Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smurfentaart


    Smurfentaart

    recept volgt zsm

    06-08-2012 om 17:28 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscous salade


    Couscous salade

    06-08-2012 om 17:26 geschreven door OumYassine


    Categorie:salades
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortilla muffins
    [Image: 2553l1j.jpg]

    [Image: anikpg.jpg]

    Tortilla muffins

    Ingrediënten:


    3 aardappels in blokjes gesneden
    2 uitjes fijngesneden
    2 lenteuitjes fijn gesneden
    100 gram komijnkaas in blokjes gesneden
    3 eieren
    100 ml room
    zout/peper/paprikapoeder/komijnpoeder
    3 eetlepels fijngesneden peterselie en/of koriander
    4 volle eetlepels meel
    theelepel bakpoeder

    Bereiding:

    Bak de uitjes,aardappelblokjes en lenteuitjes in een laagje olie gaar.
    Laat ze dan uitlekken en afkoelen op stukje keukenpapier.
    Neem een andere pan en kluts daar de eieren met de room samen en voeg daar de kruiden aan toe . Dan voeg je de meel en bakpoeder toe mix dit goed samen. Voeg als laatste de gebakken aardappeltjes,uitjes, kaasblokjes en fijngesneden peterselie en/of koriander toe. Roer het geheel goed samen.

    Neem dan een stuk bakpapier en knip hier 12 vierkantjes ( ongeveer 10 bij 10 cm )uit . Neem dan een muffinvorm waar 12 muffins in kunen. Stop in elke muffinvorm een vierkant bakpapiertje. Leg dan in elke papiertje 2 volle eetlepels tortilla beslag erin. Je kunt ook grotere en vollere bakjes maken maar dan krijg je er denk ik zo een 9 stuks uit.
    Bak ze in voor verwarmde oven gaar op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en strooi er wat geraspte kaas op en wat gedroogde italliaanse kruiden en stop ze dan even terug in de oven tot de geraspte kaas gesmolten is...

    06-08-2012 om 16:02 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (11)
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissantjes naturel&gevuld met kaas
    [Image: sfv13o.jpg]

    Croissantjes naturel&gevuld met kaas ( gemaakt van gistbladerdeeg)

    Ingrediënten:

    1 kg meel

    60 gram verse gist

    500 ml ijskoud water

    35 gram suiker

    25 gram zout

    50 gram roomboter

     

    Extra: 350 a 400 gram roomboter , kaasplakjes

    Basisrecept is van deze site (zie filmpje)  http://www.njam.tv/recepten/franse-roombotercroissants )

     

     

    Bereiding:

    Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel  de zout, suiker  en boter toe. Deze mogen niet in aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en leg beide  40 minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)  met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er driehoekjes uit en rol op tot een croissant voor de croissantjes met kaas  leg je boven aan bij de brede kant een plakje kaas. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de croissantjes af  in 25  minuten ongeveer.


    05-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (160)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiebroodjes (2)
    [Image: 2j2g60j.jpg]

    Koffiebroodjes ( van gistbladerdeeg)

     

    Ingrediënten:

    1 kg meel

    60 gram verse gist

    500 ml ijskoud water

    35 gram suiker

    25 gram zout

    50 gram roomboter

     

    Extra: 350 a 400 gram roomboter , banketbakkersroom ( kun je van dr.Oetker  gebruiken of zelf maken)  en gewelde rozijnen, eitje , abrikozenjam

    Basisrecept is van deze site ( zie filmpje ) http://www.njam.tv/recepten/franse-roombotercroissants 

    Bereiding:

    Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel  de zout, suiker  en boter toe. Deze mogen niet in aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en leg beide  40 minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)  met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat meel op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Deel het deeg in 2 lappen. Rol het weer een beetje uit. Bestrijk het met de banketbakkersroom en strooi er rozijnen op. Rol het deeg horizontaal op.  Snijd er  plakjes uit van ongeveer 1,5 bij 2 cm dik en leg ze op de bakplaat. Werk zo je gehele deeg af. Leg de koffiebroodjes allemaal  op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Na het rijzen smeer je je broodjes in met ei  voor je ze gaat afbakken.  Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de croissantjes af  in 25  minuten ongeveer. Nadat ze gebakken zijn smeer je ze in met warme abrikozenjam.


