die koude beesten lekker warm binnen zaten. 














    Ik heb toen in Costa’s oor getoeterd, dat ze zich voor moest stellen, dat je ‘s nachts slaapt en je bench in stort. Dat is wat anders dan een walnoot op je kop krijgen van een specht, die er één laat vallen, omdat er hier zo nodig veel walnoten moeten worden opgehangen.















    Wel leuk, al die eekhoorns. We zitten er graag achteraan. Dit even terzijde.








    Costa en ik hebben wat bedacht. We hebben een klomp opgehangen. Daar kunnen de mensen dan geld in doen voor de aardbevingsslachtoffers in Groningen, die wel niet dood zijn, maar langzaam wegkwijnend daarnaar op weg zijn.
    Als er iemand komt om te doneren, sta ik erbij als BN-er. Dan wordt er meer gegeven. Ik heb namelijk een blog. En bijt Costa in haar achterpoot, als ze de deur uitgaat. Is vast wel een video van.















    Helaas staat Kaytie vaak bij de poort te gillen, zodat die klomp vast niet vol komt. Ze wil, denk ik, de politiek in en alleen grote klompen vullen. Net als die van Shell en ING, al heeft die laatste een schoen.













    Die Rus in het Kremlin is medeplichtige van de natuur. Die heeft geen schuivende aardplaten nodig om de boel plat te maken. Schoof de aarde maar eens om hem heen. Dan maar hopen, dat er geen hulphonden in de buurt zijn. Want mijn soortgenoten zijn eerlijk van nature.
     
     













    Een eerlijk gevecht kan ik zeker waarderen, maar ik ga niet over de grens. Bij mij blijft alles redelijk heel. Men wil Dodo’s met DNA-techniek laten herleven, maar waarom zou je dat doen, als de wereld al zo vol is.

















    Met plastic uit China is er al genoeg rotzooi. Ik zou deze allebei de ruimte inschieten en ze daar laten, ook al zijn ze niet Amerikaans.












    Ik ga redelijk gebukt onder wat er allemaal gebeurt. Straks krijg ik een kunstmatige intelligente hond naast me, die een zak chips van ASML opeet en via Chat GPT liefdesbrieven stuurt naar mijn vriendinnen. Daar moet ik toch helemaal niet aan denken.
















    Zolang er krokussen blijven op komen houd ik de moed er maar in.


     Poot van Riffer

    19-02-2023, 17:53 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    09-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's voorspellingen

    Beste allemaal,
     
    Januari. ‘s Morgens donker. Ik kan de kippen niet eens zien. Die zitten dan nog in hun hok. Ze missen zo een stuk ochtendgymnastiek omdat ze niet mee kunnen fladderen bij mijn subtiele begroetingen.








    Het hoort zo te zijn, dat ik een blik op hun verrichtingen kan werpen. In deze controle-maatschappij is dat van belang. Zo kan ik zien of ze voldoende eten. Ze hebben een pikorde en daardoor de pik op een ander. Bij criminaliteit grijp ik in. Red ik het niet dan kan ik altijd nog de M(obiele)E(rgernis) inroepen in de vorm van twee teven. 











    Er is momenteel toch geen bal aan.
     
    Geef brood en spelen was ooit genoeg om de rust er in te houden. Nu is het in de rust niet eens stil. Het brood wordt ook steeds duurder. Omdat de pikorde in de wereld speelt. Zonder gevoel voor een ander, alhoewel de machtige haan in Rusland met kerst even niet wilde pikken.
     

















    Dat leek goed, omdat de verdedigingslinie hier inmiddels sterk geslonken is.


    In een zogenaamd nieuwjaar worden er sinistere voorspellingen gedaan.













    De hoop, waar ik nu op lig, zal slinken. 















    De bladeren zullen dit jaar vallen.














    De terrormuizen blijven komen.















    De Juice-kanalen blijven open. Dat is voor mij wel lekker.














    Door aankoop van landbouwgronden komen er witte strepen in het blauw. Dat komt door vieze spelen. 
















    Houtrot zet door. Kachels moeten blijven branden. Timmermans houdt van planken.















    Humorcrisis houdt aan. Door serieus te blijven kan men het heden niet meer aan. Ook Kruimeltje gaat in de ban. Er mag niet meer met brood gestrooid worden.















    Spanningen nemen toe. Er mag ook geen gas meer gegeven worden.
     
    Er komt een plafond voor adem. Het RS-virus neemt af.
     














    Polarisatie om elektrisch laden neemt toe. Er gaat een roep om eikenbomen langs de weg te vervangen door laadpalen. Eikenprocessierups verdwijnt.
     
     













    Excuses omtrent verledengedrag raken meer in zwang. Verklaringen omtrent goed gedrag kunnen niet meer gegeven worden. Zoeken naar voorouders wordt verplicht. 

















    Ik denk, dat ik er een poepje van moet laten.















    Ik heb zo’n geluk, dat ik hier woon, dat ik straks mazzeltaks moet gaan betalen.















    Hoop op een gelukkig 2023 blijft. Daar sta ik op.


     Poot van Riffer

    09-01-2023, 13:04 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    21-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's pittige weekjes

    Beste allemaal,
     
    Vanmorgen lag er sneeuw, de wereld was wit.














    Onze zwarte pieten hadden kennelijk de donkere kleur uit de weide gekickt.
     
    Ik had helemaal geen tumult gehoord. Ik zag ook geen Amnesty auto.
     













    Al hebben wij daar beiden voorzichtig naar gespeurd.
     
    Wel ontdekten wij een klimaattop.
     









    Na een paar uur bleek dat al een mislukking. Sneeuw gesmolten en toezegging aan een verre kolibri, dat als de knoppen niet meer ontluiken er een struik in zijn habitat wordt geplant.















    Wij zijn nu dus in onze ontwikkelde wereld aan de bal.










    Die heb ik vol in de bek genomen, net als Van Gaal. Als je ballen hebt dan bedrijf je politiek, maar bij hem schijnt er wat loos te wezen. Straks wordt er voor zijn kicks ook vast 218.000 dollar betaald. Als de sandalen van Steve Jobs dat ook opleveren is het verdomde jammer, dat ik geen schoeisel draag.











    Het is de laatste tijd pittig. Kaytie, die maar blijft graven en boomwortels kapt, kreeg er één dwars muurvast tussen de kiezen. Gelukkig hebben we een kordate bazin, maar die mag straks ook voor een commissie. Zij doet soms niet onder voor Matthijs. Zij deelt echt geen diplomatieke oorvijgen uit. Soms trekt ze mij aan mijn haar. Niet alleen grensoverschrijdend gedrag, maar ook zinloos geweld.
     
     













    Kaytie en ik kijken hierbij dezelfde kant op.















    Ik heb met Kaytie een pittig gesprek gevoerd. Aanvankelijk waren wij het erover eens, dat hier de wereld door draait, maar daarna moesten er bijna zware gevechtseenheden door mij worden ingezet.












