Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    20-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.suikerfeest koekjes 2009
    [Afbeelding: 357gdhu.jpg]

    [Afbeelding: 10nxszn.jpg]

    suikerfeest koekjes 2009

    20-09-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (1307)
    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde stokbroden

    [Afbeelding: 6plp8p.jpg]

    [Afbeelding: 2cgn4ev.jpg]

    Gevulde stokbroden

    Benodigheden
    500 gram bloem
    20 gram gist
    300 ml lauwe melk
    1 eetlepel olie
    peper en zout naar smaak

    afwerking eitje om het brood te besmeren en geraspte kaas

    Vulling
    Naar keuze vullen. Ik heb het hier gevuld met een fijngesneden uitje wat ik heb laten fruiten in een beetje olie en daar bladspinazie bijgedaan en 2 eetlepels tomatenpuree en een blikje tonijn . Dit gekruid met zout,peper,paprikapoeder en komijnpoeder.

    Bereiding
    Kneed de ingrediënten van het deeg tot een mooie soepel deeg en deel het in 2 delen.
    Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is. Kneed het deeg even door.
    Dan elke bol uitrollen tot een rechthoek van ongeveer 20 bij 30 cm.
    Leg de vulling dan op het deeg en rol het op tot een stokbrood.
    Zorg wel dat de naad onder ligt.
    Snijd een paar sneden in het stokbrood en laat het rijzen.
    Als het gerezen is dan smeer je er ei op en strooi er geraspte kaas op.
    Bak de stokbroden op 200 graden goudbruin.

    14-09-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (14)
    29-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitvlaai
    [Afbeelding: snm9hz.jpg]

    [Afbeelding: 2e1d274.jpg]


    Fruitvlaai

    29-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (3)
    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roomkaastaart met ananas
    [Afbeelding: i1kyeg.jpg]

    [Afbeelding: 54enx2.jpg]

    Roomkaastaart met ananas

    Ingrediënten bodem:
    1 pak maria koekjes
    250 gram gesmolten roomboter

    Ingrediënten vulling:
    2 pakjes roomkaas
    200 gram basterdsuiker
    3 pakjes ongeklopte slagroom
    vaniliesuiker
    3 pakjes klopfix

    Topping:
    2 blikjes ananas in stukjes
    2 eetlepel maïzena

    Als eerste de mariakoekjes verkruimelen of malen  en daar de gesmolten boter bij doen. Goed mengen.Daarna het mengsel  plat drukken in een taartvorm. Beste is om even wat bakpapier op de bodem te leggen.
    Dan de bastersuiker met de roomkaas ( winkelmerk) samen mengen. In een andere kom de slagroom met vanililliesuiker en klopfix  stijf kloppen.
    Roomkaas en slagroom samen mengen. Dit op de verkruimelde koekjes uitstrijken. En in de koelkast laten koelen.

    Daarna de ananas in een pan gieten met de helft van het siroop. Dit aan de kook brengen. meng 1 eetelepel koude siroop met de maïzina ( ongeveer 1 eetlepel) . Dit voeg je bij de kokende ananas stukjes toe. Als het goed is moet de siroop nu dikker worden. Dan van het vuur afhalen en laten afkoelen.
    Als het eenmaal goed is afgekoeld boven op de slagroom/roomkaas uitsmeren in de taartvorm en dan een nachtje laten koelen in de koelkast.

    12-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissants
    met jamvulling

    [Afbeelding: 28vyj4w.jpg]

    [Afbeelding: 352ejif.jpg]

    zonder vulling ( naturel)

    [Afbeelding: 2itlbwn.jpg]

    [Afbeelding: 2s10u0w.jpg] 

    Croissants gevuld met jam en naturel ( dank aan van Noha Tanger voor dit heerlijke recept)

    12-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (142)
    04-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bossche bollen
    [Afbeelding: 2dsnzx2.jpg]

    [Afbeelding: oumcqw.jpg]


    Bossche bollen

    200 melk ml
    100 gram boter
    110 gram bloem,gezeefd
    snufje zout
    4 eieren(m)

    Vulling:
    750 ml ongeklopte slagroom,
    6 eetl.poedersuiker
    3 zakjes klop-fix.

