Over mezelf: Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels. Liefs Amal.
2 blikjes tonijn op water 4 augurkjes fijngesneden /gemalen 2 kleine uitjes fjngesneden 2 hardgekookte eitjes heel fijngesneden Mayonaise peper zout beetje tomatenketchup of sambal
Bereiding:
Lek de 2 blikjes tonijn uit en haal het los met een vork. Voeg dan de fijngesneden augurkjes,uitjes ,eitjes ,mayonaise,zout,peper en ketchup of sambal toe. Roer dit goed samen. Proef en voeg evt. iets toe naar smaak. Bewaar het tot gebruik goed afgedekt in de koelkast.
De eieren koken en dan laten afkoelen . De eieren in stukjes snijden en dan de mayonaise,yohurt,zout,peper,mosterd ,bieslook en augurk toevoegen . Geheel goed door roeren. Dit goed afdekken tot gebruik en bewaren in de koelkast.
3 paprika's liefst verschillende kleurtjes 1 visboullion zout peper olijolie 2 blikjes tonijn (uitgelekt) 2 uitjes Fijngesneden erwten of courgette in fijne stukjes gesneden wortel in hele fijne stukjes gesneden ( je kan ook alleen 1 van deze 3 gebruiken)
neem een hapjes pan en doe er een scheut olijfolie in. Voeg de uitjes toe en bak ze glazig en voeg de rest van de groenten toe. Doe ook de kruiden en de visbouliiontabletje erbij. Als de groenten gaar gebakken zijn. Voeg je de uitgelekte tonijn toe. Als laatste voeg je de gekookte rijst toe.
deze rijst kun je als koude salade eten maar ook warm.