Over mezelf: Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels. Liefs Amal.
kersenjam die je goed hebt opgewarmd met een paar eetlepels water erbij
Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel langzaam roeren tot het 1 geheel is. Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten. Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken.
Zorg dat je vantevoren al banketbakkersroom hebt klaargemaakt en afgekoeld is. Maak verse slagroom d.m.v. room/suiker/klopfix.
Als de biscuittaart klaar is dan laat je hem goed afkoelen.Je kan hem ook een dag vantevoren klaar maken.
Je snijd je biscuitdeeg doormidden. De middelste bestrijk je eerst met de jam die je hebt verdund met water. Dan doe je daarboven de banketbakkersroom.
Dan leg je de bovenste gedeelte van de taart erboven. Bestijk de gehele taart met slagroom. Versier de zijkanten met gekleurde snoepjes of hagelslag . Spuit toefjes op de taart en versier hem verder af.
Bereiding: Los eerst de instant gist met een theelepel suiker op in het lauwe water. Laat ongeveer een kwartier staan; er vormen zich als het goed is allemaal belletjes.
Doe dan de bloem in een kom samen met het zout: meng dit eerst samen goed. Maak dan een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel, de lauwe melk, het geklutste ei, de bakpoeder en de boter en meng deze ingrediënten goed met de hand tot een glad en soepel deeg. Zo'n vijf minuutjes.
Doe de kom met deeg nu goed inpakken in een grote plastic zak ( bv pedaalemmerzak) en doe deze in de oven. De oven is tochtvrij en zo rijst het deeg goed. Laat een uur rijzen.
Doe nu je handen invetten met weinig olie. Smeer ook je aanrecht in met wat olie. Pak nu een bolletje deeg ter grootte van een grote mandarijn. Vorm dit met je handen tot een mooie ronde gladde bal en leg op het aanrecht. Ga zo door totdat al het deeg is gevormd.
Verwarm olie voor in een koekenpan. De olie moet goed heet zijn voor je begint met bakken . Smeer je vingers en/of handen in met weinig olie. Pak nu een bolletje deeg op; maak een gat in het midden en draai voorzichtig rond om het gat wat groter te maken. Leg voorzichtig in de olie in de koekenpan en bak goudbruin en gaar. 4 of 5 tegelijk. Is de sfenzj aan de onderkant gaar? Draai dan om en bak de andere zijde. Wanneer de sfenzj mooi goudbruin is aan beide zijden haal je deze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de coco's met de néstle tot een samanghangende deeg. Deel het mengsel door 3 . 1 laat je gewoon en bij de 2 andere voeg je een kleurstof.
Dan pak je van elk kleur wat coco's ,mengsel en gaat hier lange slierten van vormen. IS een een klus en gaat niet altijd even goed . Dus heb geduld.
Als die is gelukt. dan knip je 10 cm breed van je bakpaper en smeert hier royaal in het midden cholade op zo lang als je slierten zijn. Dan leg je 2 slierten naast elkaar en de laatste sliert erboven op. Giet hier ook wat choco bovenop en pak dan de zijkanten van het papier ( waar ook chocolade op zit ) en druk dit goed tot elkaar. Je krijgt een driehoek. Laat goed drogen (eventueel in de koelkast) Daarna als het droog is. Bakpapier eraf halen. En snij er per 1 cm een driehoekje af . Ik hoop dat het een beetje duidelijk is uigelegd.
Halve walnootjes
Ingrediënten deeg:
500 gr. bloem kan ook meer zijn 250 gr. koude boter 4 eieren 4 eetlepels suiker 1/2 zakje bakpoeder
Vulling:
gemalen walnoten / nougatine / geroosterde en gemalen amandelen gecarameliseerde nestlé (30 tot 45 min. in snelkookpan met water)
Versiering: halve walnoten chocolade
Meng de ingrediënten tot een glad soepel deeg. Vorm kleine bolletjes en bak het in de walnoot pan. ( walnootpan elke keer voor je de bolletjes erin doet goed invetten als je de marokkaanse pan gebruikt) Laat ze afkoelen en vul ze met de vulling. Doe er een halve walnoot op en versier met gesmolten chocolade.
Cornetto's
Benodigdheden: Voor het deeg: - 500 gr bloem - 150 gr gesmolten boter - 50 gr poedersuiker - 2 vanillesuiker - 1 ei - 1 ½ Marokkaanse theeglas melk.