    Ik kon nog net mijn vege lijf redden, toen ze in de aanval ging. Zij was het niet eens met mijn opmerking, dat de bazin haar excuses moest maken, als ze mondelinge explosieven ging neerleggen. Stel je voor dat onze pijpleiding kapot zou gaan.
    Ik mocht ook van haar niet gaan twitteren. Ze kan zich soms echt als een waar reptiel gedragen.
     















    Ik heb haar even in de bladeren geduwd. Was ik een tel van haar gezeur af.













    Daarna hebben wij de oorlogshandelingen gestaakt en zijn wij samen verder gegaan. 


















    Want alleen is maar alleen.     













    Vindt Costa ook. Al zou ze mij het liefst met een paintballgeweer beschieten, als ik haar weer eens in de achterpoten grijp. Dan komt ze moeilijk op gang. Blij, dat het van de rechter niet mag.












    Ik had al in het donker geoefend om mij onzichtbaar op te stellen.
     
    Zou ik iedereen aanraden. Krijg je ook geen herrie. Ik bedrijf het klimaatactivisme in het geniep. Als niemand weet, dat ik soms de stikstofregels overtreed, ook al is dat te horen en zeker te ruiken, dan ontwijk ik ongevraagde meningen. Die van mij doen er toch niet toe.
     
















    Ik heb ze bevroren. Net als het water van de duiven vanmorgen.














    We gaan ons nu wijden aan de bal, die vult straks ons hele beeld. That’s different cook!
    May Van Gaal long live.
     


     Hands van Riffer.

    21-11-2022, 19:02 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    16-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's plafond

    Beste allemaal,

    We hebben hier een eikeloorlog.













    Net heb je alles schoon geveegd of de projectielen vallen alweer op je kop. Je poten worden zo rollend materieel.

    Ik voer geen oorlog met eikels. Uiteindelijk verliezen ze toch. Parels voor de zwijnen. Er valt nog meer uit de lucht.

    In de zomer hoef ik niet zoveel omhoog te kijken als nu.
















    Zo komt er weer een drone met walnoten naar beneden, zo weer dwarrelt er een blad op je neus.
















    Vanaf veilige afstand heb ik liggen kijken hoe hier de walnoten in emmers worden verzameld en in kratten worden afgevoerd.














    Ze gaan naar de eekhoornopvangvoedselbank. Die twee eekhoorns hier vreten zich al genoeg te barsten. Over ongelijkheid gesproken.

















    Ik heb toch maar even geholpen met rapen. Ben zogezegd gerecruteerd. Had liever een valhelm gehad, maar die zijn allemaal door Nederland naar het front gestuurd.













    Portie noten verzamelen in de bek en dan de wangen legen. Ik zal toch maar tegen de bazin zeggen, dat ze wat voor zichzelf moet houden. Twee potjes appelmoes en 150 rol closetpapier is niet genoeg om barre tijden door te komen, ook al heb je overal schijt aan.















    Met Kaytie heb ik een stevig Remkesgesprek gevoerd over hoe een schuilkelder gegraven moet worden.





















    Ze is direct begonnen. Toen ik een opmerking maakte
    over dat ze niet zo hoog moest graven en dat je anders piekbelasting kreeg,




    liep ze kwaad weg. Ik had het nakijken.















    Ik heb nog gepoogd om een beetje zielig te doen, maar ze bleef zuinig met energie.
















    Die van mij heb ik toen ook maar gespaard, al zat ik nog niet aan mijn plafond.












    Mijn hersenen onderhand wel. Een krop sla aan de macht in Engeland, een bloeddorstige suikerbiet in Rusland,
    een oude onvaste Pastinaak in Amerika, een scheef gegroeide geelwortel in China, het volkstuintje is compleet aan het verleppen.















    En dan mijn Amalia. Kom hier maar zitten op ons bronzen paard. Met mij erbij ben je veilig. Hier gooien ze op de asters geen rode soep en plakt niemand je vast.
















    Die Ma
    cronen-maffia houd ik met gemak buiten de lijntjes. Dat kan heel goed zonder advocaat.










    Ik snuif tenslotte alleen herfst.



















    Nu maar hopen, dat de wereld heel blijft en mijn paradijs niet verwoest raakt.















    En het blad nog gewoon kan verteren, al sta ik er een beetje lullig tussen.



     Ferme poot  van Riffer

    16-10-2022, 20:18 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    24-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's Ongehoorde Inside

    Beste allemaal,
     
    Het was weer een geweldige week. Het begon al met vorst aan de grond. Ik gelijk ‘s morgens kijken. Geen WA. Zat hij waarschijnlijk in de paleistuin op de grond op de troonrede te oefenen om zonder haperingen te kunnen vertellen, dat de halve natie aan de grond zit.








    De kleinste kip in ons kippenhok werd op de grond van het eten geweerd door de grotere kippen en vliegt nu als een duif om hun eten van de hoge plank te kunnen pikken. Je moet natuurlijk wel je eigen vleugels hebben, al kun je nu een vliegreis boeken en hopen voor niks 350 euro te krijgen, als je de lucht niet meer in gaat en dan zit je even ook niet meer aan de grond.








    Ons biggetje heeft een bosje viooltjes aan de grond gezet voor Kaagje. Ze droeg voor het eerst een heel zwaar, niet duurzaam koffertje, dat al dertig jaar mee gaat. Dat vind ik heel knap van dat koffertje. Ik kan niet eens dertig worden. Het knaagt echter aan Kaagje en we moeten echt respect voor haar hebben, dat ze aan dat koffertje denkt met die zware inhoud, vooral in deze onzekere tijd met dat verdomde klimaat.








    Costa en ik zijn gisteren gaan speuren in het bos aan de overkant met de deftige naam Park 1813. Dat bos is honderd jaar later in 1913 aangelegd, was heel duurzaam, totdat de beuk er niet in ging, maar er juist uitgehaald werd. Allemaal de schuld van het klimaat. De heide moet blijven of terug. De stikstof moet daarom weg. Net als een groot deel van de grondgebruikers.














    Aan de bandensporen in het bos te zien rijst het vermoeden van boerenprotesten of rupsbanden van Zelensky, maar deze zijn afkomstig van natuurbeheerders, die het paard niet meer voor de wagen willen spannen.














    Costa en ik waren op zoek naar hei. Bramenstruiken prikten in onze neuzen en de graspluimen kriebelden de buik.












    Na een stief kwartiertje vonden we een plantje tussen het gras. Met wat persoonsbeveiliging staat hij er misschien volgend jaar nog wel.












    In ons bos, dat Levensbos heet, worden bomen geplant voor overledenen door nabestaanden. Komt nooit vol. Met een driedubbel zo hoge energierekening kan men vast geen vijfhonderd euro voor een boom meer betalen, die dan ook nog door de stikstof staat te verpieteren tussen de bramen en het gras. De beuk moet er gewoon in.













