Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


28-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het lichtje
http://img6.imageshack.us/img6/2011/lichtpuntje.jpg


Het lichtje in mijn geest
 
het danst door mijn leven
en kent geen tijd
maar het is bijzonder
in kleuren van mijn fantasie

het speelt met sterren
ballanceert op stralen van de zon
het speelt met mij
en maakt me blij

en steeds als het morgen wordt
ben ik het verloren
maar als ik glimlach
zal het eeuwig gloeien in mijn hart
� Reageer (0)
27-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je gezicht vertelt over je gezondheid

Wat je gezicht vertelt over je gezondheid


http://img412.imageshack.us/img412/3876/gezondheid.jpg


Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Jezelf is een goed antwoord. Maar volgens de Chinese geneeskunde kan je ook je gezondheidstoestand volgen via je gezicht. Het voorhoofd, de neus, de kin en de wangen verklappen als het ware wat er in je lichaam gebeurt. Elk deel van je gezicht refereert aan een van de vijf elementen (vuur, aarde, water, hout en metaal), die vervolgens weer in verbinding staan met een organengroep.

Het enige wat je moet weten is hoe je de signalen decodeert; zo beweert ene dokter Mao. "Door je gezicht te lezen kan je kleine problemen aanpakken en grote problemen vermijden."

1) Voorhoofd
Het voorhoofd relateert aan het element vuur, en wijst op problemen met het hart, de dunne darmen en je geest.

Roodheid of kleine bloedvaatjes die verschijnen, kunnen wijzen op een hartprobleem of een emotioneel geladen ervaring, zoals een groot verlies of een relatiebreuk. Een constante frons is een teken van grote zorgen.

Een hartaanval wordt 'vaak voorspeld door een blauwgroene schijn op het voorhoofd. Als het gepaard gaat met hartkloppingen, duizeligheid, kortademigheid of pijn in de linkerarm, ga dan zo snel mogelijk naar een dokter of de spoeddienst.

2) Neus
De neus is verbonden met het element aarde, en dus ook met de maag en alvleesklier. Een puistje op de punt van je neus, kan wijzen op een interne verstoring. Dat heeft meestal te maken met de voeding. Chocolade, pikant, vet of gefrituurd eten zijn goede kandidaten voor de oorzaak. Als gevolg kan je lijden aan indigestie, constipatie of diarree.

Gesprongen haarvaten of roodheid op de neusbrug kunnen wijzen op alcoholmisbruik of enorm veel zorgen en stress.

3) De kin

Je kin staat in verbinding met het waterelement, en dus de nieren, de blaas en de hormonen.

Blaasjes, verkleuringen of donkere vlekken op de huid rond de kin en de mond, kunnen problemen met de nieren of de blaas aanwijzen. Uitbraken van acné wijzen dan weer op een onevenwicht van de hormonen, vooral oestrogeen of testosteron, en komen ook vaak samen voor met een onregelmatige menstruatie of prostaatproblemen.

Ook het 'filtrum', de vertikale gleuf boven je bovenlip, verwijst naar de eierstokken en baarmoeder in vrouwen, en de prostaat en genitaliën bij de mannen. Horizontale lijnen, blaasjes of verkleuring kunnen onvruchtbaarheid, door endometriose of cystes, verklappen.

Ook de grootte van de kin speelt een rol in de Chinese geneeskunde. Wie een smalle kin heeft, is genetisch voorbestemd tot zwakke nieren en blaas. Dit wil niet zeggen dat iedereen met een kleine kin problemen zal ontwikkelen, maar het is wel een extra signaal dat er op wijst. Wie problemen wil voorkomen, kan alvast zijn levensstijl aanpassen.

4) De rechterwang

Je rechterwang relateert aan metaal, en is verbonden met de longen en de dikke darm. Verkleuringen, blaasjes en andere huidsproblemen wijzen op darmproblemen. Milde acné, eczema of een roodheid kunnen duiden op een aankomende roodheid. Longziekten of ademhalingsproblemen zijn herkenbaar aan 'visuele tekenen' op de rechterwang.

Wie ademhalingsallergieën of astma heeft, heeft vaak een schilferende, rode eczema, lichte uitslag of een blauwgroene schijn. Dat duidt erop dat het ademhalingssysteem te warm is, infecteert, of te weinig zuurstof krijgt van de bronchiën. Sommigen slagen er in een astma-aanval te voorspellen door de eczema die komt opzetten.

5) De linkerwang

Het element hout staat in verbinding met je linkerwang en dus ook met de lever, de galblaas en het zenuwstelsel. Gifstoffen of infectie in de lever worden verklapt door roodheid of gesprongen haarvaten naast de neusbrug.

Gezwollen aders, roodheid en uitslag kunnen wijzen op een hoge bloeddruk of opgekropte woede. Een gelige schijn onder het linkeroog, kan wijzen op hoge cholesterol of galstenen. Boosheid en depressie worden ook duidelijk op de linkerwang.

Raad
Dokter Mao wijst er nog op dat er verschillende manieren zijn om de onevenwichtigheden in het lichaam kenbaar te maken. "Het is maar een hulpmiddel, geen vervanging voor medisch advies. Ontdek je een probleem bij jezelf, raadpleeg dan zeker een dokter."

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze woonde jaar in lift winkelcentrum

Dakloze woonde jaar in lift winkelcentrum


http://img6.imageshack.us/img6/5563/dakloze.jpgEen dakloze Macedoniër heeft meer dan een jaar in een kapotte lift in een winkelcentrum gewoond. De 48-jarige vrouw wordt nu verbannen uit 'haar' lift, nadat het winkelcentrum aangifte had gedaan.


De vrouw werkte als schoonmaakster in het complex. Ze raakte dakloos nadat de woning die voor haar bestemd was, werd afgebroken en de stad voor haar geen vervangende woning kon vinden.
� Reageer (0)
26-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elfjarige jongen helpt moeder bevallen

Elfjarige jongen helpt moeder bevallen


http://img683.imageshack.us/img683/8455/bevallen.jpg
(archieffoto)


In de Australische deelstaat Queensland heeft een elfjarige jongen zijn moeder geholpen zijn zusje ter wereld te zetten. Het ging om de helft van een tweeling die te vroeg geboren werd. Rohan Townsend kreeg via de telefoon instructies van een ambulancier.

 
De tweede baby werd geboren na aankomst in het ziekenhuis in Nambour. Zowel de moeder als de baby's maken het goed.
� Reageer (0)
25-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man schaamt zich over prestatie, vrouw over lichaam in bed

Man schaamt zich over prestatie, vrouw over lichaam in bed

Ruim de helft van de Nederlandse mannen en vrouwen schaamt zich tijdens de eerste keer seks met een nieuwe partner. Verder blijkt dat hun bedprestaties mannen onzeker maakt, bij vrouwen is hun lichaam de oorzaak.


Uit Nederlands onderzoek door het onlinemagazine Singlessite.nl bij 500 vrijgezellen blijkt dat mannen het liefst aanwijzingen krijgen bij het bevredigen van zijn bedpartner. Het onderzoek toonde aan dat vrouwen zich eerder schamen tijdens die eerste keer dan mannen (33 procent in vergelijking met 22 procent). Twee op de drie van hen voelt zich geremd tijdens seks, 25 procent vrijt daarom het liefst met het licht uit, bij mannen is dat 12 procent.


