Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste hartklep of heupprothese niet perse beter

Nieuwste hartklep of heupprothese niet perse beterWie een implantaat moet krijgen, moet niet altijd op zoek gaan naar de nieuwste types die beschikbaar zijn. Die zijn volgens het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE)immers niet noodzakelijk beter dan de oudere types pacemakers, hartkleppen of heupprotheses.

Het KCE wijst erop dat de fabrikant in Europa niet moet bewijzen dat de patiënt even goed of beter geholpen is met het nieuwe hulpmiddel. Daardoor kan de patiënt in Europa wel sneller de nieuwe technologie gebruiken dan bijvoorbeeld in de VS, maar heeft hij ook meer kans blootgesteld te worden aan nog onbekende risico's, zo luidt het.

"Momenteel zijn de vereisten voor klinische studies veel lager dan die voor geneesmiddelen", aldus het KCE. Bovendien maken de fabrikanten de resultaten van de studies die ze uitvoeren, meestal niet openbaar. Het kenniscentrum en enkele Europese zusteragentschappen deden onderzoek naar de vereisten voor nieuwe medische hulpmiddelen met een hoog risico voor de patiënt. Ze vragen dat de klinische veiligheid en werkzaamheid van de hulpmiddelen "eerst voldoende zouden moeten worden aangetoond, liefst met vergelijkende studies van hoge kwaliteit". De resultaten van die studies moeten ook publiek toegankelijk zijn. (br.hln)� Reageer (0)
29-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat we zoeken op vakantie? Liefde en welzijn

Wat we zoeken op vakantie? Liefde en welzijn


http://img232.imageshack.us/img232/6811/vakantie.jpg


Heel wat mensen hopen op vakantie hun liefdesleven nieuw leven in te blazen, dat blijkt uit een recente enquête in 12 landen. Het strand blijkt de populairste plaats te zijn om seks te hebben.


Nieuwe vriendschappen sluiten of een vakantieflirt zijn voor veel mensen belangrijk op vakantie, zo blijkt uit het 'Holiday Report 2011' van Kuoni in 12 landen. Toch is dit dubbel zo belangrijk voor Nederlanders dan voor Belgen: tien procent (bij ons is dat zes procent) van onze noorderburen hoopt op een vakantieliefde, 10 procent op seks (vijf procent bij de Belgen) en 9 procent op een relatie (in vergelijking met 4 procent bij ons). Het cliché wordt ook bevestigd: Italianen, Spanjaarden en Fransen blijken de grootste flirts te zijn.


De meest populaire plekken voor seks op vakantie zijn het strand, de zee, het zwembad, een boot of een bar of club. Meer seks op vakantie blijkt niet te gelden voor de Nederlanders, vier op de tien heeft dan evenveel seks als thuis, slechts tien procent doet het dan vaker. 8 op de tien Nederlanders ergert zich op vakantie aan rommel. 61 stoort zich aan luidruchtige buren. 24 procent van de Nederlandse mannen vindt het ongepast wanneer vrouwen topless zonnen, bij dames is dat 22 procent.


Op vakantie willen we vooral mooie plekken bezoeken, plezier maken, buitenlandervaringen opdoen, cultuur beleven, gastronomisch genieten. De jongeren willen zich vooral amuseren. Bijna de helft 47 procent van de Belgische vrouwen hunkert naar welzijn en 42 procent hoopt op rust op vakantie.


Belgische reizigers komen op nummer vier in op de lijst van best geklede nationaliteiten op vakantie, waarmee we het beter dan de Nederlanders doen. De top drie is voor de Italianen, Fransen en Spanjaarden. Belgische vrouwen voelen zich in hun vakantieplunje vrijer: 18 procent draagt meer sexy kledij op vakantie, dat is maar 4 procent van de Nederlandse dames.� Reageer (0)
25-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 5 grootouders sociaalnetwerkt

1 op 5 grootouders sociaalnetwerkt


http://img27.imageshack.us/img27/8928/grootouders.jpg


22 procent van alle grootouders zitten op een sociaalnetwerksite. Dat blijkt uit een studie van de site MyVoucherCodes. Het onderzoek voelde 1.341 Britse oma's en opa's aan de tand over hun internetgedrag. 71 procent van de sociaalnetwerkers zit op Facebook, 34 procent op Twitter en 9 procent op LinkedIn.