    Niet liggend, maar fier rechtop.














    Zo, dus, ongeveer.
                           

    Zo fier had Kaagje en haar mede-regeerders in vak K ook moeten blijven. Ze hadden daar beter de dropjesenvelop even rond kunnen laten gaan en quasi ongeïnteresseerd een dropje aan Baudet moeten aanbieden. Daarmee was hij kansarm op succes door het bidet gespoeld. De theorie van de spionnen is natuurlijk ook aangewakkerd door wijlen The Queen met haar James Bond stunt. Thierry had Kaagje natuurlijk ook uit het vliegtuig willen gooien en op zijn beurt had Derksen dat weer met hem gewild en zo blijven we maar doorgaan zonder de armoe te bestrijden. We lopen straks echt met zijn allen tegen een plafond aan,




    ondanks mijn geroeptoeter, dat het anders moet.












    Van Eerd zou ik adviseren om het bij een vriendin te houden, in plaats van bij een vriend. Bevalt mij ook uitstekend.
     
    Ik begrijp wel, dat hij mogelijk wilde zien of de wasmiddelen van Jumbo echt wit wassen.
     












    Ik doe alles liever in het zwart.



    Costa vindt het trouwens niet erg, dat ik vlees eet. Ik denk, dat ze in mij een toekomstige vleesetende minnaar ziet, ondanks het advies van de PETA, om dat niet te doen.
     
    Het is allemaal niet meer voor mij te volgen. Ook niet, dat je Van der Wal in een cruiseschip moet als ontheemde. Met zo’n naam stop je toch iedereen in een flexhok.










    Ik droom van een groot Nederland met het Rusland van Lubach erbij. Wat een ruimte zouden we dan niet hebben voor bomen en woningen.
    Ik wil graag dienen als opperste potentaat, want daar heb ik er vier van en dan graag zo’n staatsbegrafenis als van Elizabeth. Die armelijke glazen koets doen ze dan maar to the Loo.
    Van het contrast maandag en dinsdag was ik toch wel eventjes stil en dat kwam niet alleen door dat jurkje van Amalia. Als je de energienota moet betalen is 107 euro namelijk ook heel duur.












    We hebben nog een lange weg te gaan om de vrede in ons weer terug te krijgen.












    Voorlopig hou ik mijn oor te luisteren en bij nieuws neem ik aan gehoord te willen worden.



     Poot van Riffer

    24-09-2022, 18:14 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    07-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's zomerzotheid

    Beste allemaal,
     
    Vanochtend vroeg, na een halve nacht donder en bliksem (en Kaytie hijgend onder het dekbed), was de wereld nat.

    Ik dacht eerst, dat Albert Heijn alle Planet Saving Water weg had laten lopen uit die milieuonvriendelijke pakken. Het proefde in ieder geval niet zout.
    Het is net als met die tovervloeren bij de Eco-boeren. Zelfs al scheid je poep van pies, de groene lobby beweegt zich voort als Rupsje Nooitgenoeg.
    Alleen konden ze niet neerstrijken op de blaadjes in de duinen van Zandvoort. Daar werd Royaal het stokje van Bernard voor gestoken. Het zou misschien een goed idee zijn, als onze Willem ging boeren op een tovervloer. Goed voor zijn longen en de Raad in alle State.












    Kaytie moest na het onweer even bijtrekken. Ik heb haar getroost. Ze was nog niet helemaal uit de paniekstand geschoten.













    Het werd er niet beter op, toen ze de vijf dagen oude  tortelduiven zag. De beide ouderparen hadden kennelijk aan partnerruil gedaan of eitjes gemixt. Ze konden zo in een Kneusjesbox, als moeders minst mooiste. Kneusjes zijn goedkoper en passen goed in het Armoedebeleid. Geen Botox, geen tattoe, gewoon onvolmaakt.

    Ik hoorde gisteravond, dat veel mensen in een auto wonen. In het bos. Misschien gaat Carola Schouten wel laadbomen planten. Als je dan een aangevreten bloemkool met luis eet uit een Kneusjesbox kun je hem in ieder geval warm naar binnen werken.












    Met een brandnetelsoepje erbij, getrokken van het weiland van een slordige boer, is de maaltijd bloedzuiverend compleet.












    Costa had er wel oren naar. Ze keek alleen beschimmeld. Ze bleek opeens jarig te zijn. Het is, dat ze door haar zus werd gebeld, anders hadden wij morgen nog niet geweten, dat ze inmiddels acht is. Nog net niet in de ouderenzorg zonder hulp.













    We hebben de duiven allemaal zaadtaart gegeven om het toch nog een beetje feestelijk te maken.













    Ondanks de Europese sanctielucht. Vooral Jetten heeft hem grijs gemaakt. Geen gas uit Rusland, toch gas uit Rusland en daardoor weer een grotere deuk in de portemonnee van de burger.















    Er zit nu ook een deuk in mijn staart.


    Mijn haren hoef ik niet te bewaren voor de koude wintermaanden. Wij krijgen vanzelf winteraanmaak.
    Ik gooi nu alles in plukjes van me af.
     
    Het wereldprobleem zit hem dus in de mens, die de natuur in plukjes heeft los gelaten. Vroeger was iedereen harig. Nu zit dat grotendeels nog op de tanden.
    Henk Staghouwer had zelfs dat niet. Die was gewoon een koekenbakker, die voor de koeien werd gegooid. Politiek gezien melk je iedereen uit, maar zelfs dat had hij nog nooit gedaan.
    Benieuwd, welk Christelijk Uniek figuur de vlag moet gaan omdraaien. Zielig voor Henk. Die kan door de hoge energiekosten niet eens meer warme bakker worden.












    Ik kijk met spanning naar Den Haag uit. Hoe ze daar zoete broodjes gaan bakken.
     












    Bijou trok meteen een raar gezicht naar mij.














    Net Liz Truss. Stijfjes op de damespootjes. Die heeft ook al het groen aan haar mond.














    Kaytie ging zachtjes richting Groningen. Zij wil de mensen daar waarschuwen, dat je voor 5000 euro niet eens nieuwe dakgoten hebt.













    Daar weten wij hier inmiddels alles van.
















    Van alle ballonnetjes, die zijn op ge
    laten, hebben wij er nooit één terug gezien.













    Ze snoeien gewoon door in alles, wat al is plat geslagen.













    Gewoon maar bedenken, dat het volgend jaar weer zomer wordt. Misschien staat Poetin dan met een gebroken geweertje op de stoep.
     


     Natte poot van Riffer

    07-09-2022, 18:45 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    25-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's narcistische maatschappij


    Beste allemaal,
     
    Het weer is voor ons honden een zware bevalling. Het is echt puffen. Normaal zoek ik de schaduwzijde niet op, maar het gras is daar gelukkig nog vrij koel, zodat ik me staande kan houden. Zwembadjes mogen niet meer gevuld worden, dus hier moet ik het mee doen.