27 procent van de mannen vreest bij een eerste vrijpartij met een nieuwe partner dat hij te vroeg zal klaarkomen, 16 procent heeft schrik dat hij zijn partner niet kan bevredigen, ook maakt 16 procent zich zorgen over zijn erectie. 29 procent van de vrouwen daarentegen vreest dat ze niet aantrekkelijk genoeg is, 20 procent denkt dat ze geen goede minnares is en 17 procent maakt zich zorgen dat ze niet lekker ruikt.


Hoewel een kwart van de vrouwen een orgasme faket, denkt slechts 6 procent dat hij dit zal merken.  Een kwart van hen doet alsof om hem te laten geloven dat hij goed in bed is of omdat ze hem niet willen teleurstellen. 7 procent van de ondervraagde vrouwen komt alleen tot een hoogtepunt als ze er zelf voor zorgt. Vier op de tien mannen vindt het belangrijk dat zijn partner een orgasme beleeft tijdens het vrijen. Als laatste blijkt dat 20 procent van hen liever heeft dat ze geen hoogtepunt bereikt dan dat ze doet alsof.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acupunctuur helpt bij babyblues

Acupunctuur helpt bij babyblues


http://img716.imageshack.us/img716/3373/babyblues.jpgEnkele maanden acupunctuur vermindert de symptomen van een depressie tijdens de zwangerschap. Dat blijkt uit een kleine studie.

Minder symptomen
Het onderzoek volgde 150 zwangere vrouwen met een zware depressie, zij testten zowel acupunctuur specifiek voor depressies, massages en 'normale' acupunctuur uit als behandeling. Daaruit bleek dat na acht weken de vrouwen die de specifieke acupunctuur volgden de helft minder last hadden van hun symptomen. 63 procent van hen reageerde positief tegen de behandeling, dat percentage lag maar op 37 procent bij de andere technieken. 

Babyblues
In tegenstelling tot medicatie, dat altijd dezelfde ingrediënten heeft, varieert acupunctuur van de ene therapeut tot de andere, daarom is het moeilijk te voorspellen of dit bij elke zwangere, depressieve vrouw een positief effect zal hebben. Ongeveer drie tot vijf procent van de zwangere vrouwen kampt met een babyblues, deze aandoening komt vaker voor dan een postnatale postnatale. Door de zwangerschap is het niet zo eenvoudig om antidepressiva voor te schrijven, daarom verkiezen veel vrouwen in dat geval voor psychotherapie.
� Reageer (0)
24-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een blauwe hemel
De afbeelding “http://img367.imageshack.us/img367/862/petraaf6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


in vroege dromen
gedragen door een wolk
langs mist gehulde bergen
hult mijn zijn in rust

schouwend in stilte
bewonder ik het groen
zilverslierten
vertakken onder mij

een harp
trilt warme klanken
zuiver is de lucht
die mijn hart klop sust

een blauwe hemel
met slecht kleine flarden grijs
de echo van de hamer
ebt langzaam weg

beelden vervagen
de pijn nog voelbaar
begroet ik een nieuwe dag
gemengd en zonder lach
� Reageer (0)
23-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer vrouwen raken expres zwanger bij onenightstand

Meer vrouwen raken expres zwanger bij onenightstand


Steeds meer Nederlandse vrouwen die hun biologische klok voelen tikken vrijen onveilig bij een onenightstand in de hoop zwanger te raken. Nederlandse advocaten gespecialiseerd in familierecht merken namelijk steeds meer van dit soort zaken op in de rechtbank.


Nederlandse vrouwen misbruiken mannen om zwanger te raken, ze stoppen zonder dat hij het weet met de pil wanneer ze voelen dat een relatie op zijn einde loopt of vrijen expres onveilig bij onenightstand. Het gaat vaak om dertigers die hun biologische klok wanhopig voelen tikken. Dit soort situaties wordt steeds vaker voor de Nederlandse rechtbank uitgevochten, waar de vrouw het vaderschap op wettelijke wijze regelt. Dat meldt Depers.nl. 


"Dit soort zaken zijn altijd pijnlijk", aldus advocate Tineke de Rouwe. "Soms gaat het om getrouwde mannen die van niet niets weten tot ze het verzoekschrift van de rechtbank krijgen. Jaarlijks heb ik ongeveer vijftien van dit soort zaken en dat neemt alleen maar toe. Vrouwen zijn zich steeds bewuster van hun rechten en eisen dan dat de vader zijn verantwoordelijkheden opneemt. Omdat er steeds meer scheidingen en relatiebreuken zijn, heb je ook meer single dertigers. Deze vrouwen willen toch een kind en zijn bereid daar erg ver voor te gaan. Als een man op juridisch vlak als vader erkend wordt, moet hij alimentatie betalen, zal het kind later van hem erven en staat zijn naam op de geboorteakte."


De meeste vrouwen spannen zo'n zaak aan omdat ze willen dat het kind een vader heeft en later zal erven. "Vaak draait het uit op een gevecht", aldus advocate Elea van Baarle.  Een misverstand tussen mannen en vrouwen is ook vaak de oorzaak. Zij denkt dan dat ze een relatie hebben, hij denkt dat het om een losse flirt of zelfs een prostituee gaat. De rechter kijkt voor een uitspraak vooral naar het belang van het kind. Daarom zal hij de man vaak als vader erkennen, omdat dit beter voor het kind is. Alleen bij personen met een strafblad worden uitzonderingen gemaakt."
� Reageer (0)
22-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen hechten meer belang aan geld sinds crisis

Mensen hechten meer belang aan geld sinds crisis


http://img517.imageshack.us/img517/7355/gelde.jpgDankzij de economische crisis hechten mensen nu meer belang aan geld dan voorheen. Dat blijkt uit een wereldwijde enquête.


Uit een onderzoek in 23 landen wereldwijd blijkt dat 65 procent van de ondervraagden geld nu belangrijker vinden dan voorheen. Aziaten zeggen het vaakst dat geld nu meer voor hen betekent, 84 procent van hen hecht meer waarde aan cashgeld. De mensen uit deze landen hadden ook meer kans te geloven dat geld beste teken van succes is. In westerse landen ligt dat percentage veel lager. "Het is niet verrassend dat in de landen waar geld het nauwst verbonden is met succes nu meer belang wordt gehecht aan geld."Mannen zijn ook materialistischer ingesteld, 47 procent van hen zegt dat geld een teken van succes is, dit in vergelijking met 40 procent van de vrouwen. Ook vinden 71 procent van degenen jonger dan 35 jaar geld nu belangrijker en brengt 48 procent van hen dit in verband met succes. Dit in vergelijking met 61 procent van degenen tussen 35 en 54 jaar en 52 procent van 55-plussers. 50 procent van de Belgen en evenveel Nederlanders vinden echter niet dat de economische crisis invloed heeft op het belang van geld.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apen en schildpadden als huisdier: bossen lopen leeg

Apen en schildpadden als huisdier: bossen lopen leeg


http://img96.imageshack.us/img96/2162/vogeltjes.jpgZowat iedere tropische diersoort kan je als huisdier houden. De dieren worden illegaal verhandeld vanuit landen in het zuidoosten van Azië. Op die manier lopen de tropische wouden stilaan leeg. Voor sommige dieren is de illegale handel een grotere bedreiging dan het verlies van de habitat of global warming.De voorbije tien jaar werden meer dan 35 miljoen dieren legaal geëxporteerd. Honderden miljoenen andere dieren werden illegaal verhandeld. Ongeveer de helft daarvan waren zeepaardjes, meer dan 17 miljoen reptielen, één miljoen vogels en 400.000 zoogdieren. De situatie is veel ernstiger dan we kunnen vermoeden. "Er zijn veel bossen waar gewoon geen dieren meer leven", zegt Chris Shepherd van Traffic, een organisatie die de handel in wilde dieren controleert.


