Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


28-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee Cheetah (80) uit Tarzanfilms overleden

Chimpansee Cheetah (80) uit Tarzanfilms overleden

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Cheetah, de wereldberoemde chimpansee die in de jaren dertig meespeelde in tal van Tarzanfilms, is overleden. Dat heeft het opvanghuis Suncoast Primate Sanctuary in de Amerikaanse staat Florida laten weten. De aap zou tachtig jaar zijn geworden.

Cheetah bezweek aan nierfalen. De aap verbleef al sinds de jaren zestig in het opvangtehuis in Florida. Acteur Johnny Weissmuller liet het dier daar achter.

 
Verzorgers van Suncoast Primate Sanctuary vertelden intussen dat Cheetah een opgewekte aap was. Het dier hield van vingerverven en bracht mensen graag aan het lachen. Cheetah had helemaal geen schrik van 'onze soort'. De aap raakte integendeel zeer vertrouwd met mensen.

Cheetah kwam een paar jaar geleden nog in het nieuws, nadat werd getwijfeld aan de leeftijd van de chimpansee. Bij opnames van de Tarzanfilms zouden immers verschillende apen zijn ingezet, waardoor de vraag rees of Cheetah wel echt de aap uit de film was.� Reageer (0)
27-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pacemaker tegen migraine

Een pacemaker tegen migraine


http://img849.imageshack.us/img849/3866/migraine.jpg


Miljoenen mensen lijden aan migraine en pijnstillers zijn in veel gevallen allesbehalve effectief. Vandaag geven we het woord aan Alexander Green, neurochirurg aan de Oxford University Hospitals. Hij bevrijdde recent een vrouw van 20 jaar migraineleed door het plaatsen van een soort pacemaker (PNS).

Een migraine is iets zeer complex, het is een levenslange aandoening en de symptomen kunnen variëren van intense, pijnlijke hoofdpijn tot verstoord zicht, misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht en geluid. Aanvallen kunnen enkele uren, maar ook enkele dagen duren.

Volgens dokter Alexander Green hebben meer dan 50 procent van mensen met migraine 1 of meer aanvallen per maand. Het heeft dan ook een slopend effect op werk, familie en sociaal leven. In het Verenigd Koninkrijk alleen al hebben meer dan 6 miljoen mensen last van migraines.

Oorzaak
"Niemand weet eigenlijk precies wat de oorzaak is van een migraine, maar in 2010 werd voor het eerste gedacht een een genetische link. We weten verder ook dat migraines vaak voorkomen bij vrouwen die in de pre-menopauze zitten. Anderen hebben dan weer triggers als rode wijn, kaas, chocolade, citrusvruchten, stress, alcohol, thee en koffie die de opstoot van een migraine bevorderen", stelt Dr. Green.

Behandeling
Hierover heeft neurochirug Alexander Green het volgende te zeggen: "Medicatie, bekend als 'triptanen' kunnen helpen omdat een migraine gelinkt wordt aan het verbreden van bloedvaten in de hersenen, een proces dat wordt tegengehouden door triptaan. Ze moeten echter genomen worden bij elke aanval en zijn behoorlijk kostelijk. Er zijn uiteraard andere opties als anti-epilepsie medicatie en een brede waaier aan pijnstillers".

Hij gaat verder: "Men kan ook kiezen voor Botoxinjecties in de schedel of voor rhizolyse, waarbij de pijnlijke zenuwwortel verdoofd wordt met een lokale verdoving en ontstekingsremmers, maar waar wel kans is op schade aan deze zenuwen in de nek die gelinkt worden aan chronische migraine. Bovendien werken al deze behandelingen zeker niet voor iedereen en zijn de effecten ervan slechts tijdelijk. Veen van deze medicatie heeft verder ook nog onaangename nevenwerkingen als duizeligheid, uitslag en misselijkheid".

