Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dingen die je nooit tegen een vrouw mag zeggen


Dingen die je nooit tegen een vrouw mag zeggen


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/vrouwen.jpg?t=1251735836


De lijst met openingszinnen voor vrouw is ellenlang. Maar er wordt haast zelden iets gerept over wat je niet mag zeggen. Je kunt namelijk veel fouten vermijden door af en toe je mond te houden.

Mannelijke vrienden
Als je slecht praat over haar mannelijke vrienden, kom je als onzeker over. Het lijkt dan alsof je schrik hebt voor wat concurrentie. Je concentreert je beter op jouw strategie om haar te veroveren.

Bellen
Door te zeggen "Ik bel je vrijdag" wordt je voorspelbaar wat alle spontaniteit wegneemt. Zo gaat zij je ook niet zelf opbellen, omdat ze dan wanhopig gaat lijken.

Toekomst
Door meteen bij je eerste date een tweede afspraak vast te leggen, lijk je wanhopig waardoor ze weet dat je haar echt leuk vindt. Dat kan bij veel vrouwen een afknapper zijn, het is beter in het begin 'hard to get' te spelen.

Voorgangers
Vraag nooit aan een vrouw met hoeveel mannen ze al het bed deelde. Ten eerste is de kans groot dat je het eigenlijk niet wilt weten, ten tweede is dat weer een teken van onzekerheid. Als zij het je eerst vraagt, mag je de vraag natuurlijk wel terugkaatsen.

Vind je me leuk?
Deze vraag toont weeral dat je onzeker bent. Ga er van uit dat ze je leuk vindt en probeer haar zo te veroveren.

Wat wil je doen vanavond?
De meeste vrouwen houden van een man met initiatief, als je haar belt voor een uitje, zorg dat je dan al een plan hebt. Laat de keuze niet aan haar.

Niet opscheppen
Vrouwen houden niet van mannen die opscheppen over hun job of auto, het geeft de indruk dat je geen leven hebt. Trouwens, een vrouw zal veel meer onder de indruk zijn van je sportwagen als je er op voorhand nog niet over opschepte.

Mag ik je kussen?
Door te vragen of je haar mag kussen, lijk je nog een jongen. Een echte man neemt initiatief. Als ze 'ja 'zegt, bestaat de kans dat ze dat uit vriendelijkheid doet omdat ze geen 'nee' durft te antwoorden.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijkse aspirine doet meer kwaad dan goed


"Dagelijkse aspirine doet meer kwaad dan goed"


http://img14.imageshack.us/img14/742/asperine.jpg


Lang werd aangeraden een aspirine per dag te nemen om hartaanvallen te voorkoemn. Maar Britse onderzoekers beweren dat je hier meer kwaad dan goed mee doet.

Interne bloedingen
Miljoenen Britten krijgen een lage dosis aspirine voorgeschreven na een hartaanval. Maar volgens Brise experts beseffen veel mensen de risico's hiervan niet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een aspirine per dag het risico op gevaarlijke interne bloedingen verdubbelt. Eerder dit jaar bleek uit een onderzoek dat gezonde mensen die dagelijks een aspirine namen hun risico op een hartaanval met 12 procent afnam. Maar dit nieuwe onderzoek trekt dat helemaal in twijfel. De onderzoekers leiden daaruit afdat gezonde mensen geen baat bij hebben dagelijks een aspirine te nemen.

Diabetici
Professor Gerry Fowkes: "Een aspirine per dag kan je risico op een hartaanval lichtjes verlagen, maar dat weegt niet op tegen de nadelen." Vooral diabetici krijgen aspirines voorgeschreven omdat dokters dit een risicogroep vinden.
� Reageer (0)
30-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppels gelukkiger wanneer kinderen huis verlaten


Koppels gelukkiger wanneer kinderen huis verlaten


http://img80.imageshack.us/img80/2538/bosnl5.jpg


Het 'lege nest syndroom' bestaat niet langer, dat beweren alvast Amerikaanse onderzoekers. Door veranderingen in onze maatschappij, als de komst van de carrièrevrouw, groeien koppels juist naar elkaar toe als de kinderen het ouderlijke huis verlaten.

Beter huwelijk
De onderzoekers bestudeerden 18 jaar lang 123 moeders. Tijdens verschillende belangrijke periodes moesten ze hun tevredenheid over hun gezinsleven aangeven. De meerderheid vond dat hun huwelijk verbeterde nadat de kinderen het huis verlieten.

Blij
De Britse Fay Weldon is het volledig eens met de bevindingen van de onderzoekers. "Veel koppels kijken niet uit naar de tijd dat hun kinderen zelfstandig worden. Voor velen betekent het verdriet, onzekerheid en eenzaamheid. Toen moeders vroeger enkel voor het gezin moesten zorgen, was het alsof hun levensdoel wegviel. Nu er steeds meer carrièrevrouwen zijn, liggen de zaken wel anders. Ik ben blij met de extra ruimte die ik heb sinds de kinderen vertrokken zijn. Ik lig 's nachts nooit meer wakker om te horen of ze veilig thuiskomen, ik maak mij ook geen zorgen meer over geruzie om de telefoon of computer."

Leven begint pas
"Mijn man en ik kunnen weer op vakantie zonder ons zorgen te moeten maken over hoe ons huis er bij de thuiskomst zal bij liggen. We kunnen ook zelf bepalen wanneer en waar we naartoe gaan. Tijdens het avondeten kunnen mijn man en ik weer een ernstig gesprek. Ik ben van mening dat je leven begint wanneer je kinderen het huis verlaten", belsuit Fay.

Zelfs gescheiden
De Britse Margaret Cook is het helemaal niet eens met Fay en de onderzoekers. "Ik ben gescheiden nadat mijn kinderen zelfstandig werden. Er ontstond een kloof tussen mij en mijn man, eentje die we niet konden overbruggen. Hij concentreerde zich al die jaren op zijn job. En ik zocht naar andere dingen om mij mee bezig te houden. Toen de kinderen vertrokken, hadden we elkaar gewoon niks meer te vertellen. Cijfers tonen aan dat steeds meer mensen ouder dan 60 een scheiding aanvragen, ik vind dat niet verwonderlijk. Veel koppels blijven enkel bij elkaar vanwege de kinderen, eens dat weg valt, is er niets meer dat hen bindt."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optimisme is erfelijk


Optimisme is erfelijk


http://img24.imageshack.us/img24/4207/optim.jpg


Variaties van een bepaald gen zorgen ervoor dat je een optimistische of pessimistische kijk op de wereld hebt. Verder blijkt uit onderzoek dat mensen met een positieve houding aantrekkelijker zijn.

Zonnige kijk
97 mensen namen deel aan het onderzoek. Zij kregen foto's van positieve en negatieve dingen te zien. De mensen die een lange versie van het gen hadden, keken vaker naar de positieve beelden en hadden een zonnigere kijk op het leven. Degenen met een korte versie bekeken negatieve beelden als spinnen langer.

Genen
De onderzoekers ontdekten dat verschillende versies van één gen dit fenomeen kan verklaren. Die variaties hebben invloed op het transport van het gelukshormoon serotonine en dit heeft dan weer invloed op het feit dat we letten op de negatieve of positieve aspecten van de wereld. De psychologen geloven dat deze resultaten zullen helpen bij het ontwikkelen van nieuwe behandelingen voor angststoornissen en depressies.

Optimisten aantrekkelijker
Driekwart van de Britten ziet zichzelf als een optimist, dat blijkt uit een enquête bij 2.000 mensen. Verder bleek dat als je het leven door een roze bril bekijkt, anderen je aantrekkelijker vinden. Professor Peter Marsh: "De Britten hebben het imago van zuurpruimen te zijn, maar dat cliché staat in schril contrast met de werkelijkheid." (br.hln)
� Reageer (0)
29-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramses Shaffy- Sammy

Ramses Shaffy- Sammy

Om Sammy te beluisteren druk op de foto

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf seksblunders bij onenightstands


Vijf seksblunders bij onenightstands


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/ita.jpg?t=1251555786Een onenightstand kan een mijnenveld zijn. Omdat je elkaar nog niet zo goed kent, is het vaak aftasten. Want wat de ene ontzettend opwindend vindt, is voor de andere een echte afknapper. Toch zijn er dingen die in geen geval kunnen, nooit.

1. Luid roepen "Ik hou van jou" als je tot een hoogtepunt komt, tenzij je je eenmalige bedpartner snel buiten wil krijgen.

2. Meteen beginnen huilen net nadat je klaar komt. Dit gebeurt vaak als je nog één keer een wilde nacht beleeft met je ex.

3. Aanwijzingen geven en erbij zeggen dat je ex dat vroeger toch anders en beter deed.

4. Er met vuil ondergoed aan beginnen omdat die snelle pint is uitgedraaid op een wilde vrijpartij met een onbekende.

5. De naam van je bedpartner vergeten op het moment dat hij of zij kreunt "Zeg mijn naam".
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse acteur Henk van Ulsen (82) overleden


Nederlandse acteur Henk van Ulsen (82) overleden


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/henk-van-ulsen.jpg?t=1251550748De Nederlandse acteur Henk van Ulsen is vandaag in zijn woonplaats Bussum aan een hartstilstand overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie meegedeeld. Van Ulsen is 82 jaar geworden. De in Kampen geboren acteur speelde in vele toneelproducties en televisieseries. Ook werd zijn stem opgevoerd bij documentaires, commercials en luisterboeken.
 
Van Ulsen kreeg twee keer de Louis d'Or toegekend en won de Albert van Dalsumprijs. Verder kreeg hij de Edison Classique en verscheidene erepenningen.
 
De gelauwerde acteur trad afgelopen weekeinde nog driemaal op in Austerlitz. In de productie Alles is ijdelheid - Prediker, een voorstelling met teksten uit het Oude Testament en muziek van André Hajdu, was Van Ulsen de verteller.
 
Van Ulsen werd bekend met zijn solotoneelvoorstelling Dagboek van een Gek (vanaf 1975) en op de televisie, en bij het grote publiek, met de series Floris, Pension Hommeles en Willem van Oranje. Ook werkte hij mee aan het satirische programma Hadimassa dat de VARA van 1967 tot 1972 uitzond.
 
In 1956 koos Van Ulsen, als een van de eerste acteurs, voor een freelance bestaan. Hij wilde zelf beslissen met wie en in welke stukken hij zou spelen zonder verstrikt te raken in de Nederlandse toneelstructuur.

� Reageer (0)
28-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom hebben meisjes meer schrik van spinnen


Daarom hebben meisjes meer schrik van spinnen

Vrouwen hebben vier keer zo vaak arachnofobie, of angst voor spinnen. Zelfs babymeisjes van amper 11 maand oud leggen al de link tussen spinnen en angst.

Dat werd geconcludeerd uit onderzoek van de ontwikkelingspsycholoog David Rakison, verbonden aan de universiteit Carnegie Mellon in Pittsburgh.

Experiment in fases
Rakison toonde 10 baby's in een eerste fase een foto van een spin getoond samen met de foto van een angstig gezicht. In de volgende fase werd een spin getoond met een blij gezicht en de foto van een bloem samen met een angstig gezicht.

