Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • seo service london (seo service london)
        op Bruidegom&bruid cupcakes
  • http://truediamond.co.uk/ (seo service UK)
        op Broodje mozzeralla met tomaat
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Mobile App Development Company in Chennai (Appslure)
        op Appel-msemmen
  • Delhi Hotel Escorts (saniyasharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    31-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrir
    [Afbeelding: syweo6.jpg]
    Begrir

    Ingrediënten :
    1 soepkom dunne griesmeel
    1/2 soepkom meel
    1 theelepel zout
    1 bakpoeder
    2 soepkommen lauw water
    2 theelepels gist ( ik heb zelf ongeveer 6 gram droge gist gebruikt)
    1 theelepel poedersuiker


    Bereiding:
    Alles goed samenmixen met een blender
    ongeveer een uurtje laten rijzen.
    Dan de tefal pan telkens met koud water spoelen elke keer dat je er nieuw beslag in gaat doen. Eerst het vuur hoger zetten. En als er gaatjes in komen dan het vuur lager zetten.

    31-08-2010 om 23:29 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (173)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde zachte broodjes

    [Afbeelding: wrm994.jpg]
    Gevulde zachte broodjes

    Ingrediënten deeg:

    500gr bloem
    50 ml olie
    theelepeltje  zout ongeveer
    1 marokkaans theeglas ( denk 100 ml ongeveer) Turkse yoghurt
    ongeveer 20 gram verse gist of 1 zakje instant gist
    lauw water tot je een soepel deeg hebt

    Vulling:

    1. fetakaas en fijngesneden peterselie samengemengd
    2. stukjes kipfilet ,scheutje olijfolie, fijngesneden ui,fijngesneden koriander ,stukjes olijven en marokkaanse kruiden ( zout,peper,gemberpoeder,beetje kaneel,saffraan) samen bakken in een pannetje tot het gaar is.

    Bereiding:

    Een fijn en soepel deeg kneden van de ingrediënten .Laten rijzen voor ongever 45 minuten dan bolletjes maken ter grote van een manderijn deze met een deegroller platdrukken. Dan 1 sneetje aan elke zijkant maken .
    leg dan de vulling in het midden erop en dan waar je hebt gesneden optillen en en over de vulling op de andere kant leggen zo ook met de andere kant (erover leggen). Zodat de vulling in het midden zichtbaar is. Dan weer laten rijzen voor ongeveer 30 a 45 minuten. Voor ze de oven ingaan bestrijken met ei of melk.
    Dan bakken op ongeveer 180 a 200 graden tot ze een mooie kleur hebben .
    Als ze uit de oven komen kun je ze even laten afkoelen en dan bedekken met een katoenen doek . Zodat ze extra zacht blijven inshallah.

    veel succes en smakelijk eten

    liefs OumYAssine

    31-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (979)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinasappel/wortelshake
    [Afbeelding: wjj1w.jpg]

    Sinasappel/wortelshake

    31-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:smoothies/shakes
    >> Reageer (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenshake
    [Afbeelding: r1zex4.jpg]

    Bananenshake

    31-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:smoothies/shakes
    >> Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte tonijnsalade
    [Afbeelding: 2wmhzpv.jpg]

    Zelfgemaakte tonijnsalade

    Ingrediënten:

    2 blikjes tonijn op water
    4 augurkjes fijngesneden /gemalen
    2 kleine uitjes fjngesneden
    2 hardgekookte eitjes heel fijngesneden
    Mayonaise
    peper
    zout
    beetje tomatenketchup of sambal

    Bereiding:

    Lek de 2 blikjes tonijn uit en haal het los met een vork.
    Voeg dan de fijngesneden augurkjes,uitjes ,eitjes ,mayonaise,zout,peper en ketchup of sambal toe.
    Roer dit goed samen.
    Proef en voeg evt. iets toe naar smaak.
    Bewaar het tot gebruik goed afgedekt in de koelkast.

