Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettekoekjes


    Courgettekoekjes

     Ingrediënten:

    2 grote courgettes
    2 a 3 eieren
    Paar eetlepels meel...
    1 theelepel bakpoeder
    Zout en peper naar smaak 




     Bereiding:

     Was de courgettes en rasp ze ( grof). Meng er dan de overige ingrediënten bij. Maak dan een dun laagje olie in een koekenpan heet. Neem dan een kleine pollepel en giet dan elke keer een paar hoopjes courgette mengsel in de koekenpan. Leg ze op keukenpapier zodat het teveel aan vet word opgenomen. Ik heb ze bv in een wrap gedaan met salade was heerlijk….

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika

    Gevulde paprika ( 6 stuks) met gehakt/ rijst en charmila

    6 grote rode of groene paprika’s

     Geraspte kaas


     Ingrediënten rijst:
    Glaasje rijst
    1 rode paprika in stukjes gesneden
    1 fijngesneden ui
    350 gram gehakt
    Zout/peper/gemberpoeder/komijn
    Beetje olie
    Ingrediënten charmila:
    1 pakje gezeefde tomaten ( je kunt ook verse tomaten gebruiken maar ik had haast na een lange werkdag hahahah)
    Fijngesneden ui
    1 fijn geperste knoflook ( optioneel)
    Fijngesneden kosbor ( koriander)
    Beetje olie
    Zout/peper/gemberpoeder /paprikapoeder/komijnpoeder
    Bereiding rijst :
    Neem een diepe hapjes pan giet daar een klein scheutje olie in. Bak je uien glazig voeg dan de paprika en ui en kruiden toe. Bak dit even goed samen tot het gehakt gaar is. Voeg dan de rijst toe … bak dit ook even samen. Neem dan kokend water wat je er overheen giet tot 1 cm boven de rijst… laat dit zachtjes droog koken op een laag vuurtje. Wel de deksel op de hapjes pan zetten.

    Bereiding charmila :
    Neem een pannetje en giet er een klein scheutje olie in bak de uien en knoflook glazig voeg dan de tomaten en koriander en kruiden toe. Laat dit samen even goed koken. Voeg evt. wat water toe..

    Eind bereiding:
    Neem dan de paprika en snij de dekseltjes eraf. Je kunt de dekseltjes ook bewaren en als decoratie er later weer bovenop zetten voor het de oven ingaat. Maak de paprika’s van binnen schoon en leg ze in een diepe ovenschaal . Vul ze daarna met de rijst druk goed aan. Giet er dan wat charmila saus bovenop . De overige saus heb ik in de ovenschaal onderin gegoten. Zodat de paprika’s wat vocht hebben tijdens het bakproces. Zorg dat de saus niet te dik is omdat hij dikker word in de oven.
    Bedek dan de ovenschaal met aluminium folie en leg in een voorverwarmde oven op 200 graden.
    Bij mij heeft die er langer dan een uur ingezeten maar had vrij dikke paprika’s . Dus kijk tussen door of er nog voldoende vocht bij de saus zit en of de paprika’s al gaar zijn. Als de paprika’s al gaar zijn dan haal je de folie eraf en dan strooi je er wat kaas op en dan even terug zetten in de oven. Je kunt ook de lege paprika’s al eerder alleen in de oven zetten en dan pas vullen en dan weer samen in de oven ….

    ps de kaas op de foto ziet er raar uit omdat ik de foto pas de volgende dag een foto heb kunnen maken van de gevulde paprika die over was hihihihi

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)

    Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)


    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte yoghurt


    Zelfgemaakte yoghurt




    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserse room croissantjes

    Nodig :

    6 a 8 croissantjes ...
    200 ml op geklopte slagroom
    banketbakkersroom

    bereiding:

    Meng de opgeklopte slagroom met de banketbakkersroom. Snij de croissantjes op en spuit zigzaggend de zwiterse room ertussen . Leg dan de bovenkant van de croissantjes er weer af. Werk ze af door er een beetje poedersuiker boven op te strooien.


