Gevulde paprika ( 6 stuks) met gehakt/ rijst en charmila
6 grote rode of groene paprikas
Geraspte kaas
Ingrediënten rijst: Glaasje rijst 1 rode paprika in stukjes gesneden 1 fijngesneden ui 350 gram gehakt Zout/peper/gemberpoeder/komijn Beetje olie Ingrediënten charmila: 1 pakje gezeefde tomaten ( je kunt ook verse tomaten gebruiken maar ik had haast na een lange werkdag hahahah) Fijngesneden ui 1 fijn geperste knoflook ( optioneel) Fijngesneden kosbor ( koriander) Beetje olie Zout/peper/gemberpoeder /paprikapoeder/komijnpoeder Bereiding rijst : Neem een diepe hapjes pan giet daar een klein scheutje olie in. Bak je uien glazig voeg dan de paprika en ui en kruiden toe. Bak dit even goed samen tot het gehakt gaar is. Voeg dan de rijst toe
bak dit ook even samen. Neem dan kokend water wat je er overheen giet tot 1 cm boven de rijst
laat dit zachtjes droog koken op een laag vuurtje. Wel de deksel op de hapjes pan zetten.
Bereiding charmila : Neem een pannetje en giet er een klein scheutje olie in bak de uien en knoflook glazig voeg dan de tomaten en koriander en kruiden toe. Laat dit samen even goed koken. Voeg evt. wat water toe..
Eind bereiding: Neem dan de paprika en snij de dekseltjes eraf. Je kunt de dekseltjes ook bewaren en als decoratie er later weer bovenop zetten voor het de oven ingaat. Maak de paprikas van binnen schoon en leg ze in een diepe ovenschaal . Vul ze daarna met de rijst druk goed aan. Giet er dan wat charmila saus bovenop . De overige saus heb ik in de ovenschaal onderin gegoten. Zodat de paprikas wat vocht hebben tijdens het bakproces. Zorg dat de saus niet te dik is omdat hij dikker word in de oven. Bedek dan de ovenschaal met aluminium folie en leg in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bij mij heeft die er langer dan een uur ingezeten maar had vrij dikke paprikas . Dus kijk tussen door of er nog voldoende vocht bij de saus zit en of de paprikas al gaar zijn. Als de paprikas al gaar zijn dan haal je de folie eraf en dan strooi je er wat kaas op en dan even terug zetten in de oven. Je kunt ook de lege paprikas al eerder alleen in de oven zetten en dan pas vullen en dan weer samen in de oven
.
ps de kaas op de foto ziet er raar uit omdat ik de foto pas de volgende dag een foto heb kunnen maken van de gevulde paprika die over was hihihihi
|