Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    21-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koffiebroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (32)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeghapjes gevuld met fetakaas en halal worst


    Bladerdeeghapjes gevuld met fetakaas en halal worst


    nodig:

    pak bladerdeeg
    fetakaas
    halal worst (kasier)
    beetje fijngesneden peterselie
    snufje peper

    ei om bladerdeeg te bestijken
    geraspte kaas om erop te strooien

    Meng eerst de vulling bij elkaar.
    dan pak je 1 velletje bladerdeeg aan de ene helft leg je de vulling en aan de andere kant maak je wat sneetjes met je mes. Maar pas op niet helemaal tot het einde .
    Dan vouw je het dicht en dan met een vork de zijkanten goed dicht drukken.
    Allemaal afwerken . Bovenkant bestijken met ei en dan wat geraspte kaas erop en in de oven bakken

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.batbot


    batbot (voor 2 grote)

    2 grote koffiemokken meel
    2,5 grote koffiemokken dunne smida
    1 eetlepel droge gist
    1 eetlepel suiker
    zout
    2 eetlepels zonnebloemolie
    ongeveer 400 ml lauw water

    Bovenstaande kneed je tot een soepel deeg en dat laat je dan even rusten.
    Dan verdeel je het deeg door 2 en maak je er 2 mooie bollen van.
    Je drukt ze dan uit met veel dunne smida tot platte broden. Als je wilt dat er veel smida aan de buitenkant blijft ziten dan eerst het brood voor je het uitdrukt nat maken met wat water en dan pas er dunne smida op strooien.
    Dan laat je het rijzen.
    dan voorzichtig optillen en in een voorverwarmde makla leggen op een zacht vuurtje en dan bakken. Als de ene kant mooi lichtbruin is omdraaien en deze ook op een zacht pitje laten bakken.

    alvast smakelijk eten is heerlijk als het nog warm is met honing en boter en een glaasje naanaa thee

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandel twistbroodjes


    Amandel twistbroodjes

    ingrediënten deeg:
    500 gram bloem
    25 gram verse gist
    snufje zout
    60 gram suiker
    theelepel kaneel
    1 ei
    ongeveer 250 ml lauwe melk
    60 gram gesmolten boter

    vulling:
    125 gram amandelspijs
    30 gram zachte boter
    snufje kruidnagel of kaneel

    versiering : eitje om de broodjes mee te besmeren voor ze de oven in gaan en amandelschaafsel voor erboven

    Kneed van de ingredienten van het deeg een soepel deeg.
    Als je klaar bent met kneden laten rijzen voor ongeveer 3 kwartier.

    Dan pak je het deeg en rol je het uit tot een rechthoek van ongeveer 30 bij 40 cm.
    De vulling heb je vantevoren samen gemengd.je pakt deze vulling en smeert het boven op je deeg.
    Dan vouw je het deeg dubbel. Dan reepjes van 1 cm snijden. Dan pak je telkens 2 reepjes die je in elkaar strengelt als een koord. Vorm hier dan een soort bloem van .
    Leg het neer op een bakplaat en werk zo alle broodjes af. Laat het dan weer 30 minuten rijzen.
    In de tussentijd kun je je oven voorverwarmen op 200 graden.
    Als de broodjes gerezen zijn dan bestrijken met ei en er amandelschaafsel op doen en in de oven bakken voor ongeveer 15 minuten .

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mokh el cheikh




    mokh el cheikh ( met dank aan het recept van Jolinde)


    recept volgt nog.........

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokos koekjes




    kokos koekjes

    (Ik heb zelf het recept verdubbeld en de helft in de choclade gedompeld)

    Ingrediënten
    2 eiwitten 1/2 theelepel bakpoeder (zakje) 100 g suiker 125 g geraspte kokos

    Bereiding
    Oven voorverwarmen op 175 ºC. In schone, vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer schuimig kloppen. Bakpoeder toevoegen en al kloppend met mixer geleidelijk suiker toevoegen. Blijven kloppen tot glanzende, stevige pieken ontstaan. Met spatel kokos luchtig door eiwit scheppen. Met twee dessertlepels van eiwit kleine bergjes scheppen op met bakpapier beklede bakplaat. Koekjes in 10-15 min. lichtbruin en gaar bakken. Bakplaat uit oven nemen en kokoskoekjes op rooster laten afkoelen. Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.

    Ik heb de helft nog in gesmolten choclade gedompeld voor de helft.

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (2081)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.amandelkoekjes




    amandelkoekjes

    500 gram amandelen ( gekookt,gepeld,gemalen)
    1/2 theelepel bakpoeder
    1/2 eetlepel boter
    4 eieren ( waarvan 3 eigeel en 1 heel ei)
    250 gram poedersuiker
    2 eetlepels citroenschil


    voor de sier : hele amandelen

    meng bovenstaande ingrediënten.
    Dan vorm je staafjes van ongeveer 3 cmen heb deze  versierd met een amandel.
    In de oven gebakken op ongeveer 175 graden. Daarna bestrooien met poedersuiker.

