Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappel bavaroise vlaai



    Sinaasappel bavaroise  vlaai

    Ingrediënten chocolade (vlaai) biscuit:

    70 gram suiker

    35 gram bloem

    1 zakje vanillesuiker

    25 gram maïzena

    15a 20  gram cacao poeder

    2 eieren

    5 gram bakpoeder

    Bereiding:

    Breek de eieren in en kom. Voeg de suiker toe. Deze 2 moet je stevig en op de hoogste versnelling opkloppen.

    Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Vervolgens giet je al zevend alle andere ingrediënten bij mekaar. Giet dit geheel bij het schuim en klop op de laagste versnelling. Alles mengen gedurende een minuut. Beboter de bakvorm ( vlaaivorm) . Daarna bestrooi je het met bloem.

    Strijk het beslag  glad. Plaats de vlaaivorm in de oven . Bak ongeveer  in een voorverwarmde oven van 180 graden gaar in 20 a 25 minuten.


    Ingrediënten sinaasappel bavaroise :

    200 ml slagroom

    1 grote sinaasappel

    3 gelatineblaadjes

    75 a 100 gram poedersuiker naar smaak


    Bereiding:


    Was de sinaasappel en rasp de schil ( niet het witte want deze is bitter)

    Schil daarna de sinaasappel . haal de sinaasappel partjes uit elkaar. Haal evt. de pitjes eruit. Pureer

    daarna de sinaasappelpartjes met een staafmixer.

    Meng de sinaasappelpuree , de poedersuiker en de sinaasappelrasp samen en breng dit in een klein

     Laat dit zachtjes paar minuten doorkoken. Leg de gelatineblaadjes alvast te weken in koud water.

    klop de slagroom bijna stijf. Dan als de sinaasappelpuree paar minuten heeft gekookt zet je het vuur uit en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes eraan toe. Roer het goed en snel door elkaar.

    Laat het even afkoelen en voeg het dan al roerend door de opgeklopte slagroom . Giet het direct over de afgekoelde chocolade vlaaibiscuit tot het randje. Leg hem dan in de koelkast om af te koelen.


    Voor het serveren  eventueel decoreren met chocoladerasp of toefjes slagroom en sinaasappelpartjes....


    smakelijk eten...



    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dadel vlaai


    Dadelvlaai

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (6)
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smurfentaart


    Smurfentaart

    recept volgt zsm

    06-08-2012 om 17:28 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (3)
    04-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstevlaai met slagroom





    Rijstevlaai met slagroom

    04-01-2011 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (2101)
    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdes taart

    [Afbeelding: 4fyjh5.jpg]

    [Afbeelding: 2ryr66c.jpg]

    Liefdes taart

    biscuitdeeg
    vorm van minimaal 28 of 30 cm doorsnee :

    270 gr. suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    140 gram gezeefd meel
    110 gram maïzina
    20 gram bakpoeder
    10 eieren

    vulling:
    laag 1
    -aardbeienjam die je een beetje opwarmt met een paar eetlepels water
    -banketbakkersroom
    laag 2
    -verse slagroom opgeklopt
    -evt. kleine stukjes verse aardbeien die je mengt door de slagroom



    versiering:
    verse aardbeien
    verse slagroom opgeklopt met suiker,vaniliesuiker en klopfix
    ( voor zowel de versiering als vulling heb ik ongeveer 1 liter slagroom gebruikt en 4 zakjes klopfix en 2 zakjes vanillesuiker en suiker naar smaak)
    chocolade hart versiering
    hagelslag voor de zijkanten

    Bereiding
    Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel langzaam roeren tot het 1 geheel is.
    Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28/30 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten.
    Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken. Als je een vorm gebruikt van 30 cm doorsnee kan het wat langer duren.