Een aantal gebruikers is ook erg actief. 51 procent logt minstens één keer per week in en 35 procent een paar keer per maand.

68 procent van de ondervraagden gingen het afgelopen jaar aan het sociaalnetwerken. Een vierde van hen deed dat om oude vrienden op te sporen, een vijfde om in contact te blijven met vrienden en familie en de helft werd ertoe aangezet door jongere familieleden.

Het onderzoek vond wel plaats in het Verenigd Koninkrijk maar bevestigt ook de trends die uit andere gelijkaardige enquêtes in de rest van de wereld blijken. Algemeen kunnen we stellen dat het aantal senioren online snel toeneemt en dat babyboomers meer en meer op Facebook te vinden zijn. (br.hln)� Reageer (0)
21-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen slimmer door muziekonderwijs

Kinderen slimmer door muziekonderwijs


http://img263.imageshack.us/img263/5435/muzikaalonderwijs.jpg


Muziekonderwijs maakt kinderen slimmer. 

Canadese vorsers verdeelden een groep van 144 zesjarige kinderen willekeurig in vier groepen. Ze kregen respectievelijk een jaar lang zang-, piano-, toneel- of geen les. Aan het begin en het einde van het jaar werd het IQ van de kinderen gemeten. Na een jaar bleek dat de kinderen die muziekles kregen, een hoger IQ hadden dan de kinderen die toneelles of geen extra lessen hadden gekregen.


"Voor het eerst is in een goed, betrouwbaar onderzoek een causaal verband aangetoond tussen muziekonderwijs en de cognitieve ontwikkeling van kinderen", aldus hoogleraar muziekcognitie Henkjan Honing. Hij denkt dat die ontwikkeling komt doordat kinderen op verschillende vlakken worden geprikkeld: ze leren noten lezen, ze luisteren naar collega-musici en ze krijgen een betere motorische controle doordat ze leren een instrument te bespelen. (br.hln)� Reageer (0)
20-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen die ouders dronken zien, drinken zelf meer alcohol

Kinderen die ouders dronken zien, drinken zelf meer alcohol


http://img96.imageshack.us/img96/527/drinken.jpg


Kinderen die van jongs af hun ouders alcohol zien drinken, lopen dubbel zo veel kans om zelf ook alcohol te gebruiken. Dat schrijft de Britse krant The Independent op basis van een onderzoek bij 5.700 Britse tieners.

Onderzoekers van Ipsos Mori ontdekten dat een kwart van de 13- tot 14-jarigen al meer dan één keer dronken was. In de groep van de 15- tot 16-jarigen stijgt dat aandeel tot 52 procent.

Jongeren die hun ouders ooit in dronken toestand zagen, zijn dubbel zo vaak zelf dronken als kinderen die hun ouders nog nooit met een glas te veel op gezien hebben.

"Het toont aan dat ouders veel meer invloed hebben op het gedrag van hun kinderen dan ze zelf aannemen", zegt Claire Turner van de Joseph Rowntree Foundation. "Niet alleen wat ouders zeggen, maar ook hoe ze zich gedragen, heeft een sterke invloed op het drinkgedrag of drankmisbruik van hun kinderen."

Toch bleek uit het onderzoek dat de invloed van vrienden het belangrijkst is bij alcoholmisbruik. Meer dan twee keer per week uitgaan, verdubbelde de kans op drankmisbruik. Jongeren die elke avond hun vrienden zien, hebben vier keer zo veel kans op alcoholmisbruik.(br.hln)� Reageer (0)
17-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerkrediet zet studenten onder druk

Leerkrediet zet studenten onder druk


http://img684.imageshack.us/img684/5928/leerkrediet.jpg


Het leerkrediet zorgt voor extra mentale druk bij studenten, meldt Teleblok, de anonieme hulplijn van de Christelijke Mutualiteit voor studerend Vlaanderen. Teleblok krijgt een stijgend aantal oproepen van studenten die verontrust zijn over hun leerkrediet.

