Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    20-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOZLEME


     Turkse Gozleme gevuld met  2 verschillende vullingen

    Deeg:

    600 gram bloem

    Ongeveer 350 a 400 ml lauw water

    10 gram droge gist

    Klein lepeltje suiker

    Ongeveer een paplepeltje zout

     

    Vulling 1 :

    3 gekookte en fijngeprakte aardappelen

    Paar eetlepels fijngesneden platte peterselie

    Zout

    Peper

    Pul biber ( chili pepper  Verkrijgbaar bij de Turkse winkel)

    Beetje komijnpoeder en paprikapoeder

    Zonnebloemolie of olijfolie

     

    Vulling 2 :

    2  ronde fetakazen verkruimeld en vermengt met een paar eetlepels fijngesneden peterselie en wat peper

     

    Bereiding:

    Kneed met de ingrediënten voor het deeg een mooi soepel deeg.

    Laat het rijzen voor een half uurtje .

     

     In de tussentijd maak je vullingen gebruiksklaar. De gekookte aardappelen wel goed laten afkoelen . Dan erna alle overige ingrediënten toe voegen. Voeg naar smaak de olie toe moet lekker smeuïg worden zodat het niet te droog word.

     

    Als het deeg gerezen is maak je er bolletjes van  ter grote van een grote mandarijn.

    Strooi voldoende meel/bloem op je werkblad. Want kan erg gaan plakken. Met een deegroller rol je de bolletjes deeg heel plat . Dan leg je aan de ene kant van het uitgerolde deeg de vulling aan de randen smeer je een beetje water . Dan vouw je het deeg op tot een halve cirkel. En leg in de koekenpan . Smeer ze een beetje in met boter tijdens het bakken .

     

    Veel succes en alvast smakelijk eten…..

     

     


    20-07-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (126)
    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschetta bolletjes

    Bruschetta bolletjes


    Ingrediënten



    500 gr. bloem
    50 gram ongezouten instant aardappelpuree
    3 eetlepels nido melkpoeder (Nestlé)
    100 ml olie
    1 ei
    1 theelepel zout

    10 gram droge gist
    1 eetlepel suiker
    ongeveer 350 ml lauw water
    2 eetlepels bruschetta kruiden


    Extra
    ei om de broodjes te besmeren

    Bereiding

    Doe in een kom 150 ml lauw water, de gist en 1 eetlepel suiker. Laat dit samen 5 minuten staan.
    Voeg nu ineen andere kom de bloem, ongezouten instant aardappelpuree, NIDO melkpoeder, olie ,ei, overige lauw water en de gistmengsel in water toe en de bruschetta kruiden ga dan goed kneden tot een kleverig deeg. Kneed het deeg ongeveer 15 minuten goed door. Bedek het deeg en laat het ongeveer 45 minuten rijzen .
    Besmeer de broodjes met ei. . Bak ze nu op 200 graden mooi goudbruin in de oven.


     



    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (29)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse pancakes met ahornsiroop


    Amerikaanse pancake met ahornsiroop

    Ingrediënten:

    250 gram bloem
    500 ml melk
    2 eieren
    1 eetlepel vanille aroma
    4 eetlepels suiker
    40 gram gesmolten boter
    3/4 pakje bakpoeder
    snufje zout

    Bereiding:

    Voeg alle droge ingrediënten in een grote kom apart en meng deze samen . Neem een andere kom en voeg daar de vochtige ingrediënten samen en meng deze samen. Dan neem je de kom met vochtige ingrediënten en voeg deze al roerend in de kom met de droge ingrediënten. Goed roeren tot er geen klonters meer zichtbaar zijn. Dan pak je een koekenpan die je goed warm laat worden op middelmatig vuur. Doe een beetje olie erin en giet een beetje beslag in het midden. Dan komen er gaatjes in je pancake *( net zoals met begrir) pas omdraaien als de bovenkant een beetje droog is . Bak zo al je pancake en giet er dan bij het opdienen heerlijke ahorniroop op....

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige muffins


    Hartige muffins

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (365)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borek gevuld met fetakaas en aardappels

    Borek gevuld met fetakaas en aardappels

     Ingredienten :

    1 pak driehoekige yufkavellen
    2 gekookte en geprakte aardappels
    1,5 ronde fetakaas...
    zout /peper
    fijngesneden peterselie


    Bereiding:



     Meng alles samen met uitzondering van de  de yufkavellen.