Ook koralen worden massaal geëxporteerd. De handel vindt plaats in landen als Maleisië, Indonesië en Vietnam, en wordt gecontroleerd door criminele benden. In Europa worden ze verkocht als huisdier en ook in China is de vraag groot in de traditionele geneeskunde. Hoe zeldzamer het dier, hoe groter de vraag en hoe hoger de prijs. Een verzamelaar wil gemakkelijk een paar duizend euro neertellen voor één levende schildpad.


Het lijkt wel of er voor wilde dieren ook een soort modesector bestaat. "Dieren die in de mode zijn, worden in grote aantallen verhandeld tot ze uitgestorven zijn", zegt Vincent Nijman van de Oxford Brookes University in The Guardian. "Als mensen ze niet meer kunnen krijgen, komt er een ander dier in de plaats." En zo gaat het steeds verder. "In Azië weet iedereen dat wilde dieren waardevol zijn. Ze gaan het bos in en beseffen dat op ieder dier een prijs plakt. Er is altijd wel iemand waaraan ze het kunnen verkopen."


"Ik ben niet tegen de handel in wilde dieren. Veel mensen zijn ervan afhankelijk", zegt Nijman. "Maar je moet het zodanig organiseren dat het niet na één jaar eindigt. Het is een beetje zoals olie. Als je boort, is de olie weg. Als je het een beetje organiseert, kan je eeuwig doorgaan."
http://img211.imageshack.us/img211/4962/hagedis.jpg

Iedereen kent de gekko in Indonesië, omdat ze wel eens in een hotelkamer durven kruipen. Officieel mogen van Indonesië jaarlijks maar 45.000 hagedissen verhandeld worden. In werkelijkheid worden waarschijnlijk miljoenen hagedissen geëxporteerd. In de kleine dorpjes worden de hagedissen aan tien dollar per stuk verkocht. Daarmee is de handel voor criminelen eigenlijk voordeliger dan drugs. Als een drugsdealer in Maleisië betrapt wordt, krijgt hij de doodstraf. Voor de handel in wilde dieren krijg je een boete van ongeveer 5.000 dollar.Sommige dieren kunnen zelfs 20.000 dollar opleveren. We kunnen ons volgens Shepherd amper voorstellen over welke dieren het gaat. "Iedereen kent de bedreigde neushoorns en tijgers, maar de meerderheid zijn dieren waarvan de meeste mensen niet eens weten dat ze bestaan", legt hij uit. "Een handvol mensen worden hier rijk mee, terwijl de meeste mensen hun omgeving uitgebuit zien."
� Reageer (0)
21-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klooster biedt gratis weekendjes als monnik aan

Klooster biedt gratis weekendjes als monnik aan


http://img706.imageshack.us/img706/106/monnik.jpg


Een klooster in de buurt van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, biedt mensen de mogelijkheid om een weekend lang gratis als monnik door het leven te gaan, meldt de Britse openbare omroep BBC op zijn nieuwssite.

De franciscanen van Maria Enzersdorf, die sinds de 15e eeuw een kloosterorde vormen, zetten hun deuren open in hun zoektocht naar nieuwe volgelingen.
 
Tijdens een weekend krijgen de bezoekers de kans om samen met de monniken te werken en te bidden. Op die manier willen de franciscanen de mensen een realistisch beeld geven van het leven van een monnik.
Het initiatief werd in oktober 2009 opgezet. Volgens de kapelaan hebben sindsdien al drie mensen aangegeven dat ze overwegen om monnik te worden. (br.hln)
� Reageer (0)
20-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer is seks slecht voor je gezondheid?

Wanneer is seks slecht voor je gezondheid?

Mensen met adem- of hartproblemen hebben soms bang van seks. Britse experts geven daarom tips aan degenen met gezondheidszorgen voor een probleemloos seksleven.

Hartaanval
Voor de gemiddelde vijftigjarige man verdubbelt seks ongeveer de kans op een hartaanval. Maar die is één op twee miljoen, bij seks is dat tot een miljoen, geen reden tot paniek dus. Als je al een zwak hart heb, vertienvoudigt een vrijpartij de kansen. Voor de meesten is het echter veilig genoeg om dit te negeren.

Zwangerschap
We weten allemaal dat een risico van seks een zwangerschap is. Maar eens zwanger, kan dit volgens sommigen de gezondheid van het kind in gevaar brengen. Dit is niet waar, je loopt door een vrijpartij geen risico op een miskraam, vroegtijdige geboorte of andere complicaties. De enige uitzondering is wanneer de placenta erg laag zit, zeker als dit bloedingen veroorzaakte tijdens de zwangerschap. Sommige artsen adviseren dan geen seks te hebben tot na de bevalling.

Voorhuid
Een vaak voorkomende blessure bij mannen is een gescheurd voorhuidsbandje. Dit verbindt de voorhuid met de penis. Het geneest wel, maar met een litteken. De kans is dan groter dat het ooit terug scheurt. Daarom heb je enkele weken na deze blessure beter geen seks meer om het litteken de kans te geven te genezen. Glijmiddel of een condoom kan dit in de toekomst voorkomen. Helpt dat niet, dan is een besnijdenis nodig. 

Gebroken penis
Waneer het stijve weefsel te erg gebogen wordt tijdens gymnastieke seks, kan je penis breken. Dit veroorzaakt pijn en kneuzingen.

Pijn bij vrouwen
Sommige vrouwen ervaren pijn tijdens seks, dit kan veroorzaakt worden door de eierstokken waar tegen geduwd wordt. Dit voorkom je voorkomen door andere standjes uit te proberen. Als dit gevoel blijft aanhouden, kun spierspasmen, ontsteking van het bekken of endometriose de oorzaak zijn.

Hoofdpijn
Seks kan een kloppende hoofdpijn veroorzaken. Dit type migraine komt voor net voor het orgasme. Als dit gepaard gaat met overgeven, bel je best een ambulance, dan is misschien een ader in je hersenen gesprongen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente ik verlang naar je
http://img28.imageshack.us/img28/3559/lentej.jpgwas het maar
alweer lente
dat alles in bloei
zal staan
de bloesems
lonkend in een
lentebries
de madeliefjes
met kokette dijen
de vlinders fladderend
om je heen
de bijtjes zoemend
in het gras
de lammetjes huppelend
in de weide
was het maar al lente
zucht die mooie
lentezon
lente ik verlang
naar je
� Reageer (0)
19-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antibacteriële zeep doet meer kwaad dan goed

"Antibacteriële zeep doet meer kwaad dan goed"


http://img692.imageshack.us/img692/6909/antibacterilezeep.jpgDankzij de uitbraak van de Mexicaanse griep kende de verkoop van antibacteriële zeep een enorme boost, omdat dit zou helpen ziekten te voorkomen. Nu blijkt uit onderzoek dat dit niet zo is en ze zelfs schadelijk voor je gezondheid kunnen zijn.


