Falco
Inhoud blog
 • Falco's Opmaat naar Kerst deel 1 / 2
 • Falco's Opmaat naar Kerst deel 2 / 2
 • Falco's eerste plechtig(geit)
 • Falco's zondagochtend
 • Falco en de droogte deel 1 / 2
 • Falco en de droogte deel 2 / 2
 • Falco en de hitte
 • Falco en de balfanate deel 1 / 2
 • Falco en de balfanate deel 2 / 2
 • Falco: "Ook Tamaskan"
 • Falco's bankwereld deel 1 / 2
 • Falco's bankwereld deel 2 / 2
 • Falco en de clichés
 • Falco's terugblik deel 1 / 2
 • Falco's terugblik deel 2 / 2
 • Falco's kerstboodschap 2017
 • Falco's Sinterklaas
 • Falco's herfst in 't Oosten
 • Falco's boomzaagdag
 • Falco en het vreemde weer
 • Excuus van Falco deel 1 / 2
 • Excuus van Falco deel 2 / 2
 • Falco de Tuintam deel 1 / 2
 • Falco de Tuintam deel 2 / 2
 • Falco heeft geen tantes meer
 • Falco 1 jaar
 • Falco en de sneeuw deel 1 / 2
 • Falco en de sneeuw deel 2 / 2
 • Falco's 'foute' kerstverhaal deel 1 / 2
 • Falco's 'foute' kerstverhaal deel 2 / 2
  Zoeken in blog

  25-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco en het vreemde weer

  Beste Bloggers,
   
  Donderdagavond ontstond hier boven in de lucht iets heel vreemds.

   
  Er hingen ineens darmachtig gevormde watten boven mijn wolvenkop.  Ik moest snel naar binnen van de bazin. Ze heeft de touwtjes soms goed in handen. (Denkt ze) De 25% wolf die in mij zat vond het ook verstandig om een schuilplaats op te zoeken.
   


   

  Het was trouwens daarvoor al de hele dag knap heet buiten. De krul van mijn staart kon ik er af en toe niet eens meer in houden.


  Zeker niet, toen ik ook nog een ganzennek moest opeten. In mijn staart zat toen waarschijnlijk die 25% Duitse herder.


   
  Vreemd, hoor, als je zo’n mengelmoes in je hebt. Het kan dan alle kanten op gaan. Die 50% poolhond in me had het met de hitte best moeilijk. Dat werd dus veel hijgen, weinig rennen en rustig liggen.


  Ik heb me maar getroost door te beseffen, dat rennen voor een slee waarschijnlijk ook veel gehijg geeft, al is het bar koud.


   


  Uit die vreemde wolkengezwellen boven het dak kwam, nadat we veilig binnen waren, een enorm donker geluid. Kaytie schrok zich lam. Ze begon te hijgen en te trillen. Dat verschijnsel had ik nog nooit eerder bij die meid gezien. Costa en ik bleven (natuurlijk) kalm en zaten haar met stomme verbazing aan te kijken.


  Tussen het lawaai en ons zat toch een dak. Niks dus om je druk over te maken. Kaytie had daar kennelijk andere ideeën over.

  Door de ramen in de woonkamer was te zien, dat iemand, denk ik, druk bezig was met een lasergun. Dat ding moet zeker enige malen van grote hoogte op de grond zijn gevallen, want het gedreun was zeer heftig. Het knetterde zelfs. Zeker de stekker van het apparaat er niet op tijd uitgetrokken.
  Ik kon me niet herinneren, dat er op ons weerbord buiten iets stond over extra licht en veel gedreun.  Toen alles achter de rug was bleek het touwtje allen maar nat. We hebben dus gewoon een flinke bui regen gehad. De brandlucht, die van de Lemelerberg kwam, zal wel een andere oorzaak hebben gehad.
  Ik heb toch maar een eigen ontwerp voor een completer weerbord gemaakt:

  Staart droog
  Staart nat
  Staart slingert
  Staart wit
  Staart stijf
  Staart zonder krul
  Staart in brand
  Staart weg  
  zon of ik ben pas wakker
  regen of ik heb gezwommen
  wind of er komt een bekende aan
  sneeuw of de verf was nog nat
  vorst of ik zie een vijand
  erg heet of ik krijg op m’n donder
  ingeslagen bliksem of te dicht bij barbecue
  dat zou erg zijn

  Bij nader inzien is het wel ongemakkelijk om dat bord met eigen staart op te hangen.
  Na het rare weer heb ik mijn speeltjes gecontroleerd op eventuele schade. Dat moet namelijk voor de verzekering. Mijn voetbal was niet heftiger aan flarden dan toen Costa hem had gemold.
      

  Ook de muizenluchten zaten nog in de houtwal.

  Ik heb Kaytie geadviseerd even rust te nemen op het bankje. Kon ze zien, dat de wereld echt niet veranderd was.
  De kevers zaten nog in de buxus.  Dat was jammer.
  De vissen nog in de vijver. De stand van het vijverwater houd ik trouwens bij. Is die te hoog, dan drink ik, is die te laag, dan weet ik ook wat mij te doen staat.
  Er lagen wel overal takjes op de paden. Die heb ik vakkundig weggeknauwd. Transport met klef weer is niet aan te bevelen.
  De planten waren ook niet meer te droog. Die konden er weer een dagje tegen.
  De greppels stonden niet vol water. Geen koe trouwens te zien. Communicatie met de buren was dus uitgesloten.

  Dus: sein meester! De verzekeringsmaatschappij kan weer blij zijn. We zijn er allemaal heelhuids doorheen gerold!  Poot van Falco!


  25-06-2017, 15:52 Geschreven door Falco de Tamaskan


  18-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Excuus van Falco deel 1 / 2

  Beste Bloggers,
   
  Ja, het is inderdaad een tijd geleden, dat ik iets van me heb laten horen en nee, ik maak niet veel mee wat het vertellen waard is.
  Ik kan namelijk ook niet alles gaan vertellen. Dan krijgen jullie waarschijnlijk een verkeerd beeld van mij en dat kan ik mijn ras niet aan doen.
  Het zou mensen kunnen afschrikken om een puppy aan te schaffen als ik bijvoorbeeld vertel, dat ik iedere morgen eerst naar de schuur loop om te kijken wat voor weer het wordt.


   
  Vandaag hing het touwtje droog. Dan weet ik, dat ik me niet erg hoef in te spannen.
   
  Handig zo’n weermeter. Hebben ze hier allemaal. Hoef ik niet eerst naar Buienradar te kijken. Ik doe net als de boeren hier. Kijk naar het touwtje en dan naar de lucht. Door die twee te combineren word ik een aardige weerwolf.


  Vanochtend heb ik met Costa sporen gevolgd richting rattenval. Ik kan eigenlijk niet vertellen, dat ik gisteren samen met Kaytie een hele grote bruine rat in de val zag en dat wij hem beiden op weg naar de hemel wilden helpen.
  Onze begeleidingspassie daarin is dan niet te stoppen, ook niet als de bazin er tussen komt. Die krijst dan harder dan die rat.


  Heel dom. Op de één of andere wijze stimuleert dat onze instincten. Helaas werd de kooi met een giek verwijderd, rat verdronken (of dat soms hartelijk is) en in de groene kliko geworpen. Hoop, dat Petrus daarin ook spreekuur heeft.
  Dit kan ik toch eigenlijk niet in mijn blog vertellen?
  Ook niet, dat ik bij het achterna zitten van die rat een avond daarvoor een plant een andere vormgeving heb gegeven.


  Nu is het een padbedekker geworden. Falco’s grote tuinverbouwing zou mij goed kunnen gebruiken.

  Moeder Marie vond dit ook al niet goed.

