Over mezelf: Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels. Liefs Amal.
- 3 grote of 4 kleine rode zoete appels - 250 gr gezeefde bloem - 250 ml olie - 250 gr gemalen suiker - 1 bakpoeder - 1 vanillesuiker - 4 eieren - 1tl kaneel voor t bestrooien van de appelschijfjes - een ronde vorm van 28 cm à 30cm.
Bereiding:
Begin met de oven voor te verwarmen,op 150 graden. Schil dan de appels en snij ze in hele dunne schijfjes. Vet de vorm flink in met boter, daarna neem je een kom en mix je de eieren samen met de suiker en de olie. Voeg dan de vanillesuiker toe, en dan de bloem samen met het bakpoeder. Even alles goed samen mixen, daarna schenk je 1derde van het beslag in de vorm, strijk het met een lepel mooi glad, dan rangschik je de appelschijfjes over het beslag, bestrooi ze met een beetje kaneel, dan schenk je de rest van het beslag over de appelschijfjes heen, en dan weer de rest van de appelschijfjes mooi op het beslag zetten, en strooi er kaneel overheen. Doe het dan in de oven, een beetje onderin, en laat het gaar bakken op 150 graden. Na een half uurtje ga je even kijken met een satéprikker of het gaar is (je prikt even in de cake, is het stokje droog, dan is de cake gaar, blijft er beslag aan zitten, dan laat je het nog in de oven.) Als de cake mooi bruin is, en het is nog niet gaar, zet er dan een vel foliepapier overheen om verbranding te voorkomen.
1 kg bloem 2,5 zakjes instant gist ( dr. oetker) 2 eetlepels suiker 100 ml olie paplepel zout 2 eieren ongeveer halve liter lauwe melk ei om de broodjes te besmeren sesamzaadjes voor op de broodjes
Bereiding: Doe er 250 ml lauwe melk,gist,suiker samen in eenkom voor de duur van 10 minuten ongeveer. Pak de mengkom van de kneedmachine en doe er de overige ingrediënten in muv de melk . Giet er als laatste de kom met de melk gistmengsel bij en zet je kneedmachine aan. Giet dan voorzichtig de rest van de melk erbij tot je een mooi en soepel deeg hebt. Als het deeg klaar is dan laat je het 15 minuten rusten. Dan maak je met behulp van wat olie 15 á 17 bolletjes en leg ze in een bakblik. En maak er met behulp van een mes 3 sneetjes in. Verwarm de oven voor op 200 á 220 graden. Als de broodjes ongeveer na 45 minuten gerezen zijn besmeer je ze met ei en/of melk mengsel en strooi er sesamzaadjes op. Laat ze in de oven bakken gedurende 15 á 20 minuten ongeveer.