"De studenten die naar Teleblok bellen, verwijzen vaak naar de extra mentale druk van het leerkrediet. Veel studenten staan tijdens deze examenperiode voor het uur van de waarheid", zegt Teleblok-coördinator Lore Boogaerts.
 
Rugzakje leerkrediet
Elke student heeft "een rugzakje" met leerkrediet voor de studieloopbaan. Dat krediet bevat studiepunten die de student moet inzetten om een (gesubsidieerde) opleiding te starten. Wie niet slaagt, verliest de ingezette studiepunten. Er is dan nog een herkansing in dezelfde of een andere opleiding mogelijk. Indien de herkansing mislukt, is het rugzakje met studiepunten zo goed als leeg. Wie toch nog een nieuwe opleiding wil starten, moet een supplement bij het inschrijvingsgeld betalen.

Bijkomende druk
Het leerkrediet geldt vanaf het academiejaar 2008-2009. "Het is normaal dat de eerste gesprekken over die problematiek pas dit jaar binnenkomen. De bijkomende druk door een dreigend tekort aan leerkrediet voor volgend academiejaar begint een aantal studenten dit jaar pas echt te voelen", aldus Boogaerts.
 
De hulplijn meldt niet tegen het systeem van leerkrediet gekant te zijn, maar vindt wel dat heel wat jongeren nog onvoldoende gewapend zijn om met de bijkomende druk van het leerkrediet om te gaan. Teleblok is tot en met 23 juni elke dag van 15 uur tot 23 uur bereikbaar op 0800/13.14.4. (br.hln)� Reageer (0)
15-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zijn gemaakt om humeurig te zijn

Vrouwen zijn gemaakt om humeurig te zijn


http://img96.imageshack.us/img96/8462/humeurig.jpg


Is je man weer vergeten om het vuilnis buiten te zetten? En is dat voor jou een aanleiding om eens goed te klagen over alles wat misloopt in het huishouden? Vanaf nu is er geen reden meer om je daarvoor te verontschuldigen, want je kan er niets aan doen. Volgens onderzoek zijn de hersenen van vrouwen gewoon veel vatbaarder voor angst, depressies en stemmingswisselingen.


Het is al lang bekend dat vrouwen meer lijden aan depressies dan mannen. Zo'n één vierde van de vrouwen wordt op een bepaald moment in het leven behandeld tegen een depressie, ten opzichte van slechts één tiende van de mannen. Vrouwen zijn daarom niet zwakker, ze hebben gewoon een andere hersenstructuur dan mannen.


Vroeger werd vooral gewezen op de sociale en emotionele verschillen tussen de twee geslachten, want vrouwen zijn meer geneigd om hulp te zoeken voor hun problemen. Uit een recente Zweedse studie blijkt nu dat er echter ook een hormonaal verschil is. De hersenen van mannen en vrouwen maken namelijk op een andere manier serotonine aan, het zogenoemde 'happy-hormoon'.


Uit de hersenscans van het Zweedse Karolinksa Instituut bleek dat vrouwen meer serotine-receptoren hebben dan mannen, wat op het eerste gezicht positief lijkt. Het is namelijk niet enkel van belang hoeveel serotine je aanmaakt, maar ook of er voldoende receptoren zijn die het hormoon hun werk laten doen. Daarnaast stelden ze ook vast dat serotonine langer blijft circuleren in het bloed van vrouwen, omdat het proteïne dat de stof afbreekt bij hen in mindere mate aanwezig is. Goed nieuws, toch?


"Helaas niet", zeggen de onderzoekers. "Als cellen een tekort hebben aan een bepaalde stof, zoals serotonine, dan gaan ze zoveel mogelijk receptoren openen om toch elk beschikbaar deeltje op te vangen." Als vrouwen meer receptoren hebben en de serotonine langer vasthouden, is dat dus eigenlijk een reactie op een initieel tekort.