    Smakelijk eten.

    Liefs OumYassine

    31-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:salades
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte eiersalade
      [Afbeelding: 2hyl5c5.jpg]

    Zelfgemaakte eiersalade

    Ingrediënten:

    6 gekookte eieren in stukjes gesneden
    5 eetlepels mayonaise
    3 eetlepels Griekse Yoghurt
    zout
    peper
    1 eetlepel mosterd
    fijngesneden bieslook
    1 augurk fijngesneden

    Bereiding :

    De eieren koken en dan laten afkoelen . De eieren in stukjes snijden en dan de mayonaise,yohurt,zout,peper,mosterd ,bieslook en augurk toevoegen . Geheel goed door roeren.
    Dit goed afdekken tot gebruik en bewaren in de koelkast.


    Heerlijk op een vers broodje .

    liefs OumYAssine

    31-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:salades
    >> Reageer (3)
    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzik-sinasappel shake


    Perzik-sinasappel shake

    25-08-2010 om 12:32 geschreven door OumYassine


    Categorie:smoothies/shakes
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde msemmen djel faran





    Gevulde msemmen djel faran (oven)

    deeg:
    750 gram meel
    zout
    lauw water
    beetje gist

    vulling:
    500 gram gehakt
    2 fijngesneden uitjes
    half bosje fijngesneden koriander
    zout/peper/komijnpoeder/gemberpoeder/peper
    klein blikje tomatenpuree
    olijfolie
     
    Bereiding

    Kneed van het meel,zout ,beetje gist en lauw water een soepel en zacht deeg voor de msemmen.
    Laat het deeg even rusten .

    In een  koekenpan heb je al eerder  het gehakt mengsel klaar gemaakt dat jegoed laat afkoelen.

    Het deeg verdeel je in 3 a 4 grote bollen. Die druk je uit net als msemmmen ( gebruik je aanrecht want ze worden groot) dan pak je wat gehakt en verspreid dat over uitgedrukte bol deeg dan vouw je hem op als msemmen en legt hem neer op je bakplaat . Dan pak je 2de bol die druk je ook plat daar smeer je weer gehaktmengsel op en dan leg je daar je eerste gevulde msemmen op en vouw dan pas weer dicht. Leg het weer naast je neer en zo druk je weer een bol plat en weer gehakt en pak weer de grote gevulde msemmen en vouw weer dicht.
    Laatste bol doe ik meer de olie opsmeren van het gehakt mengsel en dan de msemmen die gevuld is er op leggen . Leg in een grote bakplaat en laat het even rusten . Dan druk je hem langzaam plat tot een grote msemmen ter grote van je bakplaat van de oven. Smeer de boven kant goed in met een megsel van boter /olie en bak gaar op 200 graden. Tussendoor je msmennen insmeren met wat olie/boter .


    smakelijk eten

    25-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (2350)
    20-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donuts á la batbot
    [Afbeelding: 3whut.jpg]

    [Afbeelding: xkrqk7.jpg]

    Donuts á la batbot

    komt inshallah ( als God het wil) in mijn kookboek te staan .

    20-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (2213)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld brood met gehakt
    [Afbeelding: akc2ns.jpg]

    [Afbeelding: wjyo5.jpg]

    Gevuld brood met gehakt

    Ingrediënten deeg:

    500 gram meel
    20 gram gist
    3 eetlepels magere kwark
    lauw water
    1 theelepel zout
    1 eetlepel olie

    vulling:

    500 gram runder gehakt
    1 grote ui fijn gesneden
    handje vol kosbor/koriander fijngesneden
    1 gele paprika in blokjes fijn gesneden
    1 klein blikje tomatenpuree
    olijfolie
    zout,peper,paprikapoeder,thijm,gemberpoeder,komijnpoeder
    geraspte kaas

    Bereiding :