PNS
"Peripheral Nerve Stimulation of Perifere Zenuw Stimulatie werd ontwikkeld in het Amerikaanse Seattle in de jaren '90 om een antwoord te bieden op neuralgie, een chronische pijn in het achterhoofd, nek en achter de ogen. In 2003 werd het voor het eerst toegepast op een patiënt met migraine", deelt Dr. Green.

Bij PNS worden twee elektroden en een pulsgenerator ingeplant, vergelijkbaar dus met een pacemaker voor het hart. De pulseringen worden hierbij niet naar het hart gestuurd, maar wel naar de zenuwen in het achterhoofd. Ze beïnvloeden vervolgens de manier waarop zenuwen communiceren met de hersenen. Hoe het mechanisme exact werkt is nog niet 100 procent duidelijk, maar wat wel zeker is, is dat het de signalen verstoort die migraine veroorzaken.

"Het werd tot nu toe toegepast op 200 patiënten in het Verenigd Koninkrijk en blijft voorlopig beperkt tot mensen bij wie medicatie niet helpt of de hoeveelheid medicatie op een toxisch niveau blijkt te zijn. Tot nu toe hebben de helft van de patiënten meer dan 50 procent minder aanvallen en voor anderen is PNS zelfs nog effectiever. De ingreep zelf duurt ongeveer 1 uur en hoeft niet onder volledige narcose, maar kan ook plaatselijk worden uitgevoerd".

Operatie PNS
Bij de operatie worden twee incisies gemaakt in het bovenste gedeelte van de nek. Vervolgens worden kleine zakjes gemaakt onder de huid en de vetlaag waarin de elektroden worden ingebracht, getest en verankerd met een draadje. Dan worden twee dunne draadjes gelegd die de elektroden verbinden met een batterijtje die de pulseringen genereert en eveneens in een soort zakje onder de huid wordt ingeplant.

De pulsen kunnen aangezet worden bij de eerste tekenen van een migraine met een soort afstandsbediening, hoewel ze bij de meeste patiënten constant in werking zijn. Mensen die deze behandeling ondergaan, kunnen na 1 dag al weer naar huis en na 6 weken wordt het toestelletje nog eens verfijnd. "We wachten een paar dagen om te zien wat de spanning, frequentie en lengte van de puls precies is en of alles goed functioneert", aldus Dr. Green.

Om te herladen, kunnen patiënten gebruik maken van een herlader, die gedurende 1 uur op de huid moet worden gelegd ter hoogte van de batterij. Ze kunnen ook opteren voor een unit die niet heroplaadbaar is en dan wordt elke 3 tot 5 jaar een kleine operatie gedaan om een nieuwe batterij in te brengen.� Reageer (0)
25-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Lennon - Happy Christmas

John Lennon - Happy Christmas

Klik op de foto om ze te beluisteren

Ik wens iedereen fijne Kerstdagen� Reageer (0)
23-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul McCartney brengt album met covers uit

Paul McCartney brengt album met covers uit

Klik op de foto om ' Wonderful Christmas Time ' te beluisteren
Paul McCartney loopt al twintig jaar rond met het idee een album op te nemen met zijn favoriete songs en heeft nu besloten dat het tijd is.  Naast klassieke Amerikaanse nummers staan op het nieuwe album twee nieuwe songs met bijdragen van Eric Clapton en Stevie Wonder.

"Toen ik zelf songs begon te schrijven, besefte ik hoe sterk de structuren van die songs zijn en ik denk dat ik veel geleerd heb uit wat ik van anderen hoorde. Ik heb artiesten als Fred Astaire altijd cool gevonden. Schrijvers als Harold Arlon, Cole Porter, al die kerels wiens songs ik magisch vond".

McCartney stelt dat de nummers die hij nu heeft gecoverd niet alleen hem maar ook John Lennon hebben beïnvloed.

