Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plan van Titanic geveild voor meer dan 250.000 euro

Plan van Titanic geveild voor meer dan 250.000 euro


http://img30.imageshack.us/img30/3550/anic.jpgEen bijna 10 meter breed plan van de Titanic is in het Zuid-Engelse Devizes geveild voor 220.000 pond, of zo'n 254.000 euro. Volgens het veilinghuis Henry Aldridge & Son tekenden architecten van de White Star Line de enorme dwarsdoorsnede in 1912 voor het Britse onderzoek naar het zinken van het schip.
 
Tijdens de verhoren werd het plan door bijna honderd getuigen en experts gebruikt om de gebeurtenissen aan boord van het luxeschip kort voor het op 15 april 1912 zonk in de Noord-Atlantische Oceaan, aanschouwelijk te reconstrueren. Het plan ging naar een privéverzamelaar. De tekening was geschat tussen de 100.000 en 150.000 pond.� Reageer (0)
27-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevallling in ziekenhuis is gevaarlijker voor mama

"Bevallling in ziekenhuis is gevaarlijker voor mama"


http://img11.imageshack.us/img11/3530/bevalllinginziekenhuis.jpg


Toekomstige mama's die niet om medische redenen in het ziekenhuis moeten bevallen, doen dat beter niet. Dit houdt volgens experts namelijk onnodige risico's in.

De Nederlandse professor Raymond de Vries beweert dat een bevalling in het ziekenhuis meer risico's inhoudt voor de moeder, dit spreekt onderzoek van vorig jaar tegen dat een thuisgeboorte gevaarlijker is, dat meldt nu.nl. Volgens de Vries komt dit door het feit dat artsen in ziekenhuizen vaker tot een keizersnede overgaan. Hierbij is de kans op complicaties en sterfte groter dan bij een bevalling thuis.  (br.hln)� Reageer (0)
25-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij willen volle, ronde, strakke mannenpoepen (alstublieft)

Wij willen volle, ronde, strakke mannenpoepen (alstublieft)De ideale poep van een man is volgens Nederlandse dames vol, rond en strak, niet klein en gespierd, aldus een rondvraag. Over haar eigen achterste is ze best tevreden.

28 procent van de Nederlandse vrouwen vindt haar eigen poep mooi, dat blijkt uit een enquête van Vrouwonline bij 600 bezoeksters. Slechts 16 procent is niet tevreden over dit lichaamsdeel, dit komt bij een kwart door cellulitis, andere problemen zijn te platte, te dikke en uitgezakte achtersten. De meerderheid droomt van een strakkere, rondere, stevigere poep zonder oneffenheden. Ook is dit lichaamsdeel voor de helft een verleidingsmiddel, 54 procent zegt toch dat een aantrekkelijke boezem belangrijker is.


Het favoriete ondergoed van vrouwen is een heupshortje, de string blijft ook populair. Daarna volgt de slip, 3 procent laat ondergoed thuis, 2 procent voelt zich het best in een omaslip. Beyoncé heeft het mooiste achterwerk van bekende dames, gevolgd door Jennifer Lopez en Kylie Minogue. Bij mannelijke celebs staat voetballer Cristiano Ronaldo op de tweede plaats. (br.hln)� Reageer (0)
24-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.File veroorzaakt meer stress bij mannen

File veroorzaakt meer stress bij mannen


http://desmond.yfrog.com/Himg263/scaled.php?tn=0&server=263&filename=fileev.jpg&xsize=640&ysize=640


Mannen hebben het moeilijker om het hoofd koel te houden in de files, hun stressniveau is dan zeven keer zo hoog als bij dames, blijkt uit een recent onderzoek.


Een file maakt heren ook meer woedend en gefrustreerd, dames laten stoom af door bijvoorbeeld mee te zingen met de radio. Psychologen maten het niveau van stresshormonen in het speeksel van vrijwilligers die vastzaten in het verkeer. Het niveau bij dames die wachten achter het stuur stijgt met gemiddeld 8,7 procent, hun niveau steeg tot 60 procent. Twee derde van de vrouwen en de helft van de mannen zeiden geen druk te voelen na 20 minuten in de file te hebben gestaan, zelfs wanneer hun hormonen het tegendeel bewezen. 86 procent van de 10.000 ondervraagde chauffeurs heeft wel het gevoel dat het verkeer een negatieve impact heeft op hun leven. Manieren waar chauffeurs stress mee bestrijden in de file zijn telefoneren en eten, beide kunnen echter gevaarlijk zijn.


