Over mezelf: Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels. Liefs Amal.
Giet
de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel de zout, suikeren boter toe. Deze mogen niet in aanraking
komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de
gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout
en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak.
Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met
plasticfolie en leg beide 40 minuten in
de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de
boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter) met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte
van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met
het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3
delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat
bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste
maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal
het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er driehoekjes
uit en rol op tot een croissant voor de croissantjes met kaasleg je boven aan bij de brede kant een plakje
kaas. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een
theedoek en laat 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak
de croissantjes afin 25minuten ongeveer.
Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de
buitenkant van het meelde zout,
suikeren boter toe. Deze mogen niet in
aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin
en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er
suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op
het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm.
Dek af met plasticfolie en leg beide40
minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel.
Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter) met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte
van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met
het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3
delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat
meel op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste
maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Deel het deeg in 2
lappen. Rol het weer een beetje uit. Bestrijk het met de banketbakkersroom en
strooi er rozijnen op. Rol het deeg horizontaal op. Snijd er plakjes uit van ongeveer 1,5 bij 2 cm dik en
leg ze op de bakplaat. Werk zo je gehele deeg af. Leg de koffiebroodjes
allemaal op een met bakpapier beklede
bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Na het rijzen
smeer je je broodjes in met ei voor je
ze gaat afbakken.Verwarm de oven voor
op 200 graden en bak de croissantjes afin 25minuten ongeveer. Nadat ze
gebakken zijn smeer je ze in met warme abrikozenjam.
Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de
buitenkant van het meelde zout,
suikeren boter toe. Deze mogen niet in
aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin
en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er
suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op
het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm.
Dek af met plasticfolie en leg beide40
minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel.
Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte
van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met
het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3
delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat
bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste
maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er rechthoekjes
uit van 10 bij 15 cm ongeveer uit en leg aan de minst brede kant reepje
chocolade en laat dan ongeveer 1 a 2 cm leeg en weer een reepje chocolade. Rol
dan het deeg op tot een chocolade broodje. Leg de chocoladebroodjes op een met
bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes afin
25minuten ongeveer.
3 grote geraspte aardappelen 3 eieren paar eetlepels fijngesneden koriander paar eetlepels fijngesneden peterselie komijn paprikapoeder peper zout paar grote eetlepels meel lepeltje bakpoeder
Extra: olie om in te bakken
Bereiding:
Meng alle bovenstaande ingrediënten samen. Doe wat olie in een diepe koekenpan. Neem dan telkens met 2 eetlepels wat aardappelmengsel en leg dit in de olie ( net zoals je doet als je oliebollen bakt) . Bak beide kanten mooi goudbruin. Leg ze daarna neer op keukenpapier zodat deze de overtollige olie observeerd...
Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
Zelf gemaakte Abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
Ingrediënten:
Ongeveer 1 liter koud water 1 pak abrikozenpasta ( te koop bij de Turkse winkel) Suiker naar smaak Snufje kaneel 1 a 2 eetlepels oranjebloesem
Bereiding : Doe koud water in een pan en breng dit aan de kook. Voeg hier de abrikozenpasta bij ( in stukjes ) . Breng dit al roerend aan de kook. Zet dan het vuur uit en maal het geheel fijn met een staafmixer. Voeg dan de suiker ,oranjebloesem en kaneel toe . Roer dit geheel en laat het goed afkoelen alvorens het te serveren ..
ongeveer 200 gram meel 3 eetlepels zonnebloemolie beetje zout lauw water
Bereiding:
Kneed bovenstaande tot een mooi soepeldeeg. Laat het dan even rusten. Verdeel dan het deeg in kleine bolletjes ( kleiner dan mandarijntjes) . Bestrooi flink wat meel op je werkplek en rol met behulp van een deegroller tot een platte pannekoek.
Leg hem dan neer je warme koekenpan. Ik heb ze zelf daarna een beetje ingesmeerd met een beetje olie. Dan omdraaien telken tot de rote helemaal omhoog rijst en bol staat. Ik heb naast de koekenpan op een ander gaspitje een bbq grillplaat neergelegd en ze daar nog even op gelegd zodat ze echt goed omhoog rijzen en op bollen. Werk zo al je bolletjes af.....
25 gram verse gist 1 zakje bakpoeder snufje zout 6 glazen ( van 250 ml) lauw water
Dit samen in een kom en goed samen mixen met een staafmixer of in een blender. Laat het even 10 minuten staan en je kunt direct beginnen met bakken. Ik heb bij deze een begrir pannetje van Marokko gebruikt .Dan hoef je niet telkens het pannetje te spoelen... Pannetje warm laten worden en beslag erin gieten. Middelmatig vuur...... als ze gaar zijn op een doek leggen en direct volgende beslag erin. Na ongeveer 6 begrirs gebakken te hebben het pannentje pas een keertje weer spoelen en weer goed warm laten worden voor je er weer beslag in doet.
Snij alle bladerdeegplakjes doormidden . Dit dit ook met de frikandellen. Leg op elke plak bladerdeeg een halve frikandel en vouw de bladerdeeg dubbel. Druk de rand vast met een vork. Werk zo alle plakjes af . Kluts het eitje met een scheut melk samen en smeer hier de broodjes mee in. Bak ze op 200 graden mooi goudbruin. Simpel maar heeeeeeeeeeerlijk vooral kids zijn hier dol op....