Het album, dat op 6 februari uitkomt, werd geproduceerd door Tommy LiPuma en opgenomen met Diana Krall en haar band. McCartney zingt er enkel op.  (br.hln)


� Reageer (0)
20-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen kopen samoeraizwaarden op Nederlandse kerstmarkt

Kinderen kopen samoeraizwaarden op Nederlandse kerstmarkt


http://img140.imageshack.us/img140/7783/samoeraizwaarden.jpg


Kinderen tussen zes en elf jaar hebben op de kerstmarkt in het Nederlandse Emmeloord samoeraizwaarden gekocht. Hun vaders en moeders waren daar achteraf niet blij mee. Vier ouders hebben de zwaarden ingeleverd op een politiebureau, maakte de politie vandaag bekend. De Japanse krijgswapens zijn vervaardigd van ijzer, voorzien van een punt en scherp. De zwaarden waren afgelopen weekend op de kerstmarkt te koop voor acht euro. De politie zal de wapens vernietigen en probeert intussen de verkoper te achterhalen. Ze vermoedt dat meer kinderen soortgelijke samoeraizwaarden hebben gekocht.� Reageer (0)
18-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot-Brittannië kleurt wit

Groot-Brittannië kleurt wit


http://img833.imageshack.us/img833/6712/sneeuwr.jpg


Na de zware herfststormen lijkt de winter nu toch begonnen. In Groot-Brittannië is de eerste sneeuw gevallen. Het levert mooie taferelen op. Krijgen ze over het Kanaal een Witte Kerst?� Reageer (0)
14-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderd jaar geleden eerste mens op geografische Zuidpool

Honderd jaar geleden eerste mens op geografische Zuidpool


http://img442.imageshack.us/img442/5535/roaldamundson.jpg
Roald Amundsen


Vandaag is het exact honderd jaar geleden dat de Noor Roald Amundson als eerste mens de geografische zuidpool bereikte. Toch overwinterde de Belgische ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache al dertien jaar vroeger met de Belgica op het pakijs van het zesde continent.

Het is de Amerikaanse robbenjager John Davis die in 1821 als eerste mens aan land ging op Antarctica. Sindsdien werd het zesde continent door verschillende ontdekkingsreizigers bezocht. Het bleef echter wachten tot de komst van de Belgica-expeditie van Adrien de Gerlache, die in de winter van 1897-1898 als eerste op het Antarctische pakijs overwinterde.  Toch werd de geografische Zuidpool pas op 14 december 1911 bereikt door Roald Amundson, samen met vier anderen.

De eerste Belgische expeditie op het Antarctische continent vond plaats van 1957 tot 1959, waarbij de Koning Boudewijnbasis werd opgericht. Tot 1970 volgden verschillende andere expedities, onder meer samen met Nederland. In 2007 werd een nieuw federaal wetenschappelijk onderzoeksstation geopend in Antarctica, genoemd naar Prinses Elisabeth.
 
Op de honderdste verjaardag van De Gerlaches overwintering, in 1997-1998, trokken poolreizigers Dixie Dansercoer en Alain Hubert 4.000 kilometer over Antarctica. Dansercoer doet er deze winter, tijdens een expeditie samen met Sam Deltour, 2.000 kilometer bovenop. Het duo overschreed intussen tijdens de expeditie al de geografische zuidpool.(br.hln - foto getty)� Reageer (0)
12-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht met namen? Met deze vijf tips onthou je ze wel

Slecht met namen? Met deze vijf tips onthou je ze wel


http://img850.imageshack.us/img850/7702/mijnnaam.jpg


Het is een veelvoorkomende, maar pijnlijke situatie: iemand spreekt je aan met je voornaam, maar jij moet zijn naam schuldig blijven. "Ik ben slecht met namen", luidt het excuus dan meestal. Maar hoe komt het dat vooral namen moeilijk te onthouden zijn? En wat kan je eraan doen?

"Oorspronkelijk werden namen gegeven die makkelijk te onthouden waren en konden gelinkt worden aan de context van je leven", vertelt geheugenexpert Tony Buzan. Zo heette een familie bakkers in een klein dorpje simpelweg 'De Bakker'.

