Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


30-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart jonge Nederlandse vrouwen slachtoffer seksueel geweld

Kwart jonge Nederlandse vrouwen slachtoffer seksueel geweld


http://img27.imageshack.us/img27/1874/seksueelgeweld.jpg


Bijna een kwart van de Nederlandse meisjes en vrouwen tussen  15 en 25 jaar heeft ooit te maken gehad met seksueel geweld. Bij jongens ligt dit met 4 procent een stuk lager. De meeste daders waren bekenden van het slachtoffer. Dat staat in de Landelijke Jeugdmonitor die de Nederlandse minister voor Jeugd en Gezin, André Rouvoet, vandaag in ontvangst heeft genomen.
 
Schrikbarend
De monitor stelt dat jongeren 'schrikbarend' vaak slachtoffer worden van seksueel geweld. Van de meisjes geeft 7 procent aan te zijn verkracht, bij jongens is dit 3 procent. Een op de tien meisjes heeft zich wel eens gedwongen moeten uitkleden, een op de vijf is tegen haar zin betast onder haar kleren. Bij jongens komt dit ook voor, alleen veel minder vaak. Gedwongen orale seks ondergaan of uitvoeren, komt voor bij 7 procent van de meisjes en 4 procent van de jongens.
 
Echtscheidingen
De monitor geeft ook voor het eerst cijfers over kinderen die een echtscheiding meemaken. Elk jaar maken rond de 33.000 minderjarigen mee dat hun ouders gaan scheiden. Meer dan de helft van deze kinderen is jonger dan tien jaar. Ouders die uit elkaar gaan, kiezen er vaker dan voorheen voor om beiden bij de opvoeding van hun kinderen betrokken te blijven.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoortjes maken slanker

Tussendoortjes maken slanker


http://img20.imageshack.us/img20/9499/tussendoortjes.jpgFruit is het favoriete tussendoortje van de Belgen, dat blijkt uit recent Belgisch onderzoek. Verder toonde de enquête ook aan dat mensen die regelmatig kiezen voor een gezonde snack, vaker slanker zijn dan mensen die dat niet doen.

Gezond
Hoewel tussendoortjes vaak een ongezond imago hebben, blijken ze belangrijk te zijn voor een gezonde levensstijl. Uit onderzoek bij 1.838 personen tussen 18 en 65 jaar blijkt namelijk dat 61 procent van de mensen met een normaal gewicht minstens één keer per dag de honger stilt met een tussendoortje. 57 procent van de mensen met overgewicht kiest nooit voor een snack tussen de maaltijden door.

Dirk Lemaître, voorzitter van de Vereniging van de Vlaamse Voedingsdeskundigen en Diëtisten: "Een gezond tussendoortje is een ideale manier om aan je aanbevolen hoeveelheid fruit en groenten te komen. Het lijkt misschien raar dat tussendoortjes je slank houden, maar ik vind dat logisch. Door de voor- en namiddag te breken met een verantwoorde snack, zorg je voor een evenwichtige verdeling van de voedsel- en energie-inname. Daarnaast zorg je ook dat je hongergevoel onder controle blijft. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je voor een gezond tussendoortje kiest en je dit met mate doet." 

Hoe later, hoe ongezonder
Hoe later op de dag, hoe meer we naar een tussendoortje snakken en hoe ongezonder deze worden. De gemiddelde Belg stilt 's ochtends zijn honger op een gezonde manier met fruit, een boterham, granenreep of yoghurt. In de namiddag doen we dit met fruit en gebak. Voor het avondeten nemen we bij ons aperitief koekjes en chips om dan 's avonds voor televisie te eindigen met chips of chocolade.

Hetzelfde mechanisme doet zich voor tijdens de week. Het lijkt alsof we elke maandag goede voornemens maken, we  beginnen de week graag met gezonde snacks. Maar in het weekend ruilen we deze om voor koekjes, chocolade of chips. De reden waarom we naar een tussendoortje grijpen verschilt ook, 56 procent doet het om de meest voor de hand liggende reden van de honger te stillen, 53 procent omdat ze zin hebben om te knabbelen, 50 procent om iets te eten, 47 procent om zichzelf een pleziertje te doen en 38 procent uit gewoonte.
Top 7 van de favoriete tussendoortjes van de Belgen
:
- 14 procent kiest voor fruit.
- 8 procent neemt regelmatig chips.
- 7 procent stilt de honger met een boterham of sandwich.
- 6 procent eet yoghurt als tussendoortje.
- 6 procent snoept met cake of een gebakje.
- 5 procent kiest voor ontbijtgranen of een granenreep.

Het onderzoek werd uitgevoerd door InSites in opdracht van Kellogg's.

� Reageer (0)
29-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn maanvriendinDe afbeelding “http://img529.imageshack.us/img529/3410/maanqq3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


ze is er weer
mijn maanvriendin
kwam zomaar
met haar zachte gloed
mijn wangen strelen
glimlach stelen
door het uitzicht
dat zij bood
de zwarte nacht
kreeg witte kantjes
aan haar vilten wolkenzoom
zette goud aan kronkelrandjes
bracht me wakend
naar mijn droom
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe omgaan met moeilijke mensen?

Hoe omgaan met moeilijke mensen?


http://img21.imageshack.us/img21/2872/moeilijkemensen.jpgMoeilijke mensen, ze zijn overal. In je huis, in je buurt, op kantoor, in je hobbyclub. Ze bemoeilijken jouw leven, wekken een boel irritatie op en verspillen jouw energie. Ze op de juiste manier aanpakken, zal het leven een pak plezanter maken. Dat doe je zo:

1) Actie-reactie
Voor je kan veranderen hoe je met iemand omgaat, moet je veranderen hoe je op hem of haar reageert. Dat vergt dus ook een beetje zelfonderzoek. Wie ons irriteert, toont ons meestal een kantje van onszelf dat we niet leuk vinden. Je moet jezelf durven vragen: houdt deze persoon mij een spiegel voor. Bijvoorbeeld, een vriendin die chronisch te laat komt, wat jou irriteert, herinnert je er aan dat je de situatie altijd naar jouw hand wil zetten en dat je snel uit te sloffen schiet.

Onderzoek ook of jouw gedrag niet deels aan de basis ligt van het huidige gedrag. Heb je te veel toegegeven, of net te weinig? Besef dat het weinig waarschijnlijk is dat de schuld van het gedrag 100 procent bij de ander ligt.

Ook de oorzaak van je frustratie onderzoeken, kan tot verrassende inzichten leiden. Laat toe dat jij misschien ook iets moet veranderen, om de algemene verhouding te verbeteren.

2) Perspectief
Bekijk het ook eens uit het perspectief van de andere. Moeilijke mensen zijn 'moeilijk' omdat ze iets anders willen of iets anders doen dat jij (of de meerderheid of de rest van de wereld). Ze doen het op hun manier, en dat botst. Bekijk eens of je geen begrip kan opbrengen voor hoe zij dingen aanpakken, of misschien moet je wel vaststellen dat zij het eigenlijk niet zo slecht bekeken hebben.

Bedenk ook dat jij misschien ook een moeilijk persoon bent voor jouw moeilijk persoon: als het botst, dan is dat meestal gevoeld door beide partijen.

Een andere manier is te analyseren waarom je moeilijke persoon doet wat zij/ hij doet. Zoeken ze extra aandacht, voelen ze zich ondergewaardeerd of net té belangrijk, dan kunnen kleine gedragsaanpassingen van jouw kant al veel helpen. Geef hem/haar een extra lange knuffel, complimenteer hem/haar (gemeend!) of negeer verschillende van zijn/haar uitspraken.