"Daar komt nog eens bij dat de schommelingen van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen een groot effect hebben op het gedrag van vrouwen", zegt Dr. Andrei Novac van de universiteit van Californië. "Oestrogeen stimuleert onder andere de serotonine-receptoren in de hersenen. Dit kan verklaren waarom het serotonine-niveau ineenzakt als het oestrogeengehalte laag is, zoals in de aanloop naar de menstruatie, na een geboorte of tijdens de menopauze."


De vraag is natuurlijk of een vrouw zelf iets kan doen om in die periodes minder lichtgeraakt te zijn? In de eerste plaats kan je vragen aan je huisarts of milde antidepressiva jou kunnen helpen. Als dat niet het geval is, kan je ook iets doen aan je levensstijl. Vermijd stress, beweeg voldoende en eet gezond. Zorg er wel voor dat je voldoende calorieën opneemt, want een tekort daaraan heeft ook een negatief effect op je serotonine-niveau. Diëten is dus geen goed idee voor je humeur! (br.hln)� Reageer (0)
14-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 keer zoveel hersenkankers binnen 20 jaar door gsm's

"20 keer zoveel hersenkankers binnen 20 jaar door gsm's"


http://img683.imageshack.us/img683/6803/hoofdpjn.jpg


Door elke dag een kwartier met de gsm te bellen, verhoog je je risico op een hersentumor aanzienlijk, blijkt uit een onderzoek in 13 landen.

Twee weken geleden waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor de eerste keer dat gsm's kanker kunnen veroorzaken, daarom vragen ze dit minder te gebruiken. Dit nieuws kan te laat komen voor heel wat mensen, het duurt 15 tot 20 jaar voor dit soort kankers zich ontwikkelen. Elisabeth Cardis zegt dat het risico op hersentumoren, ook gliomen genaamd, met 20 procent stijgt bij mensen die het meest aan stralingen van gsm's worden blootgesteld. "Gebruikers van gsm's lopen meer risico op tumoren nabij het oor, waar de gsm gehouden wordt. Degenen die gedurende zeven jaar dagelijks een kwartier hun mobiele telefoon aan hun oor hielden, vertoonden 72 procent meer kans op gliomen."


Graham Lamburn van de waakhond Powerwatch: "Dit onderzoek toont aan dat zware gebruikers het grootste risico lopen. 15 minuten met een gsm bellen is tegenwoordig niet meer zo lang is. Veel mensen gebruiken dit veel meer. Als de indicaties in deze studie kloppen, dan is dit een potentiële tijdbom. In 20 jaar tijd, zou het aantal mensen met hersentumoren met 20 keer kunnen toenemen. Het wordt tijd dat publieke gezondheidsorganisaties actie ondernemen."


Experts menen dat deze cijfers zo hoog zijn, dat we niet meer van toeval kunnen spreken. Ze menen ook dat het risico op kanker tien procent hoger kan zijn dan het onderzoek aantoonde. Gliomen zijn erg dodelijk, meestal overlijden patiënten drie tot vijf jaar na de diagnose, ondanks een behandeling.

Een woordvoerder van de Mobile Operators' Association spreekt deze cijfers tegen: "De auteurs van deze studie betwijfelen zelf de resultaten. Een gelijkaardige recente analyse in zeven Europese landen toonde geen verband aan tussen hersentumoren en de positie van de telefoon." (br.hln)� Reageer (0)
13-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter spijt van iets dat je wel dan niet hebt gedaan

"Beter spijt van iets dat je wel dan niet hebt gedaan"


http://img851.imageshack.us/img851/3338/spijt.jpg


'Spijt komt altijd te laat', klinkt het wel eens pesterig. Maar terzelfdertijd zijn mensen het meestal eens dat het beter is om spijt te hebben van iets dat je wél hebt gedaan, dan spijt van iets dat je niét hebt gedaan. Amerikaanse wetenschappers weten nu zelfs waarom dat zo is.