"Maar het liep mis toen de jonge 'De Bakker' verhuisde naar de stad en daar boekhouder werd. Het beeld en de associatie gingen toen verloren, waardoor mensen het moeilijk kregen om zijn naam te onthouden."

Tips
Als je moeite hebt om namen te onthouden, dan moet je terugkeren naar het idee van beelden en associaties in je hoofd, die je kan linken aan de persoon in kwestie. Dit zijn de vijf tips van Tony Buzan:

1. Fysieke karakteristieken
Bepaal welke fysieke karakteristieken kenmerkend zijn voor de persoon die je leert kennen en probeer die in je hoofd te associëren met zijn naam. Als je bijvoorbeeld merkt dat Evelien je doet denken aan een kat, noem haar dan in je hoofd 'Evelien de kat'.

"Of als iemand dezelfde naam heeft als een tekenfilmfiguurtje, zoals Bob De Bouwer, kan je daar ook mee aan de slag", zegt Buzan. "Al hou je die namen wellicht beter voor jezelf."

2. Details
Kies een kenmerk uit die de person in kwestie onderscheidt van anderen, zoals zijn job of de manier waarop hij praat. Of maak mentale notities over de vorm van zijn gezicht, zijn maniertjes of de geur van haar parfum. Door op die details te letten en ze te linken aan een naam, geef je meer associaties door aan je hersenen en versterk je de herinnering.

3. Herhalen
Als iemand zich aan jou voorstelt, herhaal zijn of haar naam dan. Doe bijvoorbeeld alsof je het niet goed gehoord hebt, vraag of je het juist uitspreekt of waar de naam vandaan komt. Herhaling is namelijk de sleutel tot een goed geheugen en door dat simpele gesprek zal je de naam dieper in je geheugen leggen.

4. Commentaar
Als je een visitekaartje krijgt, dan kan je ook commentaar geven op de spelling. Je kan zeggen: "Dat zie je niet vaak, Rebecka met ck." Door over de schrijfwijze te praten wordt de naam visueler en daardoor makkelijker te onthouden.

"Uiteraard werkt dit enkel bij ongewone namen", vertelt Buzan. "Als iemand Tim noemt, dan sta je voor gek als je vraagt hoe die naam gespeld wordt. Kies dus de juiste techniek uit naargelang de situatie."

5. Gezond lichaam
"Als je traint voor een geheugenwedstrijd, dan ligt de focus niet alleen op de geheugenoefeningen zelf. Het gaat om een combinatie van voeding, fysieke activiteiten en geheugenspelletjes", vertelt Buzan.

"Dominic O'Brien, die 8 keer World Memory Champion werd, drinkt bijvoorbeeld geen alcohol en neemt visoliesupplementen voor belangrijke wedstrijden."

Om je geheugen te stimuleren, is het dus belangrijk dat je ook fysiek fit blijft. "Mijn motto is dan ook: gezonde geest, gezond lichaam; gezond lichaam, gezonde geest." (br.hln)� Reageer (0)
10-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woning Anne Frank open voor publiek

Woning Anne Frank open voor publiek


http://img846.imageshack.us/img846/267/annefrankb.jpg


De woning waar Anne Frank verbleef voor het gezin in 1942 moest onderduiken, wordt vandaag bij wijze van uitzondering opengesteld voor publiek. Driehonderd mensen konden al een kijkje nemen aan het Merwedeplein in de Amsterdamse Rivierenbuurt.Zo onder andere in de slaapkamer van Anne en haar zus Margot, waar de secretaire stond waaraan "de schrijverscarrière" van het Joodse meisje begon. De familie Frank - Otto en Edith, hun dochters Margot en Anne en oma Holländer - kwam in 1933 aan het Merwedeplein wonen.
De open dag werd geopend door Anne's vriendin Jacqueline van Maarsen. "Anne was geen makkelijke vriendin", zei Jacqueline. Zelf was ze afstandelijk, terwijl Anne aanhankelijk was en alle aandacht opeiste. "Ze wilde heel graag beroemd worden", herinnert Van Maarsen zich.

