Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • seo service london (seo service london)
        op Bruidegom&bruid cupcakes
  • http://truediamond.co.uk/ (seo service UK)
        op Broodje mozzeralla met tomaat
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Mobile App Development Company in Chennai (Appslure)
        op Appel-msemmen
  • Delhi Hotel Escorts (saniyasharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    20-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apple crumble dessert

    Apple crumble dessert



    voor 4 glaasjes ...



    Ingrediënten appel laagje:

    5 geschilde appels in blokjes
    4 eetlepels suiker
    Halve theelepel kaneel
    1 eetlepel boter



    Ingrediënten crème vulling:

    1 theelepel vanille aroma
    2 a 3 eetlepels suiker
    250 ml crème fraiche
    2 volle eetlepels Turkse yoghurt



    Ingrediënten crumble ( kruimels erboven op):

    100 gram bloem
    50 gram harde boter
    75 gram suiker



    Bereiding Appels:

    Schil was en snijd de appels in kleine blokjes. Smelt de boter in de koekenpan. Voeg daarbij de appelblokjes en de suiker en de kaneel. Appels mooi bruin bakken. Er komt door de suiker ook karamel vrij. Laat het lekker sudderen . Daarna laat je het afkoelen.



    Bereiding Crème vulling:

    Meng de crème fraiche, yoghurt, vanille en suiker goed samen tot 1 geheel. Leg het in de koelkast tot je het gaat gebruiken.



    Bereiding crumble ( kruimels erboven op):

    Meng de suiker, harde boter en bloem met je vingers samen tot je kruimels hebt. Leg het dan op de een stuk bakpapier in de oven en bak het mooi goudbruin op 175 graden.
    Als het gaar is laat je het goed afkoelen.



    Hierna kun je je glazen gaan vullen. Laagje appel ,dan laagje crème dan weer appel en dan weer crème en als laatste de kruimels.



    Smakelijk eten…

    20-07-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (1628)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella


    Gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella

    2 aubergines in plakjes
    paar tomat...en in plakjes
    2 bollen mozzarella in plakjes
    zout/peper
    Italiaanse kruiden

    gril de aubergines in de oven en strooi er een beetje zout en peper op.

    Als ze gegrild zijn dan haal je ze uit de oven en leg er plakjes tomaat op en daarop weer mozzarella en strooi er wat Italiaanse kruiden op.. zet de daarna weer in de oven onder de grill.

    Heerlijk...gezond en simpel......


    20-07-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOZLEME


     Turkse Gozleme gevuld met  2 verschillende vullingen

    Deeg:

    600 gram bloem

    Ongeveer 350 a 400 ml lauw water

    10 gram droge gist

    Klein lepeltje suiker

    Ongeveer een paplepeltje zout

     

    Vulling 1 :

    3 gekookte en fijngeprakte aardappelen

    Paar eetlepels fijngesneden platte peterselie

    Zout

    Peper

    Pul biber ( chili pepper  Verkrijgbaar bij de Turkse winkel)

    Beetje komijnpoeder en paprikapoeder

    Zonnebloemolie of olijfolie

     

    Vulling 2 :

    2  ronde fetakazen verkruimeld en vermengt met een paar eetlepels fijngesneden peterselie en wat peper

     

    Bereiding:

    Kneed met de ingrediënten voor het deeg een mooi soepel deeg.

    Laat het rijzen voor een half uurtje .

     

     In de tussentijd maak je vullingen gebruiksklaar. De gekookte aardappelen wel goed laten afkoelen . Dan erna alle overige ingrediënten toe voegen. Voeg naar smaak de olie toe moet lekker smeuïg worden zodat het niet te droog word.

     

    Als het deeg gerezen is maak je er bolletjes van  ter grote van een grote mandarijn.

    Strooi voldoende meel/bloem op je werkblad. Want kan erg gaan plakken. Met een deegroller rol je de bolletjes deeg heel plat . Dan leg je aan de ene kant van het uitgerolde deeg de vulling aan de randen smeer je een beetje water . Dan vouw je het deeg op tot een halve cirkel. En leg in de koekenpan . Smeer ze een beetje in met boter tijdens het bakken .