  Moet ik verhalen over haar uiterlijk bij het zien van een ineens zeer luchtig varken?  Had ik slechts mijn Kong op laten stuiteren. “Plok” en de speklaag bleek te dun.
  Waarom krijg ik dan zo’n ding? (Bij onheil kijk ik doodgemoedereerd opeens een andere kant op. Noemen ze strategie)  Moet ik dan ook gaan vertellen, dat ik altijd op muizenjacht ben? Kaytie helpt ze met één kaakklem tot de hemelpoort. Ik speel liever met ze en rol er als een deegroller overheen.  Doe ik ook met jonge vogels. Hap ik liefdevol uit de lucht, als ze vliegles krijgen. Wij krijgen hier in Overijssel in de nabije toekomst veel overlast door vliegveld Lelystad. Dan is het toch prima, dat ik hier het luchtruim controleer?
  Helaas blijken die jonge vogels niet tegen mijn gebit te kunnen en van de binnenkant van mijn bek schijnen ze veel stress te krijgen. Als ik ze dan een likje geef en er over heen rol kunnen ze zo als pannenkoek in de pan. Moet ik dat dan ook gaan vertellen?

  Gisteren vloog-ie nog.
   
  Ik noem dit gedrag spelbederf.


  Van de jonge kwarteltjes Speedy en Concalez blijf ik af. Die zijn eigen. Bovendien hebben ze scherpe bewaking van pa en moe. Geert Wilders kan daar jaloers op zijn, want ze zijn heel betrouwbaar. 
   


  Moet ik ook vertellen, dat ik de geit altijd haar hok in jaag?   
  Moet ze dat geitenpaleis ook maar niet af tuigen. Hier is geen renovatie meer mogelijk, slechts wederopbouw.

  Ze zijn hier altijd bezig. Nu weer met de beukenhagen. Is het dan zo gek, dat wij honden ons hier zelf lopen te vermaken?
  Kaytie ondermijnt banken met haar zoektocht naar ongedierte. Volgens mij niet erg. Hoef je niet meer op te staan, glij je er zo weer aan één kant vanaf.


  Costa gebruikt banken als loerplaats. Ze loert dan op mij. Moet ik dan gaan vertellen, dat ze altijd met de bal op mij inbeukt?
   

  Dat geloer op mij doet ze overal. Ik kom misschien in aanmerking voor plaatsing op de lijst van bedreigde diersoorten. (Subsidiemogelijkheden!)

  Sta ik te plassen, begluurt ze me ook. Doe ik er gewoon extra lang over.
  Ik moet van haar de bal ook altijd pakken. Dat noemen ze ‘samen optrekken’. Wacht maar. In een familie-opstelling komt zij er zeker niet goed uit.
  Sinds ik groot ben wil ze Kaytie verdrijven. Ze vindt me kennelijk de moeite waard om voor me te vechten. Met z’n 3-en buiten is er dus niet meer bij. Zeer stom van haar. Nu kan ze af en toe jaloers door het raam naar ons staan kijken.
   
  Hoe wij huishouden in de voortuin.
  Ik heb al tegen Kaytie gezegd, dat zij in de leer moet bij die stierenvechter en goed uitkijken moet gaan leren bij die stokstaartjes. Die dingen hangen hier niet voor niets aan de muur.


  18-06-2017, 16:01 Geschreven door Falco de Tamaskan


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Excuus van Falco deel 2 / 2


  Enfin, ik kan Costa wel aan. Ze durft in ieder geval van mij niets af te pakken.
  Als ik haar zat ben, ga ik er gewoon bij liggen. Een knappe, die mij dan overeind krijgt.  Jullie zien: weinig nieuws hier.   

  Het wordt vandaag heel heet. Gelukkig is er water.  Ik moet de bak wel delen met Costa, dat mag. Ik hoop nog altijd op een romance, ondanks al die ruwe dates.
   

  Ik geef de helft van mijn kinderen wel Ritalin.
  Als het nog warmer wordt ga ik lekker tukken onder de airco in huis. De ene keer met Kaytie,


  de andere keer met Costa.
       


  Ik zal maar niet vertellen, dat ik dan soms zachte scheetjes laat, die niet zouden misruiken in een varkensstal.   


  Vanuit hier de groeten, ook van Costa


     en van Kaytie
  en van de tuin!
   


  18-06-2017, 16:01 Geschreven door Falco de Tamaskan


  09-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco de Tuintam deel 1 / 2

  Beste allemaal,
   
  Jullie hebben een tijdje niets van me gehoord. Ik zat nogal in de verharing. Je bent dan niet op z’n mooist en jullie oog wil ook wat.  Dit is een pluk van m’n lijf. Even rollen in een dooie muis en je laat een haarstuk achter. Je draait je kont nog niet om of een vogel pikt een snavel vol van je ouwe jas om er een nest van te bouwen. Net drones met een dichtbij-camera. Je ziet ze niet en zo landen ze achter je.


  Ik hou van tuinieren. Ik sta hier midden tussen de planten te verticuteren. Ik houd de aarde luchtig met mijn nagels en pluk groen en bloem om mijn maagflora bio op te vrolijken.


  In het bos doe ik dat ook, alleen wat heftiger. Het is daar ook niet goed aangeveegd.

  Ik hark daar stevig en grondig na het ledigen van m’n blaas.


  Ik tank daartoe water uit mijn eigen vijver.


  En kan daardoor de planten beter water geven.

  Daar is mijn bazin niet zo blij mee. Ik pies het liefst tegen heggen. Ze klaagt er over, dat vooral de buxushagen bruin worden. Onzin. Er is veel zon geweest. Ook op de hoeken.


  (Haar neus is nu ook bruin en dat komt echt niet door mijn bronwater)  Er lopen hier nu eenmaal twee teven rond, die van mij verwachten, dat ik me als man gedraag en daar hoort het uitzetten van mijn vlaggen bij. Als de koning eerdaags jarig is, is iedereen er blij mee.

  Ik ben vaak echt nuttig bezig. Sleep dagelijks vrachten hout het terrein op en haksel de lange stukken, indien ik dat nodig vind.


  Vooral die kleine stukjes doen het goed in de grasmaaier. Het knalt dan alsof er weer een ree op de Lemelerberg wordt afgeschoten.


  Die berg is trouwens mijn achtertuin. Ik mag daar niet los en dat is natuurlijk raar, als een ree wordt neergehaald en ik daar eerst niet achter aan mag. Ik ruik ze altijd overal. Ik ben gek op miljoenenjacht.
  Ik loop daar over het reeënpad en dat is op


   zich al illegaal.

  Maar ja, de kortste weg naar huis, hè? Die reetjes hebben vast ook geen bril op. Zouden ze hier niet lopen.
   
  Op de berg lees ik samen met Costa de krant.  Je moet het nieuws nu eenmaal bijhouden. Wie heeft er gelopen, wie heeft er het lef gehad er iets achter te laten, wie ruikt er erg lekker.

  Soms is het zo lekker, dat ik geen afscheid kan nemen. (En die idioot aan de andere kant maar trekken)

  Laatst tilde ik m’n poot op en tja, daar lag-ie....
  Ik heb wel even gekeken, of er geen boswachter aan kwam. 
  De kust leek veilig.

     Zowel links als rechts.    In observeren ben ik overigens erg goed. Daar neem ik gewoon mijn moment voor. Vooral in de zandverstuiving zit het lekker. Geen gezeur aan je kont van takjes en stijve hei.


  Je kunt dan leuke objecten, die je van verre ziet, naderhand van dichtbij gaan bekijken. Gisteren barstte het van de krentenbomen, die in bloei staan.


  Waarom ze zo heten, weet ik niet. Ik heb geen krent gezien.  09-04-2017, 18:30 Geschreven door Falco de Tamaskan


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco de Tuintam deel 2 / 2  Thuis kan ik bij dit bankje het halve terrein goed overzien. Als ik bejaard ben, plant ik hier wat geraniums. 

  Ik houd ook de bijenstand scherp in de gaten. Ik heb vast honing aan mijn kont, want ik zie ze tegenwoordig overal om me heen.

  Ik heb er een harde kop in of het hier ooit wel eens bij-vrij wordt. Bovendien is het hier vaak hommeles. Die komen letterlijk uit de grond.


  Fantastisch om daar mijn poot op te zetten.


  Moet Costa niet in de buurt zijn. Die begint altijd een bal in me te douwen. Alles wat Costa doet is wild en woest.   Ik probeer haar vaak te paaien.

  Om één momentje rust te hebben, voordat ze weer losbarst. Ik noem haar Erdo Gans. Altijd provoceren.

