Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesoep


    Aspergesoep

    Ingrediënten:

     7 a 8 hele geschilde asperges ( je kunt ook de schillen gebruiken van de asperges)
    2 blokjes groentebouillons
    2 liter gekookt water...
    Eetlepel roomboter
    2 a 3 eetlepels bloem
    Zout/peper
    100 ml room
    Gedroogde/verse peterselie

    Bereiding:

     Breng de hele asperges aan de kook met 2 liter water.
    Daar 2 blokjes groentebouillons bij. Koken tot de asperges gaar zijn. 2 asperges in stukjes snijden en apart leggen. De andere asperges samen met het vocht mijnmalen met een staafmixer. Dan pak je een andere pan. Daar doe je een grote lepel boter in laten smelten. Zet het vuur dan even uit . Dan bind je het met een paar lepels meel. Zet het vuur weer aan en dan voeg je al roerend de gemalen aspergesoep toe. Voeg dan 100 ml room toe en de stukjes gesneden asperges .Doe er dan zout en peper naar smaak toe . Bestrooi bij het opdienen er een beetje gedroogde of verse peterselie op.




    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (20)
    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse linzensoep
    [Image: 34ziv40.jpg]

    Turkse linzensoep

    Ingrediënten:

    1 grote aardappel in blokjes
    1 fijngesneden ui
    1 rode paprika in blokjes gesneden ( optioneel)
    zout en peper naar smaak
    1 bouillonblokje
    2 eetlepels tomatenpuree
    1 kom rode linzen
    beetje olie

    Bereiding:

    Doe een klein beetje olie in een grote pan. Voeg daar alle ingrediënten aan toe met uitzonderding van de rode linzen. Bak dit even goed samen. Voeg dan de rode linzen toe en 1 liter water. Breng dit aan de kook . Voeg evt water toe tussendoor als dit nodig is. Als alles goed gaar is dan met een staafmixer alles goed fijnmalen. Ik voeg zelf altijd wat extra sambal toe en bij het opdienen een klein beetje gedroogde peterselie of gedroogde munt als je hier van houd.

    Je kunt evt. ook andere groenten toevoegen bv courgette of wortelen...

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chorba met bulgur&gehaktballetjes
    [Image: 2d83nsh.jpg]

    Chorba met bulgur&gehaktballetjes

    Ingrediënten:
    beetje olie
    fijngesneden uitje
    150 gram gehakt ( ik had ze gekruid met Turkse köfte kruiden)
    paar eetlepels peterselie en koriander fijngesneden
    half pakje gezeefde tomaten
    1 bouilonblokje
    zout/peper/gemberpoeder naar smaak
    halve dessertlepel italiaanse kruiden
    iets van 75 gram fijne bulgur
    water

    Bereiding:

    Doe een beetje olie in een soeppan. Voeg daar de uien, perterselie,koriander, kruiden, bouilonblokje toe en fruit alles even samen. Voeg dan de gezeefde tomaten toe. Je kan ook verse tomaten gebruiken dit is altijd beter en lekkerder. Voeg dan een1,5 liter water toe en laat het samen sudderen voor een half uurtje . Voeg dan de gehaktballetjes toe en de bulgur. Laat alles nog even samen koken. Voeg eventueel wat extra water toe als dit nodig is....

    recept volgt szm

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (4)
    04-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige Marokkaanse gerstesoep (7sowa)


    Kruidige Marokkaanse gerstesoep (7sowa)

    recept staat in mijn kookboek...

    04-01-2011 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (4)
    18-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogeltongetjessoep
    [Afbeelding: nlwisy.jpg]

    Vogeltongetjessoep

    Ingrediënten:

    1 fijngesneden uitje
    1 pak gezeefde tomaten
    3 á 4 volle eetlepels fijngesneden koriander/kosbor
    1 vlees bouillonblokje
    zout
    peper
    gemberpoeder
    saffraanpoeder
    half theelepeltje ranzige boter/smen
    1 kopje vogeltongetjes pasta
    water

