Vogeltongetjessoep Ingrediënten:
1 fijngesneden uitje
1 pak gezeefde tomaten
3 á 4 volle eetlepels fijngesneden koriander/kosbor
1 vlees bouillonblokje
zout
peper
gemberpoeder
saffraanpoeder
half theelepeltje ranzige boter/smen
1 kopje vogeltongetjes pasta
water
Bereiding:
Pak een pan en doe daar het fijngesneden ui,koriander,gezeefde tomaten
en alle kruiden en smen in. Ik gebruik geen olie of boter in dit recept. Laat het geheel op een zacht vuurtje zo een minuut of 10 koken . Dan voeg je de vogeltongetjes toe en roer goed zodat ze niet direct aan elkaar gaan plakken. Dan voeg je er ongeveer 2 grote glazen water bij en laat het weer zachtjes koken.
De vogeltongetjes zullen dikker worden dus voeg tussendoor nog 2 á 3 grote glazen water toe. Laat het geheel koken tot de pasta gaar is. Direct opdienen . Want als je het te lang laat staan word de soep te dik omdat de vogeltongetjes pasta vocht blijven opnemen.
smakelijk eten