Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelfgemaakte focaccia brood met tomaat,ui en olijfolie
    [Afbeelding: 6zlo2r.jpg]


    [Afbeelding: ev269f.jpg]

    zelfgemaakte focaccia brood met tomaat,ui en olijfolie


    voor 2 grote ronde broden.

    10 minuten deeg
    Extra nodig : olijfolie,dunne schijfjes uien, dunne schijfjes tomaat , bruschette kruiden en Italiaanse kruiden


    Fase 1 van het 10 minuten deeg

    2 kopjes meel ( kopje 200 ml)
    2 kopjes lauw water
    2 eetlepels instantgist
    snufje zout
    3 eetlepels nido melkpoeder

    Meng dit samen in een grote beslagkom en laat het 10 minuten staan.

    Fase 2 volgende toevoegen aan de beslagkom

    3 kopjes meel
    1/2 kopje olie

    Dit samen goed kneden tot een mooie soepel deeg. kan eventueel zijn dat je wat meer of minder meel nodig hebt.
    Laat het deeg even rusten. Deel het door 2 en maak er bollen van .
    Smeer 2 pizzavormen royaal in met olijfolie.
    Druk de bollen plat in de pizzavorm. Besprenkel weer royaal met olijfolie.Maak met je vingers veel deuken in het deeg door er met je vingers in te drukken . Dan gooi er dunne schijfjes ui over en dan leg er dunne schijfjes tomaat op.
    Strooi er royaal wat bruschetta kruiden bovenop en wat Italiaanse kruiden . Besprenkel nog maals wat olijfolie erop . Laat het even rijzen . En bak het in de oven op 200 graden gaar. Eenmaal uit de oven kan je er als je wil nogmaals wat olijfolie op besprenkelen.

    11-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (816)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelfgemaakte hotdogs
    [Afbeelding: 112abux.jpg]

    zelfgemaakte hotdogs ( 12 stuks)

    Fase 1 van het 10 minuten deeg

    2 kopjes meel ( kopje 200 ml)
    2 kopjes lauw water
    2 eetlepels instantgist
    snufje zout
    3 eetlepels nido melkpoeder

    Meng dit samen in een grote beslagkom en laat het 10 minuten staan
    .

    Fase 2 volgende toevoegen aan de beslagkom

    3 kopjes meel
    1/2 kopje olie

    Extra : 12 grote knakworstjes



    Dit samen goed kneden tot een mooie soepel deeg. kan eventueel zijn dat je wat meer of minder meel nodig hebt.

    Laat het deeg even rusten. Maak er 12 bollen van ter grote van een grote manderijn.
    Pak een deegroller en rol elke bol dun uit in een ovaalvorm. pak een knakworst en leg die in het midden en druk het deeg netjes en rustig weer tegenelkaar tot je een stokbroodje krijgt . De kant die je dicht hebt gemaakt moet je onder leggen . Zo werk je alles af. Laat het rijzen . Ongeveer 30 minuten . Bestrijk de broodjes met eigeelgemengd met een klein lepeltje zijn en bak in de oven mooi goud bruin op 200 graden.


    smakelijk eten .

    11-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (11)
    06-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse pide
    [Afbeelding: mivr.jpg]

    Turkse pide

    Benodigheden:

    500 gram bloem
    1 lepel verse gist
    25 gram gesmolten boter
    1 lepel suiker
    zout
    30 ml. olie
    ongeveer 250 ml lauw water

    extra: eidooier gemeng met een lepeltje azijn om het brood mee te bestrijken en sesamzaadjes

    Bereiding:
    Alle ingrediënten samen kneden tot een soepel deeg kan een beetje plakkerig zijn. Deeg 30 minuten laten rijzen.
    Verdeel het deeg door 2 . Maak er 2 ronde broden van die je uitdrukt op de bakplaat.
    Maak er met een scherp mes de inkepingen in zoals op de foto . Laat het weer rijzen ( ongeveer 45 minuten) .
    Bestrijk de broden met eidooier/azijn mengsel en strooi er sesam bovenop. Bak in de oven goudbruin op 200 graden.

