Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • Karol Bagh Escorts (alia sharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Bangalore Escorts Service (urfi)
        op Mediterrane stamppot
  • Book Your Dream Girl For Fun And Enjoy Your Day (Aliya00)
        op Mediterrane stamppot
  • Escort Service (Kuldeep)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • seo service london (seo service london)
        op Bruidegom&bruid cupcakes
  • http://truediamond.co.uk/ (seo service UK)
        op Broodje mozzeralla met tomaat
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    27-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolate peanuts fudge

     Chocolate peanuts fudge ;

    -200 gram melkchocolade
    -200 gram pure chocolade
    -1 blikje gecondenseerde gezoete melk
    -150 gram pinda's
    -1 lepeltje vanilie aroma

    Smelt de chocolade a bain marie. Giet er de gezoete gecondenseerde melk bij en de vanilie aroma . Meng dit goed samen a bain marie .Roer dan de pinda's erdoor. Neem dan een schaal die je bekleed met aluminiumfolie giet daar het mengsel in. Leg het dan voor minimaal 3 uur in de koelkast. Om het proces te versnellen kan je hem eventueel in de vriezer leggen. Daarna in mooie blokjes snijden met een scherp mes....

    smakelijk eten


    27-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (255)
    11-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koekjesschaal suikerfeest 2010
    Koekjesschaal suikerfeest 2010
    [Afbeelding: hx6ryf.jpg]

    [Afbeelding: 2r7mzvc.jpg]

    [Afbeelding: fwqght.jpg]

    11-09-2010 om 13:46 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (115)
    09-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelsigaartjes
    [Afbeelding: 209opy8.jpg]

    [Afbeelding: jb7j1i.jpg]

    Amandelsigaartjes

    recept komt inshallah ( Als God het wil ) in mijn kookboek te staan

    09-09-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (1298)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelbonbons


    [Afbeelding: 2prgth1.jpg]

    Amandelbonbons

    Ingrediënten:
     
    1 pakje amandelspijs van dr. oetker
    200 gram gesmolten melk of pure chocolade en een scheutje olie
    gebakken amandelen

    Bereiding:
    Kneed de amandelspijs even door en maak er bolletjes van of blokjes.
    Smelt 200 gram chocolade in de magnetron met een scheutje olie ( 1 eetlepel ongeveer).
    Pak een dienblad en bekleed deze met huishoudfolie. Doop de amandelspijsbolletjes in de gesmolten chocolade en haal ze er voorzichtig uit met een vork en leg ze neer op de beklede dienblad en leg er een gebakken amandel op ter versiering. Werk zo alle bolletjes af en laat ze buiten de koelkast drogen.

    Smakelijk eten.

    09-09-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (143)
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse baklava
    [Afbeelding: 345dc83.jpg]

    [Afbeelding: 2zj9hrn.jpg]

    Turkse baklava

    08-09-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (73)
    07-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fondantkoekjes
    [Afbeelding: 52f613.jpg]

    [Afbeelding: 290wlma.jpg]

    Fondantkoekjes

    recept komt inshallah ( Als God het wil ) in mijn kookboek te staan

    07-09-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (97)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Choco-vierkantjes
    [Afbeelding: 24lvfhf.jpg]

    [Afbeelding: m75o9j.jpg]

    Choco-vierkantjes

    Ingrediënten:

    500 gram bloem
    250 gram roomboter
    1 vanilliesuiker
    half zakje bakpoeder
    1,5 kopje poedersuiker ( kopje waar ongeveer 200 ml ingaat)
    1 ei

    decoratie : chocopasta , gesmolten abrikozenjam, gesmolten chocolade en pennywafels (grof gemalen)

    Kneed van de bovenstaande ingrediënten een mooi zacht deeg.
    Doe het in een plasticzakje en laat het even een half uurtje rusten in de koelkast.

    Dan pak je een gedeelte van het  deeg en rol het uit tot een rechthoek en steek er met een vormpje een figuurtje uit . Leg dit op de bakplaat.
    Werk zo het deeg af. Bak het op 150 graden zo een 10 minuutjes . Laat ze even afkoelen.
    Dan warm je de abrikozenjam op .En maal  de pennywafels grof. dan pak je 1 koekje en besmeer je dat op de bovenkant met wat chocopasta en leg je daar een ander koekje op dan dip je de zijkanten in de warme abrikozenjam en dan vervolgens doop je de zijkanten weer in de grof gemalen pennywafels. Dan leg je ze neer op een dienblad en doe je er lijntjes optrekken met gesmolten chocolade. Zo werk je alle koekjes af.

    veel succes en smakelijk eten

    07-09-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (2154)
    06-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadelgebakjes
    [Afbeelding: 2uyoqye.jpg]

    [Afbeelding: 5o7bwj.jpg]

    Dadelgebakjes

    Ingrediënten deeg
    250 gram boter
    100 gram poedersuiker
    30 ml oranjebloesem
    1 vanilliesuiker
    snufje zout
    meel tot het een lekker zachte deeg word.