De babymeisjes keken significant veel langer naar de foto van de spin, ook al werd die gecombineerd met een blij gezicht. De jongens keken even lang naar elke foto.

Het experiment werd herhaald met een andere groep baby's. Aan hen werd eerst de foto van de spin gecombineerd met een foto van een blij gezicht getoond, en de bloem met het angstig gezicht. Nu keken de meisjes evenlang naar de beide foto's.

Niet aangeboren
Dit toont dat meisjes geen aangeboren angst hebben voor spinnen. Het onderzoek bewijst wel dat meisjes gemakkelijker leren om angst te hebben voor gevaarlijke dieren.

Meisjes verwachten wel veel eerder dan jongens dat spinnen 'samenhoren' met angst en niet met blijheid.  Rakison wijst erop dat 'moderne' fobieën, zoals voor naalden, geen significant verschil tussen de geslachten tonen.

Jagers vs verzamelaars
Rakison verklaart het verschil tussen meisjes en jongens door de oerinstincten uit de jagers- en verzamelaarscultuur. Een afkeer van spinnen zorgt er bij vrouwen voor dat ze voorzichtig zijn en hun kinderen niet aan onnodig gevaar blootstellen. Bij mannen ligt dat anders: op jacht is een jacht voor spinnen en andere dieren totaal contraproductief.

Nuttig
Waarom is angst voor spinnen dan aangeleerd, en niet ingebakken in de genen? "Kinderen hebben niets aan angst voor een bepaald dier als ze er niets mee kunnen doen. Pas wanneer ze kunnen wegkruipen of weglopen is die angst nuttig", verklaart Rakison. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autogordel wordt steeds meer gedragen


Autogordel wordt steeds meer gedragen

Uit observaties langs wegen door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) blijkt dat de autogordel steeds meer gedragen wordt door bestuurders en passagiers vooraan. In 2008 was dit in 79,9 procent van de observaties het geval, tegenover 78,6 procent in 2007 en 75,3 procent in 2006. Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe op een schriftelijke vraag van Leen Dierick
 
"De mate waarin de gordel wordt gedragen evolueert in gunstige zin, maar vertraagt doorheen de jaren", aldus Schouppe. In 2003 werd de gordel nog slechts gedragen door 56,6 procent. In de jaren tot en met 2006 was er telkens een forse aangroei.
 
Uit attitudemetingen blijkt dat de gordel ook achteraan de auto steeds meer gedragen wordt. In 2003 was dat bij 57,6 procent dikwijls of altijd het geval, in 2006 bij 62,4 procent. Voor de beveiliging van kinderen in een kinderzitje was er in dezelfde periode een stijging van 90,6 tot 96,1 procent.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beer kruipt via ladder uit put


Beer kruipt via ladder uit put


http://img39.imageshack.us/img39/1262/beerkruipuitput.jpgAmerikanen in Colorado komen wel eens vaker een beer tegen. De dieren maken af en toe een uitstapje in villawijken zoals deze beer. Hij had kinderen zien skaten op een ramp en kwam een kijkje nemen maar het beestje raakte niet meer uit de ramp-put.

Hij werd pas 's ochtends opgemerkt en meteen werden reddingswerkers verwittigd. Die waren aanvankelijk radeloos. Wat moesten ze hiermee aanvangen? De beer verdoven of hem een kans geven om zelf uit de put te kruipen? Ze kozen voor de tweede optie en plaatsten een ladder in de ramp. De beer aarzelde even, maar ondernam dan toch een poging. Even later kroop hij op de ladder de ramp uit tot grote opluchting van de mannen van het Snowmass Park.
� Reageer (0)
27-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft vrouwen gelooft in een god


Bijna helft vrouwen gelooft in een god


http://img8.imageshack.us/img8/6175/bidden.jpgZo'n 43 procent van de Nederlandse vrouwen zegt te geloven in een god, 27 procent gelooft in 'iets hogers'. Ook zijn ze overtuigd van een weerzien met hun overleden dierbaren in het hiernamaals. Dat blijkt uit een enquête onder 2300 vrouwen.

Bidden
Vrouwen bidden bovendien heel wat af. Van de gelovige ondervraagden zegt 99 procent te bidden, gemiddeld twaalf minuten per dag. 14 procent van de niet-gelovigen bidt ook. Ook doet 43 procent wel eens een schietgebiedje. Ruim 80 procent denkt dat dit helpt, het kan volgens hen iemand anders bijvoorbeeld gelukkiger maken. Levensgeluk hangt overigens niet af van een geloof, vinden de vrouwen. Gelovigen geven hun leven gemiddeld een score 7,7 op 10 en ongelovigen het cijfer 7,8 op 10.

Vrouwen vaker gelovig
Vrouwen rekenen zich over het algemeen iets vaker tot een religie dan mannen. Uit de meest recente Nederlandse cijfers aan het begin van de 21ste eeuw, blijkt dat 52 procent van alle Nederlandse gelovigen vrouwen zijn. Bij moslims is 48 procent een vrouw. Ze rekenen zichzelf ook vaker tot een kerkgenootschap of levensbeschouwelijke groepering.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook moedervlekken spelen rol bij huidkanker


Ook moedervlekken spelen rol bij huidkanker


http://img373.imageshack.us/img373/6573/huidkanker.jpgOm huidkanker te voorkomen, wordt vooral gefocust op de rol van de zon en de (onbeschermde) blootstelling eraan. Maar ook moedervlekken spelen een rol, en zouden even belangrijk zijn als de invloed van de zon. Dat schrijft gezondheid.be naar aanleiding van twee studies in het vakblad Nature Genetics.

Chromosoommutatie
Uit die studies bleek dat zowel bij melanoom als bij basaalcelcarcinoom een genetische mutatie in chromosoom 9p21 aan de basis ligt. Een derde studie laat zien dat bepaalde genvarianten direct in verband staan met de aanwezigheid van veel moedervlekken.

Volgens de onderzoekers moeten moedervlekken daarom goed in het ook gehouden worden. Zeker mensen met meer dan 100 moedervlekken zouden deze regelmatig  moeten laten controleren op verandering in vorm, kleur of grootte.

Geen paniek
Hoewel de aanwezigheid van moedervlekken wel een reden is tot alertheid en regelmatige controle, is er geen reden tot panier. Moedervlekken hebben maar een klein risico om te ontaarden in melanoom, een agressieve vorm van huidkanker die al in een vroeg stadium kan uitzaaien.

Als de moedervlek plots groter wordt, van kleur verandert, jeukt, pijnlijk wordt of er steken in gevoeld worden of wanneer ze gaan bloeden, is het best om een huisarts of dermatoloog te raadplegen. In een vroeg stadium is melanoom namelijk perfect behandelbaar.

Waar moet je specifiek op letten?

1) Kleurverandering: Tweekleurige vlekken zijn normaal, maar als je moedervlek verandert van kleur is dat meestal geen goed teken.

2) Asymmetrie: Als de vlek vooral één kant op groeit, kan je beter bij de arts langsgaan.

3) Doorsnee: Wordt de vlek meer dan 5 mm groot en groeit ze ook nog eens asymmetrisch? Ga langs bij je arts.

4) Evolutie: Let op als je moedervlek plotseling begint te groeien.

5) Randen: Ook als de vlek over de rand gaat, of een grillig verloop kent, kan dat ook de voorbode zijn van een melanoom.

Moedervlekken zijn licht tot donker gekleurde vlekjes of verhevenheden van de huid. Sommige moedervlekken bestaan al bij de geboorte maar de meeste ontstaan tussen het 3e en 40de levensjaar. Een erfelijke aanleg als verbranding door de zon speelt hierbij een rol.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen en Antony "diep ontgoocheld" over uitlekken zwangerschap


Karen en Antony "diep ontgoocheld" over uitlekken zwangerschap


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/karen-en-antony.jpg?t=1251236878Dat acteur Stany Crets maandagavond in de talkshow 'Villa Vanthilt' op Eén verklapte dat Karen Damen zwanger is, is helemaal niet naar de zin van het roodharige K3'tje. "Karen en Antony zijn diep ontgoocheld", meldt Studio 100.

“Karen van K3 is zwanger”, flapte Stany Crets er maandagavond uit. En meteen daarna: “Oei, dat mocht ik waarschijnlijk niet vertellen.” Een verraste Vanthilt herhaalde het wel driemaal.
Teleurgesteld

Dinsdag hebben Karen en haar partner Antony Van der Wee, de drummer van The Ditch, het nieuws zelf bevestigd. Ze zijn diep teleurgesteld over de manier waarop de zwangerschap maandag al uitlekte bij Marcel Vanthilt.

"Deze unieke kans om het mooiste nieuws uit hun leven zelf aan vrienden en familie te vertellen, krijgen ze nooit meer terug", meldt Studio 100 in een persbericht.
Bewijs van liefde

Toch is het stel natuurlijk in de wolken met de blijde verwachting. “Uiteraard ben ik heel gelukkig, Karen wordt zonder twijfel de meest fantastische mama van de wereld en ik ga mijn best doen om de beste papa te zijn", reageert Antony.

“Ik probeer al 2,5 jaar aan Antony uit te leggen hoe graag ik hem zie… dit is voor mij het mooiste bewijs van mijn liefde voor hem”, vertelt ook een dolgelukkige Karen.


� Reageer (0)
26-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senator Ted Kennedy overleden

Senator Ted Kennedy overleden


http://img188.imageshack.us/img188/2509/tedkennedyu.jpg


De Amerikaanse senator Edward 'Ted' Kennedy (77), een politiek zwaargewicht in de VS en een telg van de beroemde Kennedy-dynastie, is overleden aan hersenkanker. Dat heeft zijn familie vandaag laten weten. Volgens de familie stierf Kennedy gisterenavond in zijn woning in Hyannis Port, Massachusetts.

Ted Kennedy werd op 22 februari 1932 geboren in Boston als jongste van de negen kinderen van Joseph en Rosa Kennedy. Hij stond aanvankelijk in de schaduw van zijn twee oudere broers maar werd de nieuwe vaandeldrager van de invloedrijke politieke familie nadat president John F. Kennedy en senator Robert Kennedy in de jaren zestig werden vermoord.
 
'Chappaquiddick'-schandaal
Zesenveertig jaar lang zetelde Ted Kennedy voor de Democraten in de Senaat, waar hij bekend stond als de "liberal lion". De presidentiële aspiraties van de jongste Kennedy-telg werden in 1969 in de kiem gesmoord na het 'Chappaquiddick'-schandaal. Na een feestje verloor hij de controle over zijn stuur. De wagen stortte van een brug en belandde in een rivier. Kennedy kon zich redden en informeerde pas een dag later de politie dat zijn 29-jarige passagier Mary Jo Kopechne verdronk.
 
Mede als gevolg van de negatieve publiciteit na dat ongeval schortte Edward Kennedy zijn pogingen op om president te worden. Tien jaar later, in 1980, probeerde hij het opnieuw. Hij verloor echter in de democratische voorverkiezingen van Jimmy Carter.
 
