Over mezelf: Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels. Liefs Amal.
2 grote courgettes 2 a 3 eieren Paar eetlepels meel... 1 theelepel bakpoeder Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Was de courgettes en rasp ze ( grof). Meng er dan de overige ingrediënten bij. Maak dan een dun laagje olie in een koekenpan heet. Neem dan een kleine pollepel en giet dan elke keer een paar hoopjes courgette mengsel in de koekenpan. Leg ze op keukenpapier zodat het teveel aan vet word opgenomen. Ik heb ze bv in een wrap gedaan met salade was heerlijk .
Gevulde paprika ( 6 stuks) met gehakt/ rijst en charmila
6 grote rode of groene paprikas
Geraspte kaas
Ingrediënten rijst: Glaasje rijst 1 rode paprika in stukjes gesneden 1 fijngesneden ui 350 gram gehakt Zout/peper/gemberpoeder/komijn Beetje olie Ingrediënten charmila: 1 pakje gezeefde tomaten ( je kunt ook verse tomaten gebruiken maar ik had haast na een lange werkdag hahahah) Fijngesneden ui 1 fijn geperste knoflook ( optioneel) Fijngesneden kosbor ( koriander) Beetje olie Zout/peper/gemberpoeder /paprikapoeder/komijnpoeder Bereiding rijst : Neem een diepe hapjes pan giet daar een klein scheutje olie in. Bak je uien glazig voeg dan de paprika en ui en kruiden toe. Bak dit even goed samen tot het gehakt gaar is. Voeg dan de rijst toe bak dit ook even samen. Neem dan kokend water wat je er overheen giet tot 1 cm boven de rijst laat dit zachtjes droog koken op een laag vuurtje. Wel de deksel op de hapjes pan zetten.
Bereiding charmila : Neem een pannetje en giet er een klein scheutje olie in bak de uien en knoflook glazig voeg dan de tomaten en koriander en kruiden toe. Laat dit samen even goed koken. Voeg evt. wat water toe..
Eind bereiding: Neem dan de paprika en snij de dekseltjes eraf. Je kunt de dekseltjes ook bewaren en als decoratie er later weer bovenop zetten voor het de oven ingaat. Maak de paprikas van binnen schoon en leg ze in een diepe ovenschaal . Vul ze daarna met de rijst druk goed aan. Giet er dan wat charmila saus bovenop . De overige saus heb ik in de ovenschaal onderin gegoten. Zodat de paprikas wat vocht hebben tijdens het bakproces. Zorg dat de saus niet te dik is omdat hij dikker word in de oven. Bedek dan de ovenschaal met aluminium folie en leg in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bij mij heeft die er langer dan een uur ingezeten maar had vrij dikke paprikas . Dus kijk tussen door of er nog voldoende vocht bij de saus zit en of de paprikas al gaar zijn. Als de paprikas al gaar zijn dan haal je de folie eraf en dan strooi je er wat kaas op en dan even terug zetten in de oven. Je kunt ook de lege paprikas al eerder alleen in de oven zetten en dan pas vullen en dan weer samen in de oven .
ps de kaas op de foto ziet er raar uit omdat ik de foto pas de volgende dag een foto heb kunnen maken van de gevulde paprika die over was hihihihi
6 a 8 croissantjes ... 200 ml op geklopte slagroom banketbakkersroom
bereiding:
Meng de opgeklopte slagroom met de banketbakkersroom. Snij de croissantjes op en spuit zigzaggend de zwiterse room ertussen . Leg dan de bovenkant van de croissantjes er weer af. Werk ze af door er een beetje poedersuiker boven op te strooien.
1,5 pakje oreo koekjes 1 roomkaas (200 gram) 300 ml slagroom... 2 vanillesuiker 150 gram smeuïge pindakaas 175 gram poedersuiker Paar eetlepels poedersuiker voor de slagroom
Bereiding:
Leg een paar hele oreo koekjes aan de kant. De overige koekjes maal je heel fijn. Mix de pindakaas met de roomkaas en 175 gram poedersuiker en 1 vanillesuiker samen. Klop dan de slagroom samen met de paar eetlepels poedersuiker en vanillesuiker samen . Meng de slagroom ( maar laat een beetje apart voor de toef) met het pindakaas/roomkaas mengsel. Mix dit even goed samen. Neem dan glaasjes of schaaltjes . Maak dan laagjes laagje gemalen koekjes ,laagje roomkaas mengsel etc.. dan als laatste toefje slagroom waar je een heel koekje in steekt.( Je kunt ook de pindakaas weg laten en er evt. karamel aan toevoegen of iets fruitigs of het naturel laten met de vanillesmaak )Meer weergeven
Meng alles samen met uitzondering van de de yufkavellen.