Amerikaanse onderzoekers vergeleken verschillende studies over de werking van antibacteriële zepen, dat meldt gezondheidsnet.be. Slechts één daarvan slaagde er in te bewijzen dit ze het aantal bacteriën op je handen daadwerkelijk verminderen. Uit alle andere onderzoeken bleek dat er geen verschil bestaat tussen antibacteriële en gewone zepen. Bij die ene succesvolle studie wasten de proefpersonen gedurende vijf dagen 18 keer per dag een halve minuut hun handen, niet echt een realistische situatie dus.


Ook bestrijden deze zepen geen virussen, de grootste verantwoordelijken van ziekten. Volgens de onderzoekers kan dit soort zepen zelfs gevaarlijk zijn, omdat de bestanddelen via de huid in de bloedbaan terechtkomen en zo bijdragen aan de resistentie voor antibiotica.


De wetenschappers zeggen dat dit soort zeep wel efficiënt is in ziekenhuizen, maar degene die ze daar gebruiken bevatten tot tien keer meer bacteriebestrijdende bestanddelen dan de versies voor 'gewone' mensen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man met (te) sterke lijfgeur uit vliegtuig gezet

Man met (te) sterke lijfgeur uit vliegtuig gezet


http://img710.imageshack.us/img710/1355/vliegtuig.jpgDe Amerikaanse regisseur Kevin Smith werd onlangs nog uit een vliegtuig gezet omdat hij "te dik" was, nu gebeurde hetzelfde met een man die "te hard stonk". Zijn medepassagiers klaagden over de sterke lijfgeur van de man, waarna hij vriendelijk gevraagd werd het vliegtuig te verlaten.

De onfortuinlijke passagier wilde van Charlottetown (Prince Edward Island, Canada) naar Montreal vliegen met Air Jazz, dat onder de vlag van Air Canada vliegt. Het boordpersoneel had al voorzorgen genomen en er voor gezorgd dat er niemand naast hem moest zitten. Maar zelfs enkele stoelen verder begonnen passagiers te mompelen en naar hem te staren.

De vlucht kende, nadat de passagier uit het vliegtuig was gezet, uiteindelijk een vertraging van zo'n twintig minuten. De man maakte de trip naar Montreal de dag nadien, ook met Air Jazz.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders draaien grootste joint ooit

Nederlanders draaien grootste joint ooit


http://img203.imageshack.us/img203/3796/grootstejoint.jpgWaar anders dan in Nederland? De makers van het BNN-programma 'Spuiten en Slikken' hebben de grootste joint ooit gedraaid. Een flinke zak nederwiet en twee sloffen sigaretten hadden ze nodig voor een joint van maar liefst 1,66 meter. Het stickie is een halve meter langer dan de vorige recordhouder uit 2006.


Tijdens de opnames van het programma hebben de presentatoren Nicolette Kluijver, Zarayda Groenhart en Geraldine Kemper al van de enorme joint mogen genieten. "Het bouwen van zo'n superjoint is één ding, maar het oproken ervan is pas écht een prestatie", aldus Kluijver. De geslaagde recordpoging is zondag om 22.00 uur te zien in 'Spuiten en Slikken' op Nederland 3.
� Reageer (0)
18-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodverklaarde vrouw wordt wakker bij lijkbidder

Doodverklaarde vrouw wordt wakker bij lijkbidder


http://img52.imageshack.us/img52/7223/doodverklaard.jpgEen per vergissing doodverklaarde vrouw heeft een lijkbidder in Colombia de schrik van zijn leven aangejaagd. De medewerker van een begrafenisonderneming wou het 'lijk' met formaline behandelen. "Plots zag ik dat haar hand bewoog en dat ze ademde", zei de lijkbidder.


De man had het nooit eerder meegemaakt in zijn achttienjarige carrière.
De 45-jarige vrouw was maandag in een ziekenhuis binnengebracht met de diagnose multiple sclerose. Enkele uren later gaf de vrouw geen teken van leven meer en werd ze doodverklaard. Haar schijndood duurde enkele uren, volgens de arts die haar behandelde.� Reageer (0)
17-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccin baarmoederhalskanker werkt tot 45 jaar

"Vaccin baarmoederhalskanker werkt tot 45 jaar"


http://img202.imageshack.us/img202/1782/vaccinbaarmoederhalskan.jpgVolgens een internationale studie is het vaccin tegen het humane papillomavirus (HPV), dat bedoeld is om kanker aan de baarmoederhals te voorkomen, niet alleen doeltreffend voor meisjes vanaf 12 jaar oud, maar ook voor vrouwen de zich laten vaccineren tot de leeftijd van 45 jaar. Dit heeft de firma Sanofi Pasteur meegedeeld.

Tumoren
Een klinische studie op 3.819 vrouwen van 24 tot 45 jaar oud die gemiddeld gedurende 3,8 jaar gevolgd werden, toont dat het vaccin Gardasil effectief is om kleine tumoren aan de baarmoederhals en externe genitale letsels bij vrouwen tot de leeftijd van 45 jaar te voorkomen. Sanofi Pasteur bracht het vaccin in november 2006 in België op de markt.

Risicogroep
"De gezondheidsautoriteiten blijven zich terecht op de adolescenten toespitsten, maar volwassen vrouwen blijven hun hele leven een risicogroep voor een HPV-besmetting en aanverwante ziekten. Ook zij moeten erop gewezen worden dat het vaccin effectief is tot 45 jaar", vindt het bedrijf.

Gardasil wordt door het Riziv terugbetaald voor meisjes van 12 tot en met 18 jaar. Tussen juni 2006 en september 2009 werden wereldwijd 55 miljoen doses Gardasil verdeeld. In België is nog een ander vaccin tegen HPV beschikbaar, met name Cervarix. Dat werd in 2007 door de firma GlaxoSmithKline (GSK) gelanceerd.
� Reageer (0)
16-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwste excuses voor luiheid

De nieuwste excuses voor luiheid


http://img97.imageshack.us/img97/7263/luiheid.jpg
Je staat op uit de zetel om te gaan slapen, en je laat de dekentjes en restjes chips en cola gewoon liggen? Je komt thuis en schopt je schoenen ergens uit zonder deze bij de andere schoenen te zetten? Je kleedt je uit en laat de kleren gewoon op de grond liggen?

Lui, zouden velen dat noemen. Maar sommige psychiaters zijn het daar niet mee eens. "Luiheid" bestaat volgens hen niet, de kans bestaat dat je een 'cognitieve tempostoornis' hebt. Symptomen zijn onder meer: passiviteit, dromerigheid en landerig gedrag.

Wachtrij
Voorlopig is de tempostoornis niet officieel erkend als ziekte. Samen met de 'intermediaire explosieve stoornis' (woede-uitbarsting), de 'negatieve persoonlijkheidsstoornis' (zagen en klagen) en seksverslaving, staat ze in de wachtrij om opgenomen te worden in het handboek voor mentale stoornissen.

Bijbel
'Diagnostics and Statistical Manual of Mental Disorders' heet dat boek, ook wel "de bijbel voor psychiaters" genoemd. Elke erkende stoornis wordt er in beschreven, inclusief symptomen en behandelingen.

Seksstoornissen
Ook seksstoornissen zijn aan een ware opmars bezig. Zo worden ook 'hyperseksualiteit' (dwangmatig toegeven aan seksuele fantasieën, zonder er bij na te denken of iemand gekwetst raakt), 'Seksuele opwindingsstoornis' (wie maar weinig zin heeft in seks) of 'abseksualiteit' (wie opgewonden raakt van verontwaardigd te zijn over porno of andere perversiteiten).

