Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    23-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bountycake
    [Afbeelding: 2v0zbl3.jpg]

    [Afbeelding: 16ium8g.jpg]

    Bountycake ( met dank aan Noha Tanger)

    Ingrediënten voor de cake:
    4 eieren
    250 gram zachte boter
    200 gram suiker
    4 eetlepels melk
    1/2 zakje bakpoeder
    3 eetlepels cacaopoeder (zonder suiker)
    snufje zout
    200 gram bloem

    Begin met de boter en suiker tot een crème te kloppen dan voeg je één voor één de eieren toe. En dan de melk.
    De bloem,bakpoeder,zout en cacao samen zeven en deze in 2 x toevoegen en dan goed mengen.

    Neem een bakblik die je goed invet dan de bodem met bakpapier beleggen. De cake op 175 graden in 20 minuten gaar bakken in de oven


    Ingrediënten en bereiding van de vulling:

    500 ml melk
    klontje boter
    dan 8 eetlepels dunne griesmeel erdoor roeren en tot een griesmeelpapje laten koken .haal het pannetje dan van het vuur af en meng er dan 200 gram kokos en 200 gram suiker door .

    Deze vulling over de gare cake verdelen met de hulp van een lepel .
    Als laatste met gesmolten chocolade bedekken en laten opstijven in de koelkast. Beste is om deze cake een dag vantevoren te bereiden.

    OumYAssine

    23-02-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (34)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taijne met lamsvlees en aardappelen en courgette's
    [Afbeelding: 25zo55z.jpg]

    Taijne met lamsvlees en aardappelen en courgette's

    23-02-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (2205)
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pizza gemaakt met Turks brood als bodem




    pizza gemaakt met Turks brood als bodem

    recept volgt nog.....

    22-02-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (94)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine met visballetjes in tomatensaus

    [Afbeelding: foto0046.jpg]

    [Afbeelding: dscf1079.jpg] 
    Tajine met visballetjes in tomatensaus

    recept volgt nog......

    22-02-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (2)
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroen amandelkoekjes
    [Afbeelding: 33mc1hh.jpg]

    [Afbeelding: 30m1v03.jpg]

    citroen amandelkoekjes

    ( met dank aan ceuta )

    handje gebakken en gehakte amandelen
    200 gr zachte boter
    2 eieren
    half zakje bakpoeder
    rasp van sinaasappelschil of citroen
    scheut mazhar  (oranjebloesemwater)
    meel tot je goede deeg hebt
    150 gr gemalen suiker

    decoratie: chocolade reep en gehakte amandelen

    De eieren met de boter en suiker goed mengen dan de mazhar erbij de rasp en de amandelen en dan beetje voor beetje de meel tot je een soepel deeg hebt.Dan maak je staafjes en doe je met pincetje versieren afbakken op 160 gr en zo'n 15 minuten. Als ze klaar zijn in gesmolten choco dompelen en in de gehakte amandelen en hard laten worden. Evetueel voor de sier wat poedersuiker erboven strooien.

    Heb het recept gehalveerd en kreeg er ongeveer 30 stuks uit.
    Tip: staafjes niet te groot maken want ze zetten wat uit in de oven .

    02-02-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (14)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pindabonbons

    [Afbeelding: 14jc8ko.jpg]

    [Afbeelding: 2cpaivc.jpg]

    pindabonbons


    Ingrediënten:

    250 gram ongezouten en geroosterde en gemalen pinda's
    pot chocopasta
    2 lepels honing
    ongeveer 15 droge biscuitkoekjes gemalen

    Alles goed mengen.
    Even in de koelkast laten hard worden
    Dan maak je er bolletjes van en dan door cocos en dan in een bonbonvormpje.

    18-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (9)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleurige kindertaart






     kleurige kindertaart

    biscuitdeeg:
    135 gr. suiker
    70 gram gezeefd meel
    55 gram maïzina
    10 gram bakpoeder
    5 eireren

    vulling:
    banketbakkersroom
    verse slagroom /suiker /klopfix

    kersenjam die je goed hebt opgewarmd met een paar eetlepels water erbij
     
    Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel  langzaam roeren tot het 1 geheel is.
    Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten.
    Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken.