    Voor je begint aan het deeg maak je eerst de vulling. Doe wat olie in een diepe koekenpan en voeg daar het gehakt ,ui,koriande,paprika toe. Bak deze al roerend gaar. voeg dan de tomatenpuree en de kruiden toe. Als het allemaal gaar is laat je het goed af koelen.
    Kneed van alle ingrediënten van het deeg een mooi soepel deeg . Laat het rijzen tot het deeg verdubbeld is in omvang. Kneed dan het deeg weer even door en verdeel het in 4 bollen.
    Dan pak je de bakplaten of pizzavormen. smeer deze in met wat olie. Druk in elk bol deeg plat. Niet te dun. Dan leg je er royaal de vulling op en dan strooi je er wat geraspte kaas over. Dan druk  je de andere bollen plat op je aanrecht evt. met behulp van een deegroller. Probeer ze wat groter te maken dan je broden in de pizzavormen/bakplaten.
    Dan leg je de uitgerolde deegcirkels bovenop de vullingen. Probeer dan te zorgen dat je de zijkanten goed dicht maakt . Goed aandrukken en zorgen dat de randen naar beneden drukt. Dan laat je de broden weer rijzen voor ongeveer 30 a 45 minuten.Verwarm je oven voor op 200 graden (heteluchtoven) als het brood goed gerezen is dan smeer je de bovenkant van het brood in met een mensel van eidooiers en lepeltje azijn erdoor. Dan als laatse strooi je er wat thym/italiaanse kruiden over als decoratie. Bak ze gaar tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.

    smakelijk eten.

    20-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (449)
    18-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogeltongetjessoep
    [Afbeelding: nlwisy.jpg]

    Vogeltongetjessoep

    Ingrediënten:

    1 fijngesneden uitje
    1 pak gezeefde tomaten
    3 á 4 volle eetlepels fijngesneden koriander/kosbor
    1 vlees bouillonblokje
    zout
    peper
    gemberpoeder
    saffraanpoeder
    half theelepeltje ranzige boter/smen
    1 kopje vogeltongetjes pasta
    water

    Bereiding:
    Pak een pan en doe daar het fijngesneden ui,koriander,gezeefde tomaten
    en alle kruiden en smen in. Ik gebruik geen olie of boter in dit recept. Laat het geheel op een zacht vuurtje zo een minuut of 10 koken . Dan voeg je de vogeltongetjes toe en roer goed zodat ze niet direct aan elkaar gaan plakken. Dan voeg je er ongeveer 2 grote glazen water bij en laat het weer zachtjes koken.
    De vogeltongetjes zullen dikker worden dus voeg tussendoor nog 2 á 3 grote glazen water toe. Laat het geheel koken tot de pasta gaar is. Direct opdienen . Want als je het te lang laat staan word de soep te dik omdat de vogeltongetjes pasta vocht blijven opnemen.

    smakelijk eten

    18-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (4)
    17-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersensmoothie
    [Afbeelding: 23h994n.jpg]

    Kersensmoothie

    Ingrediënten :
    1 liter magere yoghurt
    1 pot kersen op siroop zonder pit
    3 eetlepels suiker

    Bereiding:
    Doe de kersen met hun vocht in een blender en mix deze fijn . Voeg dan de magere yoghurt en suiker toe ( je kunt evt. meer suiker toevoegen als je dit lekkerder vind) toe en mix weer tot het schuimig word.

    Schenk de smoothie in grote sapkan en laat het koud worden.

    17-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:smoothies/shakes
    >> Reageer (8)
    16-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wentelteefjes
    [Afbeelding: 2je32jd.jpg]

    Wentelteefjes

    Ingrediënten :
    1 stokbrood 4 eieren
    flinke scheut melk
    beetje zout
    boter /olie

    Bereiding:
    Snijd de stokbrood in schuine sneedjes af.
    Pak een kom en doe daar de 4 eieren in met een flinke scheut melk en de zout in . Kluts dit goed samen. Pak dan een koekepan en smelt daar een blokje boter in met een scheutje olie. dan pak je een aantal sneetjes die in de eiermengsel doopt . Laat het er even erin zitten voor een paar seconden zodat ze voldoende ei/melk opzuigen. Dan pak je de sneetjes en leg je ze in de koekpan . Bak ze op een middelmatig vuur mooi goudbruin.