  In het bos is zij juist rustiger. Ik trek als een bezetene aan de lijn om verderop te kunnen lopen, maar zij wenst buiten de poort opeens het dametje te zijn. Niet achter het wild aan, gezeglijk zijn. Je wordt er soms misselijk van. (Neem ik maar weer een pluk grassprieten) Ik ben van plan mee te doen aan Boer zoekt Vrouw. Ik boer hier goed. Daar kan Yvon Jaspers geen bezwaar tegen maken. Ook kan ik aantonen, dat ik geen gelegenheid heb om buiten de poort mijn geluk te zoeken. Ik word daar altijd aan het lijntje gehouden. Met zo’n knappe kop, die ik heb,


  krijg ik vast een bench vol brieven. Een week met drie vrouwen moet toppie zijn. Ik hijg al bij het idee van het keuzemoment!   

  Als we na een lange wandeling weer bijna thuis zijn en door de bomen ons huizenpark weer zien,


     moeten we netjes aan de kant van de weg gaan zitten.
  Costa doet dat natuurlijk wel en ik niet. Ik
   


  ben gewoon een 
  dwarsligger

   


  Altijd weer blij, dat ik thuis mijn vermoeide lijf weer onder de aarde kan laten gooien door dat eeuwig naar muizen op jacht zijnde wit op zwart geval. Of zwart op wit geval. Ik weet het ook niet meer precies. Ik ben nog moe van het anderhalf uur lijntrekken.  Prettige dag verder,
  poot van Falco


  en een tulpje uit mijn tuin.


  09-04-2017, 17:54 Geschreven door Falco de Tamaskan


  21-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco heeft geen tantes meer

  Ik heb een straf weekje achter de rug.
  Laat ik beginnen met te zeggen, dat ik geen tante Costa en tante Kaytie meer wil zeggen.
  Voortaan a.u.b. zonder tante er voor. Ik leg het even uit.
  Het begon een paar weken geleden al. Costa en Kaytie, toen nog tantes, deden veel vaker dan anders een plasje.
  En elke dag begon dat lekkerder te ruiken. Zien doen, doet doen, dus ik begon zelf ook steeds tegen meerdere obstakels mijn achterpoot op te tillen.
  Heggen, kliko’s, hekken, bloempotten, alles kreeg een spriets. Zelfs binnen in huis gaf ik een keer de tafelpoot water.
  Mijn bazin was toen helemaal niet aardig tegen mij. Dom, hoor. Ze had helemaal geen begrip voor mijn ontwikkeling als man, althans niet binnenshuis.  De tantes deden steeds vreemder tegen me, één kreeg een badpak aan (was zeker ook aan het sprietsen)


   


  en de ander begon tegen me aan te flemen.


  Zo lief was ze nog nooit tegen me geweest.

  Ik verloor er helemaal mijn eetlust door.
  Kwam door die indringende geuren, die mijn neus bereikten.
  Ik was gewoon mezelf niet meer.


  Ik werd verleid dingen te doen, die ik nog nooit had gedaan.


  Zo maar ineens wilde ik de dames onder mij hebben.
  Dat mocht dus niet.  Vandaar dat badpak van Costa   en die
                                     bench van
  Kaytie
      

  Ik vond er geen barst aan.

  Moest ook nog mijn tuig de hele dag om. Konden ze me los trekken, werd er gezegd. Alsof ik een tanker op een zandbank was.
   


   


  Ik heb vijf dagen lang nog nooit zoveel keren in bloembakken en op vensterbanken gestaan. Ik mocht namelijk niet meer gelijk met de twee dames uit.

  Ik kreeg het er af en toe heel warm van tussen de opkomende krokussen.
  Heb nog geprobeerd door dubbel glas heen te komen. 
  En door deuren.  Costa probeerde dat aan de ene kant en ik aan de andere. Vandaar die stoel op de plek, waar hij anders nooit staat.

  Ik heb af en toe gehuild als een echte wolf, als ik niet samen met een dame mee uit mocht. De buren wonen op vijfhonderd meter en een kilometer afstand, dus die hebben geboft!
  ‘s Nachts lag ik letterlijk bekaf in mijn bench naast die van Costa. Kon ik haar goed in de gaten houden en hoefde ik niet te huilen. Er kon geen geflipte reu het vaderschap komen aanbieden.
  Met al die barrières, die voor mij werden opgeworpen is het begrijpelijk, dat ik over negen weken geen kroost kan gaan verwelkomen.
  Jammer, volgende keer beter. Al moet gezegd worden, dat ik eigenlijk te goed ben voor die dames hier.
  Wereldwijd staan er vast knappe Tamaskaanse wijfjes op nageslacht van mij te wachten. Mijn staart is toch geweldig!


   
  Vandaag ben ik weer gaan eten, kilo’s lichter, maar die vreet ik er wel weer aan.

  Ik voel me weer scharrelkiplekker!


  Poot van Falco

  21-02-2017, 00:00 Geschreven door Falco de Tamaskan


  28-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco 1 jaar

  Hoi,

     Zo lig je nog met een serieuze blik in de luiers


     en zo ben je vrolijk een jaar!


  Ik heb een ballon gekregen, daar heb je wat aan. (Waar blijft mijn vleesbot????)  Lig je daarop te wachten in de keuken en al wat er komt, geen vleesbot!


   

  Ook in de sneeuw ligt er niks voor mij verstopt.


  Krijg je ook nog een belachelijke strik om.

  Vrouwtje, wat dacht je van een taart met in het midden 1 vleesbot????  Ik doe mijn ogen stijf dicht. Zie ik een kluif, die er niet is. Hangt er ook nog een poes met cupcake en 1 jaar om mijn nek!!!!


   


  Ook bij deze deur kan er nog geen botje af.
   
  Ik heb het idee, dat ze verwachten, dat ik de hele dag met honger in de versierselen ga.
  Ik wil een vleesbot! Ik zit er voor!
  Ik wacht. 
  Eindelijk, daar is-ie!

  Ik moet nu kauwen. Voor je het weet zit mijn verjaardag weer achter mijn kiezen.
   
  Poot van Falco  28-01-2017, 15:43 Geschreven door Falco de Tamaskan


  07-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco en de sneeuw deel 1 / 2

  Hoi,
   
  Mijn hondenhart sloeg meteen over, toen ik buiten kwam en die nieuwe witte vloerbedekking er lag.

   
  “Dat is nou sneeuw”, dacht ik: “Dat heeft mama Ylva ons verteld, toen we bij haar lagen te lebberen en zij ons voorlichting gaf.”

  Ik weet het nog goed, ik lag in mijn blauwe bandje te genieten van die zoete melk.


  De sneeuw zou net zo wit zijn als haar melk, fluisterde ze toen.  En daar lag het dan, de sneeuw, op mijn grasveldje....
   


  Ik moest van de zenuwen direct plassen. Wist ik veel, dat het tapijt op die plaats gelijk vergeelde met in het midden een verbrand gat.


  Ik keek mijn pool-ogen uit, toen ik verder liep. 

  Minder leuk detail was, dat de berg met ponykeutels was bevroren. Ik probeer er altijd stiekem in het voorbijgaan één te stelen, maar nu zat die verrekte keutel, die ik in de smiezen had, vast.

  Het grindpad naar de pony’s lag helemaal verstijfd. Normaal rolt er van alles onder mijn poten door. Nu was het hobbelen geblazen.


  Daar was mijn vriendin Roos. Even begroeten. “Buurvrouw, heb jij ook sneeuw?”  Ze keek me nogal stom aan. Kon ik weten, dat Shetlanders zich in de sneeuw net zo goed voelen als een wolf of poolhond in het Hoge Noorden.  Ik kon merken, dat tante Costa, als halve Belg, niet zo veel op had met sneeuw. Zij loopt in alle omstandigheden alleen maar met een bal, klem in de bek.


  Geen bal soms aan, aan die tante.
   

  Ze verwisselt nog wel eens van kleur, maar dat is dan ook alles. Ze daagt me altijd uit om die bal te pakken. No way dit keer.
   
   


     Ik ging lekker even in de sneeuw liggen dromen van een grote slee. Ingespannen is het leuk om die te trekken (dat had mam Ylva ook verteld) en als er mensen in zitten kun je er ook zeer aangenaam achter aan rennen.
   
