Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • seo service london (seo service london)
        op Bruidegom&bruid cupcakes
  • http://truediamond.co.uk/ (seo service UK)
        op Broodje mozzeralla met tomaat
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Escorts (anjusharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Mobile App Development Company in Chennai (Appslure)
        op Appel-msemmen
  • Delhi Hotel Escorts (saniyasharma)
        op Mediterrane stamppot
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    21-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.griesmeelcake met vanillievla


    [Afbeelding: nxkxe0.jpg]

    [Afbeelding: bfnbpk.jpg]

    Griesmeelcake met vanillievla.

    ingredienten:

    3 eieren
    1,5 glas olie
    1,5 glas suiker
    3 glazen vanillievla
    1 vanillliesuiker
    500 gram fijne griesmeel
    1 bakpoeder

    versiering: warme honing en geraspte kokos


    Bereiding:
    Bovenstaande allemaal samen mengen. Ik gebruik altijd een londrinkglas om af te meten.Giet het beslag in een grote lasagnaschaal of braadblik . Die je eerst hebt ingesmeerd met boter en meel om plakken te voorkomen.
    Bakken op ongeveer 160 graden in de oven. Eenmaal gaar uit de oven halen en er warme honing opsmeren en kokos op strooien. Dan in stukjes snijden en in cakevormpjes doen.

    21-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipvingers



    [Afbeelding: 2hrpy4p.jpg]

    [Afbeelding: 2yukd8i.jpg]
     

    Kipvingers ( met dank aan Fatima voor dit heerlijke recept)

    Ingredienten:

    1 kg. kipfilet in lange reepjes gesneden.

    beslag maken van:

    3 eieren
    1 flesje koolzuurhoudende rode spa ( 500 ml)
    meel ( tot je een mooi beslag hebt)
    kruiden naar smaak ( ik heb een grote lepel kipkruiden gebruikt en wat extra zout en peper)

    Doe alle ingredienten voor het beslag samen en mix dit fijn to een mooi egaal beslag.
    Dan pak je de reepjes kip en die doe je bij het beslag. Dit laat je een aantal uren staat.

    Dan de reepjes bakken in hete olie.

    De kip word heerlijk zacht. Je kunt dit beslag ook voor visfilet gebruiken. Dan krijg je een soort kibbeling effect.

    21-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gekruide aardappelpartjes



    [Afbeelding: 34pggu8.jpg]

    [Afbeelding: 2l91pg8.jpg] 


    gekruide aardappelpartjes

    Aardappels schillen deze in partjes snijden. Kort laten koken.
    Dan kruiden ( ik doe itaaliaanse kruiden, peper, evt zout en een eetlepel vegetable kruidenmix ( hier zit ook al zout in)  van de Turkse winkel) 
    Een flinke scheut olijfolie over de aardappelpartjes gieten.
    De aardappels goed mengen met alle kruiden en olijfolie.
    De gekruide aardappelpartjes op de ovenplaat leggen en in de voorverwarmende oven doen op 200 graden.
    Dit tot de aardappelpartjes een mooie kleur hebben.

    21-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (5)
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sesam gribia

    [Afbeelding: 21cgzll.jpg]

    Sesam gribia

    Benodigheden
    400 gram meel
    100 gram fijngemalen sesam
    250 gram zachte roomboter
    250 gram suiker
    1 bakpoeder ( alsa)
    snufje zout

    Bereiding
    Kneed bovenstaande tot een samenhangend deeg.
    Maak er kleine bolletjes van en leg ze neer op een bakplaat.
    bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden.

    29-11-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (113)
    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaai met pudding
    [Afbeelding: 2po7ig7.jpg]

    Vlaai met pudding ( met dank aan Oumoumaima voor dit recept)

    Voor de deeg:
    250 gr. meel
    125 gr. koude boter in klein stuks
    1 eigeel
    2 eetlepels zonnebloemolie
    2 eetlepels melk
    2 eetlepels suiker
    Snufje zout

    Met je vingers, bloem en boter mengen, tot je een soort zand deeg krijgt.
    Voeg de suiker, zout, snel mengen.
    Voeg de eigeel, olie, melk, mengen tot je een bal van de deeg kan maken.
    Met een plasticfolie bedekken en voor een paar uurtjes in de koelkast laten.
    ( een ½ uurtjes voor het gebruik uit de koelkast halen)
    Let op : je moet het snel doen, en liefst met koude handen/ vingers.

    vulling;
    1 liter melk
    100 gr. maïzena
    3 eieren
    150 gr. suiker
    2 zakjes vanille suiker(je kan ook vanille stokjes gebruiken)


    Zanddeeg uit de koelkast halen.
    Smeer een bakblik met wat boter de deeg in de blik uitdrukken
    Met een vork prikken.
    In de koelkast laten(zo voorkom je dat de deeg in de oven in elkaar zakt).

