Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


31-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winnaar nieuw seizoen Slimste Mens nu al gekend

"Winnaar nieuw seizoen 'Slimste Mens' nu al gekend"


http://oi40.tinypic.com/1zm2jqp.jpg


Fans van 'De Slimste Mens ter Wereld' mogen een vreugdedansje maken, want maandag start op VIER het tiende seizoen van de immens populaire televisiequiz. Wie nu al vol spanning uitkijkt naar de finaleronde, is eraan voor de moeite. Volgens bookmaker Unibet is immers nu al duidelijk wie de grote winnaar wordt: Gilles De Coster.


Wordt de opvolger van Tomas Van Den Spiegel ook een sporter? Of is het weer aan een komiek? Of toch weer een journalist? Of eens een politicus? Unibet meent het antwoord op deze vragen nu al te kennen.

Bovenaan het lijstje van de bookmaker pronkt radiojournalist, columnist en tv-presentator Gilles De Coster. Door zijn carrière bij Radio 1, sportzender Sporza en VIER-programma 'De Kruitfabriek' verwachten de bookmakers een uitgebreide kennis over actualiteit , trivia en sport. Het ideale recept om een quiz als 'De Slimste Mens ter Wereld' te winnen.

Het podium van de favorieten wordt vervolledigd door 2 politieke zwaargewichten: NVA'er Ben Weyts en Groen!-voorzitter Wouter Van Besien. Kunnen zij de ban breken en zich als eerste politicus tot slimste mens kronen? Unibet denkt van wel. Wesley Sonck, Willy Sommers en Lesley-Ann Poppe zouden dan weer de eersten zijn die de legendarische "het is gebeurd" te horen zullen krijgen.

Stand-up comedians doen het traditioneel goed bij quiz, al blijkt uit de Unibet-notering dat hun kansen dit jaar niet zo hoog worden ingeschat.

'De Slimste Mens ter Wereld' wordt vanaf september voor de tweede keer uitgezonden op de commerciële zender VIER. Erik Van Looy neemt de presentatie opnieuw voor zijn rekening. En ook vaste waarde Philippe Geubels zetelt opnieuw in de jury. Voortaan krijgt hij de steun van twee andere, vaste juryleden: acteur Bruno Vanden Broecke en wetenschapsfreak Lieven Scheire. (br.hln)� Reageer (0)
25-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendy grills slecht voor gebit en gezondheid

Trendy 'grills' slecht voor gebit en gezondheid


http://oi43.tinypic.com/a23t4h.jpg


De stoere 'grills' die populair waren bij hiphopsterren uit de jaren 80 maken nu hun terugkeer bij fashionable sterren als Beyoncé, Madonna en Rihanna. Vaak bestaan ze uit goud en diamanten, experts waarschuwen nu dat ze mondziekten, rotte tanden en zelfs vergiftiging kunnen veroorzaken.


Rijke sterren hebben geld genoeg om te investeren in behoorlijke grills, fans echter opteren voor goedkopere versies die niet op maat gemaakt zijn en dus niet goed passen. Wat later tot orale problemen kan leiden, zo kan deze trend het tandglazuur aantasten en leiden tot tandpijn en zelfs hoofdpijn. Als je deze grills lang draagt, kunnen exemplaren die niet goed passen maken dat je tanden scheef gaan staan. Tandarts Lance Knight legt uit: "Veel van deze grills worden op de tanden vast geklikt en daardoor is het risico kleiner. Bij de aankoop ervan moet je er vooral op letten dat de grill goed past.

Als je een slecht gemaakt exemplaar draagt, kun je infecties oplopen. Of als iemand per ongeluk op je mond mept, kun je hierdoor tanden kwijtspelen. Diamanten of scherpe hoekjes kunnen je tandvlees of lippen beschadigen. Als de beet niet goed zit, loop je ook risico op kaakproblemen.