    06-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (9)
    01-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oranje Shebakia
    [Afbeelding: 5pjtef.jpg]

    [Afbeelding: 245g5ex.jpg]

    Oranje Shebakia ( met dank aan cuisentje met een kleine aanpassingen van mezelf)

    Ingrediënten:

    400 gr bloem
    paplepel droge gist
    1 ei
    snufje zout
    Saffraandraadjes ( als je het hebt evt. oranje kleurstof maar dat had ik niet in huis)
    ongeveer 300  ml lauw water kan evt. wat meer zijn

    Extra: warme honing om de chebakia in te dompelen

    Bereidingswijze:

    Alles mengen tot een vloeibaar beslag met de blender.
    Daarna een uurtje laten rijzen op een warme plek.
    De olie opwarmen en een flesje vullen  ( bv een leeg afwasmiddelflesje of een drinkflesje met zo een speciaal tuitje) en zodra het vuur heet is spuit je het deeg in de olie.Probeer eerst een cirkeltje te spuiten en daarna wat deeg door het cirkeltje . Niet teveel want het word groter in de olie omdat het gaat rijzen . Zodra dat het gebakken is eruit halen en in de warme honing dompelen. Als de chebakia  voldoende honing heeft opgenomen eruit halen en laten uitlekken in bv een vergiet.

    Smakelijk eten

    01-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:ramadan
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shebakia
    [Afbeelding: 348frs5.jpg]

    [Afbeelding: 6nz213.jpg]

    Shebakia ( met dank aan cuisentje voor dit heerlijke recept)

    ( is ook mogelijk om te bestellen via http://loveforcakeofoumyassine.vpweb.nl/ )

    Ingrediënten:
    1 kg meel
    1 zakje bakpoeder
    2 eieren
    100 ml azijn
    200 gr gesmolten boter
    200 ml olie
    10 gr. verse gist
    200 gr gebakken en fijngemalen amandelen
    200 gr geroosterde sesamzaad
    50 gr anijszaad
    50 gr venkelzaad
    saffraandraadjes
    snufje zout
    beetje Arabische gom ( mesk)
    lauw water om te kneden

    Extra : warme honing om de shebakia in te dompelen ongeveer 2 kg met een scheutje oranjebloesem

    Bereiding:
    Je mengt de gist, olie en azijn samenen  laat dit 5 min rusten in een kommetje.
    Daarna meng je al de droge ingrediënten en maakt een kuiltje in het midden.
    In dit kuiltje giet je het gistmengsel.
    Gesmolten boter, eieren  en zout voeg je toe aan de zijkant en stilletjes aan begin je water toe te voegen. Alles heel goed kneden. Het deeg moet soepel zijn en terugveren. Dit is best wel zwaar. Ik verdeel het deeg door midden en kneed elke gedeelte apart heel goed.
    Het deeg verdelen in balletjes en laten rijzen gedurende een uurtje.
    Daarna ieder balletje uitrollen (het liefst dun dan heb je lekkere knapperige chebakia) en snijden in vierkantjes met 4 inkepingen erin. Dan vorm je ze tot een shebakia.
    Werk alle ballen af. In de tussentijd dat je bezig bent laat je de andere deegballen rusten onder een plasticzak.Verhit in een diepe pan olie en neem je eerste afgewerkte chebakia en bak deze goudbruin.Nadat deze lichtbruin zijn gebakken  meteen in de pan met warme honing dompelen en daarna bestrooien met sesamzaad.

    Veel succes en smakelijk eten

    01-08-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:ramadan
    >> Reageer (22)
    31-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sellou
    [Afbeelding: 2m85naf.jpg]

    [Afbeelding: 2cosfa9.jpg]

    [Afbeelding: rro8d4.jpg]

    Sellou

    ( bestellen is mogelijk via http://loveforcakeofoumyassine.vpweb.nl/ )

    komt inshallah in mijn kookboek te staan....