    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oreo toetjes


    Oreo toetjes

    Ingrediënten:

     1,5 pakje oreo koekjes
    1 roomkaas (200 gram)
    300 ml slagroom...
    2 vanillesuiker
    150 gram smeuïge pindakaas
    175 gram poedersuiker
    Paar eetlepels poedersuiker voor de slagroom

    Bereiding: 

     Leg een paar hele oreo koekjes aan de kant. De overige koekjes maal je heel fijn. Mix de pindakaas met de roomkaas en 175 gram poedersuiker en 1 vanillesuiker samen. Klop dan de slagroom samen met de paar eetlepels poedersuiker en vanillesuiker samen . Meng de slagroom ( maar laat een beetje apart voor de toef) met het pindakaas/roomkaas mengsel. Mix dit even goed samen. Neem dan glaasjes of schaaltjes . Maak dan laagjes … laagje gemalen koekjes ,laagje roomkaas mengsel etc.. dan als laatste toefje slagroom waar je een heel koekje in steekt.( Je kunt ook de pindakaas weg laten en er evt. karamel aan toevoegen of iets fruitigs of het naturel laten met de vanillesmaak )
    Meer weergeven

     

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (41)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borek gevuld met fetakaas en aardappels

    Borek gevuld met fetakaas en aardappels

     Ingredienten :

    1 pak driehoekige yufkavellen
    2 gekookte en geprakte aardappels
    1,5 ronde fetakaas...
    zout /peper
    fijngesneden peterselie


    Bereiding:



     Meng alles samen met uitzondering van de  de yufkavellen.

     Leg de yufka vel met de brede kant naar jou toe. Leg dan aan de brede kant 2 flinke eetlepels vulling erop vouw de zijkanten een beetje naar binnen en rol ze op uiteinde plak je dicht met een mengsel van meel en water .

    Werk zo alle yufka vellen af en bak ze in olie... heerlijk met een pittig sausje erbij ....


    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelfgemaakte kibbeling

    Zelfgemaakte kibbeling





     Ingrediënten:

    2 a 3 eieren

    500 ml spa (rood)

    kruiden naar smaak bv viskruiden en wat zout en peper

    meel tot je een mooi dik beslag hebt.


    bereiding:


    ongeveer 2 a 3 eieren daar doe je 500 ml spa rood bij... kruiden naar smaak ik doe meestal zout en peper en evt wat viskruiden... dan voeg je meel toe tot je een zeer dik beslag heb. voeg daar dan de grof gesneden kabeljauw filet bij...en laat dit een paar uur staan en dan kun je ze bakken in olie.... is lekker met knoflooksaus....


    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (55)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesoep


    Aspergesoep

    Ingrediënten:

     7 a 8 hele geschilde asperges ( je kunt ook de schillen gebruiken van de asperges)
    2 blokjes groentebouillons
    2 liter gekookt water...
    Eetlepel roomboter
    2 a 3 eetlepels bloem
    Zout/peper
    100 ml room
    Gedroogde/verse peterselie

    Bereiding:

     Breng de hele asperges aan de kook met 2 liter water.
    Daar 2 blokjes groentebouillons bij. Koken tot de asperges gaar zijn. 2 asperges in stukjes snijden en apart leggen. De andere asperges samen met het vocht mijnmalen met een staafmixer. Dan pak je een andere pan. Daar doe je een grote lepel boter in laten smelten. Zet het vuur dan even uit . Dan bind je het met een paar lepels meel. Zet het vuur weer aan en dan voeg je al roerend de gemalen aspergesoep toe. Voeg dan 100 ml room toe en de stukjes gesneden asperges .Doe er dan zout en peper naar smaak toe . Bestrooi bij het opdienen er een beetje gedroogde of verse peterselie op.




    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:soepen
    >> Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika


    Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika

    Ingrediënten:

     1 aubergine in blokjes geschild en in blokjes gesneden
    1 ui in blokjes gesneden...
    1 rode paprika in blokjes gesneden
    Fetakaas
    Geraspte kaas
    Beetje olijfolie
    2 eieren
    100 ml room of crème fraise
    Zout /peper
    Beetje oregano en tijm
    10 bladerdeegplakjes




     Bereiding:
    Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak daarin de aubergineblokjes, paprika,ui en zout/peper en de oregano/tijm gaar.
    Neem dan een grote kom en snijd daarmee cirkels uit het bladerdeeg. Leg elke bladerdeegcirkel in een muffinvorm…
    Leg dan elke bladerdeeggebakje wat groente mengsel. Daarkruimel je dan weer een beetje fetakaas bovenop. Dan meng je de eieren met de room of crème fraise samen en giet dit boven op het groentemengsel in elk gebakje. Als laatste strooi je er wat geraspte kaas op.