    In een steelpan meng de maizena, suiker, vanillesuiker, eieren en de koude melk die je beetje bij beetje toevoegt.
    Doe de steelpan op een zacht vuur en goed blijven roeren, aan de kook brengen, als het begint te koken, de steelpan uit de vuur nemen.
    Giet de vla op de de zand deeg, en in een voorverwarmd oven laten bakken voor 35-40 minuten.
    De vlaai goed laten afkoelen( in de koelkast).

    Tip: in de oven gaat de vla een “dik balletje”maken, niet prikken!!!
    De vlaai goed laten afkoelen, als ie nog warm is, smaakt ie niet lekker.

    20-11-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige appeltaart
    [Afbeelding: 2hphfgi.jpg]

    Kruidige appelkruimeltaart

    Ingrediënten:
    voor het deeg:
    375 gr. bloem
    120 gr. bastersuiker
    200 gr. koude boter in blokjes gesneden
    1 vaniliesuiker
    1 ei
    snufje zout
    (springvorm van 28 cm doorsnee)

    voor de vulling:
    1 kg appelen geschild en in blokjes gesneden
    handvol rozijnen
    100 gr. bruine basterdsuiker
    lepeltje citroenrasp
    kaneel,kruidnagelpoeder en gemberpoeder op gevoel en smaak

    Topping ( kruimels):
    100 gr. koude boter in blokjes
    100 gr. suiker
    150 gr. meel
    dit mengen en kneden tot losse kruimels

    bereiding:
    Meng alle droge ingrediënten door elkaar en voeg dan de boter en ei toe.
    Blijft een beetje kruimelig deeg. Bekleed de springvorm met de kruimels op de bodem en zijkanten.Aandrukken met de bolle kant van een lepel( die evt. met koud water is nat gemaakt).

    Verwarm de oven op 180 graden.

    Vermeng rozijnen blokjes geschilde appels, bruine suiker en kruiderij met elkaar.

    Vul de beklede spingvorm ermee.

    Maak de topping met de boter,suiker en meel en strooi de korrels gelijkmatig over de appels heen.

    Bak de appeltaart in ongeveer 35 minuten tot hij mooi bruin is.

    Smakelijk eten.

    OumYAssine

    20-11-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelcake
    [Afbeelding: 2nasmf5.jpg]

    mijn ingezakte wortelcake Verdriet maar hij is wel lekker .
    Ben er nog niet uit waarom hij is ingezakt. Denk teveel bakpoeder.

    Wortelcake

    Ingrediënten:

    4 eieren
    1 glas olie ( 200 ml ongeveer)
    1,5 glas suiker
    1 vanilliesuiker
    1 theelepel zout
    2 theelepels kaneel
    1 glas gemalen walnoten
    2 glazen meel
    2 bakpoeder ( ik denk dat dit dus teveel is voor het recept waarom het is ingezakt)
    3 theeglazen geraspte wortels

    Bereiding:

    Mix de eieren, vanilliesuiker en de suiker goed samen. Voeg dan de olie toe. Mix weer even. Voeg dan een voor een de overige ingrediënten toe.Als Alles goed gemixt is. Dan bakblik van 28 cm doorsnee goed invetten en met meel bestuiven. Dan op 160 graden bakken in de oven.

    OumYAssine

    20-11-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (19)
    31-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake
    [Afbeelding: 11rcbb8.jpg]

    Appelcake ( met dank aan KP) 

    Ingrediënten:

    - 3 grote of 4 kleine rode zoete appels
    - 250 gr gezeefde bloem
    - 250 ml olie
    - 250 gr gemalen suiker
    - 1 bakpoeder
    - 1 vanillesuiker
    - 4 eieren
    - 1tl kaneel voor t bestrooien van de appelschijfjes
    - een ronde vorm van 28 cm à 30cm.