Ook kunnen bacteriën zich nestelen tussen de grill en de tanden, wat het risico op infecties vergroot. Je tanden kunnen hierdoor sneller rotten, waardoor je sneller kronen nodig hebt. Als laatste kunnen de grills schadelijk stoffen bevatten die je gezondheid in gevaar brengen en die allergische reacties en vergiftigingen kunnen veroorzaken." (br.hln)� Reageer (0)
19-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins George moet wachten op slaapliedje

Prins George moet wachten op slaapliedje


http://oi42.tinypic.com/2aj6tg2.jpg


Sir Peter Maxwell Davies heeft het te druk om een liedje voor prins George te componeren. De componist vertoont zich later deze week weer in het openbaar, nadat hij maandenlang is behandeld voor kanker en zijn ex-vriend overleed. Maar hij keert niet terug op het toneel met een slaapliedje, omdat hij hard moet werken aan zijn tiende symfonie.


"Het zijn moeilijke maanden geweest, maar ik kijk positief naar de toekomst", vertelt Davies aan The Telegraph. Toch heeft het liedje voor het prinsje geen prioriteit. "Ik ben er nog niet aan toegekomen."

Davies is zeer koningsgezind. Hij droeg zijn negende symfonie op aan koningin Elizabeth en schrijft elk jaar een kerstliedje voor de Queen. Zijn muziek werd ook gespeeld op het huwelijk van William en Kate.(br.hln)� Reageer (0)
17-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepalese doodgeslagen op verdenking van hekserij

Nepalese doodgeslagen op verdenking van hekserij


http://oi43.tinypic.com/rt1cwn.jpg


 In het zuiden van Nepal is een vrouw doodgeslagen door een groep mensen die haar verdacht van hekserij. Dat meldt de Himalayan Times. Het is al het tweede incident deze maand.

Het 45-jarige slachtoffer, Parvati Chaudhary, werd er door haar medebewoners van het dorp Sadhitole in het district Parsa van beschuldigd een heks te zijn door een volksgericht. Ze zou de dochter van buurman Jagadish Chaudhary hebben vervloekt. Daarop besloot een lokale raad haar uit het dorp te zetten.

Parvati en haar man Jagan waren bezig met hun spullen samen te rapen zodat ze de volgende dag uit het dorp konden vertrekken, maar zover is het niet kunnen komen.

Rond middernacht hadden de dorpelingen er genoeg van: ze vielen het koppel aan en sloegen Parvati. Ze stierf ter plekke. De aanvallers waren van plan het slachtoffer onmiddellijk te cremeren, maar de politie kon daar na een anonieme tip een stokje voorsteken.

Drie vrouwen werden opgepakt, naar andere verdachten wordt nog gezocht.

Het is het tweede hekserij-incident deze maand. Tien dagen eerder werd in een nabijgelegen dorp een weduwe van 65 aangevallen toen ze op weg was om te werken op het land. Ze werd geslagen, en kreeg daarna menselijke uitwerpselen en urine te eten.

"Mensen beschuldigen haar, Saraswoti Devi Chaurasiya, altijd als ze iemand in het dorp ziek wordt", bekende een dorpeling die anoniem wilde blijven.

Drie personen werden opgepakt, een vierde was een tijdlang voortvluchtig.

Wie iemand aanvalt op beschuldiging van hekserij, kijkt aan tegen een gevangenschap van drie maanden tot twee jaar en/of een boete van 5.000 tot 25.000 Nepalese roepie (40 tot 190 euro).  (br.hln)� Reageer (0)
16-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met jou aan mijn zij.


