Gevulde batbot ( maghmar )met gehakt.
Ingrediënten deeg:...
Ongeveer 750 gr bloem 20 a 25 gram verse gist Beetje zout Lauw water tot je een soepel deeg hebt.
Ingrediënten vulling :
Ongeveer 500 gram gehakt 3 fijngesneden uien Zout Peper Koriander/peterselie Gemberpoeder Paprikapoeder Peper Beetje komijnpoeder Eetlepel tomatenpuree
Bak dit allemaal samen in een hapjespan en laat het goed afkoelen .
Kneed het deeg tot een soepel geheel en verdeel het over 10 flinke bollen .
Druk of rol 2 bollen beetje plat tot een doorsnee van 10 cm ongeveer . Op en bol leg je flink paar lepels vulling in het midden. Zijkant van de bol maak je een beetje nat met water. Leg dan de ander uitgerolde bol erboven. Druk de zijkanten tegen elkaar. Leg dan op een doek waar je flink wat bloem op hebt gestrooid. Druk het nogmaals plat tot een doorsnee van 20 a 25 cm . Werk zo alle bollen af. Laat ze een uurtje rijzen en bak dan in een marokkaanse msemmenpan/pizzapan of koekenpan af . Smeer ze tijdens het bakken in met een beetje margarine of roomboter..
Succes
05-06-2014 om 00:00
geschreven door OumYassine
Categorie:Marokkaanse deegwaren
|