  Daar schijnt Drs. P. een liedje over te hebben gezongen.
  Ik besloot, na mijn moment van zelfreflectie (InSync en vol Mindfullness) tante Costa op te jagen, het bospad in, in een wedstrijdje om het hardst, met Drs. P. en die slee nog in mijn achterkop.

  Tante Kaytie probeerde ons zeer fanatiek bij te houden, staart omhoog, ze kan best hard, maar ze heeft de onhebbelijkheid meteen te stoppen, als ze een muis ruikt.  Dus maar hard terug. Kijken, of ik assistentie kon verlenen.

  Kom ik aan de overkant tante Costa weer tegen. Ze was chagrijnig, omdat ik niet met haar wilde ballen. Zeer vermoeiend, zo’n gedreven vriendin.  Ik weet dan altijd, wat er komen gaat. Mij ophitsen en een fel partijtje bekvechten beginnen, alsof ik van mijn tandsteen af moet. Had ik dus even geen zin in.   
  Ze bleef maar jennen en probeerde mij in de poten te krijgen.
   


  Nou, dan ga je maar. Gebit tonen heb ik op de puppycursus geleerd en dat staat erg leuk als je het hogerop zoekt.

  Tante begon er steeds lelijker uit te zien. Als ze zo doorgaat eindigt ze nog als een oude vrijster in een asielhok.  07-01-2017, 00:00 Geschreven door Falco de Tamaskan


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco en de sneeuw deel 2 / 2  Zeg nou zelf, dat is toch geen Doutzen-Kroes-blik. Ik heb haar aangeraden een face-lift te nemen en haar wangen op te vullen met een paar muizen.

  Overigens, Ik overweeg met mijn gebit naar een casting-bureau te gaan. Kan ik misschien in een tandpastareclame of in een Hollywood horrorfilm als weerwolf.
   


  Onze gevechten duren nooit zo lang. Loeren op elkaar is veel comfortabeler. Het is altijd weer spannend, wie als eerste wegstuift.    

  Ik kan ook net doen, alsof ik het druk heb met iets anders. Dat heet negeren of misleiden.. Ik geloof, dat mijn tante hier alle ballen had verzameld.
  (En dan nu zijn we al weer toe aan de derde bal...) Ze kan zo bij de Lotto gaan solliciteren.  Ze houdt ook altijd mijn andere tante in de gaten. Die mag ook geen stap verkeerd doen. Ze denkt, dat ze moeder overste is, maar dat klopt niet, want ze wil altijd bovenop.


  Ik kan lekker met tante Kaytie graven. Kunnen we aan de muizen-tapas. Het zijn voor haar hele bekvullingen en voor mij hapjes van niks. Maar goed, het is leuk, dat zij het meeste graafwerk doet en ik dan kan liggen wachten tot er een muis ergens anders uit de grond komt of tussen haar poten doorrent, linea recta mijn lege bek in. Sublieme strategie gebleken.  Spannend hoor, die vlugge saté’tjes en ze hebben ook zulke aandoenlijke koppies. Ik ben wel verplicht mee te doen aan de jacht, anders zitten ze straks in huis mijn beloningsbrokken aan te vreten.


  Ook moet ik het bos in de gaten houden en mijn geurvlaggen uitzetten (ik heb inmiddels een eigen geurlijn)  om de vossen van het kippenhok af te houden. Zo heb ik hier mijn taken. Je moet jezelf ook een beetje onmisbaar maken en daarom blaf ik ook nog af en toe onverlaten uit. Ik word steeds beter in mijn bas. Huilen kan ik ook. dan zoek ik contact met mijn bazin of de maan. Mijn bazin loeit wel eens terug, de maan niet.

  Ik moet niet alleen het bos aan de overkant in de gaten blijven houden. Ook de weg. Komt er niks van links, dan komt er wel weer wat van rechts. Zo train ik mijn nekspieren.
  Ik lig nog maar aan het begin van mijn hondenbaan. Misschien win ik nog eens de Staatsloterij. Dan koop ik alle grond hier omheen en zestig reeën.


  Kan ik de hele dag achter ze aan racen met de wetenschap, dat ze niet echt aan mij kunnen ontsnappen. Vang ik ze vandaag niet, dan spring ik er morgen wel één omver. Je moet kunnen blijven dromen. In de sneeuw  of stil op mijn kussen...            


   
   


  Allemaal een goed jaar. Het zal mij wel lukken!
   

  Poot van Falco


   
  P.S. Ik ga vooruit. Ik kan mijn tante Costa nu, als ik vol in mijn snelheid lig, inhalen. Vind ik erg knap van mezelf. Ik wens iedereen in 2017 ook zo’n voortgang toe.
  07-01-2017, 00:00 Geschreven door Falco de Tamaskan


  24-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco's 'foute' kerstverhaal deel 1 / 2

  Hoi,
   
  Nauwelijks tijd gehad om iets van me te laten horen. Er gebeurt hier altijd zoveel.
  Mijn vrouwtje had een nieuw tuig voor me gekocht. Had van mij echt niet gehoeven. Ik heb een hekel aan al dat verband om mijn lijf. Ik loop liever in natura rond.
  De bazin schijnt het niet prettig te vinden, als ik trek. Maar wat denkt ze nou eigenlijk? Ik ben voor de helft een sledehond en moet gewoon aan mijn conditie werken.
  Nieuw tuig dus, met de aansluiting voor de riem van voren! Zie je het voor je? Nou, ik dus liever niet. Trek ik, dan kom ik schuin te liggen en zie ik weer alles, wat ik net daarvoor ook al heb gezien.
  Krijg je zo’n onbestendig déjà vu gevoel van.
  We lopen dus in het bos met dat foute tuig. Na een kilometer scheef te hebben gelegen, dacht het vrouwtje kennelijk, dat ik voorgoed geremd was. Ze deed de riem weer op mijn rug vast. Klinkt er een schot van rechts.
  Jachtseizoen. Die schoten doen me niks, die hoor ik regelmatig.
  Komen er toch opeens twee reeën met een rotgang voor mijn snoet langs!  Die jagers hadden gemist. Nu was het mijn beurt. Tenslotte ben ik voor 25%  hongerige wolf. Bazin heeft het gered door een boom te omklemmen, maar ik moet van haar laten weten, dat haar linkerarm iets langer is geworden en
  dat ze mij erg ongehoorzaam in mijn instincten vindt. Dat zigzaggen met mijn neus op het spoor nadat ze de boom weer had losgelaten, beviel haar ook niet echt. Ruiken mag wel, maar niet met een snelheid van een kart-racer.
  We waren dus weer snel thuis.


  Alles is anders de laatste tijd. Er is van alles binnen de hekken gesjouwd. Ik schijn niets goed meer te kunnen doen, want er is veel op mij gemopperd. Ik hou gewoon niet van verandering. Het was hier net Rob’s grote tuinverbouwing.

   


  Er stond opeens een boom. Die heb ik twee keer omgegooid. Nu is hij zwaar verankerd en toch mag ik er niet tegen aan piesen.


  Er was ook opeens een pinguïn. Het vroor niet eens! Ze hebben hem ook maar hoog gezet. Ik wilde hem het hele terrein laten zien. We hadden nog geen ijsschotsen in de vijver, maar gaat het vriezen, dan douw ik hem alsnog een wak in. Als halve poolhond weet ik gewoon, dat die beesten het gauw te warm hebben.  In de bloembak belandden zomaar een eekhoorn en iets wat voor een hert moest doorgaan. Ze hadden een soort acné op hun huid.  Het stomme van alles was, dat die rare pukkels nog licht gaven ook. Alsof je met zo’n huidafwijking te koop moet lopen. Ik was maar onopvallend in het bos gebleven.

  Toen er ook nog een boom in huis werd neergezet heb ik toch maar even aan tante Costa gevraagd, wat er nou toch allemaal aan de hand was. “Het wordt Kerst”, zei ze.  “Dat betekent allemaal lichtjes, groen, rood, wit en de mensen gedragen zich dan anders”.

  Nou, tante Costa ook. Die kwam ook al helemaal in hoger sferen!
   
