Over mezelf: Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels. Liefs Amal.
slagroomtaart (met dank aan Noona voor dit heerlijke recept)
8 eieren gesplits 350 gram suiker 380 gram bloem
8 eiwit stijfkloppen 8 eigeel schuimig kloppen met de 350 gram suiker
daarna in 3 delen omstebeurt de bloem en het eiwit door het eigeel mengsel vouwen.
(In drie delen dus:
1. een beetje bloem door het eigeelmengsel 2. een beetje eiwit door het eigeelmengsel 3. een beetje bloem door het eigeelmengsel 4. een beetje eiwit door het eigeelmengsel 5. een beetje bloem door het eigeelmengsel 6. een beetje eiwit door het eigeelmengsel
dan moet je dus klaar zijn met het mengen.)
In het bakblik en in de voorverwarmde oven, 160 graden ongeveer 3 kwartier (net als gewone cake bakken)
Ondertussen neem je een pot rode jam, aardbei of kersen, en doe je dit in een pannetje met ongeveer dezelfde pot gevuld met water en breng je dit aan de kook en daarna op zacht vuur laten pruttelen tot deze wat ingedikt is.
Als de cake is afgekoeld snij je dit doormidden en besprenkel je deze zo goed mogelijk met de siroop die je gemaakt hebt van de jam. hij moet aardig "nat" worden hierdoor.
Indien deze verder goed is afgekoeld kun je deze vullen en versieren met slagroom naar eigen keuze.
voor de slagroom gebruik ik gewoon de goedkoopste en doe daar wat klopfix doorheen zodat de slagroom niet inzakt