Makrout
deeg: 125 gram fijne griesmeel 125 gram grove smida 1 glas fijne suiker beetje zout 100 gram gesmolten boter 1 klein theeglas koud water 1 klein theeglas oranjebloesem
dadelpasta 125 gram dadelpasta half theelepeltje kaneel 1 eetlepel boter 1 eetlepel oranjebloesem
olie om in te bakken honing om de makrout in te dopen na het bakken.
Meng van de deegingrdienten voor het deeg samen . Maak dan de dadelpasta.
Pak wat dadelpasta en maak hier een lange sliert van van ongeveer 1 cm breed. Dan pak je wat griesmeeldeeg en druk dit plat ( lengte 20 cm en breed ongeveer 4 a 5 cm) Leg in het midden de dadelsliert neer. En druk de griesmeeldeeg om de pasta sliert heen. rol het even over het aanrecht en druk een beetje plat. en snij er dikke plakken van . Bak dan in hete olie en doop het direct na het bakken in warme honing. Ze zijn het lekkers als ze direct op die dag nog opgediend worden vind ik.
17-12-2008 om 00:00
geschreven door OumYassine
Categorie:koekjes
|