3) Aanpak
Helpt dat allemaal niet, dan kan je een confrontatie overwegen. Over het algemeen is het dat alleen waard bij mensen die je heel vaak ziet of waar mee je je leven deelt. Verre familie die je amper ziet, of iemand die je eigenlijk niet goed kent, vallen daar dus niet onder.

De kans is echter groot dat de confrontatie niet het verhoopte resultaat oplevert: het valt in dovemansoren, of het roept zoveel weerstand op dat er ruzie van komt. Nettoresultaat: je staat even ver of nog verder van een oplossing. Bij dit soort mensen kies je beter voor een minder frontale aanval.

Voor je start
Bedenk wat er allemaal kan mislopen en ga uit van het allerslechtste geval. Overleeft jullie relatie de confrontatie of niet? Zo niet, kies dan voor een minder sterke aanpak. Zo ja, zet dan alles op een rijtje. Wat ergert je precies en waarom? Wat is jouw bijdrage daar aan? En hoe wil je dat dat verandert, en waarom? Wat wil je bereiken met die relatie? Voor je dit duidelijk in je hoofd hebt, heeft een confrontatie geen zin.

Blijf je vrezen voor een slechte reactie, probeer dan de reactie van de toehoorder te voorspellen en jouw reactie daarop. Durf toe te geven wanneer een 'tegenargument' terecht is, ook als het kwetst.

Deze tips helpen bij het voeren van het Grote Gesprek:

1) Kies een plaats en tijdstip waar je niet zal gestoord worden en tijd hebt voor elkaar

2) Start met een gemeend compliment, en leg uit dat je het gesprek nodig acht omdat je om elkaar geeft en de relatie wil verbeteren.

3) Richt je op het gedrag, niet de man/vrouw. Het is moeilijk om die twee te scheiden, maar wel noodzakelijk. Vergelijk het met een kind disciplineren, dan zeg je ook 'het is stout dat je op de muur hebt getekend' en niet 'wat ben je een stout kind'.

4) Wees specifiek over wat je dwarszit. Vage commentaren brengen geen zoden aan de dijk: het duwt de tegenpartij in de verdediging en uiteindelijk weet niemand wat het probleem precies is. Verwoord dit altijd in een ik-boodschap en niet in een jij-boodschap. Bijvoorbveeld: "Ik heb er een probleem mee dat je niet op tijd bent voor een afspraak met mij" in plaats van "Jij bent altijd te laat".

5) Wees specifiek over wat je wil veranderen. Afbreken is niet voldoende, opbouwen is ook belangrijk. Reik meteen terug de hand in een voorstel dat duidelijk een inspanning van beide partijen vergt. Niet: "Jij moet meehelpen" maar wel "Het zou leuk zijn als je zou helpen met de afwas en de boodschappen". Leg ook uit waarom dat voor jou belangrijk is.

6) Koppel terug. Vraag zo snel mogelijk feedback aan de tegenpartij. Doe je dat niet, dan wordt het een preek. Natuurlijk heb je schrik om hun kritiek en/of antwoord te gaan horen, maar het wordt nooit echt een dialoog als niet beide partijen in het gesprek zijn betrokken.

7) Let op je lichaamstaal en je intonatie. Gek genoeg is wat je zegt veel minder belangrijk dan hoe je het zegt.

Een minder directe aanpak
Een confrontatie kan niet iedereen aan. Soms zijn omwegen nodig om het uiteindelijke doel te bereiken. En soms kan je niet anders doen dan het leefbaar houden voor jezelf, door bepaalde strategieën te ontwikkelen.

a) humor. Gebruik humor om het gedrag onder de aandacht te brengen. Hou dit speels en luchtig, maar alleen sociale nitwits snappen na een aantal keer de verborgen boodschap niet.

b) gebruik de irritante kantjes van de ander tot jouw voordeel. Heb je een vriendin die veel kritiek levert, betrek haar dan al vroeg bij het beslissingsproces. Dat voelt tegennatuurlijk, maar door de betrokkenheid zal ze minder kritiek leveren én als ze gelijk heeft, wordt er tijd en geld bespaard. Betweters schakel je in als jij iets wil weten, en streverige types laat je vervelende opzoekwerkjes doen. Zij zijn in hun element, en jij wint erbij. Simpel.

c) "Als je het kan voorspellen, kan je het voorkomen". Komt er een irritante collega weer jouw richting uit, verlaat dan je plaats of doe alsof je in een zwaar telefoongesprek zit. Na een tijdje zal ze minder langs komen.

d) Hou het laatste woord. Bedank voor ongewenst advies, glimlach eens of schenk er weinig aandacht aan. Stopzinnetjes als 'Allez, zo tof' of 'Weer iets dat ik weet' kunnen worden doen.

e) Maak je uit de voeten. Verzin een excuus om er onderuit te komen. Niet erg netjes, wel erg bevredigend.

f) gebruik een opening. Maakt je moeilijke persoon een opmerking die té mooi is om te laten liggen, aarzel dan niet en dien haar/hem van repliek. Het is het ideale moment, en doe je het niet, dan krijg je er spijt van.

Hou in gedachten dat sterktes ook zwaktes inhouden, en elke zwakte wel een sterkte heeft. Vrienden die niet op tijd zijn, leven relaxter; wie je onbedoelde goede raad geeft, heeft soms gelijk en kritische types maken dat je verder mikt. Of: elk nadeel heb ze voordeel.
� Reageer (0)
27-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat hij denkt tijdens een ruzie


Wat hij denkt tijdens een ruzie


http://img43.imageshack.us/img43/9100/ruzie.jpgJullie hebben ruzie en jij vindt dat hij niet genoeg om de relatie geeft, omdat hij geen ideeën heeft. Maar er razen wel degelijk ideeën en gedachten door zijn brein, al is het vast niet altijd wat je zou willen horen...

1) "Welke ruzie?"

Jij staat het beste van jezelf te geven, hij sluit zich compleet af. Het eindigt ermee dat jullie ruzie maken over het feit of jullie ruzie hadden... Dit ontwijkingsgedrag is niet zeldzaam, en zeker niet handig als je een probleem wil bespreken.

2) "Tijd voor iets anders"

Te veel zagen, zeuren en ruziën is nefast voor de sfeer in je relatie, dat hoeven we je vast niet te vertellen. Maar het is nog erger dan gedacht, want tijdens een ruzie denken veel mannen bij zichzelf "Ik zou beter een lief hebben dat niet zoveel zaagt".

3) "Wat wil ze nu eigenlijk?"

Vrouwen mogen dan bekend staan als communicatief, dat wil niet zeggen dat ze hun boodschap duidelijk overbrengen, zeker niet voor mannenoren. Emotioneel en hysterisch reageren bij elk wederwoord helpt de zaken ook niet vooruit. Verpak je boodschap niet in zeven lagen, maar wees duidelijk, ondubbelzinnig en (uiteraard) beleefd.

4) "Waar gaat dit eigenlijk over?"

Niet weinig mannen raken in de war door de stroom verwijten en zaken waar hun partner ongelukkig mee is, en slagen er niet in om het echte probleem tussen alle symptomen te ontwarren. Vraag is: weten vrouwen wel altijd welk probleem ze eigenlijk aankaarten?

5) "Als ze die passie nu eens zou gebruiken in bed..."

Goedmaakseks is een gekend einde van een ruzie, met een iets andere energie dan normaal.

6) "Geraken we er ooit nog uit?"

Als de boosheid alles overheerst en een 'sorry' al te veel is, is het moeilijk om het einde te zien.

7) "Dit is het einde"

Sommige mannen hebben zo'n negatief idee van ruzies, dat zelfs de kleinste discussie hen doet denken dat dit het einde van de relatie is.

