Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    10-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kaas/uienbroodjes

    [Afbeelding: 10s4pz7.jpg]

    [Afbeelding: 2ylwcyb.jpg]

    Italiaanse kaas/uienbroodjes 
     
    Komt inshallah ( als God het wil ) in mijn kookboek te staan.

    10-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (4605)
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde auberginerolletjes met gehakt in tomatensaus

    [Afbeelding: 5b3783.jpg]

    [Afbeelding: 6r3fqs.jpg]

    Gevulde auberginerolletjes met gehakt in tomatensaus

    Komt inshallah ( als God het wil ) in mijn kookboek te staan.

    08-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met olijven en citroen


    [Afbeelding: 35c3mvl.jpg]

    [Afbeelding: 2jfc8lh.jpg] 

    Kip met olijven en citroen 

    benodigheden:
    1 kip
    3 fijngesneden uien
    1 teentje fijngeperste knoflook
    paar stengels fijngesneden koriander en peterselie
    kaneel
    zout naar smaak
    peper
    gemberpoeder
    1 blokje saffraan van knorr of theelepel saffraanpoeder
    olijfolie
    theelepel smen ( ranzige boter )
    1 ingemaakte citroen
    olijven
    aardappelwedges uit de diepvries of zelfgemaakte

    Bereiding:
    Was de kip en knip/snijd het doormidden.
    Maak dan de marinade van de kip. Doe een scheut olie in een pannetje en voeg de kruiden toe en de peterselie/koriander en fijngeperste knoflook ,fijngesneden uien en smen toe.
    Smeer de kip hiermee in. Doe het geheel dan in een ruime pan.
    En laat het goed aanfruiten in het begin .. Doe er dan een glaasje water bij. Laat het op een laag vuurtje sudderen. Als de kip halfgaar is. haal je de kip eruit. Deze smeer je in met boter en leg deze op een bakplaat samen met de aardappelwedget uit de diepvries en doe ze in de oven op zo een 200 graden tot ze mooi bruin zijn geworden.
    In de tussentijd doe je de olijven en de citroen in reepjes gesneden bij de saus en laat deze door sudderen zonder deksel op de pan om een dikkere saus te krijgen .

    smakelijk eten.

    08-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (7)
    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdes taart

    [Afbeelding: 4fyjh5.jpg]

    [Afbeelding: 2ryr66c.jpg]

    Liefdes taart

    biscuitdeeg
    vorm van minimaal 28 of 30 cm doorsnee :

    270 gr. suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    140 gram gezeefd meel
    110 gram maïzina
    20 gram bakpoeder
    10 eieren

    vulling:
    laag 1
    -aardbeienjam die je een beetje opwarmt met een paar eetlepels water
    -banketbakkersroom
    laag 2
    -verse slagroom opgeklopt
    -evt. kleine stukjes verse aardbeien die je mengt door de slagroom



    versiering:
    verse aardbeien
    verse slagroom opgeklopt met suiker,vaniliesuiker en klopfix
    ( voor zowel de versiering als vulling heb ik ongeveer 1 liter slagroom gebruikt en 4 zakjes klopfix en 2 zakjes vanillesuiker en suiker naar smaak)
    chocolade hart versiering
    hagelslag voor de zijkanten

    Bereiding
    Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel langzaam roeren tot het 1 geheel is.
    Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28/30 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten.
    Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken. Als je een vorm gebruikt van 30 cm doorsnee kan het wat langer duren.

    Laat de taart na het bakken goed afkoelen. Snij de taart in 3 lagen doormidden. Smeer de onderste helft in met de jam en daarna banketbakkersroom. Leg de 2 helft erbovenop en smeer een laag opgeklopte slgroom met sukjes aardebeien erop. Leg de andere helft erop. Smeer de taart helemaal in met de overige slagroom. Werk de taart verder af door eerst de zijkant hagelsalg op te doen. Dan de slagroomtoefjes en als laatste de afwerking aan de bovenkant met de chocoladeversiering en verse aardbeien .