Voorstander van betaalbare gezondheidszorg
In de Senaat stond Ted Kennedy bekend als een vurig pleitbezorger van een goede en betaalbare gezondheidszorg en als voorvechter van mensenrechten en onderwijs. Na de Amerikaanse inval in Irak, in 2003, ontpopte hij zich als een tegenstander van de toenmalige president George W. Bush. Hij beschuldigde de president ervan de Iraakse dreiging zwaar te hebben overdreven om zo een oorlog te rechtvaardigen en vergeleek de interventie in Irak met die in Vietnam ten tijde van Nixon. In 2008 steunde hij de democratische presidentskandidatuur van Barack Obama.
 
Ongeneeslijke hersentumor
In mei 2008 werd een ongeneeslijke hersentumor vastgesteld bij Edward Kennedy. De senator onderging enkele behandelingen met chemotherapie en maakte nog enkele zeldzame publieke optredens.
"We hebben het onvervangbare centrum van onze familie en het licht in ons leven verloren, maar de inspiratie die uitging van zijn geloof, zijn optimisme en zijn doorzettingsvermogen blijft verder leven in onze harten. We bedanken iedereen die hem het afgelopen jaar heeft omringd met zorg en steun en iedereen die hem al die jaren heeft bijgestaan in zijn onvermoeibare strijd voor vooruitgang en gerechtigheid", aldus een verklaring van zijn familie.
 
Ted Kennedy, die tweemaal trouwde, laat drie kinderen achter uit zijn eerste huwelijk.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde filmfestival Oostende trok 19.800 bezoekers


Derde filmfestival Oostende trok 19.800 bezoekers


http://img29.imageshack.us/img29/1631/filmfestivaloostende.jpgDe derde editie van het filmfestival van Oostende is door 19.800 mensen bezocht. Dat hebben de organisatoren vandaag  bekendgemaakt. Vorig jaar waren er 20.200 bezoekers, maar het festival duurde toen elf dagen.

Tropische temperaturen
"We zijn blij dat we ondanks de tropische temperaturen op zo'n korte tijd toch bijna evenveel bezoekers naar de bioscoop lokten", zei afgevaardigd bestuurder Peter Craeymeersch. Het zevendaags festival wordt vanavond afgesloten met de première van 'My Queen Karo' van Dorothée van den Berghe, in aanwezigheid van de cast. Dan worden ook de winnaars van de kortfilmwedstrijd bekroond. Greet Verluyten won met 'Wat vertrouwen kan doen' de Prijs van het Publiek. Gwenny Cooman sleept de Prijs van de Jury in de wacht met 'Continuüm'.

Vlaamse films
Vandaag werd aangekondigd dat de films van eigen bodem voortaan het gezicht worden van het filmfestival van Oostende. Het festival zal bovendien jaarlijks de 'Prijzen van de Vlaamse Film' uitreiken en zal daarvoor samenwerken met Flanders Image en de filmsector. De eerste uitreiking vindt in het voorjaar in het Kursaal van Oostende plaats.

De organiserende vzw Les Films du Bord de Mer kondigde ook aan dat ze zal overgaan tot een jaarwerking waarbij ze in de stad avant-premières zal organiseren van Vlaamse films.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder met vreetbuien maakt pubers dik


Moeder met vreetbuien maakt pubers dik


http://img9.imageshack.us/img9/5207/dikkerd.jpgMoeders met vreetbuien en vaders met overgewicht hebben vaker dan gemiddeld pubers die kampen met overgewicht. Ook pubers die te weinig slapen, zijn dikker dan leeftijdgenoten die wel goed en genoeg slapen.

Dat blijkt uit het doctoraatsonderzoek van de Nederlandse Femke Rutters. Ze onderzocht een groep kinderen tussen 0 en 17 jaar, die om de vier jaar gevolgd is in de ontwikkeling van hun lichaamsgewicht.

De wetenschapper vond dat stress een groot risico vormt voor de regulatie van het lichaamsgewicht. Mensen gaan etenom de stress weg te eten, maar van hun gewicht en vreetbuien gecombineerd met strenge diëten veroorzaken ook stress. Een vicieuze cirkel dus, die zowel zware pubers als volwassenen in de greep houdt.
� Reageer (0)
25-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier op tien Belgen tevreden over energieleverancier


Vier op tien Belgen tevreden over energieleverancier
Slechts vier op de tien Belgische consumenten zijn echt tevreden over hun energieleverancier. Een consument op de vijf overweegt de komende maanden van leverancier te veranderen. Dat blijkt vandaag uit een enquête die consumentenorganisatie Test-Aankoop hield tussen oktober en november 2008.

Wijze van behandeling
De grootste oorzaken van de ontevredenheid zijn de hoogte van de tarieven, het gebrek aan informatie en aan transparantie, maar ook de gebrekkige kwaliteit van de dienstverlening. Wanneer er zich bovendien een probleem voordoet, is een consument op de twee ontevreden over de wijze waarop dat behandeld werd. "Het spreekt voor zich dat de leveranciers een tandje zullen moeten bijsteken om de verwachtingen van hun klanten in te lossen, te beginnen met het aanpakken van de tarieven", aldus Test-Aankoop.

Prijs is belangrijk
Van de ondervraagden is 28 procent sinds de vrijmaking van de energiemarkt in Europa van elektriciteitsleverancier veranderd en is 23 procent bij een andere gasleverancier gaan aankloppen, zo blijkt. In beide gevallen was volgens Test-Aankoop de prijs de doorslaggevende factor, "hoewel het milieuaspect niet onderschat mag worden".

Grote verschillen
De enquête toont ten slotte ook frappante verschillen aan tussen de leveranciers. "Zowel op het vlak van de prijs, de service of de betrouwbaarheid doen de sommige bedrijven het duidelijk beter dan anderen. Electrabel, dat de grootste speler blijft op de Belgische gas- en elektriciteitsmarkt, bengelt systematisch achteraan het peloton", besluit de consumentenorganisatie.

� Reageer (0)
24-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk gezonder dan stoppen met roken


Huwelijk gezonder dan stoppen met roken


http://img18.imageshack.us/img18/6315/huwelijk.jpgEen huwelijk mag de bloeddruk dan al eens opdrijven, je band bezegelen houdt een aantal gezondheidsvoordelen in. Vooral mannen varen er wel bij, zo concluderen Amerikaanse wetenschappers.

Minder infecties
Een lang huwelijk maakt dat er minder snel gezondheidsproblemen ontstaan. Meer nog, een trouwboekje zou gezonder en heilzamer zijn dan stoppen met roken. Uit analyse van meer dan duizend bloedstalen bleek dat de CRP-waarden, verantwoordelijk voor mogelijke infecties, een pak lager lag dan bij de ongetrouwde mannen. Vrouwen reageren minder op een huwelijk, hun CRP-waarden vertoonden weinig verschil.

Vriendschappen
Volgens professor Cassidy van de Universiteit van Arizona zorgt het huwelijk voor een niet te onderschatten sociale band. "Vrouwen hebben vaak sterkere vriendschappelijke banden en ondervinden daardoor ook steun van vriendinnen. Daardoor zijn ze minder gevoelig voor de gezondheidsvoordelen van een huwelijk".(br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bende kinderen hangt 7-jarige met strop aan boom op


Bende kinderen hangt 7-jarige met strop aan boom op


http://img30.imageshack.us/img30/2628/ophangen.jpgDrie Engelse kinderen hebben een 7-jarige met een strop om de hals aan een boom gehangen en zijn daarna lachend weggelopen. Omdat het kind uit Portsmouth zo licht woog, kon het zich uit zijn benarde positie bevrijden en vervolgens met de hulp van een voorbijkomende jongen uit de boom klimmen. Dat melden Britse media. Het kind werd in het ziekenhuis onderzocht.
 
Zevenjarige daders spoorloos
"De politie zei me dat hij dood had kunnen zijn als hij niet zo klein en licht was", zo werd de 30-jarige moeder van de jongen in de kranten geciteerd. De daders zouden ook zeven jaar zijn. Hoewel het voorval zich eind juli voordeed, kon de politie de daders nog niet opsporen.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaders zijn onmisbaar


Vaders zijn onmisbaar


http://img10.imageshack.us/img10/9366/vader1z.jpg
Een vader heeft wel degelijk een belangrijke rol in het leven van zijn kinderen, zo toont een nieuwe vergelijkende Zweedse studie. Waar de vader een actieve rol speelt in het leven van zijn kinderen, gedragen die zich beter, studeren ze beter en zijn ze beter aangepast.

Tot 20 jaar
Ook in gezinnen die het niet breed hebben, heeft de vader een opmerkelijk effect: de kinderen hebben minder kans in aanraking te komen met het gerecht. Het positieve effect van de actieve vader kan tot 20 jaar duren.

Minder roken
Volgens onderzoekster Anna Sarkadi wezen eerdere onderzoeken ook al uit dat een aanwezige vader ervoor zorgt dat de kinderen minder roken, minder problemen hebben met de politie, een hoger diploma halen en betere vriendschappen hebben.

Vergelijkende studie
Sarkadi onderzocht 24 internationale onderzoeken, gepubliceerd tussen 1987 en 2007. De kleinste bevatte slechts 17 respondenten, de grootste 8.441 mensen tussen 0 en 33 jaar oud. De respondenten komen uit landen als Zweden, Israël, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Minder problemen
De algemene trend was duidelijk: kinderen die bij hun vader en moeder leven, hebben gemiddeld minder gedragsproblemen dan wie enkel bij de moeder woont. Gedragsproblemen komen het vaakst voor bij jongens, terwijl meisjes vooral psychologische problemen ontwikkelen. Het IQ, het taalgebruik en redeneervermogen was ook het best ontwikkeld bij de kinderen die bij beide ouders wonen.

Biologisch of niet?
Vrouwen hebben ook minder relationele problemen en zijn mentaal weerbaarder. Al vanaf de kindertijd, tot de tienerjaren, speelt de aanwezigheid van de vader een grote rol. Of de vaderfiguur persé de biologische vader moet zijn, kon niet uit de onderzoeken worden afgeleid.

Causaal verband?
Ook moet Sarkadi erkennen dat ze niet zeker weet of het effect aan de aanwezigheid van de vader is te wijten, of aan neveneffecten van zijn afwezigheid zoals een meer zelfzekerde moeder of een stabielere thuissituatie
� Reageer (0)
23-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dit bewondert hij aan jouw lichaam


Dit bewondert hij aan jouw lichaam

Vrouwen kunnen eindeloos doorzeuren over hun lichaam, terwijl de meeste mannen helemaal niet zo perfectionistisch zijn. Zij houden gewoon van het vrouwenlichaam, en bewonderen vooral:

1) De benen
"Het begint allemaal met de benen", legt een man uit. Blote benen, in hoge hakken onder een zwierig zomerjurkje: de natte droom van véle mannen.

2) De navel
Klein, onzichtbaar onder de kledij en daarom dubbel zo intiem: een plekje voor je geliefde en een verborgen erogene zone. Zachtjes te behandelen!

3) De onderkant van de rug
Als een man een vrouw vasthoudt aan haar onderrug, is dat een intiem, zelfs beschermend gebaar. Een gebaar van affectie en intimiteit. En het is ook een mooi plekje wanneer je naakt bent, natuurlijk.

