Kip met olijven en citroen
benodigheden: 1 kip 3 fijngesneden uien 1 teentje fijngeperste knoflook paar stengels fijngesneden koriander en peterselie kaneel zout naar smaak peper gemberpoeder 1 blokje saffraan van knorr of theelepel saffraanpoeder olijfolie theelepel smen ( ranzige boter ) 1 ingemaakte citroen olijven aardappelwedges uit de diepvries of zelfgemaakte
Bereiding: Was de kip en knip/snijd het doormidden. Maak dan de marinade van de kip. Doe een scheut olie in een pannetje en voeg de kruiden toe en de peterselie/koriander en fijngeperste knoflook ,fijngesneden uien en smen toe. Smeer de kip hiermee in. Doe het geheel dan in een ruime pan. En laat het goed aanfruiten in het begin .. Doe er dan een glaasje water bij. Laat het op een laag vuurtje sudderen. Als de kip halfgaar is. haal je de kip eruit. Deze smeer je in met boter en leg deze op een bakplaat samen met de aardappelwedget uit de diepvries en doe ze in de oven op zo een 200 graden tot ze mooi bruin zijn geworden. In de tussentijd doe je de olijven en de citroen in reepjes gesneden bij de saus en laat deze door sudderen zonder deksel op de pan om een dikkere saus te krijgen .
smakelijk eten.
|