De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Alicia-Keys-047.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


lucht bestaat uit jou en mij
uit onze adem die water wordt
kijk maar naar de groenten op het bord
want ik eet graag met jou aan mijn zij

en elke steen is een kei
met wat hulp van wat de dieren doen
elke kleur wordt in de natuur groen
want ik slaap graag met jou aan mijn zij

het doet er niet toe of de maan geel is of wit
bruin rood blauw groen grijs zwart of paars misschien
ik voel me bij jou als een kip die draait aan het spit
ik wordt duizelig van jou zoals je kunt zien

laat geschreven staan op een stenen lei
een kleur verschilt zoals die wordt belicht
maar zoals ik schrijf in dit gedicht
is de kleur die van jou aan mijn zij� Reageer (0)
12-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse prins Johan Friso (44) overleden

Nederlandse prins Johan Friso (44) overleden


http://oi40.tinypic.com/2dridly.jpg

Prins Friso met echtgenote Mabel enkele maanden voor het ongeval


De Nederlandse prins Johan Friso is vanochtend op 44-jarige leeftijd overleden in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Dat heeft de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst vanmiddag bekendgemaakt. Friso overleed aan complicaties die optraden na de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk.

De Nederlandse koning Willem-Alexander en zijn gezin zijn momenteel met vakantie in Griekenland. Zij komen zo snel mogelijk naar Nederland terug.


Prinses Mabel, echtgenote van Friso, vierde gisteren nog haar 45-jarige verjaardag in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, waar haar man sinds begin vorige maand werd verzorgd. Mabel en haar dochters Luana en Zaria logeren in het woonverblijf van prinses Beatrix, de moeder van Friso en Willem-Alexander.

Na behandeling op de intensive care van het Landeskrankenhaus in Innsbruck werd Friso begin maart 2012 overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Sinds november 2012 vertoonde Prins Friso tekenen van zeer gering bewustzijn ('minimal consciousness'), een toestand waarin zich sindsdien geen veranderingen hebben voorgedaan. Begin juli werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch. Daar is hij deze voormiddag overleden.

Friso was de tweede zoon van prinses Beatrix en prins Claus en de jongere broer van koning Willem-Alexander. Sinds zijn huwelijk op 24 april 2004 met Mabel Wisse Smit was hij geen lid meer van het Koninklijk Huis. De prins werd sindsdien officieel aangeduid als 'Zijne Koninklijke Hoogheid prins Friso van Oranje-Nassau', met 'prins van Oranje-Nassau' als persoonlijke titel.

Na een skiongeval op 17 februari 2012 in Oostenrijk verkeerde de prins een tijdlang in coma. Dit coma ging over in een toestand van minimaal bewustzijn.

Jarenlang werd over Johan Friso beweerd dat hij homoseksueel was, en in Eindhoven werd een maandelijks homofeest naar hem genoemd (Friso-feest). Op 14 februari 2001 liet hij de Rijksvoorlichtingsdienst verklaren dat hij "niet homoseksueel, maar heteroseksueel is".

Op 7 juli 2002 meldde de Rijksvoorlichtingsdienst dat Mabel Wisse Smit "tot de nauwe vriendenkring van de prins" behoorde. Een jaar later, op 30 juni 2003 verloofden ze zich met elkaar.

Mabel Wisse Smit raakte in het najaar van 2003 ernstig in opspraak nadat werd onthuld dat ze een verhouding had gehad met de in 1991 doodgeschoten topcrimineel Klaas Bruinsma. Als gevolg hiervan verzocht Johan Friso premier Balkenende per brief van 9 oktober 2003 de Toestemmingswet niet aan de Staten-Generaal voor te leggen.

Johan Friso verklaarde dat zijn aanstaande vrouw en hij naïef waren geweest toen zij hadden besloten niet alle informatie over de relatie tussen Wisse Smit en Bruinsma te openbaren aan de premier en het staatshoofd.

Op 10 oktober 2003 gaf premier Balkenende een persconferentie. Hij deelde mee dat de regering geen Toestemmingswet aan de Staten-Generaal zou voorleggen. Johan Friso moest van de premier de consequenties aanvaarden. Hierdoor zou Johan Friso zijn eventuele rechten op de troon verliezen op het moment dat zijn huwelijk met Wisse Smit zou worden voltrokken. De brief van Johan Friso werd ook vrijgegeven.