    Bereiding:

    Begin met de oven voor te verwarmen,op 150 graden. Schil dan de appels en snij ze in hele dunne schijfjes. Vet de vorm flink in met boter, daarna neem je een kom en mix je de eieren samen met de suiker en de olie. Voeg dan de vanillesuiker toe, en dan de bloem samen met het bakpoeder. Even alles goed samen mixen, daarna schenk je 1derde van het beslag in de vorm, strijk het met een lepel mooi glad, dan rangschik je de appelschijfjes over het beslag, bestrooi ze met een beetje kaneel, dan schenk je de rest van het beslag over de appelschijfjes heen, en dan weer de rest van de appelschijfjes mooi op het beslag zetten, en strooi er kaneel overheen. Doe het dan in de oven, een beetje onderin, en laat het gaar bakken op 150 graden. Na een half uurtje ga je even kijken met een satéprikker of het gaar is (je prikt even in de cake, is het stokje droog, dan is de cake gaar, blijft er beslag aan zitten, dan laat je het nog in de oven.) Als de cake mooi bruin is, en het is nog niet gaar, zet er dan een vel foliepapier overheen om verbranding te voorkomen.

    31-10-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (12)
    30-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte broodjes met sesamzaadjes
    [Afbeelding: kagu1d.jpg]

    [Afbeelding: 21ka35k.jpg]


    Zachte broodjes met sesamzaadjes

    Ingrediënten:

    1 kg bloem
    2,5 zakjes instant gist ( dr. oetker)
    2 eetlepels suiker
    100 ml olie
    paplepel zout
    2 eieren
    ongeveer halve liter lauwe melk
    ei om de broodjes te besmeren
    sesamzaadjes voor op de broodjes

    Bereiding:
    Doe er 250 ml lauwe melk,gist,suiker samen in eenkom voor de duur van 10 minuten ongeveer. Pak de mengkom van de kneedmachine en doe er de overige ingrediënten in muv de melk . Giet er als laatste de kom met de melk gistmengsel bij en zet je kneedmachine aan. Giet dan voorzichtig de rest van de melk erbij tot je een mooi en soepel deeg hebt.
    Als het deeg klaar is dan laat je het 15 minuten rusten. Dan maak je met behulp van wat olie 15 á 17 bolletjes en leg ze in een bakblik. En maak er met behulp van een mes 3 sneetjes in. Verwarm de oven voor op 200 á 220 graden. Als de broodjes ongeveer na 45 minuten gerezen zijn besmeer je ze met ei en/of melk mengsel en strooi er sesamzaadjes op. Laat ze in de oven bakken gedurende 15 á 20 minuten ongeveer.

    smakelijk eten

    OumYAssine

    30-10-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (173)
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde halve walnootjes
    [Afbeelding: 2ebfn00.jpg]

    [Afbeelding: zkidcz.jpg]

    gevulde halve walnootjes

    Ingrediënten deeg:

    500 gr. bloem
    250 gr. koude boter
    4 eieren
    4 eetlepels suiker
    1/2 zakje bakpoeder

    Ingrediënten vulling en versiering:
    -Caramel zelfgemaakte of 1 potje bobogeen gemengt met gemalen nootjes ( naar smaak)
    -halve walnoten
    - gesmolten melk chocolade

    Kneed de ingrediënten voor het deeg samen tot een soepel deeg. Maak kleine bolletjes. Ongeveer zo groot als een knikker.
    Warm de walnotenpan en vet het regelmatig in zodat ze niet blijven plakken.
    Als de gebakken walnootjes afgekoeld zijn dan vul je ze met een meetje karamelmengsel en leg er een halve walnoot op. Als je klaar bent dan verzier je ze met gesmolten chocolade.

    smakelijk eten

    liefs OumYAssine

    21-09-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baklava 2
    [Afbeelding: 2gw5hd1.jpg]

    [Afbeelding: 16gdi14.jpg]

    Baklava 2

    Ingrediënten:
    1 rol filodeeg
    500 gr. pinda's grof gemalen
    7 eetlepels poedersuiker
    3 eetlepels mazhar
    1 theelepel kaneel
    1 eetlepel amandelaroma
    1 eetlepel boter

    * honing, gesmolten boter en mazhar

    Meng de noten door elkaar(hou wat gemalen pinda's achter voor de decoratie),voeg de suiker,kaneel,mazhar,boter en amandel essence.Pak 4 tot 5 stuks filodeeg leg ze op elkaar en bestrijk ze met de gesmolten boter verdeel wat van de vulling erover en rol op,tijdens het oprollen de rol steeds bestrijken met een beetje boter,snij de rol in stukken. Bak de baklava in de oven op
    180 graden bruin.
    Verwarm de honing met 1 of 2 eetlepels mazhar aubain-marie en giet over de nog warme baklava en bestrooi met de achtergehouden pinda's en leg ze in mooie bonbonpapiertjes.