Leg de yufka vel met de brede kant naar jou toe. Leg dan aan de brede kant 2 flinke eetlepels vulling erop vouw de zijkanten een beetje naar binnen en rol ze op uiteinde plak je dicht met een mengsel van meel en water .
Werk zo alle yufka vellen af en bak ze in olie... heerlijk met een pittig sausje erbij ....
kruiden naar smaak bv viskruiden en wat zout en peper
meel tot je een mooi dik beslag hebt.
bereiding:
ongeveer 2 a 3 eieren daar doe je 500 ml spa rood bij... kruiden naar smaak ik doe meestal zout en peper en evt wat viskruiden... dan voeg je meel toe tot je een zeer dik beslag heb. voeg daar dan de grof gesneden kabeljauw filet bij...en laat dit een paar uur staan en dan kun je ze bakken in olie.... is lekker met knoflooksaus....
7 a 8 hele geschilde asperges ( je kunt ook de schillen gebruiken van de asperges) 2 blokjes groentebouillons 2 liter gekookt water... Eetlepel roomboter 2 a 3 eetlepels bloem Zout/peper 100 ml room Gedroogde/verse peterselie
Bereiding:
Breng de hele asperges aan de kook met 2 liter water. Daar 2 blokjes groentebouillons bij. Koken tot de asperges gaar zijn. 2 asperges in stukjes snijden en apart leggen. De andere asperges samen met het vocht mijnmalen met een staafmixer. Dan pak je een andere pan. Daar doe je een grote lepel boter in laten smelten. Zet het vuur dan even uit . Dan bind je het met een paar lepels meel. Zet het vuur weer aan en dan voeg je al roerend de gemalen aspergesoep toe. Voeg dan 100 ml room toe en de stukjes gesneden asperges .Doe er dan zout en peper naar smaak toe . Bestrooi bij het opdienen er een beetje gedroogde of verse peterselie op.
Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
Ingrediënten:
1 aubergine in blokjes geschild en in blokjes gesneden 1 ui in blokjes gesneden... 1 rode paprika in blokjes gesneden Fetakaas Geraspte kaas Beetje olijfolie 2 eieren 100 ml room of crème fraise Zout /peper Beetje oregano en tijm 10 bladerdeegplakjes
Bereiding: Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak daarin de aubergineblokjes, paprika,ui en zout/peper en de oregano/tijm gaar. Neem dan een grote kom en snijd daarmee cirkels uit het bladerdeeg. Leg elke bladerdeegcirkel in een muffinvorm Leg dan elke bladerdeeggebakje wat groente mengsel. Daarkruimel je dan weer een beetje fetakaas bovenop. Dan meng je de eieren met de room of crème fraise samen en giet dit boven op het groentemengsel in elk gebakje. Als laatste strooi je er wat geraspte kaas op.
Bak ze op 180 a 200 graden in de oven mooi goudbruin
*500 gram turkse yoghurt uit een emmertje *150 ml olie... * 1 vanilliesuiker *1 bakpoeder *150 gram suiker *3 eieren *loempiavellen
Vulling ; amandelspijs gemaakt door gemalen amandelen samen met poedersuiker beetje mazhar evt.. en wat kaneel...
Extra ; honing en hele amandelen
Bereiding:
Meng de yoghurt suiker bakpoeder olie eieren vanillesuiker samen doop de loempiavellen in dit yoghurtmengsel en leg het dan plat neer . Leg dan wat amandelspijs op de loempiavel en rol het dan op. Dan rol je het daarna op tot een mhansa en leg ter decoratie er een paar hele amandelen op ....
Werk zo alles af . Bak ze op 180 graden mooi bruin . Direct uit de oven giet je er wat warme honing over ...
Vulling ; 2 pakjes
roomkaas van de aldi bijvoorbeeld
Extra ; honing en
geroosterde amandelschijfjes
Bereiding:
Meng de yoghurt
suiker bakpoeder olie eieren vanillesuiker samen. Doop de loempiavellen in dit
yoghurtmengsel en leg het dan plat neer . Leg dan wat roomkaas op de loempiavel
en rol het dan op. Dan rol je het daarna op tot een mhansa ....Werk zo alles af .
Bak ze op 180 graden mooi bruin . Direct uit de oven giet je er wat warme
honing over en strooi je er wat amandel schaafjes op ...