     Leg de yufka vel met de brede kant naar jou toe. Leg dan aan de brede kant 2 flinke eetlepels vulling erop vouw de zijkanten een beetje naar binnen en rol ze op uiteinde plak je dicht met een mengsel van meel en water .

    Werk zo alle yufka vellen af en bak ze in olie... heerlijk met een pittig sausje erbij ....


    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika


    Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika

    Ingrediënten:

     1 aubergine in blokjes geschild en in blokjes gesneden
    1 ui in blokjes gesneden...
    1 rode paprika in blokjes gesneden
    Fetakaas
    Geraspte kaas
    Beetje olijfolie
    2 eieren
    100 ml room of crème fraise
    Zout /peper
    Beetje oregano en tijm
    10 bladerdeegplakjes




     Bereiding:
    Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak daarin de aubergineblokjes, paprika,ui en zout/peper en de oregano/tijm gaar.
    Neem dan een grote kom en snijd daarmee cirkels uit het bladerdeeg. Leg elke bladerdeegcirkel in een muffinvorm…
    Leg dan elke bladerdeeggebakje wat groente mengsel. Daarkruimel je dan weer een beetje fetakaas bovenop. Dan meng je de eieren met de room of crème fraise samen en giet dit boven op het groentemengsel in elk gebakje. Als laatste strooi je er wat geraspte kaas op.

    Bak ze op 180 a 200 graden in de oven mooi goudbruin…


    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (100)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Börek met amandelen en honing



    Börek met amandelen en honing

    Ingrediënten :

     *500 gram turkse yoghurt uit een emmertje
    *150 ml olie...
    * 1 vanilliesuiker
    *1 bakpoeder
    *150 gram suiker
    *3 eieren
    *loempiavellen

    Vulling ; amandelspijs gemaakt door gemalen amandelen samen met poedersuiker beetje mazhar evt.. en wat kaneel...

    Extra ; honing en hele amandelen


    Bereiding:



     Meng de yoghurt suiker bakpoeder olie eieren vanillesuiker samen doop de loempiavellen in dit yoghurtmengsel en leg het dan plat neer . Leg dan wat amandelspijs op de loempiavel en rol het dan op. Dan rol je het daarna op tot een mhansa en leg ter decoratie er een paar hele amandelen op ....

    Werk zo alles af . Bak ze op 180 graden mooi bruin . Direct uit de oven giet je er wat warme honing over ...

    Succes ...

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borek met roomkaas







    Borek met roomkaas


     *500 gram turkse yoghurt uit een emmertje

     *150 ml olie

     * 1 vanilliesuiker

     *1 bakpoeder

    *150 gram suiker

    *3 eieren

    *loempiavellen


    Vulling ; 2 pakjes roomkaas van de  aldi bijvoorbeeld

    Extra ; honing en geroosterde amandelschijfjes


     Bereiding:


     Meng de yoghurt suiker bakpoeder olie eieren vanillesuiker samen. Doop de loempiavellen in dit yoghurtmengsel en leg het dan plat neer . Leg dan wat roomkaas op de loempiavel en rol het dan op. Dan rol je het daarna op tot een mhansa ....Werk zo alles af . Bak ze op 180 graden mooi bruin . Direct uit de oven giet je er wat warme honing over en strooi je er wat amandel schaafjes op ...


     


     Succes ...



    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (6)
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissantjes naturel&gevuld met kaas
    [Image: sfv13o.jpg]

    Croissantjes naturel&gevuld met kaas ( gemaakt van gistbladerdeeg)

    Ingrediënten:

    1 kg meel

    60 gram verse gist

    500 ml ijskoud water

    35 gram suiker

    25 gram zout

    50 gram roomboter

     

    Extra: 350 a 400 gram roomboter , kaasplakjes

    Basisrecept is van deze site (zie filmpje)  http://www.njam.tv/recepten/franse-roombotercroissants )

     

     

    Bereiding:

    Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel  de zout, suiker  en boter toe. Deze mogen niet in aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en leg beide  40 minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)  met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er driehoekjes uit en rol op tot een croissant voor de croissantjes met kaas  leg je boven aan bij de brede kant een plakje kaas. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de croissantjes af  in 25  minuten ongeveer.