    Zorg dat je vantevoren al banketbakkersroom hebt klaargemaakt en afgekoeld is.
    Maak verse slagroom d.m.v. room/suiker/klopfix.

    Als de biscuittaart klaar is dan laat je hem goed afkoelen.Je kan hem ook een dag vantevoren  klaar maken.

    Je snijd je biscuitdeeg doormidden. De middelste bestrijk je eerst met de jam die je hebt verdund met water. Dan doe je daarboven de banketbakkersroom.

    Dan leg je de bovenste gedeelte van de taart erboven.
    Bestijk de gehele taart met slagroom. Versier de zijkanten met gekleurde snoepjes of hagelslag . Spuit toefjes op de taart en versier hem verder af.

    10-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sfench met ei en melk








    Sfenzj met ei en melk

    ( met dank aan Sharifax voor dit heerlijke recept)

    Ingrediënten:

    500 gram bloem
    1 volle theelepel zout
    12 gram instant gist
    1 tl. suiker
    200 ml. lauw water
    200 ml. lauwe melk
    1 ei, geklutst
    ½ tl. bakpoeder
    2 eetlepels gesmolten boter

    Bereiding:
    Los eerst de instant gist met een theelepel suiker op in het lauwe water. Laat ongeveer een kwartier staan; er vormen zich als het goed is allemaal belletjes.

    Doe dan de bloem in een kom samen met het zout: meng dit eerst samen goed. Maak dan een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel, de lauwe melk,
    het geklutste ei, de bakpoeder en de boter en meng deze ingrediënten goed met de hand tot een glad en soepel deeg. Zo'n vijf minuutjes.

    Doe de kom met deeg nu goed inpakken in een grote plastic zak ( bv pedaalemmerzak) en doe deze in de oven. De oven is tochtvrij en zo rijst het deeg goed. Laat een uur rijzen.

    Doe nu je handen invetten met weinig olie. Smeer ook je aanrecht in met wat olie. Pak nu een bolletje deeg ter grootte van een grote mandarijn. Vorm dit met je handen
    tot een mooie ronde gladde bal en leg op het aanrecht. Ga zo door totdat al het deeg is gevormd.

    Verwarm olie voor in een koekenpan. De olie moet goed heet zijn voor je begint met bakken .
    Smeer je vingers en/of handen in met weinig olie. Pak nu een bolletje deeg op; maak een gat in het midden en draai voorzichtig rond om het gat wat groter te maken.
    Leg voorzichtig in de olie in de koekenpan en bak goudbruin en gaar. 4 of 5 tegelijk.
    Is de sfenzj aan de onderkant gaar? Draai dan om en bak de andere zijde.
    Wanneer de sfenzj mooi goudbruin is aan beide zijden haal je deze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

    10-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (2396)
    03-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rozijnen-broodjes




    Rozijnen-broodjes

    recept volgt nog.....

    03-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (70)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verschillende Marokkaanse koekjes


    gekleurde choco/coco's driehoekjes

    gemalen coco's
    nestlemelk
    kleurstof

    bruine en witte chocolade en bakpapier

    Meng de coco's met de néstle tot een samanghangende deeg.
    Deel het mengsel door 3 .
    1 laat je gewoon en bij de 2 andere voeg je een kleurstof.

    Dan pak je van elk kleur wat coco's ,mengsel en gaat hier lange slierten van vormen.
    IS een een klus en gaat niet altijd even goed . Dus heb geduld.

    Als die is gelukt. dan knip je 10 cm breed van je bakpaper en smeert hier royaal in het midden cholade op zo lang als je slierten zijn.
    Dan leg je 2 slierten naast elkaar en de laatste sliert erboven op.
    Giet hier ook wat choco bovenop en pak dan de zijkanten van het papier ( waar ook chocolade op zit ) en druk dit goed tot elkaar.
    Je krijgt een driehoek. Laat goed drogen (eventueel in de koelkast)
    Daarna als het droog is. Bakpapier eraf halen.
    En snij er per 1 cm een driehoekje af .
    Ik hoop dat het een beetje duidelijk is uigelegd.