4) De voeten
Volgens sommigen 'het meest sensuele deel van het lichaam'. "Als mannen blote voeten zien, denen ze gauw ook aan andere delen van het lichaam", bekent een man aan msn.com. Voeten zijn ook een onderschat lichaamsdeel in het verleidingsspel. Laat een schoen bungelen aan je teen of vraag om een voetmassage: vonken gegarandeerd.

5) De heupen
"Een vrouw is niets zonder heupen. Die vorm maakt het hele lichaam gewoon beter!"

6) De tong
Enigszins verrassend blijken nogal wat mannen ook zot van de tong van hun vriendin. Niet alleen voor het genot dat ze hen ermee kan schenken, maar ook door het speelse karakter. "Mijn vriendin steekt soms speels haar tong uit naar mij, wild word ik er van!"

7) Een litteken
Veel vrouwen proberen wanhopig hun litteken weg te steken, maar voor mannen hoeft dat niet. "Het kan echt heel sexy zijn," aldus een man.

8) Een sproetje
Leuke sproetjes, of een goedgeplaatste moedervlek kunnen het favoriete plekje van je lief worden. Het maakt jou uniek, het is aanraakbaar en wordt zo de kern van zijn liefde voor jou.

9) Je borsten
Natuurlijk kunnen borsten niet in het rijtje ontbreken. Zelf mag je er dan niet gelukkig mee zijn, de kans is groot dat jouw partner er niéts op aan te merken heeft. Voor hem zijn borsten borsten, een opwindend vrouwengeheim dat zin aandacht al trok voor hij wist wat het was.

10) De ogen
Een cliché misschien, maar daarom niet minder waar: de ogen zijn bij velen de favoriete lichaamsdelen van hun partner. Om er in te staren, om er in te verdrinken, om er emoties in te kunnen lezen. Ogen gelden als spiegels van de ziel, en zijn daardoor onweerstaanbaar. (br.hln)
� Reageer (0)
22-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee Nederlanders bewusteloos door tampon gedrenkt in drugs


Twee Nederlanders bewusteloos door tampon gedrenkt in drugs


http://img5.imageshack.us/img5/9259/tamponr.jpgEen Nederlandse man en een vrouw raakten bewusteloos nadat ze een tampon gedrenkt in de partydrug GHB anaal inbrachten.

Slimmen
Het anaal of vaginaal inbrengen van tampons gedrenkt in alcohol of drugs is al langer een trend bij jongeren, maar dit is het eerste ernstige incident met dit zogenaamde 'slimmen'. De man en de vrouw werden een tijd geleden bewusteloos aangetroffen op een festivalletje en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, dat meldt de Telegraaf. Na ongeveer vijf uur in het ziekenhuis kwamen ze weer bij bewustzijn.

Gevaarlijker
Een tampon kan tot drie glazen wodka opnemen, het effect van het anaal inbrengen is sterker dan wanneer je de alcohol drinkt, opdat het direct in de bloedstroom wordt opgenomen. Jongeren doen aan 'slimmen' omdat ze er dus sneller mee onder invloed zijn. Experts waarschuwen echter dat dit veel gevaarlijker is, omdat de dosissen minder te controleren zijn.
� Reageer (0)
21-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporters drinken beter chocomelk dan energiedrank


Sporters drinken beter chocomelk dan energiedrank


http://img11.imageshack.us/img11/6372/sporters.jpgNa stevige inspanningen vult chocolademelk vocht- en suikertekorten beter aan dan energiedranken met vitaminesupplementen. Dat meldt het gezondheidsmagazine Bodytalk. Wat het verschil maakt, is nog onduidelijk. Mogelijk heeft het te maken met de aanwezigheid van sucrose in chocomelk.
 
Experiment
Goed getrainde wielrenners moesten zich in het kader van het onderzoek eerst leegrijden tot ze door hun suikervoorraden zaten. Vervolgens kregen ze chocomelk of een energiedrank, beiden met evenveel suikers. In een nieuwe fietsopdracht 4 uur later bleef de eerste groep de helft langer zwoegen dan degenen met de energiedrank. De resultaten werden bevestigd in een nieuw onderzoek. Uit een derde studie blijkt dat de spieren van voetballers na het drinken van magere chocomelk sneller herstellen van een zware inspanning dan met een energiedrank.

Antioxidanten
Vitaminesupplementen worden genomen omwille van de antioxidanten, stoffen die de schadelijke zuurstofradicalen uitschakelen. Een recente studie geeft volgens Bodytalk echter aan dat de werkelijkheid complexer is. Tijdens fysieke inspanningen starten in het lichaam afweermechanismen op tegen deze vrije zuurstofradicalen. De antioxidantie onder de vorm van vitaminesupplementen blijken echter de activering van het afweermechanismen te blokkeren, waardoor ze het gezondheidsbevorderende effect van de sportinspanning kelderen.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blootkalender met eigen vrouwen moet moreel Britse troepen hoog houden


Blootkalender met eigen vrouwen moet moreel Britse troepen hoog houden


http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/08/21/article-1208118-0621BAF6000005DC-355_306x423.jpgVrouwen van Britse militairen wisten precies wat ze moesten doen om hun mannen op buitenlandse missies te laten uitkijken naar hun thuiskomst: een naaktkalender maken. De opbrengst van de kalender gaat bovendien naar het goede doel, de vereniging Help for Heroes and Combat Stress.

Zonder ervaring
Echtgenotes van leden van lucht-, land- en zeemacht poseerden naakt met vlaggen en soldatenspullen. De vrouwen, die zich de Garrison Girls noemen, zijn tussen negentien en veertig en hadden nog geen ervaring als model. Ze doen dit om het moreel van de troepen hoog te houden wanneer manlief weer eens in den vreemde ten strijde trekt.
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/08/21/article-1208118-0621B757000005DC-740_306x439.jpgGeen WAG's!

Sarah Bennett Thurston, een van de dames: "Soms is het heel zwaar, te wachten tot de telefoon rinkelt. Maar er is een sterke band tussen de vrouwen van militairen. Het mooie aan de kalender is dat we alle machten, alle rangen en alle eenheden vertegenwoordigen. Maar we zijn geen WAG's. Mensen staan snel klaar met vooroordelen, maar we zijn allemaal vrouwen van militairen en we hebben samen wel 32 kinderen".

De smaakvolle zwartwitkalender is geïnspireerd op de pinups uit de Tweede Wereldoorlog zoals die door Alberto Vargas op militaire vliegtuigen werden geschilderd. (br.hln)    Bekijk hier de foto's. 

� Reageer (0)
20-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren nemen het niet zo nauw met hygiëne


Jongeren nemen het niet zo nauw met hygiëne


http://img194.imageshack.us/img194/2393/hyiene.jpgBritse tieners gebruiken eerder parfum of deodorant dan dat ze dagelijks onder de douche gaan staan. Uit een Britse enquête blijkt dus dat jongeren het niet zo nauw met hygiëne nemen.

Geur geeft doorslag
57 procent van de Britse jongeren tussen 11 en 19 jaar gebruikt dagelijks parfum, maar slechts 51 procent wast zich elke dag met zeep of douchegel. Iets meer dan een derde kiest 's ochtends voor een droge douche, enkel het aanbrengen van deodorant, boven het gebruik van water en zeep. Jongeren gebruiken voornamelijk deodorant en parfum om niet te stinken, zelfs wanneer ze zich niet gewassen hebben, en meer zelfvertrouwen te krijgen. Acht op tien kiest bij aankoop van beautyproducten op basis van geur.

Geen bescherming zon
Daarnaast bleek uit de enquête dat de helft van de tieners kampt met puisten en acne, maar slechts 24 procent gebruikt hier speciale producten voor. Verder is bescherming tegen schade door de zon geen prioriteit bij de Britse jongeren, slechts 53 procent van de jongens smeert zich in met zonnemelk, in vergelijking met 78 procent van de meisjes. "Jongeren spenderen fortuinen aan schoonheidsproducten, maar er is slechts een klein aanbod speciaal op hen afgestemd", aldus onderzoekster Alexandra Richmond. "Door het ontwikkelen van meer relevante producten voor jongeren kunnen we ze aansporen zich vaker te wassen."

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


Warmterecord van gisteren nu al verbroken

http://img43.imageshack.us/img43/7407/warmstedag.jpgHet warmterecord dat gisteren werd gevestigd, is nu alweer verbroken. Dat blijkt uit de gegevens op de website van het KMI. Donderdag 20 augustus is daarmee (voorlopig) officieel de warmste dag van het jaar.
 
Om 13.00 uur was het in Ukkel 32,4 graden, terwijl de temperatuur in Kleine-Brogel zelfs opliep tot 35,8 graden. Daarmee is het nu al warmer dan gisteren, toen rond 17.00 uur in Ukkel en Kleine-Brogel een temperatuur van respectievelijk 31,7 en 32,7 graden werd genoteerd.
 
Verwacht wordt dat de temperatuur in Ukkel nog zal oplopen tot 33 à 34 graden. In Kleine-Brogel zal het kwik wellicht stijgen naar 37 tot 38 graden.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerlingen moesten betalen voor wc tegen Mexicaanse griep


Leerlingen moesten betalen voor wc tegen Mexicaanse griep


http://img40.imageshack.us/img40/9897/betalenwc.jpgDe leerlingen van een middelbare school in het West-Duitse Neunkirchen hoeven dan toch niet te betalen als zij naar het toilet willen. De directie had een bijdrage van tien eurocent ingevoerd in de strijd tegen de Mexicaanse griep. Van de opbrengst werd een medewerker betaald die de toiletten moest schoonhouden.

Ouderprotest
Ouders van de scholieren protesteerden tegen de maatregel, schrijft De Telegraaf. De regionale autoriteiten besloten daarop in te grijpen. De directeur betreurt het besluit. De schoonmaker zit nu weer werkloos thuis.
� Reageer (0)
19-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan helft 70-plussers loopt risico op ondervoeding


Meer dan helft 70-plussers loopt risico op ondervoeding
Bijna zes op tien mensen ouder dan 70 loopt een reëel risico om ondervoed te raken. Dat blijkt vandaag uit de resultaten van een onderzoek bij ruim 5.300 70-plussers. 16 procent van hen was ook daadwerkelijk ondervoed.

Afhankelijkheid
"Ondervoeding leidt niet alleen leiden tot gewichtsverlies en verlies van spiermassa, maar uiteindelijk ook tot een vermindering van de spierkracht. Daardoor wordt de algemene conditie aangetast. Dat vormt een bedreiging voor de autonomie van de persoon, want wanneer men niet meer zelfstandig mobiel is, wordt men afhankelijk van anderen", aldus professor dr. Maurits Vandewoude.

Vrouwen gevoeliger
Ondervoeding en mobiliteit gaan hand in hand, zo blijkt ook uit het onderzoek. Bij de senioren met een BMI kleiner dan 20 was 47 procent bed/stoel gebonden en slechts 26 procent volledig zelfstandig mobiel, terwijl dat bij de senioren met een BMI groter dan 20 respectievelijk 29,7 procent en 43 procent was. Het risico op ondervoeding blijkt iets groter bij vrouwen dan bij mannen, en neemt toe naarmate de leeftijd stijgt.

