Over mezelf: Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels. Liefs Amal.
Ik doe alles op gevoel ik ga proberen het recept erbij te zetten en zal er later eventueel de exacte hoeveelheden erbij zetten voor degene die het moelijk vinden om op gevoel te doen)
deeg
ongeveer 500 gram meel zout lauw water beetje gist als je dat fijn vind want dat maakt het deeg makkelijker
laat het deeg liggen en daarna maak je er bolletjes van zoals op de foto boven. Dan verder afwerken zoals de foto boven door 2 bolletjes op elkaar te doen . Zorg dat de ronde msemmen zacht word dus niet te krokant laten worden. Dan de msemmen in stukjes trekken.
Saus
Vlees ( je kan ook kip gerbuiken maar ik vind het persoonlijker met vlees lekkerder) olijfolie paar grote uien in stukjes snijden ongeveer 3 a 4 saffraanpoeder peper beetje gemberpoeder helba korreltjes ongeveer een 1 a 2 vole eetlepels zout linzen ongeveer een kleine soepkom vol smen ( ranzige boter) ongeveer een paplepel water ( want je hebt best wel veel saus nodig voor de msemmen om het erover te gieten)
Doe eerst de vlees met de olijoloe/olie in een grote pan met de uien. Doe daar de uien en de zout,peper, saffraanpoeder en gemberpoeder erbij. laat dit effe goed bakken samen. doe er eventueel een beetje water bij. Dan als het vlees dichtgeschroeid is doe je er de linzen en helba bij en voldoende water. beste is tot ongeveer het vlees onder staat. Dan laat je het geheel zachtejes koken tot het vlees en linzen goed gaar is. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en peper toe als het nodig is. Voeg ook water toe je en laat het geheel goed koken weer. Als de saus goed is doe je er nog smen bij.
De smemmen bak ik altijd als de saus aan het koken is. Eventueel doe ik de stukjes msemen in de stoompan om het op te warmen. dan de msemen in een bord of tagine leggen. en dan als eerste wat saus opgieten dan de vlees neerleggen in het midden en dan de uien en linzen er boven op.