Bak de uitjes,aardappelblokjes en lenteuitjes in een laagje olie gaar. Laat ze dan uitlekken en afkoelen op stukje keukenpapier. Neem een andere pan en kluts daar de eieren met de room samen en voeg daar de kruiden aan toe . Dan voeg je de meel en bakpoeder toe mix dit goed samen. Voeg als laatste de gebakken aardappeltjes,uitjes, kaasblokjes en fijngesneden peterselie en/of koriander toe. Roer het geheel goed samen.
Neem dan een stuk bakpapier en knip hier 12 vierkantjes ( ongeveer 10 bij 10 cm )uit . Neem dan een muffinvorm waar 12 muffins in kunen. Stop in elke muffinvorm een vierkant bakpapiertje. Leg dan in elke papiertje 2 volle eetlepels tortilla beslag erin. Je kunt ook grotere en vollere bakjes maken maar dan krijg je er denk ik zo een 9 stuks uit. Bak ze in voor verwarmde oven gaar op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en strooi er wat geraspte kaas op en wat gedroogde italliaanse kruiden en stop ze dan even terug in de oven tot de geraspte kaas gesmolten is...
Giet
de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de buitenkant van het meel de zout, suikeren boter toe. Deze mogen niet in aanraking
komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin en los de
gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er suiker, zout
en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op het werkvlak.
Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm. Dek af met
plasticfolie en leg beide 40 minuten in
de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel. Wrijf de
boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter) met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte
van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met
het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3
delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat
bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste
maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast. Haal
het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er driehoekjes
uit en rol op tot een croissant voor de croissantjes met kaasleg je boven aan bij de brede kant een plakje
kaas. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een
theedoek en laat 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak
de croissantjes afin 25minuten ongeveer.
Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de
buitenkant van het meelde zout,
suikeren boter toe. Deze mogen niet in
aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin
en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er
suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op
het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm.
Dek af met plasticfolie en leg beide40
minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel.
Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter) met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte
van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met
het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3
delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat
meel op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste
maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Deel het deeg in 2
lappen. Rol het weer een beetje uit. Bestrijk het met de banketbakkersroom en
strooi er rozijnen op. Rol het deeg horizontaal op. Snijd er plakjes uit van ongeveer 1,5 bij 2 cm dik en
leg ze op de bakplaat. Werk zo je gehele deeg af. Leg de koffiebroodjes
allemaal op een met bakpapier beklede
bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen. Na het rijzen
smeer je je broodjes in met ei voor je
ze gaat afbakken.Verwarm de oven voor
op 200 graden en bak de croissantjes afin 25minuten ongeveer. Nadat ze
gebakken zijn smeer je ze in met warme abrikozenjam.
Giet de meel op je werkplek. Voeg aan de zijkanten aan de
buitenkant van het meelde zout,
suikeren boter toe. Deze mogen niet in
aanraking komen met het gist. Maak een kuiltje in de meel, giet het water erin
en los de gist hier in op. Schep de meel langzaam door het water en meng er
suiker, zout en 50g boter door. Kneed tot een soepel deeg, stuif wat meel op
het werkvlak. Verdeel het deeg over 2 bollen. Rol elke bol deeg uit tot 1 cm.
Dek af met plasticfolie en leg beide40
minuten in de diepvries. Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met meel.
Wrijf de boter ( elke plak deeg met zo een 200 gram boter)met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte
van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met
het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3
delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast. Stuif wat
bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste
maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er rechthoekjes
uit van 10 bij 15 cm ongeveer uit en leg aan de minst brede kant reepje
chocolade en laat dan ongeveer 1 a 2 cm leeg en weer een reepje chocolade. Rol
dan het deeg op tot een chocolade broodje. Leg de chocoladebroodjes op een met
bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes afin
25minuten ongeveer.
3 grote geraspte aardappelen 3 eieren paar eetlepels fijngesneden koriander paar eetlepels fijngesneden peterselie komijn paprikapoeder peper zout paar grote eetlepels meel lepeltje bakpoeder
Extra: olie om in te bakken
Bereiding:
Meng alle bovenstaande ingrediënten samen. Doe wat olie in een diepe koekenpan. Neem dan telkens met 2 eetlepels wat aardappelmengsel en leg dit in de olie ( net zoals je doet als je oliebollen bakt) . Bak beide kanten mooi goudbruin. Leg ze daarna neer op keukenpapier zodat deze de overtollige olie observeerd...