Kosten
Ondervoeding brengt torenhoge gezondheidszorgkosten met zich mee. In het Verenigd Koninkrijk is de algemene maatschappelijke kost zelfs twee maal zo groot als die van obesitas. Voor patiënten die bij hun opname in een ziekenhuis ondervoed zijn, zou ongeveer een vijfde meer ziekenhuiskosten gemaakt worden dan voor niet-ondervoede patiënten met een gelijkaardige medische diagnose.

Het onderzoek 'NutriAction 2008' werd uitgevoerd in november 2008 en is een gezamenlijke campagne van gespecialiseerde artsen, huisartsen en Nutricia Advanced Medical Nutrition.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Belgen krijgen kunstheup ingeplant

Steeds meer Belgen krijgen kunstheup ingeplant

Steeds meer Belgen krijgen een kunstheup. Het aantal ingrepen nam op tien jaar tijd met liefst 40 procent toe. De stijging was het grootst in de groep onder de 65 jaar.

Artrose
In 2007 werden in ons land 23.791 heupprothesen ingeplant. Tien jaar voordien waren dat er nog 17.010. In 65 procent van de gevallen was de ingreep te wijten aan een pijnlijke heup wegens sleet op het gewricht (artrose). Bij tien procent ging het om een heringreep en het overige kwart gebeurde als gevolg van een fractuur van de heup.
De percentages stijgen meer bij de groep onder de 65 jaar dan bij de groep ouder dan 65 jaar. De groei van het aantal ingrepen na een fractuur (+ 13 procent) ligt veel lager dan de algemene toename. Fracturen treffen vooral de groep van de oudsten, vaak na een val.

Hospitalisatie
De gemiddelde hospitalisatieduur is op tien jaar tijd zowat gehalveerd en bedraagt nu nog elf dagen. Mede daardoor is de totale kostprijs van de hospitalisatie voor de ziekteverzekering quasi niet gestegen.
De CM stelt vast dat er nog steeds een belangrijke praktijkvariatie is. Dat geldt ondermeer voor de verblijfsduur. De mediaan per ziekenhuis varieert van 5 tot 16 dagen. Dat wil zeggen dat de verblijfsduur naargelang het ziekenhuis tot drie keer zo lang kan oplopen.

Bloedtransfusie
Ook wat betreft bloedtransfusies zijn er sterke variaties. De middenmoot van de ziekenhuizen gebruikt bloedtransfusies bij 20 tot 30 procent van de ingrepen voor heupprothese. Sommige ziekenhuizen gebruiken quasi geen bloedtransfusies. Andere uitschieters doen dat bij meer dan 70 procent van hun patiënten.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingen vermindert pijn


Zingen vermindert pijn


http://img18.imageshack.us/img18/9281/zingen.jpg


Zingen in een koor helpt de symptomen van het prikkelbare darmsyndroom te verminderen. Dat blijkt uit een recente Zweedse studie.

Gelukshormoon
Patiënten van het prikkelbare darmsyndroom die een jaar lang wekelijks in een koor zongen, kampten met minder pijn dan anderen. Volgens de onderzoekers beperkt het pijn omdat zingen zorgt voor de productie van het gelukshormoon hormoon oxytocine, wat een pijnstillend effect heeft.

Psychologisch
15 procent van de bevolking kampt met dit syndroom, het veroorzaakt kwalen als buikpijn, krampen, een opgeblazen gevoel en diarree. Het komt drie keer zo vaak voor bij vrouwen. Momenteel bestaat er nog geen medische behandeling, wel zorgen gezondere eetgewoonten voor beterschap en kan medicatie de spasmen in de darmen beperken. Hoewel de oorzaak onbekend is, is er bewijs dat psychologische factoren als stress een belangrijke rol spelen bij de ziekte.
� Reageer (0)
18-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders bellen minder door crisis


Nederlanders bellen minder door crisis


http://img7.imageshack.us/img7/3568/bellenu.jpgDe economische crisis is van invloed op het mobiel bellen door consumenten, alvast in Nederland is dat zo. Bijna een op de vijf Nederlanders van 18 jaar en ouder belt minder dan voorheen. Ook op vakantie in het buitenland past de Nederlander zijn belgedrag aan. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek naar mobiele telefonie in Nederland in opdracht van t for telecom.

Ongeveer 80 procent van de Nederlanders neemt de mobiele telefoon mee op vakantie in het buitenland, maar 51 procent van de vakantiegangers vindt de belkosten daar te hoog. Meer dan de helft (57 procent) neemt de telefoon daarom alleen mee om bereikbaar te zijn of voor noodgevallen.

Zoeken naar nieuw abonnement is noodzakelijk kwaad
Uit het onderzoek blijkt dat kostenbesparing voor 41 procent van de bellers de voornaamste reden is om van abonnement te veranderen. Voor 70 procent van de respondenten is de prijs per maand zeer belangrijk bij de keuze voor een abonnement. Van de vrouwen vindt de helft het een vervelende klus om het passendste abonnement te vinden. Bijna een op de vijf Nederlanders noemt het zoeken naar een nieuw abonnement een noodzakelijk kwaad.

Nederlanders lijken hun werkgever tijdens vakanties ook niet op hoge kosten te willen jagen. Slechts 10 procent voert tijdens de vakantie wel eens privégesprekken met de zakelijke telefoon. Mannen kennen wat dat betreft minder scrupules dan vrouwen. Vijf keer zoveel mannen als vrouwen bellen privé vanaf hun vakantieadres (18 procent om 4 procent). Van de mannen zegt 13 procent daarbij ook veel voor het werk te bellen, tegen 7 procent van de vrouwen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middel tegen hoge bloeddruk ook doeltreffend tegen MS


Middel tegen hoge bloeddruk ook doeltreffend tegen MS


http://img44.imageshack.us/img44/1048/66617954.jpgHet middel tegen hoge bloeddruk kan ook gebruikt worden in de strijd tegen MS.
Een geneesmiddel tegen verhoogde bloeddruk is doeltreffend om multiple sclerose te behandelen en de verlammingen die er het resultaat van tegen te gaan en zelfs om te keren. Dat wees een studie op laboratoriummuizen uit. De bevindingen werden gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Prinivil
De onderzoekers lokten bij de dieren hersenletsels uit die gelijken op de letsels die verantwoordelijk zijn voor multiple sclerose bij mensen. Sommige muizen kregen vervolgens lisinopril toegediend, een generisch geneesmiddel tegen verhoogde bloeddruk. Het middel werd op de markt gebracht door het Amerikaanse farmaceuticabedrijf Merck onder de naam Prinivil.

Aanmaak lymfocyten
De muizen die het geneesmiddel kregen, maakten een groot aantal lymfocyten T aan. Deze cellen houden zowel bij laboratoriummuizen als bij mensen auto-immuunziekten tegen waarbij het immuunsysteem gezonde lichaamscellen en -weefsels aanvalt. De dieren die behandeld werden met lisinopril ontwikkelden de symptomen van de ziekte niet. Bij de muizen die al verlamd waren, verdween de verlamming snel, zo legt Dr Lawrence Steinman, professor neurologie aan de faculteit geneeskunde van Stanford en voornaamste auteur van de studie, uit.

Ook doeltreffend tegen MS
Volgens Dr Steinman doen de resultaten van het onderzoek vermoeden dat lisinopril hetzelfde effect zou kunnen hebben bij mensen met multiple sclerose of andere auto-immuunziekten.

� Reageer (0)
17-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweetalig onderwijs maakt slimmere kinderen


Tweetalig onderwijs maakt slimmere kinderen


http://img41.imageshack.us/img41/1662/tweetaligonderwijs.jpg


De hersenen van tweetalige kinderen moeten veel minder inspanningen leveren bij eenvoudige rekenopdrachten dan die van kinderen die slechts één taal onder de knie hebben. Voor het eerst kon de Vrije Universiteit Brussel (VUB) dat aantonen met hersenscans.

Meertalig onderwijs biedt een hele reeks troeven volgens het onderzoek van de VUB. "Door een aantal lessen in het Frans - twintig procent is al voldoende - te volgen, kunnen kinderen op een geïntegreerde en natuurlijke manier de tweede taal leren."

Tweede taal ook goed voor moedertaal
Opmerkelijk is dat meertalig onderwijs niet alleen positieve effecten heeft op de verwerving van die tweede taal, maar ook op de taalvaardigheid van de moedertaal. Kinderen die andere vakken aangeleerd kregen in de tweede taal, beheersen die leerstof bovendien even goed en soms zelfs beter dan wanneer die in de moedertaal gegeven werd. Wiskunderesultaten waren volgens de VUB in sommige scholen opvallend goed. Dat positieve effect deed zich wel voornamelijk voor bij leerlingen van basisscholen.

Hersentraining
Volgens de onderzoekers van de VUB moeten hersenen actiever zijn tijdens lessen in een andere taal. Zoals atleten die sterker worden door te trainen, presteren hersenen namelijk beter als ze extra geprikkeld en uitgedaagd worden. Meertalig onderwijs start dan ook het best zo vroeg mogelijk, bijvoorbeeld in de kleuterklas, aldus de VUB.

Voor het eerst kan de VUB haar pleidooi voor een veralgemeend tweetalig onderwijs in Nederlandstalige scholen staven met hersenscans. Op de scans van het onderzoek van de VUB is een duidelijk verschil te zien tussen één- en tweetalige kinderen. Het onderzoek, dat nog voortloopt, werd uitgevoerd bij 30 kinderen.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bizarre vriendschap tussen Costa Ricaan en wilde krokodil


Bizarre vriendschap tussen Costa Ricaan en wilde krokodil


http://img6.imageshack.us/img6/6035/manmetkrokodil.jpg


De Costa Ricaanse dierenvriend Chito doet niets liever dan kussen en knuffelen met Pocho, een reusachtige krokodil van 450 kilogram. Chito beweert intens bevriend te zijn met het dier. Dat meldt de Daily Mail.

5 meter lang
Van over de hele wereld komen toeristen kijken hoe Chito door het groene water van het meer in het Costa Ricaanse Siquirres waadt om met zijn vriend te spelen. Een bizar en gevaarlijk spektakel. Wanneer Chito zijn vijf meter lange 'vriend' roept, steekt die al snel zijn staart en hoofd boven water. Tijd om te spelen, te plagen, te knuffelen en show te verkopen.

Gevaarlijk
"Dit is een gevaarlijke routine, maar Pocho is mijn vriend en wij hebben een goede verstandhouding", vertelt de 52-jarige Chito. " Hij zal me niet aanvallen." Chito maakt wel duidelijk dat alleen hij deze stunt mag ondernemen. "Voor iemand anders is dit te gevaarlijk."

Halfdood
De bizarre vriendschap tussen de man en de krokodil begon bijna twintig jaar geleden toen Chito het dier redde. Hij had het halfdood naast een rivier aangetroffen. Het was in het linkeroog geschoten. Chito beweert dat hij het dier genas met medicijnen, eten en veel liefde en aandacht. (br.hln)

Meer foto's van Chito en Pocho vind je hier.
� Reageer (0)
16-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevie Wonder

Stevie Wonder

Om I just called to say I love you
te beluisteren druk op de foto


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezichtsoefeningen beter dan plastische chirurgie?