    21-09-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (428)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fekkas

    [Afbeelding: 200a15y.jpg]

    [Afbeelding: 110iyrb.jpg]


    Fekkas

    ( met dank aan mellouki)

    Ingrediënten:
    6 eieren
    250 gram grof gemalen amandelen
    1/2 glas sesamzaad
    1 kom olie
    1 kom suiker
    1 theelepel bakpoeder
    meel

    versiering:
    1 eigeel en lepeltje nescafe samen gemengd

    Bereiding:
    Bovenstaande ingrediënten samen tot een soepel deeg kneden.
    Maak er dan dikke staven van . Bestrijk deze met het mengsel van eigeel/nescafe. Met een vork er dan voorzichtig lijntjes op trekken voor de sier.
    Bak de staven op 180 graden maar als ze half gaar zijn moet je ze eruit halen en in dunne plakjes snijden. Deze weer opnieuw in de oven en verder laten afbakken tot ze een mooi kleurtje hebben.

    21-09-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (563)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coco's koekjes
    [Afbeelding: nytdo4.jpg]

    [Afbeelding: 3e82x.jpg]

    Coco's koekjes

    ( met dank aan Mellouki)

    Ingrediënten:
    1 glas olie
    125 gr. boter in blokjes
    1 glas coco's
    1/2 zakje bakpoeder
    1 vanilliesuiker
    200 gr. suiker
    500 gr. bloem

    Apart nog wat suiker en coco's in een schaaltje om de deegbolletjes in te deppen.

    Bereiding:
    Alle bovenstaande ingrediënten samen kneden. Maak er kleine bolletjes van en dep de bovenkant in het mengsel van suiker en coco's. Voor de vierkantjes heb ik een stempel gebruikt (plastic ding wat in een apparaat zit waar je friet meemaakt van gewone aardappelen).
    Bak ze tot een mooi kleurtje op 180 graden in de oven.

    21-09-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (10)
    20-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.suikerfeest koekjes 2009
    [Afbeelding: 357gdhu.jpg]

    [Afbeelding: 10nxszn.jpg]

    suikerfeest koekjes 2009

    20-09-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (1307)
    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde stokbroden

    [Afbeelding: 6plp8p.jpg]

    [Afbeelding: 2cgn4ev.jpg]

    Gevulde stokbroden

    Benodigheden
    500 gram bloem
    20 gram gist
    300 ml lauwe melk
    1 eetlepel olie
    peper en zout naar smaak

    afwerking eitje om het brood te besmeren en geraspte kaas

    Vulling
    Naar keuze vullen. Ik heb het hier gevuld met een fijngesneden uitje wat ik heb laten fruiten in een beetje olie en daar bladspinazie bijgedaan en 2 eetlepels tomatenpuree en een blikje tonijn . Dit gekruid met zout,peper,paprikapoeder en komijnpoeder.

    Bereiding
    Kneed de ingrediënten van het deeg tot een mooie soepel deeg en deel het in 2 delen.
    Laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is. Kneed het deeg even door.
    Dan elke bol uitrollen tot een rechthoek van ongeveer 20 bij 30 cm.
    Leg de vulling dan op het deeg en rol het op tot een stokbrood.
    Zorg wel dat de naad onder ligt.
    Snijd een paar sneden in het stokbrood en laat het rijzen.
    Als het gerezen is dan smeer je er ei op en strooi er geraspte kaas op.
    Bak de stokbroden op 200 graden goudbruin.