8) "Hoe kan ik winnen?"


Andere mannen voelen het competitiebeest in zich wakker worden, en doen er alles aan om het argument van hun partner te ondermijnen zodat ze winnen;

9) "Hoe geraak ik hier weg?"

Een ruzie kan niet eenzijdig opgezegd worden, waardoor veel mannen (die even rust willen in een storm geschreeuw) zich vastgezet voelen terwijl hun vriendin maar blijft doorrazen. Uiteindelijk vluchten ze de kamer (of het huis) uit, tot ze denken dat je afgekoeld bent.

10) "Ik heb wél gelijk"

Niemand wil toegeven dat de ander gelijk heeft, maar geven en nemen hoort ook bij ruzies. (br.hln)

� Reageer (0)
26-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musical over Amsterdams luxebordeel Yab Yum

Musical over Amsterdams luxebordeel Yab Yum


http://img689.imageshack.us/img689/2254/luxebordeelyabyum.jpg
Theo Heuft in zijn luxebordeel Yab Yum, foto uit 1997.


De Nederlandse theaterproducent Henk van der Meyden werkt aan een musical over het Amsterdamse luxebordeel Yab Yum. Hij doet dit in nauwe samenwerking met Theo Heuft, de oprichter van de seksclub. Dat heeft een woordvoerder van Heuft gemeld. Het is nog niet duidelijk wanneer de voorstelling in première moet gaan.

Yab Yum was gevestigd in een statig grachtenpand aan de Singel in Amsterdam. Heuft draaide naar eigen zeggen een omzet van 1 miljoen euro per jaar.

In 1999 verkocht Heuft het bordeel. De gemeente Amsterdam sloot het bordeel in 2008 omdat het ernstige vermoeden bestond dat het bedrijf werd misbruikt voor criminele activiteiten. De Nederlandse Raad van State stelde de gemeente in het gelijk. Heuft (74) wil ook in Brussel met een Yab Yum beginnen.
� Reageer (0)
25-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppels gaan uit elkaar door ontrouw, verslaving en geweld


Koppels gaan uit elkaar door ontrouw, verslaving en geweld


http://img268.imageshack.us/img268/6146/verslavingengeweld.jpgVan alle Nederlandse koppels die besloten uit elkaar te gaan, deed een kwart dat omdat er iemand anders in het spel was. Ook verslaving en geweld (20 procent) zijn een belangrijke factor. In Nederland gingen weer meer koppels uit elkaar, wat de groep alleenstaanden en eenoudergezinnen doet groeien.

Jongeren willen trouwen
Toch blijven jongeren geloven in het huwelijk. Drie op vier Nederlandse jongeren wil graag in het huwelijksbootje stappen. Bij jongeren die al samenwonen is dat twee op drie.

Uitstellen
Dat wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijk gebeurt: het kostenplaatje doet veel samenwonende koppels beslissen te wachten met het huwelijk. Daarom werden in Nederland in 2009 dan ook minder huwelijken afgesloten dan in 2008. Door dat uitstelgedrag groeit de groep ongetrouwde ouders. De helft van de eerstgeborenen komt buiten het huwelijk ter wereld.

LAT-relatie
Gescheiden vrouwen met kinderen die toch weer een relatie willen aangaan, kiezen vaker voor een LAT-relatie. Dit is een relatievorm waarin de personen die en relatie hebben, apart van elkaar wonen. Het zou te maken kunnen hebben met de mogelijke reactie van kinderen op de nieuwe partner.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwangerschapshormoon bestrijdt borstkanker

Zwangerschapshormoon bestrijdt borstkanker

Een chemische stof die vrouwen van nature produceren tijdens hun zwangerschap bestrijdt volgens wetenschappers borstkanker. Ze hopen hiermee een krachtige medicijn tegen de ziekte te kunnen ontwikkelen.

Natuurlijk verdedigingsmechanisme
Wetenschappers ontdekten dankzij onderzoek bij ratten dat Alfa-Foetoproteïne (AFP) de groei van bestaande tumoren stopt en dit de vorming van nieuwe gezwellen voorkomt, dat blijkt uit onderzoek bij ratten. De dieren kregen namelijk zwangerschapshormonen als oestrogeen, progesteron en ook chorion gonadotrofine toegediend. Daaruit bleek dat hun niveau van AFP ook steeg. Dat deze stof ook borstkanker bestrijdt, werd bevestigd door labo-onderzoek. AFP wordt dus door het lichaam geproduceerd als natuurlijk verdedigingsmechanisme voor de zwangerschapshormonen als oestrogeen en progesteron, die de groei van sommige tumoren stimuleren.

Meer onderzoek
Volgens de wetenschappers moet er nog wel meer onderzoek gebeuren naar deze stof voor ze kunnen beginnen met de productie van een nieuw medicijn tegen borstkanker. Uit eerdere studies leidden wetenschappers af dat hormonen die vrijgegeven worden tijdens de zwangerschap als oestrogeen, progesteron en chorion gonadotrofine mogelijk beschermden tegen borstkanker. Maar dit laatste onderzoek suggereert dat AFP hier werkelijk verantwoordelijk voor is. De stof wordt geproduceerd door de lever en de vruchtzak van de foetus. Omdat er nog heel wat onderzoek naar dit onderwerp moet gebeuren, zal het nog minstens tien jaar duren voor de behandeling beschikbaar is voor patiënten.
� Reageer (0)
24-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 6.000 gevallen van partnergeweld per jaar


Bijna 6.000 gevallen van partnergeweld per jaar

De Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW's) hebben vorig jaar 5.877 gevallen van partnergeweld behandeld. Dat is een stijging met meer dan vierduizend, onder meer door een betere samenwerking met de politie. Woensdag 25 november is het de internationale dag tegen geweld op vrouwen.
 
De CAW's staan in voor de begeleiding en de opvang bij gezinsproblemen. Het kan gaan om partnergeweld, maar ook om de mishandeling van kinderen of ouders. De CAW's begeleiden zowel de slachtoffers als de plegers.

Aanspreekpunten partnergeweld
Opvallend is dat vorig jaar het aantal geregistreerde gevallen van partnergeweld steeg van 1.486 tot 5.877. "Dat komt voornamelijk door een overeenkomst met de politie", zegt stafmedewerker Kris De Groof. "In 2006 hebben we specifieke aanspreekpunten partnergeweld opgericht en sindsdien verwijst de politie onmiddellijk naar ons door." De CAW's voeren de jongste jaren ook actief campagne en werkten aan een betere registratiemethode.
 
Het aantal dossiers rond kindermishandeling steeg vorig jaar van 93 tot 269, die rond kinderverwaarlozing van 85 tot 90 en het aantal gevallen van oudermishandeling ging zelfs omhoog van 89 tot 278.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 5 artsen vinden generieke medicijnen noodzaak

4 op 5 artsen vinden generieke medicijnen noodzaak


http://img22.imageshack.us/img22/6664/artsq.jpgNegen op de tien huisartsen in België hebben een positieve perceptie van generieke geneesmiddelen. Acht op de tien vinden generieke geneesmiddelen een noodzaak. Dit blijkt uit onderzoek van FeBelGen, de koepelorganisatie van de Belgische fabrikanten van generieke medicijnen, in samenwerking met het onderzoeksbureau Medistrat.

Kwaliteit
Zeven op de tien huisartsen zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van generieke medicijnen gelijk is aan die van merkgeneesmiddelen. Maar drie op de tien vinden dat het gebruik van andere hulpstoffen bij generieke geneesmiddelen meer ongewenste nevenwerkingen veroorzaakt.