    31-07-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:ramadan
    >> Reageer (5)
    23-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekruide rijst met erwten en kipfilet
    [Afbeelding: dotg08.jpg]

    Gekruide rijst met erwten en kipfilet

    23-07-2010 om 19:51 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete kip met gekarameliseerde ananasschijven

    [Afbeelding: 2rygj6b.jpg]

    [Afbeelding: 33cyh43.jpg]

    Zoete kip met gekarameliseerde ananasschijven

    Komt inshallah ( als God het wil) in mijn kookboek te staan. 

     

    23-07-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (5)
    17-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surinaamse kip

    [Afbeelding: 2zjm34w.jpg]

    Surinaamse kip

    ( met dank aan mijn schoonzusje Karima voor dit heerlijke recept)

    Ingrediënten:

    1 kip (je kan ook drumsticks/vleugeltjes/kipfilet gebruiken)
    flinke scheut zonnebloemolie
    flinke scheut ketjap manis
    6 teentjes fijngeperste knoflook
    3 fijngesneden uitjes
    6 tomaten geschild en in blokjes gesneden
    1 blikje tomatenpuree
    zout en peper

    Bereiding:

    Maak de kip schoon. En knip hem doormidden. Neem een ovenschaal en  leg de kip in de schaal . Maak de marinade door olie,knoflook ,ketjap manis,
    fijngesneden uitjes en zout ,peper en het blikje tamtenpuree samen te voegen en goed te mengen.
    Smeer de kip met dit mengsel goed in. Marinade wat over is daar doe je de tomatenstukjes bij en leg dit ook in de ovenschaal.
    Leg er aluminiumfolie op en laat het gaar worden op 200 graden. Na 45 minuten kijk je of  de kip gaar is. Zo ja dan haal je de folie eraf en laat de kip mooi krokant laagje krijgen .
    Dit gerecht is heerlijk bij een rijstgerecht bv nasi.

    17-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (32)
    15-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triangle broodjes en stokbroodjes (uit 10 minuten deeg)
    [Afbeelding: mlif0y.jpg]

    [Afbeelding: 2chs3fk.jpg]

    Triangle broodjes en stokbroodjes (uit 10 minuten deeg)

    Fase 1 van het 10 minuten deeg

    2 kopjes meel ( kopje 200 ml) 
    2 kopjes lauw water
    2 eetlepels instantgist
    2 eetlepels suiker
    snufje zout
    3 eetlepels nido melkpoeder

    Meng dit samen in een grote beslagkom en laat het 10 minuten staan.

    Fase 2 volgende toevoegen aan de beslagkom

    3 kopjes meel
    1/2 kopje olie

    Dit samen goed kneden tot een mooie soepel deeg. kan eventueel zijn dat je wat meer of minder meel nodig hebt.

    Laat het deeg even rusten  en werk ze af tot broodjes van je keuze. 
    Ik heb de helft vanhet deeg uitgerold en er driehoeken uit gesneden en de andere helft kleine stokbroodjes van gemaakt. Stokbroodjes eerst bolletje een beetje platrukken en dan oprollen tot een stokbroodje . En met een mes inkepingen in maken.  Laat het deeg rijzen en smeer ze dan in met ei of melk . Eventueel versieren met maanzaadjes.
    Bak ze in de oven op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn. 

    Zijn heerlijke zachte broodjes die je voor verschillende doeleinden kan gebruiken en met eventueel verschillende vullingen.  

    15-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (221)
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rösti-taartjes
    [Afbeelding: 35mo7yo.jpg]

    Rösti-taartjes

    Ingrediënten:

    6 geraspte aardappelen (rauw)
    2 heel fijn gesneden uitjes
    2 lepels toscana kruiden ( van de xenos)
    beetje olijfolie
    4 eieren
    flinke scheut melk
    3 eetlepels meel
    mespuntje bakpoeder

    extra: olie om de vormpjes inte vetten en paneermeel.

    Bereiding:
    Bak in een koekepan in een beetje olijfolie de geraspte aardappelen en uien gaar met de toscana kruiden.
    Meng in een andere schaal de eieren ,melk,meel en bakpoeder tot een geheel.
    Als de geraspte aardappelen/uien gaar zijn deze mengen met het eiermengsel. Vantevoren de vorpjes invetten en paneermeel indoen.
    Giet de vormpjes vol met het aardappelen/eieren mengsel en bak ze gaar in de oven op 200 graden.

