Zelf gemaakte roti ( first time)
Ingrediënten :
ongeveer 200 gram meel 3 eetlepels zonnebloemolie beetje zout lauw water
Bereiding:
Kneed bovenstaande tot een mooi soepeldeeg. Laat het dan even rusten. Verdeel dan het deeg in kleine bolletjes ( kleiner dan mandarijntjes) . Bestrooi flink wat meel op je werkplek en rol met behulp van een deegroller tot een platte pannekoek.
Leg hem dan neer je warme koekenpan. Ik heb ze zelf daarna een beetje ingesmeerd met een beetje olie. Dan omdraaien telken tot de rote helemaal omhoog rijst en bol staat. Ik heb naast de koekenpan op een ander gaspitje een bbq grillplaat neergelegd en ze daar nog even op gelegd zodat ze echt goed omhoog rijzen en op bollen. Werk zo al je bolletjes af.....
04-08-2012 om 12:22
geschreven door OumYassine
Categorie:broodjes/deegwaren
|