"Een overtuigend bewijs dat generieke geneesmiddelen systematisch tot meer nevenwerkingen aanleiding geven dan merkgeneesmiddelen, bestaat gewoonweg niet", zegt Joris Van Assche, afgevaardigd bestuurder van FeBelGen, in een mededeling over de studie.

FeBelGen pleit voor het verstrekken van accurate en gedetailleerde informatie. Een duidelijke vermelding van de stofnaam, zowel op de verpakking van de merkgeneesmiddelen als van de generieke, kan verwarring bij de patiënt tegengaan.

Voorschrijfgedrag
De huisarts kiest er soms toch voor een merkgeneesmiddel voor te schrijven, omdat het even veel kost als het generieke geneesmiddel (43 procent), omdat de patiënt er uitdrukkelijk naar vraagt (29 procent), wegens terughoudendheid over de kwaliteit (21 procent), en bij bepaalde therapieën, bijvoorbeeld bij antidepressiva en anti-epileptica (19 procent).

In België kan volgens FeBelGen nog vooruitgang geboekt worden. In ons land wordt van de molecule Lamotrigine bijvoorbeeld amper 1 procent onder zijn generieke vorm gebruikt, terwijl dat in Frankrijk 36 procent is, in Groot-Brittannië 42 procent, in Nederland 68 procent en in Duitsland 83 procent.

� Reageer (0)
23-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bid jezelf slank of eet zoals Jezus

Bid jezelf slank of eet zoals Jezus

In de wereld van de diëten en gezonde voeding, zijn al vele methodes om gewicht te verliezen gelanceerd. Sommige redelijk, andere ronduit ongezond of gevaarlijk. Maar dit hadden we nog niet gehoord: religie aanwenden om de kilo's eraf te laten vliegen, eten zoals Jezus deed (of zou gedaan hebben) of enkel binnenwerken wat de Bijbel vermeldt.

De leegte vullen
Bij de eerste theorie moeten de principes van het christendom helpen de 'nood' aan zoetigheid in te perken. Hoe? Door de leegte te vullen met spiritualiteit in plaats van met eten. Ook wordt dieper ingegaan op de redenen tot 'overeten', waarvan het besef een noodzaak is tot afvallen én slank blijven.

Het fenomeen is niet echt nieuw. In de jaren '80 werd het al opgemerkt in de Verenigde Staten, maar het is pas recent ook tot bij ons geraakt. De ontkerkelijking in Europa zit er voor iets tussen, maar ook de typisch Amerikaanse manier om het aan te pakken.

De 30.000 groepen daar houden zich recht met slogans als: "God creëerde blauwe kaas, peperonipizza en chocoladebrownies. Hij wil dat we ervan genieten, binnen Zijn grenzen." en "De leegte in je hoofd moet gevuld worden met een open hart, niet met een open koelkast."

Niet evenwichtig
Voedingsexperten kijken met argwaan naar het advies dat deze christenen elkaar geven. "Dit is niet echt het meest evenwichtige voedingsadvies. Als je dit volgt, kan je zware tekorten opbouwen. Bovendien stillen vele van deze voedingsmiddelen niet echt de honger, wat betekent dat je nog steeds te veel calorieën zou kunnen opnemen", zegt Elisabeth Weichselbaum.

Eten als Jezus
Dan is 'eten als Jezus' een beter idee. Don Colbert pakt zo het Mediterrane dieet opnieuw onder de loep, zijn bevindingen schreef hij neer in het boek 'What would Jesus eat?'

Het blijkt dat Jezus vooral natuurlijke voeding at in hun natuurlijke staat. Veel groenten, granen, fruit, water en rode wijn dus. Vlees werd gereserveerd voor speciale gelegenheden, gemiddeld een keer per maand.

Weichselbaum is tevreden. "Brood en plantaardige voeding, met gematigde hoeveelheden proteïnen in redelijke porties. Net zoals wij aanraden dus."

Het Bijbeldieet
Het dieet dat de Bijbel als uitgangsbasis neemt ('Hij gaf ons alles wat we nodig hebben in de Tuin van Eden: groenten, fruit, noten en zaden'), kan weer op minder goedkeuring rekenen. Het tekort aan proteïnen is een probleem, net als het vreemde advies om een supplement te nemen en gedistilleerd water te drinken, ook niet echt natuurlijk.

"Als het alles is wat je nodig hebt, waarom neem je dan een supplement dat niets natuurlijks bevat? Bovendien hebben we de mineralen in water hard nodig."

Mentale steun
Het voedingsadvies mag dan misschien niet altijd even evenwichtig zijn, over het spirituele kantje is de diëtiste wel tevreden. "De praatgroepen, die met elkaar discussiëren over de verborgen redenen van hun eetgedrag, werken heel goed. Dat zagen we al bij de AA en bij Weight Watchers. Tegelijk verbinden ze er een 'hogere kracht' aan en delen ze lief en leed met een ondersteunende groep, die elkaar aanmoedigen met gebeden en discussies.
� Reageer (0)
22-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sms'en veroorzaakt nekpijn

Sms'en veroorzaakt vaak nekpijn


http://img18.imageshack.us/img18/9345/smsjes.jpgRepetitief je vingers op een klein vlak laten werken, zoals het klavier van je gsm, kan je chronische pijn bezorgen. De klachten zijn vergelijkbaar met die van iemand die zijn hele leven voor een typmachine of computerklavier doorbrengt. Vooral nek en schouders zijn kwetsbaar.

"Dat is zorgwekkend", concludeert onderzoekster Judith Gold van de Temple University in Philapdelphia. "Vooral als je bedenkt hoeveel tieners sms'en."

Het gevaar schuilt in de positie van het lichaam tijdens het sms'en: je zet je nek en schouders vast, terwijl je vingers snel over en weer tikken. Net zoals bij het werken op een computer of laptop dus.
Sms'en is relatief nieuw, en daarom is er nog maar weinig ergonomisch onderzoek naar verricht. Maar nu al is de link met de zogenaamde muishand, bursitis en ontsteking van de pezen duidelijk. Dat zijn aandoeningen die vaak voorkomen bij wie op kantoor de hele dag aan een computer werkt.

Pijn in de elleboog is gelinkt met sms'en met de duim. Dokters spraken eerder ook al van de 'sms-ontsteking' of 'de blackberry-duim'.
� Reageer (0)
21-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mussolini's bloed en hersenen even te koop op eBay

Mussolini's bloed en hersenen even te koop op eBay


http://img21.imageshack.us/img21/197/benitomussolinit.jpgHet bloed en het brein van de Italiaanse dictator Benito Mussolini stonden even te koop op eBay, voor het ronde bedrag van 15.000 euro. eBay was er snel bij om de veiling af te blazen.

Geen menselijke materie
"Er kwam geen enkel bod binnen op de korte tijd dat de advertentie online stond", zegt het bedrijf, dat meteen de bizarre annonce verwijderde omdat het de verkoop van menselijke materie niet toestaat.

"Schande"
De kleindochter van 'Il Duce', Alessandra, vindt het een schande dat iemand haar grootvaders brein en bloed probeert te verkopen. De neofascistische politica zei dat de overblijfselen van Benito Mussolini, die door de partizanen werd opgehangen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, normaal bijgehouden worden in een ziekenhuis in Milaan. Het hospitaal ontkent dat.
� Reageer (0)
20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 werknemers verwacht eindejaarscadeau

1 op 2 werknemers verwacht eindejaarscadeau


http://img688.imageshack.us/img688/6973/eindejaarscadeau.jpgOf er dit jaar evenveel eindejaarsgiften op de werkvloer zullen worden uitgedeeld, blijft maar de vraag. Feit is wel dat de helft van alle werknemers een even grote attentie als vorig jaar verwacht. Slechts tien procent denkt niets te krijgen.