"Spijt heb je van iets dat belangrijk is voor jou. Stabiele, sociale relaties bijvoorbeeld," klinkt het. Volgens de wetenschappers zijn er twee soorten spijt: actieve en inactieve spijt. Actieve spijt is spijt die het gevolg is van iets dat is gebeurd. Inactieve spijt is, logischerwijs, het gevolg van iets dat niet is gebeurd, maar waarvan wel gewenst wordt dat het was gebeurd.

Wetenschappers van de universiteit van Illinois en Chicago sloegen de handen in elkaar en bevroegen 370 volwassenen, gelijk verdeeld over de twee geslachten. Er werden diepte-interviews afgenomen over één grote spijt in hun leven, of het nu een actieve of inactieve was, en dan werd geanalyseerd hoelang de pijn bleef duren.

De conclusie was duidelijk: de pijn van iets dat niét gebeurd is, de spijt van kansen die zijn blijven liggen, gemiste momenten en te voorzichtige keuzes blijft langer hangen dan een foute keuze, beslissing of uitspraak. Spijt van iets dat wél is gebeurd is in het begin wel erg pijnlijk, wat erger wordt als er een zwaar verlies werd geleden, zoals een partner die weggaat of het verlies van een familielid.

Bijkomend voordeel: uit fouten leer je, en spijt zet aan tot actie en leidt dus onrechtstreeks naar nieuwe successen. Dat laatste is vooral het geval voor 'inactieve spijt', dat je aanzet om meer kansen te grijpen zodat je niet weer het gevoel hebt iets te missen.

Mensen hebben het meest spijt over liefde, onderwijs en het werk. De meest pijnlijke spijt bleek van romantische aard: potentiële geliefden die door de vingers zijn geglipt of relaties die ondanks alles zijn mislukt. Vrouwen hebben meer 'liefdesspijt', mannen hebben meer werkgerelateerde spijt.

"Spijt kan pijnlijk maar ook erg nuttig zijn. Mensen die zeggen dat ze proberen leven zonder spijt, doen zichzelf tekort. Je spijt wegduwen is een beetje van de menselijke aard wegduwen", besluiten de wetenschappers.� Reageer (0)
09-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mythe doorprikt: de pil is helemaal niet slecht voor de lijn

Mythe doorprikt: de pil is helemaal niet slecht voor de lijn


http://img101.imageshack.us/img101/7820/depil.jpg


Lang werd beweerd dat de anticonceptiepil je dikker maakt, onderzoek toont nu echter aan dat dit een mythe.

Veel vrouwen nemen geen anticonceptiepil omdat ze denken dit hen dik maakt. Een Zweeds onderzoek bewijst dat dit echter niet waar is. Ingela Lindh bekeek de gegevens van 1.749 vrouwen die geboren waren in 1962, 1972 en 1982 en ondervroeg hen over anticonceptie, zwangerschap, hoogte, gewicht en rookgewoonten. "Ik hoop dat dit nieuw onderzoek het gebruik van de pil zal doen stijgen, ongeveer 90 miljoen vrouwen van over de hele wereld gebruiken dit." (br.hln)� Reageer (0)
07-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eerste vaatje maatjes geveild

Eerste vaatje maatjes geveild


http://img17.imageshack.us/img17/2363/maatjes.jpgHet eerste vaatje 'Hollandse Nieuwe' wordt vandaag geveild op de vismijn van het Nederlandse Scheveningen. De opbrengst gaat dit jaar naar Jantje Beton, een vereniging die ervoor ijvert kinderen "vrij, veilig en avontuurlijk buiten te laten spelen".


Aan de veiling gaat een keuring door haringdeskundigen vooraf. Door de grote hoeveelheid voedsel in het zeewater rekent het Nederlands Visbureau op vettere haring dan vorig jaar. Toen ging het eerste vaatje op de symbolische veiling voor 58.000 euro onder de hamer.


