Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • seo service london (seo service london)
        op Bruidegom&bruid cupcakes
  • http://truediamond.co.uk/ (seo service UK)
        op Broodje mozzeralla met tomaat
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Mobile App Development Company in Chennai (Appslure)
        op Appel-msemmen
  • Delhi Hotel Escorts (saniyasharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bounty cake 2
    [Afbeelding: fwuiq1.jpg]

     Bounty cake 2

    30-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (19)
    24-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-gehaktschotel
    gemengde salade met kikkererwten en mosterddressing en aardappelschotel gevuld met gehakt


    [Afbeelding: s6ipah.jpg]

    24-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (12)
    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini slagroomsoesjes

    [Afbeelding: ke6680.jpg]

    mini slagroomsoesjes

    Benodigheden

    150 gram gezeefd bloem
    500 ml water
    snufje zout
    65 gram boter
    4 eieren

    slagroom/gesmolten chocolade/witte poedersuiker

    Bereiding

    Als eerste giet je water in een pan samen met het znufje zout en de boter. Dit breng je samen aan de kook.
    Neem de pan van het vuur. Voeg in 1 keer het gezeefde bloem erbij. Roer goed door en zet de pan weer terug op het fornuis op een zacht vuurtje. Roer goed door nu tot het deeg zich samen vormt tot een deegklomp.
    Neem de pan van het vuur en voeg 1 ei toe en roer het er meeteen goed door. Pas als het ene ei goed is opgenomen voeg je het andere ei erdoor heen. Als dit weer goed is opgenomen roer je weer het andere erbij. To je alle eieren hebt toegevoegd. Laat geheel goed afkoelen .
    Dan doe je het deeg in een spuitzak met een grote spuitmond en spuit toefjes op je bakblik ( eerst bakpapier op leggen) .

    Verwarm de oven voor op 200/225 graden.
    Giet voor het bakken een 1,5 kopje water in een braadslee wat je in de oven legt. De soesjes bak je ongeveer gaar in 25 a 30 minuten. Tijdens het bakken de oven niet openen.

    Als ze gaar zijn goed laten afkoelen daarna vullen met opgeklopte slagroom of banketbakkersroom.
    Werk ze af met chocolade of witte poedersuiker.

    18-04-2010 om 15:13 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoete bladerdeeghapjes

    [Afbeelding: 2uqnddg.jpg]

    zoete bladerdeeghapjes

    Benodigheden:

    1 pak bladerdeeg
    banketbakkersroom

    eitje om de hapjes te bestrijken voor ze in de oven gaan

    decoratie:
    abrikozenjam
    gesmolten witte chocolade en bruine chocolade
    geschaafde amandelen of nougatine

    bereiding:

    Pak een plakje bladerdeeg. Snij deze door midden. Leg er een klein lepeltje banketbakkersroom op. Vouw het dicht en maak het dicht met een vork.
    Werk zo alle bladerdeegvellen af.
    Bestrijk de hapjes met ei en bak ze op 200 graden in de oven.

    Als je ze uit de oven haalt. Dan smeer je ze in met abrikozenjam. Daarna decoreren met de gesmolten chocolade en nougatine.

     

     

     

    18-04-2010 om 14:58 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (93)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees met ananas en pruimen

    [Afbeelding: kbw3s1.jpg]

    Vlees met pruimen en ananas

    Komt inshallah ( als God het wil ) in mijn kookboek te staan.

    18-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (3)
    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brioche ( Bijenkorf)
    [Afbeelding: 2s5z0xf.jpg]

    Brioche ( Bijenkorf met dank aan Douniazad)

    Benodigheden

    500 gram bloem
    1 groot ei of 2 kleine eitjes losgeklopt
    10 gram suiker
    50 ml olie
    50 ml gesmolten boter
    snufje zout
    1 vanilliesuiker
    25 gram verse gist
    Ongeveer 200 ml lauwe melk

    *ei voor het bestrijken voor je de brioche de oven in doet.
     
    * Warme abrikozenjam voor het bestrijken nadat ja de brioche uit oven hebt gehaald.

    Bloem en de andere ingrediënten samen kneden tot een soepel plakkerig deeg.
    Dek het deeg goed af en laat het rijzen tot het verdubbeld is.
    Nadat het gerezen is kneed je het nogmaals goed door .
    Maak er kleine bolletjes (ongeveer als een mandarijntje). Leg deze bolletjes naast elkaar in een ronde vorm ( die je al ingesmeerd hebt met olie). Ik heb een taartvorm gebruikt van 26 cm doorsnee.
    Laat het geheel weer rijzen. Bak het daarna op 200 graden.

    Als je de brioche net uit de oven hebt gehaald direct goed insmeren met warme abrikozenjam of warme honing.

    smakelijk eten.

    11-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade rollen
    [Afbeelding: b9gcb9.jpg]

    Chocolade rollen ( met dank aan Emilia voor dit heerlijk recept)

    Benodigheden deeg

    1 kg bloem
    150 ml olie
    120 gram suiker
    1 blokje gist ( ongeveer 35 gram)
    ongeveer 200 ml lauwe melk ( kan ook wat meer zijn)
    1 ei
    snufje zout

    Chocoladevulling

    1,5 pakje chocoladepudding ( dr. oetker /kookpudding)
    2 eetlepels cacao-poeder
    4 eetlepels gemalen kokos

    *ei om de rollen te bestrijken voor ze de oven in gaan.
    * suikerwater ( wat je maakt door wat water met suiker te mengen ) om het na het bakken in te smeren voor de glans

    Bereiding

    los eerst melk en gist samen en voeg een klein beetje van de suiker hierbij. laat dit even samen staan. Doe dan de bloem en en overige ingrediënten samen in de kneedmachine en voeg het gist/melk mengsel erbij. Kneed het deeg samen tot een soepel deeg.
    Dek het deeg goed af en laat het rijzen tot het zich verdubbeld .
    Dan kneed je het nogmaal goed door. Dan verdeel je het deeg in 3 bollen.
    In de tussentijd maak je de vulling. Alle ingrediënten hiervan samen mengen.

    Dan bestrooi je je aanrecht met wat bloem. En rol je 1 bol  uit tot een rechthoek ( 30 bij 20 cm). Besprenkel wat olie op je rechthoek plak deeg. Dan strooi je er royaal wat chocoladevulling op. Rol het deeg op. en maak het goed dicht aan de onderkant. Zo werk je alle bollen af.
    Laat het nogmaals rijzen.
    Bestrijk de rollen met ei en bak ze op 200 graden ( elektrische oven ) 180 graden ( heteluchtoven) tot ze een goudbruine kleur hebben.

    Eenmaal als ze gaar zijn direct na het bakken insmeren met suikerwater.

    Smakelijk eten

    11-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (10)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!