Ontgoocheling
De economische crisis laat zich ongetwijfeld voelen bij heel wat werkgevers. Wordt er toch iets gegeven, is de kans groot dat het geschenk goedkoper is dan de vorige jaren. Een rondvraag door een Nederlands marketingbureau toont aan dat medewerkers daar uiterst ontgoocheld zouden op reageren.

Waardering
Krijgen werknemers een eindejaarsgift, voelt 83 procent van alle ondervraagden zich gewaardeerd door de werkgever. Vooral het midden- en laag opgeleide medewerkers vindt dat. Tradities vragen om in ere blijven, is een veelgehoord argument bij driekwart van de respondenten. Vooral medewerkers tusssen de 35 en 55 jaar denken er zo over.

Waardebon
Een traditioneel pakket lijkt nog steeds de beste keuze. Daarnaast krijgen medewerkers graag een waardebon of een kerstpakket naar eigen keuze. Slechts vier procent ontvangt liever geen cadeau.

Informeren
Volgens het marketingbureau is het als werkgever, uiterst belangrijk om tradities in ere te houden, zeker in tijden van economische crisis. Zo blijft de werknemer gemotiveerd. Zelfs een kleine attentie is beter dan helemaal niets. Kan dat er niet af, is het belangrijk de medewerkers op voorhand te informeren. Communiceer duidelijk waarom het bedrijf andere keuzes maakt.
� Reageer (0)
19-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkrachters in Nederland steeds vaker chemisch gecastreerd

Verkrachters in Nederland steeds vaker chemisch gecastreerd


http://img44.imageshack.us/img44/5189/gevangenis.jpgVerkrachters krijgen in Nederland steeds vaker de keuze: ofwel jarenlang opgesloten blijven, ofwel vrijkomen na chemische castratie.
Verkrachters krijgen in Nederland steeds vaker libidoremmers voorgeschreven om zo hun kansen op invrijheidstelling te vergroten. Dat meldt de Volkskrant. Volgens de krant worden de zedendelinquenten in de instelling waar ze verblijven steeds meer voor de keuze gesteld: ofwel jarenlang opgesloten blijven, ofwel verlof krijgen na chemische castratie.

Maatschappij
"Een zorgelijke ontwikkeling", zegt de Rotterdamse hoogleraar Hjalmar van Marle. "Je kunt best libidoremmers voorschrijven om medische redenen, maar het gebeurt steeds vaker alleen om de maatschappij te beschermen. Dat moet je meewegen, maar artsen dienen hun patiënt voorop te stellen. Het gevoel in de klinieken is: we schrijven het voor, want anders wordt onze verlofaanvraag afgekeurd."

Rust in hoofd
De Volkskrant pakt ook uit met het verhaal van een betrokkene, die sinds 2001 libidoremmers neemt en zo zijn testosteronniveau gevoelig zag verlagen. "Ik heb nu rust in mijn hoofd", zegt de man. "Vroeger stond alles in het teken van seks en vrouwen versieren. Ik masturbeerde zes keer per dag, het voelde alsof ik anders zou ontploffen. Seks heeft mij en anderen veel ellende opgeleverd. Omdat ik het testosteronniveau heb van een 6-jarige, is mijn seksuele drift weg. Ik kan mezelf dwingen aan seks te denken, maar een erectie krijg ik dan niet. Dat heb ik zelf verknald. Het is confronterend, ik voel me minder man."

Bijwerkingen
De man spreekt ook over de bijwerkingen die met het nemen van de libidoremmers gepaard gingen. "Door het medicijn kreeg ik borsten, die in het ziekenhuis zijn weggesneden", zegt hij. "Mijn geslachtsdeel is tot de helft gekrompen. In een half jaar ben ik 20 kilo aangekomen. Ook heb ik botontkalking, waardoor mijn heup nu gevaar loopt. Op langere termijn kunnen de bijwerkingen levensbedreigend zijn, zeggen deskundigen. Ik loop met een tijdbom in mijn lichaam, maar ik ga door. Want zonder medicijnen kan ik mezelf niet onder controle houden."
� Reageer (0)
18-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts beperkt aantal Belgen koopt gehoorapparaat

Slechts beperkt aantal Belgen koopt gehoorapparaat


http://img163.imageshack.us/img163/7243/gehoorapparaat.jpgHoewel zo'n 700.000 Belgen in aanmerking komen voor een vergoeding van het Riziv bij de aankoop van een gehoorapparaat, schaffen zich jaarlijks slechts 25.000 mensen een dergelijk toestel aan. Dat schrijft het gezondheidsmagazine Bodytalk. Het tijdschrift baseert zich hiervoor op cijfers van het Kenniscentrum voor Gezondheidszorg (KCE). Het Riziv voorziet onder bepaalde voorwaarden in een vergoeding.
 
Uit internationaal onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de 61- tot 70-jarigen en ruim 80 procent van de 70-plussers in meerdere of mindere mate met hardhorendheid te kampen heeft. Er bestaat hiervoor geen behandeling. Enkel een hoortoestel kan soelaas bieden. Wie dat met een voorschrift van de keel-, neus- en oorarts aankoopt, kan een vergoeding van circa 500 euro krijgen voor een eenzijdig apparaat en van 950 euro voor tweezijdige hoortoestellen.
 
Duurder
Uit onderzoek door KCE blijkt voorts dat de hoorapparaten in ons land gemiddeld duurder zijn dan in onze buurlanden. Belgen schaffen zich bovendien de te dure toestellen aan zonder er een bijkomend voordeel uit te halen. Het KCE wijst hierbij met een beschuldigende vinger naar de verkopers die baat zouden hebben bij de verkoop van de duurdere toestellen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf porties groenten en fruit maken je sexy

Vijf porties groenten en fruit maken je sexy


http://img97.imageshack.us/img97/4978/groenten.jpg

.


Vijf porties groenten en fruit per dag maken niet enkel gezond, maar bezorgen je ook een aantrekkelijk uiterlijk. Schotse wetenschappers suggeren dat een rozige huidkleur, te verkrijgen na het eten van veel groenten, je attractiever maken voor het andere geslacht.

Onderzoek
Aan blanke mannen en vrouwen werd gevraagd welke huidskleur het meest gezond en wenselijk leek. De roze look, ontstaan na het eten van veel groenten en fruit, werd verkozen boven de zongekleurde uitstraling. Toen de deelnemers via computersimulatie de huidskleur dienden aan te passen om een gezonde uitstraling te bekomen, kozen ze nu ook weer voor rozige en lichtgele tinten om de helderheid van de huid te verhogen.

Lichte kleur
"Of een gezicht aantrekkelijk is, heeft niet enkel met de vorm of de textuur van het gezicht te maken", vertelt onderzoeker Dr Stephen. "Een van de meest variabele kenmerken is de huidskleur. In het westen denken we vaak dat de zonnestudio de beste manier is om de huidskleur te verbeteren, maar ons onderzoek toont aan dat een gezonde levensstijl en aangepaste voeding, je aantrekkelijkheid verhoogt".

 "Je zou verwachten dat de deelnemers een gezicht donkerder en geler zouden maken. In de plaats daarvan maakten ze het gelaat roziger en lichter, wat meer in overeenstemming is met het carotenoïde pigment dat we op basis van groenten en fruit in de voeding  krijgen".

Zuurstofrijk
Een huid die een roziger oogt, kent een goede bloeddoorstroming en zit en vol zuurstof. Vaak is dan ook het hart en longen sterker. Rokers en diabetici bijvoorbeeld  hebben minder goede bloeddoorstoming en dat zie je aan hun huidskleur.