Voor de donkere vulling: - 4 repen melkchocolade van 100 gr. - 1 pot chocoladepasta - 250 gr gebakken en grof gehakte amandelen - decoratie naar eigen keus.
Voor de witte vulling: - 4 repen witte chocolade van 75 gr. - 1 blikje neslie melk - 250 gr gebakken en grof gehakte amandelen - decoratie naar eigen keus. (bijv. nogatine of geraspte donkere chocolade.)
Bereiding: Meng alles voor het deeg bij elkaar en kneed het even voor een minuut of 5 tot een soepele deeg. Rol het uit, snij er dunne reepjes van, en wikkel ze om de cornettohoorntjes, die je eerst hebt ingevet met olie om plakken te voorkomen. Als je daar klaar mee bent, bak je ze in de oven op ongeveer 200 graden tot ze mooi lichtbruin zijn. Als dat af is, ga je aan de slag met de vulling. Voor de vulling smelt je de chocolade, dat meng je met de chocopasta, en dan de nootjes erdoorheen. Dan laat je het even koelen zodat het wat steviger wordt, en dan ga je de hoorntjes vullen. Zo doe je dat met beide vullingen. En voor de versiering heb je zoveel mogelijkheden, gebruik gewoon je fantasie.
Dadelkoekjes
Nodig voor het deeg: 500g zachte boter 700g bloem kan iets meer of minder zijn 6 eetl.suiker 3 zakjes vanillesuiker 4 eetl.mazhar
Voeg de kruiden etc. bij de dadelpasta en maak er staafjes van als het te plakkerig is kan je het in de vriezer zetten en je handen een beetje invetten bij het maken van de staafjes. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker voeg mazhar en de bloem beetje bij beetje tot je een soepel deeg heb wat je makkelijk kan uitrollen. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol een stuk deeg uit haal er rondjes uit met een glas of een andere vorm,leg een staafje op een stuk deeg en maak hem dicht rol hem heen en weer totdat je de naad niet meer ziet. Bak de koekjes 15-20 min op 200 graden,ze mogen niet al te bruin worden,de onderkant moet wel een beetje bruin zijn. Laat de koekjes afkoelen en haal ze door de poedersuiker.
Balava Nodig: 1 rol filodeeg 600 gram ontvelde amandelen en in olie gebakken en grof gemalen 7 eetlepels poedersuiker 3 eetlepels mazhar 1 theelepel kaneel 1 eetlepel amandelaroma 1 eetlepel boter
* honing, gesmolten boter en mazhar Meng de noten door elkaar(hou wat amandelen achter voor de decoratie),voeg de suiker,kaneel,mazhar,boter en amandel essence.Pak 4 tot 5 stuks filodeeg leg ze op elkaar en bestrijk ze met de gesmolten boter verdeel wat van de vulling erover en rol op,tijdens het oprollen de rol steeds bestrijken met een beetje boter,snij de rol in stukken. Bak de baklava in de oven op 180 g raden bruin. Verwarm de honing met 1of 2 eet mazhar aubain-marie en giet over de nog warme baklava en bestrooi met de achtergehouden amandelen
Maal de noten in de keukenmachine niet al te fijn en niet te grof. Doe de melk beetje bij beetje bij de noten en de vanillesuiker en kaneel. Doe het mengsel op een dienblad of bakplaat die je heb bedekt met plastic,leg wat plastic op het mengsel en rol daarover heen met een deegroller(deegroller mag niet in aanraking komen met het mengsel want het blijf er aan vast plakken). Als je de goede dikte heb,smelt je de helft van de witte chocola aubain-marie met 1-2 eetl olie en smeert het over het notenmengsel dan nog even schudden met de bakplaat totdat je geen afdrukken ziet. Laat het hard worden(koelkast) Als het hard is geworden draai je het om en smeert de rest van de witte chocolade erop,smelt de melkchocola doe het in een spuitzak,hennanaald of gebruik net als ik een diepvrieszakje,of een puntsnoepzak en knip dan en beetje van het puntje,maak verticale lijnen en dan horizontale lijnen. Trek met een mes verticale lijnen,de 1st naar je toe de 2de keer van je af en ga zo verder. Laat de chocola hard worden en snij in vormpjes naar wens.