    Garnering: gesmolten chocolade

    Breng de melk met de boter en een snufje zout aan de kook zodra het kookt de bloem erbij en snel roeren blijf nog 1-2min roeren en haal de pan van het vuur. Doe de eieren en voor een erbij de volgende pas erbij doen als de 1ste al opgenomen is. Doe het beslag in een spuitzak en spuit soesjes op de bakplaat. Bak ze in een voorverwarmde oven op 210-220 graden voor ongeveer 15-20min.
    Ondertussen de oven niet open doen anders zakken ze in. Ondertussen de vulling maken.
    Laat de soesjes afkoelen en maak met een spuitmond een gaatje in de onderkant,vul de soesjes met slagroom.
    Smelt de chocolade aubain-marie of in de magnetron met een beetje olie en dompel de soesjes daarin,laat ze drogen garneer daarna met slagroomtoefjes.

    OumYAssine

    04-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (5)
    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte mini stokbroodjes
    [Afbeelding: 2lv1rwz.jpg]

    [Afbeelding: 2vdnv2t.jpg]

    Zachte mini stokbroodjes ( met dank aan Khadija)

    Voor  16 stuks

    Ingrediënten:

    1 kilo bloem
    100 gram zachte boter
    20 gram gedroogde gist
    2 eieren
    500 ml lauwe melk
    2 volle theelepels  zout

    Meng alle ingrediëntengoed  door elkaar en kneed  het deeg ongeveer  15 minuten. Laat het deeg even 10 minuten rusten. Maak er dan 16 bolletjes van .Pak dan  weer je  1e bolletje en maak er  een staafje van en leg het op de bakplaat. Zo werk je ze allemaal af. Met een scherp mes kun je er sneetjes inmaken om het effect te krijgen van een stokbroodje. Laat ze ongeveer 45 á 60 minuten rijzen. Smeer ze in met een mengsel van melk en een losgeklopt ei . Je kunt er eventueel wat sesamzaadjes of maanzaad opstrooien. Dan bak je ze in de oven op 220 graden tot ze mooi goudbruin zijn.

    OumYAssine

    03-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (35)
    13-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lange vingers met slagroom en cocosrasp
    [Afbeelding: 91hu29.jpg]

    [Afbeelding: 35ku6v6.jpg] 

    lange vingers met slagroom en cocosrasp

    Nodig :
    2 pakken lange vingers
    melk
    250 ml. ongeklopte slagroom
    2 eetlepels poedersuiker
     zakje vanilliesuiker
    1 pakje klopfix
    gemalen coco's

    Klop de slagroom stijf met de vanilliesuiker,poedersuiker en klopfix. Pak 2 schaaltjes waarvan je er 1 vult met melk en de ander met de coco's.
    Pak een Lange vinger en doop die in de melk . Spuit dan wat slagroom op de lange vinger ( onderkant waar geen suiker op zit). Pak dan een andere lange vinger die je ook in de melk doopt. En daarna boven op de andere legt waar slagroom op zit. Rol dan door de coco's en leg in een cakevormpje. Dek ze af met folie en laat ze een nachtje in de koelkst staan zodat ze lekker zacht worden.

    OumYAssine

    13-04-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien slagroomtaart
    [Afbeelding: 2lcwx9t.jpg]

    [Afbeelding: 2ijq1dw.jpg]

    Aardbeienslagroomtaart

    biscuitdeeg:
    135 gr. suiker
    70 gram gezeefd meel
    55 gram maïzina
    10 gram bakpoeder
    5 eireren

    vulling:
    verse slagroom opgeklopt met aadbeienpudding (die je niet hoeft te koken)
    aardbeienjam die je goed hebt opgewarmd met een paar eetlepels water erbij

    versiering:
    verse aardbeien
    verse slagroom opgeklopt met suiker,vaniliesuiker en klopfix
    chocoladeversiering
    nougatine
     
    Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel  langzaam roeren tot het 1 geheel is.
    Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten.
    Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken.

