Turkse Gozleme gevuld
met 2 verschillende vullingen
Deeg:
600 gram bloem
Ongeveer 350 a 400 ml lauw water
10 gram droge gist
Klein lepeltje suiker
Ongeveer een paplepeltje zout
Vulling 1 :
3 gekookte en fijngeprakte aardappelen
Paar eetlepels fijngesneden platte peterselie
Zout
Peper
Pul biber ( chili pepper
Verkrijgbaar bij de Turkse winkel)
Beetje komijnpoeder en paprikapoeder
Zonnebloemolie of olijfolie
Vulling 2 :
2 ronde fetakazen
verkruimeld en vermengt met een paar eetlepels fijngesneden peterselie en wat
peper
Bereiding:
Kneed met de ingrediënten voor het deeg een mooi soepel
deeg.
Laat het rijzen voor een half uurtje .
In de tussentijd
maak je vullingen gebruiksklaar. De gekookte aardappelen wel goed laten
afkoelen . Dan erna alle overige ingrediënten toe voegen. Voeg naar smaak de
olie toe moet lekker smeuïg worden zodat het niet te droog word.
Als het deeg gerezen is maak je er bolletjes van ter grote van een grote mandarijn.
Strooi voldoende meel/bloem op je werkblad. Want kan erg
gaan plakken. Met een deegroller rol je de bolletjes deeg heel plat . Dan leg
je aan de ene kant van het uitgerolde deeg de vulling aan de randen smeer je
een beetje water . Dan vouw je het deeg op tot een halve cirkel. En leg in de
koekenpan . Smeer ze een beetje in met boter tijdens het bakken .
Veel succes en alvast smakelijk eten
..
20-07-2014 om 00:00
geschreven door OumYassine
Categorie:broodjes/deegwaren
|