"Werk voor zichzelf"
Maar zijn deze stoornissen wel echte ziektes? Critici wijzen met een beschuldigende vinger naar de farma-industrie 'die weer nieuwe medicatie kunnen ontwikkelen' en de psychiaters 'die hun werk zelf creëren'.

"Hoe meer ziektes er zijn, hoe meer werk de psychiaters hebben", aldus de Britse klinisch psycholoog Richard Bentall, die er aan toevoegt dat er deze ziektes geen wetenschappelijke basis hebben.

Maar de Amerian Psychological Association is het daar niet mee eens. "Deze ziektes reflecteren gewoon de veranderingen in onze samenleving."

Autisme
Overigens zijn niet alle voorstellen belachelijk of frivool. Zo wordt ook een plan voorgesteld om een nieuwe categorie te maken voor autisme en aanverwante syndromen zoals Asperger-syndroom. Ook de criteria voor eetstoornissen worden verfijnd en de schalen voor zelfmoordrisico worden aangepast, zodat psychiaters gemakkelijker suïcidale personen kunnen herkennen.
� Reageer (0)
15-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom chemotherapie soms niet werkt

Waarom chemotherapie soms niet werkt

Wetenschappers ontleedden de structuur van een proteïne dat verantwoordelijk is voor het verdedigingsmechanisme van kwaadaardige tumoren. Zo ontdekten ze waarom sommige kankerbehandelingen niet aanslaan.

Verdedigingsmechanisme
Het proteïne is gekend als FANCL, het helpt kankercellen de DNA-schade te herstellen die aangebracht wordt door veel medicatie van chemotherapie. Deze ontdekking kan helpen bij de ontwikkeling van efficiëntere kankerbehandelingen, aldus de wetenschappers. Onderzoeker Helen Walden: "Als dit verdedigingsmechanisme van de tumor uitgeschakeld kan worden, zou dit cellen gevoeliger voor chemotherapie maken. Nieuwe behandelingen die dit proteïne aanvallen kunnen helpen kanker te bestrijden." 

Belangrijke ontdekking
Professor Lesley Walker, directeur van het Britse onderzoeksteam naar kanker: "Dit is een belangrijk onderzoek, want het legt de basis van het verdedigingsmechanisme van kankercellen bloot. Hiermee kunnen we nieuwe behandelingen ontwikkelen tegen de ziekte."
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Brunettes zijn betere partners maar slechter in bed

Brunettes zijn betere partners maar slechter in bed


http://img522.imageshack.us/img522/3401/brunettesj.jpgBritse mannen vinden blonde vrouwen avontuurlijker in bed, maar brunettes zijn betrouwbaarder in een relatie en daarom betere echtgenotes. 

Avontuurlijker
Uit een enquête bij 1.500 mannen blijkt dat 60 procent van hen donkerharige vrouwen betrouwbaarder en loyaler inschatten. Het resultaat is dat ze brunettes betere echtgenotes vinden. 61 procent verkiest te trouwen met een bruinharige partner, ze zijn ook de uitverkoren gesprekspartner. Een derde gelooft wel dat blondines avontuurlijker zijn in bed. Toch zegt 42 procent dat brunettes sexyer dan lichtharige vrouwen. Meer dan de helft meent dat degenen met bruin haar ook beter kunnen kussen, 47 procent vindt ze sensueler. 

Wederhelft plezieren
"Blondines hebben de reputatie meer plezier te maken en avontuurlijker te zijn, het lijkt alsof dit ook toepasbaar is op relaties. Mannen denken dat ze beter in bed zijn. Dit onderzoek toont echter aan dat brunettes de ideale partners vormen voor een lange relatie, ze lijken beter te zijn in het plezieren van hun wederhelft, maar ook in het runnen van het huishouden, de financiën te regelen, te koken en de kinderen op te voeden."
� Reageer (0)
13-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse jeugd massaal aan de verboden groeihormonen

Vlaamse jeugd massaal aan de verboden groeihormonen


http://img186.imageshack.us/img186/2057/groeihormonen.jpg


Acht procent van de jongeren tussen 14 en 18 jaar zouden groeihormonen gebruiken, melden de Concentrakranten. Dat blijkt uit de cijfers van de federale hormonencel. Ze kopen ze aan via Belgische en buitenlandse websites, die ze via koerierbedrijven aan huis leveren.

Via deze koerierbedrijven komen de illegale hormonen ongehinderd het land binnen, omdat de douane niet over de nodige informatie beschikt om de verdachte pakketten te onderscheppen. De omvang van de invoer is daarom enorm.
 
Zo werd in 2008 één zending uit China onderschept met 300.000 dosissen testosteron en groeihormoon. Open VLD-senator Bart Tommelein vindt dat de overheid te weinig onderneemt tegen de handel en werkt aan een wetsvoorstel.
 
In 2006 werd overwogen om werkgroepen op te richten die zouden bestuderen hoe het probleem kon worden ingedijkt, maar daar is weinig van in huis gekomen, stelt hij vast. "De georganiseerde misdaad krijgt vrij spel en de gezondheid van heel wat jongeren loopt gevaar", aldus Tommelein. Het gebruik van groeihormoon verhoogt de kans op hartinfarct en nierblokkage.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijkse espresso is slecht voor je hart

"Dagelijkse espresso is slecht voor je hart"


http://img508.imageshack.us/img508/2797/koffieo.jpg
Een kopje espresso vertraagt binnen het uur de bloedtoevoer naar je hart, dat ontdekten onderzoekers.


Bloedtoevoer en -druk

De onderzoekers bestudeerden 20 volwassenen die een kopje espresso dronken, ze vergeleken dit met de consumptie van een cafeïnevrije variant. Daaruit blijkt dat cafeïne de bloedvaten vernauwt, waardoor binnen het uur de bloedtoevoer naar het hart met 22 procent wordt afgesneden. Dit komt doordat de stof een chemische stof blokkeert die de bloedvaten open houdt. Wanneer de vrijwilligers een cafeïnevrije versie dronken, verbeterde de bloedtoevoer lichtjes. Ook steeg de bloeddruk bij een normale espresso.

Korte en lange termijn
De Britse overheid raadt aan niet meer dan vijf kopjes koffie per dag te drinken. Een espresso bevat 130 milligram cafeïne, dit in vergelijking met 75 milligram in instantkoffie, filterkoffie bevat 120 milligram. Omdat koffie antioxidanten bevat kan een espresso zonder cafeïne je gezondheid een boost geven. De voordelen kunnen op korte termijn te niet gedaan worden door de grote hoeveelheid cafeïne, op lange termijn winnen de antioxidanten, aldus de onderzoekers. Want verschillende studies toonden aan dat koffiedrinkers minder risico lopen op hartproblemen en diabetes.

