Mini bountycake
Ingrediënten chocolade biscuit voor 12 cakejes :
70 gram suiker
35 gram bloem
1 zakje vanillesuiker
25 gram maïzena
15 a 20 gram cacao poeder
2 eieren
5 gram bakpoeder
Bereiding beslag:
Breek de eieren in en kom. Voeg de suiker toe. Deze 2 moet
je stevig en op de hoogste versnelling opkloppen.
Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Vervolgens giet je al
zevend alle andere ingrediënten bij mekaar. Giet dit geheel bij het schuim en
klop op de laagste versnelling. Alles mengen gedurende een minuut. Beboter de silicone muffinvormpjes . Doe in elke
silicone muffinvorm beetje beslag. Strijk het beslag glad.. Bak ongeveer in een voorverwarmde oven van 180 graden gaar
in 15 minuten gaar.
Ingrediënten vulling:
300 ml Melk aan de kook brengen daar 4 eetlepels dunne griesmeel door
roeren en tot een griesmeelpapje laten koken .Haal het pannetje dan van het
vuur af en meng er dan 100 gram kokos en 100 gram suiker door .
Deze vulling over de gare biscuit verdelen ( in de siliconen muffinvormpjes )met
de hulp van een lepel .
Als laatste met gesmolten pure chocolade bedekken en laten opstijven in de
koelkast. Voor het opdienen voorzichtig uit de siliconen muffinvormpjes halen.
Tip zelfde cakes zonder oven !!!!
Je kunt in plaats chocolade
biscuit ook een koekjes bodem maken d.m.v. gemalen chocoladekoekjes die je mengt
met paar eetlepels gesmolten boter. Dit samen mengen . Doe in elk vormpje een
beetje koekjesmengsel druk dit aan. Doe er dan de vulling in en giet er direct
gesmolten pure chocolade op. En leg ze in de koelkast .
05-06-2014 om 00:00
geschreven door OumYassine
Categorie:gebak
|