    Ik heb Remkes inmiddels vriendelijk toegeblaft om zich in te zetten voor een weersverandering. Het uitvoeren van een regendans door Winnetou mag niet meer, dus nu moet die Oude Schaterhand maar in gaan grijpen. Misschien lukt dat hem morgen al. Ik zie de buien graag hangen. Remkes is niet woke. Ze noemen hem een wonderdokter. De Stichting Scepsis zal hier niet blij mee zijn. Geen punt, hoor. Excuses maken en we kunnen weer door. Misschien kan hij ook de nog mogelijke combinaties in de familie Hazes gaan onderzoeken.



     






    Het zal mij worst zijn. Erg lekker, trouwens.
    Ik ben wel blij, dat wij hier nog de ruimte hebben.
    Er zal toch maar een cruiseschip naast je vijver voor anker gaan met 1000 vreemde honden aan boord.















    Onze vakantievierende kikker ging er acuut van freewheelen. 


    Ik denk, dat er alleen op TV nog Slimste mensen ontstaan. Er zijn winkeliers, die geen Open Deur meer willen, als de airco aanstaat. Dan doen de klanten namelijk die deur niet meer open.
    Op de televisie lukt dat nog wel. Men wil die deuren dicht houden om energie te sparen. Is wel nodig, want zonnepanelen leveren al minder op, omdat het extra opgewekte ondermaats vergoed wordt. Een vis gooi je dan terug. Het is toch logisch, dat er verdiend moet worden. Geloven we nog in sprookjes, dat de natuur boven alles moet gaan. Het gaat altijd om verdienmodellen. Neem nou dat Fordmodel Escort. Zet er een bekende met mogelijkheid van vóóroverlijden in en men kan weer pinnen. Hopelijk had Di een lekker luchtje, dat nog aan de stoelen kleeft. Als ik beroemd word later is het misschien nu zaak, dat ik vaak met mijn bazin in haar Nissan ga meereizen. Een win-win situatie.













    Alleen de natuur is nog fatsoenlijk, al beweert men van niet.







    Ik drink tenminste de bak leeg. Hoeft Kaytie dat niet meer te doen. Ze begrijpt dat alleen nog niet echt goed.

    Alles verruwd, al glij je soms uit over de algen.
     
    Uit nette witte boorden komen nu kreten omhoog, zoals Fucking en Ruk. Zeker een klotebesluit genomen om ze niet meer netjes te strijken. Een beetje stikstof erin en dat probleem is ook opgelost. Moeten er natuurlijk geen Artsen zonder Grenzen komen toegesneld.








    Bazin zonder grens heeft de bak water voor Kaytie gevuld. Ze vond mij op de maatschappij gaan lijken. Ze vond me NONA (Niet Omkijkend Naar Anderen).
    En ik deed nog wel zo mijn best om fatsoenlijk te zijn. Ik heb daarna maar even mijn poot over die dooie schildpad getild. In geen honderd jaar kan hij die drinkbak bereiken en een warme douche is met dit weer heel kort zeer verantwoord.











    Costa staat op mij te wachten. Ze wil, dat wij gaan helpen de dolfijnen aftocht naar China te blokkeren. Ze heeft net een look-and-feel plant gehad, ontworpen door Brard voor de Chinese Kruidvat. Straks liggen die dolfijnen daar ook in de winkel. Ik denk, dat ik maar ga helpen. De buurman heeft nog wel een ouwe trekker en anders vraag ik Remkes wel weer.


     Poot van Riffer

    25-08-2022, 17:50 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    08-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's belemmerende activiteiten

    Beste allemaal,
     
    De dag begon mooi. Fris en zonnig. Kon het maar altijd zo blijven.
    Ergens daarboven zit er een steekje los, want wat goed is moet je niet veranderen.
    Hier beneden zit er ook een flinke steek los. In plaats ons te laten te genieten van een mooie dag dreigen de weerlui nu al met hittedagen.
    Morgen kan ik wel getroffen worden door een Israëlische mortiergranaat, een Zuid-Koreaanse kernbom, een Chinese treffer of een Russisch ei.
    Dat kan ook heel heet zijn.









    Onder de bomen was het heerlijk koel.









    Die moet je ook nooit kappen, ook al ben je van natuurbeheer. Een beetje manicuren is genoeg.
     
    De bazin vond het nodig bamboe te verwijderen. Die planten zich onder de grond door als ware het konijnen. Die zijn hier trouwens helemaal niet meer. Vinden ze er één dan komt-ie vast onder Natuurmonumentenzorg te staan.











    In een mum van tijd lag hier genoeg bamboe om in Ouwenhands Dierenpark de panda’s een week te voeren.












    Ik vond het pure verwoesting. Ik weet wel, dat alles vergrast en dat bamboe tot de grassenfamilie behoort.
    Ik kijk namelijk ook wel eens naar één tegen 50. Daarna kun je net doen, alsof je veel weet. Dat is prettig.
     











    Ik besloot me schuil te houden. Zonder boerenzakdoek lukt dat best. De aandacht wordt dan niet op je gevestigd.












    Alles beter dan naast die hopen afval liggen.














    Of op de vlonder en net doen alsof je de bezem niet ziet. Na vele waarschuwingen tegen bezemhappen word ik wel eens schijnheilig.













    Lief liggen naast de kruiwagen helpt ook na verboden acties bladeren uittrekken uit diezelfde kruiwagen.













    Zogenaamd wormen zoeken leidt goed de aandacht van de aanwezigen af, als je andere plannen hebt.













    Naar boven kijken ook. Remkes zou het kunnen proberen als er nog een vergadering komt. Alle zegen komt toch daar vandaan. Dat valt de laatste tijd eigenlijk best wel tegen met die watertekorten. Als het zo doorgaat ben ik benieuwd wat er bij ons op de bodem van de vijver ligt.













    Het was na al mijn bezwaren verhogende in de weg liggende activiteiten raadzamer om het rustige gras op te zoeken. Ligt lekker op al die stikstofpollen. Hei kriebelt, vooral als hij dood is.


    De bazin is gelukkig na een paar uurtjes vernielzucht gestopt. Ze begon te zweten. Aangezien je maar één keer per dag 5 minuten mag douchen was doorgaan voor haar geen optie.
    Ik heb daar maling aan. Ik laat anderen graag mijn poepie ruiken.
     
    Warme poot van Riffer

    08-08-2022, 19:15 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    25-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's hete zomer

    Beste allemaal,








    Het is de laatste tijd weer om van te hijgen.