Met mate
Samen met een grote keuze aan koffiesmaken, steeg de populariteit van espresso. Professor Euan Paul: "Het is belangrijk er op te letten dat dit een kleinschalige studie is en dat cafeïne een ander effect heeft op elke persoon. Als je er met mate van geniet, is koffie veilig voor de meeste mensen."
� Reageer (0)
12-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen hebben meer nachtmerries dan mannen


Vrouwen hebben meer nachtmerries dan mannen


http://img523.imageshack.us/img523/3809/nachtmeriena1.jpg

Vrouwen hebben veel vaker nachtmerries dan mannen omdat ze het moeilijker vinden hun zorgen ' s nachts aan de kant te zetten. Dat blijkt uit een recente Britse studie.Verwerken
Aan het onderzoekers namen 193 vrijwilligers deel, ze moesten zich hun meest recente dromen voor de geest halen. Daaruit bleek dat 9 procent van de mannen tijdens deze periode een nachtmerrie had, bij vrouwen was dat 34 procent. Professor Jennifer Parker zegt dat ze met dit onderzoek het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke dromen wilde bestuderen. "Uit de resultaten blijkt dat vrouwen niet alleen vaker een nachtmerrie hebben, hun dromen zijn ook veel emotioneler. Daarom denk ik dat vrouwen hun dromen als instrument gebruiken om dingen uit hun leven te verwerken. Ze maken zich meer zorgen tijdens hun slaap dan mannen. Mannen kunnen 's nachts hun gevoelens makkelijker uitschakelen 's."

Meer seks bij mannen
De professor verdeelde de dromen van vrouwen in drie categorieën: achtervolgd of bedreigd worden, een geliefde verliezen of verwarde dromen. "Het interessante is dat mannen en vrouwen dezelfde dingen dromen, maar bij vrouwen is het intenser. Wat nog bleek uit het onderzoek, en waarom verbaast het ons niet, mannelijke dromen bevatten meer seksuele activiteiten.� Reageer (0)
10-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Reclame voor mode lijkt steeds vaker op softporno"

"Reclame voor mode lijkt steeds vaker op softporno"


Foto: Armani Exchange.


De reclame van Armani Exchange voor Valentijn baadt in de sfeer van de liefde. Je ziet er drie koppeltjes in een innige omhelzing, op één beeld zijn het twee mannen, op een ander twee vrouwen. Dit zorgt voor ophef bij Amerikaanse moeders, ze vinden de affiches softporno.

Kinderen vergiftigen
De Amerikaanse associatie OneMillionMoms.com concentreert zich normaal op de televisie, maar nu zeggen ze dat ze de modeontwerpers die schaars geklede modellen in hun campagnes gebruiken niet langer kunnen negeren. "Designers promoten tegenwoordig triootjes en homoseksualiteit. Met grote posters op straat 'vergiftigen ze onze kinderen."

Deel de liefde
De vrouwen op de desbetreffende affiche dragen haast geen kledij, hoewel ze dit net horen te promoten, bij de mannen is het niet eens duidelijk of ze wel echt iets aan hebben, aldus de organisatie. De tekst onderaan 'Share the love' (deel de liefde) werkt enkel als een druppel op een hete plaat. De organisatie zegt dat het steeds vaker voorkomt dat merken hun kledij promoten met softporno. Voorstanders argumenteren net dat deze affiche fantastisch is omdat deze het taboe rond homoseksualiteit wegneemt.
� Reageer (0)
08-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaans meisje van 11 bevallen van jongetje

Amerikaans meisje van 11 bevallen van jongetjeEen meisje van elf uit het noordoosten van de VS is bevallen van een jongetje. "Mijn dochter en haar baby stellen het goed", laat de mama van de elfjarige weten.

Een recent onderzoek van het bekende Guttmacher Instituut bracht aan het licht dat het aantal tienerzwangerschappen in de VS in 2006 met drie procent gestegen is. De helft van alle Amerikaanse 15- tot 19-jarigen zou ook al minstens één keer seks hebben gehad. Maar volgens specialist in risicozwangerschappen, dokter Abdulla Al-Khan, gaat het in dit geval niet om een tiener, maar om een pre-tiener, wier lichaam nog niet tot volle wasdom is gekomen en nog niet klaar is voor een bevalling.

Lichaam nog niet klaar
"Haar lichaam is nog helemaal niet geschikt om een kind te dragen. Zo'n jong kind blootstellen aan hoge concentraties progesteron en vooral estrogeen zou zelfs haar groei kunnen tegenhouden." Ook de vagina zou verwond kunnen raken bij een natuurlijke bevalling. En nog een hele rist andere risico's zijn verbonden aan een zwangerschap op die veel te jonge leeftijd, zoals allerhande ontwikkelingsstoornissen en afwijkingen, tot een doodgeboren baby toe.

"Abortus veiligere keuze"
"Ook mentaal is een kind van tien of elf niet klaar voor een zwangerschap", beweert Al-Khan. De dokter besluit dat een abortus in dit specifieke geval een minder groot gezondheidsrisico zou ingehouden hebben dan een bevalling.

Het allerjongste geval van kinderzwangerschap dat ooit beschreven werd, is dat van Lina Medina uit Lima in Peru. Zij was in 1939 amper zes jaar oud toen ze in verwachting geraakte en beviel.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kunt je echt steendood vervelen

Je kunt je echt steendood vervelen


http://img294.imageshack.us/img294/9711/steendoodvervelen.jpgMensen die een saai leven leiden hebben 40 procent meer kans om jong te sterven dan anderen, dat blijkt uit recent onderzoek.


Meer bij vrouwen

De onderzoekers bestudeerden meer dan 7.000 ambtenaren gedurende 25 jaar, degenen die zeiden zich te vervelen hadden 40 procent meer kans aan het einde van de studie gestorven te zijn dan mensen die voldoening haalden uit hun job. Mensen die zich vervelen hebben eerder ongezonde gewoonten als drinken en roken, wat je levensverwachting kan verkorten, aldus de wetenschappers. Aan het begin van het onderzoek bleek dat 10 procent van de ambtenaren zich had verveeld de laatste maand, vrouwen hebben er twee keer zo vaak last van dan mannen. Ook jonge werknemers en degenen met weinig verantwoordelijk zijn hier gevoelig aan.


Anderen
Onderzoeker Martin Shipley: "Het is belangrijk dat mensen met een saaie job nog interesses daarnaast hebben, eerder dan dat ze beginnen te roken of drinken. Psycholoog Graham Price: "Wie verveeld is kan zich beter voelen door aan anderen te denken. In plaats van jezelf op de eerste plaats te zetten, stel je je beter de vraag: Wat kan ik doen voor mijn familie, vrienden of collega's?"
� Reageer (0)
07-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Universitairen verkiezen katten boven honden

Universitairen verkiezen katten boven honden


http://img171.imageshack.us/img171/2677/kattenbovenhonden.jpg


Wie een universitair diploma heeft verkiest het gezelschap van katten boven dat van honden. Dat zou blijken uit Brits onderzoek. Mensen met een universitair diploma hebben 36 procent meer kans op het hebben van een kat.

De wetenschappers geven wel toe dat het verband wellicht een schijnverband is. "Het is goed mogelijk dat universitairen katten verkiezen omdat ze langere uren werken en geen tijd hebben voor een hond."

Miljoenen
Het onderzoek is een poging om te schatten hoeveel katten en honden in Groot-Brittannië aanwezig zijn. Via een telefonische ondervraging, en een extrapolatie van de cijfers, blijkt dat de Britten 10,3 miljoen katten en 10,5 miljoen honden bezitten. 26 procent van de gezinnen heeft een kat, 31 procent bezit een hond. Slechts zes procent van de gezinnen bezit zowel katten als honden.