    05-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (160)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiebroodjes (2)
    [Image: 2j2g60j.jpg]

    Koffiebroodjes ( van gistbladerdeeg)

     

    Ingrediënten:

    1 kg meel

    60 gram verse gist

    500 ml ijskoud water

    35 gram suiker

    25 gram zout

    50 gram roomboter

     

    Extra: 350 a 400 gram roomboter , banketbakkersroom ( kun je van dr.Oetker  gebruiken of zelf maken)  en gewelde rozijnen, eitje , abrikozenjam

    Basisrecept is van deze site ( zie filmpje ) http://www.njam.tv/recepten/franse-roombotercroissants 

    Bereiding:

    Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel  de zout, suiker  en boter toe. Deze mogen niet in aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en leg beide  40 minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)  met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat meel op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Deel het deeg in 2 lappen. Rol het weer een beetje uit. Bestrijk het met de banketbakkersroom en strooi er rozijnen op. Rol het deeg horizontaal op.  Snijd er  plakjes uit van ongeveer 1,5 bij 2 cm dik en leg ze op de bakplaat. Werk zo je gehele deeg af. Leg de koffiebroodjes allemaal  op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Na het rijzen smeer je je broodjes in met ei  voor je ze gaat afbakken.  Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de croissantjes af  in 25  minuten ongeveer. Nadat ze gebakken zijn smeer je ze in met warme abrikozenjam.


    05-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (310)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebroodjes (2)
    [Image: 352q5fo.jpg]

    Chocolade broodjes ( van gistbladerdeeg) (2)

    Ingrediënten:

    1 kg meel

    60 gram verse gist

    500 ml ijskoud water

    35 gram suiker

    25 gram zout

    50 gram roomboter

     

    Extra: 350 a 400 gram roomboter , reepjes pure chocolade/melkchocolade

    Basisrecept is van deze site  (zie filmpje) http://www.njam.tv/recepten/franse-roombotercroissants 

     

    Bereiding:

    Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel  de zout, suiker  en boter toe. Deze mogen niet in aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en leg beide  40 minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)  met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er rechthoekjes uit van 10 bij  15 cm ongeveer  uit en leg aan de minst brede kant reepje chocolade en laat dan ongeveer 1 a 2 cm leeg en weer een reepje chocolade. Rol dan het deeg op tot een chocolade broodje. Leg de chocoladebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes  af  in 25  minuten ongeveer.

    05-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (28)
    04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roti pannekoeken

    [Image: jsg5cy.jpg]

    Zelf gemaakte roti ( first time)

    Ingrediënten :

    ongeveer 200 gram meel
    3 eetlepels zonnebloemolie
    beetje zout
    lauw water

    Bereiding:

    Kneed bovenstaande tot een mooi soepeldeeg. Laat het dan even rusten. Verdeel dan het deeg in kleine bolletjes ( kleiner dan mandarijntjes) . Bestrooi flink wat meel op je werkplek en rol met behulp van een deegroller tot een platte pannekoek.

    Leg hem dan neer je warme koekenpan. Ik heb ze zelf daarna een beetje ingesmeerd met een beetje olie. Dan omdraaien telken tot de rote helemaal omhoog rijst en bol staat. Ik heb naast de koekenpan op een ander gaspitje een bbq grillplaat neergelegd en ze daar nog even op gelegd zodat ze echt goed omhoog rijzen en op bollen. Werk zo al je bolletjes af.....

    04-08-2012 om 12:22 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (100)
    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm pizza
    [Image: maxvyg.jpg]

    Zalm pizza ( recept staat in mijn kookboek )

    02-08-2012 om 10:56 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (39)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktbrood
    [Image: 2vlkx7m.jpg]

    Gehaktbrood

    recept volgt zsm...