Bijna de helft van de volwassenen rijdt elke dag met de auto naar het werk. Degenen waarbij het stressniveau dramatisch toeneemt wanneer ze vast zitten in het verkeer, kunnen zichzelf  blootstellen aan heel wat gezondheidsproblemen die in verband staan met stress. Dit zet namelijk het hart onder druk, veroorzaakt duizeligheid, veroorzaakt ademhalingsproblemen. De onderzoekers zeggen mannen vaker vertrouwen op hun 'vechten of vluchten instinct' bij stresserende situaties, dit betekent dat ze het gevoel hebben dat ofwel het probleem moeten aanpakken of weglopen. Wanneer ze echter achter het stuur zitten, kunnen ze dit niet doen en raken ze gefrustreerd.


Psycholoog David Moxon waarschuwt dat frustraties rijden potentieel gevaarlijk kan maken. Corinne Vigreux van TomTom, het bedrijf dat het onderzoek liet uitvoeren: "De beste manier om files te vermijden is door een andere route te nemen. Veel chauffeurs zien dit als een noodzakelijk kwaad, maar dit onderzoek bewijst dat er meer initiatieven genomen moet worden om files en stress te beperken voor de gezondheid van de bevolking."� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapverwekkende autoritjes overbodig door deze babystoel

Slaapverwekkende autoritjes overbodig door deze babystoel


http://imageshack.us/m/852/3268/slaapverwekkendeautorit.jpg


Soms is de enige manier waarop je een baby in slaap krijgt een autoritje maken, een babystoel belooft nu hetzelfde effect te hebben zonder dat je hiervoor achter het stuur moet kruipen.

De stoel Cruisin' Motion Soother van speelgoedmerk Fisher-Price bootst de bewegingen en geluiden van een autoreis na. Hij 'gaat' ook over bulten, neemt bochten en bootst zelfs het effect van schakelen na. De stoel werd ontwikkeld nadat een Amerikaans onderzoek onthulde dat ouders wanhopig op zoek zijn naar een manier om hun kinderen in slaap te krijgen zonder dat ze de auto moeten nemen en riskeren dat ze weer wakker worden bij het thuiskomen. Hoewel de bewegingen subtiel zijn, zeggen ze dat de bewegingen die gecreëerd worden door de stoel bijna identiek zijn aan wat baby's in de auto ervaren.

Sarah Allen van Fisher-Price: "Veel ouders zijn op zoek naar iets dat een gelijkaardig effect heeft als een auto. De stoel heeft een motor in de basis en wanneer je deze aanzet beweegt de stoel lichtjes. Dit varieert zodat het lijkt alsof je in de auto zit. Het geluid dat met de bewegingen samengaat, maakt de ervaring compleet." De stoel komt in juli op de markt en zal ongeveer 77 euro kosten.
� Reageer (0)
23-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse arts riskeert job te verliezen omdat hij met patiënt praatte over God

Britse arts riskeert job te verliezen omdat hij met patiënt praatte over GodEen Britse huisarts vreest zijn job kwijt te spelen nadat de Algemene Medische Raad hem berispte over het feit dat hij met een patiënt sprak over God. De vijftigjarige Richard Scott uit Kent is een overtuigd christen, en onderneemt gerechtelijke stappen tegen de formele waarschuwing.


Scott kreeg de berisping na een klacht van de moeder van een patiënt. Volgens haar had de arts zijn positie misbruikt door haar zoon godsdienst op te dringen tijdens een consultatie in 2010.


De Raad oordeelde dat de religieuze uitleg van de dokter de patiënt ongemakkelijk maakte, en dat dergelijke acties niet voldoen aan de gedragsregels van artsen. Scott reageert dat de patiënt kampte met een probleem dat geen medische oorzaak had, en dat zijn hulp wel binnen de richtlijnen voor artsen viel.


De dokter gelooft dat er een spiritueel element zit aan genezen, en zegt dat het maar juist is om tegen een patiënt over religie te beginnen als dat wordt gedaan op de juiste manier. Hij zegt dat hij het al duizenden keren gedaan heeft, en dat slechts weinigen zijn raad in de wind slaan.


De dokter klaagt dat de reprimande van de Raad slechts een voorbeeld is van hoe christenen worden gepest op het werk. Hij zegt aan de Sunday Telegraph dat veel van zijn patiënten problemen hebben met drugs en alcohol, en dat religie hen daarvan kan redden.


Niall Dickinson van de Raad meent dat artsen hun geloofsovertuiging niet mogen opdringen aan patiënten, of hen ongemakkelijk mogen doen voelen door het ongepast bovenhalen van religie. Het beroep dat hij aantekende tegen de berisping kan hem mogelijk zijn job kosten. De arts blijft echter bij zijn overtuiging, en meent dat hij het recht heeft zijn geloof uit te drukken. (br.hln)
� Reageer (0)
20-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders in spe geven feestje om geslacht te onthullen

Ouders in spe geven feestje om geslacht te onthullen


http://imageshack.us/m/832/4453/oudersinspe.jpgEen feestje voor de geboorte van je baby is al langer een trend in Amerika, die ook naar het Verenigd Koninkrijk en Europa overwaaide. Amerikanen gaan nog een stapje verder met feestjes om het geslacht van je baby te onthullen.