Geen hond bij kleine kinderen
Gezinnen met kleine kinderen zijn minder geneigd om een hond in huis te nemen. Wellicht door tijdsgebrek en/of veiligheidsredenen. Dit spreekt het idee tegen dat gezinnen een hond in huis nemen om hun kinderen te leren over verantwoordelijkheid en verzorging. Gezinnen op het platteland of met een grote tuin hebben dan weer meer kans om een kat te bezitten.

Eén op zestig gezinnen heeft tussen 6 en 12 katten, één op honderd gezinnen heet tussen 6 en 17 honden.
� Reageer (0)
06-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolly Parton staat om drie uur op voor haar make-up

Dolly Parton staat om drie uur op voor haar make-up


http://img18.imageshack.us/img18/3784/dollypartonk.jpgDolly Parton zet elke dag de wekker om drie uur zodat ze alles in de plooi kan leggen en een laag make-up aanbrengen tegen de tijd dat haar man Carl Dean haar onder ogen krijgt. De 64-jarige countryster onderging een reeks cosmetische ingrepen, waaronder een borstvergroting. Dolly en Carl zijn al 44 jaar getrouwd.

"Ik heb niet veel slaap nodig. Als ik moe word, doe ik overdag wel een dutje. Tegen de tijd dat Carl wakker wordt, heb ik mijn make-up al aangebracht en mijn haar gekruld", zegt ze in een interview met Daily Mail.

Die Carl, een voormalige bouwvakker die een teruggetrokken leven leidt, heeft het overigens getroffen met Dolly. "Nooit ben ik met een man naar bed geweest, ook al wist ik dat het mijn carrière ten goede zou komen. Ik zag er in het begin misschien goedkoop uit en de mensen namen me niet serieus. Ik zag eruit alsof ik te krijgen was, nog altijd trouwens. Maar niemand kon me krijgen. Ik kreeg wel baantjes aangeboden en voor de deal rond was, kreeg ik te horen 'kom je mee naar mijn kamer?'. Dan zei ik 'ik heb die job toch niet zo hard nodig, en ik zou dat nooit doen om vooruit te komen in het leven'".

Ook geruchten als zou Dolly affaires hebben gehad met haar mannelijke tegenspelers op het witte doek, onder wie Burt Reynolds en Sylvester Stallone, drukt ze kordaat de kop in. "Toen ik Carl leerde kennen, was ik nog lang geen ster. Van hem weet ik zeker dat hij niet van me houdt omdat ik beroemd ben".
� Reageer (0)
05-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid over bizarre haarbehandelingen

De waarheid over bizarre haarbehandelingen


http://img138.imageshack.us/img138/5938/haarbehandeling.jpgMayonaise in je haar smeren of je lokken wassen met bier, het zou volgens sommigen zorgen voor een prachtig kapsel. Tricholoog, ook bekend als een haardokter, Philip Kingsley verklaart wat werkt en wat niet.

Bier
Wanneer de vloeistof verdampt als je haar droogt, blijft een aanslag van hop en gerst achter. Dit geeft je kapsel meer volume en gewicht,  maar het geurt dan wel niet erg lekker.

Regenwater
Regen is zachter dan kraantjeswater. Voor de komst van moderne shampoos hielp dit inderdaad je lokken zacht en glanzend te houden. Een goede shampoo werkt echter nu ongeacht de hardheid van het water. 

Olijfolie
Olijfolie bestrijdt droog haar niet, enkel wanneer het gemengd werd met water voor een emulsie. Pas dan dringt het je haar binnen en herstelt het. Olijfolie die je ook in de keuken gebruikt blijft wel aan je haar kleven, waardoor je een enorm vettige coupe krijgt.

Azijn
Azijn verwijdert talg niet, dit herverdeelt het enkel over je haar. Deze vloeistof kan wel helpen met de glans. Net als bij bier, is het echter niet de beste optie door de geur. 

Eieren
Lecitine, een proteïne in eigeel, legt een laag over het haar, maar zal het ook niet binnendringen. Hierdoor doen eieren zelfs niet meer voor je lokken dan een goedkope conditioner. Was het ook niet met warm water uit als je niet naar omelet wil ruiken.

Mayonaise
De combinatie van olie en water betekent dat dit in theorie kan helpen de haarcellen te hydrateren, dit is echter waarschijnlijk wel duurder dan de meeste conditioners.

Groene thee
De antioxidanten in thee kunnen helpen je haar gezond te houden, maar het grootste voordeel is dat het kaalheid bij mannen wat kan uitstellen. Het blokkeert namelijk een enzym dat helpt het mannelijke hormoon testosteron om te zetten in dihydrotestosteron, een chemische stof die haarverlies bevordert.

Citroensap
Citroenzuur in citroen werkt als een bleekmiddel, het maakt blond haar nog lichter. Maar omdat je de graad ervan niet kan controleren kan je, is dit niet aan te raden.

Cola
Deze vloeistaof werkt op dezelfde manier als bier, cola zal een aanslag op je haar achterlaten en meer volume geven. Het zal wel plakkerig aanvoelen en is niet aan te raden bij gevoelige hoofdhuiden.

Banaan
Ook banaan zal het haar niet binnendringen en dus geen effect hebben. Het zal zelfs beter werken wanneer je het gewoon opeet.

Ketchup 
Elke blonde vrouw die graag zwemt heeft waarschijnlijk al een groene schijn opgemerkt nadat ze te lang in het zwembad zat. Dit komt door kopersulfaat dat in het water zit om de algen te doden. Je kunt het probleem oplossen met ketchup. Aangezien rood en groen complementaire kleuren zijn, neutraliseert dit het kopersulfaat na een uur. Het middeltje werkt wel niet altijd.

Wodka
Als pure alcohol zal wodka de olie van je haar verwijderen, wat het wel schoner maakt, maar je lokken zullen wel uitdrogen.
� Reageer (0)
04-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verkiezen dikke boven kale man

Vrouwen verkiezen dikke boven kale man

Liever een dikke dan een kale man, zo geeft 1 op 2 dames toe in een recent Amerikaans onderzoek. 57 procent beweert niet aangetrokken te zijn tot heren met dunner wordend haar.

Misverstanden
Een online enquête, uitgevoerd door Johnson &Johnson , geeft aan dat haarverlies nog steeds een probleem vormt. Bovendien leven er omtrent het probleem heel wat misverstanden. Stress wordt ten onrechte als belangrijke oorzaak aangewezen, 35 procent gelooft dat regelmatig een hoed dragen het probleem vergroot. 24 procent wijt het probleem aan een teveel aan styling. 

Erfelijkheid
"De echte reden ligt bij 95 procent aan erfelijkheid", stelt dr. Robert Leonard, oprichter van een Haartransplantatiecentrum. "Al in de late tienerjaren of als twintiger, kunnen mannen met haarverlies kampen. Vrouwen kennen het probleem pas op latere leeftijd, zo rond de 40 jaar kunnen de eerste verschijnselen optreden".� Reageer (0)
03-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurent wil speciaal rijbewijs voor wie met snelle auto rijdt


Laurent wil speciaal rijbewijs voor wie met snelle auto rijdt


http://img717.imageshack.us/img717/4126/prinslaurentspeciaalrij.jpgPrins Laurent is gewonnen voor een speciaal rijbewijs voor iedereen die met een snelle wagen rondscheurt. "Een auto die tegen 300 km/u over de autowegen rijdt, is toch niet hetzelfde als een wagen die maar tot 100 km/u in staat is." De maximumsnelheid van 120 km/u in ons land, lijkt hij plots vergeten. Verkeersspecialisten reageren ontgoocheld op de uitspraken van de prins in het gratis magazine Thema Nieuws.