    Vulling
    750 gram dadels ( zelf gestoomde of kant en klare dadelpasta)
    50 gram geroosterde sesamzaadjes
    1/2 theelepel gemalen kaneel
    25 gram zachte boter
    Decoratie: eiwit ,amandelschaafsel en evt poedersuiker
    Bereiding:
    Meng alle ingrediënten voor het deeg samen tot een soepel en zacht deeg. Verdeel dit in 2 gelijke stukken.
    Meng dan alle Ingrediënten voor de vulling samen .
    Dan pak je 2 grote stukken bakpapier en druk en rol daar elke bol deeg apart op uit tot een rechthoek van ongeveer 40 bij 30 cm.
    dan pak je weer een stuk bakpapier en druk daar ook de dadelpasta uit tot een recht hoek van ongeveer 40 bij 30 cm.
    Dan pak je voorzichtig de dadelpasta met bakpapier op en draai het om op 1 van de deegplakken
    dan pak je weer een deegplak voorzichtig en leg die weer boven op de dadelpasta. Dan heb je dus 2 plakken deeg en daar tussen dadelpasta. Evt de randen mooi afwerken. Bestrijk de bovenkant met eiwit en amandelschaafsel en leg het geheel in de koelkast voor een half uur ongeveer. Haal het na een half uur uit de koelkast en sijn het in mooie vierkantjes. Leg ze daarna op de bakplaat en bak op 160 graden in de oven .
    Als je ze uit de oven haalt kun je ze nog eventueel bestrooien met suiker.
    Smakelijk eten .
    Liefs OumYAssine

    06-09-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (42)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandel-ijsjes
    [Afbeelding: audr1t.jpg]

    [Afbeelding: 29xje6t.jpg]

    Amandel-ijsjes

    Ingrediënten deeg:

    375 gram meel
    75 gram gesmolten boter
    50 gram poedersuiker
    1 eidooier
    50 ml melk
    water + 1 eetelepel oranjebloesem
    ( word een soort lek3eb deeg dus voorzichtig zijn met het toevoegen van water)

    vulling:

    500 gram onvelde, gebakken en gemalen amandelen
    250 gram suiker
    1 a 2 eetlepels zachte boter
    1/2 eetlepel oranjebloesem

    Decoratie: bruine en witte gesmolten chocolade en gebakken amandelen ( schaafsel of stukjes)

    Bereiding:
    Meng alle ingrediënten van het deeg samen tot een mooi soepel deeg ( zoals lek3eb deeg ). Laat het even rusten en bereid dan in de tussentijd de vulling. Maak kleine staafjes van de vulling ongeveer 3 cm lang .
    Dan pak je wat deeg wat je heel dun uitrolt met behulp van een uitsteker of een glas snijd je een cirkel uit .Leg de vulling erop en maak er een ijsje van. Werk zo het hele deeg af en bak ze op 150 graden. Het deeg moet wit blijven .
    Dan smelt je de chocolade . De bovenkant van de ijsjes doop je in witte chocolade en dan maak je streepjes met bruine chocolade en werk af met de amandeelschafjes of gebakken nootjes.

    Laat ze dan goed drogen naast elkaar.

    Veel succes en smakelijk eten .

    Liefs OumYAssine

    06-09-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (88)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Djouza (amandelkoekjes)
    [Afbeelding: 33ok7pv.jpg]

    Djouza

    recept komt inshallah ( Als God het wil ) in mijn kookboek te staan

    06-09-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (142)
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sesam gribia

    [Afbeelding: 21cgzll.jpg]

    Sesam gribia

    Benodigheden
    400 gram meel
    100 gram fijngemalen sesam
    250 gram zachte roomboter
    250 gram suiker
    1 bakpoeder ( alsa)
    snufje zout

    Bereiding
    Kneed bovenstaande tot een samenhangend deeg.
    Maak er kleine bolletjes van en leg ze neer op een bakplaat.
    bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden.