    Laat de taart smaken met veel liefde .

    04-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (86)
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bounty cake 2
    [Afbeelding: fwuiq1.jpg]

     Bounty cake 2

    30-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (19)
    24-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-gehaktschotel
    gemengde salade met kikkererwten en mosterddressing en aardappelschotel gevuld met gehakt


    [Afbeelding: s6ipah.jpg]

    24-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (12)
    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini slagroomsoesjes

    [Afbeelding: ke6680.jpg]

    mini slagroomsoesjes

    Benodigheden

    150 gram gezeefd bloem
    500 ml water
    snufje zout
    65 gram boter
    4 eieren

    slagroom/gesmolten chocolade/witte poedersuiker

    Bereiding

    Als eerste giet je water in een pan samen met het znufje zout en de boter. Dit breng je samen aan de kook.
    Neem de pan van het vuur. Voeg in 1 keer het gezeefde bloem erbij. Roer goed door en zet de pan weer terug op het fornuis op een zacht vuurtje. Roer goed door nu tot het deeg zich samen vormt tot een deegklomp.
    Neem de pan van het vuur en voeg 1 ei toe en roer het er meeteen goed door. Pas als het ene ei goed is opgenomen voeg je het andere ei erdoor heen. Als dit weer goed is opgenomen roer je weer het andere erbij. To je alle eieren hebt toegevoegd. Laat geheel goed afkoelen .
    Dan doe je het deeg in een spuitzak met een grote spuitmond en spuit toefjes op je bakblik ( eerst bakpapier op leggen) .

    Verwarm de oven voor op 200/225 graden.
    Giet voor het bakken een 1,5 kopje water in een braadslee wat je in de oven legt. De soesjes bak je ongeveer gaar in 25 a 30 minuten. Tijdens het bakken de oven niet openen.

    Als ze gaar zijn goed laten afkoelen daarna vullen met opgeklopte slagroom of banketbakkersroom.
    Werk ze af met chocolade of witte poedersuiker.

    18-04-2010 om 15:13 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoete bladerdeeghapjes

    [Afbeelding: 2uqnddg.jpg]

    zoete bladerdeeghapjes

    Benodigheden:

    1 pak bladerdeeg
    banketbakkersroom

    eitje om de hapjes te bestrijken voor ze in de oven gaan

    decoratie:
    abrikozenjam
    gesmolten witte chocolade en bruine chocolade
    geschaafde amandelen of nougatine

    bereiding:

    Pak een plakje bladerdeeg. Snij deze door midden. Leg er een klein lepeltje banketbakkersroom op. Vouw het dicht en maak het dicht met een vork.
    Werk zo alle bladerdeegvellen af.
    Bestrijk de hapjes met ei en bak ze op 200 graden in de oven.

    Als je ze uit de oven haalt. Dan smeer je ze in met abrikozenjam. Daarna decoreren met de gesmolten chocolade en nougatine.

     

     

     

    18-04-2010 om 14:58 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (93)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees met ananas en pruimen

    [Afbeelding: kbw3s1.jpg]

    Vlees met pruimen en ananas

    Komt inshallah ( als God het wil ) in mijn kookboek te staan.

    18-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (3)
    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brioche ( Bijenkorf)
    [Afbeelding: 2s5z0xf.jpg]

    Brioche ( Bijenkorf met dank aan Douniazad)

    Benodigheden

    500 gram bloem
    1 groot ei of 2 kleine eitjes losgeklopt
    10 gram suiker
    50 ml olie
    50 ml gesmolten boter
    snufje zout
    1 vanilliesuiker
    25 gram verse gist
    Ongeveer 200 ml lauwe melk

    *ei voor het bestrijken voor je de brioche de oven in doet.
     
    * Warme abrikozenjam voor het bestrijken nadat ja de brioche uit oven hebt gehaald.