Gezichtsoefeningen beter dan plastische chirurgie?


http://img21.imageshack.us/img21/5905/evafraser.jpg
Eva Fraser


Gezichtsoefeningen maken je spieren steviger waardoor je rimpels verminderen, dat belooft althans de Britse Eva Fraser. Zij vond een work-out voor je gezicht uit die het verjongend effect van plastische chirurgie moet overtreffen.

Sterkere spieren
Eva Fraser is 80 maar ze ziet er minstens 20 jaar jonger uit. "Je gezicht heeft 60 verschillende spieren. We gebruiken dagelijks maar enkele van deze spieren. Naarmate we verouderen smelten deze als het ware weg. Mijn oefeningen baseren zich op normale spieroefeningen voor het lichaam. Door middel van je vingers bied je weerstand om zo je spieren te trainen." Eva Fraser geeft wereldwijd lessen over haar oefeningen, maar ze schreef ook boeken en maakte dvd's met instructies.  http://img105.imageshack.us/img105/7016/evafraser3.jpgGeen chirurgie
In het begin moet je dagelijks de oefeningen doen en kruipt er dus veel tijd in. Maar na 4 maanden heb je resultaat en kun je je beperken tot 3 sessies per week van 5 tot 10 minuten. Eva is zelf nog steeds trouw aan haar eigen régime. Ze is het ondertussen gewoon te stuiten op sceptici. Daarom heeft ze steeds een brief van een plastisch chirurg bij die bewijst dat ze geen chirurgische ingreep aan haar gezicht onderging. Hiermee wil ze aantonen dat haar oefeningen écht werken.

Enkele tips van Eva Fraser voor een jongere look:
- Was elke ochtend je gezicht, spoel 20 keer met warm water en droog je gezicht goed af.

- Breng slechts een klein beetje gezichtscrème aan.

- Make-up beschermt je huid goed tegen invloeden van buitenaf.

- Vermijd het gebruik van nachtcrème. "Dit maakt je huid te zacht en zo veroorzaakt het volgens mij rimpels."

- Als je make-up draagt, verwijder dit dan 's avond goed met een reiniger.

- Verwijder vervolgens de reiniger met een gezichtszeep en spoel goed af.

- Droog je huid goed met een zachte handdoek tot je huid tintelt.

- Maak je eigen schoonheidsproducten. Een beetje kristalsuiker gemengd met een gezichtscrème is een uitstekende scrub. Deze mag je niet te vaak aanbrengen, doe het slechts om de twee tot vier weken. Wrijf je één keer per week onder de douche in met zout.
Meer informatie vind je op www.evafraser.com. (br.hln)

� Reageer (0)
15-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zij danstDe afbeelding “http://img120.imageshack.us/img120/9202/filipre0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Zij danst
luchtige kleedjes
zwierig in de maat.
Langgerekte stroken
strelen
haar slanke benen.

Zij draait en tolt
en keert
in een kleurlijk gewaad.
Vrij en onbezorgd
Langzaam stappend wadend door muziek
draai je naar de maan als een
lichtspiraal
en betovert me met je dans.

Kleine fee,
sla me in je ban, neem me mee
naar waar ik zelf niet gaan kan.
Leer me hoe ik net zo zwierig,
zwaaierig als jij op de toppen
van mijn tenen genieten kan.

Dans met mij naar het midden van
de aarde, want als ik toch sterven
moet laat het dan zijn met jou aan
mijn zijde,
omringd door passie en vuur
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder tranen als de zon schijnt


Minder tranen als de zon schijnt


http://img41.imageshack.us/img41/3782/gelukkig1.jpg


Schijnt de zon, vloeien er minder tranen. Bij zonnig weer leven de mensen eerder buiten. Dat maakt dat we onze tranen inhouden.

Veilige omgeving
Vooral tussen vier muren laten we de traantjes vloeien. Ad Vingerhoets, hoogleraar aan de Universiteit Tilburg, beweert dat we voornamelijk thuis wenen tussen zes en tien uur 's avonds. Enkel in een veilige omgeving durven we onze tranen de vrije loop te laten.

Noord-Zuid
De temperaturen beïnvloeden ons huilgedrag. In het Noorden wordt er meer afgehuild dan in de zonnige, Zuiderse landen. Slecht weer maakt dat je meer thuis zit. Daar kijk je vaker naar tv, bijvoorbeeld naar een trieste film. Of maak je sneller ruzie met kroost en/of partner. (br.hln)

� Reageer (0)
14-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe verfilming dagboek Anne Frank door Disney

Nieuwe verfilming dagboek Anne Frank door Disney


http://img22.imageshack.us/img22/1306/annefrankx.jpgDe Disney-studio's hebben de filmrechten verworven voor een nieuwe verfilming van 'Het dagboek van Anne Frank'. Dat meldt de vakkrant Variety. De film zal geschreven en geregisseerd worden door film- en toneelauteur David Mamet. Die zal zijn scenario baseren op het dagboek van het beroemde Joods-Nederlandse meisje en op het oorspronkelijke toneelstuk van Albert Hackett en Frances Goodrich.
Hackett en Goodrich schreven ook het script voor de eerste Anne Frank-film, in 1959 geregisseerd door George Stevens en met Millie Perkins in de hoofd- en titelrol.

Volgens Variety wil Mamet, regisseur van filmparels als "Things Change" (1987), "The Winslow Boy" (1999) en "State and Main" (2000) de bekende Anne Frank-materie benaderen vanuit een nieuw perspectief, met name de "overgangsrite" van een 13-jarig meisje. Anne Frank overleed in maart 1945 in het kamp Bergen-Belsen, amper 15 jaar oud.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tal van vrouwen lopen dodelijk risico door verkeerde pil


Tal van vrouwen lopen dodelijk risico door verkeerde pil


http://img44.imageshack.us/img44/7820/depil.jpgSommige soorten van de anticonceptiepil verhogen het risico op bloedklonters en trombose dubbel zoveel als andere pillen. Daarom raden onderzoekers vrouwen aan goed over anticonceptie na te denken.

Hormonen
De onderzoekers bestudeerden 26 verschillende orale anticonceptiemiddelen bij 3.000 vrouwen tussen 18 en 50 jaar. 1.524 van hen kregen een bloedklonter. Uit eerder onderzoek blijkt dat het nemen van de pil het risico op de vorming van een klonter kan vervijfvoudigen. Ook verhoogt het gebruik van de pil de kans op borst- en baarmoederhalskanker lichtjes.

Verschillende generaties
Hoewel alle soorten van orale anticonceptiemiddelen het risico op een klonter in de aders verhogen, zijn sommige combinaties van hormonen erger dan andere. Onderzoekers waarschuwen dat veel vrouwen niet de veiligste soort gebruiken om hun risico op een klonter in de benen of longen te beperken. De eerste generatie pillen, die weinig oestrogeen in combinatie met het hormoon levonorgestrel, zijn het veiligst. De nieuwste of derde generatie pillen, verkrijgbaar sinds de jaren '80, die het hormoon desogestrel bevatten, houden dubbel zoveel risico in.

Stoppen?
"Hoewel de kans op een klonter klein is, moeten artsen hier toch rekening mee houden", aldus professor Frits Rosendaal. "Wereldwijd gebruiken ongeveer 100 miljoen vrouwen de pil om een zwangerschap te voorkomen. Omdat zovelen het gebruiken, heeft zelfs de kleinste toename in bijwerkingen op velen een effect." Gezondheidsadviseur Lynn Hearton: "Dit onderzoek is geen reden voor vrouwen om massaal te stoppen met de pil. Als je je zorgen maakt, bleef het dan nemen, maar vraag advies aan een dokter."
� Reageer (0)
13-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baas deelt loterijwinst met zijn werknemers


Baas deelt loterijwinst met zijn werknemers


http://img18.imageshack.us/img18/2457/lottorij1.jpgDe winst van hun baas in een loterij heeft de vijf werknemers van een metaalbedrijfje in Italië enkele tienduizenden euro's opgeleverd. "Als ik win, dan delen we de opbrengst", zo had de 38-jarige Marco Colombo vorige week gezegd. Vorige zaterdag bleek dat zijn lot 963.000 euro waard was.

70.000 euro per kop
Colombo hield woord en keerde 70.000 euro per medewerker uit, zo meldt de krant La Repubblica. Naar verluidt gaat het als gevolg van de economische crisis niet zo goed met het bedrijf in het Noord-Italiaanse Turbigo.
� Reageer (0)
12-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe houten achtbaan Efteling kost 12 miljoen euro


Nieuwe houten achtbaan Efteling kost 12 miljoen euro


http://img26.imageshack.us/img26/2862/efteling.jpg
De oude houten Pegasus wordt gesloopt.Het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International zal de nieuwe houten achtbaan in de Efteling bouwen. Het pretpark en het bedrijf hebben daartoe een intentieverklaring getekend. De attractie kost 12 miljoen euro.

GCI is gespecialiseerd in het bouwen van houten familieachtbanen. In de nieuwe dubbele achtbaan Joris en de Draak in Kaatsheuvel, vlakbij de Belgische grens, worden bezoekers verdeeld over twee banen en strijden ze om de snelste tijd. Het is de eerste in zijn soort in het noordwesten van Europa.

De banen krijgen een lengte van 700 meter en hoogte van 21,5 meter. De achtbaan komt op de plek van de oude houten Pegasus die vanaf deze week wordt gesloopt.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heart

Heart

Om  All I want to do is make love to you
te beluisteren druk op de foto
Deze groep werd opgericht in de late jaren 70. De formatie Heart verwisselde geregeld van leden in de band. In de jaren 80 en 90 stapelde de hits zig op zoals Alone en in 1990 All I Wanna Do Is Make Love To Jou gezongen door de twee zusjes. Hun kapsel uit die tijd was niet te overzien.� Reageer (0)
11-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lach, en iedereen lacht mee


Lach, en iedereen lacht mee

"Als je lacht, dan lacht de hele wereld mee", zegt men wel eens. Nederlandse psychologen konden dat nu ook bewijzen in een experiment. Mensen hebben de neiging hun gedrag af te stemmen op wat mensen rondom hen doen. Als ze lachen, lachen ze mee, als ze fronsen, fronsen de anderen ook. Dit gebeurt niet bewust. De gezichtsspieren worden automatisch geactiveerd om hetzelfde te doen als de omgeving.

Ook woorden kunnen dat effect hebben. Bij wie 'glimlach' leest, worden de lachspieren geactiveerd. Wie daarentegen 'fronsen' te lezen krijgt, activeert de fronsspieren niet. Bij adjectieven zoals 'grappig' of 'frustrerend' werd een kleine, niet-significante beweging waargenomen in zowel lach- als fronsspieren. Voor dit fenomeen hebben de onderzoekers geen verklaring.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft vrouwen heeft meer zin in seks tijdens zwangerschap


Helft vrouwen heeft meer zin in seks tijdens zwangerschap


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/seks-tijdens-zwangerschap1.jpg?t=1249916504De seksuele zin van een vrouw neemt bij de helft van de vrouwen sterk toe tijdens haar zwangerschap. Verder blijkt dat het merendeel zich de vrijpartij herinnert waarmee haar eerste kindje verwekt werd.