Er kan dit jaar ook meer haring worden gevangen dan vorig jaar. Na jaren van dalende quota mogen de vissers 200 miljoen kilo haring vangen, ruim 20 procent meer dan vorig jaar. (br.hln)� Reageer (0)
06-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooral jonge vrouwen misselijk na chemo

Vooral jonge vrouwen misselijk na chemoVooral jonge vrouwen reageren vaak misselijk na een chemokuur en moeten braken. Dat concludeert onderzoeker Doranne Hilarius, ziekenhuisapotheker van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.


Of iemand klachten krijgt na een chemokuur, hangt volgens de onderzoeker vooral af van leeftijd en geslacht. Tot nu toe werd gedacht dat vooral de soort chemokuur bepaalde of een patiënt last kreeg van braken of misselijkheid.


Hilarius vindt dat artsen klachten over misselijkheid en vermoeidheid beter en sneller moeten onderkennen. Ook zouden ze gerichter medicijnen moeten toedienen om de klachten tegen te gaan. (br.hln)� Reageer (0)
03-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strijd tegen drugs is mislukt

"Strijd tegen drugs is mislukt"

De wereldwijde strijd tegen drugs is "mislukt". Dat stelt een panel prominenten van over de hele wereld in een rapport. Het panel met onder meer voormalig VN-topman Kofi Annan pleit voor de legalisering van cannabis, om zo de georganiseerde misdaad te ontmoedigen.

De hooggeplaatste 'Wereldwijde Commissie voor Drugsbeleid' bestaat naast Kofi Annan onder meer uit oud-presidenten van Brazilië, Colombia en Mexico, de Griekse premier George Papandreou en schrijvers als Carlos Fuentes en Mario Vargas Llosa.
 
"De mondiale strijd tegen drugs is mislukt, met verwoestende gevolgen voor individuen en samenlevingen wereldwijd", stelt het rapport. "Vijftig jaar na de ondertekening van de VN-conventie over drugs en veertig jaar nadat president Nixon de oorlog tegen drugs afkondigde, is het hoog tijd om het nationale en mondiale drugsbeleid om te gooien."
 
Humaner drugsbeleid
Concreet pleit de commissie voor een "humaner" drugsbeleid, door "een punt te zetten achter de criminalisering, marginalisering en stigmatisering van druggebruikers die niemand anders schade toebrengen". Het rapport verwijst expliciet naar cannabis. Verslaafden moeten beschouwd worden als patiënten, niet als criminelen, luidt het.
 
Zich baserend op voorbeelden als Nederland en Portugal benadrukt het panel dat "initiatieven van decriminalisering geen significante verhoging van het druggebruik met zich meebrengen".
 
Virgin-baas Richard Branson, actrice Judi Dench en zanger Sting hebben dan weer een brief geschreven aan de Britse premier David Cameron, met de vraag om drugs uit het strafwetboek te halen. Op welke drugs ze precies mikken, vertellen ze er niet bij.
� Reageer (0)
01-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse ouderen minder eenzaam door levenslied

Nederlandse ouderen minder eenzaam door levenslied


http://img543.imageshack.us/img543/9199/levenslied.jpg


Nederlandse senioren die naar een levensliedconcert gaan of naar een musical, voelen zich minder eenzaam dan leeftijdsgenoten die musea en balletvoorstellingen bezoeken. Oudere mensen die van volksvermaak houden zijn ook gelukkiger en tevredener met hun leven dan degenen die meer 'elitaire' cultuur opzoeken.

Dat heeft vrijetijdswetenschapper Vera Toepoel van de Universiteit van Tilburg vastgesteld in een onderzoek onder ongeveer 5.000 Nederlanders.

"Samen meezingen met een volkszanger of genieten van een film is gezelliger en zorgt voor meer contact dan kijken naar een serieus toneelstuk, waarbij je stil moet zijn. Ook museumbezoek is meer voor jezelf alleen en dat gaat eenzaamheid, waarmee veel ouderen kampen, dus niet tegen'', aldus de onderzoeker.

Toepoel vindt dat de overheid meer geld moet besteden aan "laagdrempelig vermaak". "Nu gaat cultuursubsidie alleen maar naar highbrowkunst, terwijl veel mensen gelukkiger zijn met een gratis bioscoopkaartje." (br.hln)� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!