    Laat de taart na het bakken goed afkoelen. Snij de taart in 3 lagen doormidden. Smeer de onderste helft in met de jam en daarna banketbakkersroom. Leg de 2 helft erbovenop en smeer een laag opgeklopte slgroom met sukjes aardebeien erop. Leg de andere helft erop. Smeer de taart helemaal in met de overige slagroom. Werk de taart verder af door eerst de zijkant hagelsalg op te doen. Dan de slagroomtoefjes en als laatste de afwerking aan de bovenkant met de chocoladeversiering en verse aardbeien .

    Laat de taart smaken met veel liefde .

    04-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (86)
    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaai met pudding
    [Afbeelding: 2po7ig7.jpg]

    Vlaai met pudding ( met dank aan Oumoumaima voor dit recept)

    Voor de deeg:
    250 gr. meel
    125 gr. koude boter in klein stuks
    1 eigeel
    2 eetlepels zonnebloemolie
    2 eetlepels melk
    2 eetlepels suiker
    Snufje zout

    Met je vingers, bloem en boter mengen, tot je een soort zand deeg krijgt.
    Voeg de suiker, zout, snel mengen.
    Voeg de eigeel, olie, melk, mengen tot je een bal van de deeg kan maken.
    Met een plasticfolie bedekken en voor een paar uurtjes in de koelkast laten.
    ( een ½ uurtjes voor het gebruik uit de koelkast halen)
    Let op : je moet het snel doen, en liefst met koude handen/ vingers.

    vulling;
    1 liter melk
    100 gr. maïzena
    3 eieren
    150 gr. suiker
    2 zakjes vanille suiker(je kan ook vanille stokjes gebruiken)


    Zanddeeg uit de koelkast halen.
    Smeer een bakblik met wat boter de deeg in de blik uitdrukken
    Met een vork prikken.
    In de koelkast laten(zo voorkom je dat de deeg in de oven in elkaar zakt).

    In een steelpan meng de maizena, suiker, vanillesuiker, eieren en de koude melk die je beetje bij beetje toevoegt.
    Doe de steelpan op een zacht vuur en goed blijven roeren, aan de kook brengen, als het begint te koken, de steelpan uit de vuur nemen.
    Giet de vla op de de zand deeg, en in een voorverwarmd oven laten bakken voor 35-40 minuten.
    De vlaai goed laten afkoelen( in de koelkast).

    Tip: in de oven gaat de vla een “dik balletje”maken, niet prikken!!!
    De vlaai goed laten afkoelen, als ie nog warm is, smaakt ie niet lekker.

    20-11-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige appeltaart
    [Afbeelding: 2hphfgi.jpg]

    Kruidige appelkruimeltaart

    Ingrediënten:
    voor het deeg:
    375 gr. bloem
    120 gr. bastersuiker
    200 gr. koude boter in blokjes gesneden
    1 vaniliesuiker
    1 ei
    snufje zout
    (springvorm van 28 cm doorsnee)

    voor de vulling:
    1 kg appelen geschild en in blokjes gesneden
    handvol rozijnen
    100 gr. bruine basterdsuiker
    lepeltje citroenrasp
    kaneel,kruidnagelpoeder en gemberpoeder op gevoel en smaak

    Topping ( kruimels):
    100 gr. koude boter in blokjes
    100 gr. suiker
    150 gr. meel
    dit mengen en kneden tot losse kruimels

    bereiding:
    Meng alle droge ingrediënten door elkaar en voeg dan de boter en ei toe.
    Blijft een beetje kruimelig deeg. Bekleed de springvorm met de kruimels op de bodem en zijkanten.Aandrukken met de bolle kant van een lepel( die evt. met koud water is nat gemaakt).

    Verwarm de oven op 180 graden.

    Vermeng rozijnen blokjes geschilde appels, bruine suiker en kruiderij met elkaar.

    Vul de beklede spingvorm ermee.

    Maak de topping met de boter,suiker en meel en strooi de korrels gelijkmatig over de appels heen.

    Bak de appeltaart in ongeveer 35 minuten tot hij mooi bruin is.

    Smakelijk eten.