    05-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (310)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebroodjes (2)
    [Image: 352q5fo.jpg]

    Chocolade broodjes ( van gistbladerdeeg) (2)

    Ingrediënten:

    1 kg meel

    60 gram verse gist

    500 ml ijskoud water

    35 gram suiker

    25 gram zout

    50 gram roomboter

     

    Extra: 350 a 400 gram roomboter , reepjes pure chocolade/melkchocolade

    Basisrecept is van deze site  (zie filmpje) http://www.njam.tv/recepten/franse-roombotercroissants 

     

    Bereiding:

    Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel  de zout, suiker  en boter toe. Deze mogen niet in aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en leg beide  40 minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)  met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er rechthoekjes uit van 10 bij  15 cm ongeveer  uit en leg aan de minst brede kant reepje chocolade en laat dan ongeveer 1 a 2 cm leeg en weer een reepje chocolade. Rol dan het deeg op tot een chocolade broodje. Leg de chocoladebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes  af  in 25  minuten ongeveer.

    05-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (28)
    04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelnestjes
    [Image: dqggm1.jpg]

    Aardappelnestjes


    Ingrediënten:

    3 grote geraspte aardappelen
    3 eieren
    paar eetlepels fijngesneden koriander
    paar eetlepels fijngesneden peterselie
    komijn
    paprikapoeder
    peper
    zout
    paar grote eetlepels meel
    lepeltje bakpoeder


    Extra: olie om in te bakken

    Bereiding:

    Meng alle bovenstaande ingrediënten samen.
    Doe wat olie in een diepe koekenpan.
    Neem dan telkens met 2 eetlepels wat aardappelmengsel en leg dit in de olie ( net zoals je doet als je oliebollen bakt) . Bak beide kanten mooi goudbruin. Leg ze daarna neer op keukenpapier zodat deze de overtollige olie observeerd...

    04-08-2012 om 13:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
    [Image: auf6kn.jpg]

    Zelf gemaakte Abrikozensap met oranjebloesem&kaneel

    Ingrediënten:

    Ongeveer 1 liter koud water
    1 pak abrikozenpasta ( te koop bij de Turkse winkel)
    Suiker naar smaak
    Snufje kaneel
    1 a 2 eetlepels oranjebloesem

    Bereiding :
    Doe koud water in een pan en breng dit aan de kook. Voeg hier de abrikozenpasta bij ( in stukjes ) . Breng dit al roerend aan de kook. Zet dan het vuur uit en maal het geheel fijn met een staafmixer. Voeg dan de suiker ,oranjebloesem en kaneel toe . Roer dit geheel en laat het goed afkoelen alvorens het te serveren…..

    04-08-2012 om 12:53 geschreven door OumYassine


    Categorie:smoothies/shakes
    >> Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roti pannekoeken

    [Image: jsg5cy.jpg]

    Zelf gemaakte roti ( first time)

    Ingrediënten :

    ongeveer 200 gram meel
    3 eetlepels zonnebloemolie
    beetje zout
    lauw water

    Bereiding:

    Kneed bovenstaande tot een mooi soepeldeeg. Laat het dan even rusten. Verdeel dan het deeg in kleine bolletjes ( kleiner dan mandarijntjes) . Bestrooi flink wat meel op je werkplek en rol met behulp van een deegroller tot een platte pannekoek.

    Leg hem dan neer je warme koekenpan. Ik heb ze zelf daarna een beetje ingesmeerd met een beetje olie. Dan omdraaien telken tot de rote helemaal omhoog rijst en bol staat. Ik heb naast de koekenpan op een ander gaspitje een bbq grillplaat neergelegd en ze daar nog even op gelegd zodat ze echt goed omhoog rijzen en op bollen. Werk zo al je bolletjes af.....

    04-08-2012 om 12:22 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (100)
    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayonaise




    Mayonaise

    Recept volgt zsm

    02-08-2012 om 11:09 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (141)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm pizza
    [Image: maxvyg.jpg]

    Zalm pizza ( recept staat in mijn kookboek )

    02-08-2012 om 10:56 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (39)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktbrood
    [Image: 2vlkx7m.jpg]

    Gehaktbrood

    recept volgt zsm...