    29-11-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (113)
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baklava 2
    [Afbeelding: 2gw5hd1.jpg]

    [Afbeelding: 16gdi14.jpg]

    Baklava 2

    Ingrediënten:
    1 rol filodeeg
    500 gr. pinda's grof gemalen
    7 eetlepels poedersuiker
    3 eetlepels mazhar
    1 theelepel kaneel
    1 eetlepel amandelaroma
    1 eetlepel boter

    * honing, gesmolten boter en mazhar

    Meng de noten door elkaar(hou wat gemalen pinda's achter voor de decoratie),voeg de suiker,kaneel,mazhar,boter en amandel essence.Pak 4 tot 5 stuks filodeeg leg ze op elkaar en bestrijk ze met de gesmolten boter verdeel wat van de vulling erover en rol op,tijdens het oprollen de rol steeds bestrijken met een beetje boter,snij de rol in stukken. Bak de baklava in de oven op
    180 graden bruin.
    Verwarm de honing met 1 of 2 eetlepels mazhar aubain-marie en giet over de nog warme baklava en bestrooi met de achtergehouden pinda's en leg ze in mooie bonbonpapiertjes.

    21-09-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (428)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fekkas

    [Afbeelding: 200a15y.jpg]

    [Afbeelding: 110iyrb.jpg]


    Fekkas

    ( met dank aan mellouki)

    Ingrediënten:
    6 eieren
    250 gram grof gemalen amandelen
    1/2 glas sesamzaad
    1 kom olie
    1 kom suiker
    1 theelepel bakpoeder
    meel

    versiering:
    1 eigeel en lepeltje nescafe samen gemengd

    Bereiding:
    Bovenstaande ingrediënten samen tot een soepel deeg kneden.
    Maak er dan dikke staven van . Bestrijk deze met het mengsel van eigeel/nescafe. Met een vork er dan voorzichtig lijntjes op trekken voor de sier.
    Bak de staven op 180 graden maar als ze half gaar zijn moet je ze eruit halen en in dunne plakjes snijden. Deze weer opnieuw in de oven en verder laten afbakken tot ze een mooi kleurtje hebben.

    21-09-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (563)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coco's koekjes
    [Afbeelding: nytdo4.jpg]

    [Afbeelding: 3e82x.jpg]

    Coco's koekjes

    ( met dank aan Mellouki)

    Ingrediënten:
    1 glas olie
    125 gr. boter in blokjes
    1 glas coco's
    1/2 zakje bakpoeder
    1 vanilliesuiker
    200 gr. suiker
    500 gr. bloem

    Apart nog wat suiker en coco's in een schaaltje om de deegbolletjes in te deppen.

    Bereiding:
    Alle bovenstaande ingrediënten samen kneden. Maak er kleine bolletjes van en dep de bovenkant in het mengsel van suiker en coco's. Voor de vierkantjes heb ik een stempel gebruikt (plastic ding wat in een apparaat zit waar je friet meemaakt van gewone aardappelen).
    Bak ze tot een mooi kleurtje op 180 graden in de oven.

    21-09-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (10)
    20-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.suikerfeest koekjes 2009
    [Afbeelding: 357gdhu.jpg]

    [Afbeelding: 10nxszn.jpg]

    suikerfeest koekjes 2009

    20-09-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (1307)
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroen amandelkoekjes
    [Afbeelding: 33mc1hh.jpg]

    [Afbeelding: 30m1v03.jpg]

    citroen amandelkoekjes

    ( met dank aan ceuta )

    handje gebakken en gehakte amandelen
    200 gr zachte boter
    2 eieren
    half zakje bakpoeder
    rasp van sinaasappelschil of citroen
    scheut mazhar  (oranjebloesemwater)
    meel tot je goede deeg hebt
    150 gr gemalen suiker

    decoratie: chocolade reep en gehakte amandelen

    De eieren met de boter en suiker goed mengen dan de mazhar erbij de rasp en de amandelen en dan beetje voor beetje de meel tot je een soepel deeg hebt.Dan maak je staafjes en doe je met pincetje versieren afbakken op 160 gr en zo'n 15 minuten. Als ze klaar zijn in gesmolten choco dompelen en in de gehakte amandelen en hard laten worden. Evetueel voor de sier wat poedersuiker erboven strooien.

    Heb het recept gehalveerd en kreeg er ongeveer 30 stuks uit.
    Tip: staafjes niet te groot maken want ze zetten wat uit in de oven .