    14-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (5)
    13-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebroodjes met banketbakkersroom

    [Afbeelding: 20k6on9.jpg]

    [Afbeelding: j7gs9l.jpg]

    Chocoladebroodjes met banketbakkersroom


    Ingrediënten deeg:

    500 gram meel
    2 eieren
    1 eetlepel instant gist
    4 eetlepels suiker
    1 bakpoeder
    3 eetlepels nido melkpoeder
    lauw water ( tot je een soepel deeg hebt)

    overige:
    gesmolten roomboter
    banketbakkersroom
    chocoladestaafjes
    eitje om ze in te smeren voor ze de oven ingaan
    abrikozenjam om ze in te smeren later


    Bereiding:

    Kneed de ingrediënten voor het deeg samen tot een soepel deeg.
    Laat het even rusten en verdeel het deeg in 6 á 7 bollen.
    Werk de bollen af net als msemmen wees niet zuinig met de gesmolten boter. Want door de boter krijg je dat bladerdeeg effect.
    Druk de msemmen uit net als op de mannier voor je ze wil bakken.
    Snijd elke msemmen door 2. En leg bovenaan op de halve msemmen wat banketbakkersroom op en 2 staafjes chocolade. Rol nu de halve msemmen op tot een broodjes. Werk ze allemaal af . Laat ze rijzen ongeveer 40 minuten rijzen. Besmeer de broodjes met ei en bak ze gaar op 200 graden in de oven.
    Eenmaal uit de oven direct insmeren met abrikozenjam of honing.

    Smakelijk eten .

    13-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (121)
    12-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Néstle muffins
    [Afbeelding: 110x62u.jpg]

    Néstle muffins
     
    Benodigheden
    210 gram bloem
    1 eetlepel bakpoeder
    1 blikje néstle gecondenseerde melk
    125 ml water
    100 ml olie
    2 eieren
    2 theelepels vanille aroma

    Bereiding
    Giet het blikje néstle in een mengkom samen met de bloem,bakpoeder en water mix dit samen voor ongeveer 3 minuten met een mixer.
    Neem een andere mengkom en giet hier de olie,eieren en aroma in.
    Meng dit 6 minuten lang met een garde ( niet mixen met een mixer).
    Dan voeg je het ei/oliemengsel bij het deeg.
    Meng met een lepel ( niet mixen) alles goed door elkaar tot het 1 geheel is.

    Doe muffinpapiertjes in een muffinvorm en vul deze 3/4 met het beslag en bak op 190 graden in 20 minuten gaar.

    Smakelijk eten

    12-05-2010 om 15:21 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofschotel met vlees en verschillende groenten
    [Afbeelding: 24q315h.jpg]

    Stoofschotel met vlees en verschillende groenten

    benodigheden:
    ongeveer 500 gram rundvlees
    3 fijngesneden uitjes
    1 eetlepel italiaanse kruiden
    1 tomaat geschild en fijngesneden
    peper
    zout
    gemberpoeder
    saffraanpoeder
    olijfolie
    5 geschilde aardappelen door 4 gesneden
    5 geschilde wortelen in stukken gesneden
    450 gram spercieboontjes
    olijven

    Bereiding :
    Vlees wassen en in stukken snijden. Neem een pan en doe er een laagje olijfolie in. Leg het vlees in de pan en doe er de fijngesneden uien,kruiden en italiaanse kruiden bij. Laat dit samen even bakken voor je er water bij doet.
    Doe er dan een glaasje water bij en laat het vlees gaar koken in de saus. Dan als het vlees bijna gaar is dan doe je er eerst de aardappelen dan de wortelen en als laatste de spercieboontjes en olijven bij. Doe er een glaasje water bij gieten en laat het allemaal gaar stoven.

    12-05-2010 om 11:27 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (11)
    10-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kaas/uienbroodjes

    [Afbeelding: 10s4pz7.jpg]

    [Afbeelding: 2ylwcyb.jpg]

    Italiaanse kaas/uienbroodjes 
     
    Komt inshallah ( als God het wil ) in mijn kookboek te staan.

