Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met olijven en citroen


    [Afbeelding: 35c3mvl.jpg]

    [Afbeelding: 2jfc8lh.jpg] 

    Kip met olijven en citroen 

    benodigheden:
    1 kip
    3 fijngesneden uien
    1 teentje fijngeperste knoflook
    paar stengels fijngesneden koriander en peterselie
    kaneel
    zout naar smaak
    peper
    gemberpoeder
    1 blokje saffraan van knorr of theelepel saffraanpoeder
    olijfolie
    theelepel smen ( ranzige boter )
    1 ingemaakte citroen
    olijven
    aardappelwedges uit de diepvries of zelfgemaakte

    Bereiding:
    Was de kip en knip/snijd het doormidden.
    Maak dan de marinade van de kip. Doe een scheut olie in een pannetje en voeg de kruiden toe en de peterselie/koriander en fijngeperste knoflook ,fijngesneden uien en smen toe.
    Smeer de kip hiermee in. Doe het geheel dan in een ruime pan.
    En laat het goed aanfruiten in het begin .. Doe er dan een glaasje water bij. Laat het op een laag vuurtje sudderen. Als de kip halfgaar is. haal je de kip eruit. Deze smeer je in met boter en leg deze op een bakplaat samen met de aardappelwedget uit de diepvries en doe ze in de oven op zo een 200 graden tot ze mooi bruin zijn geworden.
    In de tussentijd doe je de olijven en de citroen in reepjes gesneden bij de saus en laat deze door sudderen zonder deksel op de pan om een dikkere saus te krijgen .

    smakelijk eten.

    08-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaans gerechten
    >> Reageer (7)
    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdes taart

    [Afbeelding: 4fyjh5.jpg]

    [Afbeelding: 2ryr66c.jpg]

    Liefdes taart

    biscuitdeeg
    vorm van minimaal 28 of 30 cm doorsnee :

    270 gr. suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    140 gram gezeefd meel
    110 gram maïzina
    20 gram bakpoeder
    10 eieren

    vulling:
    laag 1
    -aardbeienjam die je een beetje opwarmt met een paar eetlepels water
    -banketbakkersroom
    laag 2
    -verse slagroom opgeklopt
    -evt. kleine stukjes verse aardbeien die je mengt door de slagroom



    versiering:
    verse aardbeien
    verse slagroom opgeklopt met suiker,vaniliesuiker en klopfix
    ( voor zowel de versiering als vulling heb ik ongeveer 1 liter slagroom gebruikt en 4 zakjes klopfix en 2 zakjes vanillesuiker en suiker naar smaak)
    chocolade hart versiering
    hagelslag voor de zijkanten

    Bereiding
    Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel langzaam roeren tot het 1 geheel is.
    Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28/30 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten.
    Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken. Als je een vorm gebruikt van 30 cm doorsnee kan het wat langer duren.

    Laat de taart na het bakken goed afkoelen. Snij de taart in 3 lagen doormidden. Smeer de onderste helft in met de jam en daarna banketbakkersroom. Leg de 2 helft erbovenop en smeer een laag opgeklopte slgroom met sukjes aardebeien erop. Leg de andere helft erop. Smeer de taart helemaal in met de overige slagroom. Werk de taart verder af door eerst de zijkant hagelsalg op te doen. Dan de slagroomtoefjes en als laatste de afwerking aan de bovenkant met de chocoladeversiering en verse aardbeien .

    Laat de taart smaken met veel liefde .

    04-05-2010 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (86)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!