    OumYAssine

    20-11-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (4)
    29-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitvlaai
    [Afbeelding: snm9hz.jpg]

    [Afbeelding: 2e1d274.jpg]


    Fruitvlaai

    29-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (3)
    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roomkaastaart met ananas
    [Afbeelding: i1kyeg.jpg]

    [Afbeelding: 54enx2.jpg]

    Roomkaastaart met ananas

    Ingrediënten bodem:
    1 pak maria koekjes
    250 gram gesmolten roomboter

    Ingrediënten vulling:
    2 pakjes roomkaas
    200 gram basterdsuiker
    3 pakjes ongeklopte slagroom
    vaniliesuiker
    3 pakjes klopfix

    Topping:
    2 blikjes ananas in stukjes
    2 eetlepel maïzena

    Als eerste de mariakoekjes verkruimelen of malen  en daar de gesmolten boter bij doen. Goed mengen.Daarna het mengsel  plat drukken in een taartvorm. Beste is om even wat bakpapier op de bodem te leggen.
    Dan de bastersuiker met de roomkaas ( winkelmerk) samen mengen. In een andere kom de slagroom met vanililliesuiker en klopfix  stijf kloppen.
    Roomkaas en slagroom samen mengen. Dit op de verkruimelde koekjes uitstrijken. En in de koelkast laten koelen.

    Daarna de ananas in een pan gieten met de helft van het siroop. Dit aan de kook brengen. meng 1 eetelepel koude siroop met de maïzina ( ongeveer 1 eetlepel) . Dit voeg je bij de kokende ananas stukjes toe. Als het goed is moet de siroop nu dikker worden. Dan van het vuur afhalen en laten afkoelen.
    Als het eenmaal goed is afgekoeld boven op de slagroom/roomkaas uitsmeren in de taartvorm en dan een nachtje laten koelen in de koelkast.

    12-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (10)
    13-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien slagroomtaart
    [Afbeelding: 2lcwx9t.jpg]

    [Afbeelding: 2ijq1dw.jpg]

    Aardbeienslagroomtaart

    biscuitdeeg:
    135 gr. suiker
    70 gram gezeefd meel
    55 gram maïzina
    10 gram bakpoeder
    5 eireren

    vulling:
    verse slagroom opgeklopt met aadbeienpudding (die je niet hoeft te koken)
    aardbeienjam die je goed hebt opgewarmd met een paar eetlepels water erbij

    versiering:
    verse aardbeien
    verse slagroom opgeklopt met suiker,vaniliesuiker en klopfix
    chocoladeversiering
    nougatine
     
    Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel  langzaam roeren tot het 1 geheel is.
    Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten.
    Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken.

    Laat de taart na het bakken goed afkoelen. Snij hem doormidden. Smeer de onderste helft in met de jam. Smeer erna de slagroompudding op. Leg de andere helft erop. Smeer de taart helemaal in met de slagroompudding. Werk de taart verder af .

    OumYAssine

    13-04-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (1)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleurige kindertaart






     kleurige kindertaart

    biscuitdeeg:
    135 gr. suiker
    70 gram gezeefd meel
    55 gram maïzina
    10 gram bakpoeder
    5 eireren

    vulling:
    banketbakkersroom
    verse slagroom /suiker /klopfix

    kersenjam die je goed hebt opgewarmd met een paar eetlepels water erbij
     
    Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel  langzaam roeren tot het 1 geheel is.
    Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten.
    Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken.

    Zorg dat je vantevoren al banketbakkersroom hebt klaargemaakt en afgekoeld is.
    Maak verse slagroom d.m.v. room/suiker/klopfix.

    Als de biscuittaart klaar is dan laat je hem goed afkoelen.Je kan hem ook een dag vantevoren  klaar maken.

    Je snijd je biscuitdeeg doormidden. De middelste bestrijk je eerst met de jam die je hebt verdund met water. Dan doe je daarboven de banketbakkersroom.