Op YouTube vind je tal van filmpjes van toekomstige Amerikaanse ouders die het geslacht van hun baby voor overenhousiaste familie en vrienden onthullen. Een cake die bij het geslacht van de baby past, mag natuurlijk niet ontbreken. Het gaat zo in zijn werk: de ouders gaan naar de gebruikelijke echografie op 20 weken. De dokter bepaalt dan het geslacht van het kind, maar vertelt niets aan hen. Dit wordt wel opgeschreven in een envelope, die dan wordt verzegeld.


Vervolgens geven de ouders de envelope aan een bakker of een vriend om een grote cake in roze of blauw te maken, afhankelijk van het geslacht van het verwachte kind. Over de cake komt een glazuur in een neutrale kleur. Familie en vrienden worden dan uitgenodigd om te proberen het geslacht van het kind te raden. Gasten worden aangemoedigd om de kleur te dragen van het geslacht waarvan zij denken dat het kind gaat zijn. Het hoogtepunt van het feestje is het snijden van de cake door de ouders in spe.
 

Hoewel dit in theorie allemaal leuk en onschuldig lijkt, is het dat niet altijd. Denk maar aan de vader die zijn best moet doen om voor tal van gasten en tusssen de ballonnen om blij te lijken met het feit dat hij een meisje krijgt, of de mama die maar een flauwe glimlach op haar gezicht kan toveren nadat ze hoorde dat ze de derde jongen op rij krijgt.� Reageer (0)
19-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukhttp://imageshack.us/m/821/2140/elisha.jpggeluk zit in zoveel kleine dingen, soms
zomaar even de lach van een kind
laat het niet aan je voorbij gaan en voel
de liefde wat je daarmee ondervindt

zo je geeft .. zal je ook mogen ontvangen
aanvaardt de mens, zo hij wil zijn
zie om je heen leer ook te begrijpen
dat niet ieder hetzelfde kan zijn

geluk straal je uit, je kunt het ook delen
positief blijven denken, dat is de kracht
t zijn kleine dingen.. die waardevol blijken
als het geluk komt, wat nooit werd verwacht

kleine dingen , die aan je voorbij gaan
het leven van haast blijkt gewoon te zijn
maar,zo je de kleine dingen nog kan waarderen
zie deze dag dan ook met wat zonneschijn� Reageer (0)
18-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf feiten over de man die het einde van de wereld voorspelt

Vijf feiten over de man die het einde van de wereld voorspelt


http://imageshack.us/m/32/1038/haroldcampingi.jpg


Harold Camping is een religieus figuur en radioman uit Californië, die het einde van de wereld op 21 mei van dit jaar voorspelt. Nog drie dagen hebben we dus. Snel vijf feiten over de man op u loslaten, die de Huffington Post verzamelde.

1. Hij komt uit Colorado
Camping werd op 19 juli 1921 in Colorado geboren. Al op jonge leeftijd verhuisde hij naar Californië. Hij haalde zijn diploma van burgerlijk ingenieur aan de Berkeley-universiteit in 1942.

2. Hij begon met radio in 1958
Na zijn studententijd werkte Camping zich op in de bouwsector tot hij voorzitter werd van de vzw 'Family Situations'. Drie jaar later, in 1958, introduceerde de organisatie het 'Open Forum', een live programma op de radio met als gastheer Harold Camping.

3. Hij voorspelde de apocalyps eerder al eens
Camping heeft zo'n dertig boeken geschreven. In '1994?' voorspelde hij al eens het einde van de wereld, dat ergens midden september zou plaatsgrijpen. Mis dus.

4. Toch is hij nu weer zeker van zijn stuk
New York Magazine vroeg hem of hij zenuwachtig zou beginnen worden als "het zes uur voorbij is" en er niets gebeurd is, antwoordde hij: "Het zál gebeuren. Het zál gebeuren. Ik denk hier zelfs niet over na. De Bijbel - of God - speelt geen spelletjes. Ik wil er niet over nadenken. Het zál gebeuren."

5. Hij heeft heel wat tegenstanders
Camping is enerzijds populair - hij plakt dan ook met zijn smoel op billboards en bussen - maar anderzijds zijn er ook heel wat tegenstanders. Er is zelfs een website om zijn nonsens te counteren: RefuteCamping.com.