    Bloem en de andere ingrediënten samen kneden tot een soepel plakkerig deeg.
    Dek het deeg goed af en laat het rijzen tot het verdubbeld is.
    Nadat het gerezen is kneed je het nogmaals goed door .
    Maak er kleine bolletjes (ongeveer als een mandarijntje). Leg deze bolletjes naast elkaar in een ronde vorm ( die je al ingesmeerd hebt met olie). Ik heb een taartvorm gebruikt van 26 cm doorsnee.
    Laat het geheel weer rijzen. Bak het daarna op 200 graden.

    Als je de brioche net uit de oven hebt gehaald direct goed insmeren met warme abrikozenjam of warme honing.

    smakelijk eten.

    11-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade rollen
    [Afbeelding: b9gcb9.jpg]

    Chocolade rollen ( met dank aan Emilia voor dit heerlijk recept)

    Benodigheden deeg

    1 kg bloem
    150 ml olie
    120 gram suiker
    1 blokje gist ( ongeveer 35 gram)
    ongeveer 200 ml lauwe melk ( kan ook wat meer zijn)
    1 ei
    snufje zout

    Chocoladevulling

    1,5 pakje chocoladepudding ( dr. oetker /kookpudding)
    2 eetlepels cacao-poeder
    4 eetlepels gemalen kokos

    *ei om de rollen te bestrijken voor ze de oven in gaan.
    * suikerwater ( wat je maakt door wat water met suiker te mengen ) om het na het bakken in te smeren voor de glans

    Bereiding

    los eerst melk en gist samen en voeg een klein beetje van de suiker hierbij. laat dit even samen staan. Doe dan de bloem en en overige ingrediënten samen in de kneedmachine en voeg het gist/melk mengsel erbij. Kneed het deeg samen tot een soepel deeg.
    Dek het deeg goed af en laat het rijzen tot het zich verdubbeld .
    Dan kneed je het nogmaal goed door. Dan verdeel je het deeg in 3 bollen.
    In de tussentijd maak je de vulling. Alle ingrediënten hiervan samen mengen.

    Dan bestrooi je je aanrecht met wat bloem. En rol je 1 bol  uit tot een rechthoek ( 30 bij 20 cm). Besprenkel wat olie op je rechthoek plak deeg. Dan strooi je er royaal wat chocoladevulling op. Rol het deeg op. en maak het goed dicht aan de onderkant. Zo werk je alle bollen af.
    Laat het nogmaals rijzen.
    Bestrijk de rollen met ei en bak ze op 200 graden ( elektrische oven ) 180 graden ( heteluchtoven) tot ze een goudbruine kleur hebben.

    Eenmaal als ze gaar zijn direct na het bakken insmeren met suikerwater.

    Smakelijk eten

    11-04-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (10)
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken rghaif
    [Afbeelding: 10d8x78.jpg]

    Gebakken rghaif

    Ingrediënten:
    1 ei
    ongeveer 400 gram meel
    Half zakje vanillisuiker
    beetje gist
    beetje zout
    lauw water om te kneden

    Bereidingswijze:
    Kneed bovenstaande ingredienten samen tot een soepel deeg. Laat het even rusten. Maak er kleine bolletjes van. Laat het weer even rusten.
    Maak er mini msemmen van. Breng de ene hoek naar de andere hoek en druk effe goed aan.
    Bak ze in hete olie en doe er honing en sesamzaadjes of grof gemalen en gebakken amandelen op.

    27-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (71)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinasappelcake

    [Afbeelding: vo64io.jpg]

    Sinasappelcake

    Benodigheden

    3 eieren
    250 gram suiker
    200 ml sinasappelsap
    200 ml olie
    350 gram bloem
    rasp van 1 sinasappel
    1 bakpoeder
    1 vanillesuiker

    Bereiding

    Oven voorverwarmen op 160 graden.
    Mix de eieren met de suiker en vanilliesuiker goed samen ( tot het schuimig word).
    Dan doe je er de sinasappelsap en de olie bij weer goed mixen en dan sinasappelrasp.Weer even goed mixen.
    Als laatste de meel samen met de bakpoeder. Weer goed mixen.
    Dan pak je een cakevorm die je goed invet en bestuift met meel.
    Bak de cake op 160 graden in de oven voor ongeveer 45 minuten.