  Buiten zag het er ook zo langzamerhand nogal rood uit.


                                        
  Ik heb toen besloten me maar helemaal niets aan te trekken van al die veranderingen en tante Costa maar af te tuigen in plaats van de kerstboom.  Toen ik met haar zo aan het bekvechten was overviel me ineens het ultieme kerstgevoel.   
  Ik besloot een kerststal te gaan bouwen.
  Stuk voor stuk heb ik uit de hoge houtwallen stokken gesleept, met veel passie.  Helaas heb ik een stok door het glas van de broeikas heen (en weer) gemaaid. Stond even in de weg. Was gewoon niet hufterproef.

  Soms lopen de dingen nou eenmaal wat anders. (En fout)

  Van die stal is dus niets terecht gekomen. Elke keer werd ik ook nog door mijn twee tantes gedwarsboomd. Vrouwen mag je wel terecht wijzen, maar niet aan- of opvreten.

  Binnen kon ik ook mijn kont niet keren. Die staande ganzenpaté’s waren niet voor mijn consumptie geschikt


  en buiten was men ook niet van plan de kippen los te laten voor mijn broodnodige beweging en goede maagvulling.  Misschien moet ik Wakker Dier maar eens gaan bellen, dat die beesten altijd in detentie zitten. ‘s Nachts is een bench best comfortabel, overdag moet je de poten zo ver mogelijk kunnen strekken.

  Ik heb dit echt niet gedaan, hoor! (Iemand was me voor)
  En, vrouwtje, kijk! Ik mol echt geen herten. Daar heb ik tante Costa voor... (Die meid kan rennen!)  Vanwege mijn wilde gedrag en mijn scherpe wolfsklauwen, waarmee ik in een foute kersttrui ben blijven hangen, met fatale afloop, heeft men vandaag getracht mij de ware kerstgedachte bij te brengen.

  Ik moest heel netjes gaan zitten, kreeg een aureool boven mijn kop en een boomkleed om mijn lijf. (Hoe verzint ze het)


  Tante Costa heeft me echt uit staan lachen.  Ik moest blijven zitten, héél rustig, tot ik zou begrijpen, waar de Kerst over ging, over het geboren worden van een biologisch vaderloos kindje, dat de wereld moest verbinden, lief zijn voor elkaar, denken aan arme kindertjes, eenzame hondjes, hertjes die gedood worden om in de supermarkt te gaan liggen, eekhoorntjes met pukkeltjes, mislukte kerststalletjes, geen vaste bench- of verblijfplaats, kapotte ruit in de broeikas, gezelligheid thuis, vrede op aarde. Is dat laatste dan alleen met Kerst?
   
  “Je denkt te diep door”, zei Kaytie: “Als het altijd vrede was, zou je ook niet Kerst hoeven te vieren. Dan is het elke dag Kerst.”

  24-12-2016, 00:00 Geschreven door Falco de Tamaskan


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco's 'foute' kerstverhaal deel 2 / 2
  Toen zette tante Costa de aanval in, vrouwtje had alleen mijn boomkleed nog vast en ik ontkwam met dat engelding nog op. Helaas is het mij daarna ontvallen.

  Ik zal beloven hem in gedachte af en toe op te hebben.


  (En soms te lopen met de stok van Jozef)  (En tante Costa als Maria te behandelen)


  (Ik hoop alleen niet op een onbevlekte ontvangenis)

  (En tante Kaytie’s gevangen muizen niet in één keer op te eten)


  (En de boom de boom te laten)

  Een fantastische kerst met alles en iedereen, waar je van houdt!
   
  Poot van Falco

  24-12-2016, 00:00 Geschreven door Falco de Tamaskan


  20-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco's eerste (puberale) herfst deel 1 / 2
   
  Tijd niets gehoord, hè? Dat komt, ik heb het druk. Er is hier altijd wel wat te doen.

   
  Neem nou vanmorgen. Wind, bladeren en dan zie ik ineens een verschoven bloempot.
  Die heeft dan de keuze, òf weer terug op zijn plek, òf hij gaat met mij mee.
  Mijn bazin vond de uitkomst droevig.


  Stom, natuurlijk, want ze weet, dat een Tamaskan er niet tegen kan, als hij buiten komt en er is iets veranderd.


   
  Ik moet dan gaan zitten van haar en ze spreekt me dan toe.

  Ik doe dan gewoon mijn ogen dicht. Zie ik niets, dat me niet bevalt en zeker niet haar gemene blik.


  Ze vindt me een puber. Je moet weten, dat ik gisteren voor het eerst mijn poot heb opgetild! Ik zet het maar even dik, want dit is toch wel een mijlpaal.
  Dat vond ze, geloof ik, wel leuk, maar niet, dat ik even later ook mijn poot heb opgetild tegen een stoelpoot, waar haar jas aan hing.
  De jas heb ik trouwens helemaal niet geraakt, wel de vloer. Ik kon niet aankomen met de smoes, dat ik het niet op kon houden. Ze weet, dat ik dat een hele dag kan. Als ze mij meeneemt, dan pies ik pas als ik weer terug ben op eigen terrein. Ik zou zeggen: netter kan niet.

  Zeg nou zelf, je bent jong en je wilt wat en dan lopen hier ook nog eens twee teven rond. Ze zijn wel niet loops, maar toch: oefening baart kunst.
  Helaas heeft tante Costa nog niet gezegd: “Spring maar achter op bij mij”.

  Vanochtend heb ik dat toch maar even wèl gedaan. Laat ze namelijk de bal los en kan ik hem pakken.


  Tenminste, dat is de bedoeling.


   
   
  Ze geeft me echter niet veel ruimte en moet ik weer iets anders verzinnen.


     Resetten en doordouwen!


   
  Die meid is ook zo snel...   

  Even slijmen en als dat ook niet lukt, ga ik maar met tante Kaytie op rooftocht.


   


  Eerst bij het kippenhok muizen ruimen. Gevaarlijk karwei tegenwoordig. Je zult maar vogelgriep oplopen.


   
  Vervolgens opgravingen doen bij de houtwallen. Die egels zitten heel diep. Als ik hard bijt hoef ik mijn lippen niet te laten fillen.   

  Mijn tactiek is: eerst de hele kop er in, Plaats bepalen.


     
  Dan zakken met de hele handel en geduld hebben.


   

  Vandaag leverde het niets op. Mijn tantes begonnen te drammen, dat ik mee moest.


   
  Dat ouwe kreng links had die verrekte rooie bal nog en ik moest het doen met een aangevreten bal, die er uit zag alsof-ie drie dagen in de sneeuw had gelegen.


  Daar wil ik dus niet mee gezien worden. (M’n kont tot daar aan toe)


   


  Mijn puberale gedrag uit zich ook in niet luisteren op momenten, dat het mij goed uitkomt.
  Ik ben namelijk verzot op keutels van die vier pony-wijven. Daar ligt een hele berg van in de bak.

  Nonchalant en zeker niet opvallend neem ik daar wel eens een hap van af. Dat is gewoon meewerken aan het oplossen van het mestprobleem.
  Wordt niet gewaardeerd. Vooral niet, als ik de bazin daarna een lekkere lik over haar snoet geef.
  Ze heeft ook veel liever, dat ik drink uit mijn waterbak en niet uit de vijver of uit de emmer, die staat onder de regenpijp en waar zo af en toe een muis in wordt verzopen.
   


  20-11-2016, 21:53 Geschreven door Falco de Tamaskan


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco's eerste (puberale) herfst deel 2 / 2

  Uit voorzorg, ten behoeve van een hele preek, ben ik alvast maar weer gaan zitten.

  Wel lekker, hoor, zo hoog en droog en dan vooral schuin gaan zitten. Hoef ik haar niet aan te kijken.
  Ik mag ook niet blaffen naar de pony’s. De bazin snapt maar niet, dat ze dat juist heel leuk vinden.
  Wie wil er nou geen aandacht? Ik roep ze toch gewoon bij me? Met die koeien van de buurman gaat
  dat ook zo lekker.
   


   


  Dus wat doe je dan, je gaat maar weer op sjouw. Naar de geit.


