Lahmacun
Ingrediënten deeg :
600 gram meel 1 zakje droge gist (6 gram) 1 theelepeltje suiker voor bij de gist 1 dessertlepel zout 75 a 100 ml warm water 50 ml warme melk 2 volle eetlepels yoghurt
Ingrediënten gehaktmengsel:
300 gram gehakt 2 tomaten 1 grote ui half bosje peterselie 2 paprika's klein blikje tomatenpuree paar eetlepels olie klein theeglas (Marokkaans) met water 1 dessertlepel zout 1 dessertlepel met peper evt wat sambal als je van heet houd
Bereiding :
Doe de gist met de warme melk in een glas en doe daar de suiker bij en laat het even staan. Kneed het daarna samen met de rest van de ingrediënten tot een mooi soepel deeg. Doe het water er gelijkmatig bij. Dus niet in 1 keer ! Laat het deeg 30 minuten rusten/rijzen.
Als het deeg aan het rijzen is dan kun je de gehakt klaarmaken. Je schilt de ui , paprika en tomaten en stopt ze in de blender samen met de peterselie . Giet het mengsel daarna in een kom en doe de kruiden,olie ,water en tomatenpuree erbij kneed dig goed samen . Voeg dan het gehakt toe en kneed goed samen.
Verdeel het deeg na 30 minuten in kleine bolletjes zo groot als een mandarijntje. Rol het uit met behulp van een deegroller en meel tot dunne pannekoek . Leg het in de voorverwamde pan en smeer ze in het met gehanktmengsel. Leg direct de deksel erop en laat rustig garen. Als de lahmacun klaar is lag je ze op een bord of doek en bedekt ze direct met een andere doek. Dit zodat ze op het einde als je alles klaar hebt lekker zacht en oprolbaar zijn. Werk zo alle Lahmacuns af.
Smakelijk eten .....
15-04-2012 om 00:00
geschreven door OumYassine
Categorie:broodjes/deegwaren
|