    Laat de taart na het bakken goed afkoelen. Snij hem doormidden. Smeer de onderste helft in met de jam. Smeer erna de slagroompudding op. Leg de andere helft erop. Smeer de taart helemaal in met de slagroompudding. Werk de taart verder af .

    OumYAssine

    13-04-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (1)
    27-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinda-choco muffins
    [Afbeelding: 2434xdw.jpg]

    [Afbeelding: 2eqgdc8.jpg]

    Pinda-choco muffins

    Pinda-choco muffins

    Nodig:

    125 ml olie
    100 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    2 eieren
    2 eetlepels cacaoupoeder
    250 ml melk
    snufje zout
    chocoladevlokken
    3 flinke eetelepels pindakaas
    250 gr bloem
    1 zakje bakpoeder

    Alle ingrediënten goed samen mixen. Beginnen met de olie en suiker en voeg zo de rest erbij tot je een fijn cakebeslag hebt.
    Verwarm vantevoren de oven voor op 200 graden.
    Vet vantevoren de muffinvorm in met boter en meel.
    Giet de muffinvormen voor 2/3 deel vol. Ze moeten ongeveer 20 minuten in de oven.



    OumYAssine

    27-02-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (3)
    23-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bountycake
    [Afbeelding: 2v0zbl3.jpg]

    [Afbeelding: 16ium8g.jpg]

    Bountycake ( met dank aan Noha Tanger)

    Ingrediënten voor de cake:
    4 eieren
    250 gram zachte boter
    200 gram suiker
    4 eetlepels melk
    1/2 zakje bakpoeder
    3 eetlepels cacaopoeder (zonder suiker)
    snufje zout
    200 gram bloem

    Begin met de boter en suiker tot een crème te kloppen dan voeg je één voor één de eieren toe. En dan de melk.
    De bloem,bakpoeder,zout en cacao samen zeven en deze in 2 x toevoegen en dan goed mengen.

    Neem een bakblik die je goed invet dan de bodem met bakpapier beleggen. De cake op 175 graden in 20 minuten gaar bakken in de oven


    Ingrediënten en bereiding van de vulling:

    500 ml melk
    klontje boter
    dan 8 eetlepels dunne griesmeel erdoor roeren en tot een griesmeelpapje laten koken .haal het pannetje dan van het vuur af en meng er dan 200 gram kokos en 200 gram suiker door .

    Deze vulling over de gare cake verdelen met de hulp van een lepel .
    Als laatste met gesmolten chocolade bedekken en laten opstijven in de koelkast. Beste is om deze cake een dag vantevoren te bereiden.

    OumYAssine

    23-02-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (34)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taijne met lamsvlees en aardappelen en courgette's
    [Afbeelding: 25zo55z.jpg]

    Taijne met lamsvlees en aardappelen en courgette's

    23-02-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (2205)
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pizza gemaakt met Turks brood als bodem




    pizza gemaakt met Turks brood als bodem

    recept volgt nog.....

    22-02-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (94)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine met visballetjes in tomatensaus

    [Afbeelding: foto0046.jpg]

    [Afbeelding: dscf1079.jpg] 
    Tajine met visballetjes in tomatensaus

    recept volgt nog......

    22-02-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (2)
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroen amandelkoekjes
    [Afbeelding: 33mc1hh.jpg]

    [Afbeelding: 30m1v03.jpg]

    citroen amandelkoekjes

    ( met dank aan ceuta )

    handje gebakken en gehakte amandelen
    200 gr zachte boter
    2 eieren
    half zakje bakpoeder
    rasp van sinaasappelschil of citroen
    scheut mazhar  (oranjebloesemwater)
    meel tot je goede deeg hebt
    150 gr gemalen suiker

    decoratie: chocolade reep en gehakte amandelen

    De eieren met de boter en suiker goed mengen dan de mazhar erbij de rasp en de amandelen en dan beetje voor beetje de meel tot je een soepel deeg hebt.Dan maak je staafjes en doe je met pincetje versieren afbakken op 160 gr en zo'n 15 minuten. Als ze klaar zijn in gesmolten choco dompelen en in de gehakte amandelen en hard laten worden. Evetueel voor de sier wat poedersuiker erboven strooien.

