Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rösti-taartjes
    [Afbeelding: 35mo7yo.jpg]

    Rösti-taartjes

    Ingrediënten:

    6 geraspte aardappelen (rauw)
    2 heel fijn gesneden uitjes
    2 lepels toscana kruiden ( van de xenos)
    beetje olijfolie
    4 eieren
    flinke scheut melk
    3 eetlepels meel
    mespuntje bakpoeder

    extra: olie om de vormpjes inte vetten en paneermeel.

    Bereiding:
    Bak in een koekepan in een beetje olijfolie de geraspte aardappelen en uien gaar met de toscana kruiden.
    Meng in een andere schaal de eieren ,melk,meel en bakpoeder tot een geheel.
    Als de geraspte aardappelen/uien gaar zijn deze mengen met het eiermengsel. Vantevoren de vorpjes invetten en paneermeel indoen.
    Giet de vormpjes vol met het aardappelen/eieren mengsel en bak ze gaar in de oven op 200 graden.

    14-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (5)
    13-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebroodjes met banketbakkersroom

    [Afbeelding: 20k6on9.jpg]

    [Afbeelding: j7gs9l.jpg]

    Chocoladebroodjes met banketbakkersroom


    Ingrediënten deeg:

    500 gram meel
    2 eieren
    1 eetlepel instant gist
    4 eetlepels suiker
    1 bakpoeder
    3 eetlepels nido melkpoeder
    lauw water ( tot je een soepel deeg hebt)

    overige:
    gesmolten roomboter
    banketbakkersroom
    chocoladestaafjes
    eitje om ze in te smeren voor ze de oven ingaan
    abrikozenjam om ze in te smeren later


    Bereiding:

    Kneed de ingrediënten voor het deeg samen tot een soepel deeg.
    Laat het even rusten en verdeel het deeg in 6 á 7 bollen.
    Werk de bollen af net als msemmen wees niet zuinig met de gesmolten boter. Want door de boter krijg je dat bladerdeeg effect.
    Druk de msemmen uit net als op de mannier voor je ze wil bakken.
    Snijd elke msemmen door 2. En leg bovenaan op de halve msemmen wat banketbakkersroom op en 2 staafjes chocolade. Rol nu de halve msemmen op tot een broodjes. Werk ze allemaal af . Laat ze rijzen ongeveer 40 minuten rijzen. Besmeer de broodjes met ei en bak ze gaar op 200 graden in de oven.
    Eenmaal uit de oven direct insmeren met abrikozenjam of honing.

    Smakelijk eten .

    13-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (121)
    12-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Néstle muffins
    [Afbeelding: 110x62u.jpg]

    Néstle muffins
     
    Benodigheden
    210 gram bloem
    1 eetlepel bakpoeder
    1 blikje néstle gecondenseerde melk
    125 ml water
    100 ml olie
    2 eieren
    2 theelepels vanille aroma

    Bereiding
    Giet het blikje néstle in een mengkom samen met de bloem,bakpoeder en water mix dit samen voor ongeveer 3 minuten met een mixer.
    Neem een andere mengkom en giet hier de olie,eieren en aroma in.
    Meng dit 6 minuten lang met een garde ( niet mixen met een mixer).
    Dan voeg je het ei/oliemengsel bij het deeg.
    Meng met een lepel ( niet mixen) alles goed door elkaar tot het 1 geheel is.

    Doe muffinpapiertjes in een muffinvorm en vul deze 3/4 met het beslag en bak op 190 graden in 20 minuten gaar.