Hoewel ze er vroeger woonde, komt Van Maarsen nu nog zelden op het Merwedeplein. "Het roept te veel vervelende herinneringen op." Van Maarsen verloor zelf een groot deel van de familie van haar Joodse vader. (br.hln - foto's afp)� Reageer (0)
09-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stalking steelt levens


"Stalking steelt levens": eerste kliniek voor stalkers gesticht


http://img267.imageshack.us/img267/2707/stalken.jpg


Gisteren werd in Londen de eerste kliniek geopend voor het behandelen van stalkers. Het ultieme doel van deze 'National Stalking Clinic' is aanrandingen, verkrachtingen en moorden te voorkomen die vaak het gevolg zijn van wat dokters omschrijven als 'psychologisch terrorisme'. Iets dat niet efficiënt wordt aangepakt door stalkers enkel te berechten. Miljoenen mensen wereldwijd zijn het slachtoffer van de ongewenste aandacht van stalkers, vaak na afloop van een gefaalde relatie.

Zo terroriseren stalkers hun slachtoffers psychologisch door ziekelijk veel te bellen of hen te bombarderen met smsjes en e-mails. Erger wordt het wanneer mensen benaderd of gevolgd worden en soms proberen stalkers zelfs bestellingen of diensten te saboteren door hun slachtoffer te imiteren en de boel af te zeggen.

In het ergste geval transformeert stalking in vreselijke vormen van geweld. Een onderzoek toont aan dat 3 op 4 moorden op vrouwen vooraf werden gegaan door een stalkfase, veelal door voormalige partners. Daarom wordt gesproken van een 'moord in slow motion'.

Resultaat? Slachtoffers leven in een permanente staat van hyperalertheid en dit is fysiek, maar vooral mentaal uitputtend. Vaak worden stalkers slechts aangepakt met een simpel straatverbod of een korte celstraf, maar het effectieve probleem blijft gewoon bestaan en de kans op hervallen is groot.

Cijfers
Volgens het 'British Crime Survey' hebben 1 op 5 vrouwen en 1 op 10 mannen in Groot-Brittannië last van stalkers, hoewel niet allemaal even ernstig. In Amerika treft stalking meer dan 3,4 miljoen mensen.

Januari is dan ook de 'National Stalkers Awareness Month' in de Verenigde Staten. Slachtoffers blijken vooral tussen 18 en 24 jaar oud te zijn en stalkers grijpen steeds meer naar moderne technologie in hun 'psychologisch terrorisme'.

4 soorten stalkers
Frank Farnham, een van de stichters van het behandelingscentrum in Noord-Londen, onderscheidt 4 verschillende types van stalkers:

Een eerste groep wordt benoemd als 'afgewezen en haatdragend'. Ze proberen de relatie in eerste instantie nog te herstellen maar als dat niet lukt, willen ze vooral hun wraakgevoelens bevredigen. Dan zijn er de 'incompetente versierders' die doorgaans licht autistisch blijken te zijn en niet in staat om op een normale manier een relatie te beginnen.

De derde categorie wordt omschreven als 'pathologisch verdwaasd'. Zij hebben dan weer te kampen met waanvoorstellingen als het op liefde aankomt. Het laatste type krijgt de naam 'roofzuchtig' met zich mee en is dus de agressief-criminele stalker. Het is dan ook de groep bij uitstek die een aanval plant. Bij hen worden vaak touwen en handboeien gevonden.

Levens redden
Dokter Farnham is er zeker van dat het behandelen van stalkers meer zal doen dan ze enkel te berechten: "Als we stalkers kunnen behandelen, kunnen we levens redden. Er is een grote nood aan een gecoördineerde nationale dienst dat gespecialiseerd advies en behandeling kan bieden".

Hij gaat verder: "Stalkers werden in het verleden zelden behandeld, tenzij op een ad hoc basis omdat er mentale problemen werden vastgesteld. Er is echter genoeg bewijs dat het toedienen van medicatie als anti-depressiva, het geven van gedragstherapie en het trainen van sociale vaardigheden een rem kunnen zetten op de ersntige gevolgen van stalking."