Vijf porties
Carotenoïde pigmenten, vervat in sinaasappels en tomaten, wortelen, spinazie en andere bladgroenten, zijn sterke antioxidanten. Die bestrijden het lichaam wanneer het ziek is. Ze zijn belangrijk voor ons immuunsysteem en helpen kanker te voorkomen. Volgens de dokter moeten we ernaar streven vijf groenten en fruit per dag te eten. Andere landen, zoals Japan, bevelen zelfs tien stuks per dag, aan
� Reageer (0)
16-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verminkte man wordt week nieuwslezer bij Channel Five

Verminkte man wordt week nieuwslezer bij Channel Five


http://img21.imageshack.us/img21/7271/verminkteman.jpg
James Partridge.


De Britse commerciële zender Channel Five heeft deze week een primeur. Een man die door brandwonden zwaar verminkt is in zijn gezicht, leest vanaf vandaag een week lang het journaal van de omroep. Met het inzetten van de nieuwslezer wil de zender naar eigen zeggen de vooroordelen tegen mensen met een misvormd uiterlijk wegnemen.

De tijdelijke presentator van het journaal is James Partridge, die zware brandwonden heeft door een auto-ongeluk. "Mijn gezicht is een lappendeken van littekens", zegt hij er zelf over. Partridge neemt de komende week de plaats in van de reguliere nieuwslezeres, showbizzdiva Natasha Kaplinsky.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse tieners trekken op masturbatiecursus

Spaanse tieners trekken op masturbatiecursus

Onder het motto 'het opperste genot ligt in je eigen handen' heeft de Jeugdraad van de Spaanse stad Extremadura een masturbatiecursus voor jongeren op poten gezet. Scholieren tussen de 14 en 17 jaar worden er onderricht in hoe ze zich het best naar een onwaarschijnlijk hoogtepunt kunnen stuwen. De Jeugdraad is zich van geen kwaad bewust. "Door deze lessen kunnen de jongeren hun zelfvertrouwen en hun eigenwaarde opkrikken."

Het katholieke Spanje is natuurlijk in zijn wiek geschoten met de actie van de dorre stad. "Extremadura mag dan wel het grootste aantal werkloze jongeren hebben van Spanje, hun tieners zullen wel het beste kunnen masturberen", klinkt het smalend. Bovendien worden de cursussen gefinancierd met 14.000 euro belastingsgeld, wat de kritiek uiteraard flink doet aanzwellen.
� Reageer (0)
15-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit systeem bespioneer je je kinderen en je partner

Met dit systeem bespioneer je je kinderen en je partner


http://img4.imageshack.us/img4/5748/spioneren.jpgOuders kunnen binnenkort met een eenvoudig systeem zien of hun kinderen veilig op school zijn aangekomen en wat ze daar doen. Ook partners kunnen met een vergelijkbaar systeem volgen waar de andere is en wat hij of zij aan het doen is. 
 
De systemen SchoolAware en FamilyAware zijn ontwikkeld door de Nederlandse doctoraatsstudent Vassilis Javed Khan aan de Technische Universiteit Eindhoven.
 
Gesprekken met kind
SchoolAware bestaat uit een computer met bluetooth in de klas. Kinderen wier ouders aan het systeem meedoen, krijgen een bluetooth-ontvanger. Zo kunnen ze zien of hun kind in de klas is en wat hij aan het doen is.

Volgens Khan en de twintig ouderparen met wie hij experimenteerde, maakt dat gesprekken met de kinderen 's avonds thuis eenvoudiger. "Ze kunnen bijvoorbeeld vragen hoe het ging met de rekentoets of waarom het kind in de pauze niet buiten ging spelen."
 
Beweging te achterhalen
FamilyAware werkt via draadloos internet. Via de mobiele telefoon of een pc is te zien waar iemand is. Khan ontwikkelde ook een applicatie waardoor ook zichtbaar wordt wat iemand op een bepaald moment op een bepaalde plek doet. Zelfs of een deelnemer de computermuis beweegt, is te achterhalen.
 
"Zodat je weet of je vrouw achter haar pc zit en dus een e-mailtje snel zal lezen. Of dat je haar beter even kan bellen, aangezien ze aan het lunchen is", licht Khan toe.

Volwassenen en kinderen die met het systeem hebben geëxperimenteerd, vinden niet dat ze daarmee te veel controle uitoefenen. Toch lijkt het systeem verdacht veel op een gezinsversie van Big Brother en is het maar zeer de vraag of het vertrouwen tussen gezinsleden niet wordt aangetast door deze controlemogelijkheden.
� Reageer (0)
14-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransman krijgt telefoonrekening van 46.000 euro in de bus

Fransman krijgt telefoonrekening van 46.000 euro in de bus

Een Fransman die dicht bij de grens met België woont, heeft een torenhoge telefoonrekening in de bus gekregen. Maar liefst 46.000 euro moet de man ophoesten. Waarschijnlijk heeft zijn draadloze internetverbinding de telefoonkosten flink doen oplopen. Dat meldt de krant Le Monde.
 
Via België
De UMTS-kaart, waarmee de Fransman een draadloze internetverbinding maakt, zocht automatisch steeds het Belgische telefoonnetwerk op en deed zo de telefoonrekening van man flink toenemen.

Regeling
De man zou al bij France Télécom geprobeerd hebben om een regeling uit te werken. Dat bedrijf benadrukt dat de man per e-mail gewaarschuwd werd op het moment dat zijn rekening de kaap van 12.000 euro overschreed. De Fransman ontkent dat echter.

Kaart geblokkeerd
De UMTS-kaart, de boosdoener van het verhaal, is ondertussen geblokkeerd. De man wil misschien een rechtszaak maken van zijn financiële kater.
� Reageer (0)
13-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen denken bij ramp eerder aan huisdieren dan mannen

Vrouwen denken bij ramp eerder aan huisdieren dan mannen


http://img20.imageshack.us/img20/9115/huisdieren.jpgOpmerkelijke conclusies uit een onderzoek van het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken: vrouwen denken bij een ramp het eerst aan hun huisdieren, en dan aan hun gezin. Mannen dan weer laten de huisdieren voor wat ze zijn, en zetten het gezin wel in de eerste plaats. Dat is enigszins verrassend omdat het cliché is dat vrouwen hun kinderen op de eerste plaats zetten.

Radio uitzetten
Ruim tien procent van de vrouwen denkt als eerste aan de huisdieren bij een ramp, bij de mannen is dit maar vijf procent. Vrouwen zorgen er wél voor dat iedereen bij een ramp binnen is, of verzameld wordt terwijl mannen nog snel de tv of de radio uitzetten.

Waarschuwing
Bij een ramp wordt de partner als eerste gewaarschuwd, gevolgd door de kinderen en de ouders. Mannen zeggen wel zich meer te zullen inzetten voor de veiligheid van hun gezin.

Voorbereid
Ruim zeventig procent van de Nederlanders denkt dat de kans op een noodsituatie het grootst is in de grote steden. Ongeveer een kwart van onze noorderburen heeft voorbereidingen getroffen voor een ramp of noodsituatie.
� Reageer (0)
12-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij bi-schierig?

Ben jij bi-schierig?


http://img22.imageshack.us/img22/7604/kussenw.jpg


Vrouwen met een actief seksleven, zouden 27 keer meer geïnteresseerd zijn in vrouwen. Volgens een Amerikaans onderzoek zit bikseksualteit in de lift. 'Bi-schierigheid' is een nieuwe term die het fenomeen duidelijk illusteert.

Topfantasie
Als we seksuologe Ellen Van Houdenhove mogen geloven, is vrijen met een seksegenote één van de meest voorkomende erotische fantasieën bij vrouwen. Blijft het bij dagdromen of delen daadwerkelijk meer vrouwen het bed met een vrouw?