    Daarom is Nordstream 2 hier pas aangelegd. Voor de zekerheid geeft hij water uit diverse pijpen. De constructie heb ik nauwkeurig bekeken om uitval voor onderhoud vakkundig in te kunnen schatten. Stel je voor, dat hij  een week in hoogzomertijd buiten gebruik is.

















    Na een paar rondjes Tour de France om de installatie heen begreep ik wat de bedoeling moest zijn.














    Met de nauwkeurigheid van een houwitser moesten er voorwerpen in de ring gelanceerd worden met de verleiding om mij onder de stralen te doen begeven.








    Ze weten hier nog steeds niet, dat ik alleen doeltreffend verkoeling aan poten en bek nodig heb. Daarom zitten zij ook nooit in De Slimste Mens.
    Ik wel in De Slimste Hond. Door standvastig de douche te vermijden hebben zij de installatie bovengaats moeten ontmantelen in de hoop, dat ik er dan maar platvloers in ging liggen. Niet dus. ik hoef ook geen vrouwmens op mijn rug of een walrus in mijn bad of er met een watertaxi doorheen. Kom je op je kop te liggen.








    Mijn kop loopt al om van de zorgen. Ik moet hier alles al omvormen.
     
    Vooral Kaytie. Ik had bedacht haar om te vormen in een natuurhouten rendier, dat hier opeens weer zo nodig moest verblijven en om vervolgens op haar een niet-Chinees zonnepaneel te monteren. Anders kan ze gehackt worden.
    De vorm past haar wel. Ze is al van nature weerbarstig.














    Het is helaas nog niet gelukt. Het model van het rendier heb ik niet in haar kunnen krijgen. Haar staartje wou maar niet omhoog.











    Ook lukt het mij niet om haar wat sneller te laten eten al duw ik haar omarmend stukje voor stukje naar de bak toe. Tergend langzaam neemt zij elke keer een hap om mij te tarten, Ik doe net, alsof dat vlees me geen barst interesseert. Ik moet haar eigenlijk
    wat harder aanpakken. Uiteindelijk krijg je toch wel gratie.













    Ik heb van de week slechts drie dagen met haar kunnen wandelen. De vierde dag heb ik maar afgelast. 
















    Het leven is soms een kruis, daar doe je het ook voor.













    Mijn kruis heb ik al. Door hem te keren kan ik beter achter mijn oren krabben. Rutte heeft kennelijk ook zo’n beweeglijk kruis. ‘t Kan bij hem ook alle kanten keren. Daar gaat hij de boer mee op.
    Kan hij zien, hoe de vlag er bij hangt.
     















    Ik neem nog even rust. Ik ga straks met een speciale trein naar de roze kermis in Tilburg. Met Kaytie. Ik heb haar omgevormd tot Drekqueen. Ze ruikt dan vast heel lekker.


     Poot van Riffer, al heb ik geen zin om hem met dit hete weer een centimeter op te tillen.

    25-07-2022, 14:49 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    10-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's ouderenbezorgdheid

    Beste allemaal,
     
    Af en toe zet ik mijn antenne uit. Dat doe ik met mijn linkeroor.












    Dan probeer ik belangrijke dingen uit de lucht op te vangen. In de cloud bevindt zich namelijk steeds meer. Men propt er van alles in en doorheen.
     
    Ze proberen dat inter netjes te doen. Helaas wordt alles viezer.
     














    Costa legde vanochtend ook al een drol op de verkeerde plek en daar komt dus stront van.

















    Breek me de bek niet open.     
     
     










    De bek van Kaytie zit geregeld klemvast om een botje. Nu heeft ze haar eigen tanden nog, al is ze tien. Ik maak me grote zorgen om haar om wat ik via mijn antenne opving. Er zijn teveel oudjes. Nu ben ik bang, dat niet alleen de veestapel wordt gehalveerd, maar ook de stapel bejaarden. Mazzel was Covid, want toen gingen er veel vanzelf.













    Als je oud wordt en je krijgt wat dan ben je de pineut. Als de wiedeweerga heb ik voor Costa een heupvalbeveiliging aangeschaft. Als ze dan valt over de  zuig- en dweilrobot in haar bench blijft ze tenminste heel. Nu kan ze zelf nog dienst doen als aaibare robothond, maar ze is al acht. Dan ben je als hond al snel afgeschreven.
















    Kaytie heeft nog geen hulpmiddelen nodig. Ik aasde op haar botje en kreeg in een sprintrace, waar Verstappen jaloers op zou zijn, de wind van voren.














    Ze is heel erg op eten. Ik hou goed in de gaten of ze haar bak wel leeg eet. Omdat ze nu in een schijndracht depressie zit vreet ze niet alles op.
     
     










    Ik wacht net zo lang tot ik kan toeslaan. Eten is namelijk heel belangrijk. Dat zie je maar aan al die vluchtelingen. In Sri Lanka is net de president in zijn huis belegerd. Ze zitten zelfs in zijn zwembad. Ik heb in de cloud gegooid, dat het geen zin heeft om de woning van Rutte binnen te dringen. Zit niets in. Heeft zelfs geen pan om te koken. 










    Bijou is ook oud. Net als Remkes, maar ik denk, dat zij beter kan bemiddelen. Ze zegt niet veel. Gooit wel op tijd haar kont tegen de krib. Als Remkes dat doet, heeft hij zeker heupvalbeveiligers om zich heen nodig. Je weet maar nooit met die dreigboeren. Remkes is zo oud, dat hij de juiste frequentie waarschijnlijk niet zal horen, als de rook uit hun oren komt.













    Ben blij met mijn eigen strandstoel, ook al ben ik jong. De gedachte aan reizen zonder dat mijn koffer met voer aan komt, stemt mij droevig.
     
    Daarom geniet ik maar thuis.
     















    Op mijn Himalaya bladerbult.
      





    En met mijn automatische drankvoorziening. Kan ik goed mijn bek spoelen, als ik weer wat geks denk. Had Boris ook vaak last van. Heel bijzonder, dat baby’s in Oekraïne naar hem vernoemd zijn. Ze schijnen daar nogal te houden van clowns en acteurs. Vroeger werden honden ook dikwijls Boris genoemd. Misschien wil de Nederlandse Bank de nabestaanden daarvan met vijf miljoen compenseren om het belastende verleden te helpen verminderen. Tegenwoordig is het verleden veel geld waard, alleen wisten ze dat toen niet.











    Het heden ziet er niet zo best uit met al die staatsproblemen. Compenseren nu is beter dan in de toekomst, als er misschien helemaal geen nabestaanden meer zijn of oudjes. Valt er veel zorg weg. Gaan we misschien allemaal in the cloud verder, zonder koffer. Die staat dan nog op Schiphol.
















    Nu profiteer ik nog lekker van de oudjes, al pik ik hun voer af.


















    Kop maar op. Voorlopig is het nog zomer.                                      


     Poot van Riffer

    10-07-2022, 10:17 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    19-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's klimaatplan deel 1 / 2

    Beste allemaal,
     
    Wat was het gisteren warm.