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts één korte nacht maakt al dikker

Slechts één korte nacht maakt al dikker


http://imageshack.us/m/62/3397/kortenacht.jpg


Slechts een nachtje van slaaptekort kan al leiden tot gewichtstoename, dat beweren onderzoekers. Dit vertraagt namelijk het metabolisme van het lichaam 's ochtends, dit betekent dat je de volgende dag minder energie verbrandt.

De onderzoekers lieten 14 mannelijke studenten een reeks verschillende slaappatronen doorlopen: een korte nachtrust, geen nachtrust en een normale nacht. Ze maten de verschillen in hoeveelheid geconsumeerde voeding, hun bloedsuikerspiegel, hormoonniveau en metabolisch ritme. Daaruit blijkt dat zelfs één enkele korte nacht het metabolisme de volgende ochtend vertraagde, taken als ademen en verteren vroegen 5 tot 20 procent minder energie.

Hormonen
Hun niveau van de bloedsuikerspiegel was bij de jonge mannen die weinig sliepen hoger, hormonen als ghreline, wat het hongergevoel regelt, en cortisol, een stresshormoon, was ook hoger. Het slaaptekort maakte echter niet dat de mannen meer aten overdag. Voorgaande studies brachten slaaptekort in verband met een groter hongergevoel door een stijging van de hormonen. Onderzoeker Christian Benedict: "Deze resultaten tonen aan dat nacht met slaaptekort acuut het verbruik van energie bij gezonde mannen beperkt, wat suggereert dat slaap invloed heeft op de dagelijkse hoeveelheid verbruikte energie bij mensen."

Obesitas
Verschillende studies toonden aan dat mensen die vijf uur of minder per nacht slapen gevoeliger zijn voor gewichtstoename en ziekten als diabetes type 2. Maar deze studies bewijzen niet dat slaapverlies gewichtstoename veroorzaakt. Experts zeggen dat factoren als levensstijl en eetgewoonten meer bijdragen tot de risico's van obesitas. Het is volgens hen nog niet duidelijk dat slaaptekort tot obesitas leidt.

Complex
Expert in slaapstoornissen Sanford Auerbach merkt op dat slaaptekort een complex gegeven is, medicatie en andere zaken beïnvloeden ook de nachtrust. "Het is nog niet volledig duidelijk hoe slaaptekort het niveau van de hormonen treft." Gezondheidsorganen raden aan dat volwassenen tussen de zeven en de negen uur slapen per nacht.
� Reageer (0)
17-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie rukt uit met helikopter voor paraplu


Politie rukt uit met helikopter voor paraplu


De politie is in Australië spectaculair uitgerukt voor een paraplu. Een man die in een winkelcentrum op stap was met een regenscherm in de vorm van een geweer trok de aandacht van een security. Hij alarmeerde meteen die politie die een helikopter inzette.

De helikopter en tien agenten haastten zich naar het winkelcentrum in Chadstone. Groot was hun opluchting toen ze merkten dat de man gewoon op stap was met een paraplu. Volgens politiechef Tony Marasco leek het regenscherm genoeg op een geweer om de politie te bellen. Een zaak in het winkelcentrum verkocht de opmerkelijke paraplu's waarvan de man er dus eentje op zijn rug droeg waardoor het leek alsof hij echt met een wapen op stap was. De woordvoerder van Dangerfield bevestigde de verkoop van de paraplu's.

Volgens Marasco is het verboden om voorwerpen te verkopen die op echte wapens lijken waarop de eigenaar van de winkels de paraplu's uit de zaak haalde. Hij gaf nog mee dat iedereen die een paraplu in de vorm van een geweer, zwaard of ninjazwaard gekocht had zijn of haar exemplaar tegen terugbetaling kan inleveren. (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sister Act 2 - Oh Happy Day

Sister Act 2 - Oh Happy Day

Klik op de foto om de clip te bekijken

Sister Act 2: Back in the Habit is een Amerikaanse komische speelfilm uit 1993, met hoofdrollen voor onder meer Lauryn Hill, Jennifer Love Hewitt en Whoopi Goldberg. De film is een vervolg op de film Sister Act.

De film was populair vanwege de vele gospelsongs en R&B klassiekers, net nummers als "Ain't No Mountain High Enough" (Diana Ross en The Supremes / Marvin Gaye), "Dancing in the Street", "Stop! In the Name of Love!" (The Supremes) en versies van kerkliederen als "Joyful, joyful" en "Oh Happy Day".


De succesvolle showbizz-zangeres Deloris Van Cartier, (gespeeld door Whoopi Goldberg) meldt zich wederom aan als non in het klooster uit de eerste film omdat de andere zusters haar hulp nodig hebben. De school gaat dicht wanneer de zusters niet genoeg geld hebben om de school te kunnen blijven onderhouden.