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bonbons van amandelen en pindas o.a.




    bonbons van amandelen en pindas o.a.

    250 gram geroosterde amandelen
    250 gram geroosterde pinda's
    100 gram coco's
    1 blikje nestlé melk

    De noten roosteren en fijnmalen. dan doe je er eerst de nestlé bij en dan pas doe er de cocos bij.

    Even laten staan. In de tussentijd smelt je witte chocolade( ik doe altijd bij de gesmolten chocolade een scheutje olie zodat het blijft glanzen als het opdroogd)

    dan pak je een 2 dienbladen die je bedekt met huishoudfolie.

    Dan maak je kleine bolletjes en vorm er daarna een soort driehoekje van en dan als een soort windmolentje .
    En daarna doop je ze in de chocolade en versier ze naar keuze.

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (2)
    19-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verschillende bonbons


    Veschillende Bonbons ( recepten volgen nog)

    19-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadelkoekjes


    Dadelkoekjes ( recept volgt nog)

    19-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bootjes gevuld met amandelen en sesam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





































    bootjes gevuld met amandelen en sesam

    Ingredienten voor ongeveer 50 stuks:
    200 gr bloem
    100 gr boter
    30 gr poedersuiker
    Snufje zout
    1 eigeel
    3-4 el water

    vulling:
    Gemalen gepelde en gebakken amandelen
    gemalen sesamzaadjes
    honing

    versiering
    gebakken amandelschaafjes

    Bereiding:
    Meng voor het deeg de bloem, boter, poedersuiker, zout en eigeel. Voeg water toe tot je een mooi glad deeg kunt maken. Leg afgedekt in de koelkast om te rusten.
    Maak ondertussen de vulling door de amandelen en sesam te malen (kijk zelf hoe fijn je het wil hebben. Roer dan wat honing erbij tot het aan elkaar plakt ( pas op niet teveel honing)
    Neem de bootjesvormpjes en bedek die met het deeg (niet te dik, er moet een holte overblijven voor de vulling!). Prik het deeg in en bak op 175 graden voor 10 minuten.
    Haal ze dan uit de oven en als het midden toch te veel gerezen is, druk dan even met de achterkant van een mes het naar beneden.
    Schep wat vulling erin en versier met geschaafde amandelen.

    19-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (1)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eidkoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mhancha/baklava




    wilde eigenlijk mhansha maken maar is meer iets van baklava geworden hihihihi

    Mhancha/baklava


    ingredienten amandelvulling:

    250 gram amandelen
    125 gram poedersuiker
    3 eetelepels gesmolten kaneel
    1/2 papalepel kaneel
    2 eetlepels oranjesbloesem
    beetje arabische gom


    filodeeg
    gesmolten boter

    decoratie honing en geschaafde amandelen

    maak de vullingen en maak er lange slierten van ( worstjes)
    dan pak je e1 vel filodeeg vet deze goed in met gesmolten boter en leg er een andere bovenop.
    Deze ook goed invetten dan leg je aande uiteinden de worstjes/slierten amandelvulling.
    dan draai je de fildodeeg om de amandelrol heen.

    smeer goed de bovenkant in met boter .

    werk alles zo af.

    dan 15 minuten bakken in de oven en dan honing overgieten en geschaafde amandelen en dan in stukjes snijden.

    18-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bootjes gevuld met pindas en chocolade




    bootjes gevuld met pindas en chocolade

    Ingredienten voor ongeveer 50 stuks:
    200 gr bloem
    100 gr boter
    30 gr poedersuiker
    Snufje zout
    1 eigeel
    3-4 el water

    vulling :

    ongezouten pinda's
    gesmolten melkchocolade en een beetje gesmolten witte chocolade.

    Bereiding:
    Meng voor het deeg de bloem, boter, poedersuiker, zout en eigeel. Voeg water toe tot je een mooi glad deeg kunt maken. Leg afgedekt in de koelkast om te rusten.