    Heb het recept gehalveerd en kreeg er ongeveer 30 stuks uit.
    Tip: staafjes niet te groot maken want ze zetten wat uit in de oven .

    02-02-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (14)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pindabonbons

    [Afbeelding: 14jc8ko.jpg]

    [Afbeelding: 2cpaivc.jpg]

    pindabonbons


    Ingrediënten:

    250 gram ongezouten en geroosterde en gemalen pinda's
    pot chocopasta
    2 lepels honing
    ongeveer 15 droge biscuitkoekjes gemalen

    Alles goed mengen.
    Even in de koelkast laten hard worden
    Dan maak je er bolletjes van en dan door cocos en dan in een bonbonvormpje.

    18-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (9)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleurige kindertaart






     kleurige kindertaart

    biscuitdeeg:
    135 gr. suiker
    70 gram gezeefd meel
    55 gram maïzina
    10 gram bakpoeder
    5 eireren

    vulling:
    banketbakkersroom
    verse slagroom /suiker /klopfix

    kersenjam die je goed hebt opgewarmd met een paar eetlepels water erbij
     
    Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel  langzaam roeren tot het 1 geheel is.
    Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten.
    Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken.

    Zorg dat je vantevoren al banketbakkersroom hebt klaargemaakt en afgekoeld is.
    Maak verse slagroom d.m.v. room/suiker/klopfix.

    Als de biscuittaart klaar is dan laat je hem goed afkoelen.Je kan hem ook een dag vantevoren  klaar maken.

    Je snijd je biscuitdeeg doormidden. De middelste bestrijk je eerst met de jam die je hebt verdund met water. Dan doe je daarboven de banketbakkersroom.

    Dan leg je de bovenste gedeelte van de taart erboven.
    Bestijk de gehele taart met slagroom. Versier de zijkanten met gekleurde snoepjes of hagelslag . Spuit toefjes op de taart en versier hem verder af.

    10-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sfench met ei en melk








    Sfenzj met ei en melk

    ( met dank aan Sharifax voor dit heerlijke recept)

    Ingrediënten:

    500 gram bloem
    1 volle theelepel zout
    12 gram instant gist
    1 tl. suiker
    200 ml. lauw water
    200 ml. lauwe melk
    1 ei, geklutst
    ½ tl. bakpoeder
    2 eetlepels gesmolten boter

    Bereiding:
    Los eerst de instant gist met een theelepel suiker op in het lauwe water. Laat ongeveer een kwartier staan; er vormen zich als het goed is allemaal belletjes.

    Doe dan de bloem in een kom samen met het zout: meng dit eerst samen goed. Maak dan een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel, de lauwe melk,
    het geklutste ei, de bakpoeder en de boter en meng deze ingrediënten goed met de hand tot een glad en soepel deeg. Zo'n vijf minuutjes.

    Doe de kom met deeg nu goed inpakken in een grote plastic zak ( bv pedaalemmerzak) en doe deze in de oven. De oven is tochtvrij en zo rijst het deeg goed. Laat een uur rijzen.

    Doe nu je handen invetten met weinig olie. Smeer ook je aanrecht in met wat olie. Pak nu een bolletje deeg ter grootte van een grote mandarijn. Vorm dit met je handen
    tot een mooie ronde gladde bal en leg op het aanrecht. Ga zo door totdat al het deeg is gevormd.