    02-08-2012 om 10:49 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (53)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frikandellenbroodjes

    [Image: mj966h.jpg]

    Frikandellenbroodjes



    Ingrediënten:
    10 plakjes bladerdeeg
    5 ontdooide frikandellen

    extra: eitje en een scheutje melk

    Bereiding:

    Snij alle bladerdeegplakjes doormidden .
    Dit dit ook met de frikandellen.
    Leg op elke plak bladerdeeg een halve frikandel en vouw de bladerdeeg dubbel. Druk de rand vast met een vork. Werk zo alle plakjes af . Kluts het eitje met een scheut melk samen en smeer hier de broodjes mee in. Bak ze op 200 graden mooi goudbruin. Simpel maar heeeeeeeeeeerlijk vooral kids zijn hier dol op....

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza pollo (2)

    [Image: 286wdqb.jpg]

    [Image: 24o679s.jpg]

    Pizza pollo (2)

    Ingrediënten deeg voor 2 pizzas:

    400 gram meel
    75 gram fijne griesmeel
    20 gram verse gist
    beetje zout
    3 eetlepels olijfolie
    1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
    1 a 2 eetlepels nido melkpoeder
    ongeveer 200 ml lauw water

    Ingrediënten topping voor 1 pizza:

    Saus:

    1 klein blikje tomatenpuree
    flinke scheut olijfolie
    zout/peper/gemberpoeder
    Italiaanse kruiden

    Toppping:

    150 gram kipfilet in blokjes
    olijfolie
    1 groene paprika in blokjes
    1 grote ui fijn gesneden
    italiaanse kruiden
    2 bollen mozzarela in blokjes gesneden
    geraspte kaas

    extra: 2 a 3 partjes la vache qui rit en beetje melk

    Bereiding:

    Kneed van alle deeg ingrediënten een fijn soepel deeg en laat dit rusten. Maak dan van de ingrediënten van de saus een sausje op de pizzabodem mee in te smeren.
    Doe dan wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet,ui en paprika met een beetje zout, peper en Italiaanse kruiden. Laat dit even afkoelen.

    Neem dan een pizzaplaat en druk hier op het deeg plat.
    Dan neem je de la vache qui rit en leg allemaal kleine blokjes hiervan op de rand van de pizza bodem. vouw daarna de rand dubbel. Zodat je een opstaande gevulde rand hebt. druk het goed vast. Besmeer dan het midden van de bodem met de tomatensaus. Smeer geen saus op de rand ! strooi dan het kip met uien etc over de bodem, dan strooi je er wat geraspte kaas op en als laatste de blokjes mozzarela . Smeer de rand in met melk en bak in het midden in de oven op 200 graden tot de pizza er mooi gaar uit ziet en de zijkanten een mooie bruine kleur hebben...

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza tonno (2)
    [Image: 2aallso.jpg]

    Pizza tonno (2)

    Pizza tonno (2)

    Ingrediënten deeg voor 2 pizzas:

    400 gram meel
    75 gram fijne griesmeel
    20 gram verse gist
    beetje zout
    3 eetlepels olijfolie
    1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
    1 a 2 eetlepels nido melkpoeder
    ongeveer 200 ml lauw water

    Ingrediënten topping voor 1 pizza:

    Saus:

    1 klein blikje tomatenpuree
    flinke scheut olijfolie
    zout/peper/gemberpoeder
    Italiaanse kruiden

    Toppping:
    Champignons in schijfjes
    1 a 2 blikjes uitgelekte tonijn
    1 groene paprika in blokjes
    1 grote ui fijn gesneden
    Olijfjes in schijfjes
    italiaanse kruiden

    geraspte kaas

    extra: 2 a 3 partjes la vache qui rit en beetje melk

    Bereiding:

    Kneed van alle deeg ingrediënten een fijn soepel deeg en laat dit rusten. Maak dan van de ingrediënten van de saus een sausje op de pizzabodem mee in te smeren.
    Snij dan alle topping ingrediënten en leg deze klaar in verschillende kommetjes.

    Neem dan een pizzaplaat en druk hier op het deeg plat.
    Dan neem je de la vache qui rit en leg allemaal kleine blokjes hiervan op de rand van de pizza bodem. vouw daarna de rand dubbel. Zodat je een opstaande gevulde rand hebt. druk het goed vast. Besmeer dan het midden van de bodem met de tomatensaus. Smeer geen saus op de rand ! strooi dan 1 voor 1 de topping ingrediënten over de pizzambodem. Strooi als laatste de geraspte kaas erop. Smeer de rand in met melk en bak in het midden in de oven op 200 graden tot de pizza er mooi gaar uit ziet en de zijkanten een mooie bruine kleur hebben...