    27-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijn pizza
    [Afbeelding: 2i7w9kw.jpg]

    [Afbeelding: 30ii4ci.jpg]

    Tonijn pizza

    pizzadeeg:

    ongeveer 400 gram meel
    zout
    eetlepel italiaanse kruiden
    3 eetlepels olijolie
    lepeltje suiker
    beetje gist

    Dit samen kneden tot een soepel deeg met lauw water. Even laten rusten.
    Dan door 2 delen. Dan in een pizzaplaat uitdrukken.

    Topping:
    blikje tomatenpuree
    flinke scheut olijfolie.
    zout
    peper
    italiaanse kruiden
    Dit allemaal samen mengen en smeren op het deeg wat al in de plaatpizza is uitgedrukt.



    Daarboven fijgesneden ui  ,champignonschijfjes, tonijn , mozzeralablokjes en geraspte kaas leggen.

    Dan bakken op 200 graden in de oven.

    27-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (31)
    21-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.griesmeelcake met vanillievla


    [Afbeelding: nxkxe0.jpg]

    [Afbeelding: bfnbpk.jpg]

    Griesmeelcake met vanillievla.

    ingredienten:

    3 eieren
    1,5 glas olie
    1,5 glas suiker
    3 glazen vanillievla
    1 vanillliesuiker
    500 gram fijne griesmeel
    1 bakpoeder

    versiering: warme honing en geraspte kokos


    Bereiding:
    Bovenstaande allemaal samen mengen. Ik gebruik altijd een londrinkglas om af te meten.Giet het beslag in een grote lasagnaschaal of braadblik . Die je eerst hebt ingesmeerd met boter en meel om plakken te voorkomen.
    Bakken op ongeveer 160 graden in de oven. Eenmaal gaar uit de oven halen en er warme honing opsmeren en kokos op strooien. Dan in stukjes snijden en in cakevormpjes doen.

    21-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipvingers



    [Afbeelding: 2hrpy4p.jpg]

    [Afbeelding: 2yukd8i.jpg]
     

    Kipvingers ( met dank aan Fatima voor dit heerlijke recept)

    Ingredienten:

    1 kg. kipfilet in lange reepjes gesneden.

    beslag maken van:

    3 eieren
    1 flesje koolzuurhoudende rode spa ( 500 ml)
    meel ( tot je een mooi beslag hebt)
    kruiden naar smaak ( ik heb een grote lepel kipkruiden gebruikt en wat extra zout en peper)

    Doe alle ingredienten voor het beslag samen en mix dit fijn to een mooi egaal beslag.
    Dan pak je de reepjes kip en die doe je bij het beslag. Dit laat je een aantal uren staat.

    Dan de reepjes bakken in hete olie.

    De kip word heerlijk zacht. Je kunt dit beslag ook voor visfilet gebruiken. Dan krijg je een soort kibbeling effect.

    21-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gekruide aardappelpartjes



    [Afbeelding: 34pggu8.jpg]

    [Afbeelding: 2l91pg8.jpg] 


    gekruide aardappelpartjes

    Aardappels schillen deze in partjes snijden. Kort laten koken.
    Dan kruiden ( ik doe itaaliaanse kruiden, peper, evt zout en een eetlepel vegetable kruidenmix ( hier zit ook al zout in)  van de Turkse winkel) 
    Een flinke scheut olijfolie over de aardappelpartjes gieten.
    De aardappels goed mengen met alle kruiden en olijfolie.
    De gekruide aardappelpartjes op de ovenplaat leggen en in de voorverwarmende oven doen op 200 graden.
    Dit tot de aardappelpartjes een mooie kleur hebben.