    Neem de bootjesvormpjes en bedek die met het deeg (niet te dik, er moet een holte overblijven voor de vulling!). Prik het deeg in en bak op 175 graden voor 10 minuten.

    meng de pindas met de melkchocolade en vul de bootjes als ze zijn gestold dan versier je ze verder met witte chocolade

    zijn makkelijk en smaken naar snickers

    18-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maïzena koekjes


    Maïzena koekjes

    1 pak maïzena ( ongeveer 200 a 250 gram)
    250 gram zachte boter
    6 eigeel
    1 bakpoeder
    1 vanilliesuiker

    meng bovenstaande goed .
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Maak dan hele kleine bolletjes ( zo groot als een knikker ongeveer. Ik probeer altijd 1 uit in de oven omdat je soms uitlopen. Als dit gebeurd dan wat maïzina toevoegen.
    Dan laten bakken tot je ziet dat ze gaar zijn. Ze blijven een beetje wit/lichtgeel.
    Dan dompelen in gesmolten witte choclade en daarna in de cornflakes

    18-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelspijsbolletjes




    Amandelspijsbolletjes

    Ingrediënten:
    - pak filodeeg
    - gesmolten boter voor de filodeeg


    Voor de vulling:
    2 pakjes amandelspijs en een eitje samengemengd

    voor na het bakken warme honing

    Snijdt je de opgerolde filodeeg(dus dat het nog een rol is) in stukjes van elk 5 cm. Maar dit doe je niet in 1 x, tot je het eerste rolletje op hebt gemaakt, snij je de volgende rol van 5cm. Zodat het niet uitdroogt.
    Je hebt dus een rolletje van 5 cm, die rol je uit, en die haal je per velletje door de pastamachine met de spaggetivorm. Dan krijg je dus sliertjes uit het velletje. Die leg je op een dienblad, besprenkel het goed met boter, pak de amandelspijsbolletje en rol het in de sliertjes van filodeeg. Je moet de sliertjes goed vet houden met de boter, zodat de slierten niet breken. En zo werk je ze allemaal af en bak ze mooi bruin in de oven op 150graden. En dan meteen in de honing dompelen. Goed laten uitlekken in een vergiet, en daarna doe je ze in papierenvormpjes.

    18-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (8)
    17-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienvlaai


    Aardbeienvlaai

    Ingrediënten
    125 gram zachte boter
    100 gram suiker
    1 vanilliesuiker
    snufje zout
    2 eieren
    175 gram bloem
    1 theelepel bakpoeder
    1 a 2 eetlepels melk

    Bereiding
    mix de boter goed
    daarna voeg je de suiker ,vaniliesuiker en snufje zout toe.
    mix het weer goed
    doe dan 1e ei erbij goed mixen
    dan het 2e ei erbij mixen
    melk erbij doen
    dan bloem samen met bakmeel toevoegen en weer goed mixen

    Voordat je begint met het beslag verwarm je de oven voor op 180 graden.
    Vlaaivorm goed invetten en met meel bestuiven.
    Doe het beslag erin . En dan ongeveer 15 a 20 minuten bakken op 180 graden.

    Maak banketbakkersroom . En snijd alvast de aardbeien doormidden.

    Als je de vlaai uit de oven hebt gehaald. Goed laten afkoelen. Daarna de banketbakkersroom erop en de aardbeien.
    Ik heb daarna ook taartina erop gedaan en wat geschaafde amandelen.

    17-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.makrout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



































    Makrout

    deeg:
    125 gram fijne griesmeel
    125 gram grove smida
    1 glas fijne suiker
    beetje zout
    100 gram gesmolten boter
    1 klein theeglas koud water
    1 klein theeglas oranjebloesem

    dadelpasta
    125 gram dadelpasta
    half theelepeltje kaneel
    1 eetlepel boter
    1 eetlepel oranjebloesem


    olie om in te bakken
    honing om de makrout in te dopen na het bakken.

    Meng van de deegingrdienten voor het  deeg samen .
    Maak dan de dadelpasta.

    Pak wat dadelpasta en maak hier een lange sliert van van ongeveer 1 cm breed.
    Dan pak je wat griesmeeldeeg en druk dit plat ( lengte 20 cm en breed ongeveer 4 a 5 cm)
    Leg in het midden de dadelsliert neer. En druk de griesmeeldeeg om de pasta sliert heen.
    rol het even over het aanrecht en druk een beetje plat. en snij er dikke plakken van .
    Bak dan in hete olie en doop het direct na het bakken in warme honing.
    Ze zijn het lekkers als ze direct op die dag nog opgediend worden vind ik.

    17-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (139)
    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walnotencake




    Walnotencake (zonder olie of boter)

    3 eieren
    1 beker suiker
    1 beker melk
    1 zakje bakpoeder
    1 zakje vanilliesuiker
    Bloem tot je een cakebeslag hebt
    fijngemalen walnoten
    klein scheutje zonnebloemolie

    Mix de suiker en de eieren samen dan om ste beurt de rest van de ingrediënten bijvoegen.
    Bloem toevoegen tot je een fijn cakebeslag hebt.

    dan het beslag in een ingevette cakevorm schenken en in een voorverwarmde oven op 150 / 170 graden bakken to die mooi bruin is.

    beker waar ongeveer 200 ml in gaat

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoomde vermicelli met saus en kip (soort medfouna)
    gestoomde vermicelli met saus en kip (soort medfouna)

    recept volgt nog....

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (10)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!