     

    Veel succes en alvast smakelijk eten…..

     

     


    20-07-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (126)
    27-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolate peanuts fudge

     Chocolate peanuts fudge ;

    -200 gram melkchocolade
    -200 gram pure chocolade
    -1 blikje gecondenseerde gezoete melk
    -150 gram pinda's
    -1 lepeltje vanilie aroma

    Smelt de chocolade a bain marie. Giet er de gezoete gecondenseerde melk bij en de vanilie aroma . Meng dit goed samen a bain marie .Roer dan de pinda's erdoor. Neem dan een schaal die je bekleed met aluminiumfolie giet daar het mengsel in. Leg het dan voor minimaal 3 uur in de koelkast. Om het proces te versnellen kan je hem eventueel in de vriezer leggen. Daarna in mooie blokjes snijden met een scherp mes....

    smakelijk eten


    27-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (255)
    24-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes

    Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes

    Ingrediënten:

    6 grote rode paprika's

    2 fijn geperste knoflookteentjes

    zout

    peper

    paprikapoeder

    komijnpoeder

    olijfolie

    beetje fijngesneden peterselie  of koriander


    Bereiding:

    Als eerste was je de paprika's. Daarna gril je ze in de oven of BBQ of op het fornuis. Als ze eenmaal goed gegrild zijn haal je ze van het vuur en stop je ze in een plasticzak voor een paar minuten. Daarna verwijder je het zwarte gegrilde velletje van alle paprika's en was je ze en snijd je het middelste eruit. Snijd daarna alle paprika's in reepjes . Schenk dan wat olijolie in en hapjespan en doe daar de paparika reepjes in en de fijn geperste knoflookteentjes en alle kruiden. Laat alles goed samen bakken zodat de smaak er goed in trekt.  


     

    24-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (49)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepaneerde gekruide visfilet

    Gepaneerde gekruide visfilet

    Benodigdheden:

    1 kg visfilet( bv kabeljauw of pangafilet)  in stukken gesneden

    kruiden( zout peper paprikapoeder komijnpoeder gedroogde peterselie of gebruik kant en klare viskruiden )

    200 gram bloem

    200 gram paneermeel

    3 eieren

    3 schalen

    Bereiding:

    Meng de bloem met de kruiden in schaal 1.

    Schaal 2 doe je de geklutste eieren.

    Schaal 3 paneermeel.

    Dep de visfilet met keukenpapier droog. Wentel de visfilet eerst in de gekruide bloem dan in het ei en dan als laatste in de paneermeel. Bak dan de visfilet goudbruin in en laagje olie.



    24-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus

    Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus

    ingrediënten:

    6 grote aardappels

    aluminiumfolie

    bereiding:

    Ik was de aardappels met een borstel schoon . Dan pak je ze in aluminiumfolie in. Doe ze ruim een uur in de oven op 200 graden (heteluchtoven). Als ze klaar zijn snij ik er met een mes in de lengte een snee in ...dan voorzichtig beginnen met prakken en dan de champignonsaus erin gieten.


    Champignonsaus uit een pakje  :

    2 eetlepels boter

    fijngesneden uitje

    pakje champignonsaus van de aldi

    champignons in plakjes gesneden

    melk /water

    bereiding :

    Fijngesneden  uitje en de plakjes  verse champignons  samen bakken in een koekenpan met de boter. Dan mix champignonsaus vd aldi mengen met water en melk erbij doen samen aan de kook brengen.

    Zelfgemaakte champignonsaus:

    250 gram champignons in plakjes gesneden

    zout

    peper

    paprikapoeder

    beetje fijngesneden peterselie of lepeltje gedroogde peterselie

    fijngesneden uitje

    lepel boter

    2 lepels maïzena of 2 a 3 eetlepels bloem

    200 ml (kook)room 

    200 ml melk


    bereiding:

    Bak  het fijngesneden uitje en de champignonplakjes in wat boter gaar met de kruiden. Voeg dan de room en melk toe. Breng dit samen aan de kook. Neem dan wat water waar je de bloem of maïzena in samen mengt tot er geen klontjes meer inzitten . Voeg dit dan bij de saus en laat het indikken tot een mooie romige saus.