   
  Die tut heet Jozefien. Ze staat me altijd aan te staren. Zegt niet eens bèh.
  Ze heeft een prachtig chalet en hondenhok, dat ze geheel sjofel heeft geramd. (En ik mag niks)   


  Slechts mijn hulp wordt gewaardeerd bij het bladeren verplaatsen.
  Ik duw de kar, zeg maar,


  en tante Costa heeft zo haar eigen instrumentarium.


   


  Die meid is zo snel in alles. Zij is mijn personal trainster. We doen elke dag wedstrijden. Wie er het eerste is.
  Dat gaat me steeds beter af.

  Ik heb natuurlijk wel een grote handicap. Die staart vangt veel wind.
  Ik denk, dat ik binnen afzienbare tijd haar èn de baas ben èn sneller ben. Ik heb m’n poten er aan vol.
  We klieren de hele dag door.     Niets fijner dan rotzooien in de bladeren en daar liggen er hier genoeg van.
  Ik ben blij, dat ik nog niet in de herfst van mijn bestaan zit. Er valt dan wel veel van je af.


   


  Hopen!


   
  Uiteindelijk kreeg ik vandaag slinks de bal. Madame had iets anders in het snotje.   
  Ik ben hem helaas weer snel kwijt geraakt. Ik moest waken.

  Ik ben zo lief tegen mensen en toch zijn ze bang voor me. Ik heb gewoon mijn uiterlijk niet mee.
  Als er weer eens een motorclub op zondag langs raast hier, dan ga ik er maar achter aan.
  Grof en stoer. Krijg ik vast ook zo’n leren jack.
   
  Nou, ik moet nu mee de kippen (krijg ik misschien een eitje) en de geit voeren.
  Ik zal proberen mijn hormonen onder controle te houden. Mijn vrouwtje proberen te gehoorzamen, niet meer tegen de stoelpoot plassen, de composthoop met rust laten, niet zachtjes in handen happen, die aan mijn kluif willen zitten, geen brood meer van het aanrecht jatten, geen koek meer van de tafel laten verdwijnen, niet mee liften op tante Costa, geen vies water meer drinken vanuit de regenpijp, niet hard meer sleuren aan de lijn, niet vrouwtje meer half verslinden van vreugde, kortom:  gaat nooit lukken
   
  Fijne zondag verder,
   
  Poot van Falco


  20-11-2016, 00:00 Geschreven door Falco de Tamaskan


  27-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco en de schoolkinderen

  Ben net terug van de Regge.
  Mislukt om mij te laten zwemmen. Er waren twee schoolklassen met jonge kinderen aan het voetballen. dat vond ik veel mooier. Ik heb heel lief ongeveer tien kinderen trachten te omhelzen. Gelukkig vonden ze het allemaal leuk.
  Ik ben nog wel even het water in geweest.
  De voetbal van die kinderen vond ik veel leuker!

  Weer gevangen! Met weemoed denk ik er aan terug...


  Ik heb me nog wel verdekt opgesteld om wederom te kunnen ontsnappen.


     Ik heb nog wel even gespetterd


   


   


  27-09-2016, 00:00 Geschreven door Falco de Tamaskan


  26-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco in de Regge deel 1 / 2

  Stinkend jaloers ben ik geweest op mijn broertje Max, die elke dag het wijde water in duikt.

   

  Ik moest het doen met een verdomd klein badje, waar ik mijn kont amper in kon keren. Een goudvis in een kom heeft nog meer ruimte.
  Behelpen dus.

  Maar vandaag is er een einde gekomen aan mijn droge bestaan.
   
  De schaapsherderin van de Lemelerberg (vitamine R.) gaf een vochttip en die bleek voor mij goed uit te pakken.
  Hoppekee de autobench in en hobbelen naar Ommen. Het stikt van hier tot daar van de drempels in de weg, maar een lichte maagkanteling weegt op tegen nieuwe avonturen.
  Ik at, na het uitladen, dan wel een lading gras, doch de koeien van buurman boer doen het daar ook goed op. Even oppassen morgen met de grote boodschap. Slierten aan mijn achterste geven geen kalmerend gevoel.

   

  Met mijn staart in de “detective-stand” heb ik eerst de oever grondig bestudeerd.


     Daarna het water. Er zat goed stroming in en de bodem was te zien. Eau de parfum van een niet te nadrukkelijke kwaliteit.


   


  Ik ben er eerst maar eens in gaan liggen in mijn (nog) te ruime vel. Die klei aan mijn buik voelde prima.
  Echt een Welness-resort. Zonder te grote sloffen en een te ruime witte badjas.


   


  Het leek me een goed idee om te gaan rietzeilen.


     Een dobber uitgooien had niet veel zin. Een snoek vangen met mijn staart had gekund, maar dan had ik hem moeten laten hangen. ik leg hem nou eenmaal graag in een krul, als ik het naar m’n zin heb.
  Ik besloot helemaal los te gaan en als een gek te gaan rennen, oever op, water in.
   

  Mijn circus-act heb ik ook kunnen uitvoeren. Misschien wat voor het programma “Dance, dance, dance.”
  Ik vond het zelf een hele mooie auditie.
   

  Ik heb gekeken, of er geen mensen van de TV aan de kant stonden. 
   


  Ik heb nog extra veel golven in de Regge aangebracht. Vrouwtje vond me net een cruise-schip.


   

  Er werd een dikke stok, bij gebrek aan beter, in het water gedonderd en daar moest ik achteraan.


                                                              

   
  Ik vond het net Nessie.   
  Ik heb hem wel mooi uit de stroming gered.


   

  Er werd wat anders gezocht en in het water gesmeten.


   

  Heb ik ook gered. Monsterlijk ding overigens.


   

  Ze hadden natuurlijk verwacht, dat ik een tweede keer ging zwemmen om dat maffe geval uit de Regge te vissen. No way. Soms moet je dingen gewoon laten gaan.  Ik heb hem nog mijn volledige zegen gegeven door hem fors aan te blaffen. Toen verdween hij uit mijn leven.


  Ben toen maar volledig het riet in gedoken. Ze bleven echter gooien.
   

  26-09-2016, 00:00 Geschreven door Falco de Tamaskan


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco in de Regge deel 2 / 2

     Volgende keer neem ik die boot om die rotzooi op te halen.
  Ik heb zelf nog een sok gevonden, er heftig mee gejongleerd en op koud gewassen, totdat die met de stroom werd meegenomen en ik het nakijken had.


   


  Ook die heb ik moeten laten gaan.


   

  Na een uurtje spetteren en spurten heb ik mijn poten en mijn kont nog in de koelvloeistof gezet.
  Welness-handdoek over mijn lijf door mijn persoonlijk verzorgster en hup de taxi weer in.

  Morgen neemt mijn vrouwtje een bal mee. Dan moet ik in het diepe.
  Max, als ik je weer zie, gaan we samen zwemmen. Ik moet alleen nog effe oefenen.
   
  Tot horens!
   
  Poot van Falco.

  26-09-2016, 00:00 Geschreven door Falco de Tamaskan


  03-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco's rasdag deel 1 / 2

  Als ik de heenreis er af knip, met al dat optrekken en stoppen en dat gewiebel in mijn maag, heb ik een geweldig toffe dag gehad.

   
  Het begon al met mijn broertje Max. Vroeger heette hij Flash. Wat was die grijs geworden! Volgens mij kan hij zo in het nieuwe programma van Linda de Mol.
  Ik herkende hem helemaal niet. De laatste keer, dat ik hem zag, zat hij nog in de luiers. Hij was heel leuk geworden met die barnsteen ogen.
  Ik heb onder de tafel met hem kunnen babbelen.
  Hij vertelde, dat hij een groot zwemmer is. Jammer, dat de Olympische Spelen net voorbij zijn. Moet-ie vier jaar wachten om mee te doen.
  Ik heb hem bemoedigend toe gesproken.

  Max kon helaas niet lang blijven en we lagen juist zo lekker. Hij schijnt thuis een hele grote kat te hebben en twee op ratten lijkende hondjes. Die moesten
  op tijd buiten plassen. Op een flat kun je moeilijk de deur open zetten. Moet je een diploma schoonspringen voor hebben.