    02-08-2012 om 10:49 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (53)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrir (2)



    Begrir ( 2)

    Ingrediënten:
     
    4 glazen ( van 250 ml) met fijne griesmeel

    25 gram verse gist
    1 zakje bakpoeder
    snufje zout
    6 glazen ( van 250 ml) lauw water

    Dit samen in een kom en goed samen mixen met een staafmixer of in een blender. Laat het even 10 minuten staan en je kunt direct beginnen met bakken. 
    Ik heb bij deze een begrir pannetje van Marokko gebruikt .Dan hoef je niet telkens het pannetje te spoelen... Pannetje warm laten worden en beslag erin gieten. Middelmatig vuur...... als ze gaar zijn op een doek leggen en direct volgende beslag erin. Na ongeveer 6 begrirs gebakken te hebben het   pannentje pas een keertje weer spoelen en weer goed warm laten worden voor je er weer beslag in doet.

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (74)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frikandellenbroodjes

    [Image: mj966h.jpg]

    Frikandellenbroodjes



    Ingrediënten:
    10 plakjes bladerdeeg
    5 ontdooide frikandellen

    extra: eitje en een scheutje melk

    Bereiding:

    Snij alle bladerdeegplakjes doormidden .
    Dit dit ook met de frikandellen.
    Leg op elke plak bladerdeeg een halve frikandel en vouw de bladerdeeg dubbel. Druk de rand vast met een vork. Werk zo alle plakjes af . Kluts het eitje met een scheut melk samen en smeer hier de broodjes mee in. Bak ze op 200 graden mooi goudbruin. Simpel maar heeeeeeeeeeerlijk vooral kids zijn hier dol op....

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza pollo (2)

    [Image: 286wdqb.jpg]

    [Image: 24o679s.jpg]

    Pizza pollo (2)

    Ingrediënten deeg voor 2 pizzas:

    400 gram meel
    75 gram fijne griesmeel
    20 gram verse gist
    beetje zout
    3 eetlepels olijfolie
    1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
    1 a 2 eetlepels nido melkpoeder
    ongeveer 200 ml lauw water

    Ingrediënten topping voor 1 pizza:

    Saus:

    1 klein blikje tomatenpuree
    flinke scheut olijfolie
    zout/peper/gemberpoeder
    Italiaanse kruiden

    Toppping:

    150 gram kipfilet in blokjes
    olijfolie
    1 groene paprika in blokjes
    1 grote ui fijn gesneden
    italiaanse kruiden
    2 bollen mozzarela in blokjes gesneden
    geraspte kaas

    extra: 2 a 3 partjes la vache qui rit en beetje melk

    Bereiding:

    Kneed van alle deeg ingrediënten een fijn soepel deeg en laat dit rusten. Maak dan van de ingrediënten van de saus een sausje op de pizzabodem mee in te smeren.
    Doe dan wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet,ui en paprika met een beetje zout, peper en Italiaanse kruiden. Laat dit even afkoelen.

    Neem dan een pizzaplaat en druk hier op het deeg plat.
    Dan neem je de la vache qui rit en leg allemaal kleine blokjes hiervan op de rand van de pizza bodem. vouw daarna de rand dubbel. Zodat je een opstaande gevulde rand hebt. druk het goed vast. Besmeer dan het midden van de bodem met de tomatensaus. Smeer geen saus op de rand ! strooi dan het kip met uien etc over de bodem, dan strooi je er wat geraspte kaas op en als laatste de blokjes mozzarela . Smeer de rand in met melk en bak in het midden in de oven op 200 graden tot de pizza er mooi gaar uit ziet en de zijkanten een mooie bruine kleur hebben...