400 gram meel 75 gram fijne griesmeel 20 gram verse gist beetje zout 3 eetlepels olijfolie 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden 1 a 2 eetlepels nido melkpoeder ongeveer 200 ml lauw water
Ingrediënten topping voor 1 pizza:
Saus:
1 klein blikje tomatenpuree flinke scheut olijfolie zout/peper/gemberpoeder Italiaanse kruiden Toppping: 150 gram kipfilet in blokjes olijfolie 1 groene paprika in blokjes 1 grote ui fijn gesneden italiaanse kruiden 2 bollen mozzarela in blokjes gesneden geraspte kaas
extra: 2 a 3 partjes la vache qui rit en beetje melk
Bereiding:
Kneed van alle deeg ingrediënten een fijn soepel deeg en laat dit rusten. Maak dan van de ingrediënten van de saus een sausje op de pizzabodem mee in te smeren. Doe dan wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet,ui en paprika met een beetje zout, peper en Italiaanse kruiden. Laat dit even afkoelen.
Neem dan een pizzaplaat en druk hier op het deeg plat. Dan neem je de la vache qui rit en leg allemaal kleine blokjes hiervan op de rand van de pizza bodem. vouw daarna de rand dubbel. Zodat je een opstaande gevulde rand hebt. druk het goed vast. Besmeer dan het midden van de bodem met de tomatensaus. Smeer geen saus op de rand ! strooi dan het kip met uien etc over de bodem, dan strooi je er wat geraspte kaas op en als laatste de blokjes mozzarela . Smeer de rand in met melk en bak in het midden in de oven op 200 graden tot de pizza er mooi gaar uit ziet en de zijkanten een mooie bruine kleur hebben...
400 gram meel 75 gram fijne griesmeel 20 gram verse gist beetje zout 3 eetlepels olijfolie 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden 1 a 2 eetlepels nido melkpoeder ongeveer 200 ml lauw water
Ingrediënten topping voor 1 pizza:
Saus:
1 klein blikje tomatenpuree flinke scheut olijfolie zout/peper/gemberpoeder Italiaanse kruiden
Toppping: Champignons in schijfjes 1 a 2 blikjes uitgelekte tonijn 1 groene paprika in blokjes 1 grote ui fijn gesneden Olijfjes in schijfjes italiaanse kruiden
geraspte kaas
extra: 2 a 3 partjes la vache qui rit en beetje melk
Bereiding:
Kneed van alle deeg ingrediënten een fijn soepel deeg en laat dit rusten. Maak dan van de ingrediënten van de saus een sausje op de pizzabodem mee in te smeren. Snij dan alle topping ingrediënten en leg deze klaar in verschillende kommetjes.
Neem dan een pizzaplaat en druk hier op het deeg plat. Dan neem je de la vache qui rit en leg allemaal kleine blokjes hiervan op de rand van de pizza bodem. vouw daarna de rand dubbel. Zodat je een opstaande gevulde rand hebt. druk het goed vast. Besmeer dan het midden van de bodem met de tomatensaus. Smeer geen saus op de rand ! strooi dan 1 voor 1 de topping ingrediënten over de pizzambodem. Strooi als laatste de geraspte kaas erop. Smeer de rand in met melk en bak in het midden in de oven op 200 graden tot de pizza er mooi gaar uit ziet en de zijkanten een mooie bruine kleur hebben...
1 grote aardappel in blokjes 1 fijngesneden ui 1 rode paprika in blokjes gesneden ( optioneel) zout en peper naar smaak 1 bouillonblokje 2 eetlepels tomatenpuree 1 kom rode linzen beetje olie
Bereiding:
Doe een klein beetje olie in een grote pan. Voeg daar alle ingrediënten aan toe met uitzonderding van de rode linzen. Bak dit even goed samen. Voeg dan de rode linzen toe en 1 liter water. Breng dit aan de kook . Voeg evt water toe tussendoor als dit nodig is. Als alles goed gaar is dan met een staafmixer alles goed fijnmalen. Ik voeg zelf altijd wat extra sambal toe en bij het opdienen een klein beetje gedroogde peterselie of gedroogde munt als je hier van houd.
Je kunt evt. ook andere groenten toevoegen bv courgette of wortelen...
Ingrediënten: beetje olie fijngesneden uitje 150 gram gehakt ( ik had ze gekruid met Turkse köfte kruiden) paar eetlepels peterselie en koriander fijngesneden half pakje gezeefde tomaten 1 bouilonblokje zout/peper/gemberpoeder naar smaak halve dessertlepel italiaanse kruiden iets van 75 gram fijne bulgur water
Bereiding:
Doe een beetje olie in een soeppan. Voeg daar de uien, perterselie,koriander, kruiden, bouilonblokje toe en fruit alles even samen. Voeg dan de gezeefde tomaten toe. Je kan ook verse tomaten gebruiken dit is altijd beter en lekkerder. Voeg dan een1,5 liter water toe en laat het samen sudderen voor een half uurtje . Voeg dan de gehaktballetjes toe en de bulgur. Laat alles nog even samen koken. Voeg eventueel wat extra water toe als dit nodig is....