"Rij voorzichtig tijdens paartijd"
De prins, die in het artikel zijn visie over mobiliteit en verkeersveiligheid gaf, liet zich ook ontvallen dat hij vaak zonder gordel rijdt. Zijn kinderen moeten hem daar dan regelmatig op wijzen, klinkt het. Ook over elektische wagens heeft de notoire autoliefhebber en 'groene' prins zo zijn gedacht. "Echt veilig kun je ze niet noemen. Ze rijden zo stil dat je ze bijna niet hoort aankomen." Als 'toetje' riep Laurent op om voorzichtig te rijden tijdens de paartijd van de dieren.


Verkeersspecialisten ontgoocheld
Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) wil de prins niet al te zeer in verlegenheid brengen en zegt enkel dat ook Laurent zich aan de verkeersregels moet houden. Bij Touring willen ze wel hun ei kwijt. "Laurent heeft een compleet fout beeld over verkeersveiligheid", aldus woordvoerder Danny Smagghe. "Zijn tips kunnen misschien goedbedoeld zijn, maar hij had misschien toch beter twee keer nagedacht vooraleer hij die uitspraken deed."

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze pil stopt snurken voorgoed

Deze pil stopt snurken voorgoed


http://img51.imageshack.us/img51/7261/stopsnurken.jpg

Een pil die je één keer per dag moet nemen helpt in 70 procent van de gevallen snurken te stoppen. Dat blijkt uit recente tests.
Slaapapneu

Het nieuwe medicijn heet Qnexa, het werd ontwikkeld om gewichtsproblemen aan te pakken. Onderzoekers ontdekten echter dat het ook helpt tegen snurken als gevolg van slaapapneu. De proefpersonen stopten alleen niet met hun gesnurk, ze verloren ook gemiddeld 10 procent van hun lichaamsgewicht en zagen een duidelijke daling in hun bloeddruk. Wetenschappers voeren nu meerdere tests uit om te kijken of deze medicatie helpt bij de permanente behandeling van slaapapneu. De behandeling zou de risico's van een hoge bloeddruk en hartziekten die gepaard gaan met met deze ziekte beperken.


Luchtwegen

Tussen de 10 en 30 procent van de volwassenen kampt met slaapgerelateerde ademhalingsproblemen. Wanneer je in slaapt valt, ontspannen de spieren in de luchtwegen, bij mensen met slaapapneu zorgt dit ervoor dat de spieren volledig inklappen zodat dit de ademhaling minstens 10 seconden stopt.  Eens het brein beseft dat het ademen is gestopt, zendt het een signaal naar de luchtwegen om terug te ademen. Dit opent de luchtwegen zodat de patiënt met een luid gesnurk wakker wordt. Bij een ernstige vorm gebeurt dit om de paar minuten. Weinigen beseffen dat ze wakker worden omdat ze meestal na enkele seconden in slaap vallen. Het gevolg is wel dat je je de volgende dag moe voelt, waardoor het risico op ongelukken vergroot.


Andere oplossingen

Professor Jim Horne: "Ongeveer de helft van de obesitaspatiënten kampt met een vorm van slaapapneu, vet aan de nek zet namelijk je luchtwegen onder druk." Momenteel houdt de behandeling voor deze aandoening een masker in dat over je neus en mond zit. Dat is verbonden met een machine dat de druk van de lucht verhoogt. Zo kan je luchtpijp niet meer dichtklappen. Dat masker is storend voor sommigen en geneest ook de aandoening niet, daarom wordt deze nieuwe pil als het ultieme middel tegen snurken gezien.
� Reageer (0)
01-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo verleid je met een maaltijd op Valentijn

Zo verleid je met een maaltijd op Valentijn

Als je een oogje hebt op iemand en met Valentijn van plan bent je slag te slaan, kun je alle hulp gebruiken. Van verschillende voedingsmiddelen is namelijk geweten dat ze bepaalde gevoelns opwekken. Daarom enkele tips voor een verleidelijke maaltijd.

Drinken
De alcohol in champagne maakt je meer ontspannen en geeft je zelfvertrouwen, waardoor je meer openstaat voor lust. Natuurlijk moet je niet overdrijven, een ladderzat persoon is heel wat minder aantrekkelijk en zal slecht presteren in bed. Matig alcoholgebruik is daarnaast gezond voor je hart, meldt gezonheidsnet.nl.

Chocolade
Vrouwen zijn wild van chocolade, uit verschillende onderzoeken blijkt dat velen een stukje van dit zwarte goud verkiezen boven seks. Wil je dus het hart van een vrouw veroveren, dan kan dit ingrediënt dit toch vergemakkelijken. Chocolade bevat namelijk de stof fenylethylamine, je hersenen maken deze ook vrij tijdens een orgasme, het brengt je dus in de juiste stemming. Het zou je opgewonden maken en voor een betere aantrekkingskracht zorgen. Ook bleek uit onderzoek dat vrouwen die meer chocolade eten, tevredener over hun seksleven zijn. Dus het kan alvast geen kwaad om chocolade op het menu te zetten als je iemands hart wil veroveren.

Voortplanting stimuleren
In oesters zitten flavenoïden die de geslachtsorganen zouden stimuleren, deze zeevruchten werden vroeger een afrodisiacum genoemd omdat ze op de vagina lijken.

De bovenstaande producten hebben voornamelijk een placebowerking, er is nog geen uitsluitend wetenschappelijk bewijs dat ze echt werken. Ze bieden dus geen garantie op een succesvol liefdesdiner. Aangezien seksuele aantrekking vooral in het hoofd zit, kunnen deze trucjes je in elk geval helpen zelfzekerder te worden, wat je ook al weer aantrekkelijker maakt.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unesco vreest voor kunstschatten op Haïti

Unesco vreest voor kunstschatten op Haïti


http://img710.imageshack.us/img710/9620/kathedraalvanportauprin.jpg
De kathedraal in Port-au-Prince.Unesco, het VN-agentschap voor cultuur, maakt zich ernstige zorgen over het erfgoed in Haïti, dat op 12 januari door een aardbeving werd getroffen. Het agentschap vraagt een onmiddellijk verbod op de handel in cultuurgoederen uit het Caribische land.

Musea, galerijen en kerken
Unesco waarschuwt voor desastreuze situaties zoals in Irak en Afghanistan. Het agentschap maakt zich vooral zorgen over de kunstcollecties in musea, galerijen en kerken.

Handelsverbod om plunderingen tegen te gaan
Directeur-generaal Irina Bokova vraagt een tijdelijk verbod op de handel in cultuurgoederen. Daarmee wil ze het plunderen tegengaan.
"We moeten vermijden dat ingestorte gebouwen zoals het voormalig presidentieel paleis, de kathedraal van Port-au-Prince of Jacmel, het Franse koloniale dorp uit de 17de eeuw, volledig worden leeggehaald", aldus Bokova. Haïti had plannen om Jacmel te laten erkennen als werelderfgoed.
 
Totnogtoe staat enkel het historische nationaal park, met daarin het koninklijk paleis, op de werelderfgoedlijst. Dat werd gespaard door de aardbeving.

� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!