     



    24-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepaneerde aubergine plakken

    Gepaneerde aubergine plakken

    benodigdheden:

    2 aubergines

    paneermeel

    3 eieren

    150 gram bloem

    Kruiden ( zout peper komijnpoeder paprikapoeder)

    olie om in te bakken


    Bereiding:

    Was en snijd de aubergines in plakken. Neem dan 3 schalen . 1 schaal doe je meel met de kruiden samen mengen. Andere schaal doe je de eieren klutsen en de laatste schaal paneermeel. Doe een laagje olie in een koekenpan en laat dit heet worden. Dan dep je de aubergine plakken eerst in de bloem dan in de eieren en als laatste in de paneermeel. Leg ze dan in de koekenpan en bak ze goudbruin . Smaakt heerlijk krokant en nemen geen vet op . Heerlijk als bijgerecht tijdens een BBQ of vismaaltijd .





    24-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (7)
    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kumpir


    Kumpir


    Ingrediënten:

    grote verse aardappels ( denk dat elke aardappel 400 gram of meer weegt)

    gekookte erwtjes

    gekookte blokjes wortelen

    maiskorrels

    schijfjes olijven

    schijfjes augurk

    evt. stukjes knakworst of stukjes gegrild kipfilet etc naar smaak

    mayonaise

    knoflooksaus

    geraspte kasar peyniri ( Turkse kaas) of gewone Nederlandse kaas

    roomboter

    zout/peper


    Bereiding:


    Verwarm de oven voor op 250 graden.

    Was de aardappels goed met een borstel. Neem dan een tandenstokertje en prik allemaal gaatjes in de aardappels. Maak een diepe snee in de bovenkant van de aardappel . Pak dan elke aardappel in aluminiumfolie met de snee naar de bovenkant toe.

    Leg de aardappels in de oven voor de duur van ongeveer 1 uur. In de tussentijd kook en snijd je alle andere ingrediënten zoals de worteltjes,augurkjes en olijven etc. Erwtjes meng je samen met knoflooksaus en mayonaise 1:1.

    Meng alle groenten en eventueel kip of worst samen doe er eventueel wat zout en peper door .Ik heb dit niet gedaan.

    Haal dan de aardappels uit de oven maak de bovenkant open. Zorg dan dat je voorizichtig de bovenkant verder opensnijd zodat je bij de binnenkant kan . prak dit met een vork een beetje fijn voeg er dan een klontje roomboter, geraspte kaas en zout toe. Prak en meng dit goed samen tot het lekker romig en smeuïg is. Leg er dan paar eetlepels erwtjes met de knoflook/mayo saus in dan de groenten/vlees mengsel dan naar smaak ketchup of mayonaise erop .

    Je kunt er zelf dingen bij doen of weg laten na je eigen smaak.


    Heerlijk gerecht vooral voor in de zomermaanden.....



    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschetta bolletjes

    Bruschetta bolletjes


    Ingrediënten



    500 gr. bloem
    50 gram ongezouten instant aardappelpuree
    3 eetlepels nido melkpoeder (Nestlé)
    100 ml olie
    1 ei
    1 theelepel zout

    10 gram droge gist
    1 eetlepel suiker
    ongeveer 350 ml lauw water
    2 eetlepels bruschetta kruiden


    Extra
    ei om de broodjes te besmeren

    Bereiding

    Doe in een kom 150 ml lauw water, de gist en 1 eetlepel suiker. Laat dit samen 5 minuten staan.
    Voeg nu ineen andere kom de bloem, ongezouten instant aardappelpuree, NIDO melkpoeder, olie ,ei, overige lauw water en de gistmengsel in water toe en de bruschetta kruiden ga dan goed kneden tot een kleverig deeg. Kneed het deeg ongeveer 15 minuten goed door. Bedek het deeg en laat het ongeveer 45 minuten rijzen .
    Besmeer de broodjes met ei. . Bak ze nu op 200 graden mooi goudbruin in de oven.