    02-02-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (14)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pindabonbons

    [Afbeelding: 14jc8ko.jpg]

    [Afbeelding: 2cpaivc.jpg]

    pindabonbons


    Ingrediënten:

    250 gram ongezouten en geroosterde en gemalen pinda's
    pot chocopasta
    2 lepels honing
    ongeveer 15 droge biscuitkoekjes gemalen

    Alles goed mengen.
    Even in de koelkast laten hard worden
    Dan maak je er bolletjes van en dan door cocos en dan in een bonbonvormpje.

    18-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (9)
    03-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verschillende Marokkaanse koekjes


    gekleurde choco/coco's driehoekjes

    gemalen coco's
    nestlemelk
    kleurstof

    bruine en witte chocolade en bakpapier

    Meng de coco's met de néstle tot een samanghangende deeg.
    Deel het mengsel door 3 .
    1 laat je gewoon en bij de 2 andere voeg je een kleurstof.

    Dan pak je van elk kleur wat coco's ,mengsel en gaat hier lange slierten van vormen.
    IS een een klus en gaat niet altijd even goed . Dus heb geduld.

    Als die is gelukt. dan knip je 10 cm breed van je bakpaper en smeert hier royaal in het midden cholade op zo lang als je slierten zijn.
    Dan leg je 2 slierten naast elkaar en de laatste sliert erboven op.
    Giet hier ook wat choco bovenop en pak dan de zijkanten van het papier ( waar ook chocolade op zit ) en druk dit goed tot elkaar.
    Je krijgt een driehoek. Laat goed drogen (eventueel in de koelkast)
    Daarna als het droog is. Bakpapier eraf halen.
    En snij er per 1 cm een driehoekje af .
    Ik hoop dat het een beetje duidelijk is uigelegd.

    Halve walnootjes

    Ingrediënten deeg:

    500 gr. bloem kan ook meer zijn
    250 gr. koude boter
    4 eieren
    4 eetlepels suiker
    1/2 zakje bakpoeder

    Vulling:

    gemalen walnoten / nougatine / geroosterde en gemalen amandelen
    gecarameliseerde nestlé (30 tot 45 min. in snelkookpan met water)

    Versiering:
    halve walnoten
    chocolade


    Meng de ingrediënten tot een glad soepel deeg. Vorm kleine bolletjes en bak het in de walnoot pan. ( walnootpan elke keer voor je de bolletjes erin doet goed invetten als je de marokkaanse pan gebruikt)
    Laat ze afkoelen en vul ze met de vulling. Doe er een halve walnoot op en versier met gesmolten chocolade.

    Cornetto's

    Benodigdheden:
    Voor het deeg:
    - 500 gr bloem
    - 150 gr gesmolten boter
    - 50 gr poedersuiker
    - 2 vanillesuiker
    - 1 ei
    - 1 ½ Marokkaanse theeglas melk.

    Voor de donkere vulling:
    - 4 repen melkchocolade van 100 gr.
    - 1 pot chocoladepasta
    - 250 gr gebakken en grof gehakte amandelen
    - decoratie naar eigen keus.

    Voor de witte vulling:
    - 4 repen witte chocolade van 75 gr.
    - 1 blikje neslie melk
    - 250 gr gebakken en grof gehakte amandelen
    - decoratie naar eigen keus. (bijv. nogatine of geraspte donkere chocolade.)

    Bereiding:
    Meng alles voor het deeg bij elkaar en kneed het even voor een minuut of 5 tot een soepele deeg. Rol het uit, snij er dunne reepjes van, en wikkel ze om de cornettohoorntjes, die je eerst hebt ingevet met olie om plakken te voorkomen. Als je daar klaar mee bent, bak je ze in de oven op ongeveer 200 graden tot ze mooi lichtbruin zijn. Als dat af is, ga je aan de slag met de vulling. Voor de vulling smelt je de chocolade, dat meng je met de chocopasta, en dan de nootjes erdoorheen. Dan laat je het even koelen zodat het wat steviger wordt, en dan ga je de hoorntjes vullen. Zo doe je dat met beide vullingen. En voor de versiering heb je zoveel mogelijkheden, gebruik gewoon je fantasie.