    Halve walnootjes

    Ingrediënten deeg:

    500 gr. bloem kan ook meer zijn
    250 gr. koude boter
    4 eieren
    4 eetlepels suiker
    1/2 zakje bakpoeder

    Vulling:

    gemalen walnoten / nougatine / geroosterde en gemalen amandelen
    gecarameliseerde nestlé (30 tot 45 min. in snelkookpan met water)

    Versiering:
    halve walnoten
    chocolade


    Meng de ingrediënten tot een glad soepel deeg. Vorm kleine bolletjes en bak het in de walnoot pan. ( walnootpan elke keer voor je de bolletjes erin doet goed invetten als je de marokkaanse pan gebruikt)
    Laat ze afkoelen en vul ze met de vulling. Doe er een halve walnoot op en versier met gesmolten chocolade.

    Cornetto's

    Benodigdheden:
    Voor het deeg:
    - 500 gr bloem
    - 150 gr gesmolten boter
    - 50 gr poedersuiker
    - 2 vanillesuiker
    - 1 ei
    - 1 ½ Marokkaanse theeglas melk.

    Voor de donkere vulling:
    - 4 repen melkchocolade van 100 gr.
    - 1 pot chocoladepasta
    - 250 gr gebakken en grof gehakte amandelen
    - decoratie naar eigen keus.

    Voor de witte vulling:
    - 4 repen witte chocolade van 75 gr.
    - 1 blikje neslie melk
    - 250 gr gebakken en grof gehakte amandelen
    - decoratie naar eigen keus. (bijv. nogatine of geraspte donkere chocolade.)

    Bereiding:
    Meng alles voor het deeg bij elkaar en kneed het even voor een minuut of 5 tot een soepele deeg. Rol het uit, snij er dunne reepjes van, en wikkel ze om de cornettohoorntjes, die je eerst hebt ingevet met olie om plakken te voorkomen. Als je daar klaar mee bent, bak je ze in de oven op ongeveer 200 graden tot ze mooi lichtbruin zijn. Als dat af is, ga je aan de slag met de vulling. Voor de vulling smelt je de chocolade, dat meng je met de chocopasta, en dan de nootjes erdoorheen. Dan laat je het even koelen zodat het wat steviger wordt, en dan ga je de hoorntjes vullen. Zo doe je dat met beide vullingen. En voor de versiering heb je zoveel mogelijkheden, gebruik gewoon je fantasie.

    Dadelkoekjes

    Nodig voor het deeg:
    500g zachte boter
    700g bloem kan iets meer of minder zijn
    6 eetl.suiker
    3 zakjes vanillesuiker
    4 eetl.mazhar

    Vulling:
    1 kg dadelpasta
    4 eetl.mazhar
    4 eetl.suiker
    1 thl.nootmuskaat
    1 thl.kaneel
    1/2 thl.kruidnagelpoeder
    1 eetl boter


    Extra poedersuiker

    Voeg de kruiden etc. bij de dadelpasta en maak er staafjes van als het te plakkerig is kan je het in de vriezer zetten en je handen een beetje invetten bij het maken van de staafjes.
    Mix de boter met de suiker en vanillesuiker voeg mazhar en de bloem beetje bij beetje tot je een soepel deeg heb wat je makkelijk kan uitrollen.
    Bestuif je werkblad met wat bloem en rol een stuk deeg uit haal er rondjes uit met een glas of
    een andere vorm,leg een staafje op een stuk deeg en maak hem dicht rol hem heen en weer totdat je de naad niet meer ziet.
    Bak de koekjes 15-20 min op 200 graden,ze mogen niet al te bruin worden,de onderkant moet wel een beetje bruin zijn. Laat de koekjes afkoelen en haal ze door de poedersuiker.