Moeder
Cijfers stellen dat een zevende van alle ondervraagde dames al een bikseksuele ervaring hadden. Opmerkelijk is dat bi-schierigheid alvast een vrouwelijk gegeven is. Freud zou daar een verklaring voor hebben: het eerste liefdesobject is immers altijd de moeder. Jongens moeten haar enkel inruilen voor een andere vrouw. Het meisje moet op zoek gaan naar een ander geslacht. Op die manier kennen meisjes beide geslachten als liefdesobject.
� Reageer (0)
11-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.73ste Boekenbeurs lokte ruim 175.000 bezoekers

73ste Boekenbeurs lokte ruim 175.000 bezoekers


http://img17.imageshack.us/img17/2981/boekenbeurs.jpg
De Antwerpse boekenbeurs lokte dit jaar ook heel wat jonge lezers.


De 73ste editie van de Boekenbeurs heeft ruim 175.000 bezoekers naar Antwerp Expo gelokt. Dat zijn er ongeveer 10.000 meer dan vorig jaar. Zij kwamen niet enkel kijken, maar passeerden ook langs de kassa. Bijna driekwart van de standhouders noteerde een stijging of status quo van de omzet.

Aspe en SOS Piet
Het boek 'De Cel' van Pieter Aspe is met 3.100 verkochte exemplaren het best verkopende boek in de afdeling fictie. De kookboeken van Piet Huysentruyt, SOS Piet 1, 2 en 3, scoorden met 5.010 verkochte exemplaren het best bij de non-fictie.

Kiekeboe
Bij de kinder- en jeugdboeken staat 'De grote invasie van Rokford' van Geronimo Stilton op de eerste plaats met 1.170 verkochte exemplaren. Bij de strips staat niet Jommeke, maar wel Kiekeboe op nummer 1 met 4.700 verkochte exemplaren.
� Reageer (0)
09-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kwart vrouwen mag van partner niet doen wat ze wil

Kwart vrouwen mag van partner niet doen wat ze wil
79 procent van de Belgische vrouwen kreeg al te  maken met seksisme, maar de helft van hen doet er niets aan. Ze denken dat negeren de beste manier is om erger te voorkomen.

Wil je seksen?
Seksisme ten opzichte van vrouwen gebeurt zowel op het werk, als op straat en zelfs in relaties. Dat uit zich dan in mannen die opmerkingen maken als: "Niet slecht voor een meisje", "Hey, mokkel wil je seksen?" of "Ik heb met opzet 'een lelijke' gekozen want dan wil niemand haar afpakken". Dat blijkt uit een enquête bij bijna 1600 Flair-lezeressen.

Niet doen wat ze wil
Driekwart van de ondervraagden vindt dat reclame vol vooroordelen over vrouwen zit, 12 procent vindt dat haar partner op haar neerkijkt. Bijna een derde was ooit al het slachtoffer van verbaal of moraal geweld. Meer dan een kwart (28 procent) van de vrouwen krijgt wel eens een verbod van haar partner om te doen wat ze wil. Slechts één op de vijf reageert op seksistische opmerkingen of handelingen.
� Reageer (0)
06-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els de Schepper neemt BV-schap op de korrel


 Els de Schepper neemt BV-schap op de korrel

Om een voorstukje te zien klik op de foto


Els de Schepper doet het weer. De ongekroonde keizerin van het Vlaamse cabaret lanceerde onlangs met een dikke tong in de wang een eigen roddelblad en voor haar nieuwe theatershow 'Els de Schepper - Roddelt' nam ze dit nummer op. Heerlijke verzen als 'je bent een slet zonder omzet, een prostituee zonder pré' of 'je wast je haar met afwasmiddel, je bent goedkoper dan de Lidl' laat ze zingen door BV's als Hadise, Andrea Croonenberghs, Kate Ryan en Martine Prenen. Zalig! De show gaat op 13 november in première in de Lotto Arena in Antwerpen. Doen!
� Reageer (0)
05-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test voorspelt hoe lang vrouw nog kinderen kan krijgen

Test voorspelt hoe lang vrouw nog kinderen kan krijgen
Een DNA-test die een vrouw van 18 jaar vertelt hoe lang ze nog heeft om een gezin te starten. Amerikaanse onderzoekers ontwikkelen er momenteel één op basis van een gen dat het aantal eicellen weergeeft dat je nog hebt.

Fragile X
Dankzij deze DNA-test kunnen vrouwen beslissen vroeger een gezin starten of eicellen laten invriezen om haar kans te verhogen nog kinderen te krijgen na haar dertigste. Deze doorbraak volgt na de ontdekking het gen 'Fragile X', dit geeft de snelheid aan waarmee de eicelvoorraad afneemt. Uit vorige onderzoeken blijkt dat sommige varianten van 'Fragile X' in verband staan met een vroege menopauze. Volgens professor Norbert Gleicher toont het ook aan dat een vrouw risico loopt op een vroegtijdige veroudering van de eierstokken. Uit tests bij 316 vrouwen ontdekte hij een sterk verband tussen 'Fragile X' en het aantal rijpe eiecellen in de eierstokken. "Bij een 18- of 20-jarig meisje kunnen we het 'Fragile X' controleren en een goede voorspelling maken van hoe snel haar biologische klok tikt."

Ook kritiek
Gleicher hoopt dat hij volgend jaar kan beginnen met de proeven van deze test. Als vrouwen positief testen op de Fragile X, zal hij een hormoontest uitvoeren om te bevestigen dat de eicelvoorraad snel slinkt. Toch is niet iedereen het eens met hem, de Nederlandse professor Frank Broekmans zegt dat hoewel de kans dan kleiner is om zwanger te worden, niet iedereen met een beperkte eicelvoorraad het moeilijk heeft om moeder te worden.

Goede voorspellers
Vrouwen zijn geboren met een beperkte voorraad van ongerijpte eicellen, of follikels, in hun eierstokken. Slechts een klein deel daarvan ontwikkelt zich tot rijpe eicellen. Een pasgeboren meisje heeft tussen de één en twee miljoen follikels, tegen de adolescentie daalt dat naar 400.000, tegen haar veertigste zijn dat er nog maar enkele honderden. Volgens de vruchtbaarheidsdokters is het aantal follikels in de eierstokken een goede voorspeller voor hoeveel jaar een vrouw nog vruchtbaar zal zijn. De meesten ervaren een snelle daling na haar 35ste.

Vroegtijdige veroudering
Het bewijs groeit steeds vaker dat ongeveer één op de tien vrouwen lijdt aan vroegtijdige veroudering van de eierstokken. Ze worden dan al heel jong onvruchtbaar, soms al als ze twintig zijn.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijkse portie chocolade houdt je huid jong

Dagelijkse portie chocolade houdt je huid jong


http://img4.imageshack.us/img4/8729/portiechocolade.jpg


Pure chocolade bevat flavanolen die helpen je huid tegen zonschade, een belangrijke oorzaak van rimpels, te beschermen. Dat beweren althans Britse onderzoekers.

Cacaobonen
Uit een recent onderzoek uitgevoerd door een Britse privékliniek blijkt dat enkele stukken pure chocolade per dag rimpels, die veroorzaakt werden door het UV-licht van de zon, helpen te voorkomen. Helaas voor de zoetebekken is enkel donkere chocolade een antirimpelmiddel, omdat dit veel flavanolen bevat. Dit zijn antioxidanten die in cacaobonen, het hoofdbestanddeel van chocolade, voorkomen. Uit het onderzoek blijkt dat degenen die chocolade met veel flavanolen  aten, meer UV-licht konden verdragen dan degenen die chocolade met weinig flavanolen bevatten. De onderzoekers gebruikten wel een chocoladevariant met extra veel flavanolen, die momenteel nog niet op de markt is. 