    Bak ze op 180 a 200 graden in de oven mooi goudbruin…


    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (100)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Börek met amandelen en honing



    Börek met amandelen en honing

    Ingrediënten :

     *500 gram turkse yoghurt uit een emmertje
    *150 ml olie...
    * 1 vanilliesuiker
    *1 bakpoeder
    *150 gram suiker
    *3 eieren
    *loempiavellen

    Vulling ; amandelspijs gemaakt door gemalen amandelen samen met poedersuiker beetje mazhar evt.. en wat kaneel...

    Extra ; honing en hele amandelen


    Bereiding:



     Meng de yoghurt suiker bakpoeder olie eieren vanillesuiker samen doop de loempiavellen in dit yoghurtmengsel en leg het dan plat neer . Leg dan wat amandelspijs op de loempiavel en rol het dan op. Dan rol je het daarna op tot een mhansa en leg ter decoratie er een paar hele amandelen op ....

    Werk zo alles af . Bak ze op 180 graden mooi bruin . Direct uit de oven giet je er wat warme honing over ...

    Succes ...

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borek met roomkaas







    Borek met roomkaas


     *500 gram turkse yoghurt uit een emmertje

     *150 ml olie

     * 1 vanilliesuiker

     *1 bakpoeder

    *150 gram suiker

    *3 eieren

    *loempiavellen


    Vulling ; 2 pakjes roomkaas van de  aldi bijvoorbeeld

    Extra ; honing en geroosterde amandelschijfjes


     Bereiding:


     Meng de yoghurt suiker bakpoeder olie eieren vanillesuiker samen. Doop de loempiavellen in dit yoghurtmengsel en leg het dan plat neer . Leg dan wat roomkaas op de loempiavel en rol het dan op. Dan rol je het daarna op tot een mhansa ....Werk zo alles af . Bak ze op 180 graden mooi bruin . Direct uit de oven giet je er wat warme honing over en strooi je er wat amandel schaafjes op ...


     


     Succes ...



    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (6)
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische tajine


    Vegetarische tajine

    recept volgt snel

    06-08-2012 om 17:29 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smurfentaart


    Smurfentaart

    recept volgt zsm

    06-08-2012 om 17:28 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscous salade


    Couscous salade

    06-08-2012 om 17:26 geschreven door OumYassine


    Categorie:salades
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortilla muffins
    [Image: 2553l1j.jpg]

    [Image: anikpg.jpg]

    Tortilla muffins

    Ingrediënten:


    3 aardappels in blokjes gesneden
    2 uitjes fijngesneden
    2 lenteuitjes fijn gesneden
    100 gram komijnkaas in blokjes gesneden
    3 eieren
    100 ml room
    zout/peper/paprikapoeder/komijnpoeder
    3 eetlepels fijngesneden peterselie en/of koriander
    4 volle eetlepels meel
    theelepel bakpoeder

    Bereiding:

    Bak de uitjes,aardappelblokjes en lenteuitjes in een laagje olie gaar.
    Laat ze dan uitlekken en afkoelen op stukje keukenpapier.
    Neem een andere pan en kluts daar de eieren met de room samen en voeg daar de kruiden aan toe . Dan voeg je de meel en bakpoeder toe mix dit goed samen. Voeg als laatste de gebakken aardappeltjes,uitjes, kaasblokjes en fijngesneden peterselie en/of koriander toe. Roer het geheel goed samen.

    Neem dan een stuk bakpapier en knip hier 12 vierkantjes ( ongeveer 10 bij 10 cm )uit . Neem dan een muffinvorm waar 12 muffins in kunen. Stop in elke muffinvorm een vierkant bakpapiertje. Leg dan in elke papiertje 2 volle eetlepels tortilla beslag erin. Je kunt ook grotere en vollere bakjes maken maar dan krijg je er denk ik zo een 9 stuks uit.
    Bak ze in voor verwarmde oven gaar op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en strooi er wat geraspte kaas op en wat gedroogde italliaanse kruiden en stop ze dan even terug in de oven tot de geraspte kaas gesmolten is...