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza tonno (2)
    [Image: 2aallso.jpg]

    Pizza tonno (2)

    Pizza tonno (2)

    Ingrediënten deeg voor 2 pizzas:

    400 gram meel
    75 gram fijne griesmeel
    20 gram verse gist
    beetje zout
    3 eetlepels olijfolie
    1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
    1 a 2 eetlepels nido melkpoeder
    ongeveer 200 ml lauw water

    Ingrediënten topping voor 1 pizza:

    Saus:

    1 klein blikje tomatenpuree
    flinke scheut olijfolie
    zout/peper/gemberpoeder
    Italiaanse kruiden

    Toppping:
    Champignons in schijfjes
    1 a 2 blikjes uitgelekte tonijn
    1 groene paprika in blokjes
    1 grote ui fijn gesneden
    Olijfjes in schijfjes
    italiaanse kruiden

    geraspte kaas

    extra: 2 a 3 partjes la vache qui rit en beetje melk

    Bereiding:

    Kneed van alle deeg ingrediënten een fijn soepel deeg en laat dit rusten. Maak dan van de ingrediënten van de saus een sausje op de pizzabodem mee in te smeren.
    Snij dan alle topping ingrediënten en leg deze klaar in verschillende kommetjes.

    Neem dan een pizzaplaat en druk hier op het deeg plat.
    Dan neem je de la vache qui rit en leg allemaal kleine blokjes hiervan op de rand van de pizza bodem. vouw daarna de rand dubbel. Zodat je een opstaande gevulde rand hebt. druk het goed vast. Besmeer dan het midden van de bodem met de tomatensaus. Smeer geen saus op de rand ! strooi dan 1 voor 1 de topping ingrediënten over de pizzambodem. Strooi als laatste de geraspte kaas erop. Smeer de rand in met melk en bak in het midden in de oven op 200 graden tot de pizza er mooi gaar uit ziet en de zijkanten een mooie bruine kleur hebben...

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse linzensoep
    [Image: 34ziv40.jpg]

    Turkse linzensoep

    Ingrediënten:

    1 grote aardappel in blokjes
    1 fijngesneden ui
    1 rode paprika in blokjes gesneden ( optioneel)
    zout en peper naar smaak
    1 bouillonblokje
    2 eetlepels tomatenpuree
    1 kom rode linzen
    beetje olie

    Bereiding:

    Doe een klein beetje olie in een grote pan. Voeg daar alle ingrediënten aan toe met uitzonderding van de rode linzen. Bak dit even goed samen. Voeg dan de rode linzen toe en 1 liter water. Breng dit aan de kook . Voeg evt water toe tussendoor als dit nodig is. Als alles goed gaar is dan met een staafmixer alles goed fijnmalen. Ik voeg zelf altijd wat extra sambal toe en bij het opdienen een klein beetje gedroogde peterselie of gedroogde munt als je hier van houd.

    Je kunt evt. ook andere groenten toevoegen bv courgette of wortelen...

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    [Image: 15p1gso.jpg]

    [Image: 15dutev.jpg]
    [Image: ea0h6x.jpg]

    Gevulde msemmen met La vache qui rit,paprika en ui

    recept volgt zsm

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (2439)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chorba met bulgur&gehaktballetjes
    [Image: 2d83nsh.jpg]

    Chorba met bulgur&gehaktballetjes

    Ingrediënten:
    beetje olie
    fijngesneden uitje
    150 gram gehakt ( ik had ze gekruid met Turkse köfte kruiden)
    paar eetlepels peterselie en koriander fijngesneden
    half pakje gezeefde tomaten
    1 bouilonblokje
    zout/peper/gemberpoeder naar smaak
    halve dessertlepel italiaanse kruiden
    iets van 75 gram fijne bulgur
    water

    Bereiding:

    Doe een beetje olie in een soeppan. Voeg daar de uien, perterselie,koriander, kruiden, bouilonblokje toe en fruit alles even samen. Voeg dan de gezeefde tomaten toe. Je kan ook verse tomaten gebruiken dit is altijd beter en lekkerder. Voeg dan een1,5 liter water toe en laat het samen sudderen voor een half uurtje . Voeg dan de gehaktballetjes toe en de bulgur. Laat alles nog even samen koken. Voeg eventueel wat extra water toe als dit nodig is....

    recept volgt szm

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (4)
    01-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mega cupcake
    [Image: 1z1xwn8.jpg]

    [Image: 37wpv.jpg]

    Mega cupcake

    01-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept....
    >> Reageer (18)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!