    Balava
    Nodig:
    1 rol filodeeg
    600 gram ontvelde amandelen en in olie gebakken en grof gemalen
    7 eetlepels poedersuiker
    3 eetlepels mazhar
    1 theelepel kaneel
    1 eetlepel amandelaroma
    1 eetlepel boter

    * honing, gesmolten boter en mazhar
    Meng de noten door elkaar(hou wat amandelen achter voor de decoratie),voeg de suiker,kaneel,mazhar,boter en amandel essence.Pak 4 tot 5 stuks filodeeg leg ze op elkaar en bestrijk ze met de gesmolten boter verdeel wat van de vulling erover en rol op,tijdens het oprollen de rol steeds bestrijken met een beetje boter,snij de rol in stukken. Bak de baklava in de oven op 180
    g raden bruin.
    Verwarm de honing met 1of 2 eet mazhar aubain-marie en giet over de nog warme baklava en bestrooi met de achtergehouden amandelen


    Marmerkoekjes

    Nodig:

    500 gram gebakken pindas
    1 blikje Nestlé melk
    1 zakje vanillesuiker
    1 thl. kaneel
    400g witte chocola
    100g melk chocolade of puur

    Maal de noten in de keukenmachine niet al te fijn en niet te grof.
    Doe de melk beetje bij beetje bij de noten en de vanillesuiker en kaneel.
    Doe het mengsel op een dienblad of bakplaat die je heb bedekt met plastic,leg wat plastic op het mengsel en rol daarover heen met een deegroller(deegroller mag niet in aanraking komen met het mengsel want het blijf er aan vast plakken).
    Als je de goede dikte heb,smelt je de helft van de witte chocola aubain-marie met 1-2 eetl olie en smeert het over het notenmengsel dan nog even schudden met de bakplaat totdat je geen afdrukken ziet.
    Laat het hard worden(koelkast)
    Als het hard is geworden draai je het om en smeert de rest van de witte chocolade erop,smelt de melkchocola doe het in een spuitzak,hennanaald of gebruik net als ik een diepvrieszakje,of een puntsnoepzak en knip dan en beetje van het puntje,maak verticale lijnen en dan horizontale lijnen.
    Trek met een mes verticale lijnen,de 1st naar je toe de 2de keer van je af en ga zo verder.
    Laat de chocola hard worden en snij in vormpjes naar wens.

    03-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (1866)
    30-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perencake met speculaaskruiden







    Perencake met speculaaskruiden

    nodig:

    (je hebt een glas nodig waar 200 ml in gaat)
    1 1/2 glas suiker
    4 eieren
    1 vaniliiesuiker
    1 glas melk
    1 glas olie
    1 bakpoeder
    2 glazen meel

    2 peren
    speculaaskruiden
    beetje kaneel en suiker samen gemengd
    geschaafde amandelen.
    suikersiroop om erna boven te gieten

    Bereiding:

    Suiker ,vanilliesuiker en eieren goed samen mixen.
    Dan doe er de olie,melk bij weer goed mixen.
    Dan de meel en bakpoeder.  Het geheel goed mixen zeker zo een 6 minuten.Dan de  bakvorm (van 28 cm doorsnee) deze goed invetten en met meel bepoederen.
    Giet het beslag erin. Dan de geschilde schijfjes peer om het beslag leggen.
    Strooi er speculaaskruiden, kaneel en suiker bovenop.

    Bak de cake op 150 graden gaar in ongeveer 50 minuten.

    Ongeveer op de helft van de tijd. Doe je er wat amandelschaafjes op strooien.

    Als de cake gaar is direct wat suikersiroop opschenken.




    30-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (5)
    29-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mrouzia



    Mrouzia


    recept volgt nog....

    29-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (7)
    26-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visfilet met Charmila




    Visfilet met Charmila

    recept volg nog....