De behandeling zou 18 maanden duren en heeft een prijskaartje van 10.000 pond (een kleine 12.000 euro). Toch zou het goedkoper en vooral veel effectiever zijn dan een korte celstraf.

Het behandelingscentrum krijgt de steun van het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken en de politie. Garry Shewan, assistent van corpschef, benadrukt nog eens kort en krachtig waarom ze deze hulp aanbieden: "Stalken steelt levens".

Positief onthaald
Het initatief wordt vanuit meerdere hoeken zeer positief onthaald. Alexis Bowater, hoofd van het 'UK Charity Network for Surviving Stalking' zegt:

"De oprichting van deze kliniek is baanbrekend en maakt van Groot-Brittannië een van de wereldleiders in het aanpakken van deze verwoestende misdaad. Het behandelen en rehabiliteren van stalkers is vitaal als we willen vermijden dat nog meer levens verloren gaan".

Ook minister van Binnenlandse Zaken, Lynne Featherstone is tevreden: "Ik geef graag mijn steun aan het lanceren van deze unieke kliniek die zal helpen vermijden dat stalkers nieuwe slachtoffers maken. Ik heb van het aanpakken van stalking mijn prioriteit gemaakt".

Het zal dan ook worden opgenomen in het overheidsrapport 'Call to End Violence Against Woman and Girls'. Ze polsen verder ook volop naar de visie van de burgers op hoe de politie stalkers het beste zouden aanpakken en of de huidige wetten wel adequaat genoeg zijn. Behandeling boven berechting dus voor stalkers in Groot-Brittannië.� Reageer (0)
07-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je snel een einde aan de driftbui van je kind

Zo maak je snel een einde aan de driftbui van je kind


http://img4.imageshack.us/img4/8126/driftbui.jpg


Een kind dat een driftbui krijgt in het openbaar, het is de nachtmerrie van elke ouder. En hoewel heel wat mama's hun kind op zo'n moment proberen te kalmeren, blijkt dat niet de goede oplossing te zijn. Wetenschappers ontdekten dat elke woede-uitbarsting zijn eigen patroon en ritme heeft, maar dat je kind negeren in elk geval de beste oplossing is.

Een kind met een driftbui begint meestal te roepen, schoppen, schreeuwen, huilen en jammeren. En het zijn precies die geluiden die een Amerikaanse groep wetenschappers onderzocht.

Aan de ouders werd gevraagd om de kinderen speciale kledij aan te trekken, waarin een microfoon werd genaaid die alle geluiden opnam. De wetenschappers gingen vervolgens aan de slag met zo'n 100 driftbui-opnames.

Uit de analyse bleek dat er een bepaald patroon is in de driftbuien, dat verschilt van kind tot kind. Elke woede-uitbarsting is een complexe mix van gelijktijdige emoties, zoals verdriet en woede.

"De opvatting dat een driftbui twee fases heeft, klopt helemaal niet", zegt dr. Potegal van de University of Minnesota. "Het is niet zo dat élke aanval begint met roepen en woede en eindigt met huilen en verdriet. Integendeel: die emoties komen allemaal tegelijkertijd voor."

Het onderzoeksteam stelde wel vast dat bepaalde handelingen vaak hand in hand gaan. "Schreeuwen en schoppen komen meestal samen voor, net zoals gooien met voorwerpen en trekken en duwen. Ook huilen, zich op de grond laten vallen en troost zoeken hangen duidelijk samen", zegt dr. Potegal.

Maar hoe moet je nu omgaan met een kind dat een driftbui krijgt? "Je moet de 'woede val' vermijden, door niets te doen en de aanval zelf te laten wegebben", zeggen de auteurs.

"Driftbuien bereiken meestal snel hun hoogtepunt. Door vragen te stellen en hulp te bieden, maak je de opbouw naar die woedepiek alleen maar langer", vertelt dr. Green van de University of Connecticut.