    Smakelijk eten

    12-05-2010 om 15:21 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofschotel met vlees en verschillende groenten
    [Afbeelding: 24q315h.jpg]

    Stoofschotel met vlees en verschillende groenten

    benodigheden:
    ongeveer 500 gram rundvlees
    3 fijngesneden uitjes
    1 eetlepel italiaanse kruiden
    1 tomaat geschild en fijngesneden
    peper
    zout
    gemberpoeder
    saffraanpoeder
    olijfolie
    5 geschilde aardappelen door 4 gesneden
    5 geschilde wortelen in stukken gesneden
    450 gram spercieboontjes
    olijven

    Bereiding :
    Vlees wassen en in stukken snijden. Neem een pan en doe er een laagje olijfolie in. Leg het vlees in de pan en doe er de fijngesneden uien,kruiden en italiaanse kruiden bij. Laat dit samen even bakken voor je er water bij doet.
    Doe er dan een glaasje water bij en laat het vlees gaar koken in de saus. Dan als het vlees bijna gaar is dan doe je er eerst de aardappelen dan de wortelen en als laatste de spercieboontjes en olijven bij. Doe er een glaasje water bij gieten en laat het allemaal gaar stoven.

    12-05-2010 om 11:27 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (11)
    10-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kaas/uienbroodjes

    [Afbeelding: 10s4pz7.jpg]

    [Afbeelding: 2ylwcyb.jpg]

    Italiaanse kaas/uienbroodjes 
     
    Komt inshallah ( als God het wil ) in mijn kookboek te staan.

    10-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (4605)
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde auberginerolletjes met gehakt in tomatensaus

    [Afbeelding: 5b3783.jpg]

    [Afbeelding: 6r3fqs.jpg]

    Gevulde auberginerolletjes met gehakt in tomatensaus

    Komt inshallah ( als God het wil ) in mijn kookboek te staan.

    08-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met olijven en citroen


    [Afbeelding: 35c3mvl.jpg]

    [Afbeelding: 2jfc8lh.jpg] 

    Kip met olijven en citroen 

    benodigheden:
    1 kip
    3 fijngesneden uien
    1 teentje fijngeperste knoflook
    paar stengels fijngesneden koriander en peterselie
    kaneel
    zout naar smaak
    peper
    gemberpoeder
    1 blokje saffraan van knorr of theelepel saffraanpoeder
    olijfolie
    theelepel smen ( ranzige boter )
    1 ingemaakte citroen
    olijven
    aardappelwedges uit de diepvries of zelfgemaakte

    Bereiding:
    Was de kip en knip/snijd het doormidden.
    Maak dan de marinade van de kip. Doe een scheut olie in een pannetje en voeg de kruiden toe en de peterselie/koriander en fijngeperste knoflook ,fijngesneden uien en smen toe.
    Smeer de kip hiermee in. Doe het geheel dan in een ruime pan.
    En laat het goed aanfruiten in het begin .. Doe er dan een glaasje water bij. Laat het op een laag vuurtje sudderen. Als de kip halfgaar is. haal je de kip eruit. Deze smeer je in met boter en leg deze op een bakplaat samen met de aardappelwedget uit de diepvries en doe ze in de oven op zo een 200 graden tot ze mooi bruin zijn geworden.
    In de tussentijd doe je de olijven en de citroen in reepjes gesneden bij de saus en laat deze door sudderen zonder deksel op de pan om een dikkere saus te krijgen .

    smakelijk eten.

    08-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (7)
    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdes taart

    [Afbeelding: 4fyjh5.jpg]

    [Afbeelding: 2ryr66c.jpg]

    Liefdes taart

    biscuitdeeg
    vorm van minimaal 28 of 30 cm doorsnee :

    270 gr. suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    140 gram gezeefd meel
    110 gram maïzina
    20 gram bakpoeder
    10 eieren

    vulling:
    laag 1
    -aardbeienjam die je een beetje opwarmt met een paar eetlepels water
    -banketbakkersroom
    laag 2
    -verse slagroom opgeklopt
    -evt. kleine stukjes verse aardbeien die je mengt door de slagroom



    versiering:
    verse aardbeien
    verse slagroom opgeklopt met suiker,vaniliesuiker en klopfix
    ( voor zowel de versiering als vulling heb ik ongeveer 1 liter slagroom gebruikt en 4 zakjes klopfix en 2 zakjes vanillesuiker en suiker naar smaak)
    chocolade hart versiering
    hagelslag voor de zijkanten

    Bereiding
    Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel langzaam roeren tot het 1 geheel is.
    Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28/30 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten.
    Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken. Als je een vorm gebruikt van 30 cm doorsnee kan het wat langer duren.