Deloris moet muzieklessen gaan geven op St. Francis Highschool. Het blijkt dat de muzieklessen, pretlessen worden genoemd en Deloris zou daar wat aan moeten veranderen. Ze wil een eis geven aan de leerlingen, als ze deze taak volbrengen dan zullen de leerlingen slagen. Deloris bedenkt dat de leerlingen een koor moeten vormen en op zullen moeten treden om te slagen. Dat wordt niet echt een makkelijke taak, omdat de leerlingen het niet makkelijk voor haar maken. Ze wil zich inschrijven voor een wedstrijd voor koorzangers. Ze wil dan van haar klas een koor maken. Eerst treden ze op voor de leerlingen van de school en dat gaat goed en ze krijgen een heel groot applaus.

Wanneer ze een oude muzieklokaal aan het opruimen zijn, ontdekken de andere nonnen dat de school al vaak meegedaan heeft aan koren wedstrijden en dat ze die wedstrijden ook regelmatig gewonnen hebben. De nonnen melden de school aan zonder dat de leerlingen dat weten. Deloris is daar niet zo blij mee, maar ze doen toch mee. Wanneer ze later ook nog de wedstrijd winnen wordt er besloten dat de school niet meer zal sluiten.
� Reageer (0)
16-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis maandverband voor mannen

Gratis maandverband voor mannen


http://imageshack.us/m/51/4715/gratismaandverband.jpgMeer dan 200.000 Nederlanders vonden afgelopen weekend een verrassing in hun brievenbus: een persoonlijk geadresseerde omslag, met daarin vier maandverbanden. Een aardige geste, maar de mannen hadden niet echt behoefte aan het geschenk, schrijft AD.nl.

De begeleidende brief is gericht aan moeders en spoort ze aan hun dochters 'zelf de 24-uursbescherming van Libresse te laten ervaren.' In een bijgesloten folder worden de dochters bijgepraat over de maandelijkse 'M-factor', die met Libresse 'geen gedoe' meer oplevert. In tegenstelling tot de tijd van oma, aldus de folder, 'die elke maand een bloedig gevecht moest leveren met lappen die ze in haar onderbroek moest proppen.'

"Dat ook mannen en oudere vrouwen gratis maandverband ontvangen hebben slaat inderdaad nergens op", geeft een woordvoerder van Libresse toe. "We hebben een adressenbestand gebruikt, gericht op gezinnen met dochters tussen de 12 en 17 jaar. Helaas kan er tussen de honderdduizenden adressen een verkeerde zitten. Wie dat vervelend heeft gevonden, bieden we onze excuses aan." (br.hln)� Reageer (0)
14-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voormalig marinier overleeft nekperforatie metalen paal

Voormalig marinier overleeft nekperforatie metalen paalDe voormalige US Marine Andrew Linn was dan wel in de Irakese frontlinie gelegerd, zijn strafste overlevingsverhaal speelde zich vlakbij huis af. Linn botste met zijn wagen op een hek, waardoor een metalen paal zijn nek perforeerde. Dat meldt de Engelse krant The Daily Mail.

Het ongeval gebeurde op 29 november, toen Linn laat op de avond met de wagen naar huis reed. Zelf herinnert hij zich niets van het ongeval. Waarschijnlijk is hij achter het stuur in slaap gevallen en van de baan geraakt. Hij botste zo op het hek, waardoor een metalen paal recht door zijn mond schoot en zijn nek perforeerde.

Traject
Linn heeft volgens de dokters enorm veel geluk gehad. Volgens dokter Jay Coates, die de operatie heeft uitgevoerd, zou hij zijn doodgebloed indien het traject van de paal enkele centimeters of zelfs millimeters anders had geweest. "De paal heeft de belangrijke bloedvaten en aders op een haar na gemist. De belangrijke bloedvaten werden enkel samengeperst, maar niet doorboord", aldus Coates.

Tweede kans
Zelf beseft Coates hoeveel geluk hij heeft gehad. Hij heeft opnieuw moeten leren om zijn mond te openen en te eten, maar hij geniet nu van elk moment. "Ik heb een tweede kans gekregen en ben daar erg dankbaar voor." Zelf probeert Coates nu om zoveel mogelijk tijd bij zijn familie door te brengen.

Stopbord
Het was niet het eerste auto-ongeval dat Coates heeft gehad. In 2008 werd hij al eens zwaar aangereden door een bestuurder die een stopbord negeerde. Hierdoor kreeg hij chronische nek- en rugpijn, waardoor hij uiteindelijk het leger moest verlaten na een missie in Irak.� Reageer (0)
13-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haal je relatie uit het slop: date met andere koppels

Haal je relatie uit het slop: date met andere koppels


http://imageshack.us/m/195/8585/etentje.jpg


Om uit een romantieke sleur te raken, suggereert recent onderzoek dat je tijd met andere koppels moet doorbrengen.