    ( ik gebruik dit recept vooral als ik brood heb wat ouder is ipv weggooien maak ik er wentelteefjes van)

    16-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaashapjes
    [Afbeelding: 290pnhd.jpg]

    Kaashapjes ( met dank aan white sugar voor de inspiratie)

    Ingrediënten: ( voor 8 stuks)
    8 boterhammen
    8 plakjes cheddarkaas (of andere kaas)
    4  eieren
    paneermeel

    Extra : olie om de kaashapjes te bakken

    Bereiding:
    Je pakt als eerste de boterhammen en snijd er de korstjes vanaf.
    Druk de boterhammen plat ( niet te plat). Leg dan een plakje cheddarkaas erop en vouw de boterham dubbel en druk de randen goed aan elkaar vast.
    Werk zo alle boterhammen af. Leg ze dan een half uurtje in de koelkast.
    Dan doe je de eieren in een kom en kluts deze goed samen. En vul een bordje met paneermeel. Doe een laagje olie in een koekenpan en laat deze goed heet worden. Pak dan de boterhammen uit de koelkast en pak er eentje en dwentel die goed om in de eieren en dan goed door de paneermeel . Leg het daarna in de koekepan met hete olie. En bak ze goudbruin . Werk zo alle boterhammen af.
    Heel simpel te maken en heerlijk.Ze smaken naar kaassoufflés.



    16-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (34)
    14-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griesmeelsoep met thym

    [Afbeelding: utsa8.jpg]

    Griesmeelsoep met thym

    Ingrediënten:
    1 glas fijne griesmeel ( glas van 200 ml ongeveer)
    1,5 liter water
    1 eetlepel boter
    1 eetlepel thym
    zout naar smaak
    ongeveer halve liter volle melk

    Bereiding:
    Breng de 1,5 liter water aan de kook . Als dit eenmaal kookt voeg je de boter toe en de zout.
    Als dit eenmaal gesmolten is. Zet je het vuur op het laag pitje. Dan voeg je al roerend de fijne griesmeel toe.Schenk dan de melk erbij en breng het weer aan de kook al roerend. Voeg dan de thym toe. Laat het zachtjes doorkoken maar blijf wel regelmatig roeren.

     

    14-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken maghmar en mini batbot
    [Afbeelding: dyoifo.jpg]

    [Afbeelding: 1115ox3.jpg]

    [Afbeelding: k4w2du.jpg]

    Gebakken maghmar en mini batbot ( uit 1 deeg)

    Ingrediënten:
    500 gram bloem
    1 lepel suiker
    1 lepel gesmolten boter
    1 lepel instant gist
    zout
    lauw/warm water

    Bereiding:
    Voeg alle ingrediënten samen en kneed dit samen tot een soepel deeg. Laat het deeg even rusten/rijzen voor 15 minuten. Maak er 12 kleine bolletjes van ter grote van een mandarijn.
    6 bolletjes druk je met behulp van meel/griesmeel plat om batbot van te maken en leg het op een doek met een warme deken erop en laat het rijzen voor 45 minuten ongeveer. 6 bolletjes waar we gebakken magmhar van gaan maken drukken we plat met behulp van olie en leggen we op een ingevet dienblad te rijzen  voor 45 minuten ongeveer. Na 45 minuten pak je een Marokkaanse zware koekepan  ( makla)  en een gewone koekepan. Warm beide op tegelijk. In de zware Marokkaanse makla bak je de batbot op een zacht vuur. Ze zullen helemaal opzwellen als het goed is ( zoals bij pitabroodjes) de andere die koekepan doe je telkens een paar eetlepels olie in en bak je de maghmar in tot een goudbruine kleur.