     



    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (29)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappel bavaroise vlaai



    Sinaasappel bavaroise  vlaai

    Ingrediënten chocolade (vlaai) biscuit:

    70 gram suiker

    35 gram bloem

    1 zakje vanillesuiker

    25 gram maïzena

    15a 20  gram cacao poeder

    2 eieren

    5 gram bakpoeder

    Bereiding:

    Breek de eieren in en kom. Voeg de suiker toe. Deze 2 moet je stevig en op de hoogste versnelling opkloppen.

    Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Vervolgens giet je al zevend alle andere ingrediënten bij mekaar. Giet dit geheel bij het schuim en klop op de laagste versnelling. Alles mengen gedurende een minuut. Beboter de bakvorm ( vlaaivorm) . Daarna bestrooi je het met bloem.

    Strijk het beslag  glad. Plaats de vlaaivorm in de oven . Bak ongeveer  in een voorverwarmde oven van 180 graden gaar in 20 a 25 minuten.


    Ingrediënten sinaasappel bavaroise :

    200 ml slagroom

    1 grote sinaasappel

    3 gelatineblaadjes

    75 a 100 gram poedersuiker naar smaak


    Bereiding:


    Was de sinaasappel en rasp de schil ( niet het witte want deze is bitter)

    Schil daarna de sinaasappel . haal de sinaasappel partjes uit elkaar. Haal evt. de pitjes eruit. Pureer

    daarna de sinaasappelpartjes met een staafmixer.

    Meng de sinaasappelpuree , de poedersuiker en de sinaasappelrasp samen en breng dit in een klein

     Laat dit zachtjes paar minuten doorkoken. Leg de gelatineblaadjes alvast te weken in koud water.

    klop de slagroom bijna stijf. Dan als de sinaasappelpuree paar minuten heeft gekookt zet je het vuur uit en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes eraan toe. Roer het goed en snel door elkaar.

    Laat het even afkoelen en voeg het dan al roerend door de opgeklopte slagroom . Giet het direct over de afgekoelde chocolade vlaaibiscuit tot het randje. Leg hem dan in de koelkast om af te koelen.


    Voor het serveren  eventueel decoreren met chocoladerasp of toefjes slagroom en sinaasappelpartjes....


    smakelijk eten...



    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini bountycake

    Mini bountycake



    Ingrediënten chocolade biscuit  voor 12 cakejes :


    70 gram suiker

    35 gram bloem

    1 zakje vanillesuiker

    25 gram maïzena

    15 a  20  gram cacao poeder

    2 eieren

    5 gram bakpoeder


    Bereiding beslag:

    Breek de eieren in en kom. Voeg de suiker toe. Deze 2 moet je stevig en op de hoogste versnelling opkloppen.

    Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Vervolgens giet je al zevend alle andere ingrediënten bij mekaar. Giet dit geheel bij het schuim en klop op de laagste versnelling. Alles mengen gedurende een minuut. Beboter  de silicone muffinvormpjes . Doe in elke silicone muffinvorm beetje beslag. Strijk het beslag  glad.. Bak ongeveer  in een voorverwarmde oven van 180 graden gaar in 15 minuten gaar.




    Ingrediënten  vulling:

    300 ml Melk aan de kook brengen daar 4 eetlepels dunne griesmeel door roeren en tot een griesmeelpapje laten koken .Haal het pannetje dan van het vuur af en meng er dan 100 gram kokos en 100 gram suiker door .

    Deze vulling over de gare biscuit verdelen ( in de siliconen muffinvormpjes )met de hulp van een lepel .

    Als laatste met gesmolten pure chocolade bedekken en laten opstijven in de koelkast. Voor het opdienen voorzichtig uit de siliconen muffinvormpjes halen.


     


    Tip zelfde cakes zonder oven !!!!


    Je kunt in plaats chocolade biscuit ook een koekjes bodem maken d.m.v. gemalen chocoladekoekjes die je mengt met paar eetlepels gesmolten boter. Dit samen mengen . Doe in elk vormpje een beetje koekjesmengsel druk dit aan. Doe er dan de vulling in en giet er direct gesmolten pure chocolade op. En leg ze in de koelkast .