Onderzoeker Richard B. Slatcher ontdekte dat koppels die quality time hebben met andere paren meer kans hebben gelukkig te zijn en tevreden zijn over hun relatie. Hij bestudeerde 60 koppels in een gecontroleerde setting van een laboratorium en bekeek hoe vriendschappen zich tussen koppels vormen. Hij ontdekte ook hoe deze vriendschap de relatie beïnvloedde. Elk koppel werd samengezet met een ander paar en kreeg een vragenlijst die ze in groep moesten bespreken. De ene helft kreeg ophefmakende onderwerpen, bij de andere helft ging het om dagdagelijkse activiteiten.

Betere band
"De koppels die in de groepen zaten die snel vrienden werden, voelden zich beter bij de andere koppels waarmee ze omgingen. Bij hen was de kans ook groter dat ze de maand erna nog met hen afspraken", aldus onderzoeker Slatcher. "Dezelfde geliefden voelden ook dat deze vriendschap opnieuw vuur in hun eigen relatie bracht, ze voelden zich nauwer verbonden met hun partner."

Nieuwe dingen leren

Deze paren waren gelukkiger na deze intense interactie. Ze leerden nieuwe dingen over hun geliefde in vergelijking tot de groep die zich tot 'small talk' beperkte. "Deze studie suggereert dat als je relatie in het slop zit, dat plezier beleven met een ander koppel je relatie meer bevredigend maakt", besluiten de onderzoekers.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cher getraumatiseerd door geslachtsverandering dochter

Cher 'getraumatiseerd' door geslachtsverandering dochter


http://imageshack.us/m/832/3661/cherchazbono.jpg


Cher moest even slikken toen ze te horen kreeg dat haar dochter zich ging laten ombouwen tot man. De zangeres was naar eigen zeggen 'getraumatiseerd' toen ze besefte dat ze Chastity's vrouwenstem nooit meer zou horen. Chastity onderging drie jaar geleden een geslachtsoperatie en gaat sindsdien door het leven als Chaz Bono.

De 64-jarige 'Believe'-zangeres smeekte Chaz om een kopie van zijn vrouwelijke stem op het antwoordapparaat: "Ik werd hysterisch toen ik Chaz's oude stem op zijn voicemail hoorde. Ik besefte dat het misschien wel de laatste keer was dat ik die zou horen. Daarom vroeg ik om er een kopie van te maken, zodat zijn stem nooit verloren kon gaan. Dit was de meest traumatische ervaring tijdens zijn geslachtsverandering."

"Wilde hem niet zien"

Cher bekent dat ze haar zoon na zijn operatie een tijdlang heeft ontlopen: "Ik wilde hem gewoon niet zien, de zenuwen gierden door mijn keel bij de gedachte om hem voor de eerste keer als man te aanschouwen. Het was mijn vriend die me uiteindelijk overhaalde om de knoop door te hakken en er gewoon voor te gaan. Maar ik was bang dat ik mijn eigen kind niet meer zou herkennen."

"Ik weet dat ik Chaz op een gegeven moment 'hem' zal moeten noemen, maar het bezorgt me nog steeds een ongemakkelijk gevoel. Ik zal mezelf binnenkort moeten verplichten om er een gewoonte van te maken, al weet ik niet of ze hier van zal wakker liggen." besluit Cher.

� Reageer (0)
10-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordopbrengst Europese bioscopen dankzij hogere entreeprijzen


Recordopbrengst Europese bioscopen dankzij hogere entreeprijzen


http://img135.imageshack.us/img135/5667/avatarda.jpg


Vooral dankzij hogere entreeprijzen is de opbrengst van het bioscoopbezoek in de Europese Unie vorig jaar naar recordhoogte gestegen, want het aantal bezoekers daalde licht.

Filmbezoekers telden in totaal bijna 6,45 miljard euro neer voor hun tickets (5,1 procent meer dan in 2009), blijkt uit voorlopige cijfers die de Europese instelling European Audiovisual Observatory maandag bekend heeft gemaakt. Het aantal verkochte kaartjes daalde met 1,6 procent naar 967 miljoen.

Bioscopen profiteerden voor het tweede jaar op rij van 3D-publiekstrekkers. De populairste films waren Avatar, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 en Toy Story 3. In 2009 zorgden 3D-films nog voor een groei van het aantal filmkijkers in de EU.

Het aantal Europese films en lange documentaires dat in bioscopen draaide, bereikte vorig jaar met 1203 ook een nieuw record. Het aandeel Europese films in het totale aanbod daalde echter voor het tweede jaar op rij en kwam op 25,3 procent (in 2008 nog 28,3 procent).