    De maghmar is heerlijk als ze warm geserveerd worden met honing en een heerlijk glaasje naanaa thee.

    14-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (4)
    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelfgemaakte focaccia brood met tomaat,ui en olijfolie
    [Afbeelding: 6zlo2r.jpg]


    [Afbeelding: ev269f.jpg]

    zelfgemaakte focaccia brood met tomaat,ui en olijfolie


    voor 2 grote ronde broden.

    10 minuten deeg
    Extra nodig : olijfolie,dunne schijfjes uien, dunne schijfjes tomaat , bruschette kruiden en Italiaanse kruiden


    Fase 1 van het 10 minuten deeg

    2 kopjes meel ( kopje 200 ml)
    2 kopjes lauw water
    2 eetlepels instantgist
    snufje zout
    3 eetlepels nido melkpoeder

    Meng dit samen in een grote beslagkom en laat het 10 minuten staan.

    Fase 2 volgende toevoegen aan de beslagkom

    3 kopjes meel
    1/2 kopje olie

    Dit samen goed kneden tot een mooie soepel deeg. kan eventueel zijn dat je wat meer of minder meel nodig hebt.
    Laat het deeg even rusten. Deel het door 2 en maak er bollen van .
    Smeer 2 pizzavormen royaal in met olijfolie.
    Druk de bollen plat in de pizzavorm. Besprenkel weer royaal met olijfolie.Maak met je vingers veel deuken in het deeg door er met je vingers in te drukken . Dan gooi er dunne schijfjes ui over en dan leg er dunne schijfjes tomaat op.
    Strooi er royaal wat bruschetta kruiden bovenop en wat Italiaanse kruiden . Besprenkel nog maals wat olijfolie erop . Laat het even rijzen . En bak het in de oven op 200 graden gaar. Eenmaal uit de oven kan je er als je wil nogmaals wat olijfolie op besprenkelen.

    11-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (816)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelfgemaakte hotdogs
    [Afbeelding: 112abux.jpg]

    zelfgemaakte hotdogs ( 12 stuks)

    Fase 1 van het 10 minuten deeg

    2 kopjes meel ( kopje 200 ml)
    2 kopjes lauw water
    2 eetlepels instantgist
    snufje zout
    3 eetlepels nido melkpoeder

    Meng dit samen in een grote beslagkom en laat het 10 minuten staan
    .

    Fase 2 volgende toevoegen aan de beslagkom

    3 kopjes meel
    1/2 kopje olie

    Extra : 12 grote knakworstjes



    Dit samen goed kneden tot een mooie soepel deeg. kan eventueel zijn dat je wat meer of minder meel nodig hebt.

    Laat het deeg even rusten. Maak er 12 bollen van ter grote van een grote manderijn.
    Pak een deegroller en rol elke bol dun uit in een ovaalvorm. pak een knakworst en leg die in het midden en druk het deeg netjes en rustig weer tegenelkaar tot je een stokbroodje krijgt . De kant die je dicht hebt gemaakt moet je onder leggen . Zo werk je alles af. Laat het rijzen . Ongeveer 30 minuten . Bestrijk de broodjes met eigeelgemengd met een klein lepeltje zijn en bak in de oven mooi goud bruin op 200 graden.


    smakelijk eten .

    11-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (11)
    06-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse pide
    [Afbeelding: mivr.jpg]

    Turkse pide

    Benodigheden:

    500 gram bloem
    1 lepel verse gist
    25 gram gesmolten boter
    1 lepel suiker
    zout
    30 ml. olie
    ongeveer 250 ml lauw water

    extra: eidooier gemeng met een lepeltje azijn om het brood mee te bestrijken en sesamzaadjes

    Bereiding:
    Alle ingrediënten samen kneden tot een soepel deeg kan een beetje plakkerig zijn. Deeg 30 minuten laten rijzen.
    Verdeel het deeg door 2 . Maak er 2 ronde broden van die je uitdrukt op de bakplaat.
    Maak er met een scherp mes de inkepingen in zoals op de foto . Laat het weer rijzen ( ongeveer 45 minuten) .
    Bestrijk de broden met eidooier/azijn mengsel en strooi er sesam bovenop. Bak in de oven goudbruin op 200 graden.