    06-08-2012 om 16:02 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (11)
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissantjes naturel&gevuld met kaas
    [Image: sfv13o.jpg]

    Croissantjes naturel&gevuld met kaas ( gemaakt van gistbladerdeeg)

    Ingrediënten:

    1 kg meel

    60 gram verse gist

    500 ml ijskoud water

    35 gram suiker

    25 gram zout

    50 gram roomboter

     

    Extra: 350 a 400 gram roomboter , kaasplakjes

    Basisrecept is van deze site (zie filmpje)  http://www.njam.tv/recepten/franse-roombotercroissants )

     

     

    Bereiding:

    Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel  de zout, suiker  en boter toe. Deze mogen niet in aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en leg beide  40 minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)  met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er driehoekjes uit en rol op tot een croissant voor de croissantjes met kaas  leg je boven aan bij de brede kant een plakje kaas. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de croissantjes af  in 25  minuten ongeveer.


    05-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (160)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiebroodjes (2)
    [Image: 2j2g60j.jpg]

    Koffiebroodjes ( van gistbladerdeeg)

     

    Ingrediënten:

    1 kg meel

    60 gram verse gist

    500 ml ijskoud water

    35 gram suiker

    25 gram zout

    50 gram roomboter

     

    Extra: 350 a 400 gram roomboter , banketbakkersroom ( kun je van dr.Oetker  gebruiken of zelf maken)  en gewelde rozijnen, eitje , abrikozenjam

    Basisrecept is van deze site ( zie filmpje ) http://www.njam.tv/recepten/franse-roombotercroissants 

    Bereiding:

    Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel  de zout, suiker  en boter toe. Deze mogen niet in aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en leg beide  40 minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)  met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat meel op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Deel het deeg in 2 lappen. Rol het weer een beetje uit. Bestrijk het met de banketbakkersroom en strooi er rozijnen op. Rol het deeg horizontaal op.  Snijd er  plakjes uit van ongeveer 1,5 bij 2 cm dik en leg ze op de bakplaat. Werk zo je gehele deeg af. Leg de koffiebroodjes allemaal  op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Na het rijzen smeer je je broodjes in met ei  voor je ze gaat afbakken.  Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de croissantjes af  in 25  minuten ongeveer. Nadat ze gebakken zijn smeer je ze in met warme abrikozenjam.


    05-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (310)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebroodjes (2)
    [Image: 352q5fo.jpg]

    Chocolade broodjes ( van gistbladerdeeg) (2)

    Ingrediënten:

    1 kg meel

    60 gram verse gist

    500 ml ijskoud water

    35 gram suiker

    25 gram zout

    50 gram roomboter

     

    Extra: 350 a 400 gram roomboter , reepjes pure chocolade/melkchocolade

    Basisrecept is van deze site  (zie filmpje) http://www.njam.tv/recepten/franse-roombotercroissants 

     

    Bereiding:

    Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel  de zout, suiker  en boter toe. Deze mogen niet in aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en leg beide  40 minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)  met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er rechthoekjes uit van 10 bij  15 cm ongeveer  uit en leg aan de minst brede kant reepje chocolade en laat dan ongeveer 1 a 2 cm leeg en weer een reepje chocolade. Rol dan het deeg op tot een chocolade broodje. Leg de chocoladebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes  af  in 25  minuten ongeveer.

    05-08-2012 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (28)
    04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelnestjes
    [Image: dqggm1.jpg]

    Aardappelnestjes


    Ingrediënten:

    3 grote geraspte aardappelen
    3 eieren
    paar eetlepels fijngesneden koriander
    paar eetlepels fijngesneden peterselie
    komijn
    paprikapoeder
    peper
    zout
    paar grote eetlepels meel
    lepeltje bakpoeder


    Extra: olie om in te bakken

    Bereiding:

    Meng alle bovenstaande ingrediënten samen.
    Doe wat olie in een diepe koekenpan.
    Neem dan telkens met 2 eetlepels wat aardappelmengsel en leg dit in de olie ( net zoals je doet als je oliebollen bakt) . Bak beide kanten mooi goudbruin. Leg ze daarna neer op keukenpapier zodat deze de overtollige olie observeerd...

    04-08-2012 om 13:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (14)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!