Over mezelf: Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels. Liefs Amal.
Bereiding: Voeg alle ingrediënten samen en kneed dit samen tot een soepel deeg. Laat het deeg even rusten/rijzen voor 15 minuten. Maak er 12 kleine bolletjes van ter grote van een mandarijn. 6 bolletjes druk je met behulp van meel/griesmeel plat om batbot van te maken en leg het op een doek met een warme deken erop en laat het rijzen voor 45 minuten ongeveer. 6 bolletjes waar we gebakken magmhar van gaan maken drukken we plat met behulp van olie en leggen we op een ingevet dienblad te rijzen voor 45 minuten ongeveer. Na 45 minuten pak je een Marokkaanse zware koekepan ( makla) en een gewone koekepan. Warm beide op tegelijk. In de zware Marokkaanse makla bak je de batbot op een zacht vuur. Ze zullen helemaal opzwellen als het goed is ( zoals bij pitabroodjes) de andere die koekepan doe je telkens een paar eetlepels olie in en bak je de maghmar in tot een goudbruine kleur.
De maghmar is heerlijk als ze warm geserveerd worden met honing en een heerlijk glaasje naanaa thee.