Gevulde stokbroden
Benodigheden 500 gram bloem 20 gram gist 300 ml lauwe melk 1 eetlepel olie peper en zout naar smaak
afwerking eitje om het brood te besmeren en geraspte kaas
Vulling Naar keuze vullen. Ik heb het hier gevuld met een fijngesneden uitje wat ik heb laten fruiten in een beetje olie en daar bladspinazie bijgedaan en 2 eetlepels tomatenpuree en een blikje tonijn . Dit gekruid met zout,peper,paprikapoeder en komijnpoeder.
Bereiding Kneed de ingrediënten van het deeg tot een mooie soepel deeg en deel het in 2 delen. Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is. Kneed het deeg even door. Dan elke bol uitrollen tot een rechthoek van ongeveer 20 bij 30 cm. Leg de vulling dan op het deeg en rol het op tot een stokbrood. Zorg wel dat de naad onder ligt. Snijd een paar sneden in het stokbrood en laat het rijzen. Als het gerezen is dan smeer je er ei op en strooi er geraspte kaas op. Bak de stokbroden op 200 graden goudbruin.
14-09-2009 om 00:00
geschreven door OumYassine
Categorie:broodjes/deegwaren
|