Op 19 april 2004 gaf het paar een televisie-interview, waarbij het herhaalde naïef te zijn geweest.

Tijdens een vakantie in het Oostenrijkse Lech raakte Johan Friso op 17 februari 2012 samen met een vriend onder een lawine bedolven. Zijn vriend wist zich uit de sneeuw te bevrijden, mede doordat hij een lawine-airbag droeg. Na vijfentwintig minuten werd Johan Friso in kritieke toestand onder de sneeuw vandaan gehaald.

Hij werd ter plekke vijftig minuten gereanimeerd en vervolgens naar de afdeling intensieve zorgen van het Landeskrankenhaus in Innsbruck gebracht. Johan Friso bevond zich ten tijde van het ongeval in het zogenaamde vrije skigebied, buiten de piste. Het lawinegevaar was die dag 4 op een schaal van 5.

Hij werd gedurende de eerste dagen na het ongeval bij een lage temperatuur in kunstmatig coma gehouden. De artsen hoopten hiermee de schade aan de hersenen te kunnen beperken. Ondanks deze poging bleek later uit MRI-onderzoek dat Johan Friso ernstig hersenletsel had  overgehouden aan het zuurstofgebrek. Hij bevond zich daarna in comateuze toestand.

In de zomer werd de prins naar Paleis Huis ten Bosch gebracht, aangezien verdere behandeling in het ziekenhuis "niet nodig was".

Prins Friso en Mabel Wisse Smit hebben twee dochters, Zaria en Luana.

Filip en Mathilde betuigen medeleven
Het Belgische vorstenpaar Filip en Mathilde hebben telefonisch hun medeleven overgemaakt aan de Nederlandse koninklijke familie, zo is bij de woordvoerder van het koninklijk paleis vernomen.

"De koningin heeft gebeld met de Nederlandse koningin Maxima. En de koning heeft telefonisch contact gehad met koning Willem-Alexander en prinses Beatrix", zegt de paleiswoordvoerder.(br.hln)� Reageer (0)
07-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben aandacht nodig


http://img204.imageshack.us/img204/6703/aandacht.jpg

.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vonnis' van Jan Verheyen in officiële competitie in Montréal

'Het Vonnis' van Jan Verheyen in officiële competitie in Montréal


http://oi41.tinypic.com/mua5jn.jpg


'Het Vonnis', de rechtbankthriller van Jan Verheyen met Koen De Bouw en Veerle Baetens, gaat in wereldpremière op het Wereldfilmfestival van Montréal (22 augustus-2 september). Als onderdeel van de Officiële Competitie dingt hij er onder andere mee voor de Grand Prix des Amériques.


'Het vonnis' is het verhaal van Luc Segers (Koen De Bouw). Als door een procedurefout de moordenaar van zijn vrouw vrijkomt, slaan de stoppen bij hem door. Hij neemt het recht in eigen handen en zal zich daarna meten met de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten. De film waarvoor Verheyen ook zelf het scenario schreef, handelt dan ook over recht en rechtvaardigheid, over moraal en ethiek.

"We zijn nog volop bezig met de afwerking van de film die pas in oktober in onze zalen uitkomt", zegt Jan Verheyen in een eerste reactie. "De selectie was dan ook een volslagen onverwachte maar mooie verrassing. Dit festival heeft in het verleden de internationale triomftochten van Vlaamse films als 'Ben X', 'Adem' en 'Hasta la vista' in gang gezet. Dat 'Het vonnis' nu door dit prestigieuze festival is weerhouden voor de Wereldcompetitie is hopelijk een goede indicator van het universele karakter van mijn film".

Eind vorige week werd al bekendgemaakt dat 'Marina' van Stijn Coninx uitgenodigd is voor de 'World Greats' Officiële Selectie in Montréal. De film gaat er in wereldpremière.