    Costa wilde naar binnen, maar net als Zelensky kwam ze er niet in. Het E(erste)U(ur) zeker niet. De aarde warmt wel erg op, als je er ook nog met je kont op gaat zitten.
     
    De bazin moest planten water geven en dat duurt altijd wel even. Het grondwaterpeil in Overijssel is daarmee vast gezakt.













    Zelfs als je aan de galg hangt heb je het hier nog goed.













    Je krabt je ook wel achter de oren als je hoort, dat de gierzwaluwen in Spanje zich massaal uit hun nesten hebben laten vallen.















    Dat is hier waarschijnlijk ook met de koolmezen gebeurd. Je zult toch maar van de verkeerden in verwachting zijn.











    De jonge duifjes hadden nergens last van. De aalbesjes met 35% korting bij Appie werden door hen verzwolgen en daarmee ook ruimschoots de inflatie. 












    Ik ben een beetje bezorgd om de hogere voedselprijzen. Misschien is het een idee om het inflatiepercentage minder te gaan eten. Minder grondstoffenprobleem, minder uitval van achteren, minder obesitas. Verlichting in de zorg en een programma minder. Natuurlijk moet ik dan gas gaan terugnemen, maar ook dat komt het klimaat ten goede.






    Costa moet om mijn plan een beetje huilen. Nooit geweten, dat ze mijn tassendrager was. Ze huilde ook al om de Stones. Bij een volgend concert is ze bang, dat de oude fans de trappen bij de Arena niet meer op kunnen. Geen angst voor morgen. Mick Jagger verschijnt in Hologram ook wel aan je keukentafel. Technieken schrijden vooruit en we worden daarom steeds stommer. Als de kinderen al niet eens meer weten, wat een merel is hoe kun je dan van hun gezang genieten.











    Ze hoeven echt niet te weten, wat een parelhoender is. Hun gekrijs kun je beter meteen uit het collectieve geheugen wissen.
    Tsjaikovski is door de Russofobie ook al met zijn muziek uit de ether verwijderd. Nu misschien Boris Johnson nog. Die heeft met zijn wet van de remmende voorsprong de mensheid ook niet verder geholpen.
     





    Als ik steeds meer mijn voorsprong op Costa vergroot, dan heeft ze waarschijnlijk geestelijke bijstand nodig. Ik zal mijn voorsprong af moeten remmen, want die hulp is niet meer voorradig. Ze kan ook niet naar Ibiza zoals die BN-ers in psychische nood doen. Misschien moeten die er van de zomer zwemmend naar toe. Straks moeten alle vakantiegangers mee doen aan 1 op de 50 om nog van Schiphol weg te kunnen komen. 
     
    Over hol gesproken.















    In ter Apel zouden ze er blij mee zijn, wat we vanochtend hebben gegraven. 








    Een zogenaamd duo-hol. Dat komt door het woonruimtetekort. Er gaan stemmen op om woningen op te delen. Het begin is er nu. Kaytie heeft zich tevens met boomkap bezig gehouden, zij het beperkt. Een wortel zit nog om haar nek. Ze zal het wel overleven. Zo erg als in Brazilië is het nog niet. Daar zorgen alleen de inheemsen voor biodiversiteit. Die worden echter door jagers en vissers verdreven. Die vermoorden zelfs wetenschappers.















    Ik leg mijn oren goed te luisteren. Misschien moeten er in ieder land alleen inheemsen wonen om de biodiversiteit terug te kunnen brengen.
     
     












    Het is soms moeilijk om de kop omhoog te houden.













    En om oplossingen te bedenken. 












    Laat Duitsland ons annexeren. Die hebben geen stikstofprobleem. Dus wij dan ook niet meer. Vergeet de fietsen. Zo simpel kan het zijn. Daar hoef je geen slipjes voor bij Zeeman te kopen.













    Alhoewel dat voor Kaytie wel een aanrader zou zijn.















    Achter de tralies kom ik toch niet voor dit Ongehoord Nederlandse idee. Ongehoord tekort aan rechters.














    Misschien krijg ik ooit net als Erica Terpstra een onderscheiding in de Orde van de Rijzende Zon, Gouden en Zilveren Stralen.


    19-06-2022, 14:52 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's klimaatplan deel 2 / 2













    Ik voel me gelijk een stuk beter.



     Poot van Riffer.

    19-06-2022, 14:52 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    03-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's Koude Oorlog

    Beste allemaal,
     
    Vanochtend heel vroeg was de wereld adembenemend mooi.










    Vanuit de hemel daalden zonnestralen neer. De schatkamer van de Efteling was vast open gegaan.












    Aangekomen bij het kippenhok wilde doffertje LeBlanc mij iets duidelijk maken. Ik zag echter niets aparts.
     
    LeBlanc vloog richting duivenhok en lokte me.
     













    Zelfs met Maxima op schoot zou ik niet met hem de lucht in gaan. Ten
    eerste heb ik niet zoveel moed en ten tweede wil ik gewoon kunnen ademen. Dus ik volgde hem per poot.
    Wat ik toen zag maakte mij ademloos.
     




    Er lagen twee LeBlancjes in het duivenhokje. Als ik Finkers was geweest, dan had ik ze gezegd lief te vinden, maar wat waren ze lelijk. Daarom heeft mijn bazin ze waarschijnlijk Don en Bas genoemd. Daar is op het ogenblik ook niets moois aan.

    Ze moeten Poetin de Nobelprijs voor de Oorlog geven. Streling van ego kan ommekeer betekenen. Kwaad kan door liefde ombuigen naar goed. Geef de Verschrikkelijke Schoenenprijs aan Hugo de Jonge en we hebben ‘s winters weer betaalbare zweetvoeten.







    Ik ben om af te koelen van de doorstane emotie
    vijverplanten gaan pletten. Is mij herhaaldelijk verboden. Er groeien namelijk sigaren aan.
     
    Nu hebben we bolknak. Het is de overweging waard om ze straks te verkopen tegen woekerprijzen aan zielige rookverslaafden. De één zijn dood is een ander zijn brood. Een peukenpakje van 47 euro slokt geheel het groenten- en fruitbudget op.
    Uiteindelijk minder belastend voor de gezondheidszorg.
     











    Terwijl ik aan het pletten was zag ik opeens die eend. Er zat een oligarch op zijn rug. Door Poetin in een kale kikker veranderd.
    Wachtend op een kus uit het Westen. Dan hoopt hij weer wat luxer te kunnen gaan dobberen.
     










    Ik heb hem direct naar de kliko gedeporteerd. Hij wilde namelijk geen contract tekenen om hier onkruid te gaan wieden. Zouden ze ook met Eerste Kamerleden moeten doen. Geen tijd voor een debat, dan de Hofvijver in. Tegen inlevering van 30.000 euro haalt iemand ze er wel weer uit.