    26-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (329)
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienplaatcake



    Aardbeienplaatcake
    (met dank aan Noha Tanger voor dit heerlijke recept)


    Nodig:
    4 eieren
    3 bekers bloem ( van 250 ml inhoud)
    2 bekers suiker
    1 beker olie
    1 beker minraalwater met prik
    1 bakpoeder
    snufje zout
    1 kg verse aardbeien ( kan ook met ander fruit)
    poedersuiker voor als de cake gaar is

    Bereiding:

    Mix de eieren ,suiker en vaniliiesuiker ongeveer 10 minuten tot het een dikke creme word.
    Dan de olie en water toevoegen weer goed mixen. Dan dan doe bloem en bakpoeder en zout .
    Dan het geheel goed mixen.
    Bekleed je ovenplat met bakpapier en boter dit een beetje in. Giet hierover het beslag.
    Verdeel nu het fruit over de beslag. Bak het in een warme oven  op 160 graden voor 35 minuten ongeveer ( heteluchtoven) . Leg de cake op een rooster zodat het afkoelt en dan pas poedersuiker erover strooien voor decartie







    23-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.harcha cake


    harcha cake

    (met dank aan cookie voor haar heerlijke recept )

    Nodig:

    500g fijne smida(soubry)
    200ml olie
    500ml melk
    2 zakjes bakpoeder(oetker)
    1 zakje vanillesuiker
    2 eieren(m)
    6 eetl.suiker,meer of minder naar smaak


    Bereiding:
    Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker,voeg de rest van de ingredienten en mix alles nog even goed door.
    Vet een bakvorm in en bestrooi met wat smida,giet hier het beslag in en bak voor
    ongeveer 45 minuten op 170 graden.

    23-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (2)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientoetje




    Aardbeien toetje

    nodig :

    Cake
    vanillevla
    slagroom
    aardbeiendessertsaus
    schijfjes aardbei
    geraspte chocolade

    Bereiding:

    Je snijd de cake in plakken.Zorgt dat je zelf opgelopte slagroom klaarmaakt. En dat je aardbeienin schijfjes zijn gesneden.
    OM dit toetje te maken werk je in laagjes.
    Eerst een laagje cake, dan de aardbeiensaus dan de vanilliepudding dan deslagroom.
    Zo werk je het af tot je dessertschaaltje vol is. doe erbovenop nog een flinke toef slagroom op en werk het af met pure chocolade vlokken .

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza pollo


    Pizza pollo
    recept volgt nog......

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.msemmen gevuld met roomkaas


    msemmen gevuld met roomkaas

    recept volgt nog......

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (1039)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini batbot gevuld met groenten en tonijn




    Mini batbot gevuld met groenten en tonijn

    deeg :

    250 gram bloem
    100 gram fijne smida (griesmeel)
    1/4/ tl zout
    1 eetlepel verse gist
    1 groot glas lauw water

    smida om het deeg mee uit te rollen.

    Kneed de ingrediënten samen tot een soepel deeg. Laathet even afgedekt staan. Dan bestrooi je je aanrecht met smida ( griesmeel).
    Dan met een deegroller het deeg plat maken. tot een dunne lap . Niet te dun. en bestrooi regelmatig met griesmeel.
    Pak een glas en draai er cirkels uit. leg ze op een bakplaat om te rijzen.
    Als ze gerezen zijn dan bak je ze af in een zware makla (koekenpan zo een marokkaanse) of in een pizzapan. Dit op een zacht ot middelmatig vuurtje. als ze opbollen dan omdraaien.
    Als ze gaar zijn en afgekoeld dan kun je ze opensnijden.En vullen met wat je ze wilt . Ik had deze keer met tonijn en groenten.

    Vulling:
    1 fijngesneden uitje
    1 blikje met verschillnde groenten ( die je ook voor een koude pastasalade gerbuikt)
    3 augurken in plakjes gesneden
    paar olijven in plakjes gesneden
    3 eetlepels mayonaise
    1 lepeltje sambal
    zout en peper
    scheutje olijfolie
    2 blikjes tomijn ( uitgelekt)

    Bovenstaande goed mengen en dan kun je beginnen met vullen

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (2367)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje gerookte zalm

     
    Broodje gerookte zalm

    Broodjes ( ik had Bartjes gehaald van Bakkerij Bart)
    roomkaas
    gerookte zalm
    schijfjes komkommer
    gedroogde peterselie

    Snij het broodje open en besmeer royaal met roomkaas.
    Leg er de gerookte zalm boven en dan schijfjes komkommer en als finisching touch wat gedroogde peterselie.

    Dit is echt ook een heerlijk broodje vooral als het brood vers is .

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (9)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!