    21-02-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (5)
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sesam gribia

    [Afbeelding: 21cgzll.jpg]

    Sesam gribia

    Benodigheden
    400 gram meel
    100 gram fijngemalen sesam
    250 gram zachte roomboter
    250 gram suiker
    1 bakpoeder ( alsa)
    snufje zout

    Bereiding
    Kneed bovenstaande tot een samenhangend deeg.
    Maak er kleine bolletjes van en leg ze neer op een bakplaat.
    bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden.

    29-11-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (113)
    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaai met pudding
    [Afbeelding: 2po7ig7.jpg]

    Vlaai met pudding ( met dank aan Oumoumaima voor dit recept)

    Voor de deeg:
    250 gr. meel
    125 gr. koude boter in klein stuks
    1 eigeel
    2 eetlepels zonnebloemolie
    2 eetlepels melk
    2 eetlepels suiker
    Snufje zout

    Met je vingers, bloem en boter mengen, tot je een soort zand deeg krijgt.
    Voeg de suiker, zout, snel mengen.
    Voeg de eigeel, olie, melk, mengen tot je een bal van de deeg kan maken.
    Met een plasticfolie bedekken en voor een paar uurtjes in de koelkast laten.
    ( een ½ uurtjes voor het gebruik uit de koelkast halen)
    Let op : je moet het snel doen, en liefst met koude handen/ vingers.

    vulling;
    1 liter melk
    100 gr. maïzena
    3 eieren
    150 gr. suiker
    2 zakjes vanille suiker(je kan ook vanille stokjes gebruiken)


    Zanddeeg uit de koelkast halen.
    Smeer een bakblik met wat boter de deeg in de blik uitdrukken
    Met een vork prikken.
    In de koelkast laten(zo voorkom je dat de deeg in de oven in elkaar zakt).

    In een steelpan meng de maizena, suiker, vanillesuiker, eieren en de koude melk die je beetje bij beetje toevoegt.
    Doe de steelpan op een zacht vuur en goed blijven roeren, aan de kook brengen, als het begint te koken, de steelpan uit de vuur nemen.
    Giet de vla op de de zand deeg, en in een voorverwarmd oven laten bakken voor 35-40 minuten.
    De vlaai goed laten afkoelen( in de koelkast).

    Tip: in de oven gaat de vla een “dik balletje”maken, niet prikken!!!
    De vlaai goed laten afkoelen, als ie nog warm is, smaakt ie niet lekker.

    20-11-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige appeltaart
    [Afbeelding: 2hphfgi.jpg]

    Kruidige appelkruimeltaart

    Ingrediënten:
    voor het deeg:
    375 gr. bloem
    120 gr. bastersuiker
    200 gr. koude boter in blokjes gesneden
    1 vaniliesuiker
    1 ei
    snufje zout
    (springvorm van 28 cm doorsnee)

    voor de vulling:
    1 kg appelen geschild en in blokjes gesneden
    handvol rozijnen
    100 gr. bruine basterdsuiker
    lepeltje citroenrasp
    kaneel,kruidnagelpoeder en gemberpoeder op gevoel en smaak

    Topping ( kruimels):
    100 gr. koude boter in blokjes
    100 gr. suiker
    150 gr. meel
    dit mengen en kneden tot losse kruimels

    bereiding:
    Meng alle droge ingrediënten door elkaar en voeg dan de boter en ei toe.
    Blijft een beetje kruimelig deeg. Bekleed de springvorm met de kruimels op de bodem en zijkanten.Aandrukken met de bolle kant van een lepel( die evt. met koud water is nat gemaakt).

    Verwarm de oven op 180 graden.

    Vermeng rozijnen blokjes geschilde appels, bruine suiker en kruiderij met elkaar.

    Vul de beklede spingvorm ermee.

    Maak de topping met de boter,suiker en meel en strooi de korrels gelijkmatig over de appels heen.

    Bak de appeltaart in ongeveer 35 minuten tot hij mooi bruin is.

    Smakelijk eten.

    OumYAssine

    20-11-2009 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (4)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!