mini slagroomsoesjes
Benodigheden
150 gram gezeefd bloem 500 ml water snufje zout 65 gram boter 4 eieren
slagroom/gesmolten chocolade/witte poedersuiker
Bereiding
Als eerste giet je water in een pan samen met het znufje zout en de boter. Dit breng je samen aan de kook. Neem de pan van het vuur. Voeg in 1 keer het gezeefde bloem erbij. Roer goed door en zet de pan weer terug op het fornuis op een zacht vuurtje. Roer goed door nu tot het deeg zich samen vormt tot een deegklomp. Neem de pan van het vuur en voeg 1 ei toe en roer het er meeteen goed door. Pas als het ene ei goed is opgenomen voeg je het andere ei erdoor heen. Als dit weer goed is opgenomen roer je weer het andere erbij. To je alle eieren hebt toegevoegd. Laat geheel goed afkoelen . Dan doe je het deeg in een spuitzak met een grote spuitmond en spuit toefjes op je bakblik ( eerst bakpapier op leggen) .
Verwarm de oven voor op 200/225 graden. Giet voor het bakken een 1,5 kopje water in een braadslee wat je in de oven legt. De soesjes bak je ongeveer gaar in 25 a 30 minuten. Tijdens het bakken de oven niet openen.
Als ze gaar zijn goed laten afkoelen daarna vullen met opgeklopte slagroom of banketbakkersroom. Werk ze af met chocolade of witte poedersuiker.
|