    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dadel vlaai


    Dadelvlaai

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediterrane stamppot

    Mediterrane stamppot


    Ingrediënten stamppot:

    ongeveer 750 gram aardappelen gekookt in water en met een flinke scheut melk en boter tot een aardappel stamppot gemaakt... ...

    3 grote geraspte wortels
    2 uien in blokjes fijngesneden
    2 aubergines in blokjes gesneden
    boter
    nootmuskaatpoeder
    zout
    peper

    alle bovenstaande ingredienten buiten de aardappelstammpot in een hapjes pan gaar bakken.

    dan voeg je deze bij de aardappel stamppot en meng samen als laatste voeg je stukjes fetakaas erdoor.

    Ingredienten gehaktballen:
    500 a 500 gram gehakt
    1 ei
    paneermeel
    zout peper
    nootmuskaat
    paprikapoeder

    meng alles door elkaar en doe een grote plak boter in een koekenpan . Leg dan grote gehaktballen ( beetje kleiner dan een tennisbal ) in de koekenpan. Laat deze rustig gaarbakkenmet een deksel erop. Tot ze mooi goudbruin zijn . Dan haal je de gehaktballen eruit. Voeg dan iets van 100 ml water toe. laat het even samen met de boter van de gehaktballen koken. Als het goed is gaat het een beetje binden... voeg na smaak zout peper nootmuskaat toe zowel aan de jus als de stamppot toe...

    smakelijk eten ....

     

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (89)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse pancakes met ahornsiroop


    Amerikaanse pancake met ahornsiroop

    Ingrediënten:

    250 gram bloem
    500 ml melk
    2 eieren
    1 eetlepel vanille aroma
    4 eetlepels suiker
    40 gram gesmolten boter
    3/4 pakje bakpoeder
    snufje zout

    Bereiding:

    Voeg alle droge ingrediënten in een grote kom apart en meng deze samen . Neem een andere kom en voeg daar de vochtige ingrediënten samen en meng deze samen. Dan neem je de kom met vochtige ingrediënten en voeg deze al roerend in de kom met de droge ingrediënten. Goed roeren tot er geen klonters meer zichtbaar zijn. Dan pak je een koekenpan die je goed warm laat worden op middelmatig vuur. Doe een beetje olie erin en giet een beetje beslag in het midden. Dan komen er gaatjes in je pancake *( net zoals met begrir) pas omdraaien als de bovenkant een beetje droog is . Bak zo al je pancake en giet er dan bij het opdienen heerlijke ahorniroop op....

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte raïb

    Zelfgemaakte raïb

    Ingrediënten:


    1 liter volle melk
    200 ml karnemelk
    Suiker naar smaak

    Bereiding ;
    Warm de melk met de suiker een beetje op . Voeg dan de karnemelk toe . Roer alles goed door . Doe dan in bekertjes of kommetjes . Ik heb ze daarna in een ovenschaal neergelegd en die afgedekt met aluminium folie. Oven heb ik opgewarm en uitgezet. En daar de afgedekte raibi ingezet voor 24 uur. Daarna in de koelkast zetten . Heerlijk met verse aardbeien of grenadine siroop ....

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (43)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige muffins


    Hartige muffins

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (365)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde batbot ( maghmar )met gehakt


    Gevulde batbot ( maghmar )met gehakt.

    Ingrediënten deeg:...

    Ongeveer 750 gr bloem
    20 a 25 gram verse gist
    Beetje zout
    Lauw water tot je een soepel deeg hebt.

    Ingrediënten vulling :


     Ongeveer 500 gram gehakt
    3 fijngesneden uien
    Zout
    Peper
    Koriander/peterselie
    Gemberpoeder
    Paprikapoeder
    Peper
    Beetje komijnpoeder
    Eetlepel tomatenpuree

    Bak dit allemaal samen in een hapjespan en laat het goed afkoelen .

    Kneed het deeg tot een soepel geheel en verdeel het over 10 flinke bollen .