Henry Welsh van het Wereldfilmfestival van Montréal: "Er dringt zich een studie op naar de recente Vlaamse cinema, specifiek naar de kwaliteit en de sociale dimensie ervan. Volgens mij moet deze niet onderdoen voor de cinema van pakweg een Ken Loach".

'Het vonnis' is vanaf 9 oktober bij ons te zien.

Het filmfestival van Montréal loopt van 22 augustus tot 2 september.
� Reageer (0)
03-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Commandant van Klingon' overleden

'Commandant van Klingon' overleden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/5/3/20130803060104/media_xll_6032268.jpg
Michael Ansara, hier op een foto uit 1969 met zijn toenmalige vrouw, de actrice Barbara Eden.


Michael Ansara, de acteur die de originele Klingon-commandant Kang speelde in de tv-serie 'Star Trek', is na een lang ziekbed overleden in zijn huis in Californië. Hij is 91 jaar geworden.

Ansara speelde nog rollen in andere series, zoals 'Broken Arrow', 'Hawaii 5-0' en 'Murder, She Wrote'. Hij heeft ook enkele films op zijn naam staan, waaronder J'ulius Caesar', 'Voyage to the Bottom of the Sea' en 'The Comancheros' (met John Wayne).  (br.hln)� Reageer (0)
02-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo houdt u het hoofd koel bij deze temperaturen

Zo houdt u het hoofd koel bij deze temperaturen


http://oi44.tinypic.com/2n8mwlu.jpgWe beleven vandaag naar alle waarschijnlijkheid de warmste dag van het jaar. Het kwik klimt vandaag naar tropische temperaturen van 35 graden en meer. 's Nachts koelt het nauwelijks af, het blijft heel de nacht 20 graden of meer. Niet echt ideale omstandigheden om te slapen dus. Daarom geven wij u toch een aantal tips mee om uw nachtrust veilig te stellen.


Door de aanhoudende hitte kan uw slaapkamer wel eens worden omgetoverd in een ware bakoven. Dit maakt slapen er niet bepaald gemakkelijker op. Het raam openzetten in de hoop wat frisse lucht binnen te laten, lijkt dan vaak de enige optie. Ook de verkopers van ventilators doen dezer dagen gouden zaken. Die blazen echter enkel de aanwezige hete lucht in het rond en zullen dus zeker niet voor afkoeling zorgen. Toch zijn er ook nog andere manieren om de nacht op een aangename, koele manier door te komen.

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar ijsblokjes helpen om de lucht af te koelen. Vul een handdoek met ijsblokjes en span deze tussen twee stoelen. Zet daar een ventilator voor en de ijsblokjes zullen ervoor zorgen dat er enkel nog frisse lucht wordt verspreid. Een bak met koud water zorgt trouwens voor een gelijkaardig effect, maar is wat minder praktisch.

Wat betreft kleding, is het aan te raden natte kousen te dragen. Wanneer je je voeten koel kan houden, zal de volledige huidtemperatuur gaan dalen. Paradoxaal genoeg wordt naakt slapen afgeraden. Het vele zweet dat rechtstreeks wordt geabsorbeerd door je matras zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je een verkoudheid kan oplopen tijdens je slaap. Zorg dus best voor een katoenen onderlaken, dat je lichaamsvocht snel zal absorberen en meteen ook weer afgeeft.

Bij het inslapen dienen de armen en de benen wijd te worden opengespreid. Zo voorkomt men dat er alle warmte zich verzamelt op de ledematen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je lichaam afkoelt voor je in bed kruipt. Normaal doet je lichaam dit automatisch, maar wanneer de buitentemperatuur te hoog is, kan het wel wat hulp van buitenaf gebruiken. Een koude douche lijkt hiervoor het meest logische, maar is niet de beste oplossing. Hierdoor wordt de stofwisseling namelijk aangewakkerd en zal het lichaam van binnenuit gaan opwarmen. Lauw water gebruiken bij het douchen is dus de boodschap. (br.hln)
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!