Over mezelf: Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels. Liefs Amal.
Broodjes ( ik had Bartjes gehaald van Bakkerij Bart) groene pesto Schijfjes tomaat schijfjes mozzerrella italiaanse kruiden
Snij het broodje open en besmeer royaal met groen pesto. Leg er schijfjes tomaat op en dan de schijfjes mozerrella en als finisching touch wat italiaanse kruiden.
Dit is echt een heerlijk broodje vooral als het brood vers is
Turkse börek ( met dank aan aan Zahira voor dit heerlijke recept)
Ingredienten:
3 eieren 500 ml joghurt 2 stuks turkse ronde kaas (die in water ligt) 1/2 bosje mahdnoes 150 ml olie zout naar smaak (niet teveel, want de kaas is erg zout) 1 pak loempiadeeg
Bereidingswijze:
Mix de eieren, joghurt, olie en zout. Brokkel nu de kaas in stukjes en voeg dit erbij. Ga net zo lang door met de kaas tot je merkt dat het beslag dikker wordt. Doe nu de peterselie erin en roer kort. Pak nu een blaadje loempiadeeg en haal dit door het beslag. Pers hem af met je hand, niet te veel, want er moet wel kaas op zitten. Leg de loempiadeeg op een snijplank en rol hem op, niet te strak. Draai nu in vorm van een mhansha en leg op een ovenplaat met bakpapier. bak in de oven goudbruin.
Los de gist op in het water Dan voeg je de rest van je ingrediënten toe. Dit alles goed kneden. 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 225 graden. Deeg weer doorkneden.13 bolletjes eruit halen. Als je grote Turkse pides wil maken dan 8 bollen. Ik heb er 6 voor de pide en 6 bolletjes gevuld met feta uitgekregen. voor de pide de bolletjes ovaal uitdrukken. Wat vulling erop leggen en dan de uiteindjes goed met water insmeren en aar elkaar toe drukkenen goed dichtmaken. voor de Fetabolletjes . Het bolletje beetje uitdrukken en dan vulling erop en het deeg naar elkaar dicht maken . dan insmeren met ei en dan kun je de pide direct bakken. De feta Bolletjes heb ik even laten rijzen. en dan met ei insmeren en wat sesam opsmeren. Deze broosjes zijn heeeerlijk zacht. En je kan ze met vanalles vullen.
1 pak bladerdeeg pot pastasaus plakjes champignon paprikareepjes schijfjes olijven 350 gram gehakt wat je geruld gebakken hebt met een uitje en zout en peper en wat italiaanse kruiden geraspte kaas
-pak een plak bladeerdeeg smeer er wat pastasus op -dan strooi je er royaal wat van het gehaktmengsel op ( ik liet zelf 1 cm aan de zijkant leeg zodat het deeg daar wat hoger zou komen) -dan de rest van de ingredienten erop strooien en als laatste geraspte kaas. _dan bakken in de oven
ei om bladerdeeg te bestijken geraspte kaas om erop te strooien
Meng eerst de vulling bij elkaar. dan pak je 1 velletje bladerdeeg aan de ene helft leg je de vulling en aan de andere kant maak je wat sneetjes met je mes. Maar pas op niet helemaal tot het einde . Dan vouw je het dicht en dan met een vork de zijkanten goed dicht drukken. Allemaal afwerken . Bovenkant bestijken met ei en dan wat geraspte kaas erop en in de oven bakken
versiering : eitje om de broodjes mee te besmeren voor ze de oven in gaan en amandelschaafsel voor erboven
Kneed van de ingredienten van het deeg een soepel deeg. Als je klaar bent met kneden laten rijzen voor ongeveer 3 kwartier.
Dan pak je het deeg en rol je het uit tot een rechthoek van ongeveer 30 bij 40 cm. De vulling heb je vantevoren samen gemengd.je pakt deze vulling en smeert het boven op je deeg. Dan vouw je het deeg dubbel. Dan reepjes van 1 cm snijden. Dan pak je telkens 2 reepjes die je in elkaar strengelt als een koord. Vorm hier dan een soort bloem van . Leg het neer op een bakplaat en werk zo alle broodjes af. Laat het dan weer 30 minuten rijzen. In de tussentijd kun je je oven voorverwarmen op 200 graden. Als de broodjes gerezen zijn dan bestrijken met ei en er amandelschaafsel op doen en in de oven bakken voor ongeveer 15 minuten .