Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    21-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cookie kersen toetje

    Cookie kersen toetje voor 5 personen

    nodig :

    -ongeveer 10 chocolade maria biscuitjes ( verkrijgbaar bij de Turkse winkel)...
    -2 bekers crème fraiche
    - 4 a 5 eetlepels suiker
    - scheutje vanille aroma
    - kersenvlaaivulling uit blik of eventueel zelf maken ( bij interesse hoe te maken laat het even weten)

    Bereiding :

    Maal de koekjes fijn . Dan meng je de crème fraiche met de suiker en vanille aroma . Ik heb kleine bekertjes gebruikt waar 150 ml ingaat. Begin met een laagje koekjes dan de crème fraiche dan weer koekjes dan crème fraiche dan kersen etc. zoals op de foto....

    Heerlijk toetje en niet moeilijk ...


    21-07-2014 om 17:52 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (11)
    20-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apple crumble dessert

    Apple crumble dessert



    voor 4 glaasjes ...



    Ingrediënten appel laagje:

    5 geschilde appels in blokjes
    4 eetlepels suiker
    Halve theelepel kaneel
    1 eetlepel boter



    Ingrediënten crème vulling:

    1 theelepel vanille aroma
    2 a 3 eetlepels suiker
    250 ml crème fraiche
    2 volle eetlepels Turkse yoghurt



    Ingrediënten crumble ( kruimels erboven op):

    100 gram bloem
    50 gram harde boter
    75 gram suiker



    Bereiding Appels:

    Schil was en snijd de appels in kleine blokjes. Smelt de boter in de koekenpan. Voeg daarbij de appelblokjes en de suiker en de kaneel. Appels mooi bruin bakken. Er komt door de suiker ook karamel vrij. Laat het lekker sudderen . Daarna laat je het afkoelen.



    Bereiding Crème vulling:

    Meng de crème fraiche, yoghurt, vanille en suiker goed samen tot 1 geheel. Leg het in de koelkast tot je het gaat gebruiken.



    Bereiding crumble ( kruimels erboven op):

    Meng de suiker, harde boter en bloem met je vingers samen tot je kruimels hebt. Leg het dan op de een stuk bakpapier in de oven en bak het mooi goudbruin op 175 graden.
    Als het gaar is laat je het goed afkoelen.



    Hierna kun je je glazen gaan vullen. Laagje appel ,dan laagje crème dan weer appel en dan weer crème en als laatste de kruimels.



    Smakelijk eten…

    20-07-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (1628)
    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte raïb

    Zelfgemaakte raïb

    Ingrediënten:


    1 liter volle melk
    200 ml karnemelk
    Suiker naar smaak

    Bereiding ;
    Warm de melk met de suiker een beetje op . Voeg dan de karnemelk toe . Roer alles goed door . Doe dan in bekertjes of kommetjes . Ik heb ze daarna in een ovenschaal neergelegd en die afgedekt met aluminium folie. Oven heb ik opgewarm en uitgezet. En daar de afgedekte raibi ingezet voor 24 uur. Daarna in de koelkast zetten . Heerlijk met verse aardbeien of grenadine siroop ....

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (43)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte yoghurt


    Zelfgemaakte yoghurt




    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oreo toetjes


    Oreo toetjes

    Ingrediënten:

     1,5 pakje oreo koekjes
    1 roomkaas (200 gram)
    300 ml slagroom...
    2 vanillesuiker
    150 gram smeuïge pindakaas
    175 gram poedersuiker
    Paar eetlepels poedersuiker voor de slagroom

    Bereiding: 

     Leg een paar hele oreo koekjes aan de kant. De overige koekjes maal je heel fijn. Mix de pindakaas met de roomkaas en 175 gram poedersuiker en 1 vanillesuiker samen. Klop dan de slagroom samen met de paar eetlepels poedersuiker en vanillesuiker samen . Meng de slagroom ( maar laat een beetje apart voor de toef) met het pindakaas/roomkaas mengsel. Mix dit even goed samen. Neem dan glaasjes of schaaltjes . Maak dan laagjes … laagje gemalen koekjes ,laagje roomkaas mengsel etc.. dan als laatste toefje slagroom waar je een heel koekje in steekt.( Je kunt ook de pindakaas weg laten en er evt. karamel aan toevoegen of iets fruitigs of het naturel laten met de vanillesmaak )
    Meer weergeven

     

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (41)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientoetje




    Aardbeien toetje

    nodig :

    Cake
    vanillevla
    slagroom
    aardbeiendessertsaus
    schijfjes aardbei
    geraspte chocolade

    Bereiding:

    Je snijd de cake in plakken.Zorgt dat je zelf opgelopte slagroom klaarmaakt. En dat je aardbeienin schijfjes zijn gesneden.
    OM dit toetje te maken werk je in laagjes.
    Eerst een laagje cake, dan de aardbeiensaus dan de vanilliepudding dan deslagroom.
    Zo werk je het af tot je dessertschaaltje vol is. doe erbovenop nog een flinke toef slagroom op en werk het af met pure chocolade vlokken .

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks gebakje


    Turkse tiramisu  
    (met dank aan  Noor)

    Je hebt nodig, voor de bak die ik heb gebruikt (grootte van een doorsnee lasagneschaal):

    4 grote bekers Creme Fraiche
    Per beker Creme Fraiche 3 eetlepels suiker
    Een druppel of twee amandelaroma
    Witte, melk en pure chocoladerepen
    Turkse thee biscuitjes met chocoladesmaak

    Doe de Creme Fraiche in een mengkom en doe daarbij suiker en de druppels amandelaromo en meng goed samen. Neem vervolgens je schaal en smeer er een laagje Creme Fraiche in en leg daar op naast elkaar de chocolade thee biscuitjes, doe daar weer een laag Creme Fraiche op en werk zo in lagen door en zorg dat je eindigt met een laag Creme Fraiche. Neem vervolgens de stukken chocolade en rasp deze boven op de schaal tot dat de bovenkant geheel bedekt is met witte, melk en pure chocoladerasp. Dek het af en leg het nu in de koelkast neer en laat het minimaal een nacht, liefst nog ietsje langer staan zodat het één zachte en stevige massa wordt. Daarna in snijden en smullen maar..

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (5)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!