    10-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (4605)
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde auberginerolletjes met gehakt in tomatensaus

    [Afbeelding: 5b3783.jpg]

    [Afbeelding: 6r3fqs.jpg]

    Gevulde auberginerolletjes met gehakt in tomatensaus

    Komt inshallah ( als God het wil ) in mijn kookboek te staan.

    08-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met olijven en citroen


    [Afbeelding: 35c3mvl.jpg]

    [Afbeelding: 2jfc8lh.jpg] 

    Kip met olijven en citroen 

    benodigheden:
    1 kip
    3 fijngesneden uien
    1 teentje fijngeperste knoflook
    paar stengels fijngesneden koriander en peterselie
    kaneel
    zout naar smaak
    peper
    gemberpoeder
    1 blokje saffraan van knorr of theelepel saffraanpoeder
    olijfolie
    theelepel smen ( ranzige boter )
    1 ingemaakte citroen
    olijven
    aardappelwedges uit de diepvries of zelfgemaakte

    Bereiding:
    Was de kip en knip/snijd het doormidden.
    Maak dan de marinade van de kip. Doe een scheut olie in een pannetje en voeg de kruiden toe en de peterselie/koriander en fijngeperste knoflook ,fijngesneden uien en smen toe.
    Smeer de kip hiermee in. Doe het geheel dan in een ruime pan.
    En laat het goed aanfruiten in het begin .. Doe er dan een glaasje water bij. Laat het op een laag vuurtje sudderen. Als de kip halfgaar is. haal je de kip eruit. Deze smeer je in met boter en leg deze op een bakplaat samen met de aardappelwedget uit de diepvries en doe ze in de oven op zo een 200 graden tot ze mooi bruin zijn geworden.
    In de tussentijd doe je de olijven en de citroen in reepjes gesneden bij de saus en laat deze door sudderen zonder deksel op de pan om een dikkere saus te krijgen .

    smakelijk eten.

    08-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (7)
    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdes taart

    [Afbeelding: 4fyjh5.jpg]

    [Afbeelding: 2ryr66c.jpg]

    Liefdes taart

    biscuitdeeg
    vorm van minimaal 28 of 30 cm doorsnee :

    270 gr. suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    140 gram gezeefd meel
    110 gram maïzina
    20 gram bakpoeder
    10 eieren

    vulling:
    laag 1
    -aardbeienjam die je een beetje opwarmt met een paar eetlepels water
    -banketbakkersroom
    laag 2
    -verse slagroom opgeklopt
    -evt. kleine stukjes verse aardbeien die je mengt door de slagroom



    versiering:
    verse aardbeien
    verse slagroom opgeklopt met suiker,vaniliesuiker en klopfix
    ( voor zowel de versiering als vulling heb ik ongeveer 1 liter slagroom gebruikt en 4 zakjes klopfix en 2 zakjes vanillesuiker en suiker naar smaak)
    chocolade hart versiering
    hagelslag voor de zijkanten

    Bereiding
    Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel langzaam roeren tot het 1 geheel is.
    Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28/30 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten.
    Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken. Als je een vorm gebruikt van 30 cm doorsnee kan het wat langer duren.

    Laat de taart na het bakken goed afkoelen. Snij de taart in 3 lagen doormidden. Smeer de onderste helft in met de jam en daarna banketbakkersroom. Leg de 2 helft erbovenop en smeer een laag opgeklopte slgroom met sukjes aardebeien erop. Leg de andere helft erop. Smeer de taart helemaal in met de overige slagroom. Werk de taart verder af door eerst de zijkant hagelsalg op te doen. Dan de slagroomtoefjes en als laatste de afwerking aan de bovenkant met de chocoladeversiering en verse aardbeien .

    Laat de taart smaken met veel liefde .

    04-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (86)
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bounty cake 2
    [Afbeelding: fwuiq1.jpg]

     Bounty cake 2

    30-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (19)
    24-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-gehaktschotel
    gemengde salade met kikkererwten en mosterddressing en aardappelschotel gevuld met gehakt


    [Afbeelding: s6ipah.jpg]

    24-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (12)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!