    14-09-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (14)
    29-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitvlaai
    [Afbeelding: snm9hz.jpg]

    [Afbeelding: 2e1d274.jpg]


    Fruitvlaai

    29-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (3)
    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roomkaastaart met ananas
    [Afbeelding: i1kyeg.jpg]

    [Afbeelding: 54enx2.jpg]

    Roomkaastaart met ananas

    Ingrediënten bodem:
    1 pak maria koekjes
    250 gram gesmolten roomboter

    Ingrediënten vulling:
    2 pakjes roomkaas
    200 gram basterdsuiker
    3 pakjes ongeklopte slagroom
    vaniliesuiker
    3 pakjes klopfix

    Topping:
    2 blikjes ananas in stukjes
    2 eetlepel maïzena

    Als eerste de mariakoekjes verkruimelen of malen  en daar de gesmolten boter bij doen. Goed mengen.Daarna het mengsel  plat drukken in een taartvorm. Beste is om even wat bakpapier op de bodem te leggen.
    Dan de bastersuiker met de roomkaas ( winkelmerk) samen mengen. In een andere kom de slagroom met vanililliesuiker en klopfix  stijf kloppen.
    Roomkaas en slagroom samen mengen. Dit op de verkruimelde koekjes uitstrijken. En in de koelkast laten koelen.

    Daarna de ananas in een pan gieten met de helft van het siroop. Dit aan de kook brengen. meng 1 eetelepel koude siroop met de maïzina ( ongeveer 1 eetlepel) . Dit voeg je bij de kokende ananas stukjes toe. Als het goed is moet de siroop nu dikker worden. Dan van het vuur afhalen en laten afkoelen.
    Als het eenmaal goed is afgekoeld boven op de slagroom/roomkaas uitsmeren in de taartvorm en dan een nachtje laten koelen in de koelkast.

    12-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissants
    met jamvulling

    [Afbeelding: 28vyj4w.jpg]

    [Afbeelding: 352ejif.jpg]

    zonder vulling ( naturel)

    [Afbeelding: 2itlbwn.jpg]

    [Afbeelding: 2s10u0w.jpg] 

    Croissants gevuld met jam en naturel ( dank aan van Noha Tanger voor dit heerlijke recept)

    12-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (142)
    04-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bossche bollen
    [Afbeelding: 2dsnzx2.jpg]

    [Afbeelding: oumcqw.jpg]


    Bossche bollen

    200 melk ml
    100 gram boter
    110 gram bloem,gezeefd
    snufje zout
    4 eieren(m)

    Vulling:
    750 ml ongeklopte slagroom,
    6 eetl.poedersuiker
    3 zakjes klop-fix.

    Garnering: gesmolten chocolade

    Breng de melk met de boter en een snufje zout aan de kook zodra het kookt de bloem erbij en snel roeren blijf nog 1-2min roeren en haal de pan van het vuur. Doe de eieren en voor een erbij de volgende pas erbij doen als de 1ste al opgenomen is. Doe het beslag in een spuitzak en spuit soesjes op de bakplaat. Bak ze in een voorverwarmde oven op 210-220 graden voor ongeveer 15-20min.
    Ondertussen de oven niet open doen anders zakken ze in. Ondertussen de vulling maken.
    Laat de soesjes afkoelen en maak met een spuitmond een gaatje in de onderkant,vul de soesjes met slagroom.
    Smelt de chocolade aubain-marie of in de magnetron met een beetje olie en dompel de soesjes daarin,laat ze drogen garneer daarna met slagroomtoefjes.

    OumYAssine

    04-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (5)
    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte mini stokbroodjes
    [Afbeelding: 2lv1rwz.jpg]

    [Afbeelding: 2vdnv2t.jpg]

    Zachte mini stokbroodjes ( met dank aan Khadija)

    Voor  16 stuks

    Ingrediënten:

    1 kilo bloem
    100 gram zachte boter
    20 gram gedroogde gist
    2 eieren
    500 ml lauwe melk
    2 volle theelepels  zout

    Meng alle ingrediëntengoed  door elkaar en kneed  het deeg ongeveer  15 minuten. Laat het deeg even 10 minuten rusten. Maak er dan 16 bolletjes van .Pak dan  weer je  1e bolletje en maak er  een staafje van en leg het op de bakplaat. Zo werk je ze allemaal af. Met een scherp mes kun je er sneetjes inmaken om het effect te krijgen van een stokbroodje. Laat ze ongeveer 45 á 60 minuten rijzen. Smeer ze in met een mengsel van melk en een losgeklopt ei . Je kunt er eventueel wat sesamzaadjes of maanzaad opstrooien. Dan bak je ze in de oven op 220 graden tot ze mooi goudbruin zijn.

    OumYAssine

    03-07-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (35)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!