Seks tijdens zwangerschap
Veel zwangere vrouwen hebben schrik om hun baby in gevaar te brengen tijdens het vrijen, daarom voelen ze zich geremd. Dat is de reden waarom 8 procent geen seks meer heeft tijdens de zwangerschap. Bijna de helft van heeft dan veel meer zin dan voordien, maar voor 14 procent hoeft seks tijdens de zwangerschap niet meer. Experts zeggen dat er geen medische redenen zijn voor zwangere vrouwen om niet te vrijen. Meer nog, seks helpt een vrouw zich voor te bereiden op de geboorte aangezien het je bekken soepel en sterk houdt.

Aanvoelen
65 procent van de vrouwen herinnert zich de vrijpartij waarmee ze hun eerste kind verwekten. Hoewel 12 procent zegt al op de dag van de bevruchting aan te voelen zwanger te zijn, gebruikt 67 procent van hen een zwangerschapstest. De helft deed dit wanneer ze alleen was, bij de andere helft was de partner er bij. Dat blijkt uit een onderzoek van zwangerschapstestenfabrikant Predictor.

� Reageer (0)
10-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne doorbreekt stilzwijgenMarianne doorbreekt stilzwijgen

Om meisjes aan de macht te beluisteren druk op de foto


Marianne Dupon hulde zich sinds de zelfmoord van Yasmine in stilzwijgen. Nu wenst ze toch te reageren op de berichten rond het overlijden van haar ex-partner.

“Met Yasmine beleefde ik ons scheidingsproces intens en sereen. Uiteraard was dit niet altijd makkelijk, voor géén van ons beiden en evenmin voor onze familieleden. We waren met zijn tweeën om onze relatie te doen slagen, en we hebben daar op termijn in gefaald. Met die mislukking wilden we samen omgaan, in onze privacy."

"Haar onverwachte zelfmoord heeft een schokgolf veroorzaakt voor al degenen die dicht bij haar stonden, haar familie, mijn familie, vrienden en mezelf. Met zijn allen zijn we volkomen gedesoriënteerd en ieder probeert op zijn manier te vatten wat haar tot die daad bracht.”

“Wij hebben steeds ons relationeel leven zoveel mogelijk privé trachten te houden en het was ook onze gezamenlijke beslissing om ons kind Ella-Louise, nu twee en een half jaar oud, in alle privacy te laten opgroeien. Wordt ons het recht verleend om in onze persoonlijke levenssfeer ons afscheidsproces voor een eindigende relatie en ons rouwproces over haar tragische dood te beleven?”

“Mijn mediastilzwijgen wordt op onbegrip onthaald. Waarom dan blijven zwijgen? Het is mijn manier om te trachten te begrijpen, om te rouwen, om de draad van Ella’s en mijn leven terug op te nemen. Ik heb er, zoals iedereen, recht op mijn rouwproces in mijn private kring te organiseren en met rust te worden gelaten."

"Het belang van onze dochter, Ella, roept om hetzelfde elementair journalistiek fatsoen. De gepubliceerde ’details’, de halve waarheden en hele leugens laat ik voor wat ze zijn, tot enige polemiek zal ik niet overgaan. Daarvoor is de smart die ik deel met Yasmine’s familie te groot.

Marianne Dupon en Ella-Louise (br.Gazet van Antwerpen)

� Reageer (0)
09-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 mannen helpt partner ontharen


1 op 3 mannen helpt partner ontharen


De afbeelding “http://img242.imageshack.us/img242/9990/klnj7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Een op drie mannen helpt zijn partner soms bij het ontharen. Verder blijkt uit Nederlands onderzoek dat haast alle vrouwen zich ontharen.


Ontharen
99 procent van de vrouwen onthaart zich wel eens. Tweederde doet dat minstens een keer per week. De populairste streek om te ontharen zijn de oksels, gevolgd door de bikinilijn en de benen. Bij de mannen helpt 27 procent zijn partner bij het ontharen, 8 procent doet dat regelmatig. 15 procent helpt niet, maar zou dit wel graag willen, zegt rtl.nl.

Bikinilijn
Als vrouwen hun bikinilijn in model houden, kiest een derde voor een driehoekje. Maar ook een smal streepje is populair met 29 procent. Een op de vijf dames wisselt wel eens van model bij de bikinilijn.

Het grootste deel van de mannen (92 procent) stelt het op prijs dat een vrouw haar bikinilijn onderhoudt. Een kwart van de mannen vindt een ongeschoren vrouwelijke schaamstreek geen probleem, 16 procent daarentegen vindt het niet netjes. Mannen verkiezen met 21 procent een volledig onthaarde schaamstreek.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylan neemt kerstalbum op


Bob Dylan neemt kerstalbum op

Om Lay Lady Lay van Bob Dylan te beluisteren druk op de foto


Bob Dylan werkt aan een album vol covers van kerstliedjes. Volgens Bullypit.com zou hij al versies opgenomen hebben van 'Must Be Santa', 'Here Comes Santa Claus', 'I'll Be Home for Christmas' en 'O Little Town of Bethlehem'.

Dylan heeft nog niet bevestigd dat hij met dit project bezig is, maar aangenomen wordt dat hij in mei al is beginnen opnemen in de studio van Jackson Browne in Santa Monica.

Fansite Bobdylanisis.com beweert dat het album een persoonlijk project van Dylan is en niet op vraag van een platenlabel.

Dylans jongste album, 'Together Through Life', werd in april dit jaar uitgebracht.

� Reageer (0)
08-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersenen Jacko terug naar familie


Hersenen Michael Jackson terug naar familieMeer dan een maand na zijn overlijden zijn de hersenen van Michael Jackson vorige week teruggestuurd naar zijn familie. Daarmee is zijn lichaam compleet, en klaar voor zijn laatste rustplaats.

De hersenen van de zanger werden verwijderd na zijn dood om te achterhalen wat zijn dood heeft veroorzaakt. Maar de bevindingen van de analyses werden niet aan de pers meegedeeld.

Begraafplaats of Neverland?
Met dit nieuws draait de geruchtenmolen over de begraafplaats van de zanger opnieuw op volle toeren. Volgens de laatste berichten zou de familie hem begraven in een vrij anoniem graf op het Los Angeles" Forest Lawn Cemetry. Daar werd eerder ook al de herdenkingsdienst gehouden.

Andere geruchten wezen op een eeuwige rustplaats op het terrein Neverland, waar de zanger jarenlang zijn eigen pretpark had. Maar de huidige eigenaars zijn niet happig om daarvoor toestemming te geven, bovendien vrezen de autoriteiten dat de begraafplaats een pelgrimplek wordt en overspoeld zal worden door fans

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vier zwangere vrouwen is ongezond dik


Eén op vier zwangere vrouwen is ongezond dik


http://img39.imageshack.us/img39/1251/zwangerschap1.jpg
 


Ongeveer één op de vier vrouwen die vandaag aankloppen op de prenatale raadpleging hebben al van bij het begin van hun zwangerschap een Body Mass Index (BMI) van meer dan 25, wat wijst op overgewicht of obesitas. Die gewichtsproblemen zorgen voor extra gezondheidsrisico's voor zowel moeder als kind.

Diabetes en zwangerschapsvergiftiging
Dat blijkt uit een onderzoek van de K.U.Leuven en het UZ Gasthuisberg. "We staan zelf wat versteld van dat hoge aantal", zegt doctoraatsonderzoekster Isabelle Guelinckx van de KUL. "Deze vrouwen lopen meer kans op diabetes en zwangerschapsvergiftiging, en ze hebben vaker gecompliceerde bevallingen die moeten ingeleid worden of die via keizersnede moeten gebeuren. Ook het aantal vrouwen met depressieve symptomen ligt in deze groep een stuk hoger. Hun baby's hebben vaker een hoog geboortegewicht en meer kans op latere zwaarlijvigheid."

Tot negen kilo aankomen
De Leuvense onderzoeksgroep lanceerde zopas een sensibiliseringscampagne. "Obese vrouwen zouden tijdens hun zwangerschap maar tussen de 5 en 9 kilo mogen aankomen."

� Reageer (0)
07-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Marie Pfaff en Carmen verdacht van fiscale fraude


Jean-Marie Pfaff en Carmen verdacht van fiscale fraude


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Jean-Marie-Pfaff.jpg?t=1249654315Voetballegende en tv-vedette Jean-Marie Pfaff en zijn echtgenote Carmen zijn door de Antwerpse onderzoeksrechter in verdenking gesteld van belastingfraude. Dat hebben het Antwerpse parket en de advocaat van de Pfaffs aan De Tijd bevestigd. De Pfaffs worden verdacht van witwassen, fiscale valsheden, gebruik van valse stukken en inbreuken op de belastingwet.

Tal van inkomsten niet aangegeven
De woordvoerster van het Antwerpse parket bevestigt dat het gerechtelijk onderzoek naar de inkomsten en eigendommen van de Pfaffs is afgerond. "De onderzoeksrechter zal het dossier binnenkort bezorgen aan het parket", stelt parketwoordvoerster Eva Herreman.

De oud-doelman zou tal van inkomsten niet hebben aangegeven aan de fiscus. Ook een buitenverblijf in het buitenland zou niet zijn aangegeven. En Pfaffs boekhouding zou niet kloppen


"Niets te verwijten"
De advocaat van de familie-Pfaff, Tom Versompel, bevestigt de inverdenkingstelling, maar benadrukt dat de Pfaffs hun onschuld staande houden. "Ze blijven bij hun initiële standpunt dat hen in deze niets te verwijten valt", stelt de advocaat.

"Dat de onderzoeksrechter hen toch officieel in verdenking heeft gesteld, verbaast me niet. Als je iemand blijft verhoren, moet je op een bepaald moment een standpunt innemen. We hadden dit al eerder verwacht", besluit Versompel.

Het fraudeonderzoek naar de Pfaffs raakte in juni vorig jaar bekend nadat het Antwerpse gerecht in maart 2008 een huiszoeking had uitgevoerd.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerderheid vrouwen fantaseert niét over zijn beste vriend


Meerderheid vrouwen fantaseert niét over zijn beste vriend


http://img8.imageshack.us/img8/876/fantaseren.jpgDriekwart van de mannen fantaseert over een of meerdere vriendinnen van zijn partner of zou dat wel willen, zo bleek eerder deze week. Wij vroegen aan onze lezeressen in een poll of zij wel eens fantaseerden over een van zijn vrienden. 1688 vrouwen en 1251 mannen stemden en dit zijn de resultaten, na uitsluiting van de mannen.

Twee op drie niet
Het antwoord loog er niet om: 60 procent zei dat niet te doen. De reden (55,5 procent) is dat zijn vrienden haar niet interesseren, 4,5 procent doet het niet maar moet zich inhouden. 17,6 procent doet het wel eens, maar probeert zich in te houden en ongeveer een kwart doet het regelmatig.