    Laat de taart na het bakken goed afkoelen. Snij de taart in 3 lagen doormidden. Smeer de onderste helft in met de jam en daarna banketbakkersroom. Leg de 2 helft erbovenop en smeer een laag opgeklopte slgroom met sukjes aardebeien erop. Leg de andere helft erop. Smeer de taart helemaal in met de overige slagroom. Werk de taart verder af door eerst de zijkant hagelsalg op te doen. Dan de slagroomtoefjes en als laatste de afwerking aan de bovenkant met de chocoladeversiering en verse aardbeien .

    Laat de taart smaken met veel liefde .

    04-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (86)
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bounty cake 2
    [Afbeelding: fwuiq1.jpg]

     Bounty cake 2

    30-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (19)
    24-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-gehaktschotel
    gemengde salade met kikkererwten en mosterddressing en aardappelschotel gevuld met gehakt


    [Afbeelding: s6ipah.jpg]

    24-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (12)
    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini slagroomsoesjes

    [Afbeelding: ke6680.jpg]

    mini slagroomsoesjes

    Benodigheden

    150 gram gezeefd bloem
    500 ml water
    snufje zout
    65 gram boter
    4 eieren

    slagroom/gesmolten chocolade/witte poedersuiker

    Bereiding

    Als eerste giet je water in een pan samen met het znufje zout en de boter. Dit breng je samen aan de kook.
    Neem de pan van het vuur. Voeg in 1 keer het gezeefde bloem erbij. Roer goed door en zet de pan weer terug op het fornuis op een zacht vuurtje. Roer goed door nu tot het deeg zich samen vormt tot een deegklomp.
    Neem de pan van het vuur en voeg 1 ei toe en roer het er meeteen goed door. Pas als het ene ei goed is opgenomen voeg je het andere ei erdoor heen. Als dit weer goed is opgenomen roer je weer het andere erbij. To je alle eieren hebt toegevoegd. Laat geheel goed afkoelen .
    Dan doe je het deeg in een spuitzak met een grote spuitmond en spuit toefjes op je bakblik ( eerst bakpapier op leggen) .

    Verwarm de oven voor op 200/225 graden.
    Giet voor het bakken een 1,5 kopje water in een braadslee wat je in de oven legt. De soesjes bak je ongeveer gaar in 25 a 30 minuten. Tijdens het bakken de oven niet openen.

    Als ze gaar zijn goed laten afkoelen daarna vullen met opgeklopte slagroom of banketbakkersroom.
    Werk ze af met chocolade of witte poedersuiker.

    18-04-2010 om 15:13 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoete bladerdeeghapjes

    [Afbeelding: 2uqnddg.jpg]

    zoete bladerdeeghapjes

    Benodigheden:

    1 pak bladerdeeg
    banketbakkersroom

    eitje om de hapjes te bestrijken voor ze in de oven gaan

    decoratie:
    abrikozenjam
    gesmolten witte chocolade en bruine chocolade
    geschaafde amandelen of nougatine

    bereiding:

    Pak een plakje bladerdeeg. Snij deze door midden. Leg er een klein lepeltje banketbakkersroom op. Vouw het dicht en maak het dicht met een vork.
    Werk zo alle bladerdeegvellen af.
    Bestrijk de hapjes met ei en bak ze op 200 graden in de oven.

    Als je ze uit de oven haalt. Dan smeer je ze in met abrikozenjam. Daarna decoreren met de gesmolten chocolade en nougatine.

     

     

     

    18-04-2010 om 14:58 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (93)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees met ananas en pruimen

    [Afbeelding: kbw3s1.jpg]

    Vlees met pruimen en ananas

    Komt inshallah ( als God het wil ) in mijn kookboek te staan.

