Apple crumble dessert
voor 4 glaasjes ...
Ingrediënten appel laagje:
5 geschilde appels in blokjes 4 eetlepels suiker Halve theelepel kaneel 1 eetlepel boter
Ingrediënten crème vulling:
1 theelepel vanille aroma 2 a 3 eetlepels suiker 250 ml crème fraiche 2 volle eetlepels Turkse yoghurt
Ingrediënten crumble ( kruimels erboven op):
100 gram bloem 50 gram harde boter 75 gram suiker
Bereiding Appels:
Schil was en snijd de appels in kleine blokjes. Smelt de boter in de koekenpan. Voeg daarbij de appelblokjes en de suiker en de kaneel. Appels mooi bruin bakken. Er komt door de suiker ook karamel vrij. Laat het lekker sudderen . Daarna laat je het afkoelen.
Bereiding Crème vulling:
Meng de crème fraiche, yoghurt, vanille en suiker goed samen tot 1 geheel. Leg het in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
Bereiding crumble ( kruimels erboven op):
Meng de suiker, harde boter en bloem met je vingers samen tot je kruimels hebt. Leg het dan op de een stuk bakpapier in de oven en bak het mooi goudbruin op 175 graden. Als het gaar is laat je het goed afkoelen.
Hierna kun je je glazen gaan vullen. Laagje appel ,dan laagje crème dan weer appel en dan weer crème en als laatste de kruimels.
Smakelijk eten
20-07-2014 om 00:00
geschreven door OumYassine
Categorie:nagerechten
|