Kumpir
Ingrediënten:
grote verse aardappels ( denk dat elke aardappel 400 gram of meer weegt)
gekookte erwtjes
gekookte blokjes wortelen
maiskorrels
schijfjes olijven
schijfjes augurk
evt. stukjes knakworst of stukjes gegrild kipfilet etc naar smaak
mayonaise
knoflooksaus
geraspte kasar peyniri ( Turkse kaas) of gewone Nederlandse kaas
roomboter
zout/peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Was de aardappels goed met een borstel. Neem dan een tandenstokertje en prik allemaal gaatjes in de aardappels. Maak een diepe snee in de bovenkant van de aardappel . Pak dan elke aardappel in aluminiumfolie met de snee naar de bovenkant toe.
Leg de aardappels in de oven voor de duur van ongeveer 1 uur. In de tussentijd kook en snijd je alle andere ingrediënten zoals de worteltjes,augurkjes en olijven etc. Erwtjes meng je samen met knoflooksaus en mayonaise 1:1.
Meng alle groenten en eventueel kip of worst samen doe er eventueel wat zout en peper door .Ik heb dit niet gedaan.
Haal dan de aardappels uit de oven maak de bovenkant open. Zorg dan dat je voorizichtig de bovenkant verder opensnijd zodat je bij de binnenkant kan . prak dit met een vork een beetje fijn voeg er dan een klontje roomboter, geraspte kaas en zout toe. Prak en meng dit goed samen tot het lekker romig en smeuïg is. Leg er dan paar eetlepels erwtjes met de knoflook/mayo saus in dan de groenten/vlees mengsel dan naar smaak ketchup of mayonaise erop .
Je kunt er zelf dingen bij doen of weg laten na je eigen smaak.
Heerlijk gerecht vooral voor in de zomermaanden.....
|