Over mezelf: Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels. Liefs Amal.
125 ml olie 100 gr suiker 1 zakje vanillesuiker 2 eieren 2 eetlepels cacaoupoeder 250 ml melk snufje zout chocoladevlokken 3 flinke eetelepels pindakaas 250 gr bloem 1 zakje bakpoeder
Alle ingrediënten goed samen mixen. Beginnen met de olie en suiker en voeg zo de rest erbij tot je een fijn cakebeslag hebt. Verwarm vantevoren de oven voor op 200 graden. Vet vantevoren de muffinvorm in met boter en meel. Giet de muffinvormen voor 2/3 deel vol. Ze moeten ongeveer 20 minuten in de oven.
Begin met de boter en suiker tot een crème te kloppen dan voeg je één voor één de eieren toe. En dan de melk. De bloem,bakpoeder,zout en cacao samen zeven en deze in 2 x toevoegen en dan goed mengen.
Neem een bakblik die je goed invet dan de bodem met bakpapier beleggen. De cake op 175 graden in 20 minuten gaar bakken in de oven
Ingrediënten en bereiding van de vulling:
500 ml melk klontje boter dan 8 eetlepels dunne griesmeel erdoor roeren en tot een griesmeelpapje laten koken .haal het pannetje dan van het vuur af en meng er dan 200 gram kokos en 200 gram suiker door .
Deze vulling over de gare cake verdelen met de hulp van een lepel . Als laatste met gesmolten chocolade bedekken en laten opstijven in de koelkast. Beste is om deze cake een dag vantevoren te bereiden.
handje gebakken en gehakte amandelen 200 gr zachte boter 2 eieren half zakje bakpoeder rasp van sinaasappelschil of citroen scheut mazhar (oranjebloesemwater) meel tot je goede deeg hebt 150 gr gemalen suiker
decoratie: chocolade reep en gehakte amandelen
De eieren met de boter en suiker goed mengen dan de mazhar erbij de rasp en de amandelen en dan beetje voor beetje de meel tot je een soepel deeg hebt.Dan maak je staafjes en doe je met pincetje versieren afbakken op 160 gr en zo'n 15 minuten. Als ze klaar zijn in gesmolten choco dompelen en in de gehakte amandelen en hard laten worden. Evetueel voor de sier wat poedersuiker erboven strooien.
Heb het recept gehalveerd en kreeg er ongeveer 30 stuks uit. Tip: staafjes niet te groot maken want ze zetten wat uit in de oven .