"Op zo'n moment kunnen ze die informatie niet verwerken en al zeker niet antwoorden. Het is dus beter dat je hen negeert, want dan is het einde van de driftbui sneller in zicht", aldus dr. Green. (br.hln)


� Reageer (0)
06-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloeiende carrière kan ongelukkig gezinsleven niet compenseren

Bloeiende carrière kan ongelukkig gezinsleven niet compenseren


http://img43.imageshack.us/img43/5851/bloeiendecarrire.jpg


Workaholics die proberen om hun ongelukkige relatie of familieleven te compenseren met een bloeiende carrière, houden zichzelf voor de gek. Onderzoekers stelden namelijk vast dat er wel een link is tussen persoonlijk geluk en jobtevredenheid, maar dat je werk niet opweegt tegen een ongelukkige thuissituatie.

"Je algemene tevredenheid met het leven staat zeker in verband met  de voldoening die je op het werk krijgt. Gelukkig zijn thuis beïnvloedt je job en vice versa, vooral als je de hoofdverdiener van het gezin bent", beaamt professor Yannis Georgellis van de Kingston University in London.

"Maar hoewel er een duidelijk 'overdragingseffect' is van het ene levensgebied naar het andere, is er geen bewijs dat mensen die thuis ongelukkig zijn, dat op één of andere manier kunnen compenseren op het werk."

De vorsers, die meer dan 10.000 mensen uit 30 Europese landen ondervroegen, stelden ook vast dat de jobtevredenheid minder belangrijk is bij vrouwen met jonge kinderen.

"Wanneer een vrouw kinderen krijgt, komt de familie op de eerste plaats en wordt haar geluk alleen bepaald door dat gezin", bevestigt dr. Georgellis. "Dat verandert wanneer de kinderen tieners worden, want dan is er weer een sterkere band tussen de algemene tevredenheid en de voldoening die ze uit hun job halen."

Ten slotte toonde de enquête ook aan dat de link tussen job en tevredenheid met het leven kleiner was in de rijkere naties. Er was een veel sterkere correlatie in de armere, Oost-Europese landen. (br.hln)� Reageer (0)
05-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen tijd: (al rechtstaand) ontbijten duurt slechts 3 minuten

Geen tijd: (al rechtstaand) ontbijten duurt slechts 3 minuten


http://img543.imageshack.us/img543/1011/ontbijt.jpg


Iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar toch steken we er niet veel tijd en energie in. Gemiddeld nemen we 's morgens slechts 3 minuten en 15 seconden de tijd om te eten. En dan nog doen we dat rechtstaand, omdat we zo snel mogelijk willen vertrekken.

Dat blijkt althans uit een Brits onderzoek, dat uitgevoerd werd door Weetabix.

Zij stelden vast dat de helft van de ondervraagden 's morgens zelfs helemaal niets eten. De meeste mensen willen liever wat langer slapen, terwijl anderen zich verplicht voelen om vroeg naar het werk te vertrekken. Nog anderen hebben het dan weer te druk met het checken van hun mails of kijken 's morgens liever nog wat tv.

Slechts één derde van de ondervraagden eet 's morgens in de keuken. Anderen ontbijten dan weer liever in de slaapkamer, of zelfs in de badkamer. Zo'n 22 procent kleedt zich namelijk tegelijkertijd aan, doet zijn haar, enzovoort.

Ongeveer één vijfde geeft toe dat ze slechts de helft van hun ontbijt kunnen opeten, omdat ze te weinig tijd hebben.

Eén derde neemt zijn boterhammen dan ook mee op de bus of trein en eten, terwijl één op vijf snel iets meegrabbelt en al lopend eet. Eén op zeven eet dan weer minstens één keer per week aan zijn of haar bureau op het werk.

Toch beseft drie vierde dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Zeven op de tien ondervraagden zeiden dan ook elke dag een warm ontbijt te nemen.