    Dan leg je de bovenste gedeelte van de taart erboven.
    Bestijk de gehele taart met slagroom. Versier de zijkanten met gekleurde snoepjes of hagelslag . Spuit toefjes op de taart en versier hem verder af.

    10-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (6)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slagroomtaart


    slagroomtaart 
    (met dank aan Noona voor dit heerlijke recept)

    8 eieren gesplits
    350 gram suiker
    380 gram bloem

    8 eiwit stijfkloppen
    8 eigeel schuimig kloppen met de 350 gram suiker

    daarna in 3 delen omstebeurt de bloem en het eiwit door het eigeel mengsel vouwen.

    (In drie delen dus:

    1. een beetje bloem door het eigeelmengsel
    2. een beetje eiwit door het eigeelmengsel
    3. een beetje bloem door het eigeelmengsel
    4. een beetje eiwit door het eigeelmengsel
    5. een beetje bloem door het eigeelmengsel
    6. een beetje eiwit door het eigeelmengsel

    dan moet je dus klaar zijn met het mengen.)


    In het bakblik en in de voorverwarmde oven, 160 graden ongeveer 3 kwartier (net als gewone cake bakken)

    Ondertussen neem je een pot rode jam, aardbei of kersen, en doe je dit in een pannetje met ongeveer dezelfde pot gevuld met water en breng je dit aan de kook en daarna op zacht vuur laten pruttelen tot deze wat ingedikt is.

    Als de cake is afgekoeld snij je dit doormidden en besprenkel je deze zo goed mogelijk met de siroop die je gemaakt hebt van de jam. hij moet aardig "nat" worden hierdoor.

    Indien deze verder goed is afgekoeld kun je deze vullen en versieren met slagroom naar eigen keuze.

    voor de slagroom gebruik ik gewoon de goedkoopste en doe daar wat klopfix doorheen zodat de slagroom niet inzakt

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kruimelvlaai



    kruimelvlaai
    (van 28 cm doorsnee)


    ingredienten deeg:

    300 gram bloem
    20 gram gist
    20 gram suiker
    2,5 dl. melk
    150 gram boter

    bloem, gist,melk en suiker samen kneden een soepel deeg, voeg de zachte boter als laatste toe. Leg het deeg in een doek en laat dit 15 a 20 minuten rijzen,
    deeg plat slaan zodat alle lucht er uit is en dan uitrollen en in de
    ingevette vlaaiplaat leggen.

    Kruimels maak je met:
    - 100 gram boter
    - 100 gram suiker
    - 150 gram meel
    dit mengen en kneden tot losse kruimels.

    Vul de deegbodem met custardpudding of banketbakkersroom en strooi er kruimels over.

    baktijd 20-25 minuten op 225 graden in de oven.

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (5)
    17-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienvlaai


    Aardbeienvlaai

    Ingrediënten
    125 gram zachte boter
    100 gram suiker
    1 vanilliesuiker
    snufje zout
    2 eieren
    175 gram bloem
    1 theelepel bakpoeder
    1 a 2 eetlepels melk

    Bereiding
    mix de boter goed
    daarna voeg je de suiker ,vaniliesuiker en snufje zout toe.
    mix het weer goed
    doe dan 1e ei erbij goed mixen
    dan het 2e ei erbij mixen
    melk erbij doen
    dan bloem samen met bakmeel toevoegen en weer goed mixen

    Voordat je begint met het beslag verwarm je de oven voor op 180 graden.
    Vlaaivorm goed invetten en met meel bestuiven.
    Doe het beslag erin . En dan ongeveer 15 a 20 minuten bakken op 180 graden.

    Maak banketbakkersroom . En snijd alvast de aardbeien doormidden.

    Als je de vlaai uit de oven hebt gehaald. Goed laten afkoelen. Daarna de banketbakkersroom erop en de aardbeien.
    Ik heb daarna ook taartina erop gedaan en wat geschaafde amandelen.

    17-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (15)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!