    Druk of rol 2 bollen beetje plat tot een doorsnee van 10 cm ongeveer . Op en bol leg je flink paar lepels vulling in het midden. Zijkant van de bol maak je een beetje nat met water. Leg dan de ander uitgerolde bol erboven. Druk de zijkanten tegen elkaar. Leg dan op een doek waar je flink wat bloem op hebt gestrooid. Druk het nogmaals plat tot een doorsnee van 20 a 25 cm . Werk zo alle bollen af. Laat ze een uurtje rijzen en bak dan in een marokkaanse msemmenpan/pizzapan of koekenpan af . Smeer ze tijdens het bakken in met een beetje margarine of roomboter..

    Succes





    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettekoekjes


    Courgettekoekjes

     Ingrediënten:

    2 grote courgettes
    2 a 3 eieren
    Paar eetlepels meel...
    1 theelepel bakpoeder
    Zout en peper naar smaak 




     Bereiding:

     Was de courgettes en rasp ze ( grof). Meng er dan de overige ingrediënten bij. Maak dan een dun laagje olie in een koekenpan heet. Neem dan een kleine pollepel en giet dan elke keer een paar hoopjes courgette mengsel in de koekenpan. Leg ze op keukenpapier zodat het teveel aan vet word opgenomen. Ik heb ze bv in een wrap gedaan met salade was heerlijk….

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika

    Gevulde paprika ( 6 stuks) met gehakt/ rijst en charmila

    6 grote rode of groene paprika’s

     Geraspte kaas


     Ingrediënten rijst:
    Glaasje rijst
    1 rode paprika in stukjes gesneden
    1 fijngesneden ui
    350 gram gehakt
    Zout/peper/gemberpoeder/komijn
    Beetje olie
    Ingrediënten charmila:
    1 pakje gezeefde tomaten ( je kunt ook verse tomaten gebruiken maar ik had haast na een lange werkdag hahahah)
    Fijngesneden ui
    1 fijn geperste knoflook ( optioneel)
    Fijngesneden kosbor ( koriander)
    Beetje olie
    Zout/peper/gemberpoeder /paprikapoeder/komijnpoeder
    Bereiding rijst :
    Neem een diepe hapjes pan giet daar een klein scheutje olie in. Bak je uien glazig voeg dan de paprika en ui en kruiden toe. Bak dit even goed samen tot het gehakt gaar is. Voeg dan de rijst toe … bak dit ook even samen. Neem dan kokend water wat je er overheen giet tot 1 cm boven de rijst… laat dit zachtjes droog koken op een laag vuurtje. Wel de deksel op de hapjes pan zetten.

    Bereiding charmila :
    Neem een pannetje en giet er een klein scheutje olie in bak de uien en knoflook glazig voeg dan de tomaten en koriander en kruiden toe. Laat dit samen even goed koken. Voeg evt. wat water toe..

    Eind bereiding:
    Neem dan de paprika en snij de dekseltjes eraf. Je kunt de dekseltjes ook bewaren en als decoratie er later weer bovenop zetten voor het de oven ingaat. Maak de paprika’s van binnen schoon en leg ze in een diepe ovenschaal . Vul ze daarna met de rijst druk goed aan. Giet er dan wat charmila saus bovenop . De overige saus heb ik in de ovenschaal onderin gegoten. Zodat de paprika’s wat vocht hebben tijdens het bakproces. Zorg dat de saus niet te dik is omdat hij dikker word in de oven.
    Bedek dan de ovenschaal met aluminium folie en leg in een voorverwarmde oven op 200 graden.
    Bij mij heeft die er langer dan een uur ingezeten maar had vrij dikke paprika’s . Dus kijk tussen door of er nog voldoende vocht bij de saus zit en of de paprika’s al gaar zijn. Als de paprika’s al gaar zijn dan haal je de folie eraf en dan strooi je er wat kaas op en dan even terug zetten in de oven. Je kunt ook de lege paprika’s al eerder alleen in de oven zetten en dan pas vullen en dan weer samen in de oven ….

    ps de kaas op de foto ziet er raar uit omdat ik de foto pas de volgende dag een foto heb kunnen maken van de gevulde paprika die over was hihihihi

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (4)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!