    Verwarm olie voor in een koekenpan. De olie moet goed heet zijn voor je begint met bakken .
    Smeer je vingers en/of handen in met weinig olie. Pak nu een bolletje deeg op; maak een gat in het midden en draai voorzichtig rond om het gat wat groter te maken.
    Leg voorzichtig in de olie in de koekenpan en bak goudbruin en gaar. 4 of 5 tegelijk.
    Is de sfenzj aan de onderkant gaar? Draai dan om en bak de andere zijde.
    Wanneer de sfenzj mooi goudbruin is aan beide zijden haal je deze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

    10-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (2396)
    03-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rozijnen-broodjes




    Rozijnen-broodjes

    recept volgt nog.....

    03-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (70)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verschillende Marokkaanse koekjes


    gekleurde choco/coco's driehoekjes

    gemalen coco's
    nestlemelk
    kleurstof

    bruine en witte chocolade en bakpapier

    Meng de coco's met de néstle tot een samanghangende deeg.
    Deel het mengsel door 3 .
    1 laat je gewoon en bij de 2 andere voeg je een kleurstof.

    Dan pak je van elk kleur wat coco's ,mengsel en gaat hier lange slierten van vormen.
    IS een een klus en gaat niet altijd even goed . Dus heb geduld.

    Als die is gelukt. dan knip je 10 cm breed van je bakpaper en smeert hier royaal in het midden cholade op zo lang als je slierten zijn.
    Dan leg je 2 slierten naast elkaar en de laatste sliert erboven op.
    Giet hier ook wat choco bovenop en pak dan de zijkanten van het papier ( waar ook chocolade op zit ) en druk dit goed tot elkaar.
    Je krijgt een driehoek. Laat goed drogen (eventueel in de koelkast)
    Daarna als het droog is. Bakpapier eraf halen.
    En snij er per 1 cm een driehoekje af .
    Ik hoop dat het een beetje duidelijk is uigelegd.

    Halve walnootjes

    Ingrediënten deeg:

    500 gr. bloem kan ook meer zijn
    250 gr. koude boter
    4 eieren
    4 eetlepels suiker
    1/2 zakje bakpoeder

    Vulling:

    gemalen walnoten / nougatine / geroosterde en gemalen amandelen
    gecarameliseerde nestlé (30 tot 45 min. in snelkookpan met water)

    Versiering:
    halve walnoten
    chocolade


    Meng de ingrediënten tot een glad soepel deeg. Vorm kleine bolletjes en bak het in de walnoot pan. ( walnootpan elke keer voor je de bolletjes erin doet goed invetten als je de marokkaanse pan gebruikt)
    Laat ze afkoelen en vul ze met de vulling. Doe er een halve walnoot op en versier met gesmolten chocolade.

    Cornetto's

    Benodigdheden:
    Voor het deeg:
    - 500 gr bloem
    - 150 gr gesmolten boter
    - 50 gr poedersuiker
    - 2 vanillesuiker
    - 1 ei
    - 1 ½ Marokkaanse theeglas melk.

    Voor de donkere vulling:
    - 4 repen melkchocolade van 100 gr.
    - 1 pot chocoladepasta
    - 250 gr gebakken en grof gehakte amandelen
    - decoratie naar eigen keus.

    Voor de witte vulling:
    - 4 repen witte chocolade van 75 gr.
    - 1 blikje neslie melk
    - 250 gr gebakken en grof gehakte amandelen
    - decoratie naar eigen keus. (bijv. nogatine of geraspte donkere chocolade.)

    Bereiding:
    Meng alles voor het deeg bij elkaar en kneed het even voor een minuut of 5 tot een soepele deeg. Rol het uit, snij er dunne reepjes van, en wikkel ze om de cornettohoorntjes, die je eerst hebt ingevet met olie om plakken te voorkomen. Als je daar klaar mee bent, bak je ze in de oven op ongeveer 200 graden tot ze mooi lichtbruin zijn. Als dat af is, ga je aan de slag met de vulling. Voor de vulling smelt je de chocolade, dat meng je met de chocopasta, en dan de nootjes erdoorheen. Dan laat je het even koelen zodat het wat steviger wordt, en dan ga je de hoorntjes vullen. Zo doe je dat met beide vullingen. En voor de versiering heb je zoveel mogelijkheden, gebruik gewoon je fantasie.