Stoute Vlaamse vrouw!
Daarmee is de HLN-lezeres een pak stouter dan de gemiddelde Amerikaanse vrouw. In hun grote vrouwenenquête, als tegenhanger voor de mannenenquête, antwoordde 64 procent van de vrouwen geen interesse te hebben in zijn vrienden en 6% procent dat ze niet fantaseerden maar zich moeten inhouden.

Regelmatig
De overige dertig procent van de Amerikaanse vrouwen doet het dus wél: 25 procent heeft het al gedaan, maar probeert zich in te houden en slechts 5 procent doet het regelmatig. Vooral dat laatste cijfer staat in schril contrast met de Vlaamse vrouw, van wie 22 procent het regelmatig doet.

De mannen
Bij de mannen fantaseerde 30 procent niet over haar vriendinnen: 23 procent omdat ze hem niet intersseerden en 8 procent zou wel willen maar houdt zich in. Daarmee zijn de Amerikaanse man en vrouw perfecte spiegelbeelden van elkaar.
� Reageer (0)
06-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alexandra Potvin gaat trouwen


Alexandra Potvin gaat trouwen


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Alexandra-Potvin.jpg?t=1249393393
Alexandra Potvin.Alexandra Potvin, momenteel presentatrice bij JOEfm en in de jaren negentig jarenlang de lesbische vriendin van zangeres/presentatrice Yasmine, gaat trouwen. Alexandra en Suzy, die samen de begrafenis van Yasmine bijwoonden, zijn al meer dan een jaar samen. Dat meldt Dag Allemaal.

Alexandra en Suzy kenden elkaar amper twee maanden toen ze vorig jaar in oktober gingen samenwonen.

� Reageer (0)
05-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen herontdekken de stoomketel


Vrouwen herontdekken de stoomketel

In de jaren '70 was het gigantisch populair en nu zijn is het terug: de stoomketel. Omdat het een gezonde manier om te koken is en omdat het sneller gaat, maar ook omdat producenten in spelen op de moderne behoeftes.

De WiKook van Tefal bijvoorbeeld kan je op elk moment openen, zodat je kan roeren, kruiden of een vergeten ingrediënt toevoegen. Dat komt omdat de nieuwe generatie stoomkookpannen vier maal minder druk gebruikt dan de oude stoomketels. Daardoor is hij ook veiliger in gebruik, en worden explosies minder frequent.

Of vrouwen echt staan te springen om deze stoomkoker terug te gaan gebruiken, is een andere vraag. Uit een Brits onderzoek vorig jaar bleek nog dat deze pan het minst gebruikte keukenapparaat was.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie vindt middeleeuws relikwie na 29 jaar terug


Politie vindt middeleeuws relikwie na 29 jaar terug


De federale gerechtelijke politie van Doornik heeft een relikwie uit de 15de eeuw teruggevonden. Het voorwerp was in 1980 uit een kerk in het Henegouwse Lessen (Lessines) gestolen, zo heeft de federale politie meegedeeld. De waarde van het cilindervormige kunstvoorwerp in verguld zilver wordt tussen 50.000 en 100.000 euro geschat. Het heeft volgens de mededeling ook "een zeer grote historische waarde".

Relikwie
Uit de kerk Saint-Pierre in Lessen werd in de nacht van 25 op 26 juni 1980 een dertigtal religieuze voorwerpen van een uitzonderlijke tentoonstelling gestolen, waaronder het relikwie, een middeleeuws edelsmeedkunstwerk. "Het aantal voorwerpen uit die periode dat nog in perfecte staat verkeert, is niet talrijk."

Antiquair
Alle gestolen voorwerpen behoren tot het nationale erfgoed en mogen niet verkocht worden. Het relikwie werd in 2006 te koop aangeboden bij Sotheby's in Londen. De federale gerechtelijke politie van Doornik vond het uiteindelijk vorige week vrijdag terug bij een antiquair in België, die het te goeder trouw voor 40.000 euro gekocht had.

De dieven zijn nog niet gevat. Het relikwie zal aan de kerkfabriek van Lessen worden teruggegeven nadat het onderzoek is afgerond.

� Reageer (0)
03-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit dieet is goed voor je lijn en het milieu


Dit dieet is goed voor je lijn en het milieu


http://img7.imageshack.us/img7/7615/etena.jpgVlees is slecht voor je lijn en het milieu. Dat is de reden waarom veganisme zo populair is bij tal van Hollywoodsterren. Omdat het voor velen echter moeilijk is om alle dierlijke producten af te zweren, bedacht voedingsexpert Mark Bittman het gedeeltelijk veganisme.

Trend
Vlees is verantwoordelijk voor een vijfde van de broeikasgassen. En uit Amerikaans onderzoek blijkt dat als je een vetarm, veganistisch dieet volgt, je ongeveer een halve kilo per week afvalt. Dat is zonder dat je erbij sport of je minder eet. Daarnaast blijkt dat als je veel volkorenproducten en groenten eet, je minder vaak honger hebt. Maar omdat voor velen het ontzettend moeilijk is om alle dierlijke producten op te geven, bedacht diëtist Mark Bittman een nieuw dieet: het parttime veganisme. Het is een heuse trend aan het worden bij Hollywoodsterren, aldus trendwatcher Jody Turner. "Natalie Portman en Stella McCartney zijn alvast voorbeelden van slanke, bekende veganisten. Het is een makkelijke manier om gezond te eten, dat valt in de smaak bij heel wat celebs die veel met hun lijn bezig zijn. Door meer groenten te eten, belast je je spijstverteringsstelsel minder en geef je je lichaam de kans even tot rust te komen."

Voor het avondeten
Mark Bittman schreef een boek over het gedeeltelijk veganisme, waarin hij leert om overdag veganistisch te zijn, 's avonds mag je terug dierlijke producten eten. "Dit dieet is makkelijker vol te houden omdat je af en toe mag zondigen, het is heel flexibel. En aangezien je meer groenten eet en daardoor ook minder dierlijke val je wel af, ik verloor bijna 16 kilo. Toch is dit dieet makkelijker vol te houden. Je mag twee keer per week vlees eten of elke dag een kleine portie. Ik raad aan dat 70 procent van wat je eet veganistisch is, de rest mag van dierlijke bronnen komen."

Flexibel
De 24-jarige Geneviève Wallace is er alvast wild van. "Ik wil wel gezond leven, maar ook nog steeds van het leven genieten. Als ik bij vrienden uitgenodigd wordt, wil ik niet dat ze in paniek raken omdat ik geen vlees of zuivel mag eten. Of als ik op vakantie ben, wil ik niet dat niet enkel sla eten op restaurant. Dit dieet is zo flexibel dat het makkelijk vol te houden is."

De tips van Mark Bittman:
- Eet minder dierlijke producten: je eet best tussen een halve of een kilo vlees per week of een kleine portie elke dag. Eet ook zo weinig mogelijk eieren en zuivelproducten. In je koffie of ontbijtgranen mag je melk toevoegen, wissel ook wel af met soyamelk.

- Eet zoveel mogelijk groenten. Probeer elke dag salades, gekookte of rauwe groenten, vers of gedroogd fruit te eten.

- Verkies granen boven koolhydraten, neem dus elke dat verschillende graanproducten als volkorenontbijtgranen en -brood. Als snack kies je voor noten, zaden en olijven.

- Neem supplementen met vitamine B12. Je lichaam haalt deze namelijk alleen uit dierlijke bronnen. Aangezien je er met dit dieet minder van krijgt, moet je het ergens anders gaan halen om gezond te blijven.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer migraine te voorkomen


Leer migraine te voorkomen
Je kunt jezelf aanleren migraineaanvallen te voorkomen en zo zelf de hoofdpijn te verminderen. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek naar het nut van trainingen in zelfmanagement bij migraine.

Ontspannen
Tijdens de trainingen leren experts die zelf met migraine kampen de patiënten aanvallen te voorkomen, op tijd in de kiem te smoren en te verminderen. Je leert er je te ontspannen, snel de signalen van een aanval te herkennen en op tijd iets te eten of te drinken. Dat meldt nu.nl.

Succesvol
De trainingen blijken toch te werken, 35 procent van de deelnemers had voor de helft minder last van hoofdpijn. Vooral patiënten die geen oorzaak voor hun aanvallen vinden, hebben voordeel bij de training. Ook gedragstherapie blijkt te helpen om de hoeveelheid aanvallen van hoofdpijn te beperken.
� Reageer (0)
02-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands dierenpark weert halfnaakte bezoekers


Nederlands dierenpark weert halfnaakte bezoekershttp://img197.imageshack.us/img197/831/beeksebergen.jpgMedewerkers van safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek hebben gisteren, ondanks het warme weer, geen bezoekers met ontbloot bovenlijf gezien. Dat heeft een woordvoerder gezegd. In het park geldt sinds gisteren een kledingvoorschrift waarin halfnaakte bezoekers worden geweerd.

Aanleiding voor het verbod waren opmerkingen van andere gasten, die zich stoorden aan mannelijke bezoekers met ontbloot bovenlijf. Volgens Beekse Bergen is het de eerste keer dat een dierenpark in Nederland een dresscode voorschrijft. Het dierenpark vind de halfnaakte bezoekers niet passen bij een kindvriendelijke dagattractie.

Als bezoekers toch in de fout gaan, worden ze door de medewerkers verwezen naar de souvenirshop, waar ze een t-shirt kunnen kopen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boudewijn De Groot

Boudewijn De Groot

Om Avond te beluisteren druk op de foto.Nu hoef je nooit je jas meer aan te trekken
En te hopen dat je licht het doet
Laat buiten de stormwind nu maar razen in het donker
Want binnen is het warm en licht en goed
Hand in hand naar buiten kijken waar de regen valt
Ik zie het vuur van hoop en twijfel in je ogen
En ik ken je diepste angst

refr.: Want je kunt niets zeker weten en alles gaat voorbij
Maar ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof in jou en mij


En als je 's morgens opstaat ben ik bij je
En misschien heb ik al thee gezet
En als de zon schijnt buiten gaan we lopen door de duinen
En als het regent gaan we terug in bed
Uren langzaam wakker worden, zwevend door de tijd
Ik zie het licht door de gordijnen en ik weet
Het verleden geeft geen zekerheid

refr. Want je kunt niets zeker weten en alles gaat voorbij
Maar ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof in jou en mij
Ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof in jou en mij


Ik doe de lichten uit en de kamer wordt nu donker
Een straatlantaarn buiten geeft wat licht
En de dingen in de kamer worden vrienden die gaan slapen
De stoelen staan te wachten op 't ontbijt
En morgen word ik wakker met de geur van brood en honing
De glans van 't gouden zonlicht in jouw haar

En de dingen in de kamer, ik zeg ze welterusten
Vanavond gaan we slapen en morgen zien we wel
Maar de dingen in de kamer zouden levenloze dingen zijn zonder jou

En je kunt niets zeker weten want alles gaat voorbij
Maar ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof in jou en mij
Ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof in jou en mij
En je kunt niets zeker weten want alles gaat voorbij
Maar ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof in jou en mij
Ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof in jou en mij


De afbeelding “http://img361.imageshack.us/img361/5165/valkwx4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!