    Bereiding:
    Pak een pan en doe daar het fijngesneden ui,koriander,gezeefde tomaten
    en alle kruiden en smen in. Ik gebruik geen olie of boter in dit recept. Laat het geheel op een zacht vuurtje zo een minuut of 10 koken . Dan voeg je de vogeltongetjes toe en roer goed zodat ze niet direct aan elkaar gaan plakken. Dan voeg je er ongeveer 2 grote glazen water bij en laat het weer zachtjes koken.
    De vogeltongetjes zullen dikker worden dus voeg tussendoor nog 2 á 3 grote glazen water toe. Laat het geheel koken tot de pasta gaar is. Direct opdienen . Want als je het te lang laat staan word de soep te dik omdat de vogeltongetjes pasta vocht blijven opnemen.

    smakelijk eten

    18-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (4)
    14-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griesmeelsoep met thym

    [Afbeelding: utsa8.jpg]

    Griesmeelsoep met thym

    Ingrediënten:
    1 glas fijne griesmeel ( glas van 200 ml ongeveer)
    1,5 liter water
    1 eetlepel boter
    1 eetlepel thym
    zout naar smaak
    ongeveer halve liter volle melk

    Bereiding:
    Breng de 1,5 liter water aan de kook . Als dit eenmaal kookt voeg je de boter toe en de zout.
    Als dit eenmaal gesmolten is. Zet je het vuur op het laag pitje. Dan voeg je al roerend de fijne griesmeel toe.Schenk dan de melk erbij en breng het weer aan de kook al roerend. Voeg dan de thym toe. Laat het zachtjes doorkoken maar blijf wel regelmatig roeren.

     

    14-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (4)
    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harira met ei
    [Afbeelding: 2cdkhv4.jpg]

    Harira met ei (zonder vlees)

    ingredienten:

    1/2 bos kosbor
    paar takjes peterselie
    1 ui
    halve struik bleekselderie
    1 kom kikkerwten
    1/2 kom linzen
    handjevol gedroogde tuinbonen ( mag hoeft niet)
    1 pak gezeefde tomaten
    1 blikje tomatenpuree
    zout
    peper
    gemberpoeder (beetje)
    saffraan (beetje)
    klein lepeltje smen
    snufje kaneel ( hoeft niet)


    als je wilt kun je ook eventueel wat stukje vlees toevoegen


    op het einde nog het volgende nodig
    vermicelie
    meel /water
    3 eieren

    snijd uitje en kosbor en bleekselderie fijn en doe dit in een grote soeppan.
    voeg dan de kikkerwten ,linzen ,gedroogde bonen, gezeefde tomaten en blikje tomatenpuree toe.
    Dan doe je de kruiden en de smen erbij.
    Dan zet je de pan op het vuur en voegt een glas water toe.
    Dan laat je het goed koken. Eventueel water toevoegen als het nodig is.
    Na ruim een 1.5 uur als alles goed gaar is . Voeg je water toe voor de gewenste hoeveelheid soep die je wil maken.
    Dan maak je in de tussentijd met meel en water een papje om de soep te binden.
    Dan voeg je eerst vermicellie toe. En dan ga je de soep binden met het papje. Goed blijven roeren.

    Dan pak je de 3 eieren die je op 2 manieren kan toevoegen. 1e is de eieren te breken en direct aan de pan soep toe te voegenen dan goed te blijven roeren als je de eieren breekt en ze erin laat vallen.
    Makkelijkste is 2e manier. De eieren samen klutsen en dan al roerend toevoegen aan de harira.

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse tomaten groentensoep


    Marokkaanse tomaten groentensoep

    Nodig:

    blokje boter
    uitje fijngesneden
    2 pakjes soepgroenten
    1 pak gezeefde tomaten
    zout,peper
    1 boullionblokje
    vermicellie 2 handjesvol ongeveer

    smelt een blokje boter voeg daar het uitje bij en de groenten.
    Laat dit even bakken voeg de kruiden toe en de boullionblokje.
    Dan wat water erbij voegen en de tomaten.
    Laat dit alles goed koken. Voeg daarna voldoende water toe als de hoeveelheid soep die je wil maken.
    Laat dit goed koken en voeg dan de vermiccelie toe.
    Als je de soep wil binden dan kan dat door wat maizena te mengen met water en dit al roerend bij de soep te roeren.

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (5)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!