    Dadelkoekjes

    Nodig voor het deeg:
    500g zachte boter
    700g bloem kan iets meer of minder zijn
    6 eetl.suiker
    3 zakjes vanillesuiker
    4 eetl.mazhar

    Vulling:
    1 kg dadelpasta
    4 eetl.mazhar
    4 eetl.suiker
    1 thl.nootmuskaat
    1 thl.kaneel
    1/2 thl.kruidnagelpoeder
    1 eetl boter


    Extra poedersuiker

    Voeg de kruiden etc. bij de dadelpasta en maak er staafjes van als het te plakkerig is kan je het in de vriezer zetten en je handen een beetje invetten bij het maken van de staafjes.
    Mix de boter met de suiker en vanillesuiker voeg mazhar en de bloem beetje bij beetje tot je een soepel deeg heb wat je makkelijk kan uitrollen.
    Bestuif je werkblad met wat bloem en rol een stuk deeg uit haal er rondjes uit met een glas of
    een andere vorm,leg een staafje op een stuk deeg en maak hem dicht rol hem heen en weer totdat je de naad niet meer ziet.
    Bak de koekjes 15-20 min op 200 graden,ze mogen niet al te bruin worden,de onderkant moet wel een beetje bruin zijn. Laat de koekjes afkoelen en haal ze door de poedersuiker.


    Balava
    Nodig:
    1 rol filodeeg
    600 gram ontvelde amandelen en in olie gebakken en grof gemalen
    7 eetlepels poedersuiker
    3 eetlepels mazhar
    1 theelepel kaneel
    1 eetlepel amandelaroma
    1 eetlepel boter

    * honing, gesmolten boter en mazhar
    Meng de noten door elkaar(hou wat amandelen achter voor de decoratie),voeg de suiker,kaneel,mazhar,boter en amandel essence.Pak 4 tot 5 stuks filodeeg leg ze op elkaar en bestrijk ze met de gesmolten boter verdeel wat van de vulling erover en rol op,tijdens het oprollen de rol steeds bestrijken met een beetje boter,snij de rol in stukken. Bak de baklava in de oven op 180
    g raden bruin.
    Verwarm de honing met 1of 2 eet mazhar aubain-marie en giet over de nog warme baklava en bestrooi met de achtergehouden amandelen


    Marmerkoekjes

    Nodig:

    500 gram gebakken pindas
    1 blikje Nestlé melk
    1 zakje vanillesuiker
    1 thl. kaneel
    400g witte chocola
    100g melk chocolade of puur

    Maal de noten in de keukenmachine niet al te fijn en niet te grof.
    Doe de melk beetje bij beetje bij de noten en de vanillesuiker en kaneel.
    Doe het mengsel op een dienblad of bakplaat die je heb bedekt met plastic,leg wat plastic op het mengsel en rol daarover heen met een deegroller(deegroller mag niet in aanraking komen met het mengsel want het blijf er aan vast plakken).
    Als je de goede dikte heb,smelt je de helft van de witte chocola aubain-marie met 1-2 eetl olie en smeert het over het notenmengsel dan nog even schudden met de bakplaat totdat je geen afdrukken ziet.
    Laat het hard worden(koelkast)
    Als het hard is geworden draai je het om en smeert de rest van de witte chocolade erop,smelt de melkchocola doe het in een spuitzak,hennanaald of gebruik net als ik een diepvrieszakje,of een puntsnoepzak en knip dan en beetje van het puntje,maak verticale lijnen en dan horizontale lijnen.
    Trek met een mes verticale lijnen,de 1st naar je toe de 2de keer van je af en ga zo verder.
    Laat de chocola hard worden en snij in vormpjes naar wens.

    03-01-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (1866)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!