    02-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (21)
    15-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lahmacun

    [Image: x6mqew.jpg]

    Lahmacun


    Ingrediënten deeg :

    600 gram meel
    1 zakje droge gist (6 gram)
    1 theelepeltje suiker voor bij de gist
    1 dessertlepel zout
    75 a 100 ml warm water
    50 ml warme melk
    2 volle eetlepels yoghurt

    Ingrediënten gehaktmengsel:

    300 gram gehakt
    2 tomaten
    1 grote ui
    half bosje peterselie
    2 paprika's
    klein blikje tomatenpuree
    paar eetlepels olie
    klein theeglas (Marokkaans) met water
    1 dessertlepel zout
    1 dessertlepel met peper
    evt wat sambal als je van heet houd

    Bereiding  :

    Doe de gist met de warme melk in een  glas en doe daar de suiker bij en laat het even staan. Kneed het daarna samen met de rest van de ingrediënten tot een mooi soepel deeg. Doe het water er gelijkmatig bij. Dus niet in 1 keer ! Laat het deeg 30 minuten rusten/rijzen.

    Als het deeg aan het rijzen is dan kun je de gehakt klaarmaken. Je schilt de ui , paprika en tomaten en stopt ze in de blender samen met de peterselie . Giet het mengsel daarna in een kom en doe de kruiden,olie ,water en tomatenpuree erbij kneed dig goed samen . Voeg dan het gehakt toe en kneed goed samen.

    Verdeel het deeg na 30 minuten in kleine bolletjes zo groot als een mandarijntje. Rol het uit met behulp van een deegroller en meel tot dunne pannekoek . Leg het in de voorverwamde pan en smeer ze in het met gehanktmengsel. Leg direct de deksel erop en laat rustig garen. Als de lahmacun klaar is lag je ze op een bord of doek en bedekt ze direct met een andere doek. Dit zodat ze op het einde als je alles klaar hebt lekker zacht en oprolbaar zijn. Werk zo alle Lahmacuns af.

    Smakelijk eten .....

    15-04-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (23)
    13-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse pizza broodjes
    [Afbeelding: 3535p8l.jpg]

    Turkse pizza broodjes

    13-08-2011 om 15:08 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (134)
    31-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde zachte broodjes

    [Afbeelding: wrm994.jpg]
    Gevulde zachte broodjes

    Ingrediënten deeg:

    500gr bloem
    50 ml olie
    theelepeltje  zout ongeveer
    1 marokkaans theeglas ( denk 100 ml ongeveer) Turkse yoghurt
    ongeveer 20 gram verse gist of 1 zakje instant gist
    lauw water tot je een soepel deeg hebt

    Vulling:

    1. fetakaas en fijngesneden peterselie samengemengd
    2. stukjes kipfilet ,scheutje olijfolie, fijngesneden ui,fijngesneden koriander ,stukjes olijven en marokkaanse kruiden ( zout,peper,gemberpoeder,beetje kaneel,saffraan) samen bakken in een pannetje tot het gaar is.

    Bereiding:

    Een fijn en soepel deeg kneden van de ingrediënten .Laten rijzen voor ongever 45 minuten dan bolletjes maken ter grote van een manderijn deze met een deegroller platdrukken. Dan 1 sneetje aan elke zijkant maken .
    leg dan de vulling in het midden erop en dan waar je hebt gesneden optillen en en over de vulling op de andere kant leggen zo ook met de andere kant (erover leggen). Zodat de vulling in het midden zichtbaar is. Dan weer laten rijzen voor ongeveer 30 a 45 minuten. Voor ze de oven ingaan bestrijken met ei of melk.
    Dan bakken op ongeveer 180 a 200 graden tot ze een mooie kleur hebben .
    Als ze uit de oven komen kun je ze even laten afkoelen en dan bedekken met een katoenen doek . Zodat ze extra zacht blijven inshallah.

    veel succes en smakelijk eten

    liefs OumYAssine

    31-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (979)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!