"We vinden de resultaten bemoedigend", zegt woordvoerder Sian Porter. "Ook al slaagt niet iedereen erin om 's morgens een warm ontbijt te nemen, de meeste mensen beseffen wel dat het een cruciale maaltijd is. Bijna iedereen probeert het in te passen, ook al is het op de bus of in de badkamer."� Reageer (0)
03-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. zul jij me vangen wanneer ik val ?De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Gemma-Ward-009.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Dans duister dans,

waar lichte voeten net
de grond niet raken

en ijle lucht kou opvangt,
schenk ik jou mijn lach
pluk ooit verloren zinnen

uit verdwaalde lucht,
zucht uren naar morgen,
blaas wolkjes naar onze tijd

samen klimmen we hoger,
tot onder de regenboog,
daar waar gekleurde letters

liefde dichten, schrijven
veren hemelsblauw,
 zul jij
me vangen wanneer ik val ?� Reageer (0)
01-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste seksschool ter wereld lokt veel protest uit: terecht?

Eerste seksschool ter wereld lokt veel protest uit: terecht?In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft de allereerste internationale seksschool de deuren geopend. De Zweedse directrice Ylva-Maria Thompson wil haar studenten leren hoe ze betere minnaars kunnen zijn.

Iedereen die zestien jaar of ouder is, kan zich inschrijven aan de Austrian International School of Sex (AISOS). Het inschrijvingsgeld bedraagt ongeveer 1.400 euro. Daarvoor krijg je onder meer praktische lessen in het verleiden aan 's werelds eerste "College voor Toegepaste Seksualiteit". De lessen zouden hoofdzakelijk in het Duits gegeven worden, met op regelmaat Engelstalige gastsprekers.

Studenten verblijven in een slaapzaal die voorzien is voor beide geslachten en waar ze geacht worden hun "huiswerk" te maken, maar kunnen ook opteren voor een kamer alleen of gedeeld met 1 ander koppel.

"Onze kernopleiding is niet op theorie gericht, maar op praktijk", zegt Thompson. "De nadruk ligt op hoe je een betere minnaar kan worden. Verschillende standjes, streeltechnieken, lessen in anatomie. Alles wordt in de praktijk uitgelegd. We zijn er zeker van dat de school een succes wordt." Daarnaast zullen ze ook ingewijd worden in de geschiedenis van de seksualiteit. Grappige anecdote op de website: 'Contraceptie zal beschikbaar zijn zonder extra kosten'.

In Oostenrijk is er al een storm van protest opgedoken, of wat had u gedacht. Reclamefilmpjes voor de school, waarin een seksend koppel te zien is, zijn al geband op de televisie. "Het wordt allemaal mooi aangekleed, maar in wezen is het niks meer dan het verkopen van seks", klinkt de kritiek.

AISOS durft de confrontatie echter aan te gaan en reageert op de verbanning van de reclamespot: "Dit (zie onderaan artikel) is wat het Oostenrijkse publiek niet mocht zien. Elke dag worden gemiddeld 12 moorden getoond op TV als entertainment. Onze huiskamers krijgen een constante stroom binnen van gewelddadige beelden, maar de prachtige beelden van een verliefd koppel blijkt meer te zijn dan de Oostenrijkers kunnen verdragen."

Ze gaan verder: "Of toch als de televisienetwerken hun zin blijven krijgen. Het is moeilijk in te schatten wat de 'schade' zou zijn als ze liefde zouden tonen in plaats van dood op prime TV. Denk er maar eens over na... Hoeveel doden heeft een 10-jarig kind al gezien? 100? 1000? Maar hoeveel mensen die hun liefde uiten heeft datzelfde kind gezien?"

"Afhankelijk van het type gezin waar kinderen in opgroeien, zal het antwoord op die vraag allicht variëren, maar toch, ik denk dat de meerderheid toch zou kiezen voor seks. Als we opnieuw zouden kunnen beginnen toch, en nieuwe waarden opnemen in onze maatschappij. Plaats liever liefde boven geweld! Het is maar een gedachte..." (br.hln)� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!