    06-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (9)
    01-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oranje Shebakia
    [Afbeelding: 5pjtef.jpg]

    [Afbeelding: 245g5ex.jpg]

    Oranje Shebakia ( met dank aan cuisentje met een kleine aanpassingen van mezelf)

    Ingrediënten:

    400 gr bloem
    paplepel droge gist
    1 ei
    snufje zout
    Saffraandraadjes ( als je het hebt evt. oranje kleurstof maar dat had ik niet in huis)
    ongeveer 300  ml lauw water kan evt. wat meer zijn

    Extra: warme honing om de chebakia in te dompelen

    Bereidingswijze:

    Alles mengen tot een vloeibaar beslag met de blender.
    Daarna een uurtje laten rijzen op een warme plek.
    De olie opwarmen en een flesje vullen  ( bv een leeg afwasmiddelflesje of een drinkflesje met zo een speciaal tuitje) en zodra het vuur heet is spuit je het deeg in de olie.Probeer eerst een cirkeltje te spuiten en daarna wat deeg door het cirkeltje . Niet teveel want het word groter in de olie omdat het gaat rijzen . Zodra dat het gebakken is eruit halen en in de warme honing dompelen. Als de chebakia  voldoende honing heeft opgenomen eruit halen en laten uitlekken in bv een vergiet.

    Smakelijk eten

    01-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:ramadan
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shebakia
    [Afbeelding: 348frs5.jpg]

    [Afbeelding: 6nz213.jpg]

    Shebakia ( met dank aan cuisentje voor dit heerlijke recept)

    ( is ook mogelijk om te bestellen via http://loveforcakeofoumyassine.vpweb.nl/ )

    Ingrediënten:
    1 kg meel
    1 zakje bakpoeder
    2 eieren
    100 ml azijn
    200 gr gesmolten boter
    200 ml olie
    10 gr. verse gist
    200 gr gebakken en fijngemalen amandelen
    200 gr geroosterde sesamzaad
    50 gr anijszaad
    50 gr venkelzaad
    saffraandraadjes
    snufje zout
    beetje Arabische gom ( mesk)
    lauw water om te kneden

    Extra : warme honing om de shebakia in te dompelen ongeveer 2 kg met een scheutje oranjebloesem

    Bereiding:
    Je mengt de gist, olie en azijn samenen  laat dit 5 min rusten in een kommetje.
    Daarna meng je al de droge ingrediënten en maakt een kuiltje in het midden.
    In dit kuiltje giet je het gistmengsel.
    Gesmolten boter, eieren  en zout voeg je toe aan de zijkant en stilletjes aan begin je water toe te voegen. Alles heel goed kneden. Het deeg moet soepel zijn en terugveren. Dit is best wel zwaar. Ik verdeel het deeg door midden en kneed elke gedeelte apart heel goed.
    Het deeg verdelen in balletjes en laten rijzen gedurende een uurtje.
    Daarna ieder balletje uitrollen (het liefst dun dan heb je lekkere knapperige chebakia) en snijden in vierkantjes met 4 inkepingen erin. Dan vorm je ze tot een shebakia.
    Werk alle ballen af. In de tussentijd dat je bezig bent laat je de andere deegballen rusten onder een plasticzak.Verhit in een diepe pan olie en neem je eerste afgewerkte chebakia en bak deze goudbruin.Nadat deze lichtbruin zijn gebakken  meteen in de pan met warme honing dompelen en daarna bestrooien met sesamzaad.

    Veel succes en smakelijk eten

    01-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:ramadan
    >> Reageer (22)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!