    18-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (3)
    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brioche ( Bijenkorf)
    [Afbeelding: 2s5z0xf.jpg]

    Brioche ( Bijenkorf met dank aan Douniazad)

    Benodigheden

    500 gram bloem
    1 groot ei of 2 kleine eitjes losgeklopt
    10 gram suiker
    50 ml olie
    50 ml gesmolten boter
    snufje zout
    1 vanilliesuiker
    25 gram verse gist
    Ongeveer 200 ml lauwe melk

    *ei voor het bestrijken voor je de brioche de oven in doet.
     
    * Warme abrikozenjam voor het bestrijken nadat ja de brioche uit oven hebt gehaald.

    Bloem en de andere ingrediënten samen kneden tot een soepel plakkerig deeg.
    Dek het deeg goed af en laat het rijzen tot het verdubbeld is.
    Nadat het gerezen is kneed je het nogmaals goed door .
    Maak er kleine bolletjes (ongeveer als een mandarijntje). Leg deze bolletjes naast elkaar in een ronde vorm ( die je al ingesmeerd hebt met olie). Ik heb een taartvorm gebruikt van 26 cm doorsnee.
    Laat het geheel weer rijzen. Bak het daarna op 200 graden.

    Als je de brioche net uit de oven hebt gehaald direct goed insmeren met warme abrikozenjam of warme honing.

    smakelijk eten.

    11-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade rollen
    [Afbeelding: b9gcb9.jpg]

    Chocolade rollen ( met dank aan Emilia voor dit heerlijk recept)

    Benodigheden deeg

    1 kg bloem
    150 ml olie
    120 gram suiker
    1 blokje gist ( ongeveer 35 gram)
    ongeveer 200 ml lauwe melk ( kan ook wat meer zijn)
    1 ei
    snufje zout

    Chocoladevulling

    1,5 pakje chocoladepudding ( dr. oetker /kookpudding)
    2 eetlepels cacao-poeder
    4 eetlepels gemalen kokos

    *ei om de rollen te bestrijken voor ze de oven in gaan.
    * suikerwater ( wat je maakt door wat water met suiker te mengen ) om het na het bakken in te smeren voor de glans

    Bereiding

    los eerst melk en gist samen en voeg een klein beetje van de suiker hierbij. laat dit even samen staan. Doe dan de bloem en en overige ingrediënten samen in de kneedmachine en voeg het gist/melk mengsel erbij. Kneed het deeg samen tot een soepel deeg.
    Dek het deeg goed af en laat het rijzen tot het zich verdubbeld .
    Dan kneed je het nogmaal goed door. Dan verdeel je het deeg in 3 bollen.
    In de tussentijd maak je de vulling. Alle ingrediënten hiervan samen mengen.

    Dan bestrooi je je aanrecht met wat bloem. En rol je 1 bol  uit tot een rechthoek ( 30 bij 20 cm). Besprenkel wat olie op je rechthoek plak deeg. Dan strooi je er royaal wat chocoladevulling op. Rol het deeg op. en maak het goed dicht aan de onderkant. Zo werk je alle bollen af.
    Laat het nogmaals rijzen.
    Bestrijk de rollen met ei en bak ze op 200 graden ( elektrische oven ) 180 graden ( heteluchtoven) tot ze een goudbruine kleur hebben.

    Eenmaal als ze gaar zijn direct na het bakken insmeren met suikerwater.

    Smakelijk eten

    11-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (10)
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken rghaif
    [Afbeelding: 10d8x78.jpg]

    Gebakken rghaif

    Ingrediënten:
    1 ei
    ongeveer 400 gram meel
    Half zakje vanillisuiker
    beetje gist
    beetje zout
    lauw water om te kneden

    Bereidingswijze:
    Kneed bovenstaande ingredienten samen tot een soepel deeg. Laat het even rusten. Maak er kleine bolletjes van. Laat het weer even rusten.
    Maak er mini msemmen van. Breng de ene hoek naar de andere hoek en druk effe goed aan.
    Bak ze in hete olie en doe er honing en sesamzaadjes of grof gemalen en gebakken amandelen op.