� Reageer (0)
06-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je genen bepalen hoe gelukkig je bent

Je genen bepalen hoe gelukkig je bent


http://img825.imageshack.us/img825/5905/gelukkig.jpg


Hoe gelukkig je bent, hangt evenveel van je genen af als hoe je leven loopt, ontdekten wetenschappers. Ze beweren dit na de ontdekking van een gen dat gelukshormonen in het brein vrijgeeft.

Het zogenaamde gen, 5-HTT, helpt zenuwcellen serotonine te recycleren, een andere chemische stof in de hersenen die in verband staat met je humeur en je kans op een depressie. Ze analyseerden de genen van 2.500 mensen, de gelukkigsten deelden hier de twee 'lange' versies van, zo bleek. De minst gelukkigen waren degenen die een korte versie van dit gen erfden.

Geluk individu
Gedragseconoom en onderzoeker Jan-Emmanuel De Neve: "Er is lang gesuggereerd dat dit gen een rol speelt in de mentale gezondheid, maar dit is de eerste studie die bewijst dat het je individuele geluksniveau bepaalt. De resultaten helpen te verklaren waarom sommige mensen van nature gelukkiger zijn dan anderen."� Reageer (0)
05-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA-satelliet geeft Einstein gelijk

NASA-satelliet geeft Einstein gelijkDe Gravity Probe B (GP-B) satelliet van de NASA heeft twee cruciale voorspellingen van de algemene relativiteitstheorie van Albert Einstein bevestigd, meldt het Amerikaanse ruimtevaartbureau.

De GP-B werd in 2004 gelanceerd om juist de theorieën van Einstein te testen. De kunstmaan beschikt daarvoor over ultraprecieze gyroscopen en richtte die vanuit een polaire baan rondom onze planeet op één enkele ster, IM Pegasi. Als gravitatie geen invloed zou hebben op tijd en ruimte, dan zouden de gyroscopen zich altijd in dezelfde richting oriënteren. Maar er traden meetbare kleinere veranderingen op, veroorzaakt door de aantrekkingskracht van de aarde.
 
Meteen zijn twee van de belangrijkste postulaten van Einstein in het kader van zijn algemene relativiteitstheorie bewezen. De eerste voorspelling is het geodetisch effect of de vervorming van tijd en ruimte rond een object met een grote aantrekkingskracht. De tweede is de hoeveelheid tijd en ruimte die zo'n object beïnvloedt terwijl het rond zijn eigen as draait.
 
Hoofdonderzoeker Francis Everitt van de Universiteit van Stanford legde het op een Pooh-beer manier uit: "Stel u onze planeet voor als ze zou zijn ondergedompeld in honing. Terwijl de planeet roteert, dan gaat de honing errond vervormen. Hetzelfde gebeurt met tijd en ruimte."
 
De bevestiging van de twee postulaten heeft verregaande gevolgen voor het astrofysisch onderzoek. De al in 1959 begonnen voorbereiding van de missie leidde ook al tot "aardse" doorbraken, bijvoorbeeld voor gps-technologie die staat of valt met de precisie van tijds- en ruimtebepaling.� Reageer (0)
04-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijn voelen tijdens sporten is goed voor lichaam én geest

Pijn voelen tijdens sporten is goed voor lichaam én geest


http://img830.imageshack.us/img830/5812/sporten.jpg


Zo intensief sporten dat je spieren branderig aanvoelen, is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Intensief sporten helpt het humeur een boost te geven, wat niet het geval is bij een gematigde workout. 11 vrijwilligers namen deel aan het onderzoek, ze voerden twee keer een workout van 20 minuten uit. Een was gematigd intensief en de andere erg intensief. De vorsers beoordeelden hun humeur voor, tijdens, onmiddellijk en 20 minuten na het sporten. Na gematigde routine voelde de vrijwilligers zich niet beter; 20 minuten na het uitvoeren van een intense workout, waardoor ze snel ademhaalden en hun spieren pijn deden, voelden de deelnemers zich beter.


Onderzoeker Nickolas Smith van de universiteit Manchester Metropolitan: "Deze resultaten hebben implicaties voor de aanbevolen intensiteit bij het krijgen van de zogenaamde 'feel good factor', die vaak ervaren wordt na het sporten. Dit heeft ook gevolgen voor beginnende sporters en hun verwachtingen als ze de voordelen van sport op hun gemoedstoestand willen ervaren." Psychiaters geloven dat goed humeur, dat ook bekend staat als 'runner's high', leidt tot de vrijmaking van endorfine. Dit is een soort neurotransmitter in het brein dat pijn helpt te bestrijden.� Reageer (0)
03-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie stevige maaltijden per dag zijn beter om af te vallen

Drie stevige maaltijden per dag zijn beter om af te vallen


http://img545.imageshack.us/img545/9894/stevigemaaltijden.jpg


Drie maaltijden per dag eten is een betere strategie om af te vallen dan je de hele dag door te vullen met kleine snacks , dat onthult een Amerikaanse enquête.