    Dadelkoekjes

    Nodig voor het deeg:
    500g zachte boter
    700g bloem kan iets meer of minder zijn
    6 eetl.suiker
    3 zakjes vanillesuiker
    4 eetl.mazhar

    Vulling:
    1 kg dadelpasta
    4 eetl.mazhar
    4 eetl.suiker
    1 thl.nootmuskaat
    1 thl.kaneel
    1/2 thl.kruidnagelpoeder
    1 eetl boter


    Extra poedersuiker

    Voeg de kruiden etc. bij de dadelpasta en maak er staafjes van als het te plakkerig is kan je het in de vriezer zetten en je handen een beetje invetten bij het maken van de staafjes.
    Mix de boter met de suiker en vanillesuiker voeg mazhar en de bloem beetje bij beetje tot je een soepel deeg heb wat je makkelijk kan uitrollen.
    Bestuif je werkblad met wat bloem en rol een stuk deeg uit haal er rondjes uit met een glas of
    een andere vorm,leg een staafje op een stuk deeg en maak hem dicht rol hem heen en weer totdat je de naad niet meer ziet.
    Bak de koekjes 15-20 min op 200 graden,ze mogen niet al te bruin worden,de onderkant moet wel een beetje bruin zijn. Laat de koekjes afkoelen en haal ze door de poedersuiker.


    Balava
    Nodig:
    1 rol filodeeg
    600 gram ontvelde amandelen en in olie gebakken en grof gemalen
    7 eetlepels poedersuiker
    3 eetlepels mazhar
    1 theelepel kaneel
    1 eetlepel amandelaroma
    1 eetlepel boter

    * honing, gesmolten boter en mazhar
    Meng de noten door elkaar(hou wat amandelen achter voor de decoratie),voeg de suiker,kaneel,mazhar,boter en amandel essence.Pak 4 tot 5 stuks filodeeg leg ze op elkaar en bestrijk ze met de gesmolten boter verdeel wat van de vulling erover en rol op,tijdens het oprollen de rol steeds bestrijken met een beetje boter,snij de rol in stukken. Bak de baklava in de oven op 180
    g raden bruin.
    Verwarm de honing met 1of 2 eet mazhar aubain-marie en giet over de nog warme baklava en bestrooi met de achtergehouden amandelen


    Marmerkoekjes

    Nodig:

    500 gram gebakken pindas
    1 blikje Nestlé melk
    1 zakje vanillesuiker
    1 thl. kaneel
    400g witte chocola
    100g melk chocolade of puur

    Maal de noten in de keukenmachine niet al te fijn en niet te grof.
    Doe de melk beetje bij beetje bij de noten en de vanillesuiker en kaneel.
    Doe het mengsel op een dienblad of bakplaat die je heb bedekt met plastic,leg wat plastic op het mengsel en rol daarover heen met een deegroller(deegroller mag niet in aanraking komen met het mengsel want het blijf er aan vast plakken).
    Als je de goede dikte heb,smelt je de helft van de witte chocola aubain-marie met 1-2 eetl olie en smeert het over het notenmengsel dan nog even schudden met de bakplaat totdat je geen afdrukken ziet.
    Laat het hard worden(koelkast)
    Als het hard is geworden draai je het om en smeert de rest van de witte chocolade erop,smelt de melkchocola doe het in een spuitzak,hennanaald of gebruik net als ik een diepvrieszakje,of een puntsnoepzak en knip dan en beetje van het puntje,maak verticale lijnen en dan horizontale lijnen.
    Trek met een mes verticale lijnen,de 1st naar je toe de 2de keer van je af en ga zo verder.
    Laat de chocola hard worden en snij in vormpjes naar wens.

    03-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (1855)
    21-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mokh el cheikh




    mokh el cheikh ( met dank aan het recept van Jolinde)


    recept volgt nog.........

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokos koekjes




    kokos koekjes

    (Ik heb zelf het recept verdubbeld en de helft in de choclade gedompeld)

    Ingrediënten
    2 eiwitten 1/2 theelepel bakpoeder (zakje) 100 g suiker 125 g geraspte kokos

    Bereiding
    Oven voorverwarmen op 175 ºC. In schone, vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer schuimig kloppen. Bakpoeder toevoegen en al kloppend met mixer geleidelijk suiker toevoegen. Blijven kloppen tot glanzende, stevige pieken ontstaan. Met spatel kokos luchtig door eiwit scheppen. Met twee dessertlepels van eiwit kleine bergjes scheppen op met bakpapier beklede bakplaat. Koekjes in 10-15 min. lichtbruin en gaar bakken. Bakplaat uit oven nemen en kokoskoekjes op rooster laten afkoelen. Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.

    Ik heb de helft nog in gesmolten choclade gedompeld voor de helft.

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (2081)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!