     Mijn broer Shadow was er ook. Ook een toffe bink. Die heette vroeger Fang. Verwarrend hoor, die andere namen. Ik heb gelukkig mijn eigen naam gehouden.
  Shadow zit echt gebeiteld. Die zit bij een dierenarts.
  Hij vertelde mij, dat hij als proefkonijn dient. Hij wordt regelmatig ingewikkeld in lange verbanden, moet op zijn rug liggen op behandeltafels en voortdurend zijn gebit laten zien. In ruil daarvoor krijgt hij lekker eten en gratis prikken en pillen. Hij heeft ook een vriendin. Die begint hij al in verdediging te nemen. Stoer, die broer van mij. Die tantes van mij zoeken het even nog maar zelf uit.


  Wij broers lijken helemaal niet op elkaar. Je zou denken, dat mama Ylva het met drie verschillende heeft aangelegd. Of ze heeft ontzettend gehusseld met al die genen van poolhonden, wolven en Duitse herders. Mengsmering dus. Een grijze, een bruine en een zwarte, een gewone staart, een gewone krul en dan die rookworst van mij. Shadow lijkt veel op zijn beide zusjes. Die waren er ook. Ze hadden ook van die bruine koppen.
  Mijn zusje (je spreekt haar naam uit als “Heja”) is een schatje, zo licht als een veertje. Die wil je zo in verdediging nemen.


    Ze was er met haar baas en bazin. We hebben het gehad over de dierentuin in Amersfoort. Daar zijn we allebei geweest. Ze was zich de eerste keer het rambam geschrokken van een grote bruine beer, die op haar af sprong. Heeft ze gelukkig geen trauma van over gehouden. Ze is een lekkere vrije meid. Klein, maar fijn.  Shadow en zij hebben als gekken gedold in die heerlijk naar kattenpis ruikende sloten achter het terrein, waar we zaten. Ik mocht niet. De bazin is bang, dat de inruilwaarde van de auto onder druk komt, als ik daar twee uur in heb liggen stinken. Mocht ik ook niet onder de waterslang en dat vind ik juist vet gek. Gemiste kans.

  Mijn andere zusje is een grotere kopie van “Heja”. Ook zo’n aandoenlijk vossenkoppie. Jammer, dat we niet in een roedel leven.


  We zijn met z’n allen op de foto gegaan.


     We hebben er gelijk maar een zooitje van gemaakt. Max verdween zelfs helemaal achter z’n bazin. Even voor de goede orde: hij kon daar niets aan doen. Opeens waren er die twee benen.


  Op deze foto, die door de bazin van Max is gemaakt, zitten we er wat redelijker bij.
  (Normaal fotografeert ze mooie bloemen en dat is rechts op de foto wel te zien).
   

  Stefanie, het was geweldig voor ons om je weer te zien. Zoals jij “puppy’s” roept, ken ik er niet één. Je had wel moeite om ons te herkennen na al die maanden en in ‘t echt is het toch weer anders dan op Facebook. Je zoon heb ik een paar keer kunnen bedelven

  en aan Wil, je vriend, bewaar ik heel goede herinneringen.

  Hij had graag mee gestept op zo’n raar voertuig, maar hij heeft een te klein hondje.


   


   
  Het is namelijk de bedoeling, dat je als hond voorop loopt en helpt mee te bewegen met je baas, die met één been probeert het gras achter jouw poten weg te maaien.
  Hier thuis hebben we gelukkig een zitmaaier, waar ik me niet mee hoef te bemoeien, laat staan voort te trekken.
  Max is hier kennelijk al aan ‘t oefenen met z’n baas. Nu die step er nog achter.  Persoonlijk vond ik de sfeer van de dag heel goed en dat kon je ook wel merken. Gebit tonen ging de hele dag door.   


   
  Er waren veel honden, de meeste van mijn ras. Bijna allemaal nog grijzer dan broer Max. Voor een jong ras eigenlijk heel apart, dat ze allemaal zo grijs zijn.
  Waarom zijn we eigenlijk niet groen. Is het beter hazen vangen.


  03-09-2016, 00:00 Geschreven door Falco de Tamaskan


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco's rasdag deel 2 / 2
  Heel opgelucht, dat er nog een zwarte rond liep. Bleek het geen Tamaskan te zijn. Geeft niet. We zijn sociaal.


   
  Mijn tante Kim zou ook zo’n krul in haar staart hebben als ik. Hij zag er echter uit als een Stegeman leverworst.
  Kan ik volledig begrijpen. Als ik ook zo als een paard aan de muur geketend zou moeten staan, liet ik hem zeker hangen. Die Shitlanders, die we hier hebben, doen dat ook. Ze zwengelen er alleen mee, als er vliegen zijn.


   


   
  De organisatie van de Tammy-dag had veel moeite gedaan om het gezellig te maken. Her en der hadden ze mensen en honden gedrapeerd.
   
  (Zeker geassisteerd door de stylist van het Zuiden)
  M’n zussie en ik vonden broer Shadow heel leuk, maar helaas kun je dáár niet zo ruim op gaan liggen.


   

  Al werd dat wel geprobeerd.
   
  Na enige uren “rasproeven” moest ik de auto weer in. Door gebrek aan files ben ik vlekkeloos thuis gekomen.


   

  Ik heb direct gekeken, of alles nog op z’n plek stond, inclusief kippen.
  M’n loopse tantes hadden weinig oog voor mij. Bij gebrek aan mij waren ze acuut op elkaar verliefd geworden.


  Ik trof geen smakelijke beelden binnen aan.
   
  Ik heb daarom, na een heerlijke maaltijd Carnibest, m’n favoriete knuffel uit de bench gesleept, m’n tantes van de bank af gezet en slaap nu nog.


     Ik droom nog van die geweldige dag in Kerkwijk.....


  Tot de wandeling!
   
   
  Poot van Falco  03-09-2016, 00:00 Geschreven door Falco de Tamaskan


  18-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco's wolventanden: hoezo een Tamaskan?

  Er schijnt iets onderzocht te zijn over wolfhondjes, zoals ik. Mijn nog niet erkende ras zou bijna perfect zijn, of zoiets. En nou moet ik je laten weten, dat er wat nadelen aan me kleven, zodat belangstellenden voor Tamaskan’s er ook rekening mee kunnen houden.


  Allereerst moet ik je vertellen, dat ik tante Costa gistermiddag een slagaderlijke bloeding heb bezorgd. Ben ik het niet mee eens. Kan ik het helpen, dat ik zulke scherpe slagtanden heb? Ik was leuk aan het spelen, zij begint altijd, ik beet haar gewoon even in een poot, het ging nogal wild, ik bleef waarschijnlijk even hangen, toen zij snel die poot wilde wegtrekken en toen werd het wel erg rood om haar heen. Om een lang verhaal kort te maken: tante Costa loopt nu met twee hechtingen en een stom verbandje om haar tenen op drie poten te hinkepinkelen.

  Mijn slagtand had een net even te diep gaatje in haar teen gemaakt en dat kostte 87 euro en 66 cent.
  Dat stomme verbandje alleen al  kostte 9 euro en 8 cent, exclusief omzetbelasting. Ze vindt het niet eens mooi.

  Het vrouwtje heeft vannacht daardoor wel lekker beneden bij ons geslapen. Zij op de bank, wij er naast. Tante Costa mocht niet aan haar poot zitten kluiven en een kap om was zo zielig voor die meid. Vond ik wel tof. Om het uur heb ik een lik over het gezicht van mijn bazin gegeven en met mijn staart gekwispeld om te laten zien, dat ik haar houding zeer waardeerde. Misschien sprak ze vanochtend daarom over een gebroken nacht.
  Tante Costa was trouwens de hele avond erg rustig. Wat zo’n roesje al niet doet (en mijn tand).

  Het was vandaag lekker weer en ik heb me dan ook goed uitgeleefd.
  Allereerst heb ik mijn tanden gezet in een plantenbak.
  Hapt zo heerlijk weg in dat harde plastic. (Eventuele bloedsporen werden zo ook verwijderd)


   
  Toen die gefileerde bak van mij werd afgenomen (je mag hier ook niks), heb ik direct een stuk hout gepakt om als tongschraper te gebruiken.