"Het voornaamste voordelen van flavanolen voor de huid zijn de ontstekingsremmende werking  en de antioxidanten. Conventionele chocolade had echter weinig effect op de huid."
� Reageer (0)
04-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse royals zijn miljardair af

Nederlandse royals zijn miljardair af


http://img687.imageshack.us/img687/134/nederlandseroyals.jpgDe Nederlandse koninklijke familie is miljardair af volgens de Quote 500, de lijst van rijkste Nederlanders. Hun vermogen is door Quote dit jaar met 20 procent afgewaardeerd tot 800 miljoen euro, aldus hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum.
 
De Oranjes zijn twee plaatsen gezakt, van de 23e naar de 25e plaats. Quote heeft de afwaardering voorgelegd aan de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), die volgens Van Stokkum voor het eerst in dertien jaar heeft gereageerd op de rijkenlijst. De RVD liet aan het tijdschrift weten dat de daling terecht is. "Wat betreft het door u genoemde vermogen van 800 miljoen euro, zal iedere aanpassing naar beneden de schatting dichter naar de werkelijkheid brengen", aldus de RVD.
 
De Rijksvoorlichtingsdienst reageert normaal gesproken nooit op vragen over het vermogen van de koninklijke familie.

� Reageer (0)
03-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersverse papa kent zelfde veranderingen als mama

Kersverse papa kent zelfde veranderingen als mama


http://img26.imageshack.us/img26/9074/kersversepapa.jpgNiet alleen de hormoonhuishouding van vrouwen verandert na de  geboorte van haar kind, dit gebeurt ook bij mannen. Deze veranderingen bepalen ook deels de betrokkenheid van de vader bij de opvoeding.

Gelukshormoon
De roze wolk na een bevalling slaat meestal op mama's, bij kersverse vaders is het gevoel vaak minder overweldigend, dat meldt gezondheidsnet.be. Uit recent onderzoek blijkt echter dat ook mannen veranderen na de geboorte van hun kind, de chemie in zijn hoofd is plots anders. Ook hij maakt, net als de mama, meer oxytocine aan. Wat bekend staat als het geluks- of het verzorgingshormoon. Vaders met een hoog gehalte van oxytocine zijn meer met hun kinderen bezig dan andere mannen, ook de kroost heeft in dat geval een betere band met de vader.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prix Goncourt gaat naar Frans-Senegalese Marie NDiaye


Prix Goncourt gaat naar Frans-Senegalese Marie NDiaye


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Trois-femmes-puissantes.jpg?t=1257169833


De Prix Goncourt, de meest prestigieuze literaire prijs in Frankrijk, is toegekend aan de Frans-Senegalese Marie NDiaye voor haar werk "Trois femmes puissantes". NDiaye is de eerste vrouw sinds 1998 die de prijs in ontvangst mag nemen. Ze kreeg tijdens de eerste ronde vijf stemmen, tegen twee voor de Belg Jean-Philippe Toussaint ("La vérité sur Marie") en één stem voor Delphine de Vigan ("Les heures souterraines").
 
"Trois femmes puissantes", uitgegeven bij Gallimard, bestaat uit drie verhalen waarin de heldinnen telkens volharden om hun waardigheid te bewaren, tussen Frankrijk en Afrika.
 
Biografie
De schrijfster werd op 4 juni 1967 geboren in Pithiviers, in het centrum van Frankrijk, uit een Senegalese vader en een Franse moeder, en groeide op in de Parijse buitenwijken. Ze werd in Frankrijk opgevoed door haar moeder, een leerkracht natuurwetenschappen, en publiceerde haar eerste roman, "Quant au riche avenir" (1985), toen ze achttien jaar was.
 
Ze stopte al snel met studeren om zich aan het schrijven te wijden. Op 23 jaar tijd schreef ze een 20-tal werken, die voornamelijk bij Minuit en vervolgens bij Gallimard uitgegeven werden, zoals "Comédie classique" (1988), "La femme changée en bûche" (1989) en "La sorcière" (1996). NDiaye is een atypische, geëngageerde en feministische schrijfster en verrast de lezer met de vreemdheid van haar verhalen, die gaan over vrouwen en ingewikkelde verhoudingen tussen mensen. In 2007 trok NDiaye met haar gezin naar Berlijn.
 
De Prix Renaudot 2009, eveneens een belangrijke literaire prijs in Frankrijk, werd toegekend aan Frédéric Beigbeder voor "Un roman français" (Grasset).
� Reageer (0)
02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer kans op depressie na abortus

Meer kans op depressie na abortus


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/depressie.jpg?t=1257175212


Sommige vrouwen die een abortus lieten uitvoeren, kampen met zoveel stress dat dit hun risico verhoogt op mentale gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit een nieuwe studie.

Stress
Onderzoekers in Nieuw-Zeeland bestudeerden de medische geschiedenis van 500 vrouwen tussen de 15 en de 30 jaar. Ze ontdekten dat het risico op een depressie na een abortus afhankelijk is van de hoeveelheid stress waaraan een vrouw lijdt.  Bijna 85 procent van de vrouwen hen negatieve gevoelens als droevigheid, schuldgevoel of spijt of pijn na een abortus.

Opluchting
Evenveel vrouwen ervoeren ook minstens één positief gevoel als opluchting of geluk. Toch blijkt dat de problemen qua mentale gezondheid bij vrouwen die één of meer negatieve gevoelens hadden 1,4 tot 1,8 keer zo hoog waren als bij vrouwen die geen abortus ondergingen.

Verwoestende gevolgen
"Een abortus kan verwoestende gevolgen hebben voor de mentale gezondheid van vrouwen", aldus de onderzoekers. Uit eerdere studies blijkt dat 40 procent van de jongere vrouwen die een abortus lieten uitoeren, kampten met een depressie. Dat is meer dan het dubbel dan degenen die nog nooit zwanger zijn geweest.
� Reageer (0)
01-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprookje ....er was eens een bloemDe afbeelding “http://img337.imageshack.us/img337/5557/bloemfullaj8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Sprookje

Er was eens een bloem... ze was mooi... mooier dan alle anderen.
Toen ze werd geboren wou iedereen haar vastnemen om haar te knuffelen.
Toen ze groter werd was iedereen verliefd op haar.
De bloem vond het wel leuk zoveel liefde om haar heen.
Maar..wat de anderen niet wilden zien zag zij wel.

De lelijke bloemen kregen geen kans.
Ze werden verstoten... achtergelaten en werden met de dag lelijker.
Ze kregen geen water meer, het was toch al te laat dachten alle anderen.
Beter extra veel water voor de mooie bloem dan voor alle hopeloze lelijke bloemen.

Maar dat pikte de mooie bloem niet!
Ze bedacht een plan.
Ze zei tegen iedereen... luistert naar me...
Jullie moeten meer water geven aan de  lelijke bloemetjes dan aan mij!"

Vanaf dat de lelijke bloemen dit goeie nieuw hoorden begonnen ze allemaal te glimlachen.
Maar wat er toen gebeurde was wonderbaarlijk!
Zonder één druppel water veranderde de lelijke bloemetjes in prachtige mooie bloemen!
En toen ze dat zagen begonnen ze nog meer te glimlachen.
Mooier en mooier werden ze.
Zonder dat er ook maar een druppel water werdt gegeven!

Overal werdt er feest gevierd!
Iedereen was gelukkig.
En toen dacht de oogverblindend mooie bloem die nu niet meer zo opvallend was
"Wat was ik eenzaam toen ik de mooiste was!"
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!