    27-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (71)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinasappelcake

    [Afbeelding: vo64io.jpg]

    Sinasappelcake

    Benodigheden

    3 eieren
    250 gram suiker
    200 ml sinasappelsap
    200 ml olie
    350 gram bloem
    rasp van 1 sinasappel
    1 bakpoeder
    1 vanillesuiker

    Bereiding

    Oven voorverwarmen op 160 graden.
    Mix de eieren met de suiker en vanilliesuiker goed samen ( tot het schuimig word).
    Dan doe je er de sinasappelsap en de olie bij weer goed mixen en dan sinasappelrasp.Weer even goed mixen.
    Als laatste de meel samen met de bakpoeder. Weer goed mixen.
    Dan pak je een cakevorm die je goed invet en bestuift met meel.
    Bak de cake op 160 graden in de oven voor ongeveer 45 minuten.

    27-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijn pizza
    [Afbeelding: 2i7w9kw.jpg]

    [Afbeelding: 30ii4ci.jpg]

    Tonijn pizza

    pizzadeeg:

    ongeveer 400 gram meel
    zout
    eetlepel italiaanse kruiden
    3 eetlepels olijolie
    lepeltje suiker
    beetje gist

    Dit samen kneden tot een soepel deeg met lauw water. Even laten rusten.
    Dan door 2 delen. Dan in een pizzaplaat uitdrukken.

    Topping:
    blikje tomatenpuree
    flinke scheut olijfolie.
    zout
    peper
    italiaanse kruiden
    Dit allemaal samen mengen en smeren op het deeg wat al in de plaatpizza is uitgedrukt.



    Daarboven fijgesneden ui  ,champignonschijfjes, tonijn , mozzeralablokjes en geraspte kaas leggen.

    Dan bakken op 200 graden in de oven.

    27-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (31)
    21-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.griesmeelcake met vanillievla


    [Afbeelding: nxkxe0.jpg]

    [Afbeelding: bfnbpk.jpg]

    Griesmeelcake met vanillievla.

    ingredienten:

    3 eieren
    1,5 glas olie
    1,5 glas suiker
    3 glazen vanillievla
    1 vanillliesuiker
    500 gram fijne griesmeel
    1 bakpoeder

    versiering: warme honing en geraspte kokos


    Bereiding:
    Bovenstaande allemaal samen mengen. Ik gebruik altijd een londrinkglas om af te meten.Giet het beslag in een grote lasagnaschaal of braadblik . Die je eerst hebt ingesmeerd met boter en meel om plakken te voorkomen.
    Bakken op ongeveer 160 graden in de oven. Eenmaal gaar uit de oven halen en er warme honing opsmeren en kokos op strooien. Dan in stukjes snijden en in cakevormpjes doen.

    21-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipvingers



    [Afbeelding: 2hrpy4p.jpg]

    [Afbeelding: 2yukd8i.jpg]
     

    Kipvingers ( met dank aan Fatima voor dit heerlijke recept)

    Ingredienten:

    1 kg. kipfilet in lange reepjes gesneden.

    beslag maken van:

    3 eieren
    1 flesje koolzuurhoudende rode spa ( 500 ml)
    meel ( tot je een mooi beslag hebt)
    kruiden naar smaak ( ik heb een grote lepel kipkruiden gebruikt en wat extra zout en peper)

    Doe alle ingredienten voor het beslag samen en mix dit fijn to een mooi egaal beslag.
    Dan pak je de reepjes kip en die doe je bij het beslag. Dit laat je een aantal uren staat.

    Dan de reepjes bakken in hete olie.

    De kip word heerlijk zacht. Je kunt dit beslag ook voor visfilet gebruiken. Dan krijg je een soort kibbeling effect.

    21-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (3)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!