    Met dit plan maak ik vast vijanden.Toch maar een rookmelder uit voorzorg in mijn bench laten aanbrengen.












    Anders gaat Kaytie met mij mee in rook op. Ze studeert nu al voor koe. Nog even klimatiseren en ze kan de wei niet meer in.
















    De Poelepetaten stonden vanmiddag in de rij om in Duitsland goedkoper te gaan tanken. Toch gek. Hoe kun je nou samen een leger starten, als de benzineprijs al niet overeenkomt.













    Ik tank gelukkig water.             














    Bij nog hogere prijzen kunnen ze de nieuwe regenton hier beter met brandstof gaan vullen. 240 liter gaat er wel in.












    Ik heb hier overal gekeken naar ruimte voor een stekkerpaal, maar dan wordt het minder groen.















    Hulp gevraagd om plaatsen af te vinken. Niets geschikts gevonden.








    Nu moet ik naar de psychiater voor stekkerstress. Die heeft vast een elektrische stoel voor me om me van het probleem af te helpen.
     
    We hebben hier namelijk nog geen laadpaus. Die moet van de EU in ieder land worden geplant om snel alle paaltjes neer te zetten. Nou heb ik nog nooit een paus gezien, die hard kon lopen. Wordt er toch een vlugge gevonden, dan mag ik wel heel snel voor een witte rookmelder gaan zorgen.







    Ik vergeet nog te zeggen, dat de beide dames hier loops zijn. Ik zit hier dus met erotiek in geur en geluid en hoef dus niet dit weekend naar die ten
    toonstelling in Utrecht.
     
    Spaart benzine en elektra.
    Ik mag van de bazin trouwens geen twee eieren laten uitkomen.
     












    Nog een paar dagen en ik word helemaal
    buitengesloten.
     
    Net als Jan de Hoop. Met één verschil: Ik huil dan niet, maar loei.
     

     Poot van Riffer.

    03-06-2022, 14:06 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    24-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's EU beschouwingen deel 1 / 2

    Beste allemaal,
     
    Het weer schijnt de hele wereld bezig te houden. Ik word er bijna wappie van.












    Het verwarde hoofd van Roos voorspelde vanochtend a
    l, dat er stront aan de knikker(bal) was.










    De dames keken me na met een Rutteriaanse blik van wij hebben het echt niet gedaan, hoor. Ons geheugen is een beetje gewist.













    Het grindpad beloofde al niet veel goeds. Het zag er vrij overstromerig uit. Het stuifmeel toonde een verdacht patroon.













    En jawel, om de hoek troffen wij verdachte objecten aan. Het leek op 3D geprinte takken.














    Zouden er criminelen op het erf geweest zijn? Ik schrok me bijna de apenpokken.













    Na grondige inspectie, die de controle op overheidsgelden ver overtrof, kon ik geen mensengeur waarnemen.













    Het was wel erg helder in de lucht. Meer dan gisteren. Klimaatellende: halve pruimenboom verdwenen.
     
    De komende dagen zal ik Frans Timmermans tegemoet komen.














    Biomassa verslepen.               









    23 mm regen in 5 minuten:     daar buigen zelfs de brandnetels voor.














    Ik kreeg onmiddellijk last van mijn dwangpomp.














    Ik verloor ook mijn fossiele brandstof: 23 cm lang in 1 minuut. Is wel even flink persen.












    Waar gaat he
    t in de wereld allemaal naar toe.








    De nieuwe duivin
    heeft 2 eieren gelegd. In tijden van oorlog hebben we er straks weer 2 postbezorgers bij. Altijd handig, als je geen porto hoeft te betalen en betrouwbaar iets kunt brengen. De andere duivin heeft nog geen huisje. Moet zo dadelijk Lagarde een postduif sturen. Verhoogt ze misschien de rente wat sneller. Zit er wellicht in de toekomst nog een nestje in voor een billijker prijsje.









    Er is een kip broeds. Die mag geen jonkies krijgen. Is in deze wereld onverantwoord. Ze moet voedsel produceren en geen graaneters.
    Dat begrijpt ze niet. Ze pikt en zet haar veren op, als ze van het loze nest wordt afgerukt. Dat noemen ze dus overdreven moederinstinct. Bij aanhoudend stom gedrag vliegt ze zo de pot in. We willen toch ook niet weer meewerken aan een nieuw kinderopvangschandaal. 
     















    Verliest Omtzigt mogelijk net als deze mooi gevormde biomassa zijn hoofd weer.



     









    Met functie elders.                        

















    Zo langzamerhand begin ik te smeken: was alles maar weer gewoon. Men zegt, dat het volk de leider krijgt, die het verdient. Moeten we misschien toch allemaal weer terug naar de Nokia. Dikke duimen, dat dan alles weer goed komt.













    Geen gezeur meer over het klimaat. Weer of geen weer, de ton loopt toch een keer over. 


    24-05-2022, 15:42 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's EU beschouwingen deel 2 / 2











    Intussen ga ik door met mijn werkzaamheden. Als er meer Russische olie op het vuur wordt gegooid, hebben wij hier tenminste nog brandstof. 















    Ondanks de plaatselijk agressieve Belgisch-Duitse EU- benadering.
     
    Hopelijk treft het onweer van die gekke dief uit Moskou onze rozen niet.














    De regen alleen al is zuur genoeg.
     


     Poot van Riffer

    24-05-2022, 15:41 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    06-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's kijk op de boze wereld deel 1 / 2

    Beste allemaal,
     
    Commotie op commotie de afgelopen week.












    Wat een kaars al niet teweeg brengt. Inside denk ik er het mijne van. 










    Men doet zo pislink tegen elkaar, dat ik er droevig van word. Ik til mijn poot toch ook niet tegen iedereen op. En dan die bevrijdingsactie in Oekraïne. Ze zijn hier op zoek naar Bolle Jos. Ze kunnen beter alle manschappen inzetten om Bolle Poet te pakken. Die kop van hem is vast een kernkop, die helaas al gedeeltelijk tot ontploffing is gekomen. Gek genoeg is hij nog net zo dik. Zit vast nog meer rottigheid in.













    Elke vroege ochtend speur ik samen met Costa het terrein af of er ‘s nachts niks is gebeurd.













    Elk verdacht plekje wordt grondig onderzocht. Vanochtend vonden wij een dode rat. Het leven was eruit gepikt door een roofvogel. Had waarschijnlijk een verkeerd berichtje op RattenTwitter gezet. Dat schijnt erg explosief te kunnen zijn.















    We hebben een verdedigingslinie aangelegd om de eerste klappen op te vangen voor als de vijand komt.










    De pony’s hebben, als protest tegen foute Russen, een begin gemaakt met de Oekraïense vlag. Hoe ze het ernaast blauw krijgen is me nog niet geheel duidelijk. Even verderop is een bollenboer gekomen. Hij heeft vast wel gif, dat blauw uitslaat. Tulpenbollen zijn namelijk ook al niet te vertrouwen. In oorlogstijd dus beter niet meer eten.