Drie of zes?
Vorsers aan de Purdue University in Indiana onthulden na onderzoek bij 27 mannen met overgewicht die weinig calorieën maar veel proteïnes opnamen dat ze minder hongerig waren wanneer ze zich hielden aan drie maaltijden per dag. De ene week aten de deelnemers drie keer met telkens vijf uur tussen, de andere week namen ze zes maaltijden om de twee uur op. Hoewel de frequentie van eten hun hongergevoel niet beïnvloedde bij mannen die een normale hoeveelheid proteïne opnamen, was dit wel het geval bij de degenen die veel proteïne aten, zij voelden zich 's avonds voller. Dit resultaat spreekt de oude, hardnekkige mythe tegen dat het beter is om verschillende kleine maaltijden per dag te eten.

"Deze minimaaltijden lijken niet zo goed te zijn om je hongergevoel te onderdrukken", aldus onderzoekster Heather Leidy. "We willen het duidelijk stellen dat het niet om een Atkinsdieet gaat. Je neemt nog steeds voldoende vezels, fruit en groenten op met dit eetpatroon.� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 1 Belg op 10 vindt vergaderingen tijdverkwisting

Meer dan 1 Belg op 10 vindt vergaderingen tijdverkwisting


http://img862.imageshack.us/img862/5803/vergaderingen.jpg


Twaalf procent van de Belgen besteedt zijn werkdag aan nutteloze vergaderingen. Dat blijkt uit een enquête van jobsite StepStone.


De vacaturewebsite StepStone ondervroeg in februari en maart 2011 bijna 900 bezoekers van zijn website. Twaalf procent van de deelnemers vindt dat hij of zij van de ene naar de andere vergadering loopt en dat deze echt tijdverspilling zijn. Twintig procent ervaart eveneens dat ze veel vergaderen, maar vindt dat wel nuttig voor zijn werk.


Volgens Michel Tubbax, algemeen directeur van StepStone België, moeten bedrijven een les trekken uit deze resultaten. "Drieënzestig procent van de Europese werknemers zegt dat een interessante jobinhoud noodzakelijk is om gemotiveerd te blijven. De resultaten van dit onderzoek zijn dan ook een slecht teken. Mensen die het gevoel hebben dat ze hun tijd verspillen in nutteloze vergaderingen, zullen steeds minder gemotiveerd zijn en op termijn misschien overwegen het bedrijf te verlaten."


Ook voor de werknemers zelf heeft hij nog een tip: "We raden iedereen aan om op tijd aan de alarmbel te trekken als ze vinden dat hun job minder interessant wordt."� Reageer (0)
02-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen boos op site die vrouwen tot affaire aanmoedigt

Mannen boos op site die vrouwen tot affaire aanmoedigtEen advertentiecampagne die getrouwde vrouwen uitnodigt zichzelf in te schrijven op een website waarmee ze een minnaar kunnen vinden, lokte heel wat woedende reacties uit in het Spaanse Madrid.

De affiches van de website victoriamilan.com nodigen met de boodschap "Herleef je passie, ga een affaire aan" vrouwen tot ontrouw uit. Het bedrijf beweert de eerste datingsite in Europa te zijn voor mensen met een relatie. "Wie scheppen een sfeer waar je kan flirten, plezier hebben, iemand leren kennen en een affaire beleven met iemand die dichtbij of net ver weg woont. Je kunt een cyberminnaar leren kenen uit Zweden, Noorwegen en Denemarken. Je weet niet wat je mist tot je het hebt geprobeerd", aldus de oprichters. "Je leeft maar een keer, we willen je helpen ten volle te leven door een ontmoetingsplek te creëren waar je je dagelijkse leven wat spannender kunt maken."

Makkelijk
Op de site staan ook getuigenissen die van zogenaamde tevreden klanten komen. "Ik heb al verschillende mannen gevonden om mee te flirten en plezier te hebben, aldus de 31-jarige Isabel met een 'stabiele relatie'. Ik vond gemakkelijk een goede en gepassioneerde minnaar", bekend een 43-jarige vrouw.

Ziekmakend
"Je moet beschaamd zijn ontrouw te promoten", aldus een boze Spaanse man op de Facebookpagina van de Spaanse website. "Deze site maakt me ziek. Wat voor een moraal proberen jullie te promoten? Ik hoop dat dit soort praktijken niet floreren. Er zijn nog steeds mensen die geloven in hun gezin, in hun partners, in de liefde, het is al moeilijk genoeg om een gezin te samen te houden."� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VlinderDe afbeelding “http://img329.imageshack.us/img329/5127/vlindergs4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

;


� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!