  Was ook niet de bedoeling.
  Het opeten van een zwembadje leek me daarna een prima idee.
  Aan een zwembad zonder water heb je niet veel.  Eigen initiatief wordt hier echter niet op prijs gesteld.

      
  Ik zag opeens een voetbal liggen. Ik heb hem dunner gemaakt. In Rio hebben ze hem toch niet nodig.  ‘t Was een echt precisiewerkje om hem zo plat te krijgen.  Aan een platte voetbal is niet veel aan, of je moet er met z’n 2-en aan gaan lopen trekken. Maar ja, tante Costa is momenteel voor 25% procent afgekeurd en wat doe je dan, dan pak je gewoon een hortensiastruik en biedt haar die aan.

  Dat vond ze wel leuk. De bazin minder. Ik heb nog getracht een andere kant op te kijken, zodat ik niet verdacht zou worden van enig vergrijp. Tevergeefs. Ik kreeg niet eens de kans om hem in een vaas te zetten.


   
  Kom, dacht ik, dan graaf ik maar gewoon een boompje uit en vergrijp me, om mijn frustratie weg te werken, aan een wortel. Hoef ik hem geen tweede keer meer op te graven.
  Het tuinieren zette ik vervolgens voort op het grasveld.


  Over de wortelkanaalbehandeling was ik zeer tevreden.


   
  Om mijn bek te schonen, heb ik flink staan kliederen onder de pomp.  Ik ben nu eenmaal gek op water
  .     
  Toen werd het tijd om koffie te drinken in het prieel. Zat iedereen heel lekker te lurken, kom ik aanstuiven met mijn nieuwe parfum op.  Die had ik aangeschaft op de composthoop, waar de inhoud van een kliko, die veertien dagen geleden niet was geleegd, in was gegooid door een dom iemand.

  Voortreffelijk, die geur. Een mengsel van vogel-, kippenpoep, groenten, fruit, dooie vogels (ik heb ze allemaal nog gekend) en muizenrestanten (die muizen waren heel erg kort kennissen van tante Kaytie geweest). Normaal begeef ik me echt niet in de compostbak. Het is mij geleerd van de ponykeutels af te blijven en ik mag er ook niet inrollen. Heb ik dus ook niet gedaan, maar ze moeten me niet gaan tarten met heerlijk stinkende noviteiten.   
  Moest ik dus in de groene zeep. Vond ik niet eens zo erg, want ik hou van douchen.   
  Weet je, wat nou zo leuk was? Ik stonk nòg.             


   
  Ik heb aangeboden om de vijver in te springen.    
  Al dat kroos zou een goede stankafdichting hebben kunnen geven.
  De bazin heeft me nog net aan mijn Unox rookworst kunnen grijpen.  Ik lig nu dus hevig te ruften naast het bureau. Het schijnt prettig te zijn, dat er geen visite komt. Zelfs vachtreinigers van het Kruidvat hebben niet het gewenste resultaat gehad.
  Ik moet dus nu de mensen waarschuwen, dat een Tamaskan:
  a. scherpe tanden heeft;
  b. vernielingen aanricht;
  c. bomen uitgraaft;
  d. weilanden omploegt;
  e. kan stinken als een bunzing.
   
  Laat iedereen er maar zijn voordeel mee doen. Elk nadeel heb z’n voordeel, niet waar?
   
  Poot van Falco

  Als bewijs van het wolvenkwaad moet ik van mijn bazin dit toevoegen. (Tip: liggend is-ie beter te lezen)

   P.S. Ik sta met mijn tantes nog steeds op goede voet, al is dat van de kant van die hoge tante nu iets minder.

   

  18-08-2016, 00:00 Geschreven door Falco de Tamaskan


  13-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falco in Laag Zuthem deel 1 / 2

  Hoi allemaal,
   
  Vanmiddag werd ik weer uit mijn comfort zone weggerukt. Voortzetting van het grote socialisatie programma. Ik moest de autobench weer in en hobbel de bobbel over drempels en obstakels naar een zomerfair in Laag Zuthem. Eigenlijk had ik daar helemaal geen tijd voor.
  Ik had zo mijn eigen programma. De broedse kippen moesten nog uit hun hok geblaft worden, de pony’s moesten nog worden opgejut, de postbode moest nog worden opgewacht, de pruimen nog van de grond geraapt en ik moest tante Kaytie nog helpen met gaten graven en boomwortels doorbijten om bij de muizen te komen. Verantwoordelijk werk, al zeg ik het zelf. Geen teamwerk helaas. Tante Costa vliegt bij het kippenhok altijd boven op me, de postbode wil me de post niet geven en tante Kaytie gunt me geen muis. Ze vonden mijn ontvoering daarom waarschijnlijk fantastisch.
  Het vergoedde veel, dat ik bij het landgoed Den Alerdinck, waar de fair was, tot mijn verbazing zeer hartelijk werd binnengehaald.

   

  De jonkheer gaf me nog net geen kus. Ik vond z’n witte kousen wel een beetje bij mijn witte sokken passen.
  Een jonkvrouw stond te popelen om mij bij haar opgefokte rok te krijgen   
  Ik had echter meer belangstelling voor een gezette dame, die wat uit stond te delen. Ik moest mijn beurt afwachten. Ik had gehoopt op een stuk gerookte zalm of paling. Kreeg ik een papiertje, waar op stond, dat je de neus moest volgen om het leven door te gaan.
  “Mens”, dacht ik: “Ik doe niet anders.” Al is dat op zo’n beurs niet erg prettig met al die zeepluchten en aloë vera geuren.    Meteen na de ingang zag ik allerlei zeer vreemde dingen. Bij ons thuis zitten de hanen in de kippenren en de kikkers in de vijver. De kikker hier was waarschijnlijk wit van schrik en die hanen zaten te mokken.


    Ik heb nog gewacht tot ze allemaal bij zouden komen. Niet gelukt.

   

  Ik kon niet langer wachten. Er klonk opeens herrie.


  Bleken er zwarte armen en benen bezig te zijn op het middenterrein
  .


   
  Toen ik eens goed keek, zag ik heel bolle wangen, die grote stukken zilverkleurige buffelhuid naar binnen werkten. Vreemd, dacht ik, die staven, die ik af en toe krijg, die houden zich nogal stil.
  Als ik nog langer was blijven zitten had ik last gekregen van mijn blaasinstrument.

     Die stro aan mijn gat was balen. Ik lag even voor paal, maar wilde gauw verder vanwege indringende geuren.

  Ik moest er niet aan denken geschminkt op een paard te gaan rijden. Mijn make-up is van nature perfect in orde.
   
  Trof ik me daar een grote pony aan, die niet bij ons thuis in de wei loopt.                     

  Dat was die Shire van dat bord van net.


  Hij was met z’n make-up bezig, toen ik er aan kwam en had net zijn kousen aangetrokken.   Toen zag hij me en begon gelijk te steigeren.

  Ik dus ook. Mocht ik toch van mijn bazin niet blaffen, terwijl hij wel mocht hinniken.  Verderop stonden een paar Alpaca’s tegen me te niezen. Ik heb me waardig omgedraaid.


  Ik heb net gedaan, alsof ik die pony onder het zadel niet zag. Stel je voor, dat ik daar voor de foto op had gemoeten.   
  Weet je wat het einde voor me is? Kinderen. Ze waren er in allerlei maten. Ik heb veel likjes kunnen uitdelen aan hele kleintjes en grotere omgegooid.


  Bij het springkussen wilden ze, dat ik meedeed.     

   
  Omdat mijn nagels verrekte scherp zijn mocht dat weer niet. Ik heb toen maar op hun schoentjes gepast.

  Met succes. Met Sinterklaas kunnen ze zo onder de schoorsteen.  Ik kreeg een stukje runderlong aangeboden. Ik heb mijn bazin geadviseerd ze niet te kopen. Ik geef de voorkeur aan het hele rund.
  Er waren dieren, die niet bewogen, zoals die rare geit


    en dat hert, dat maar niet weg wilde rennen.
  13-08-2016, 00:00 Geschreven door Falco de Tamaskan
  Archief per week
 • 24/12-30/12 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 25/01-31/01 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!