    Bijou heeft zo hard gewerkt aan de vlag, dat ze er nogal warrig uitziet. Als ze maar genoeg blauwtjes loopt bij hengsten hebben we die bollenboer misschien niet eens nodig. Met zo’n uiterlijk en haar hoge leeftijd moet dat geen probleem zijn.  
















    Elke dag loopt zij met haar vriendinnen heen en weer om de vlag, al vretende, af te krijgen. Ze boffen maar, dat hun eten zomaar uit de grond komt.












    Het is verbazingwekkend, dat gras zo hard groeit zonder gas of olie. Soms neem ik een hap, maar die blijft meestal niet zo lang in mijn maag zitten. Gebeurt dat toch, dan hangt er acht uur later een sliert uit mijn achterste. Zonder douche-toilet is dat gewoon geen doen.












    Costa nam vanochtend wel een hap gras. Ze wilde oefenen. Het voer stijgt zo hard in prijs, dat ze zich zorgen maakt. Ze heeft nogal een duistere toekomstblik. Dat heb je met die oudjes. Zien beren op hun pad. Die mogen hier gewoon gehouden worden.










    Kijk maar naar mij.                  












    Boven gras geef ik toch echt de voorkeur aan verse kip met parelhoen. We hebben er inmiddels zoveel, dat hun onderkomen af en toe lijkt op de vertrekhal van Schiphol.












    Gelukkig is er nog ruimte voor kringspelen. Vanmiddag heeft het pluimvee aan zakdoekje leggen gedaan. Dat was uit solidariteit met de slachtoffers van Bolle Poet.
    Wie op het neergelegde zaadje ging staan mocht even verdrietig tokken vanwege het vooruitzicht van een lege graanschuur.
     















    Gisteren is Di plotsklaps overleden. Haar jonge minnaar LeBlanc zat reanimerend over haar heen te koeren. Ze kwam helaas niet meer in de poten.  Ze was gewoon overwerkt. Een 24-jaar jongere minnaar neemt veel.


    Mijn bazin kan heel soms zeer teerhartig zijn en wat vaker erg dom. In plaats van in te krimpen bij oorlogsdreiging en hyper-inflatie ging ze gelijk op stap om een nieuwe partner voor LeBlanc te kopen.
    Ze kwam terug met drie duiven. Di perste er geen ei meer uit, maar dat kun je van twee nieuwe duivinnen niet verwachten. Dat wordt overbevolking straks in de schuilkelder.









    LeBlanc zat er al helemaal klaar voor.

















    Hij maakte direct, na een rondje invliegen, heel elegant de meest witte tortel het hof.














    Dat vond haar echtgenoot in zijn Viktor en Rolf kledij minder amusant. Zijn borst viel er van afgunst nog net niet uit.

    De donkere duivin werd helemaal niet bekeken. Wat kleur al niet doet. 













    Als het zo blijft moet ze het volgende seizoen maar naar Married at First Sight. Wordt ze wetenschappelijk gekoppeld aan een andere doffer.
    Of naar Boer zoekt Vrouw. Mag ze misschien op Citytrip naar Kiev, als het Songfestival er volgend jaar gehouden wordt. 
     

    06-05-2022, 10:30 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's kijk op de boze wereld deel 2 / 2













    Kaytie taaide, na het zien van de nieuwelingen, teleurgesteld af. Ze heeft meer met muizen.
















    Het leven, zonder te kijken, overziend, denk ik, dat ik wel een kaars nodig heb om te blijven branden. Dat kan niemand mij toch kwalijk nemen.
     



     











    Al is hij van het Kruidvat.        


     Poot van Riffer.

    06-05-2022, 10:30 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    13-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riffer's dierlijke avonturen

    Beste allemaal,
     
    Het ochtendrondje op het terrein is altijd een groot feest.
    Vooral vanmorgen. Ik kon zomaar opeens mijn poot optillen.
    Gek, dat ik daar nooit eerder aan had gedacht.











    Toen ik Kaytie ging belagen (favoriete bezigheid), wierp ze me toe, dat ik nu was gestart met ongewenste intimiteiten, omdat ik net een man was geworden.
     
    Dan mag ik gelukkig nog wel de kippen laten vliegen.
     













    Eergisteren heb ik, denk ik, een kip zo gestoord, dat er een ei in de tunnel bleef, want vandaag lag dit in het hok.
     
    Ik dacht eerst, dat het Poetin’s hoofd was, eindelijk gevallen na een groot Paasoffensief. Zo opgeblazen heb ik een ei namelijk niet eerder gezien.

     






    De parelhoenders leggen een groot ei met een puntje, de krielkippen ronden het beter af.
     
    Ikzelf ben één groot blij ei. Verleden jaar maakte ik nog geen ochtendrondjes. Zat ik nog in mijn moeder. Met andere zusjes en een broer. Vreemd eigenlijk, dat wij niet aan elkaar geklonken uit haar legkanaal zijn gekomen.
     











    Was ik nog langer geweest. Mijn bazin vindt mijn lichaam lastig, als er twee deuren tegenover elkaar geopend moeten worden, zoals in de bijkeuken.
     
    Ik krijg dan geheid een zwieper. En zij een zere knie.













    De wei lag vanochtend vol vacht. Mijn vriendin Roos had last van de warmte. Ze heeft in haar voorouders kennelijk een schaap zitten.












    Zo gladjes moet ze er straks weer uit gaan zien. Een foto van nu zou de dierenbeschermers in actie kunnen brengen.
















    De wereld hier is hartstikke mooi. Ik kan niet begrijpen, dat verkeerde Russen geen bloemen meer willen zien. Die zien alleen nog puin.












    De eerste zwaluwen zijn deze week aangeland in de stal. Nu wordt het zomer. In Oekraïne nooit meer, denk ik. Daar schieten ze zo maar mensen en dieren dood. Om nooit meer te kunnen vergeten. En ze hebben daar ook niet genoeg te eten.















    Onze voorraadschuur is voorlopig goed gevuld met graan. Voor de kippen. Nu is het er nog. Gek idee, dat kippen zonder graan waarschijnlijk in mijn bek  belanden. Kan ik ze nooit meer laten vliegen.












    Het gras is weer gemaaid. Alsof er niets aan de hand is.
     
    Beste Poetin, blijf van mijn wereld af. Ik ben nu een man. Als hier de zomer ook verdwijnt, ben ik met mijn lengte zo bij je hoofd. Het zal me een waar genoegen zijn om dat leeg te laten lopen en te vullen met bloemen.














    Tot je paars ziet.                       


     Poot van Riffer

    13-04-2022, 12:18 Geschreven door Riffer de oud duitse herder


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 05-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 08-2021


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!